Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

3,5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ (λιγες λεξεις)

Recommended Posts

Just now, μαγιοπουλας είπε:

Ρωτησα γιατι μου μπήκαν ιδεες.στο μαιευτήριο είχαμε αφαιρέσει τον έναν κ νομιζω οτι ηταν αυτός στο άνω χείλος.

Δεν μπορει να αρθρώσει ολες τις λεξειςψκ εχω προβληματίστει.

Νομίζω ότι αυτός στην γλώσσα όπως είπε κ η @Nektarinaki επηρεάζει την ομιλία. Κ είναι κ αυτός που ήξερα. Δεν είχα σκεφτεί ότι υπάρχουν κ άλλοι.. Αν σκέφτεσαι ότι τον έχει κοντό κάνε μια επίσκεψη σε παιδοχειρουργο να τον δει αν επηρεάζεται από εκεί..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 139
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, mama16 είπε:

Νομίζω ότι αυτός στην γλώσσα όπως είπε κ η @Nektarinaki επηρεάζει την ομιλία. Κ είναι κ αυτός που ήξερα. Δεν είχα σκεφτεί ότι υπάρχουν κ άλλοι.. Αν σκέφτεσαι ότι τον έχει κοντό κάνε μια επίσκεψη σε παιδοχειρουργο να τον δει αν επηρεάζεται από εκεί..

Αρχικά θα ρωτήσω τον παιδιατρο βα μου πει λ αν χρειαστεί θα πάω σε αναπτυξιολογο.Απο δ7κη μου επιθυμία είχαμε πάει λίγο πριν τα στο κ μετα μας ειπε στο νηπιο όπου καλο ειναι τα παιδια να αξιολογουνται.

Γειά σας και καλη χρονια. Εμενα ειναι 2 ακριβώς και δε μιλάει. Από ότι μου εχουν πει οι γονεις μου εγω μίλησα μετα τα δυο και θυμάμαι πως νομιζανε οτι ειχα προβλημα ακοης οτι δεν ακουγα. Πριν τοσα χρονια δεν ασχολουντουσαν και τοσο βεβαια.

Εχω παει το παιδί σε τέσσερις αναπτυξιολογους και δεν ειναι σε θεση να πουν ξεκάθαρα τι εχει αν και για κάποιο λογο ειτε αποκλείουν τον αυτισμό ή μου λενε οτι εχει στοιχεία αλλα δε μπορεί να γινει διαγνωση ακομα. Επισης αν εχει λενε πως ειναι ηπια μορφη. Η παιδιατρος αρχικα δεν εδινε πολυ σημασια σε οσα λεγαμε με μια δοση ειρωνείας. Βέβαια εμενα μου φαίνεται οτι έχει σοβαρα προβλήματα. Για παράδειγμα στο ονομα του γυριζει ισως μια στις 50 σε εμενα και ισως πιο συχνα στη μητέρα του. Δεν εκτελει καμια εντολή. Επισης ποτε δεν εκανε βλεματικη επαφή παντα κοιταει αλλου εκτος απο λιγες περίπτωσεις. Ακομα και μπροστά του να πας κοιταει αλλου σε αποφευγει παντα. Το μονο θετικό ειναι πως τελευταία δειχνει πραγματα που θελει και ισως 1 - 2 πραγματα που του αρέσουν αν του το πεις οχι πάντα. Στις αλλες δεξιότητες εκτος απο συμβολικο ειναι σε καλό επίπεδο πχ καταφέρνει παζλ ενσφηνωματα και τις περισσότερες ασκήσεις που του κανουν αλλα με πολυ πίεση γιατι δε μπορεί να κατσει σε ενα μερος εκτος απο μερικα. Γενικα θελει να ειναι συνεχεια σε κίνηση και να εξερευνει. Σκαλες ανεβαίνει τρεχοντας και κανει και κολοτουμπες.

Αυτό που δε ξέρω είναι το πως εξελίσσονται τετοιες περιπτωσεις. Φυσικα θα αρχισει πρωιμη παρεμβαση αλλα ειμαι απαισιόδοξος σκέφτομαι οτι θα καταληξει σε υδριμα μιας και δε θα καταφέρει ποτε να μιλήσει. Απο την αλλη σκεφτομαι οτι μαλλον λογω χαρακτήρα σκεφτομαι παντα τα χειρότερα και συνήθως δεν είναι τοσο ασχημα τα πράγματα. Το καλύτερο σενάριο που εχω ειναι να εχει απλα δυσκολίες που αυτο.το.εχω αποδεχθει αλλά το κακο σενάριο με στενοχωρει παρα πολυ. 

On 1/2/2021 at 9:59 PM, Dante said:

Γειά σας και καλη χρονια. Εμενα ειναι 2 ακριβώς και δε μιλάει. Από ότι μου εχουν πει οι γονεις μου εγω μίλησα μετα τα δυο και θυμάμαι πως νομιζανε οτι ειχα προβλημα ακοης οτι δεν ακουγα. Πριν τοσα χρονια δεν ασχολουντουσαν και τοσο βεβαια.

Εχω παει το παιδί σε τέσσερις αναπτυξιολογους και δεν ειναι σε θεση να πουν ξεκάθαρα τι εχει αν και για κάποιο λογο ειτε αποκλείουν τον αυτισμό ή μου λενε οτι εχει στοιχεία αλλα δε μπορεί να γινει διαγνωση ακομα. Επισης αν εχει λενε πως ειναι ηπια μορφη. Η παιδιατρος αρχικα δεν εδινε πολυ σημασια σε οσα λεγαμε με μια δοση ειρωνείας. Βέβαια εμενα μου φαίνεται οτι έχει σοβαρα προβλήματα. Για παράδειγμα στο ονομα του γυριζει ισως μια στις 50 σε εμενα και ισως πιο συχνα στη μητέρα του. Δεν εκτελει καμια εντολή. Επισης ποτε δεν εκανε βλεματικη επαφή παντα κοιταει αλλου εκτος απο λιγες περίπτωσεις. Ακομα και μπροστά του να πας κοιταει αλλου σε αποφευγει παντα. Το μονο θετικό ειναι πως τελευταία δειχνει πραγματα που θελει και ισως 1 - 2 πραγματα που του αρέσουν αν του το πεις οχι πάντα. Στις αλλες δεξιότητες εκτος απο συμβολικο ειναι σε καλό επίπεδο πχ καταφέρνει παζλ ενσφηνωματα και τις περισσότερες ασκήσεις που του κανουν αλλα με πολυ πίεση γιατι δε μπορεί να κατσει σε ενα μερος εκτος απο μερικα. Γενικα θελει να ειναι συνεχεια σε κίνηση και να εξερευνει. Σκαλες ανεβαίνει τρεχοντας και κανει και κολοτουμπες.

Αυτό που δε ξέρω είναι το πως εξελίσσονται τετοιες περιπτωσεις. Φυσικα θα αρχισει πρωιμη παρεμβαση αλλα ειμαι απαισιόδοξος σκέφτομαι οτι θα καταληξει σε υδριμα μιας και δε θα καταφέρει ποτε να μιλήσει. Απο την αλλη σκεφτομαι οτι μαλλον λογω χαρακτήρα σκεφτομαι παντα τα χειρότερα και συνήθως δεν είναι τοσο ασχημα τα πράγματα. Το καλύτερο σενάριο που εχω ειναι να εχει απλα δυσκολίες που αυτο.το.εχω αποδεχθει αλλά το κακο σενάριο με στενοχωρει παρα πολυ. 

Πολύ φιλικά, πιστεύω πως ακόμα και αν έχει πρόβλημα το παιδί σίγουρα θέλετε εσείς κυρίως βοήθεια από ψυχολόγο. Γιατί αυτές οι σκέψεις είναι υπερβολικές και σίγουρα επιβαρύνει πάρα πολύ το παιδί αυτή η αρνητική ψυχολογία, σε βαθμό που μπορεί τελικά ακόμα και να αναστελει την ανάπτυξη του. Δεν ξέρω αν το παιδί σας έχει κάτι, εύχομαι όχι, αλλά.ξερω αρκετά παιδιά στον ευρύτερο κύκλο μου που μιλησαννμετα τα 2.5, μιλάω για απολύτως φυσιολογικά παιδιά. Εύχομαι το καλύτερο.

On ‎1‎/‎2‎/‎2021 at 9:59 PM, Dante said:

Εντάξει, αν δεν είναι τρολ το ποστ αυτό, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ξέρω πάρα πολλά παιδιά που μίλησαν μετά τα 2. Ο ανιψιός μου στα 2,5 και αφού ξεκίνησε παιδικό. Πριν δεν έλεγε σχεδόν τίποτα. Είναι δυαντόν να σκέφτεστε ότι δεν θα μιλήσει ποτέ? Επίσης δεν κατάλαβα. Τα παιδιά που δεν  μιλάνε καταλήγουν σε ίδρυμα??

Διαφημίσεις

Just now, maripoz said:

Πολύ φιλικά, πιστεύω πως ακόμα και αν έχει πρόβλημα το παιδί σίγουρα θέλετε εσείς κυρίως βοήθεια από ψυχολόγο. Γιατί αυτές οι σκέψεις είναι υπερβολικές και σίγουρα επιβαρύνει πάρα πολύ το παιδί αυτή η αρνητική ψυχολογία, σε βαθμό που μπορεί τελικά ακόμα και να αναστελει την ανάπτυξη του. Δεν ξέρω αν το παιδί σας έχει κάτι, εύχομαι όχι, αλλά.ξερω αρκετά παιδιά στον ευρύτερο κύκλο μου που μιλησαννμετα τα 2.5, μιλάω για απολύτως φυσιολογικά παιδιά. Εύχομαι το καλύτερο.

Πιστευω και εγω πως ειμαι υπερβολικός. Φταίει και το οικογενειακό περιβάλλον. Πιστευω πως χρειαζομαστε καποια ψυχολογική υποστηριξη μιας και εχω φτάσει σε σημειο να δυσκολευομαι πολυ σε οτι κανω. Πάντως ισως υπάρχει καποιο θεμα βάση οσων λενε οι γιατροί. Προσπαθω πολυ και εγω να αλλαξω τροπο σκέψης γιατι δεν οδηγει πουθενα η απογοητευση.

Just now, Yovanna said:

Εντάξει, αν δεν είναι τρολ το ποστ αυτό, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ξέρω πάρα πολλά παιδιά που μίλησαν μετά τα 2. Ο ανιψιός μου στα 2,5 και αφού ξεκίνησε παιδικό. Πριν δεν έλεγε σχεδόν τίποτα. Είναι δυαντόν να σκέφτεστε ότι δεν θα μιλήσει ποτέ? Επίσης δεν κατάλαβα. Τα παιδιά που δεν  μιλάνε καταλήγουν σε ίδρυμα??

Μα τι να μη μιλήσει αφού το έχουν πάει σε τόσους αναπτυξιολογους και τους λένε ότι δεν εχει αυτισμό ή αν έχει είναι ήπιας μορφής. Για να μην μιλησει ποτέ κάποιος έχει βαρύτητο πρόβλημα που θα έκανε ήδη μπαμ. Ίσως το ίδρυμα να το λέει για όταν φύγουν από την ζωή οι γονείς. Αλλά σενάριο να μην μιλησει το παιδί δεν είναι πιθανό ούτως ή άλλως 

Το φάσμα είναι πολύ μεγάλο υπάρχουν αυτιστικοί που δεν μιλάνε χωρίς την "όψη βαριάς μορφής" ειδικά στα δύο έτη (και μετέπειτα).  Πάντως υπάρχουν πολλά red flags στο κείμενο που δεν πρέπει να μείνουν χωρίς παρέμβαση (ακόμα και μια μικρή ανωριμότητα). Έναν πολύ καλό αναπτυξιολόγο για παρακολούθηση χρειάζεστε, τώρα η ηλικία ξεκινάει να γίνεται ιδανική ειδικά αν βλέπετε ότι δεν υπάρχει διάθεση επικοινωνίας από την πλευρά του. 

Κράτα το

Κράτα το

Just now, maripoz said:

Μα τι να μη μιλήσει αφού το έχουν πάει σε τόσους αναπτυξιολογους και τους λένε ότι δεν εχει αυτισμό ή αν έχει είναι ήπιας μορφής. Για να μην μιλησει ποτέ κάποιος έχει βαρύτητο πρόβλημα που θα έκανε ήδη μπαμ. Ίσως το ίδρυμα να το λέει για όταν φύγουν από την ζωή οι γονείς. Αλλά σενάριο να μην μιλησει το παιδί δεν είναι πιθανό ούτως ή άλλως 

Ο λογοι που πηγαμε σε αρκετους αναπτυξιολογους ηταν οχι γιατι δε μας αρεσαν  απαραιτητα αλλα για αλλους λογους καποιοι δεν ειχαν δυνατοτητα να συνταγογραγησουν , λογω μετακομισης κτλ.  Γενικά η τελευταία μας ειπε πως εχει στοιχεια αυτιστικα αλλα οτι δεν μπορει να βγει διαγνωση απο τωρα. Το να μη μιλησει οπως ειπα ειναι δικος μου φοβος βαση οσων βλέπω στο internet καθως και επειδη οταν του μιλας δε δινει καμια σημασία κτλ. Οσο αφορα το ιδρυμα αυτο ενοουσα.

Just now, λουκουμαδάκι said:

Το φάσμα είναι πολύ μεγάλο υπάρχουν αυτιστικοί που δεν μιλάνε χωρίς την "όψη βαριάς μορφής" ειδικά στα δύο έτη (και μετέπειτα).  Πάντως υπάρχουν πολλά red flags στο κείμενο που δεν πρέπει να μείνουν χωρίς παρέμβαση (ακόμα και μια μικρή ανωριμότητα). Έναν πολύ καλό αναπτυξιολόγο για παρακολούθηση χρειάζεστε, τώρα η ηλικία ξεκινάει να γίνεται ιδανική ειδικά αν βλέπετε ότι δεν υπάρχει διάθεση επικοινωνίας από την πλευρά του. 

Απλα ειχα διαβασει πως αν ειναι ελαφρια μορφη μιλανε κανονικα στα 2. Θα ξεκινησει παρεμβαση σε μια εβδομαδα και βλεπουμε αν και αυτο που δεν μου λεει κανεις ειναι το τι μπορω να κανω. 

18 ώρες πρίν, Dante είπε:

Ο λογοι που πηγαμε σε αρκετους αναπτυξιολογους ηταν οχι γιατι δε μας αρεσαν  απαραιτητα αλλα για αλλους λογους καποιοι δεν ειχαν δυνατοτητα να συνταγογραγησουν , λογω μετακομισης κτλ.  Γενικά η τελευταία μας ειπε πως εχει στοιχεια αυτιστικα αλλα οτι δεν μπορει να βγει διαγνωση απο τωρα. Το να μη μιλησει οπως ειπα ειναι δικος μου φοβος βαση οσων βλέπω στο internet καθως και επειδη οταν του μιλας δε δινει καμια σημασία κτλ. Οσο αφορα το ιδρυμα αυτο ενοουσα.

Απλα ειχα διαβασει πως αν ειναι ελαφρια μορφη μιλανε κανονικα στα 2. Θα ξεκινησει παρεμβαση σε μια εβδομαδα και βλεπουμε αν και αυτο που δεν μου λεει κανεις ειναι το τι μπορω να κανω. 

Εσείς σαν γονείς εννοείς; Βοηθητικά στο σπίτι; Ρωτήστε στο κέντρο που θα πάτε να σας πουν πως μπορείτε να βοηθήσετε παραπάνω ίσως με βιβλία παιχνίδια κλπ.  Κατά τα άλλα ότι ακριβώς χρειάζεται ένα δίχρονο, ρουτίνα ήρεμο περιβάλλον αγάπη αποδοχή και ισοτιμία μέσα στην οικογένεια! Για εσάς πρέπει να βρείτε έναν επαγγελματία να σας βοηθήσει στην καταπολέμηση του άγχους σας και να βάλετε σε μια σειρά τις σκέψεις σας. είτε είναι τυπικό το παιδί είτε όχι έχετε χρόνια πολλά μπροστά σας για την ανατροφή του και αν βοηθήσετε τον εαυτό σας τώρα θα έρθουν όλα πολύ πιο ομαλά. Μην προτρέχετε σε σενάρια γιατί τα παιδιά μας διαψεύδουν από μήνα σε μήνα σε αυτές τις ηλικίες! Εύχομαι τα καλύτερα! 

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

19 hours ago, Dante said:

Υπάρχουν φυσιολογικοτατα παιδιά που μίλησαν μετά τα 2. Ο άντρας μου μίλησε σχεδόν 3 και λόγω της δουλειάς του πλέον κάνει παρουσιασεις σε συνέδρια αρκετές φορές το μήνα, εννοώ καθόλου δεν επηρέασε την ευγλωττια του αυτή η καθυστέρηση. Προφανώς δεν μπορώ να κάνω διάγνωση εάν έχει κάτι το παιδί σας ή όχι. Το μόνο που λέω είναι ότι αν δεν μιλάει μέχρι τα δύο δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι. Και φυσικά καλό είναι να έχετε το νου σας αλλά τα περί μόνιμης αλαλιας κλπ είναι υπερβολικά. Οι καραμπινατες περιπτώσεις αυτισμου είναι ήδη εμφανείς στα δύο για έναν ανάπτυξιολογο. Για να μην είναι σίγουρος ο γιατρός είτε έχει ελαφριά μορφή είτε καθόλου. Ευχομαι να πάνε όλα καλά 

23 hours ago, maripoz said:

Υπάρχουν φυσιολογικοτατα παιδιά που μίλησαν μετά τα 2. Ο άντρας μου μίλησε σχεδόν 3 και λόγω της δουλειάς του πλέον κάνει παρουσιασεις σε συνέδρια αρκετές φορές το μήνα, εννοώ καθόλου δεν επηρέασε την ευγλωττια του αυτή η καθυστέρηση. Προφανώς δεν μπορώ να κάνω διάγνωση εάν έχει κάτι το παιδί σας ή όχι. Το μόνο που λέω είναι ότι αν δεν μιλάει μέχρι τα δύο δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι. Και φυσικά καλό είναι να έχετε το νου σας αλλά τα περί μόνιμης αλαλιας κλπ είναι υπερβολικά. Οι καραμπινατες περιπτώσεις αυτισμου είναι ήδη εμφανείς στα δύο για έναν ανάπτυξιολογο. Για να μην είναι σίγουρος ο γιατρός είτε έχει ελαφριά μορφή είτε καθόλου. Ευχομαι να πάνε όλα καλά 

On 1/6/2021 at 3:53 PM, λουκουμαδάκι said:

Εσείς σαν γονείς εννοείς; Βοηθητικά στο σπίτι; Ρωτήστε στο κέντρο που θα πάτε να σας πουν πως μπορείτε να βοηθήσετε παραπάνω ίσως με βιβλία παιχνίδια κλπ.  Κατά τα άλλα ότι ακριβώς χρειάζεται ένα δίχρονο, ρουτίνα ήρεμο περιβάλλον αγάπη αποδοχή και ισοτιμία μέσα στην οικογένεια! Για εσάς πρέπει να βρείτε έναν επαγγελματία να σας βοηθήσει στην καταπολέμηση του άγχους σας και να βάλετε σε μια σειρά τις σκέψεις σας. είτε είναι τυπικό το παιδί είτε όχι έχετε χρόνια πολλά μπροστά σας για την ανατροφή του και αν βοηθήσετε τον εαυτό σας τώρα θα έρθουν όλα πολύ πιο ομαλά. Μην προτρέχετε σε σενάρια γιατί τα παιδιά μας διαψεύδουν από μήνα σε μήνα σε αυτές τις ηλικίες! Εύχομαι τα καλύτερα! 

Δε θα με ενοχλήσει αν ανήκει στο φάσμα απλά ελπίζω να μην είναι στη δύσκολη εκδοχή. Το οτι δεν ακούει πχ στο όνομα και σε καμία εντολή ουτε σε μή δεν αντέχει κανεις να τον κρατήσει για πολύ μιας και πειράζει τα πάντα. Ελπίζω να βελτιωθεί αν και δεν έχω δει καμια εξέλιξη εως τωρα. 

15 hours ago, Dante said:

Δε θα με ενοχλήσει αν ανήκει στο φάσμα απλά ελπίζω να μην είναι στη δύσκολη εκδοχή. Το οτι δεν ακούει πχ στο όνομα και σε καμία εντολή ουτε σε μή δεν αντέχει κανεις να τον κρατήσει για πολύ μιας και πειράζει τα πάντα. Ελπίζω να βελτιωθεί αν και δεν έχω δει καμια εξέλιξη εως τωρα. 

Άλλο δεν ακούει στο όνομα άλλο δεν ακούει στο μη. Κανένα παιδί αυτής της ηλικίας δεν ακούει στο μη και μάλιστα η ανυπακοη είναι ιδιον των terrible two's και γιαυτό, μεταξύ άλλων, λέγονται έτσι. Ειναι αναπτυξιακο στάδιο η ανυπακοη σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά τεσταρουν τα όρια τους και τα όρια των άλλων με το να παραβίαζουν κανόνες και να αψηφουν εντολές. Αν υπάκουγε θα ήταν πολύ περίεργο. Το ότι δεν ανταποκρινεται στο όνομά του είναι άλλο θέμα το οποίο θα μπορούσε να είναι ανησυχητικο αλλά δεν ξέρω αν εντάσσεται και αυτό στο πλαίσιο του "σας γράφω" αυτής της ηλικίας. Ποτέ δεν άκουγε το όνομά του ή είναι καινούργιο φαινόμενο? Πχ η δικιά μου τώρα στα 2,5 δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει στο όνομά της μας γράφει κανονικότατα. Αλλά ποτέ δεν με έχει ανησυχησει. Δεν θέλω να σε κάνω να επαναπαυτεις, προφανώς ξέρεις το παιδί σου καλύτερα. Αλλά πρεπει να ξέρεις και τι να αναμένεις από συμπεριφορά σε αυτή την ηλικία. 

On 2/1/2021 at 9:59 ΜΜ, Dante είπε:

Όταν λες δεν εκτελεί καμία εντολή τι εννοείς; γιατί ένα δίχρονο εκτελεί απλές εντολές πχ πιάσε τη μπάλα κ πρέπει να είσαι σίγουρος πως είναι συγκεντρωμενο σε εσένα κ δεν του έχει αποσπάσει κάτι άλλο την προσοχή 

On 5/1/2021 at 7:23 ΜΜ, Dante είπε:

Όταν ένα παιδί βρίσκεται στο φασμα υψηλής λειτουργικότητας το τοπίο ξεκαθαρίζει συνήθως μετά τα 4 χρόνια... Όπως υπάρχουν παιδιά που έχουν στοιχεία αυτισμου αλλά δε βρίσκονται στο φάσμα, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε σε αυτή την ηλικία είναι η πρωημη παρέμβαση όπως κ πολύ καλά κάνετε αφού θα ξεκινήσει το παιδί.. 

On 5/1/2021 at 7:23 ΜΜ, Dante είπε:

Το τι μπορείτε να κανετε θα σας το λένε οι θεραπευτές του παιδιού μετά από κάθε συνέδρια...!!! 

1 ώρα πρίν, maripoz είπε:

Άλλο δεν ακούει στο όνομα άλλο δεν ακούει στο μη. Κανένα παιδί αυτής της ηλικίας δεν ακούει στο μη και μάλιστα η ανυπακοη είναι ιδιον των terrible two's και γιαυτό, μεταξύ άλλων, λέγονται έτσι. Ειναι αναπτυξιακο στάδιο η ανυπακοη σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά τεσταρουν τα όρια τους και τα όρια των άλλων με το να παραβίαζουν κανόνες και να αψηφουν εντολές. Αν υπάκουγε θα ήταν πολύ περίεργο. Το ότι δεν ανταποκρινεται στο όνομά του είναι άλλο θέμα το οποίο θα μπορούσε να είναι ανησυχητικο αλλά δεν ξέρω αν εντάσσεται και αυτό στο πλαίσιο του "σας γράφω" αυτής της ηλικίας. Ποτέ δεν άκουγε το όνομά του ή είναι καινούργιο φαινόμενο? Πχ η δικιά μου τώρα στα 2,5 δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει στο όνομά της μας γράφει κανονικότατα. Αλλά ποτέ δεν με έχει ανησυχησει. Δεν θέλω να σε κάνω να επαναπαυτεις, προφανώς ξέρεις το παιδί σου καλύτερα. Αλλά πρεπει να ξέρεις και τι να αναμένεις από συμπεριφορά σε αυτή την ηλικία. 

συμφωνω οπως κ εντολες αν ειναι κατι που βαριουνται ή δεν εχει ενδιαφερον δεν το κανουν πρεπει να βρεις κ κατι που να τα ηντριγκαρει δεν μπορεις συνεχεια να τους λες κανε αυτο φερε μου εκεινο κ να τρεχουν σαν στρατιωτακια 

Διαφημίσεις

18 ώρες πρίν, Dante είπε:

Πάντως κανένα παιδί δύο χρόνων δεν ακούει στο μη είναι η ποιο δύσκολη ηλικία κ είναι η ηλικία τους τέτοια που τους αρέσει να πιάνουν τα πάντα...!!! 

Πάντως ότι έχει το παιδακι σας εάν έχει εσείς το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το αποδεχτειται με αγάπη, γιατί ο καλύτερος βοηθός σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η αγάπη η στοργή κ η κατανόηση που παίρνει από το σπίτι του.. Κ πραγματικά για εμένα δεν έχει καμία σημασία αν ένα παιδί έχει κάποια ιδιεταιροτητα είτε βαριάς μορφής είτε ελαφριας μορφής το αποτέλεσμα είναι το ίδιο εγώ σαν γονιός πρέπει να βοηθήσω το παιδί να εξελιχθεί σε όποια δυσκολία του μέχρι το σημείο που μπορεί να φτάσει, κ σου μιλάω ως μαμά που έχουμε ξεκινήσει το παιδί μας πρωημη παρέμβαση από τα 3 του χρόνια κ τώρα είναι 5 χρόνων κ από τοτε μέχρι τώρα ακόμα ουσιαστικά δεν έχει βγει διάγνωση αν πχ είναι στο φάσμα το παιδί ή αν έχει ΔΕΠ-Υ γιατί ενώ έχει πολλά στοιχεία δεν επαρκούν ακόμα για να βγει διάγνωση. 

19 ώρες πρίν, Dante είπε:

παντως για να σου πω περιπτωση που ξερω με σιγουρα διαγνωσμενο αυτισμο δεν μιλαγε μεχρι τα 3.5 κ τωρα που ειναι 5 μιλαει τρεις γλωσσες (μετακομισαν οι γονεις του σε αλλη χωρα). επισης ενω μεχρι τα 2.5 δεν ειχε καμια κοινωνικη ανταποκριση κ οποτε βρισκοταν σε αλλο σπιτι γινοταν ο κακος χαμος απο ουρλιαχτα κ κλαματα στα 3.5 το παιδι επαιζε κανονικα κου κου τσα αποζητουσε αγκαλιες ακομα κ απο ανθρωπους που πρωτη φορα εβλεπε κ γενικα ειχε μια νορμαλ συμπεριφορα... δεν μπορεις λοιπον σε τετοιες ηλικιες να ξερεις την εξελιξη ακομα κ ενος παιδιου που ειναι οντως αυτιστικο..  

21 ώρες πρίν, Dante είπε:

Υποθέτω έχετε κάνει ακουολογικό έλεγχο; Το να μην ακούει το παιδί καθόλου τίποτα, δεν είναι κάτι που περιμένετε να δείτε πώς θα εξελιχθεί. 

On 1/8/2021 at 6:26 PM, ΑΡΓΚ said:

Υποθέτω έχετε κάνει ακουολογικό έλεγχο; Το να μην ακούει το παιδί καθόλου τίποτα, δεν είναι κάτι που περιμένετε να δείτε πώς θα εξελιχθεί. 

On 1/8/2021 at 3:58 PM, ninaki80 said:

παντως για να σου πω περιπτωση που ξερω με σιγουρα διαγνωσμενο αυτισμο δεν μιλαγε μεχρι τα 3.5 κ τωρα που ειναι 5 μιλαει τρεις γλωσσες (μετακομισαν οι γονεις του σε αλλη χωρα). επισης ενω μεχρι τα 2.5 δεν ειχε καμια κοινωνικη ανταποκριση κ οποτε βρισκοταν σε αλλο σπιτι γινοταν ο κακος χαμος απο ουρλιαχτα κ κλαματα στα 3.5 το παιδι επαιζε κανονικα κου κου τσα αποζητουσε αγκαλιες ακομα κ απο ανθρωπους που πρωτη φορα εβλεπε κ γενικα ειχε μια νορμαλ συμπεριφορα... δεν μπορεις λοιπον σε τετοιες ηλικιες να ξερεις την εξελιξη ακομα κ ενος παιδιου που ειναι οντως αυτιστικο..  

On 1/8/2021 at 3:40 PM, xaroumenh mama said:

Πάντως κανένα παιδί δύο χρόνων δεν ακούει στο μη είναι η ποιο δύσκολη ηλικία κ είναι η ηλικία τους τέτοια που τους αρέσει να πιάνουν τα πάντα...!!! 

Πάντως ότι έχει το παιδακι σας εάν έχει εσείς το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το αποδεχτειται με αγάπη, γιατί ο καλύτερος βοηθός σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η αγάπη η στοργή κ η κατανόηση που παίρνει από το σπίτι του.. Κ πραγματικά για εμένα δεν έχει καμία σημασία αν ένα παιδί έχει κάποια ιδιεταιροτητα είτε βαριάς μορφής είτε ελαφριας μορφής το αποτέλεσμα είναι το ίδιο εγώ σαν γονιός πρέπει να βοηθήσω το παιδί να εξελιχθεί σε όποια δυσκολία του μέχρι το σημείο που μπορεί να φτάσει, κ σου μιλάω ως μαμά που έχουμε ξεκινήσει το παιδί μας πρωημη παρέμβαση από τα 3 του χρόνια κ τώρα είναι 5 χρόνων κ από τοτε μέχρι τώρα ακόμα ουσιαστικά δεν έχει βγει διάγνωση αν πχ είναι στο φάσμα το παιδί ή αν έχει ΔΕΠ-Υ γιατί ενώ έχει πολλά στοιχεία δεν επαρκούν ακόμα για να βγει διάγνωση. 

On 1/8/2021 at 3:23 PM, xaroumenh mama said:

Όταν λες δεν εκτελεί καμία εντολή τι εννοείς; γιατί ένα δίχρονο εκτελεί απλές εντολές πχ πιάσε τη μπάλα κ πρέπει να είσαι σίγουρος πως είναι συγκεντρωμενο σε εσένα κ δεν του έχει αποσπάσει κάτι άλλο την προσοχή 

Όταν ένα παιδί βρίσκεται στο φασμα υψηλής λειτουργικότητας το τοπίο ξεκαθαρίζει συνήθως μετά τα 4 χρόνια... Όπως υπάρχουν παιδιά που έχουν στοιχεία αυτισμου αλλά δε βρίσκονται στο φάσμα, το καλύτεπορείτε να κάνετε σε αυτή την ηλικία είναι η πρωημη παρέμβαση όπως κ πολύ καλά κάνετε αφού θα ξεκινήσει το παιδί.. 

Το τι μπορείτε να κανετε θα σας το λένε οι θεραπευτές του παιδιού μετά από κάθε συνέδρια...!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα σε όλους σας!Έχω γράψει άλλη μία φορά για το ίδιο θέμα για την κορούλα μου 28 μηνών.Προσπαθώ να είμαι πιο αισιόδοξη με όσα διαβάζω για ανάλογες περιπτώσεις καθυστέρησης ομιλίας που τα είπαν όλα μαζί ακόμα και 3 ετών.Εμένα η αναπτυξιολόγος που την πήγα στους 19 μήνες έγραψε μάλλον σφαιρική αναπτυξιακή καθυστέρηση,με εργοθεραπεία μία φορά την εβδομάδα βελτιώθηκε κάπως,πράγμα που το είδαμε στους 23 μήνες που πλέον ακολουθούσε εντολές που της δίναμε,έδειχνε συνειδητά πρόσωπα και αντικείμενα κι εμφανίστηκαν κάποιες δισύλλαβες λεξούλες σε αυτές που ήδη έλεγε.24 μηνών η αναπτυξιολόγος μας είπε ότι είναι πολύ βελτιωμένη,ότι θα μιλήσει γιατί ήδη κι αυτά τα λίγα που έλεγε είναι λόγος,ξαναέγραψε σφαιρική αναπτυξιακή καθυστέρηση με σκοππό να τη δει στα δυόμιση αφού κάνει συστηματικά 2 εργοθεραπείες και 2 λογοθεραπείες.Για οικονομικούς δυστυχώς λόγους της κάναμε από Οκτώβρη 2 εργοθερ.κι από Νοέμβρη προσθέσαμε μία λογοθεραπεία ως τώρα.Η εξέλιξη είναι πολύ αργή όπως το βλέπω εγώ.Η ομιλία της είναι ακατάληπτη όταν προσπαθήσει ¨'να σου πει πολλά',έχει προσθέσει συνειδητά το "όχι" όταν δε θέλει κάτι και τελευταία πού και πού το "ναι",και κάποιες ακόμα δισύλλαβες που κι αυτές δεν τις αρθρώνει καθαρά πχ.κάτι σαν γιαζά τα γυαλιά,μπουάν το μπουφάν,κούκα την κούκλα κλπ.Τα σύμφωνα που λέει δεν είναι πολλά πέρα από κ,τ,ντ,μ,χ,γ,π,μ,μπ,που τα συνδυάζει με φωνέντα.Δεν κάνειτρισύλλαβες λέξεις και φυσικά ούτε καν φράση δύο λέξεων.Όποτε το προσπαθήσει γιατί είναι πολύ επικοινωνιακό παιδί τα μπερδεύει όλα μαζί.Επίσης, δεν κάνει ερώτηση παρά μόνο τι? ή "το" όταν θέλει κάτι και μας το δείχνει.Με ανησυχεί πολύ ότι χρησιμοποιεί τη λέξη μπαμπά ή μπαμά κάτι τέτοιο για τα περισσότερα πράγματα που θέλει να πει,βλέπει π.χ.τον παππού μπορεί να τον πει παππού κι αμέσως μετά να τον πει μπαμπά και να το διορθώσει μόλις της το πούμε.Επίσης αυτό που κάνει τελευταία είναι να πλησιάζει τα παιδάκια πρώτη για να τα πιάσει ή να τους δώσει π.χ την μπάλα και μόλις το παιδάκι πάει να την πάρει του την παίρνει πίσω με δύναμη φωνάζοντας έντονα για αρκετή ώρα "όχι,όχιιι".Το ίδιο κάνει και στο τηλέφωνο,ενώ πρώτα μιλούσε ακατάληπτα τα δικά της τώρα λέει συνεχόμενα "όχιιι¨.Καθημερινά κάποιες λίγες μόνο λέξεις χρησιμοποιεί αν και όχι καθαρά που ταιριάζουν με αυτά που θέλει.Δεν εννοώ απλές λέξεις τύπου κακά,νταντά,μιμή,πουφ,γιο γιο,κλπ που τα λέει καθαρά και συνειδητά.Να σημειώσω ότι είναι πολύ γελαστό παιδί,επιζητά την παρέα άλλων παιδιών αν και δεν έχουμε πια την ευκαιρία να συναντήσουμε ,μιμείται κι έχει πολύ καλή εξωλεκτική επικοινωνία.Παρακαλώ πολύ τους γονείς που αναγνωρίζουν στο δικό μου παιδί περίπτωση δική τους και το παιδί είναι μεγαλύτερο να μου γράψει την εξέλιξή του/της.

• 1 month later...

Καλησπερα

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα , αν και καποιος το δει εδω , ξερει κανεις αν η Γκολτσιου η αναπτυξιολογος ειναι καλη αν εχετε εμπειρια απο αυτην...

Εχω εναν μικρουλη 2,5 ετων που λεει 15 λεξεις (αγκαλια , κακαο πχ) και 15 ηχους (πχ νιαου αντι για γατα) ...και αυτο ειναι το μονο θεμα που εχει.

Καταλαβαινει τα παντα εκτελει τα παντα (οχι τυπου φερε τη μπαλα αυτο το εκανε απο 1ος ,πιο συνθετα πχ...παρε το χαρτι πηγαινε το στα σκουπιδια και φερε τη μπαλα και τις παντοφλες σου στο σαλονι ).Κοινωνικος ειναι , γελαει , κανει αστεια , παιζει με ολους τους τροπους γενικα αν δεν σου πω οτι δεν μιλαει δεν βλεπεις τιποτα...

Δεν κανει τιποτα αλλο που να ειναι ''περιεργο''..... η κατι που θα επρεπε να κανει και δεν κανει  , εκτος απο τον λογο.

Ετσι για να κοιμηθω επιτελους πρεπει να παμε να τον δει καποιος...αλλα ποιος?βρηκα την παραπανω απο αναζητη στο ιντερνετ....αν καποιος ξερει ας μου πει γνωμη....ευχαριστω....

1 hour ago, cronut είπε:

Καλησπερα

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα , αν και καποιος το δει εδω , ξερει κανεις αν η Γκολτσιου η αναπτυξιολογος ειναι καλη αν εχετε εμπειρια απο αυτην...

Εχω εναν μικρουλη 2,5 ετων που λεει 15 λεξεις (αγκαλια , κακαο πχ) και 15 ηχους (πχ νιαου αντι για γατα) ...και αυτο ειναι το μονο θεμα που εχει.

Καταλαβαινει τα παντα εκτελει τα παντα (οχι τυπου φερε τη μπαλα αυτο το εκανε απο 1ος ,πιο συνθετα πχ...παρε το χαρτι πηγαινε το στα σκουπιδια και φερε τη μπαλα και τις παντοφλες σου στο σαλονι ).Κοινωνικος ειναι , γελαει , κανει αστεια , παιζει με ολους τους τροπους γενικα αν δεν σου πω οτι δεν μιλαει δεν βλεπεις τιποτα...

Δεν κανει τιποτα αλλο που να ειναι ''περιεργο''..... η κατι που θα επρεπε να κανει και δεν κανει  , εκτος απο τον λογο.

Ετσι για να κοιμηθω επιτελους πρεπει να παμε να τον δει καποιος...αλλα ποιος?βρηκα την παραπανω απο αναζητη στο ιντερνετ....αν καποιος ξερει ας μου πει γνωμη....ευχαριστω....

Καλησπέρα, έχοντας εμπειρία στο θέμα θα σου πρότεινα να συμβουλευτεις τον/την  παιδιατρο σου και να σου πει μια γνώμη. Συνήθως αν υπάρχει πρόβλημα ο ίδιος ο παιδίατρος σε παραπέμπει σε αναπτυξιολογο. Τώρα αν εσύ δεν νιώθεις σίγουρη και θες να το ψάξεις πιο πολύ ζητά να σου συστήσει κάποιον αναπτυξιολογο, διότι υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να σε αγχωσουν και να σε στενοχωρησουν παραπάνω από όσο πρέπει.  Σου εύχομαι τα καλύτερα και συνιστώ ψυχραιμία. 

Just now, Chris18 said:

Καλησπέρα, έχοντας εμπειρία στο θέμα θα σου πρότεινα να συμβουλευτεις τον/την  παιδιατρο σου και να σου πει μια γνώμη. Συνήθως αν υπάρχει πρόβλημα ο ίδιος ο παιδίατρος σε παραπέμπει σε αναπτυξιολογο. Τώρα αν εσύ δεν νιώθεις σίγουρη και θες να το ψάξεις πιο πολύ ζητά να σου συστήσει κάποιον αναπτυξιολογο, διότι υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να σε αγχωσουν και να σε στενοχωρησουν παραπάνω από όσο πρέπει.  Σου εύχομαι τα καλύτερα και συνιστώ ψυχραιμία. 

Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση...

Η παιδιατρος ''δεν βλεπει προβλημα '' ΑΛΛΑ ''θα ηθελε να τον δει αναπτυξιολογος για να ημαστε 100%σιγουροι επειδη δεν συνδυαζει λεξεις δλδ αν θελει νερο θα πει νερο δεν θα πει μαμα νερο...''' επισης ο μικρος ειναι ατυχος...δεν εχει παιξει με αλλα παιδια σχεδον ποτε (μιση ωρα συνολικα και οχι μαζεμενα) αφου το πρωτο χρονο ηταν μικρος και επρεπε να ιεναι μακρυα λογο της γριππης , εκανε το εμβολιο της γριππης και ηρθε ο κορωνοιος και κλειστηκε μεσα...ο γιος μου μιλαει ΜΟΝΟ με μενα και λιγη ωρα με τον πατερα του το βραδυ.Δεν εχω φιλους με παιδια ολοι ειναι ελευθεροι και ουτε συγγενεις κοντα μου εδω που μενω.Που μενει αποκλειστικα να βρω αγνωστους και τωρα με τον ιο ειναι απαγορευτικο.

Στην αρχη θεωρησα οτι αυτο μπορει να τον πηγε πισω αλλα μετα ειπα οτι δεν ειμαι γιατρος και καλα θα κανω να μην βγαζω συμπερασματα μονη μου.

Η παιδιατρος μου προτεινε μια ΑΛεξανδρα κατι αλλα μπαινω στο νετ και βλεπω πολλες αρνητικες κριτικες και με εχουν καπως ... κανει αρνητικη απεναντι της

Πηρα σημερα το παιδων και μου ειπαν ''μετα την πανδημια''  ( ? ) .

Ο αντρας μου θεωρει οτι εχω αδικο φοβο επειδη θεωρει οτι αυτα ειναι συνδυαστικα και δεν μπορει να υπαρχει μονο σε εναν τομεα προβλημα (θα ειχε και αλλου αδυναμια)

Παλι ομως δεν ειναι γιατρος.

Καποιος μου ειπε τι ενστικτο εχεις.... το ενστικτο μου (που παλι απο οσο ξερω δεν σπουδασε ιατρικη :) ) λεει οτι θα μιλησει πιο αργα Η οτι θα εχει ηπιας μορφης κατασταση (δεδομενου οτι σε ολα αντιληψη ματια βλεμματα παιχνιδια εντολες ονομα  κινησεις σε ολα παντα ειναι απικο)

Ο μικρος το τελευταιο 10ημρο εχει παρει φορα και λεει μια λεξη ανα βδομαδα κατα μ.ο. απο την αγωνια μου καθε μερα του κανω ''επαναληψη'' λεξεων ολες τις λεξεις που ξερει , χθες τις ειπε και μετα μου ειπε ''μαμα...ουφ''..... μαλλον ΤΩΡΑ κανω λαθος και του μεταδιδω αυτη τη τρελα που εχω και την αγωνια (που εχει γινει τεραστια απο τον εγκλεισμο μου το τελευταιο καιρο).Το καταλαβαινω και προσπαθω να τον αφηνω .Αυτος βεβαια ουδεποτε μενει μονος του...για κανεναν λογο δεν θελει να παιξει μονος του....θελει να παιζει συνεχεια μαζι μου η μου φερνει ενα βουνο βιβλια και τα λεμε για καμμια ωρα και + γενικα οτι και να του προτεινω να κανουμε αμεσως θα πεταχτει να το κανουμε αρκει να παιζουμε ολη την ωρα.

Απο λεξεις ομως λεει λιγες...ελαχιστες.... απο αυτες που καταλαβαινει δεν ξερω ειναι εκατονταδες , ποτε δεν του μιλαω σαν σε μωρο αλλα σαν παιδι....μερικες φορες ξεχνιεμαι και τα λεω γρηγορα και πολλα , αλλα επειδη με καταλαβαινει το ξεχνω....ολα τα σχηματα χρωματα τα ξερει ολα τα φρουτα λαχανικα οχηματα.....μας παρουσιαζει κιολας σε ξενους πχ στο μαναβη δειχνει τον πατερα του εμενα και τον εαυτο του στη μαναβισσα και λεει ''μπαμπα - μαμα - νινι '' (ετσι λεει τον εαυτο του μιας και το ονομα του δε μπορει να το πει).

Ολη αυτη η σεντοναρα περισσοτερο εξυπηρετει οτι θελω να μιλησω.Και δεν θελω να καταχραστω οτι μου απαντησες....τελος παντων....ενα τελευταιο...

φοβαμαι οτι μερικοι σου λενε οτι εχεις καποιο θεμα για να σε σπρωξουν σε κεντρα θεραπειων....το ξερω οτι ακουγεται ανωριμο αλλα ειχα διαβασει καποτε μια λογοθεραπευτρια που το ειχε πει οτι ερχοντουσαν με ψευτικες διαγνωσεις...μου εχει κολλησει αυτο και δεν θελω με τιποτα να πεσω στα ζαναξ για να ανταπεξελθω και στο τελος να μην αξιζε....να τον αφησω μεχρι τα 3 το καλοκαρι ηταν μια αλλη μου σκεψη.....παιδικες χαρες παιδικοι σταθμοι τα παντα ολα ειναι κλειστα .Μηπως ομως στα 3 εχω αργησει?....αυτα. :(

4 hours ago, cronut said:

Καλησπερα

Συμφωνώ με το από πάνω σχόλιο. Ρώτα τον παιδίατρο και μην κάνεις μόνη σου αναζητήσεις στο ίντερνετ 

On 7/1/2021 at 6:43 ΜΜ, Dante είπε:

Συγνώμη κιόλας αλλά κ εμένα που είναι 20 μηνών δεν ακούει ούτε μη και κανένας δεν πρόκειται να τον κρατήσει πάνω από μια ώρα. Προφανώς και θα πειράζει τα πάντα και θα εξερευναει. Έπειτα είναι και τα terrible tows που παίρνανε τα παιδάκια σε αυτή την ηλικία , όποτε το ότι δεν σας ακούει είναι απόλυτα φυσιολογικό. Τώρα το ότι δεν ακούει στο όνομα του δεν ξέρω τι να πω πάνω σε αυτό .. σε σύγκριση με το δικό μου παιδί ας πούμε μερικές φορές γυρνάει στο όνομα του άλλες νιώθω σαν να κάνει ότι δεν με ακούει όταν τον φωνάζω. Όταν λες ότι δεν μιλάει καθόλου εννοείς ούτε μια λέξη ; Δηλαδή δεν λέει ούτε μαμά ας πούμε ; 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...