Δεύτερο Τρίμηνο (12η -24η εβδομαδα)
1,059 topics in this forum
-
- 5 followers
- 45 replies
- 22.2k views
Καλησπέρα σε όλες τις εγκυουλες και σε όσες σύντομα θέλουν να αποκτήσουν παιδάκι! Είμαι στην 17η εβδομάδα κύησης και στην τελευταία συνάντηση με τον γυναικολόγο, με παρότρυνε να εμβολιαστω κατά του κορονοιου, μιας και οι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσω άμα κολλήσω είναι πολύ μεγαλύτεροι και υπαρκτοι σε σχέση με το εμβόλιο. Η αλήθεια είναι πως είμαι ιδιαίτερα σχολαστικη ως προς τα μέτρα προστασίας, αλλά δυστυχώς η δουλειά του συζύγου μου είναι τέτοια που είναι διαρκώς εκτεθειμένος σε κόσμο, συν του ότι έχω κι ένα παιδάκι 2μιση χρονών. Ποια είναι η άποψή σας; έχει κάποια εγκυουλα εμβολιαστεί ήδη, ή σκοπεύει να εμβολιαστεί; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προ…
Last reply by Vasilo, -
Διαφημίσεις
-
- 1 follower
- 0 replies
- 900 views
Γειά σας κορίτσια. Πρίν μερικές μέρες είχα πόνο στην ουρήθρα και πιο ψηλά, είμαι στον 5ο μήνα. Έκανα καλλιέργεια ούρων και εξετάσεις κολπικά και δεν έχω τίποτα. Πριν αρκετό καιρό είχα πάθει το εξής.. Καρφώθηκε τριχούλα στην ουρήθρα μου στο δερματάκι και την έβγαζα, από τότε που το έπαθα οποτε συμβαίνει με πιάνει ταραχή, σκέφτηκα μήπως είναι αυτό γιατί τώρα που φουσκώνω δεν μπορώ να σκύψω να δω, πήγα στη γιατρό και με κοίταξε και είπε πως δεν έχω κάτι. Φοβάμαι μήπως δεν είδε καλά και κάτι έχει μπει εκεί. Υπάρχει περίπτωση από το μωρό από την εγκυμοσύνη να έρχεται αυτός ο πόνος; φοβάμαι πάρα πολύ. Έχει συμβεί σε κάποια; Ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε 🙏
Last reply by Maria.K, -
- 5 replies
- 3k views
Καλημέρα σας,είμαι 13+5.εχω καιρό κπ πόνους στην μέση όπως είχα κ στην πρώτη εγκυμοσύνη.αλλα σήμερα το πρωί είδα παραπάνω υγρά που έχω κ άλλες φορές κ είχαν μέσα ροζ καφέ δεν μπορώ να το προσδιορίσω.ειναι αποβολή??έχω φοβηθεί πάρα πολύ.
Last reply by sweety**, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.2k views
Θα ήθελα την βοήθεια σας! Πριν από μια εβδομάδα κατά την εξεταση της β’ επιπέδου μας βρήκαν ήπια διάταση δεξιάς κοιλίας εγκεφάλου του εμβρύου, συγκεκριμένα η τιμή ήταν 9,42mm. Μας πρότειναν αμνιο αλλά την φοβάμαι πολύ! Υπάρχει κάποια με παρόμοια εμπειρία; Σας ευχαριστώ!
Last reply by irin, -
- 0 replies
- 989 views
Καλησπέρα... λοιπόν 3η εγκυμοσύνη με φυσιολογική σύλληψη, 31 χρόνων, η αυχενική διαφάνεια στον υπέρηχο ήταν καλή αλλά στο τεστ pap-a η τιμή για κάποιο πιθανό σύνδρομο είναι 1/607. Ο γιατρός είπε ότι σε συνδυασμό με τον υπέρηχο είναι καλή αλλά δεν τον άκουσα και πολύ ενθουσιασμένο. Μου πρότεινε να σκεφτώ την αμνιοπαρακέντηση ή το nipt test αν θέλω για να βεβαιωθουμε ότι όλα είναι καλά... από την μια είναι έμπειρος γιατρός και του έχω εμπιστοσύνη για την αμνιο από την άλλη φοβάμαι μήπως τυχόν προκληθεί αποβολή.. ποια είναι η συμβουλή σας? Να την κάνω ή όχι τελικά την αμνιοπαρακέντηση?
Last reply by Αναστασία5, -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.6k views
Καλημέρα σε όλες, Πριν από δύο εβδομάδες έκανα την εξέταση α επιπέδου. Τα τροποποιημένα ποσοστά που συνδυάζουν τις αιματολογικές εξετάσεις και τον υπερηχογραφικό έλεγχο βγήκαν πολύ καλά. Ο δε δείκτης papp-a ήταν καλός. Αλλά η ελεύθερη β χοριακη μου βγήκε πολύ υψηλή, 6,5 MoM. Έχω κάνει nipt και αναμένω τα αποτελέσματα. Είχε καμία σας πολύ υψηλή χοριακη αλλά με φυσιολογικές όλες τις άλλες τιμές; Πώς εξελίχθηκε η εγκυμοσύνη σας;
Last reply by AvocadoMama, -
- 2 followers
- 83 replies
- 86k views
Έχει καμιά/ κανένας εικόνα για την εξέταση αίματος που προσφέρεται ως εναλλακτική της αμνιοπαρακέντησης (απομονώνονται κύτταρα του μωρού από το αίμα της μητέρας; ) Κόστος, αξιοπιστία, τι εξετάζεται; Έχω χαθεί λίγο στα άδυτα του ίντερνετ....
Καλησπέρα σας, είναι 15 εβδομάδων.εχουν ξεκινήσει οι συσπάσεις εδώ κ δύο τρεις εβδομάδες κ μάλιστα είχε δει κ ροζ καφέ υγρά γ μια μέρα ..πήγα στη γιατρό Μ είπε ότι λογικά είναι από τις συσπάσεις.κ Μ έδωσες προγεστερόνη γ μια εβδομάδα κ μετά μόνο βράδυ.ειχα κ στην 1η εγκυμοσύνη αλλά ένιωθα μόνο το σφίξιμο.αυτη τη φορά αισθάνομαι κ ελαφρύ πόνο.το θέμα είναι επίσης ότι όσο περνώ προγεστερόνη κάπως χαλαρώνει η κοιλιά.μετα μόλις σταματώ πάλι τα ίδια...εμένα με αγχωνει πολύ αυτή η κατάσταση. Είναι φυσιολογικό σε τόσο μικρή εβδομάδα μαζί με πόνο??
- 0 replies
- 831 views
Καλησπερα έγκυουλες μου και καλό μήνα! είμαι στην 23 εβδομάδα κύησης πριν λίγες ημέρες έκανα την β επιπέδου και ο γιατρος Μ είπε ότι έχω λίγο αμνιακο υγρό και ίσως υπάρχει κάποια τριπουλα και χάνω αμνιακο , έκανα εξετάσεις βρέθηκε ούρεοπλασμα ήπια αντιβίωση για 10 ημέρες.ειμαι στο κρεβάτι και θα είμαι μέχρι ωσότου μου πει η γιατρός.πιστευετε ότι αυτή η τρυπουλα θα κλείσει?θα υπάρχει καλή έκβαση για εμένα και το μωράκι μου?πως πιστεύετε θα εξελιχθεί όλοι η κατασταση? ωστόσο συνεχιζω και βλέπω κάποια υγρά σαν νερο στο εσώρουχο μου δεν ξέρω όμως ακριβώς τι είναι?
Last reply by Marianna32, -
- 50 replies
- 78.5k views
Γεια σας.. θέλω να μοιραστώ μαζί σας την αγωνία μου όπως έχω κάνει αρκετές φορές και στην προηγούμενη εγκυμοσύνη μου και τώρα γιατί ξέρω οτι αρκετές θα με καταλάβετε.. Είμαι 32 ετών και είμαι έγκυος στην 15η εβδομάδα. Η εγκυμοσύνη αυτή απο την αρχή είχε προβληματάκια κυρίως λόγω χαμηλών ορμονών υπήρχε κίνδυνος αποβολής. Πήρα ένα κάρο φάρμακα για προγεστερόνη και οιστραδιόλη και λίγο πολύ ρυθμίστηκαν σε κάποιο βαθμό. Το σοβαρό πρόβλημα τώρα είναι οτι τη 12η εβδομάδα έκανα την αυχενική διαφάνεια η οποία ήταν καλή μεν, ωστόσο τα αποτελέσματα της PAPP A εντελώς απογοητευτικά. Οι πιθανότητες για σύνδρομο Down βγήκαν 1:241... κάτω απο το όριο δηλαδή, με βάση την τιμή που δίνει …
Last reply by Smurf123, -
- 1 follower
- 1 reply
- 847 views
Καλησπερα, ειμαι στην 23η εβδομαδα και το πτωι δυστυχως ειχα στρες και κλαματα. Τωρα νιωθω να κλωτσαει οχι την κοιλια μου, τον τραχηλο μου. Ειναι φυσιολογικο; Μηπως συμβαινει κατι και θα επρεπε να το διπλοτσεκαρω; Σημειωστε οτι πηγα στο γιατρο το απογευμα και ολα ηταν πολυ καλα στον υπερηχο!!
- 1 follower
- 0 replies
- 1.2k views
Γεια σας κορίτσια ! Έχω μια απορία - μπορεί και χαζή- αλλά είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη! Είμαι στην 16w και γενικά προσέχω αρκετά τις κινήσεις μου . Στον ύπνο μου όμως κοιμάμαι στο πλάι και καθώς αλλάζω πλευρό πολλές φορές το κάνω ασυναίσθητα πολύ άτσαλα και απότομα, σα να χοροπηδάω στο κρεβάτι είναι… υπάρχει περίπτωση αυτές οι κινήσεις να είναι επικίνδυνες; Να προκαλέσουν κάτι; Επίσης οταν μουδιάζουν τα πόδια μου κ τα τεντώνω νιώθω πολλές φορές όλη την κοιλιά μου να τρέμει… ξέρω ακούγονται χαζα , αλλά το μυαλό μας σκέφτεται πολλά στην εγκυμοσύνη μάλλον! Εύχομαι σε όλες καλή ανάσταση με υγεία!!!
Last reply by Tamina88, -
- 2 followers
- 130 replies
- 102.2k views
Γειά σας Είμαι στην 22 εβδομάδα και όταν έκανα το τεστ β επιπέδου, τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ καλά, ο γιατρός διαπίστωσε ότι ο πλακούντας είναι πολύ χαμηλά και τον χαρακτηρισε επιπωματικό. Πριν μια εβδομάδα είχα καφέ κηλίδες και μου συνέστησε ξεκούραση και μου έδωσε utrojestan. Είναι το τρίτο μου παιδί και είμαι 38 χρονών. Αν και δεν είμαι πρωτάρα έχω ανησυχήσει πολύ. Γνωρίζετε κάτι ; είχε καμιά σας αντίστοιχη εμπειρία ;
Last reply by Vasiliki14, -
- 1 follower
- 264 replies
- 164.9k views
Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Είναι η 23η για μένα και όλα πάνε καλά.. Εκτός από το άγχος μου που είναι μάλλον λίγο υπερβολικό κάποιες φορές Θα ακουστεί μάλλον χαζό αυτό που θέλω να ρωτήσω, αλλά έχω την εξής απορία: Πώς μπορώ να είμαι σίγουρη ότι τα σκιρτίματα που νιώθω στην κοιλιά είναι πάντα το μωρό και όχι κάποια σύσπαση...; Καμιά φορά αμφιβάλλω γιατί μου φαίνεται υπερβολικό να κλωτσάει τόσο πολύ και συνεχόμενα το παιδί... Είναι φυσιολογικό σ' αυτή τη φάση να τον νιώθω τόσο συχνά μέσα στη μέρα; To Σάββατο για παράδειγμα, από το απόγευμα μέχρι και αργά το βράδυ -μετά τη μία- τον ένιωθα σχεδόν συνέχεια... και χαμηλά στην κοιλία και όχι μόνο.. Μπορεί κάποια να διαφωτ…
- 11 replies
- 7.6k views
Καλησπέρα σε όλες.. έκανα έκτακτη περίδεση τραχήλου στην 22η βδομαδα κύησης. Στο τσακ προλαβαμε,ακομα ζω με την αγωνια τι θα ερθει... Όσες κοπελες βιωνουν κατι αντιστοιχο ας μοιραστούν την εμπειρία τους.
Last reply by Hristinaki, -
- 1 reply
- 1.2k views
Γειά σας! Ειμαι στα μεσα της 14ης εβδομαδας και την προηγουμενη ξεκινησα να πινω σιδηρο μετα απο παραπομπη του γυναικολογου μου. Με πειραξε αμεσως παρα πολυ ειχα πολυ δυνατους πονους στο στομαχι οποτε το σταματησαμε αμεσως. 1 βδομαδα μετα και αν και εχουν μειωθει οι πονοι δεν εχουν φυγει τελειως. Οποτε ο γυναικολογος μου υποπτευθηκε γαστριτιδα και με συμβουλευσε να μιλησω με τον γαστρεντερολογο μου ο οποιος μου εγραψε τα controloc 40mg πρωι και 40 βραδυ. Ενημερωσα τον γυναικολογο μου και μου ειπε οκ να τα παρω για 3 μερες αλλα ειδα το χαρτι των φαρμακων αυτων και λεει οτι ειναι καλο να μην το πινουν οι εγκυες αφου δεν υπαρχουν αρκετες ερευνες για να επιβεβαιωσουν οτι εινα…
Last reply by Συντονιστής Περιεχομένου, -
- 2 replies
- 1.4k views
Καλησπέρα σας.ειμαι 17 εβδομάδων έγκυος.απο τα Χριστούγεννα κ μετά είμαι συνεχώς άρρωστη με κπ ίωση.δν μπορώ να το αποφύγω γτ ο μικρός μου γιος πάει σχολείο.αυτη τη στιγμή ειμαι με αντιβίωση και εισπνεόμενα μπας κ σταματήσει ο βήχας που μου έχει δημιουργησει ακόμα περισσότερες συσπασεις από ότι είχα.να πω ότι γενικότερα πριν την εγκυμοσύνη δεν κολλούσα τόσο εύκολα.επισης μόλις έμαθα ότι προχθές ήρθα και σε επαφή με κρουσμα κορονοιος και τρέμω...δεν ξέρω τι να κάνω..είμαι πολύ ταλαιπωρημένη από την αρχή της εγκυμοσύνης με εμμετους κτλ που ακόμα δεν σταματούν.φοβαμαι.οτι με τόσες απανωτές ιώσεις αποβάλλω?? Πείτε Μ κάτι κπ εμπειρια...
- 2 replies
- 789 views
Καλημέρα σας, όπως φαίνεται όλα τα περίεργα σε αυτή την εγκυμοσύνη θα μου. συμβούν.περνω προγεστερόνη εδώ κ δύο εβδομάδες...τα έχω σταματήσει εδώ κ 1μιση μέρα γτ μου προκαλούσαν μεγαλύτερη ενόχληση στο στομάχι κ δεν άντεχα άλλο .από τη. Πρώτη στιγμή π τα ξεκίνησα άρχισαν να βγαίνουν υγρά με λευκούς κόκκους..λέω το φάρμακο θα είναι ..και σήμερα πρωί ενώ τα έχω σταμάτησα τα υγρά έγιναν πηχτα σαν κρέμα λευκά χωρίς ιδιαίτερη οσμη .τι είναι τώρα αυτό?? Μύκητες??έχω αγχωθει το μωρό δεν το νιώθω ακόμα να κουνιέται...νομίζω μην δεν πάει κάτι καλά ..
- 2 replies
- 2k views
Καλησπέρα κορίτσια! Την Παρασκευή πήγαμε για Β'επιπεδου όλα γενικά οκ. Ο υπερηχος έδειξε ότι και στα δύο μωρά υμενωδη πρόσφυση ομφαλιδας η οποία συναντάται συχνά σε δίδυμες κυησεις όπως μας είπαν αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην τροφοδοσία τους. Διαβάζοντας βέβαια μετά είδα ότι μπορεί να είναι υπεύθυνο και για ενδομητριους θανάτους. Επίσης στο αγοράκι μου διαπιστώθηκε στενωση αορτής και ισθμου. Μας είπαν ότι μπορεί μεγαλώνοντας το μωρο να διορθωθεί από μόνο του ή μπορεί μετά την γέννα αλλιώς θα χρειαστεί επεμβασουλα.Σε 6 εβδομάδες θα γίνει ξανα εξέταση στο νοσοκομείο παρουσία παιδοκαρδιολογου. Και μάλλον η καισαρική είναι μονόδρομος. Αυτού του είδους η καρδιολογι…
Last reply by chrisapanco, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.1k views
Κορίτσια καλημέρα σε όλες! Χρειάζεται να υποβληθω σε διαδικασία αμνιοπαρακέντησης και ψάχνω έναν καλό γιατρό στην Αθήνα με καλά στατιστικά! Ζω στην επαρχία και δυστυχώς έχω ακούσει για αρκετές περιπτώσεις αποβολων μετά από αμνιοπαρακεντησεις. Τα φώτα τα κορίτσια σας σας παρακαλώ!
Last reply by Dora1989, -
- 1 reply
- 768 views
Καλησπέρα σας, Είμαι έγκυος δεύτερη φορά σε δίδυμα διχοριακα -διαμνιακα.Μετα την β επιπέδου που έκανα πρόσφατα,λόγω πιο μικρού ρινικού οστού στο ένα μωρό ,πρέπει να κάνω αμνιοπαρακέντηση. Θα ήθελα να μου πείτε εάν είχε κάποια κοπέλα παρόμοια εμπειρία ,εάν έκανε αμνιοπαρακέντηση στον έναν σάκο (που υπήρχε ένδειξη) ή και στους δύο. Ο γυναικολόγος μου λέει μόνο στον έναν ,ενώ ο γιατρός που θα μου την κάνει συστήνει και στους δύο .
Last reply by ninaki80, -
- 1 follower
- 1 reply
- 687 views
Καλησπέρα σας, πήγα χθες στη γιατρό 13+5. Κ Μ είπε ότι ζυγίζει 100 γραμμάρια.ειναι δυνατόν??διαβαζω ότι σε τέτοια εβδομάδα ζυγιζουν γύρω στα 25 γραμμάρια .
Last reply by Super.mum, -
- 1 reply
- 1.1k views
Γεια σας, Βρίσκομαι στην 15η εβδομάδα και η γυναικολόγος μου , μου πρότεινε τέλος του μήνα να κάνω το αντιγριπικο εμβόλιο. Έχω ενδοιασμούς κατά πόσο είναι ακίνδυνο για τα έμβρυα. Υπάρχει κάποια εγκυουλα που να το έχει ψάξει?
- 12 replies
- 9.3k views
Καλημέρα σας! Πήγα τη Δευτέρα για εξέταση β επιπέδου και έχω όλα ήταν πολύ φυσιολογικα μας είπε ότι βρήκε αποκλίνουσα δεξιά υποκλειδιο αρτηρία. Αφού με διαβεβαίωσε ότι η καρδούλα του μωρού δεν έχει κανένα πρόβλημα προσπαθούσε επί 20λεπτα να με πείσει να κάνω αμνιοπαρακεντιση εκείνη την στιγμη. Εγώ ταραχτηκα πάρα πολύ. Στο τέλος αποφάσισα να κάνω μη επεμβατικο Προγεννητικο έλεγχο γιατί φοβάμαι την αμνιοπαρακεντιση. Σας έχει τύχει σε καμία? Ήταν καλά τα αποτελέσματα Σας? Γιατί παίζουν Έτσι με την ψυχολογία της εγκύου?? Σημειωτέον ήταν το μοναδικό εύρημα! Σας ευχαριστώ πολύ!!
Κορίτσια εσεις είχατε πόνους στην μεση?? Φιλια
Last reply by maria_tweety,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 replies
- 19,279 views
-
- 2 replies
- 9,157 views
-