Chris18

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  6
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

6 Neutral
 1. Σου εύχομαι με το καλό το μωράκι σου! Για μένα το σωστό είναι την ερώτηση αυτή να την κάνεις στον γιατρό σου πρώτα. Αν τον εμπιστεύεσαι μοιράσου την ανησυχία σου μαζί του. Οι γιατροί μας μας στηρίζουν και σε αυτό το κομμάτι και μας καθοδηγούν. Ότι διαβάζεις εδώ προέρχεται από προσωπικές εμπειρίες και θα πρέπει να τα διαβάζεις με επιφυλακτικότητα. Θεωρώ πάντως ότι καλό είναι να περπατάς όσο μπορείς γιατί βοηθά στην εμπέδωση. Εγώ είχα εντοιχιστει στον καναπέ και κουνιομουν ελάχιστα. Βγαίνω ένα βράδυ βόλτα με το σκυλάκι μου και τσακ έσπασαν τα νερά. Την επόμενη μέρα γέννησα. Οπότε περπάτημα! Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά!
 2. Chris18

  Αλματα ανάπτυξης

  Καλησπέρα! Μια πρόταση να κάνω; Δεν ξέρω μπορεί να το κάνεις ήδη βέβαια. Αν αντλήσεις το γάλα σου για να δεις πόσο δίνεις; Για να είσαι σίγουρη ότι χόρτασε και να μην μπεις στη διαδικασία της φόρμουλας. Διαφορετικά με όσα γράφεις δεν μου φαίνεται κι εμένα πεινα η αιτία αλλά μάλλον άλμα ή δόντια. Σάλια έχει; Γιατί κι ο δικός μου τότε ξεκίνησε η ενόχληση και έβγαλε το πρώτο δόντι στους 6 μήνες. Για έχε υπόψιν και αυτό. Καλή συνέχεια και όλα καλά θα πάνε!

 3. Διαφημίσεις


 4. Καλησπέρα, αρχικά εύχομαι να είναι καλά το παιδάκι σου. Προσπάθησε να ηρεμήσεις γιατί δεν χρειάζεται πανικός, να είσαι ψύχραιμη. Καμία από όσες γράφουμε, δεν είναι εδώ για να κρίνει αν είσαι καλή μητέρα. Είσαι η καλύτερη μητέρα για το παιδί σου. Ατυχήματα συμβαίνουν σε όλους και όταν έχουν αίσιο τέλος πρέπει να μας βάζουν σε σκέψη. Ακολούθησε τις οδηγίες του γιατρού, φρόντισε το μωράκι σου και από εδώ και πέρα να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά ξέρουν πως να αντιδράσουν σε αυτά που γνωρίζουν. Σε οτιδήποτε καινούργιο πρέπει να είσαι εσύ ένα βήμα μπροστά, κοινώς να το προβλέψεις για να περιορίσεις τις πιθανότητες ατυχήματος. Επίσης για να χαλαρώσεις λίγο η παιδίατρος μου είχε πει ότι η φύση έχει προνοήσει και έχει κάνει τα μωρά πιο ανθεκτικά από όσο φαίνονται. Και πάλι χωρίς να σημαίνει ότι παύουμε να είμαστε πλήρως υπεύθυνοι της ακεραιότητάς τους. Και μακρυά το μωρό από το κρεβάτι σου, εκτός αν είναι σε λίκνο ή κούνια. Με όλο το θάρρος και την ειλικρινή συμπάθειά μου το γράφω αυτό. Καλό βράδυ!
 5. Chris18

  Αλλαγες συνηθειας υπνου μωρού

  Καλησπέρα, αυτός ο ύπνος μας προβληματίζει! Γράφεις ότι το πρωί δεν τον αφήνεις να κοιμάται πολύ. Αν τον αφήσεις σίγουρα θα κοιμηθεί το μεσημέρι; Ο μικρός μου όταν ξυπνάει μετά τις 8:30 σπάνια κοιμάται το μεσημέρι και είναι 20 μηνών. Τώρα εξαρτάται τι θέλεις, να κοιμάται ή όχι το μεσημέρι; Επίσης ξεχνάμε όπως και με το φαγητό ότι πλέον όσο μεγαλώνουν τα μωράκια μας, όπως και εμείς, έχουν άποψη που την παραβλέπουμε. Εσύ κάθε μέρα έχεις την ίδια όρεξη; Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για το παιδί; Μια μέρα θα κοιμηθεί, μια άλλη όχι. Μην αγχώνεσαι με τον μεσημεριανό ύπνο. Εστίασε στον βραδυνό και θα στρώσεις και τα υπόλοιπα. Εγώ προσωπικά φροντίζω να κοιμάται σχετικά νωρίς το βράδυ δηλαδή γύρω στις 20:00, με μισή ώρα απόκλιση περίπου. Γενικά είμαι της άποψης ότι όταν δεν μας βγαίνει κάτι βοηθάει να αλλάζουμε τρόπο σκέψης. Γιατί παρατηρώ ότι όταν κάτι μας γίνεται έμμονη ιδέα δεν μπορούμε να βρούμε τη λύση. Ένα βηματάκι πίσω, πάρε μια ανάσα και ξεκίνα από την αρχή, από αύριο σαν να μην είχες την προηγούμενη κακή εμπειρία. Και εσύ θα κατευθύνεις όλους τους υπόλοιπους που εμπλέκονται. Εύχομαι να βοήθησα!
 6. Chris18

  Αλλαγή περιβάλλοντος και βρέφος

  Καλησπέρα! Σου εύχομαι καλή δύναμη με την μετακόμιση. Εγώ την έζησα στην εγκυμοσύνη και ήταν λίγο ζόρι. Αλλά όλα γίνονται για καλό, αυτό να σκέφτεσαι. Στο θέμα μας τώρα. Τα μωρά είναι πολύ προσαρμοστικα. Μην αγχώνεσαι με τα πλακάκια. Θα κολλήσει με κάτι καινούριο. Θα δει καινούργια πράγματα που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον της. Οι αλλαγές βοηθάνε στην ανάπτυξη. Εξαιρετική ευκαιρία για να μπει στο δωμάτιο της. Εγώ σε αυτή την ηλικία πήγα τον δικό μου. Βέβαια πήρα τα δύο αρκουδάκια που είχε στο λίκνο και τον προτζεκτορα και τα μετέφερα στην κούνια για να την νιώσει δικιά του. Βάλε και κανένα μπλουζάκι δικό σου κάπου κοντά να το μυρίζει (αλήθεια δουλεύει αυτό). Δεν είναι εύκολη η μετάβαση. Κυρίως για σένα να ξέρεις. Διάβασε, μελέτησε το παιδάκι σου και προσαρμοσου στις ανάγκες του. Δεν υπάρχει λάθος και σωστό. Υπάρχει το ιδανικό για το παιδί σου και το ξέρεις μονάχα εσύ. Για το θέμα των γονιών, στην παρούσα ηλικιακή φάση, η παρουσία τους δεν είναι κομβικής σημασίας. Εξακολουθείς εσύ και ο μπαμπάς, αλλά κυρίως εσύ να είσαι το κέντρο του κόσμου. Το παν είναι η δική σου ψυχολογία, δες το σαν μια όμορφη αρχή της υπόλοιπης ζωής σας, απόλαυσε το και μην αγχώνεσαι με λεπτομέρειες! Καλή αρχή στο καινούργιο σας σπίτι, εύχομαι!
 7. Καλησπέρα! Σου εύχομαι καλή δύναμη και με το καλό να γεννήσεις το μωράκι σου. Είχα κι εγώ θέμα με τις αιμορροΐδες από τον έκτο μήνα και μετά. Στη δική μου περίπτωση δεν αιμοραγουσαν αλλά ο πόνος και η ενόχληση μου έφεραν σχεδόν κατάθλιψη. Σε νιώθω, να ξέρεις! Πληροφοριακά οι αιμορροΐδες "ερεθιζονται" όχι μόνο από δυσκοιλιότητα αλλά και από το αντίθετο. Επίσης με την αύξηση της ενδοκοιλιακης πίεσης ,λόγω του ότι μεγαλώνει το μωρό και σπρώχνει τα ζωτικά μας όργανα, ζορίζονται ακόμα περισσότερο. Η διατροφή παίζει ρόλο αλλά όχι αποκλειστικό. Η αιμορραγία δεν είναι απαραίτητο ότι θα επαναλαμβάνεται, αλλά αν δεις ότι επιμένει, γρήγορα στο γιατρό για οδηγίες γιατί μπορεί να προκαλέσει αναιμία και δεν το θέλουμε σε καμία περίπτωση στην εγκυμοσύνη. Να ξεκουράζεσαι, να πίνεις νεράκι, να κινήσε όσο μπορείς για να ενεργοποιείτε το έντερο.