Προνήπιο και Νήπιο (απο 4 ετών)
1,094 topics in this forum
-
- 3 followers
- 44 replies
- 12.9k views
Το παρακάτω κείμενο αφορά χαλαρή μετάφραση (οπότε κρίνετε με επιείκεια, ή ακόμα καλύτερα διαβάστε το στα αγγλικά) του άρθρου "What Should You Do When Your Child Hits You?" της Laura Markham και δημοσιεύτηκε στο psychologytoday.com (psychologytoday.com/us/blog/peaceful-parents-happy-kids/201306/what-should-you-do-when-your-child-hits-you) Τι να κάνετε όταν σας χτυπάει το παιδί σας; Πως να μείνετε ήρεμοι όταν το παιδί ξεσπά πάνω σας. Laura Markham, Ph.D., «Για εμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει να είναι ο θυμός μου και ο φόβος μου, όταν το παιδί μου ξεπερνά τα όρια – ειδικά σε σχέση με ασφάλεια. Με έχει πονέσει άσχημα, τόσες πολ…
Last reply by Super.mum, -
Διαφημίσεις
-
- 2 followers
- 987 replies
- 151.5k views
Παιδια καλημερα, Ο μεγαλος μου γιος (4 ετων) ειναι να παει προνηπιο το Σεπτεμβριο. Ξερω -νομιζω- σε ποιο σχολειο ειναι να παει αλλα δεν ξερω τι χρειαζεται απο χαρτια κλπ. Στο site του Υπ.ΕΠΘ δεν μπορεσα να βρω κατι. Εσεις οι πιο εμπειροι ξερετε να μου πειτε ;
Last reply by vicky86, -
Η κόρη μας είναι 4.5 χρονών και θα πάει νήπια το Σεπτέμβριο.Το λεξιλόγιό της είναι τεράστιο και αναπτύσσεται συνέχεια,αλλά η άρθρωσή της έχει κάποια προβληματάκια,ιδιαίτερα το γνωστό ΣΙΓΜΑ. Π.χ. αντί να προφέρει "σώμα",προφέρει "χιώμα". Θα μπορούσε κάποιος να μας υποδείξει κάποιες κατάλληλες ασκήσεις για να τη βοηθήσουμε μόνοι μας,χωρίς να επισκεφτούμε λογοθεραπευτή;;; Ευχαριστώ.
Last reply by Nefeli2014, -
- 8 replies
- 31k views
Ορισμένα αρχεία που θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να είναι κάπου συγκεντρωμένα για όποιον επιθυμεί να πληροφορηθεί. ΝΟΜΟΣ 3699/2008 (ΦΕΚ 199/2-10-2008) Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (σε ποιές δομές προσφέρεται ΕΑ, πώς γίνεται η αξιολόγηση κλπ)http://www.alfavita.gr/egiklioi/3699_2008.pdf Τι προβλέπει η νέα εγκύκλιος για τα παιδιά που απαλλάσσονται από το μάθημα των θρησκευτικών http://www.alfavita.gr/egiklioi/eg2_7_9_814.php Τι ισχύει για τους μαθητές που έχουν δυσλεξία - Οι ιατροπαιδαγωγικές υπηρεσίες πιστοποίησης - Οι διευθύνσεις ειδικής αγωγής, του Γιώργου Κρικώνη</SPAN>htt…
Last reply by Nefeli2014, -
- 13 replies
- 23.6k views
Συγκεκριμένα πώς θα τη βοηθήσω να καταλάβει πώς νιώθει; Τελευταία, είναι λίγο εκνευρισμένη, βαριεστημένη κ.ά. κι όταν παρακουράζεται πιάνει τα κλάματα με το παραμικρό. "Κάτι έχω, αλλά δεν ξέρω τι", μου είπε σήμερα κι εγώ κοντεύω να σκάσω! Πώς να καταλάβω τι έχει, πώς να τη βοηθήσω να καταλάβει εκείνη και να μου μιλήσει το κοριτσάκι μου;
Last reply by Fenia27, -
- 7 replies
- 33.2k views
Είναι μια έκδοση του Υπ.Παιδείας την οποία δεν έχει δεί σχεδόν κανείς γενικότερα και λίγοι ειδικότερα στο διαδύκτιο. Πιστέυω ότι είναι πολύ χρήσιμος ο Οδηγός αυτός για πολλούς λόγους. Είναι 123 σελ. και υπάρχει εδώ: (το link το έδωσε η mariazil)
Last reply by forgetnot, -
- 74 replies
- 59.7k views
Καλησπέρα ! Θα ήθελα την γνώμη σας και συμβουλή σας στο εξής : Εχω 2 πιτσιρίκες , 3 και 5 ετών . Πάνε και οι δύο σταθμό και είμαι πολύ ευχαριστιμένη από την δουλειά που κάνουν εκεί . Η μεγάλη , που τώρα είναι στο προνήπιο , είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων , ντροπάλη κλπ . Έχω ήδη αποφασίσει σε ποιο δημοτικό θα την στείλω (σε δημόσιο ) το οποίο όμως , δεν έχει τάξη νηπιαγωγείου ... Η ερώτηση είναι : τι να κάνω , να την αφήσω να παρακολούθησει την τάξη του νηπίου στο σταθμό ( ο οποίος έχει πιστοποίηση από το υπουργείο ) ή να την πάω στο δημόσιο νηπιαγώγειο (σε αυτό που "αντιστοιχεί"-στέλνει παιδάκια- στο Δημοτικο ) ???? Εχω πολύ μπερδευτεί ... Να δώσω προτεραιότητα …
Last reply by LA LATINA, -
Σύμφωνα με εγκύκλιο του Διευθυντή Σπουδών ΠΕ του υπουργείου Παιδείας Κώστα Παπαχρήστο, οι εγγραφές των νηπίων και των μαθητών θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 21 Ιουνίου. Σύμφωνα με τις διατάξεις της §2 του άρθρου 7 του Π.Δ. 200/1998 (ΦΕΚ 161Α), τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο είναι τα εξής: α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του νηπίου στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης. Για το νήπιο που θα συνεχίσει τη φοίτησή του στο ίδιο νηπιαγωγείο και δεύτερη χρονιά δεν απαιτείται νέο πιστοποιητικό γέννησης. β. Επίδειξη του βιβλιαρίου ή προσκόμι…
Last reply by Συντονιστής Περιεχομένου, -
- 2 followers
- 123 replies
- 27.6k views
Καλησπερα. Η κορουλα μας εχει ελαφρυ τραυλισμο εδω και 2 χρονια και κανουμε θεραπειες. Επισης ταυτοχρονα εχει εμφανισει και 2-3 τικ μαζι με τον τραυλισμο τα οποια και αυτα ειναι πανω απο χρονο που τα κανει. Ενα ειναι οτι ανοιγοκλεινει τα ματια (το ενα καθε φορα) κυριως οταν μιλαει αλλα και οταν βλεπει τηλεοραση. Το αλλο ειναι οτι κατεβαζει το πανω χειλος προς τα κατω προς το στομα στιγμιαια σαν κατι να την ενοχλει και το κανει πολυ συχνα, ειδικοτερα οταν μιλαει φαινεται. Και το αλλο ειναι οτι κανει κατι με την αναπνοη της ενα σαν ξεφυσημα πολυ μικρο σαν κατι να διορθωνει στην ανασα της. Ειμαστε πολυ στεναχωρημενοι και ειναι αρκετο καιρο που τα κανει. Τι μου προτ…
Last reply by polakis, -
- 1 follower
- 44 replies
- 26.4k views
καλησπερα μανουλες!!!!!! τα φωτα σας παρακαλω: την παρασκευη εκλεισε ο παιδικος μας κ η κορη μου μας εφερε δωρακι αποχαιρετηστηριο ψειρες...εχω φρικαρει εντελως!!!!!!!!!! της εχω βαλει απο την παρασκευη: paraplus, αγωγη της frezyderm με σαμπουν κ λοσιον την οποια κ θα επαναλαβω σημερα, ξυδι, λαδι, την εχω ξεψειριασει με το ψειροχτενο ωρες ατελειωτες κ εχω βγαλει κ αρκετες κονιδες με το χερι επισης πολλες ωρες...αλλα οι κυριες συνεχιζουν ακαθεκτες...πλενω καθε μερα τα σεντονια της κ τα ρουχα της στους 60 βαθμους, της εκοψα τα μαλλια αρκετα κοντα απο μακρια που ηταν...τι αλλο να κανω;;;;;;; κανενα πιο δραστικο μαντζουνι ξερουμε;;;;;; δεν τις μπορω, τις σιχαινομαι κ δεν μπορ…
Last reply by teacher40, -
Καλησπέρα στην ομάδα. Έχω μια κορούλα που είναι γενημμένη 18 Δεκεμβρίου 2019. Αυτό σημαίνει πως για το σχολικό έτος 2024-2025 δεν θεωρείται 6 ετών για να φοιτήσει πρώτη δημοτικού αλλά ούτε 4 για να πάει νηπιαγωγείο. Θα είναι 5 ετών. Ουσιαστικά λόγω του ότι είναι γενημμέμη τον τελευταίο μήνα του έτους είναι σαν να χάνει χρονιά. Γνωρίζει κάποιος τί κάνουμε σε αυτή την περίπτωση? Μπορούμε με κάποιον τρόπο να την πάμε πρώτη δημοτικού? Διαφορετικά δεδομένου ότι δεν μπορεί να εγγραφεί σε νηπιαγωγείο πού θα πρέπει να ''φοιτήσει'' το παιδί?
Last reply by little lamb, -
- 2 followers
- 52 replies
- 12.1k views
Καλησπέρα και ζητώ επειγόντως την βοήθειά σας. Θα ήθελα να με ενημερώσει κάποιος αν γνωρίζει, ποιος αποφασίζει για το αν οι σχολικές γιορτές στο Νηπιαγωγείο θα γίνουν κλειστές ή ανοικτές (μόνο τα παιδάκια ή και οι μαμάδες τους)? Έχω συγχυστεί απίστευτα, γιατί η νηπιαγωγός μας, μας ανακοίνωσε ότι είναι στη δικαιοδοσία της να αποφασίσει και αυτή επειδή έτσι θέλει, αποφασίζει να κάνει κλειστές όλες τις γιορτές... Το παιδί μου δεν το πάω σχολείο για να ξεσκάω και να πίνω καφέδες, θέλω να είμαι παρούσα σε δραστηριότητες όπως το να πει το ποιήμα που ΕΓΩ το βοήθησα να το μάθει... Αν είναι, ας ασχολιόταν με κάθε παιδάκια ξεχωριστά, να μαθαίνανε τα ποιηματάκια τους, να τα λέγανε κ…
- 1 follower
- 4 replies
- 2k views
Γεια σας.αντιμετωπιζω ένα πρόβλημα με το σχολείο του γιου μου και θα ήθελα τη γνώμη σας.εχουμε μια νηπιαγωγό η οποία φέτος μου φαίνεται περίεργη.δε θα το αναλύσω γιατί το σημαντικότερο που με προβληματίζει αρκετά είναι ότι αν κάποιο παιδί χτυπήσει κάποιο άλλο ή αν πέσει μόνο του πάντα λέει ότι δεν είδε τι έγινε.προσφατα έπεσε κάποιο παιδί μέσα στην τάξη κ χτύπησε αρκετά.μιλαμε για μια αίθουσα πολύ μικρή με 8-9 παιδιά κ πάλι είπε ότι δεν είδε τι έγινε κ ρωτούσε τα παιδιά να της πουν αν το έσπρωξε κάποιος ή αν έπεσε μόνο του.ηθελα να μάθω η νηπιαγωγός δεν είναι υπεύθυνη; μπορεί πάντα να λέει ότι δεν είδε;κ ποιος προσέχει τα παιδιά μας όταν τα αφήνουμε στο σχολείο;
Last reply by kotsifikos, -
- 2 followers
- 19 replies
- 1.5k views
Καλημέρα!! Έχω ένα ερώτημα, όχι και τόσο σημαντικό. Θα ήθελα απλά να δω εμπειρίες μέχρι πότε παίρνατε μαζί σας οπουδήποτε πηγαίνατε δεύτερα ρούχα για τα παιδιά μήπως τύχει κάτι. Δεν αναφέρομαι στο σχολείο, που είναι υποχρεωτικό, αλλά οπουδήποτε αλλού. Η κόρη μου είναι 4μισι προς 5 και ακόμα παίρνω. Δεν της έχει συμβεί ποτέ ατύχημα τουαλέτας εκτός σπιτιού, μόνο στα 3μισι μέσα στο σπίτι την εποχή που έβγαζε την πάνα. Παρόλα αυτά πάντα παίρνω δεύτερο συνολακι, γιατί πχ έχει πέσει κι έχει σκιστεί το παντελόνι ή (συνηθέστερο) γίνεται γουρουνάκι όταν τρώει ή κανει μούσκεμα την μπλούζα της όταν πλενει χέρια. Όμως έχει αρχίσει να γίνεται άβολο να κουβαλάμε μαζί 100 τσάν…
- 0 replies
- 470 views
Καλησπέρα, ψάχνω ομοιοπαθητικό στα Τρίκαλα. Αν καποι@ γνωρίζει έστω και σε κοντινές περιοχές παρακαλώ να με ενημερώσει
Last reply by Mariam1488, -
- 1 follower
- 495 replies
- 76.3k views
Πολύ συχνά η συνεργασία και η επικοινωνία μεταξύ σχολείου και οικογένειας είναι πολύ δύσκολη έως ακατόρθωτη. Δε θα κάτσω να αναλύσω το ποιος και τι φταίει υπάρχουν εξαιρετικές μελέτες με εκπληκτικές προτάσεις για το θέμα. Τι θα λέγατε όμως να καταγράψουμε απορίες- παρεξηγήσεις που κατά καιρούς προκύπτουν, ψάχνοντας να βρούμε αν υπάρχει κάτι σχετικό στη νομοθεσία που να βοηθάει; Αν γνωρίζουμε μπορούμε και να διεκδικήσουμε το καλύτερο και ταυτόχρονα να μην προκαλούμε άθελά μας προβλήματα. Η emmaki έχει ήδη αναρτήσει τη βασική νομοθεσία, αλλά πολλά ρυθμίζονται από εγκυκλίους κλπ, τα οποία ενώ είναι ελεύθερα στο ίντερνετ δεν είναι πάντα εύκολο να τα αλιεύσει κανείς τη…
Last reply by vtgian, -
- 9 replies
- 1.1k views
Καλησπερα εχω πολυ καιρο να γραψω και την τελευταια φορα ηταν για κατι ασχημο. Περασε πολυς καιρος για να συνελθω απο πολλες καταστασεις που εδω μεσα με ειχατε βοηθησει παρα πολυ. Στο θεμα μου , κατα ρχην ξερω οτι πρεπει να παω σε αναπτυξιολογο - και μετα σε λογοθεραπευτη , ομως θα ηθελα μια γνωμη απο τους γονεις εδω μεσα , δεν εχω κανεναν φιλο με παιδι .Ουτε εναν.Δεν εχω μιλησει σε κανενα αλλο παιδι εκτος απο το παιδι μου η τυχαια σε καποιο παιδακι στο δρομο να του πω ''γεια σου πως σε λενε'' .Δεν ξερω πως μιλανε τα 5χρονα. Ο μικρος μου μιλαει ολη την ωρα και λεει συνεχως πιο δυσκολες λεξεις και εννοιες που με αφηνει και λιγο αφωνη.Το προβλημα μου ε…
Last reply by ninaki80, -
- 3 followers
- 28 replies
- 5.2k views
Καλησπέρα σε όλους! Ξεκινάμε και εμείς με τη σειρά μας νηπιαγωγείο! Πείτε μου φαγητοδοχεία που σας βόλεψαν χωρίς διαρροές και με θέσεις! Επίσης μια ερώτηση, η δικιά μου δεν θα πάει ολοήμερο θα φεύγει το μεσημέρι οπότε θα βάζω ένα γεύμα μόνο τύπου κολατσιό; Τι ώρα περίπου το τρώνε; Πρωινό τα δικά σας τρώγανε σπίτι έτσι; Ευχαριστώ!
- 1 follower
- 133 replies
- 18.4k views
Έχω μία κόρη 4 ετών. Πριν δύο χρόνια διαγνώστηκε με κάποια νευρομυϊκή πάθηση. Αφού αποκλείσαμε πολλές από τις νευρομυϊκές παθήσεις, κάνοντας πολλές επώδυνες εξετάσεις, βιοψίες κλπ, σήμερα διερευνούμε μία ακόμη, έναν τύπο συγγενούς μυοπάθειας. Δεν ξέρω αν κάνω καλά που ανοίγω ένα τέτοιο θέμα σε αυτό το forum, ίσως είναι λίγο δύσκολο και σίγουρα καταθλιπτικό ακόμη και για τους γονείς με απόλυτα υγιή παιδιά. Εμείς είμαστε ακόμη χαμένοι στο χάος της γραφειοκρατίας, των νοσοκομείων και των πολυάριθμων ειδικοτήτων γιατρών. Παρόλα αυτά, ένα παιδί με αναπηρία, είναι ενα παιδί. Κι εμείς γονείς. Και καμιά φορά, παρά τις ιδιαιτερότητες, ή ίσως επειδή ακριβώς υπάρχουν ιδιαιτερότ…
Last reply by Lara32, -
- 1 reply
- 840 views
καλησπέρα έχω ένα αγοράκι σχεδόν 4 ετών. είναι αρκετά δραστήριος υπεκρινητικος ομιλητικος. κατέκτησε όλα τα στάδια ανάπτυξης φυσιολογικά περπάτησε έδειξε μίλησε όλα άψογα. θέματα διατροφής ποτέ δεν είχα ήταν από μικρός λάτρης του φαγητού κ τώρα έως 4χρονο έχεις τις συνηθισμένες ιδιοτροπίες που έχουν όλα τα παιδάκια αλλά τρώει μια χαρά. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν έμεινα έγκυος προς το τέλος της εγκυμοσύνης μου που άρχισε να συνηδητοποιει ότι θα έρθει ένα νέο μέλος στο σπίτι αλλά και αργότερα που έφερα τον αδερφό του. Παλιμπαιδιζει συνεχώς παίζει με τον αδερφό του αλλά δείχνει και Ζήλεια κλαιει όπως το μωρό και μπορεί να κάνει και κινήσεις που κάνει ο μικρός. στο σχολε…
Last reply by kotsifikos, -
- 3 replies
- 715 views
Καλησπέρα ,έχω ένα εγορακι 5 ετων και είναι έγκυος στο δεύτερο. Έχει διαφορά ξεσπάσματα τελευταία, ένα από αυτά που με στενοχώρησε πάρα πολύ σήμερα κ έφυγα κλαίγοντας αφού τον μαλωσα, ενώ ξάπλωσε για ύπνο έβαλε τα κλάματα ξαφνικά δίχως να γίνει κάτι και άρχισε να λέει πως δεν μας θέλει,δεν θέλει να μας ξαναδει ,γιατι τον γεννησαμε,και ότι θέλει να πάει στο θεουλη. Έχω φρικαρει...διότι ξέρει ότι όσοι πεθαίνουν πάνε στο θεουλη και δεν τους βλέπουμε πάλι.τι μπορεί να έχουμε κάνει ώστε να θέλει να γίνει κάτι τέτοιο??
Last reply by sweety**, -
- 4 followers
- 8 replies
- 543 views
Καλησπέρα σε όλους. Μια ερώτηση, όσες από εσάς το παιδάκι τους θα πάει πρώτη φορά στο προνηπιο, για την εγγραφή που κάνατε ηλεκτρονικά, σας ήρθε μνμ ότι είναι επιτυχής? Γιατί εμένα δεν μου ήρθε κάτι τέτοιο, απλά στάλθηκε μνμ ότι θα ενημερωθούμε σε επόμενο μνμ με την εξέλιξη της εγγραφής. Κ ούτε από την νηπιαγωγό έχω κάποιο μνμ για να δώσω χαρτιά ή ότι έγινε σωστά..
Last reply by mama16, -
- 15 replies
- 4.5k views
Καλησπέρα σας, έχω ένα αγοράκι 5 χρόνων. Φοβάμαι γ αυτισμο από διάφορα που βλέπω. Βέβαια κμ δασκάλα δεν Μ έχει πει ότι υπάρχει κπ πρόβλημα αλλά το αντίθετο.εγω όμως δεν νιώθω σίγουρη . Επειδή όμως δεν ξέρω που να απευθυνθώ σε ποια ειδικότητα θα μπορούσατε να με βοηθήσετε?? Τι ειδικότητα ψάχνω? Μένουμε Πάτρα. αν γνωρίζετε κ συγκεκριμένα κπ όνομα η κπ κέντρο π θα μπορούσα να απευθυνθώ..ευχαριστώ πολύ!
Last reply by μαγιοπουλας, -
Γεια σας, Είμαι μαμά ενός αγοριού 5 ετών και 3 μηνών που φοιτεί σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Αττικής. Το παιδάκι μου δεν έχει διαγνωσθεί με κάτι συγκεκριμένο, ωστόσο εμφανίζει διάχυτες δυσκολίες σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Π.χ. είναι αρκετά ακοινώνητο, δεν φαίνεται να του αρέσει ιδιαίτερα η αλληλεπίδραση με συνομηλίκους του και είναι κοινωνικά αδέξιος. Στο προνήπιο, στο τέλος της χρονιάς, το σχολείο έκανε μια γιορτή στον κήπο, και το παιδί μου ήταν το μόνο που περιφερόταν ασκόπως χωρίς να έχει ούτε έναν φίλο για να μιλήσει ή να παίξει. Είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθεί σε μια δραστηριότητα, π.χ. ζωγραφική και κατασκευές, α…
Last reply by Fantomas, -
- 0 replies
- 347 views
Καλησπέρα σε όλους, έχετε μήπως ιδέα αν τα δημόσια σχολεία του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού έχουν σχολικά για να εξυπηρετούν τους μαθητές; Είχα ακούσει ότι υπήρχε παλιά, με έξοδα των γονιών. Ευχαριστώ πολύ!
Last reply by Evitadp,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 replies
- 19,980 views
-
- 2 replies
- 9,369 views
-
- 0 replies
- 7,696 views