Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η ιστορία ενός υιοθετημένου παιδιού


Recommended Posts


Διαφημίσεις


Θέλω απλά να σε ευχαριστήσω γιατί το μήνυμα σου, μου έδωσε τεράστιο κουράγιο. Μετά από πολλές αποτυχίες, τον Σεπτέμβριο θα κάνουμε αίτηση για υιοθεσία και ο τρόπος μου μιλάς για τους γονείς σου με συγκίνησε πολύ. Ελπίζω και το δικό μας το παιδάκι να λέει τα ίδια κάποια μέρα.

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο , μπράβο, μπράβο!!!

και σε σένα και τους υπέροχους γονείς σου!!!

Οι άνδρες δέχονται πιο αργά το θέμα της υιοθεσίας, νομίζω σε λίγο καιρό, ο άνδρας σου θα είναι θετικότερος.....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

Μπράβο σου κοπέλα μου!

Το μόνο σίγουρο είναι οτι αν άκουγαν όλα αυτά οι γονεις σου θα τους συγκινούσες αφάνταστα.

Και αν δεν τους τα έχεις πει, πέστους τα. Κάποια πράγματα δεν αρκεί μόνο να τα δείχνουμε αλλά και να τα λέμε.

Εγώ στη θέση τους θα ήθελα να ξέρω οτι το παιδί μου, μ'αγαπάει και με καταλαβαίνει για την κινηση που έκανα να το υιοθετήσω.

 

Νομίζω βέβαια οτι σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός οτι το ήξερες απο μικρή.

 

Είμαστε κι εμείς απο τα ζευγάρια που περιμένουν στην ουρά για υιοθεσία, και έχουμε όλα τα άχγη που μπορεί να έχει ένα θετός γονιός. Αν πάρουμε και παιδί, φαντάζομαι οτι θα διπλασιαστούν.

 

Σου εύχομαι να σου πάνε όλα καλά με τον έναν ή με το άλλο τρόπο.

sj3dp3.png
Link to comment
Share on other sites

Πολύ όμορφη η ιστορία της ζωής σου!Άλλωστε τι περισσότερο ζητάει ενα παιδί εκτός από αγάπη;Μπράβο και στους γονείς σου!Σου εύχομαι απο τα βάθη της καρδιάς μου να πάνε όλα καλά και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να κρατήσεις στην αγκαλιά σου το δικό σου παιδάκι!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ και απο μενα για το ηθος και την αξιπρεπεια σου κοπελα μου.Και ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στους γονεις σου για τις αξιες και την παιδεια που σου εδωσαν.

Ευχομαι απο τα βαθη της καρδιας μου Ο Θεος να σας ευλογησει με ενα παιδακι,οπως ειπε και μια κοπελα παρακατω,ειτε με τον εναν ειτε με τον αλλον τροπο.

Γονιος δεν ειναι μονο αυτος που το γεννα,αλλα και αυτος που το μεγαλωνει.

Μπραβο σου,πραγματικα!Ο Θεος να σας εχει καλα την οικογενεια σου και τους γονεις σου!

Πρεπει να ειναι περηφανοι για σενα!

0QVLp2.pngkdBmp3.png
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ κι εγώ με την άποψη όλων, οτι είναι μια απο τις ομορφότερες πράξης αγάπης το να υιοθετεί κανείς ένα παιδί. Μάλιστα πολύ πριν να γίνω μητέρα είχα την άποψη οτι δεν είναι κάτι τόσο τρομερό το να μην αποκτήσεις παιδιά που να τα έχεις γεννήσει εσύ αφού υπάρχουν εκεί έξω τόσα παιδάκια που χρειάζονται μια οικογένεια και συγχρόνως υπάρχουν ζευγάρια που χρειάζονται ένα παιδί. Αφού απέκτησα τα παιδιά μου η σκέψη του να υιοθετήσω ένα παιδί ήταν για αρκετό καιρό στο μυαλό μου αλλά δυστυχώς με ήδη 2 είπαμε να το αφήσουμε για να μην πιεστούμε οικονομικά και για να είμαι ειληκρινής μετάνοιωσα που δεν το προσπαθήσαμε με τον άντρα μου. Έχω ακούσει και απόψεις διαφορετικές βέβαια, οπως οτι δεν ξέρεις πως μπορεί να εξελιχθεί ένα παιδί που δεν γνωρίζεις τα ελαττώματα των γονιών ή το τι μπορεί να έχει κληρωνομήσει απο αυτούς και διάφορα άλλα, αλλά εγώ απο την εμπειρία που έχω απο μια οικογένεια φιλική που υιοθέτησε το παιδακι της έχω να πώ μόνο τα καλύτερα. Και μάλιστα η αγάπη που συναντάς σε αυτές τις οικογένειες είναι ίσως και μεγαλύτερη παρότι υπάρχουν καμιά φορά προβλήματα με την ψυχολογία και το στρές ενός παιδιού που ξέρει οτι οι γονείς αυτοί δεν είναι οι βιολογικοί του, γιατί σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εκεί οι γονείς θέλουν πραγματικά πολύ το παιδί και δεν είναι κάτι που συμβαίνει τυχαία οπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις ζευγαριών.

"Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά μέσα στο νεράκι μαζί με τα μωρά" :D 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 χρόνια μετά...

Για μένα γονιος είναι αυτός που μεγαλώνει ένα παιδί, το αγαπάει, το φροντίζει, του μαθαίνει τον κόσμο και είναι δίπλα του. Τα παιδιά που έχουν υιοθετηθει το μόνο σίγουρο είναι πως γνωρίζουν ότι οι γονείς τους τα ήθελαν 100% και προσπάθησαν πολύ για να τα έχουν. Αυτοί οι γονείς σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ καλύτεροι από άλλους βιολογικους. Νομίζω πως όλα τα υπόλοιπα είναι απλά στο μυαλό και προσωπικά ταμπού ίσως και θέματα που έχει ο καθένας να δουλέψει με τον ευατο του. Το παιδάκι που θα αποκτήσετε πιστεύω πως θα είναι τυχερό, όπως κι εσύ, γιατί θα έχει το βασικό. Αγάπη και αποδοχή. 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...