Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ισθμοκηλη

rina16

Recommended Posts

Καλησπέρα σας...έχω ένα κοριτσάκι εφτά χρονών το οποίο γέννησα με καισαρική.σπο τότε έχω πολλές μέρες περίοδο καθάρισματα για την ακρίβεια μέχρι κ 12 μέρες..προσπαθούμε ενάμιση χρόνο για δεύτερο τίποτα..είμαι 38 τωρα.προσφατα ανακάλυψα (ούτε ένας γιατρός δεν είχε αξιωθεί να μου το πει)ότι έχω ισθμοκηλη σπάνια επιπλοκή καισαρικής που λιμνάζει το αίμα μέσα κ είναι δύσκολο να συλλάβεις αλλά κ η εγκυμοσύνη διακόπτεται...ανάλογη εμπειρία;;

Διαφημίσεις

On 22/12/2022 at 11:11 ΜΜ, rina16 είπε:

Καλησπέρα σας...έχω ένα κοριτσάκι εφτά χρονών το οποίο γέννησα με καισαρική.σπο τότε έχω πολλές μέρες περίοδο καθάρισματα για την ακρίβεια μέχρι κ 12 μέρες..προσπαθούμε ενάμιση χρόνο για δεύτερο τίποτα..είμαι 38 τωρα.προσφατα ανακάλυψα (ούτε ένας γιατρός δεν είχε αξιωθεί να μου το πει)ότι έχω ισθμοκηλη σπάνια επιπλοκή καισαρικής που λιμνάζει το αίμα μέσα κ είναι δύσκολο να συλλάβεις αλλά κ η εγκυμοσύνη διακόπτεται...ανάλογη εμπειρία;;

Καλησπέρα & χρόνια πολλά με υγεία!! Σε νιώθω απολυτα... Παρουσίασα κι εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα μετά από καισαρική πριν από 5 1/2χρόνια. Πράγματι σπάνια επιπλοκη. Εμένα ο γυναικολόγος μου δεν είχε ξανασυναντησει παρόμοια περίπτωση και η κλινικη εικόνα που παρουσίαζα τον έκανε να σκέφτεται για καρκίνο τραχήλου μήτρας σε αρχικό στάδιο. Ταλαιπωρηθηκαμε πολύ με αχρείαστες βιοψιες και φυσικά πολύ άγχος... Τελικά απευθυνθηκαμε σε εξειδικευμένο ακτινολόγο και άλλο γυναικολόγο, οι οποίοι εντόπισαν το πρόβλημα. Προβηκαμε σε λαπαροσκοπικη επιδιόρθωση ισθμοκηλης πριν περίπου 2 χρόνια και τώρα διανύουμε τον 7ο μήνα κύησης περιμενοντας το 2ο παιδάκι μας. Μην το αφήσεις. Ειναι κάτι που διορθώνεται, αρκεί να απευθυνθείς σε εξειδικευμένο γιατρό. Εύχομαι τα καλύτερα!! 

• 1 month later...

Καλησπέρα, 

Έχω και εγω το ίδιο θέμα ακριβώς απλά εμένα ο ένας γιατρός λέει ότι υπάρχει ο άλλος λέει δε βλέπει κάτι. Στη σαλπιγγογραφια μου είπαν επίσης πως το τοίχωμα της μήτρας είναι φυσιολογικό. Τώρα ο πρώτος Γυναικολογος μου είπε πως στην ισθμοκηλη η μόνη αντιμετώπιση αφου θελουμε κύηση είναι λαπαροσκοπικο χειρουργείο για να «ράψει» πάλι το σημείο και μετά από αυτό πρέπει να περιμένεις ένα εξάμηνο για να μπεις πάλι σε προσπαθεια. Βέβαια εμένα μου έλεγε ο ίδιος γιατρός ότι ακομα ο επιστημονικός κλάδος είναι διχασμένος άλλοι λένε δημιουργεί προβλήματα ακόμα και αν πιάσεις μωρό υπάρχουν μερικοί κίνδυνοι στη κύηση ενώ άλλοι λένε πως οι περισσότερες γυναίκες που γεννάνε με καισαρική έχουν ισθμοκηλη άλλες έχουν  πιο μικρό άνοιγμα άλλες πιο μεγάλο και γι ‘αυτό σε πολλές γυναίκες  δεν γίνεται καν αντιληπτό. Εσένα τι σου είπε ; Σε έβαλε σε εξετασεις ; 

Maryan2 σε ποιο γυναικολόγο πήγατε αν επιτρέπεται;; Με το καλό το μωράκι σας μου δίνετε λίγο κουράγιο ότι ηταν αυτό το θέμα υπογονιμότητας... Το λαπαροσκοπικό χειρουργείο πώς ήταν σαν διαδικασία;;

Κατερινα2712 ακριβώς αυτά μου έχουν πει και μένα ότι είναι κάτι σπάνιο και ακόμα δεν το γνωρίζουν πολύ καλά οι γιατροί και όντως είναι διχασμένοι στο αν δημιουργεί θέμα.. απλά το δικό μου είναι μεγάλο... Εγώ πριν ανακαλύψω αυτό είχα κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και ο σύζυγος και όλα μία χαρά

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...