samsympan

Plus500
  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

   843
  • Μελος απο

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

   22

  samsympan last won the day on Μάρτιος 1

  samsympan had the most liked content!

  Συνεισφορα στο φορουμ

  1.090 Excellent

  Περισσότερα για την/τον samsympan

  • Rank
   Νέος Χρήστης

  Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

  2.012 εμφανίσεις προφίλ
  1. Όντως και μη χειρότερα που είχες πει παραπάνω @ΑΡΓΚ (νομίζω). Σίγουρα παίζονται και πολλά σε επίπεδο συμφωνιών, πόλεμου εταιρειών, συμφερόντων, ιατρικο-βιομηχανικής κατασκοπείας, εξωγήινης κατασκοπείας (που διάβαζα σε έγκυρο site), Elon Musk συμφωνιών με αντίστοιχο ξένο Πιερρακάκη (δορυφορικά εξωγήινα σήματα), αποικιών στον Άρη, κλπ κλπ. (Κάνουμε και λίγο χιούμορ ε).
  2. Στην Ανάβυσσο (το διόρθωσα και στο post).
  3. Εμείς έχουμε εικόνα από παραθαλάσσια ταβέρνα στην Ανάβυσσο, όπου δεν υπήρχε συνωστισμός, τηρούνταν αποστάσεις και το προσωπικό τυπικό στο έπακρο, συνοικιακές ταβέρνες και καφέ στα νότια προάστια χύμα όλοι, σαν να μην πέρασε μια μέρα Θεέ μου... . Νομίζω ότι αφενός παίζει ρόλο και το σημείο (επιχείρηση πιο βιτρίνα ας πούμε που στοχεύει σε x τύπο καταναλωτή, τυπικό σημείο ελέγχων ίσως) κι αφετέρου η γραμμή της εκάστοτε διεύθυνσης, που νομίζω είναι πιο σημαντικός παράγοντας και υπερκαλύπτει τον πρώτο, διότι και πέρυσι τέτοιο καιρό, είδαμε ωραίες εικόνες από μαγαζιά "λουξ". Τι να πω... δεν υπάρχει σωτηρία.

  4. Διαφημίσεις


  5. Δεν υπάρχει μέσος όρος συνεδριών για βελτίωση σε τέτοιου είδους θεραπείες. Κι επίσης η βελτίωση είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να οριστεί και να στοχοθετηθεί.* Υπάρχει όμως αριθμός συνεδριών όπου έως τότε φαίνεται εάν η σχέση θεραπευτή-θεραπευόμενου δουλεύει και ευημερεί. Και εκεί κρίνεται και το επόμενο βήμα. Συνεχίζει ο θεραπευτής στο ίδιο πλάνο, ή αλλάζει πλάνο, ή ακόμη και προτείνει άλλο συνάδελφο. Το πόσες συνεδρίες είναι αυτές στο περίπου, θα σας το πει όμως η ίδια η ψυχίατρος-ψυχοθεραπεύτρια. Θα σας πρότεινα όμως (και συγγνώμη εάν επαναλαμβάνομαι) αντί να αδημονείτε για δείγματα βελτίωσης που εσείς τα ορίζετε ως μείωση-εξάλλειψη των τικ (το οποίο είναι ανθρώπινο και κατανοητό), να εστιάσετε και να ζητήσετε να σας προτείνει η ειδικός πλάνο στήριξης για εσάς, την οικογένεια. Προκειμένου να: 1) Μάθετε κάποια πράγματα για το τι είναι οι διαταραχές μυοσπασμάτών. 2) Αντιληφθείτε τη συσχέτιση αυτής της διαταραχής με το δικό σας παιδί. 3) Δείτε ξεκάθαρα τις επιπτώσεις αυτού σε εσάς, στην οικογένεια, κοινωνικό περίγυρο (στενό και ευρύτερο). 4) Ενδυναμωθείτε και να κάνετε χρήση των μηχανισμών στήριξης του παιδιού και του εαυτού σας. 5) Κι αφού έχετε κατακτήσει αυτά, να αρχίσετε να αναζητάτε δείγματα βελτίωσης. * Τα οποία όμως θα πρέπει να ξέρετε ότι μπορεί να είναι διαφόρων ειδών. Και για να σας δώσω ένα παράδειγμα: Ένα άτομο το οποίο μετά από χρόνια ψυχοθεραπεία, έχει μειώσει την εκδήλωση των τικ στο ελάχιστο, ΑΛΛΑ εσωτερικά έχει ανισορροπία, σύγκρουση και προβληματισμό, μπορεί στους άλλους να φαίνεται ότι βελτιώθηκε κι όμως ίσως να μην συμβαίνει. Ενώ ένα άτομο το οποίο έχει μια κάποια βελτίωση στην εκδήλωση των τικ αλλά πραγματικά έχει κατακτήσει εσωτερική ισορροπία, δύναμη, αυτοπεποίθηση, μπορεί σε έναν τρίτο να φαίνεται δυσλειτουργικό κι όμως στην πραγματικότητα να πρόκειται για έναν πολύ επιτυχημένο άνθρωπο. Δεν μιλώ ως ειδικός. Όλα αυτά συζητείστε τα με την ειδικό.
  6. Ή πιο πιθανό είναι ο υπεύθυνος ιατρός του εμβολιαστικού κέντρου, να σε καθυσηχάσει σχετικά, παρέχοντας σου όλες τις τελευταίες επιστημονικές πληροφορίες μπλα μπλα και ίσως ίσως η κουβέντα αυτή σε κάνει να νοιώσεις πολύ καλύτερα και μπλα μπλα (you fill the story next). Για να μην βάζουμε μόνο το κακό σενάριο!
  7. Αυτό με τα μαγαζιά δεν καταλαβαίνω που κολλάει; Όσο για τα υπόλοιπα, ok έχει ξανά αναφερθεί, αν κάτι γίνεται στραβά και το λουζόμαστε, να γίνονται και τα υπόλοιπα να μην νοιώθουμε θιγμένοι οι μισοί... Η Εκκλησία έχει πάρει επίσημη θέση εξ'αρχής. Τώρα για την εγκύκλιο που θα διαβάζεται σε ΟΛΟΥΣ τους ναούς ΚΑΘΕ Κυριακή, δεν ξέρω τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου ως εκκλησία και κύρηγμα, αλλά μιλάμε για μια πλουραλιστική οντότητα-σώμα ανθρώπων όπως άλλωστε και όλες οι υπόλοιπες ανθρώπινες υπο-ομάδες. Ωστόσο, ναι! Με πάσα ειλικρίνεια, κι εγώ το ίδιο θα ήθελα να γίνεται, σε αυτήν την περίπτωση, όμορφα και απολυταρχικά όπως περιγράφεις, αλλά δεν θα μπορούσε. Και ξέρω ότι δεν είναι η λύση αυτό και θα ήμουν δυνάμει επικίνδυνη αν το θεωρούσα σωστό.
  8. Εγώ πάλι όταν έμαθα την απαγόρευση για τα μεγάφωνα σκέφτηκα ότι καλά, τόσον καιρό δεν επιτρεπόταν να μπούμε σε ναό (και σωστά), υπάρχει ο περιορισμός ατόμων στην προσέλευση (και σωστά), δηλάδή και αθόρυβα-αόρατα να γίνονται οι λειτουργίες, οι δοξολογίες του Πάσχα;! Σαν να μην συμβαίνουν; Σαν να μην γιορτάζεται η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Σαν να μην υπάρχουμε κι εμείς που θέλουμε να ακούσουμε από απόσταση, από το προαύλιο του ναού, από το πεζοδρόμιο, από το μπαλκόνι. Αντί να ακούγονται οι ύμνοι στους δρόμους και να μπορεί να ακούσει ο περαστικός, αυτός που εργάζεται/μένει κοντά στον ναό, τέλοσπάντων να νιώσουμε λίγο τι συμβαίνει! Κι αυτό στα σιωπηλά;! Λες και όσοι προσέχουν και είναι σωστοί, αν ακούσουν από τα μεγάφωνα τους ψαλτάδες θα τρέξουν να στριμωχτούν και θα ισοπεδώσουν ότι πίστευαν έως τώρα. Τον σεβασμό στον εαυτό και τον συνάνθρωπο. Οι πορωμένοι-ακραίοι-μέλη συγκεκριμένων κύκλων, το κακό που ήταν να κάνουν το έχουν κάνει... και με το παραπάνω. Δεν περιμένουν τα μεγάφωνα για να μολύνουν τους γύρω τους με παραληρηματικές ιδέες και διχόνοια. Έχω την ελπίδα όμως πως οι μέρες της ισχύς τους είναι μετρημένες, μπαίνουν στο περιθώριο σταδιακά και κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν. Εμείς πάλι βιώνουμε το αντίθετο. Και είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Και κατανοώ απόλυτα αυτό που λες. Είναι το λιγότερο εξοργιστικές αυτές οι εικόνες.
  9. Για κάποιον λόγο διαβάζοντας σε,έκανα εικόνα δύο μωράκια στα καρεκλάκια τους, με τα καθαρά τους ρουχαλάκια-μουτράκια-μαλλάκια, τις σαλιαρίτσες τους, τα μπολάκια με τον πουρέ καρότο μετρημένη σε ml η ποσότητα, την μανούλα να γεμίζει τα κουταλάκια και να τα πλησιάζει στα χειλάκια κι αυτά να σφαλίζουν-να στρίβουν κεφαλάκι και να γκρινιάζουν. Καλώς έφτιαξα τέτοια εικόνα; Για να καταλάβεις, εμάς τα παιδιά μας μωρά όταν έτρωγαν ήταν η εξής εικόνα: Ξεκινούσαν καθαρά και μυρωδάτα και... αφού εννοείται σφάλιζαν το στοματάκι κι έστρεφαν το κεφάλι στην αγχωμένη και πιεστική μαμά-κουτάλι, έχωναν χεράκια στο μπολ, έγλυφαν δαχτυλάκια, έπιαναν τα παιχνιδάκια-βιβλιαράκια-καπάκια-κυπελάκια που είχα στον δίσκο για να τα απασχολώ, έπιαναν τα μαλλιά τους (τα μαλλιά απαραιτήτως τα έπιαναν πάντα, ωωω Θεέ μου!) και κατέληγαν πασαλειμένα και περιχαρή έχοντας καταπιεί 2-3 μπουκιές είτε από ότι είχαν γλύψει-φτύσει-ξανά γλύψει, είτε ξόφαλτσα με το κουτάλι, είτε δίνοντας τους μπουκιές με τα δάχτυλα μου. Κι αυτό σε κάθε γεύμα. Και σιγά σιγά σιγά, με πολύ πασάλειμμα, πολλούς πειραματισμούς σε γεύσεις και υφές, και πολλά μαθήματα που πήρα μέχρι να φτάσω να συμπεριφέρομαι νορμάλ όταν τα τάιζα κι όχι σαν ψυχωτική όπως φερόμουν κάποιες στιγμές (να τα αφήνω να ακουμπάνε, να με ταίζουν, να διασκεδάζω κι εγώ χωρίς άγχος και καταναγκασμό) έφτασαν μετά τον χρόνο να τρώνε σταδιακά όλο και πιο ικανοποιητικά. Οπότε θα πρότεινα υπομονή, ψυχραιμία, ηρεμία και χαρά. Και να ξέρεις ότι η συμπεριφορά σφραγίζω στόμα-στρέφω κεφάλι, τον πρώτο καιρό είναι φυσιολογική κι αναμενόμενη. Μην κολλάς σε ποσότητες. Το παν είναι να γεύονται πραγματάκια και να είναι όλο αυτό μια ευχάριστη κι εποικοδομητική διαδικασία.
  10. Πολύ ενδιαφέρουσες όλες οι πληροφορίες. Ευχαριστώ! Steam pod=πρέσα που ισιώνει με ατμό, σωστά; Δεν την ήξερα. Κατάλαβα τις ενστάσεις. Θέλει προϊόντα συνοδευτικά δικά της, δηλαδή της ίδιας εταιρείας; Ή συνοδευτικά τύπου λάδι προστασίας, κλπ. Εχω μια παλιά κλασική η οποία θέλει σίγουρα αντικατάσταση. Οπότε ρωτάω κι εγώ σχετικά και κοιτάω είτε για steam pod, είτε για μια κλασική, θερμότητας, νεότερης τεχνολογίας (αν έχετε να προτείνετε κάποια πείτε μου και σε pm, όπως θέλετε). Δεν έχω καθόλου όρεξη, και θέλω να διαθέτω τον ελάχιστο δυνατό χρόνο στο μαλλί μου. Οι φόρμουλες της κερατίνης, με κάνουν διστακτική. Το σκέφτομαι όμως. Σε καρέ μαλλί θα δουλέψει; Δεν θα θέλει καθόλου, έστω λίγο με πιστολάκι ή πρέσα; Καλοκαίρι να το επιχειρήσει κανείς ή καλύτερα προς χειμώνα (λιγότερα λουσίματα); Χρειάζεσαι ειδικά σαμπουάν για να διατηρηθεί περισσότερο σωστά; Το κόστος ανεβαίνει πολύ; Το chi το χρησιμοποιείς σε νωπό μαλλί και μετά steam pod; Και την σιλικόνη στο τέλος, στις άκρες; Έχω κι εγώ ένα chi με κόκκινο καπάκι, το βάζω πριν το ίσιωμα σε νωπό μαλλί. Κοίτα, το βολεύτηκα εννοείται. Δεν ξαναγυρνάω σε βαφή-βαφή με τίποτα! Και πλέον θεωρώ οτι η βαφή-βαφή εννοώ που καλύπτει ενιαία όλο το τριχωτό είναι "δρόμος" πολύ αμφιλεγόμενος. Υπάρχουν πολλές άλλες πιο ενδιαφέρουσες και όχι ισοπεδωτικές χρωματικές παρεμβάσεις. Επίσης ναι μου αρέσει. Δηλαδή αν το κρίνω ως χρώμα, μου αρέσει πολύ. Σε εμένα πάνω μου, είμαι σε φάση που ακόμη το συνηθίζω και είδες σε ρώτησα και σε άλλο topic, είμαι σε σκέψη για διάφορες πιθανές παρεμβάσεις. Το γκρίζο μαλλί μπορεί να φανεί πραγματικά πολύ ωραίο όταν είναι περιποιημένο και πολύ χάλια, πιο χάλια από κάποιο με χρώμα, όταν είναι απεριποίητο. Χρειάζεται σίγουρα ένα boost παραπάνω στον καλλωπισμό. Και όπως σωστά είχες παρατηρήσει, κάποια γυναίκα που πριν ασχολούνταν ελάχιστα με το μαλλί (όπως εγώ, λούσιμο αφρός και τέλος), ενδεχομένως πλέον να χρειάζετε να ασχολείται και να επισκέπτεται το κομμωτήριο πιο συχνά. Για αυτό και ψάχνομαι να δω τι είδους θα είναι τελικά αυτό το boost (χρωματική πινελιά, υφής). Τώρα το googlαρα κι έπαθα σοκ με την τιμή... όλες οι ατμού σε τέτοιες τιμές κυμαίνονται;
  11. Καλημέρα! Όπως σας έχω πει, έχω αφήσει τα μαλλιά μου στο φυσικό γκρίζο χρώμα τους. Τον τελευταίο καιρό και λόγω κουρέματος-μήκους, σκέφτομαι έντονα να κάνω κάποιου είδους παρέμβαση ισιώματος. Έχει κάποιος-α γνώση (επαγγελματική ή ως πελάτης-ισσα) από: α) Keratin Hair Treatments. β) Hair Relaxers. γ) Άλλη ηπιότερη φόρμουλα ή τεχνική (Δεν ενδιαφέρομαι για μόνιμη ισιωτική). - Σύσταση της εκάστοτε φόρμουλας. Όλες εμπεριέχουν σκληρά χημικά, επικίνδυνα/δυνάμει επικίνδυνα. Ωστόσο κάποιες φόρμουλες είναι λιγότερο βεβαρημένες. Μήπως γνωρίζετε κάποια/ες (με στοιχεία και σε pm αν δεν θέλετε να αναφεθείτε δημοσίως σε brands); -Τελικό αποτέλεσμα. Πχ για σπαστό μαλλί με τάση να φριζάρει, ξεμπερδεύεις για κάποιο διάστημα από το ίσιωμα ή απλώς το μαλλί τιθασεύεται ευκολότερα και χρειάζεται λιγότερος χρόνος. Την πρέσα/πιστολάκι το γλιτώνεις ή όχι. Μπορείς αν θες να κάνεις styling το μαλλί σπαστό απλώς με αφρό και πιστολάκι ή όχι πλέον και χρειάζεται styling με ψαλίδι. - Διάρκεια αποτελέσματος. - Τελικά αξίζει να κάνεις κάτι τέτοιο (από άποψη επιβάρυνσης με χημικά και από άποψη αποτελέσματος) ή καλύτερα να επενδύσει κανείς σε μια καλή μάσκα μαλλιών, ένα καλό λάδι προστασίας και μια καλή πρέσα ισιώματος;
  12. Σήμερα συμβουλεύτηκα και γυναικολόγο. Ήταν επίσης ξεκάθαρος και συστήνει εμβολιασμό με οποιοδήποτε εμβόλιο. Σε περίπτωση εγκυμοσύνης/προγραμματισμού εγκυμοσύνης, μου είπε moderna ή pfizer όπου "ενδείκνυται κιόλας". Σας μεταφέρω απλώς ως πληροφορία τι μου είπε ο συγκεκριμένος επιστήμονας. Ο σύζυγος εμβολιάστηκε το πρωί με ΑΖ. Όλα καλά. Λίγο πρήξιμο-πόνος στο σημείο. Του είπαν εντός 24ωρου αν ανεβάσει πυρετό να μην θορυβηθεί. Depon ή Panadol όχι ασπιρίνη, Ponstan.
  13. Κοίτα, τα παιδιά μας έχουν ακούσει ιστορίες ζωής-ασθένειας-θανάτου, τα έχω πάρει μαζί σε κηδεία (στην τελετή και την ταφή), τους έχω δείξει το νεκρό πουλί που πέθανε στο μπαλκόνι, κλπ. Με διάφορες αφορμές τους έχω εξηγήσει κάποια πράγματα για την ζωή και τον θάνατο. Σε αυτά τα πλαίσια έχω μιλήσει και για την παλίνδρομη. Δεν θεωρώ ότι κάποιος ενήλικος επεξεργάζετε καλύτερα ένα τέτοιο θέμα κι ένα παιδί όχι. Εννοώ δεν θεωρώ πως είναι θέμα ηλικίας. Θεωρώ πως είναι θέμα αντίληψης ενός πνευματικού θέματος και η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Άλλοι παράγοντες ναι. Ίσα ίσα, το πιθανότερο το μικρό παιδί να αντιληφθεί σοφότερα τέτοιες έννοιες-καταστάσεις. Εν κατακλείδι θεωρώ εάν ο γονέας είναι τέτοιας κοσμοθεωρίας μπορεί να το υποστηρίξει και να μιλήσει στο παιδί από μικρό. Εάν όμως όχι, τότε δεν χρειάζεται να πιεστεί να κάνει κάτι κόντρα στον ίδιο.
  14. Εμάς η μεγάλη είναι 5+ και κατά καιρούς σαν βραδινή ιστοριά ζητάει "πες μου για τότε που γεννήθηκα" και άλλες "για τότε που γεννήθηκε η αδερφή μου". Ανάμεσα στις γέννες των δύο κοριτσιών, μεσολάβησε μια παλλίνδρομη. Στα πλαίσια της ιστορίας της το έχω αναφέρει. Όπως και πολλές λεπτομέρειες για την δική της γέννηση (χαμηλού βάρους, θερμοκοιτίδα, πως στέλναμε γάλα, πως την επισκεπτόμασταν στην ΜΕΝΝ, πότε την πήραμε αγκαλιά, πως μας ενημέρωναν οι γιατροί). Είναι από τις ιστορίες που της αρέσουν, καθώς επιπλέον της αρέσουν οι ιστορίες με γιατρούς, νοσηλεύτριες, εμβόλια, επεμβάσεις (μην φανταστείτε δεν κάνω grotesque περιγραφές αλλά ναι της λέω λεπτομέρειες και θέλει να μαθαίνει) κι έτσι ήρθε κι έδεσε.
  15. Ακούγεται τέλειο! Πολύ καλά κάνατε και τα πήρατε.
  16. @λουκουμαδάκι εμείς έχουμε το play-doh μίξερ γλυκών. Το έχω ψιλοκαταχωνιασμένο στο πίσω μέρος του παιχνιδοντούλαπου γιατί δε δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα δικά μας. Αντιθέτως παιδί φίλης στα 4-5 έπαιζε συχνότατα. Πάντως το συμπέρασμα μου είναι ότι σε μικρές ηλικίες δεν πολύ νοιάζονται για τα κουπάτ και τα φορμάκια και να φτιάχνουν τα σχέδια όπως φαίνονται στο κουτί (που ούτως ή άλλως ποτέ δεν συμβαίνει αυτό, εννοώ κανείς δεν μπορεί να τα πετύχει εκτός κι αν πχ είναι γλύπτης-πηλοπλάστης). Περισσότερο να πλάθουν και να φτιάχνουν μόνα τους μπαλίτσες και μακρουλά και πλακουτσά και κομματάκια-τρίμματα κατά προτίμηση μικρά, πολύ μικρά, από αυτά που σκορπίζουν παντού γύρω γύρω. Οπότε τα σετ είναι όμορφα και ποιοτικές αγορές πχ για δώρο, αλλά αν το παιδάκι δεν είναι πιο μεγάλο (δημοτικού ας πούμε) και να το ενδιαφέρει-να προσπαθεί να φτιάξει από τις φόρμες με τα έτοιμα σχέδια, για πιο μικρά είναι μάλλον κάτι περιττό ή που θα ασχοληθεί αργότερα με αυτό. Προτιμότερο ίσως τα play-doh, οι πλαστελίνες δηλαδή σκέτες, πολλά χρώματα-να ανακατέβουν κιόλας που συνήθως θέλουν, να κόβουν και αν θέλουν αντικείμενα οικιακά για να κάνουν σχέδια. Βέβαια πρώτα από όλα είναι τι αρέσει στο παιδί κι αν ασχολείται.