samsympan

Plus500
  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

   741
  • Μελος απο

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

   21

  samsympan last won the day on Φεβρουάριος 13

  samsympan had the most liked content!

  Συνεισφορα στο φορουμ

  978 Good

  Περισσότερα για την/τον samsympan

  • Rank
   Νέος Χρήστης

  Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

  1.876 εμφανίσεις προφίλ
  1. Σε περίπτωση που ενδιαφέρει και κάποιον άλλον (και πχ έχει άτομο σε δομή όπου καθυστερεί ο εμβολιασμός), ρώτησα σήμερα στοχευμένα στον ΕΟΔΥ και μου είπαν πως φυσικά και γίνεται.
  2. Ξέρει κάποιος να μου πει. Μπορεί φιλοξενούμενο άτομο σε δομή φροντίδας ηλικιωμένων να εμβολιαστεί ξεχωριστά; Με ραντεβού κλεισμένο από την πλατφόρμα; Να μεταφερθεί για τον εμβολιασμό και να επιστρέψει στη δομή ή κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και μόνο από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που θα μεταβεί στην μονάδα μπορεί να εμβολιαστεί; Από την μονάδα και τον ΕΟΔΥ που ρώτησα μου είπαν για κλιμάκιο αλλά δεν ρώτησα συγκεκριμένα αυτό. Θα ρωτήσω όμως αύριο στοχευμένα. Θλιβερά τα νέα για δομές... και πάλι...
  3. @mairoula_missy δεν έχω ιατρικές γνώσεις. Έχω μια μικρή, κάπως σχετική εμπειρία οπότε μπορεί αυτά που θα σας πω να σας φανούν χρήσιμα ή και όχι. - Εκτός από αιματολογικές-ορμονικές εξετάσεις έχετε κάνει μαγνητική τουρκικού εφιππίου; Μπορεί να δείξει ή όχι ινοαδένωμα υπόφυσης και να βοηθήσει στην εύρεση ή τον αποκλεισμό αυτού του αιτίου υπερπρολακτιναιμίας. Και πχ η εμμηνόπαυση που αναφέρθηκε να μην έχει σχέση. Εάν δεν έχετε κάνει, συζητήστε το με τον ιατρό σας. - Έχετε ελεύθερες επαφές για πάνω από έτος; Η αυξημένη προλακτίνη δεν είναι απαραιτήτως και πάντα, από μόνη της ανασταλτικός παράγοντας σύλληψης. Εγώ με σημαντικά αυξημένη προλακτίνη, υποψία αδενώματος και άνευ αγωγής, έμεινα έγκυος με αυτόματη σύλληψη επιβεβαιωμένα δύο φορές. Θέλω να πω ότι εάν δεν επιτυγχάνεται σύλληψη στην περίπτωση σας (και επιπλέον η προλακτίνη σας είναι ρυθμισμένη με αγωγή από ότι καταλαβαίνω) μήπως να ελέγξετε το θέμα και σε άλλες παραμέτρους. Επίσης συζητήστε το με τους ιατρούς σας. - Την αύξηση του βάρους την αποδίδετε σε άλλα αίτια πλήν πχ μιας άστατης διατροφής-κακών διατροφικών συνηθειών-μείωση σωματικής δραστηριότητας; Δηλαδή δεν αλλάξατε τρόπο ζωής, κι έχετε υποψία ότι οφείλετε σε οργανικά αίτια; Εάν ναι, να το κοιτάξετε επίσης το θέμα. Τα παραπάνω από το υγιές όριο, κιλά, καθώς μιλάτε για αρκετά παραπάνω, δεν βοηθούν ούτε σε σχέση με το αιματολογικό-ενδοκρινολογικό προφίλ μας, ούτε αποτελούν καλό υπόβαθρο για την έναρξη εξωσωματικής εάν προχωρήσετε έτσι. Συζητήστε κι αυτό το κομμάτι επίσης με τους ειδικούς.

  4. Διαφημίσεις


  5. Είναι 5ετών. Επίσης η φίλη της έχει, θα έλεγε κανείς, 3φορές τα μαλλιά της κόρης μας. Δηλαδή πχ η μία από τις 3 κοτσίδες του άλλου παιδιού (αν χώριζε τα μαλλάκια της στα 3) είναι η μία και μοναδική κοτσίδα της δικής μας και ίσως και πάλι πιο πολλά μπορεί να φαίνονται. Για να σας δώσω μια εικόνα. Ωστόσο, δεν μας εχει απασχολήσει το θέμα διότι ναι μεν έχει αραιά μαλλάκια και λεπτή τρίχα αλλά με επισκόπιση δεν βλέπουμε κάτι ακραίο (πχ έντονα σημεία που να φαίνεται το δερματάκι της-υπάρχουν κάποια αλλά όχι έντονα, μπαλώματα, έντονη αραίωση-τριχόπτωση ή ύποπτη τριχοφυία σε άλλα σημεία, κλπ). Πάντα είχε λεπτά, απαλά, μωρουδιακά που λέμε μαλλάκια. Με την πάροδο του χρόνου πυκναίνουν κάπως αλλά ok, τα μαλλάκια της είναι σε αυτό το στυλ. Οι εξετάσεις τις είναι καλές. Το κλασικό τσεκ απ εννοώ που γράφει ο παιδίατρος. Επίσης κι εμάς έχει τριχούλες στα χεράκια και στα ποδαράκια και στην πλατούλα (από μωρό είχε). Αυτή την παιδική τριχοφυία. Η αλήθεια είναι θα ρωτήσω κι εγώ την παιδίατρο μας για αυτό, μιας κι αναφέρθηκε παραπάνω ότι μπορεί και να είναι ύποπτο, αν και δεν έχει παρατηρήσει σε καμία εξέταση του παιδιού κάτι τέτοιο. Αφού σας απασχολεί, συζητήστε ξανά τον προβληματισμό σας με τον παιδίατρο και όπως ειπώθηκε και παραπάνω χρήσιμη είναι φυσικά η γνώμη ενός παιδο-δερματολόγου. Μπορείτε να ζητήσετε κι από τον παιδίατρο σας να σας συστήσει κάποιον. Εμείς κάποια στιγμή που χρειαστήκαμε γνώμη δερματολόγου (για άλλο θέμα) μας συνέστησε η παιδίατρος παιδοδερματολόγο, ο οποίος μάλιστα διέγνωσε εξ'αποστάσεως με φωτογραφία που στείλαμε σχετικά με το θέμα (υπήρχε δυσκολία μετάβασης και ήταν τέτοια η φύση του θέματος, που ήταν εφικτό).
  6. χαχαχα Για Αθήνα μιλώ μόνο και εννοείται δεν έχω εικόνα για όλο το λεκανοπέδιο, ούτε καν για ολόκληρο τον δήμο μου, ούτε καν για ολόκληρη τη γειτονιά μου. Οπότε αυτό που λέω δεν είναι αντιπροσωπευτικό της κατάστασης παντού, καθώς εγώ είμαι νοικοκυρά εσώκλειστη (πολύ πριν τον κορωνοϊό) και ότι μαθαίνω είναι από τους γύρω μου (ΔΕΝ είναι κομματικοί εγκάθετοι). Στα ΜΜΜ η κατάσταση είναι χαλαρή. Ο κόσμος σίγουρα δεν στοιβάζεται. Το γεγονός ότι αυτή την στιγμή η λιανική είναι κλειστή μάλλον παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. Στα γραφεία: Στου συζύγου μετά την οδηγία για λεπτομερή δήλωση των τηλεργαζόμενων, έγιναν ακόμη πιο τυπικοί και από εκεί πχ που κάποιος που δούλευε με τηλεργασία μπορεί να πεταγόταν πχ στο γραφείο για κάτι ή επειδή σπίτι δεν την πάλευε, χωρίς να ενημερώσει. Τώρα δεν παίζει αυτό. Μόνο κατόπιν συνεννόησης κι εάν είναι εφικτό. Σε συγγενούς, που η διοίκηση θεωρεί ότι κορωνοϊός δεν υπάρχει, έχουν βρει τον τρόπο (νόμιμα) για να μην αποδεσμεύουν τους υπαλλήλους τους από την παρουσία στο γραφείο παρόλου που η φύση της δουλειάς το επιτρέπει.
  7. Κι εγώ θα συμφωνήσω. Δεν θα έλεγα η εύκολη λύση ακριβώς. Θα έλεγα η προσωρινή λύση, η λύση όπως είπες "τόσο όσο" για να τσουλάει το πράγμα, που δεν απαιτεί ουσιαστική ρήξη-εξυγείανση με το προβληματικό-ενίοτε εγκληματικό κατεστημένο της απαίδευτης σάπιας τοπικής αυτοδιοίκησης και της απαίδευτης ανήθικης κεντρικής διοίκησης όπου αυτή υπάρχει... και δυστυχώς βρίσκεται χωμένη σχεδόν παντού.
  8. Ναι όντως! Αυτό δεν κατάλαβα κι εγώ. Υπάρχει φημολογια για μπίζνα στα δημόσια νοσοκομεία, εν μέσω πανδημίας, με εισαγωγές αλλοδαπών με ψευδή τεστ;! Και πως γίνεται αυτό; Εννοώ να νοσηλεύονται αλλοδαποί επισκέπτες (όχι εργαζόμενοι εδώ, ούτε σε καθεστώς φιλοξενίας) στην χώρα για προγραμματισμένες (όχι έκτακτες-επείγουσες) επεμβάσεις σε δημόσια νοσοκομεία αναφοράς για covid;! Κι αυτό να γίνεται συστηματικά και σε βαθμό που να στερούνται οι ημεδαποί την κλίνη του δημόσιου νοσοκομείου;! Κι εγώ πρώτη φορά το ακούω αυτό! Εννοείται πως αν μιλάμε για ιδιωτικά νοσοκομεία, φυσικά μιλάμε για άλλη διαχείριση και η οποία δεν καταλαβαίνω πάλι πως επηρεάζει την κλίνη ΜΕΘ για covid. Μήπως δεν κατάλαβα καλά όμως και παρανόησα. Άσχετο. Κάπου στην κουβέντα εδώ διάβασα για την εμβολιαστική πολιτική και τα κριτήρια. Ο σύζυγος που ταξιδεύει στο περιβόητο εμιράτο, για επαγγελματικούς λόγους (έτσι λέει τουλάχιστον ) μου λέει όλοι οι συνάδελφοι του έχουν εμβολιαστεί. Έχουν δικαίωμα όσοι έχουν visa κατοίκου. Η αρμόδια αρχή έχει ορίσει ως προτεραιότητα πέρα από τους υγειονομικούς, τους ηλικιωμένους, τους ευπαθείς, τα ΑΜΕΑ και αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή εννοόντας του εμπορίου, των διαφόρων υπηρεσιών (κρατικών-ιδιωτικών), κλπ. Πάνε εμβολιαστικά κλιμάκια προγραμματισμένα στα συγκροτήματα των γραφείων και εμβολιάζουν. Έτσι ως εγκυκλοπαιδική γνώση το λέω αυτό. Κουβέντα να γίνεται.
  9. @μαγιοπουλας κοίτα, κι εγώ έχω πληροφόρηση από εργαζόμενο σε πτέρυγα covid, σε μεγάλο νοσοκομείο (το μεγαλύτερο) βορειοδυτικά και από εργαζόμενο σε ΜΜΜ (πέρα από την χρήση που κάνουμε) και δεν έχω τέτοια εικόνα (εννοώ σχετικά με τα προαναφερθέντα). Ωστόσο ξέρεις, μπορεί οι δικοί μου γνωστοί να είναι κυβερνητικοί εγκάθετοι και να παραπληροφορούν εσκεμμένα συντηρώντας το αφήγημα των φασιστών και το success story των καπιταλιστών που προβατοποιούν τον λαό. Οπότε, κι επειδή δεν έχω προσωπική εικόνα... τι να πω μπορεί να είναι κι έτσι... ή το αντίστροφο... ή κι έτσι... ή... τέλοσπάντων με τα μου'πε ο γνωστός, ο μπατζανάκης, ο δευτεροξάδερφος δεν βγάζει άκρη ποτέ κανείς. Μόνο από επίσημα στοιχεία. Ωχ ούτε από αυτά. Είναι μαγειρεμένα. Εεε μόνο εάν μεταβεί ο ίδιος σε όλα τα πόστα και τις υπηρεσίες μπορεί να έχει σωστή σφαιρική εικόνα. Ώπα! έχω άτομο σχετικό που γυρνάει την Ελλάδα και φτάνει παντού... κάτσε να ρωτήσω... ουφ μπορεί να είναι κι αυτό κλακαδόρος... ουφ...κουράστηκα! Από το σανό και την μανία καταδίωξης, προτιμώ το σανό. Ναι το παραδέχομαι! (κάνουμε και λίγο χιούμορ εεε)
  10. Εγώ δεν αντελήφθην μόνο ένα. "Οι ΜΕΘ γεμίζουν από αλλοδαπούς νοσηλευόμενους οι οποίοι έρχονται προγραμματισμένα για ιατρικούς λόγους (ιατρικός τουρισμός) -σοβαρούς προφανώς καθώς χρειάζονται ΜΕΘ ή που είχαν επιπλοκές και χρειάστηκαν επειγόντως ΜΕΘ- με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό κι ενώ αυτές χρειάζονται; Δηλαδή υπάρχουν ημεδαποί ασθενείς με κορωνοϊό που χρήζουν υποστήριξης ΜΕΘ και δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη διότι καταλαμβάνεται από αλλοδαπό που νοσηλεύεται με επιπλοκές ή όχι, κατόπιν πχ προγραμματισμένης επέμβασης καρδιάς; Δηλαδή όχι μόνο δεν χτίζονται κορωνοδομές-νοσοκομεία για να θεραπεύσουν τους ασθενείς με κορωνοϊό, αλλά και στα ήδη υπάρχοντα γίνεται προβληματική-ύποπτη-που κυμαίνεται στα όρια του νομίμου, διαχείριση των κλινών;" Αυτό εννοείται ή λάθος ερμηνεία έγραψα; Αυτή την καταγγελία δεν αντελήφθην.
  11. Το παρον θέμα είναι από τα συνήθη στο πεδίο συζήτησης της βιοηθικής. Ωστόσο νομίζω -τουλάχιστον την τελευταία 10ετία 20ετία- ο στόχος/λόγος να προχωρήσει κανείς σε μια τέτοια απόφαση, δεν είναι καθόλου αυτός. Περισσότερο θεωρώ συνδέεται με την "παράταση της νεότητας" των γυναικών με ή χωρίς βιοϊατρικά μέσα και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται-συμπαρασύρεται και μια τέτοια απόφαση. Πάνω σε αυτό μεγάλη κουβέντα μπορεί να κάνει κανείς και πάλι δεν είναι δυνατόν να καταλήξει σε γενικευμένα συμπεράσματα. Νομίζω είναι πολλές οι παράμετροι που διαφοροποιούν την κάθε περίπτωση (πλαισίου υγείας, κοινωνικού πλαισίου, νομικού πλαισίου, κλπ). Δεν έχω γνώση, δεν έχω μελετήσει το θέμα. Εκφέρω προσωπική άποψη, ως προς τα αίτια και μόνο. Δεν διανοούμαι να κρίνω άλλη παράμετρο (ως τι άλλωστε) καθώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αντίλογο εξέφρασα μόνο ως προς την γενικότητα του σχολίου. Κατά τα άλλα @ΑΡΓΚ οι ακατάλληλοι (και ανήθικοι κάποιοι) ιατροί, πράγματι, είναι μεγάλη πληγή της κοινωνίας.
  12. @apelpisia από τα γραφόμενα σας φαίνεται πως οι σχέσεις σας με τους ανθρώπους γύρω σας, εκτός των άλλων, διέπονται από απουσία ειλικρίνειας. Προς το περιβάλλον σας (το κακοποιητικό, που θεωρήσατε κατάλληλο να κυοφορήσει το παιδί σας), τον (εδώ και 10 έτη) σύντροφο σας ο οποίος δεν γνωρίζει (;) είναι αόρατος σε σχέση με την ψυχοπαθολογία σας, τον Εαυτό σας που τόσον καιρό φαίνεται να έχετε αμελήσει. Η τοποθέτηση ειδικού, που υποκινεί το άτομο, σε ένα τόσο λεπτό-προσωπικό ζήτημα δείχνει το λιγότερο θα έλεγα αντιεπαγγελματισμό. Το αν θα κρατήσετε ή όχι το παιδί, είναι καθαρά ΔΙΚΗ σας απόφαση. Ο ειδικός είναι για να ενδυναμώσει ΕΣΑΣ, ώστε να αποφασίζετε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ στην ζωή σας. Πέρα από τις εκτιμήσεις της ψυχολόγου, έχετε συζητήσει το πλάνο της ψυχοθεραπείας; Τι είδους ψυχοθεραπεία κάνετε; Είναι κατάλληλη για την περίπτωση σας; Τι εναλλακτική προτείνεται; Πόσο καιρό κάνετε συνεδρίες; Με τίνος πρωτοβουλία, τι αφορμή ξεκινήσατε; Ποιοι οι στόχοι σας; Σκεφθήκατε ποτέ ότι το ιστορικό σας και τα συμπτώματά σας αφορούν στην ειδικότητα του ψυχιάτρου-ψυχοθεραπευτή; Μην απαντήσετε σε εμάς εδώ! Στον εαυτό σας απαντήστε. Από μεριάς μου το πρώτο πράγμα που θα σας πρότεινα είναι να είστε ειλικρινής και θαρραλέα και το δεύτερο ως συνέχεια του πρώτου, σκεφθείτε το ενδεχόμενο να αναζητήσετε ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή που να ειδικεύεται σε περιπτώσεις σαν την δική σας. Για να έχει ο χρόνος των συνεδριών σας αξία και να πιάνουν τα χρήματα σας τόπο. Εκτός από ιδιωτικά, εάν είστε Αθήνα, μπορείτε να απευθυνθείτε και στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ τηλ. 2109319054 να σας κατατοπίσουν σχετικά. Οι υπηρεσίες είναι δωρεάν. Γενικά υπάρχει αναμονή, όχι όμως σε επείγουσες καταστάσεις.Επίσης μπορείτε να ρωτήσετε και στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο τηλ. 2107289400 - 2107289500. Εάν τρέχει στην παρούσα φάση σχετικό πρόγραμμα για μητέρες που κυοφορούν/λοχεία (ξέρω παλαιότερα υπήρχε) ή τέλοσπάντων τι υπάρχει κατάλληλο για εσάς.
  13. Καλησπέρα! Δεν έχω εμπειρία, ούτε είμαι ειδικός. Η μία μας κόρη έχει αραιά μαλλάκια και λεπτή τρίχα, αλλά όχι σε σημείο να μας προβληματίσει ποτέ έως τώρα. Κι εμείς έχουμε στην ευρύτερη οικογένεια θέματα τριχόπτωσης (και σε γυναίκες). Νομίζω η πραγματικά αραιή τριχοφυία στην κεφαλή, που είναι εμφανέστατη δηλαδή, υποκρύπτει παθολογία (ως προς τις τρίχες εννοώ, όχι απαραιτήτως κάποιο άλλο σύστημα). Έχει σχέση με το ορμονικό μας προφίλ ή/και συνδέεται με κάποια αυτοάνοσα νοσήματα. Κι όταν αφορά σε ενήλικες ρυθμίζεται, εάν χρειάζεται και εάν συστήνεται, με κατάλληλη αγωγή κατόπιν φυσικά ελέγχου και οδηγίας ιατρού δερματολόγου/ενδοκρινολόγου. Ωστόσο σε τόσο μικρό παιδάκι χωρίς σύνδεση με κάποια παθολογία, για αυτό το θέμα, δεν γίνεται τέτοιου είδους παρέμβαση. Να παρέμβει κανείς φαρμακευτικά δηλαδή. Απίθανο-επικίνδυνο το θεωρώ. Θα μπορούσατε ίσως να πάρετε μια γνώμη κι από έναν παιδοδερματολόγο. Αν βλέπετε τόσο έντονο πρόβλημα. Αλλά αφού ο παιδίατρος σας είναι καθησυχαστικός, θα πει ότι δεν βλέπει κάτι ακραίο-παθολογικό. Για το τσεκ απ του παιδιού τι σας λέει; Οι αιματολογικές εξετάσεις είναι καλές; Οι δείκτες καλοί; Επάρκεια βιταμινών; Από εκεί και πέρα (κι εφόσον αποκλείεται κάτι παθολογικό) εσείς στο σπίτι θα μπορούσατε: - Να βάζετε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στα μαλλιά, λίγα λεπτά πριν το λούσιμο. Το ελαιόλαδο είναι αγνό ενυδατικό προϊόν που βοηθά να είναι η τρίχα ενυδατωμένη, ελαστική, να μην σπάει εύκολα. - Να λούζετε το παιδί με όσο πιο ήπιο σαμπουάν-φόρμουλα (πχ αυτά για νεογέννητα) που δεν είναι "σκληρά" με το φυσικό σμήγμα της κεφαλής. Που δεν αφαιρούν την υγρασία από το δέρμα-την τρίχα. Διαφορετικά τα μαλλιά επίσης σπάνε πιο εύκολα. - Να μην τρίβετε τα μαλλιά με πετσέτα στο στέγνωμα. Μπορείτε ακόμη εφόσον τα μαλλάκια δεν είναι πολλά, να τα στεγνώνετε ταμποναριστά με ένα βαμβακερό ύφασμα-μπλουζάκι δικό σας. Και λίγο πιστολάκι μετά, ίσα να διώχνει την υγρασία. - Να μην τραβάτε ή σφίγγετε τα μαλλιά με λαστιχάκια σε σφιχτούς κότσους/κοτσιδάκια/αλογοουρές. Να αφήνετε τα μαλλιά να "αναπνέουν" με πιο ανάλαφρα χτενίσματα (πχ τσιμπιδάκια υφασμάτινα, στέκες υφασμάτινες, scrunchies χαμηλά στον αυχένα, κλπ). - Να φρεσκάρετε συχνά την κόμμωση του παιδιού. Έστω 1-2 πόντους ανά διαστήματα. Να μην προστίθεται βάρος στην τρίχα. - Να μην προβληματίζεστε παραπάνω από ότι πρέπει. Όπως σας είπαν το κάθε παιδάκι έχει τον δικό του ρυθμό. Και το δικό του στυλ. Με πολλά, λίγα ή καθόλου μαλλάκια. Κι όλα είναι όμορφα πολύ!
  14. Ένας καθηγητής μας έλεγε "Τι σημαίνει μάθηση; Σημαίνει αλλαγή!". Θέλοντας να δείξει ότι για να μάθεις πραγματικά κάτι, να αποκτήσεις γνώση και αυτή η γνώση να σου αφήσει ένα κεφάλαιο, πρέπει να αλλάξεις. Οι ενήλικες δεν μαθαίνουμε όταν/διότι δεν θέλουμε να αλλάξουμε. Έχουμε άρνηση. Όλοι λένε "να πάρουμε τις ζωές μας πίσω", νοώντας να επιστρέψουμε στην πρότερη πραγματικότητα. Πόσοι λένε με αισιοδοξία "να επιστρέψουμε σε μια βελτιωμένη πραγματικότητα"; Ελάχιστοι. Δεν θεωρούν ότι υπάρχει κάτι θετικό σε όλο αυτό το καταστροφικό. "Δεν συμφωνώ/δεν ψάχνω να βρω ευκαιρίες-καινοτομίες σε όλο αυτό" διάβαζα σε άλλο topic. Κι όντως έτσι αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι αυτό που συμβαίνει. Πως λοιπόν και γιατί να εισάγει κάποιος που σκέφτεται έτσι, το παιδί του στη διαδικασία να εξοικειωθεί με την μάσκα. Όχι υπό το παραλογισμό που ζούμε -την φοράω κι ας εχω 10μέτρα απόσταση από τον περαστικό-. Αλλά υπό την έννοια της προστασίας του συνανθρώπου. Η στάση ζωής είναι ενδεικτική αυτού και ομολογώ εμένα με συγκλονίζει.
  15. Να συμπληρώσω κάτι εδώ. Και με ΗΡΕΜΙΑ. Όχι με φωνές, όχι εκδικητικά πχ "Αφού εσύ συμπεριφέρεσαι έτσι κι εμείς σου στερούμε την χαρά του παιχνιδιού/της βόλτας/της παρέας με τους φίλους/κλπ). Αλλά πχ "Επειδή αυτή η συμπεριφορά είναι άσχημη/προκαλεί ένταση/προσβάλλει, μας δημιουργεί θλίψη (και στους γύρω), δεν μπορούμε-δεν θέλουμε να συνεχίσουμε αυτό που κάναμε, αν δεν διορθωθεί". Και πάντα κριτική στην άσχημη συμπεριφορά, ΟΧΙ το παιδί. Δεν είναι το παιδί προβληματικό, είναι η συμπεριφορά του. Και πρέπει να βλέπει το παιδί στα μάτια μας ηρεμία και αγάπη και ελπίδα και πίστη σε αυτό και τα θετικά στοιχεία μέσα του. Όχι θυμό και νεύρα και απογοήτευση. Και @Sotiris14 έχε υπόψιν σου, κανείς γονέας δεν είναι τέλειος (κι ούτε και είναι ρεαλιστό, ούτε και χρειάζεται). Αναγνωρίστε κι εσείς τους λάθος χειρισμούς σας -ΟΛΟΙ μας κάνουμε καθημερινά κι αν μιλάμε τώρα είναι γιατί μέσα από τα λάθη μας μάθαμε κάποια πράγματα και διορθώσαμε την ΔΙΚΗ μας συμπεριφορά πρώτα-, συζητήστε με την σύζυγο και πορευθείτε με ηρεμία προς το παιδί, όχι κόντρα.
  16. Και το γέμισμα μπανιέρας με νερό, αφρούς, παπάκια, καραβάκια, κυπελάκια, μπουκαλάκια για παιχνίδι του/των παιδιών μέσα. Για εμάς μία από τα πιο διασκεδαστικά καλοκαιρινά παιχνίδια. Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα με @mama16 η ντουζιέρα έχει πολύ πιτσίλισμα αν υπάρχει μικρό παιδί στο σπίτι και αποκλείει το παραπάνω παιχνίδι. Ωστόσο εάν υπάρχει στο σπίτι ηλικιωμένο άτομο, άτομο με κινητικά θέματα (ή η προοπτική φιλοξενίας τους), η ντουζιέρα με σωστή διαμόρφωση-προσθήκες, εξυπηρετεί για λόγους πρόσβασης-ασφάλειας. Οπότε βλέπεις - ζυγίζεις τις ανάγκες των μελών της οικογένειας και αποφασίζεις αναλόγως. Βέβαια κι εγώ το έχω απωθημένο @vicky86 μια ντουζιέρα καμπίνα με χώρο όμως, όχι στενή, κι όλα αυτά τα συστήματα εκτόξευσης νερού-υδρομασάζ για το ταλαίπωρο το φουκαριάρικο κορμί μου.