samsympan

Plus500
  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

   515
  • Μελος απο

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

   18

  samsympan last won the day on Οκτώβριος 16

  samsympan had the most liked content!

  Συνεισφορα στο φορουμ

  720 Good

  Περισσότερα για την/τον samsympan

  • Rank
   Νέος Χρήστης

  Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

  1.551 εμφανίσεις προφίλ
  1. Επιτρέψτε μου μια επισήμανση. Το θέμα εδώ δεν είναι εάν η τάδε αγωγή είναι συμβατή ή όχι με εγκυμοσύνη. Το θέμα είναι κατά πόσο εμπιστευόμαστε ή όχι τους ιατρούς που μας κουράρουν. Εάν έχουμε μια πολυετή στενή σχέση με έναν επιστήμονα και παρολαυτά έχουμε λόγους να αμφιβάλουμε για την ασφάλεια των οδηγιών του, τότε υπάρχει πρόβλημα στην σχέση αυτή. Η σχέση με έναν ψυχίατρο δεν είναι μόνο ραντεβού για συνταγογράφηση αγωγής. Είναι σχέση ζωής. Αφορά σε ψυχοθεραπεία, σε ψυχική ενδυνάμωση του ατόμου, σε ειλικρινή συζήτηση, σε ψυχική άσκηση, και συμπληρωματικά (εφόσον χρειάζετε) σε αγωγή. Ομοίως η σχέση με τον γυναικολόγο. Αφορά σε ολιστική αντιμετώπιση του ατόμου και όχι μόνο σε παραπομπή για εξέταση ή σε λήψη φαρμάκων. Οπότε πρώτα από όλα πρέπει να αποκατασταθεί η σχέση με τον-τους ιατρούς. α) Συζητάμε ανοιχτά. Θέτουμε όλα τα ερωτήματα μας. Μοιραζόμαστε τις ανησυχίες μας. Ζητάμε να νας λύσουν όλες τις απορίες. Και εάν η συζήτηση αυτή δεν μας καλύπτει τότε β) Παίρνουμε και 2η ή/και 3η ιατρική γνώμη κοκ και κατόπιν κρίνουμε και πράττουμε. Σε ένα θέμα τόσο εξειδικευμένο (όπως το δικό σας) ποτέ δεν βασιζόμαστε σε πληροφορίες από το διαδίκτυο ή σε εμπειρίες άλλων.
  2. Με όλο τον σεβασμό αλλά πρέπει να απενεργοποιήσεις τον κορέκτορα
  3. samsympan

   Αυπνια και πολλά νευρα!!

   @Ilaeira χαχαχαχ... κάποιον μου θύμησες... για να δω... ααα ναι... εμένα! Με την διαφορά ότι εμάς είναι δύο χρονών. Για εμάς δουλεύουν τα εξής: 1) Συγκοίμηση. Αλλά επειδή θεωρώ βασικό το παιδί να συνηθίζει το κρεββάτι του, εμείς ξεκινάμε με κούνια, κι όσο κοιμηθεί εκεί κι έπειτα μαζί και πάλι κούνια (όσο αντέχω) ή εάν είμαι πτώμα (που συνήθως είμαι) μαζί έως το ξημέρωμα. Αν και το ιδανικό μου θα ήταν να ξυπνάει το πρωί στο κρεββατάκι της... αλλά δε βαριέσαι, όταν είσαι κατάκοπος τα ξεπερνάς αυτά... 2) Κατανόηση και υπομονή και πολύ μπλα μπλα στο παιδί. Εγώ γύρω στο 1μισι έτος άρχισα να βάζω περιορισμούς στον θηλασμό. Είναι δύο και πλέον δέχεται πιο εύκολα το "όχι". Όχι εντελώς εννοείται. Αλλά χρειάστηκαν μήνες να περάσουν με ωραίες στιγμές όπως αυτές που περιέγραψες (κι άκομα μη σου πω...). 3) Υποστήριξη από τον σύντροφο. Το να μιλάω ανοιχτά κι όταν δεν την παλεύω καθόλου να το λέω. Έχουν υπάρξει νύχτες που ο εκνευρισμός να είναι στα ύψη, ένα μικρό να ουρλιάζει μέσα από τα σωθικά του (πραγματικά οι γείτονες θα έκαναν εικόνα ένα μωρό παρατημένο να κλαίει και θα αναρωτιούνταν για το ποιόν μας ως γονείς, ασχέτως που το παιδί το είχαμε αγκαλιά), εγώ ξημερώματα να πηγαίνω να κάνω τον γύρο του τετραγώνου με τις πιτζάμες κι ο έρμος ο σύζυγος να προσπαθεί να παρηγορήσει το αγρίμι. Χωρίς την υποστήριξη του δεν θα είχα βγει one piece που λέμε. Και ναι περνάει! Και ναι βελτιώνεται η κατάσταση! Και προσωπικά δεν θα άλλάζα τίποτα στο ταξίδι μας έως εδώ if you know what i mean

  4. Διαφημίσεις


  5. samsympan

   Κοινωνικές αντιλήψεις

   Άλλο αφομοίωση, άλλο ενσωμάτωση, άλλο ένταξη. Επίσης, μια κοινωνία μπορεί και αποκλείει πολλές κατηγορίες ανθρώπων από την εκπαίδευση, την περίθαλψη, την άθληση, την ψυχαγωγία, την διασκέδαση, κλπ. κι ας έχει ανοιχτή την πύλη του σχολείου, του νοσοκομείου, του γηπέδου, του θεάτρου, του καφέ-εστιατορίου, κλπ. Όταν ορθώνονται εμπόδια πρακτικά και θεωρητικά, τότε τι κι αν είναι ανοιχτές οι πύλες;! Μόνο για το φαίνεσθαι, μόνο στα χαρτιά. Επειδή η x τάση επικρατεί παγκοσμίως, επειδή οι y διεθνείς κανονισμοί το επιτάσσουν. Στην πράξη το δικαίωμα της ίσης πρόσβασης πολλάκις καταστρατηγείται.
  6. samsympan

   Κοινωνικές αντιλήψεις

   Ευχαριστώ για αυτή την πάσα, γιατί είναι ακριβώς εκεί που βρίσκω τον πυρήνα του λάθους. Μιλάς λες και οι ίδιοι οι μετανάστες είναι υπεύθυνοι με κάποιο τρόπο για το ρατσισμό που υφίστανται και....απλώς αρκεί να κάνουν κάτι, ενεργητικά, για να τον "μειώσουν". Να γίνουν οικογενειάρχες, να ενσωματωθούν, να κάνουν επιχείρηση, να μάθουν ελληνικά, να, να, να......να μας αποδείξουν, εν ολίγοις, οτι είναι ισότιμοι άνθρωποι. Και μπορεί τότε να τους κάνουμε τη χάρη και να γίνουμε λιγότερο ρατσιστές.... Να αλλάξουν όνομα, να αλλάξουν θρήσκευμα, να βαφτίσουν και να αλλάξουν όνομα στα παιδιά τους, να μην μιλούν την μητρική τους γλώσσα, να αποκρύψουν την χώρα καταγωγής τους, να σκύψουν το κεφάλι στη βρισιά και να σηκώσουν το βάρος του απατεώνα ομοεθνή τους, να πουν ευχαριστώ στον εργοδότη που τους έχει ανασφάλιστους να δουλεύουν στην οικοδομή/χωράφι/σκάλες κι ας έχουν πτυχίο πανεπιστημίου, κλπ. Τα '90s έχουν πολλά τέτοια παραδείγματα αφομοίωσης. Αλλά και παραδείγματα ανθρωπιάς, ανιδιοτελούς προσφοράς και δίκαιης αντιμετώπισης.
  7. samsympan

   Κοινωνικές αντιλήψεις

   Πολύ σωστή τοποθέτηση αυτή @Belmar και για αυτό μπορεί κανείς να συναντήσει κάποιον "ρατσιστή" (εντός κι εκτός εισαγωγικών) που να εμφανίζει κατά περιπτώσεις μη/αντι-ρατσιστική συμπεριφορά και ομοίως κάποιον "αντιρατσιστή" (εντός κι εκτός εισαγωγικών) που να εμφανίζει ρατσιστική συμπεριφορά. Βασικά θεωρώ ότι σε όλους μας εμπεριέχονται και οι δύο τάσεις. Το θέμα είναι εάν το αναγνωρίζει κανείς και το δουλεύει με ειλικρίνεια ή εάν χρησιμοποιεί την ρατσιστική ή αντι-ρατσιστική ρητορική επειδή ταιριάζει στην ατζέντα της στιγμής.
  8. samsympan

   Κοινωνικές αντιλήψεις

   Αν θέλεις σε παρακαλώ ενημέρωσε με (κι όποιος εκπαιδευτικός επιθυμεί) συνοπτικά για την πορεία μιας τέτοιας γραπτής καταγγελίας από τον καταγγέλλοντα εώς την αρχή που καταλήγει.
  9. Τρομερό! Ναι. Και έχει μεγάλη βαρύτητα και δύσκολα αντισταθμίζεται αυτό. Τα παιδιά δέχονται συνεχή βομβαρδισμό λάθος εικόνων και μηνυμάτων. Πως να το νικήσεις αυτό;! Θέλει τρόπο και κόπο και ειλικρινές ενδιαφέρον. Από όλους. Το σχολείο, την Πολιτεία, εμάς που ΠΡΕΠΕΙ να μιλάμε και να μην μένουμε σιωπηλοί.
  10. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος και τον ακολουθείτε εξ'αρχής. Σας το έχω ξαναπεί. Συγχαρητήρια για τον τρόπο που αντιμετωπίζετε την κατάσταση. Συγχαρητήρια για την αισιοδοξία που εκπέμπουν τα post σας. Συγχαρητήρια στην οικογένεια σας. Ο γιός σας (και οι δύο) φαίνεται πως είναι ένα πολύ τυχερό παιδί. Είμαι βέβαιη πως με σωστή παρέμβαση κι εσάς δίπλα του θα γίνει ένας επιτυχημένος άνθρωπος. Και με τη σειρά του θα ευεργετήσει και θα κάνει ευτυχισμένους κι άλλους ανθρώπους στον δρόμο του.
  11. Ήθελα να απευθυνθώ στον ανεκδιήγητο Έλληνα γονιό που συνοδεύει το παιδί του στην παιδική χαρά. "Σε εσένα που έρχεσαι και "αμολάς τα παιδιά να παίξουν". Κι αυτά κάνουν κούνια πατώντας πάνω στις βρεφικές κούνιες, ξεχαρβαλώνουν τις πόρτες-τις σκεπές από τα ξύλινα σπιτάκια, τραβούν και σχίζουν τα κλαδιά από τα καλλωπιστικά φυτά, μετακινούν και σπάζουν τις πλάκες του μονοπατιού και σκάβουν λάκους στο γρασίδι, σκορπίζουν πατατάκια-χαρτάκια-μπουκαλάκια δεξιά κι αριστερά, φωνάζουν-περνούν σαν σίφουνες δίπλα από τα μικρά και τους ξεφεύγει και καμιά βρισιά, κλπ κλπ κλπ. Σε εσένα ντε! Που κάθεσαι με τους φίλους σου στα παγκάκια και φτιάχνετε χαλί από αποτσίγαρα κάτω. Είμαι η μαμά του γειτονόπουλου, του συμμαθητή του παιδιού σου. Μένω με την οικογένεια μου δίπλα σου. Δίπλα στην δική σου οικογένεια. Θέλω να σε παρακαλέσω κάτι. Κοίτα κάτω, το έδαφος που πατάς. Τώρα στρέψε το βλέμμα και αναζήτησε το παιδί σου. Παρατήρησε το και πες μου μόνο ένα πράγμα. Τι προσδοκίες και τι όνειρα έχεις για το παιδί αυτό;" Υγ: Ανακαινισμένη προ 2-3 ετών παιδική χαρά-πάρκο. Παραδόθηκε μια όαση. Πραγματικά πολύ καλή δουλειά. Στις αρχές υπήρχε φύλαξη, τώρα... δεν έχω δει εδώ και καιρό. Κάθε μέρα έρχεται υπάλληλος καθαριότητος και καθαρίζει (πέρα από την πρωινή σοδειά των γονιών-παιδιών μαζεύει και την βραδινή των εφήβων ξέρετε τενεκεδάκια από μπύρες, χαρτιά από σουβλάκια... ααα και ναι αποτσίγαρα). Σήμερα είχε και κηπουρό (κλάδευε ο άνθρωπος, περιποιούνταν τα φυτά). Πέρα από την φυσική φθορά του χρόνου ο Δήμος δεν την έχει παρατήσει. Την συντηρεί. Μάλλον την έχει παρατήσει... σε εμάς και τα παιδιά μας. Ντράπηκα να μιλήσω... ντράπηκα εγώ για αυτό που έκαναν άλλοι. Σε αυτούς δεν περνούσε καν απο το μυαλό ότι κάτι δεν είναι σωστό στην όλη εικόνα. Έσκυψα να μαζέψω 2 μωρομάντηλα πεταμένα, ένα μπουκάλι, ένα σακουλάκι από πατατάκια. Τα πέταξα στον κάδο, απολύμανα τα χέρια μου και είπα αϊ-σιχτίρ που λέρωσα το ένα χέρι μου και κρατούσα την μικρή μου από το άλλο χέρι (και δεν είμαι καθόλου μη μου άπτου, έχω καθαρίσει και παιδικές χαρές και παραλίες και οικόπεδα). Ντρέπομαι και τώρα που δεν μίλησα.
  12. Συγγνώμη επειδή δεν έχω παρακολουθήσει ακριβώς τι έχετε γράψει. Το παιδί είναι με μυξούλες σπίτι, απύρετο; Εαν σας κάνει καλή μέρα (στην Αθήνα έχει τέλεια μέρα) εννοείται να βγείτε! Σωστά ντυμένο να μην κρυώνει - να μην ιδρώνει (να μπόρει να προσθέσει-αφαιρέσει ζακετάκι γιατι λόγω εποχής στην σκιά έχει δροσούλα στον ήλιο ζέστη) και σε απόσταση από άλλα παιδάκια (εννοείται πχ να μιλήσουν να πουν 2 λόγια, αλλά ας πούμε να μην ανταλλάξουν παιχνίδια ή αν τρέχει η μυτούλα δεν πλησιάζουμε). Να πάτε να περπατήσετε, να κάνε κούνια, να φάτε το κολατσιό σας έξω, κλπ. Να μην κουραστεί βέβαια το παιδί. Αλλά κατά τα άλλα είναι πολύ ευεργετική η βόλτα έξω από κάθε άποψη (για το σώμα και την ψυχή) και παιδιού και γονιού. Για το θέμα της συνάντησης με νηπιαγωγό (επειδή και πάλι δεν έχω παρακολουθήσει και δεν ξέρώ τι εννοείτε ακριβώς) να υπενθυμίσω (το είχα γράψει σε άλλο topic) ότι οι συναντήσεις γονέων-εκπαιδευτικών (συχνότητα) ορίζονται στο ΠΔ λειτουργίας νηπιαγωγείων-δημοτικών (ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ.79/2017 ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017). Μπορείτε να το βρείτε στο διαδίκτυο.
  13. Ο ασυμπτωματικός κάποιας ίωσης (οποιασδήποτε) είναι πολύ λιγότερο μεταδοτικός (δεν μιλώ για εντός οικογένειας που η στενή επαφή είναι συνεχής -φιλιά, κοινό ποτήρι/κουτάλι, κλπ μιλώ για εκτός σπιτιού). Εάν τώρα κάποιος είναι ασυμπτωματικός και έχει κάνει ρουτίνα την τήρηση των μέτρων (σχολαστική υγιεινή, σωστά φορεμένη μάσκα, τήρηση αποστάσεων, κλπ) τότε καταλαβαίνεις οι πιθανότητες μετάδοσης μειώνονται έως εξαλείφονται (εάν είναι σούπερ τυπικός). Στα περιστατικά υπερμετάδοσης που ακούμε σε εργασιακούς χώρους, τα μέτρα τηρούνταν ελλειπώς ή και καθόλου... τραγικό...
  14. Το σημαντικό είναι: α) να μην έχει η ίδια συμπτώματα και β) να εφαρμόζει η ίδια αλλά να εφαρμόζονται και στον χώρο εργασίας τα μέτρα προστασίας. Εάν αυτές οι προϋποθέσεις τηρούνται δεν υπάρχει λόγος υπέρμετρης ανησυχίας.
  15. samsympan

   Κοινωνικές αντιλήψεις

   Ή ακόμη χειρότερα "Γεννημένος εγκληματίας-βιαστής-ληστής. Είναι στην φάρα του".
  16. samsympan

   Κοινωνικές αντιλήψεις

   Εγώ πάλι φοβάμαι που στην συνείδηση του κόσμου η αστυνόμευση μοιάζει η λύση. Ενώ στην ουσία είναι το παυσίπονο (σημαντικό κι αυτό δεν αντιλέγω) σε μια χρόνια πολυπαραγοντική νόσο. Ούτε κατά διάνοια η θεραπεία... καλά για πρόληψη δεν το συζητώ καν...