samsympan

Νέο Μέλος
  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

   389
  • Μελος απο

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

   13

  samsympan last won the day on Μάιος 14

  samsympan had the most liked content!

  Συνεισφορα στο φορουμ

  492 Good

  Περισσότερα για την/τον samsympan

  • Rank
   Νέος Χρήστης

  Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

  1.231 εμφανίσεις προφίλ
  1. Εν ολίγοις το θέατρο του παραλόγου.
  2. Ναι βρε παιδί μου, πραγματικά φοβερό και φοβερά ανησυχητικό! (Εντωμεταξύ αυτό που περιγράφεις ούτε προ κορονοϊού δεν το κάνεις. Σε παιδιά ειδικά. Κάτι τέτοια φοιτητές μόνο που πίναμε από το ίδιο κοκτέιλ με τα πολλά καλαμάκια... κι ούτε... κάνω και λίγο χιούμορ μην με παρεξηγείτε). Και εγώ το βλέπω γύρω μου. Και μιλάμε για ανθρώπους μορφωμένους, σύγχρονους, που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για ενημέρωση (εννοώ έχουν πρόσβαση στις πιο πρόσφατες ειδήσεις), που κινούνται μέσα στον κόσμο και έρχονται σε επαφή με το τι συμβαίνει (δεν ζουν στην ερημιά, αποκλεισμένοι από το τι γίνεται γύρω τους). Κι όμως...
  3. Ναι πολύ σωστά! Το πρότεινε η Ελλάδα στις αρχικές τις προτάσεις (τον Απρίλιο αν δεν κάνω λάθος). Δηλαδή τέστ 72 ώρες προ του ταξιδιού και της εισόδου στην χώρα. Το αποτέλεσμα: α) πόσοι τουρίστες θα έμπαιναν στην διαδικασία αυτή πριν ταξιδέψουν για Ελλάδα; Πιο πιθανόν εν τέλει να επέλεγαν άλλον προορισμό. β) Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το αποτέλεσμα του τέστ (σε ασυμπτωματικό άτομο), ακόμη κι αν είναι αρνητικό, μπορεί να είναι παραπλανητικό και να δώσει ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Και φτάνουμε στο σήμερα. Παίρνουμε πίσω τον έλεγχο 72 ώρες προ ταξιδίου σε όλους τους τουρίστες και κρατάμε τον έλεγχο και την καραντίνα σε όσους εισέρχονται από "μη ασφαλείς" χώρες. Δηλαδή εν ολίγοις αυτό το μέτρο + το σχέδιο για την ασφαλέστερη λειτουργία του τουριστικού τομέα = πάμε να σώσουμε ότι μπορούμε, με το μικρότερο δυνατό κόστος στην υγεία των ανθρώπων. Φυσικά και δεν είναι το ιδανικό. Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει πρακτικά και να μην υπάρξει γενικό φούντο που λέμε και αντιδράσεις από παντού; Όχι από την ελιτ. Από τον μέσο άνθρωπο κι από πάντού.

  4. Διαφημίσεις


  5. @Έσπερος τώρα πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σου. Δεν είναι μόνο ο τουρισμός. Υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδεύουν (ακόμη και μία φορά την εβδομάδα) με αεροπλάνο (πτήσεις εξωτερικού) για επαγγελματικούς λόγους. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν οικογένειες σε άλλες χώρες και ταξιδεύουν συστηματικά για οικογενειακούς λόγους. Υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδεύουν για λόγους σπουδών, έρευνας, κλπ. Όλοι αυτοί δεν είναι μέσος άνθρωπος; Ο ξενοδόχος κι ο καταστηματάρχης που κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να συμμορφωθούν με τα μέτρα και έχουν συνείδηση και επαγγελματισμό, και θέλουν ο κόσμος να τους εμπιστευθεί, δεν είναι μέσος άνθρωπος; Η Ευρώπη έχει κατοχυρώσει σύνορα ανοιχτά για τους πολίτες των χωρών της το οποίο δεν σημαίνει "κάνω διακοπούλες" από την μία χώρα στην άλλη. Και το οποίο αυτή την στιγμή καταστρατηγείται (και ξανά λέω καλώς έως τώρα). Τι προτείνεις δηλαδή; Να επιτρέπονται τα ταξίδια μόνο για σημαντικό λόγο, κι όχι για τουρισμό; Γιατί ο ξένος που θα ταξιδέψει για σημαντικό επαγγελματικό λόγο, και θα μείνει σε ξενοδοχείο, θα φάει στην ταβέρνα θα είναι υγιής και θα ξέρει να τηρεί τα μέτρα κι ο ξένος που θα ταξιδέψει για τουρισμό όχι; Για πόσο; Για πάντα; Για το καλοκαίρι; Και μετά; Μετά τι; Πραγματικά διαβάζω κενή κριτική; Εγώ υποστηρίζω πως μόνο με κατάλληλη εκπαίδευση του πληθυσμού μπορούμε να προχωρήσουμε και να ανακάμψουμε και αυτό θα είναι το όπλο μας, το κεφάλαιο μας από τώρα και για πάντα. Εσύ τι ακριβώς προτείνεις;
  6. Καταρχήν μάλλον δεν έχεις διαβάσει το σχέδιο για τον τουρισμό και για αυτό το απαξιώνεις. Και δεύτερον, προτείνεις να καταργηθεί η μετακίνηση του ανθρώπου με το αεροπλάνο;
  7. Απαντάς μόνη σου. Ο ιός θα εξαφανιζόταν εάν έκλειναν τα πάντα για πχ 1 μήνα, τηρούνταν τα μέτρα χωρίς λάθη και αυτό συνέβαινε ταυτόχρονα παγκοσμίως! Δηλαδή αδύνατον. Ακόμη κι αν θεωρούσαμε την δεδομένη στιγμή ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κορονοϊός (πράγμα που δεν ισχύει) ο μόνος τρόπος να ξεμπερδεύαμε μια και καλή από τον ιό, θα ήταν να μπούμε σε ένα θόλο και να αποφασίσουμε ότι δεν θα έχουμε επαφή με κανέναν άλλο. Ή ότι άνθρωποι και εμπορεύματα θα μπαίναν σε αυστηρή καραντίνα και θα απολυμαίνονταν πχ 15 ημέρες και μετά θα εισέρχονταν στην χώρα. Και αυτό για πάντα. Γιατί κορονοϊός θα υπάρχει στον κόσμο και στο μέλλον κι άλλες αντίστοιχες απειλές. Οπότε όλο αυτό είναι ένα ουτοπικό (δυστοπικό σενάριο) και δεν αφορά τον παγκόσμιο πολίτη του σήμερα. Όχι. Εγώ καταλαβαίνω απόλυτα τι γράφεις και την ανησυχία σου και την κριτική σου, και συμφωνώ μαζί σου. Η διαφορά είναι πως θεωρώ ότι η μόνη σωτηρία είναι η παιδεία κι όχι ο αποκλεισμός. Και σε καμία περίπτωση δεν υποστήριξα ότι είναι αποκλειστική ευθύνη των πολιτών το να επιμορφωθούν, να καταρτιστούν, να εξοπλιστούν. Κάθε άλλο! Φυσικά είναι και - πρωτίστως ευθύνη των αρμοδίων. Το έχω γράψει πολλάκις. Και για αυτό ανησυχώ, επειδή υπάρχει κενό εδώ. Ανακοινώθηκαν τόσα μέτρα, τα οποία αν μη τι άλλο φαίνονται κατάλληλα σε σχεδιασμό. Και δεν ακούω για οργανωμένες-συστηματικές δράσεις από μεριάς της Πολιτείας, εκπαίδευσης του πληθυσμού και των επαγγελματιών, για να αντιληφθούν και να κάνουν μέρος της καθημερινότητας τα μέτρα αυτά. Και φοβάμαι, όχι γιατί θα έρθει ο άρρωστος τουρίστας, αλλά επειδή θα τον εξυπηρετήσει, θα τον ταίσει, θα τον κοιμήσει, ο ανεκπαίδευτος-αδιάφορος ντόπιος. Και μετά θα περιποιηθεί εμένα και την οικογένεια μου.
  8. Ναι έτσι είναι! Και στα μπαράκια στο κέντρο της Αθήνας είναι ο ένας πάνω στον άλλο. Δυστυχώς! Γιατί για πολλούς πέρασε και δεν άγγιξε. Εγώ λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις θεωρώ ότι υπάρχει κενό/αδιαφορία στην τήρηση των μέτρων. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι άνοιξε το μπαρ, το ξενοδοχείο, η οργανωμένη παραλία (δεν είναι βιώσιμο να παραμένουν κλειστά). Αλλά το ότι δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Το νόημα του lockdown ήταν α) η αποτροπή φόρτωσης του συστήματος υγείας, β) η προετοιμασία του συστήματος υγείας, και γ) η εκπαίδευση του κόσμου. Το α επετεύχθει, για το β οι γνώμες διίστανται, στο γ δυστυχώς δεν βλέπω να γίνεται καθολική-σοβαρή προσπάθεια. Και σκέψου και το εξής: ο συγχρωτισμός με μέτρα είναι πιο ασφαλής από το κυκλοφορώ ανέμελα γιατί δεν έχει πολύ κόσμο τριγύρω. Δηλαδή είσαι πιο ασφαλής όταν κυκλοφορείς και τα μέτρα τηρούνται ακόμη κι αν γύρω σου υπάρχουν x φορείς. Από ότι όταν κυκλοφορείς ανάμεσα σε κόσμο που ζει με την ψευδαίσθηση ότι στην Ελλάδα ο ιός έχει "εξαφανιστεί" κι άρα δεν τηρώ τίποτα και στην πραγματικότητα υπάρχει έστω κι ένας φορέας. Επίσης, τι νόημα είχε όλο αυτό που περάσαμε εάν δεν μας αφήσει υπευθυνότητα και παιδεία;! Δηλαδή πες ότι η χώρα "καθάρισε από κορονοϊό" και επιτρέπω να έρθουν ταξιδιώτες από χώρες με πολύ καλά στατιστικά και μόνο οδικώς, μόνο οικογένειες κι όχι γκρουπ, μόνο δεν ξέρω γω τι (φανταστικά σενάρια διόλου υλοποϊήσιμα). Εάν εμείς δεν έχουμε εκπαιδευτεί στο τι νόημα έχουν και ποια είναι τα μέτρα και οι δικλείδες ασφαλείας (για την προστασία όλων μας) και δεν τα τηρούμε, οι λίγοι που θα έρθουν και θα νοσούν και που δεν θα τα τηρούν κι αυτοί, είναι αρκετοί για να δημιουργήσουν πρόβλημα.
  9. Επίσης, το "Αξιολογώ τον τουρίστα βάσει καταγωγής, μέσων μεταφοράς που χρησιμοποίησε για να φτάσει, και τον χαρακτηρίζω "ελαφρόμυαλο και αναξιόπιστο" επειδή πάει διακοπές. Διότι θα μολύνει την αποστειρωμένη χώρα που ζω" νομίζω δεν είναι τακτική που θα οδηγήσει σε κάτι σωστο. Επιβλήθηκαν μέτρα πρωτάκουστα. Υποχρεώθηκαν οι ιδιοκτήτες να κλείσουν τις ιδιοκτησίες τους, έκλεισαν χώροι λατρείας, έκλεισαν τα σύνορα. Μιλάμε για φοβερές υπερβάσεις (προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι καλώς έγιναν). Επειδή όμως αυτό δεν μπορεί να ισχύσει εσαεί (δεν χρειάζεται επιχειρηματολογία επ'αυτού) μήπως να αφήναμε την λογική των ελληνικών ταινιών όπου έρχονται οι χίπιδες στα παρθένα νησιά μας και τα μολύνουν κορονοϊό και ανευθυνότητα και μιλώντας με πνεύμα 2020 να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε; @little lamb επειδή εμείς πήγαμε οικογενειακώς για καφέ και φάγαμε φαγητό απ'έξω και ανυπομονώ να φάμε στην ταβέρνα, όχι για τον καφέ και το φαγητό απ'έξω προφανώς, αλλά για την παρέα και την αλλαγή παραστάσεων, δεν πάμε με την λογική "δεν θα μας τύχει εμάς". Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Πάμε με το σκεπτικό ότι ζούμε την ζωή μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προστατεύοντας τους γύρω μας και απολαμβάνοντας την προστασία που μας παρέχουν οι γύρω μας. Και ξανά λέω, το έχω γράψει πολλές φορές, δεν τηρούνται τα μέτρα παντού... βασικά σε λίγες περιπτώσεις τηρούνται σωστά. Για αυτό χρειάζεται εκπαίδευση και να απομονωθεί όποιος λειτουργεί απερίσκεπτα. Δεν θα γίνει το ξέρω. Οπότε επιλέγεις αυστηρά το που θα πας και με τι συνθήκες.
  10. Να παραφράσω. Το μήνυμα δεν είναι "είμαστε χαλαροί". Το μήνυμα είναι "είμαστε προετοιμασμένοι". Βέβαια, ναι πολλοί είμαστε απλώς χαλαροί... δυστυχώς.
  11. @Έσπερος δεν ξέρω πως και γιατί καταφέρνουμε να αναλωνόμαστε να αναφέρουμε τα ίδια και τα ίδια. Και να συμφωνούμε διαφωνόντας εκεί που ουσιαστικά συμφωνούμε αλλά με διαφωνίες. Δεν έχω τίποτε ουσιαστικό να προσθέσω οπότε... Πάντως η λογική επειδή καταστράφηκε μέρος της αγοράς, και αντί να σκεφτούμε τρόπους αναχαίτισης αυτού, πρέπει να ισχύσουν συνθήκες καταστροφής σε όλους (αντίστοιχα με την κουβέντα για την εκπαίδευση που κάνουμε σε άλλο post, βλέπε: επειδή δεν κατέχουν όλοι τα μέσα, την τεχνογνωσία, κλπ ας κάτσουμε να κάνουμε κριτική και να θίγουμε συστηματικά και μόνο τα λάθη και τις αστοχίες σε όλο αυτό, αντί να προσπαθούμε για εξεύρεση λύσεων) δεν με αντιπροσωπεύει.
  12. @Έσπερος δεν καταλαβαίνω κάτι στο σκεπτικό σου. Ο Έλληνας τουρίστας και ο αλλοδαπός τουρίστας (από ευρωπαϊκές χώρες που δεν ξέφυγε το πράγμα, γιατί για αυτές τα σύνορα είναι κλειστά, σωστά; ή μήπως εννοείς να γίνουν δεκτοί τουρίστες χωρών που με αυστηρά στατιστικά δεδομένα έχουν μικρότερη διασπορά του ιού στον πληθυσμό τους; ποιές χώρες είναι αυτές; πχ η Μάλτα -έτσι το αναφέρω δεν ξέρω καθόλου-;) εκτός από το τι αποφέρει ο καθένας οικονομικά στην χώρα, τι διαφορά έχουν; Γιατί εστιάζεις στο αλλοδαποί τουρίστες; Δηλαδή οι έλληνες τουρίστες που θα διακοπεύσουν δεν είναι εν δυνάμει φορείς και δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιο; Το θέμα ως προς την διαφύλαξη της υγείας, είναι η καταγωγή του τουρίστα ή η υποδειγματική τήρηση των μέτρων-δικλείδων ασφαλείας;
  13. @vicky86 διάβασα το εξής: "Όπως τονίζεται, οι προδιαγραφές για την επαναλειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων αφορούν όλα τα καταλύματα ανεξαρτήτως τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών, κατάταξης, είδους, διάρκειας λειτουργίας, πλην των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων. Έτσι, κάθε τουριστικό κατάλυμα θα πρέπει να καταρτίσει πρωτόκολλο σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Τουρισμού." Και σε αυτό και ως προς την υποστήριξη σε επίπεδο κατάρτισης. Δεν ξέρω πραγματικά... μακάρι, αλλά παντού δεν το βλέπω να γίνεται. Τουλάχιστον να μην γίνουν εγκληματικά λάθη.
  14. Όλα πολύ καλά λοιπόν! Και μια προτροπή, να μην στοχεύεις να "διορθωθεί η ανησυχία της" διότι πιθανόν μιλάμε περισσότερο για ενεργητικότητα και ενδιαφέρον για την ζωή γύρω της. Οπότε θα έλεγα να στοχεύεις στο να της δίνεται η δυνατότητα να την διοχετεύει ωφέλιμα και μετέπειτα δημιουργικά. Και επειδή ένα παιδί γεμάτο ενέργεια είναι χάρμα οφθαλμών αλλά και λόγος εξάντλησης για τον φροντιστή, καλύτερα στόχευσε στην αποφόρτιση την δική σου.
  15. @despoina34 μην πελαγώνεις! Εσύ θα πορεύεσαι στην μέρα σου με προτεραιότητα το παιδί αλλά χωρίς πανικό και χωρίς να νιώθεις οτι ασφυκτιάς (αυτό πρέπει να το ρυθμίζεις με την αδιάκοπη συμβολή του περίγυρου σου-του ειδικού αν χρειάζεται). Το παιδί το παρακολουθεί ιατρός, αναπτύσσεται, ο ιατρός το βρίσκει υγιές και εσύ αναγνωρίζεις ότι δεν έχει κάτι το σοβαρά παθολογικό. Το φροντίζετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και του παρέχετε όλα τα απαραίτητα και πάνω από όλα την αγάπη σας. Δεν ζείτε στην ζούγκλα και ότι προκύψει ιατρικό ή μη θα απευθυνθείτε καταλλήλως και θα το λύσετε. Οπότε αρχικά χαλάρωσε! Και έπειτα άφησε λίγο το θέμα του ύπνου στην άκρη και παρατήρησε το παιδί σου στα υπόλοιπα. Είναι σχεδόν 6μηνών όπως λες. Έχει ενδιαφέρον για το περιβάλλον γύρω του; Ξεκινήσατε στερεές; Το βάζεις στο καρεκλάκι φαγητού να σε χαζεύει στην κουζίνα όσο μαγειρεύεις; Με παιχνίδια στον δίσκο του να τα πετάει και να του τα δίνεις; Με πολτό μπανάνας/καρότου να βουτάει τα δάχτυλα του να τα γλείφει (σαν παιχνίδι ανακάλυψης, όχι για θρέψη). Στην ηλικία αυτή μπορεί να δημιουργείται εκνευρισμός στα παιδιά γιατί είναι λίγο πριν κάτσουν στον ποπό τους. Οπότε ένας καινούργιος κόσμος ξεδιπλώνεται μπροστά τους. Φεύγει από την φάση του βρέφους που είναι σε οριζόντια θέση κυρίως. Το κρατάς καθιστό στην ποδιά σου ή με υποστήριξη μαξιλαριών να πιάνει παιχνίδια, να τα φέρνει στο στόμα του, βιβλιαράκια, κυπελάκια, υλικά που κάνουν ήχο, διαφορετικών υφών, κλπ; Το βάζεις μπρούμυτα με παιχνίδια μπροστά να τεντώνεται να τα πιάσει; Μπροστά σε καθρέφτη να παρατηρεί τον εαυτό του; Μπροστά στο πλυντήριο που γυρίζει ο κάδος; Στον μάρσιπο να βάζεις υλικά στην κατσαρόλα και εσύ να ανακατεύεις; Αγκαλιά στον καναπέ να βλέπεις ταινία; Βόλτα έξω να χαζέψετε βιτρίνες; Το σκ με τον σύζυγο βόλτα οι τρεις, με έναν ρόφημα που απολαμβάνεις στο χέρι, πικ νικ έξω με στρωσίδι κάτω σε ένα πάρκο ή παραλία; Σε τέτοιες καταστάσεις το παιδί συμπεριφέρεται ανησυχητικά; Αν ναι, τότε πάρε κι άλλη ιατρική γνώμη και 10 κι 100 αν υπάρχει λόγος. Όπως και να έχει όμως να ξέρεις (και το ξέρεις) πως τα παιδιά μας με ή χωρίς ιδιαιτερότητες συμπεριφοράς, οργανικές, συναισθηματικές, κλπ, χρειάζονται να είμαστε όχι γονείς τέλειοι πάντα αλλά όσο γίνεται δυνατοί, ήρεμοι και ισορροπημένοι.
  16. Η παρουσία αίματος στα κακά, από όσο έχω διαβάσει, θα μπορούσε να οφείλεται και σε πρωκτική ραγάδα και να μην έχει σχέση με την πέψη. Το γεγονός ότι ο παιδίατρος σας συνεκτιμά την γενική εικόνα του παιδιού είναι σωστή ιατρική τακτική και ένα συν για τον ιατρό. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν χρήζει διερεύνησης το θέμα. Η Mayer έχει επαναληφθεί; Δεν υπάρχει κάτι το μη φυσιολογικό σε αυτά. Εφόσον μάλιστα δεν έκλαιγε όπως γράφεις, το στριφογύρισμα, οι ήχοι που κάνουν τα μωρά όταν κοιμούνται, τα αέρια, ο λόξυγγας, η ήπια παλινδρόμηση που ακούγεται σαν γουλιές που ανεβαίνουν και τις ξανάκαταπίνει το μωρό, η ενόχληση από τα ούλα, οι ήπιες ενοχλήσεις από το έντερο, κλπ. Όλα αυτά είναι αναμενόμενα. Και ναι δοκιμάζεις κάποια τρικ. Και ναι άλλοτε πιάνουν κι άλλοτε όχι. Οι παράμετροι που συνεκτιμάμε κάθε φορά είναι πολλές και διαφορετικές. Και μέρα με την μέρα το παιδί αναπτύσσεται και κάτι άλλο θα το ενοχλεί, κάτι άλλο θα το ανακουφίζει, κάτι άλλο θα το χαροποιεί, κάτι άλλο θα κάνει να βαριέται ή να το ενδιαφέρει, κλπ. 5,5 μηνών είναι φυσιολογικό ένα παιδί να μην κάθεται μόνο του. Μήπως μέσα στην ημέρα, αντί να προσπαθείς να το κοιμήσεις αμέσως όπως λες, να δοκίμαζες να το απασχολήσεις; Βάζοντας το στο γυμναστηριάκι. Παίζοντας με τα παιχνιδάκια του. Ξεφυλλίζοντας βιβλία. Στο ριλάξ ή σε μάρσιπο να σε παρακολουθεί όσο κάνεις ελαφρές οικιακές εργασίες. Αγκαλιά και ξενάγηση στο σπίτι ή την γειτονιά. Κλπ. Ο ύπνος των μωρών δεν έχει σχέση με τον ύπνο των ενηλίκων. Το μωρό αναπτύσσεται με ρυθμούς ταχείς και στον ύπνο του. Δεν πέφτει "κούτσουρο" ακίνητο και κοιμάται 8ωρο σερί. Ή πιο σωστά το μωρό που δεν κοιμάται έτσι, δεν έχει κάτι το ανησυχητικό. Αυτό που θα πρέπει να σε κινητοποιεί αν συμβαίνει, είναι: πχ όταν εσύ είσαι ήρεμη και χαλαρή και χαρούμενη και απασχολείς το παιδάκι με παιχνίδια και αγκαλιές και βόλτες και κατάλληλα ερεθίσματα, αυτό κλαίει; Έχει ανησυχία; Δείχνει να πονάει; Μην μπερδεύεσαι με άλλες περιπτώσεις. Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό, το πως μεταφράζει κάθε γονιός τα "συμπτώματα" διαφορετικός και η κατάλληλη αντιμετώπιση διαφορετική. Με τον παιδίατρο θα συζητάς ή/και με δεύτερο και με τρίτο παράλληλα εάν δεν καλύπτεστε.