samsympan

Plus500
  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

   443
  • Μελος απο

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

   13

  samsympan last won the day on Μάιος 14

  samsympan had the most liked content!

  Συνεισφορα στο φορουμ

  555 Good

  Περισσότερα για την/τον samsympan

  • Rank
   Νέος Χρήστης

  Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

  1.411 εμφανίσεις προφίλ
  1. @[email protected] η μεγάλη μας κόρη γεννήθηκε 1480γρ. Κατανοώ λοιπόν απολύτως το άγχος του γονιού μωρού χαμηλού βάρους, με τα γραμμάρια των γευμάτων και τα γραμμάρια βάρους που παίρνει το μωρό. Αυτό το άγχος, σε συνδυασμό με οδηγίες που συχνά μεταφέρονται με λάθος τρόπο και δημιουργούνται παρανοήσεις, μπορεί να οδηγήσουν σε εμμονή με τα ml. Εμείς όταν τον πρώτο καιρό μετά το εξιτήριο πήγαμε να μπούμε στην λογική αυτή, του άγχους για την πρόσληψη βάρους, που οδηγεί σε εμμονή με τα ml των γευμάτων και καταλήγει σε υπερκορεσμό και αντίδραση από το μωρό (σταματούσε να καταπίνει, το γάλα υπερχείλιζε από τα χειλάκια του μετά σφράγιζε το στοματάκι γυρνούσε το κεφάλι στο πλάι και δεν έτρωγε άλλο), μας επανέφερε στην λογική η παιδίατρος μας. "Το παιδί έχει χορτάσει". Αυτό το απλό και ολοφάνερο που εμείς δεν βλέπαμε γιατί κοιτούσαμε τα ml στο μπουκάλι κι αν κατέβαινε η στάθμη. Είχαμε κολλήσει με το πόσα "έπρεπε" να πιεί και παραβλέπαμε το αυτονόητο. Ότι δεν είναι το στομαχάκι του ντεπόζιτο που παίρνει κάθε φορά ακριβώς x ml για να γεμίσει. Επειδή εμείς συνεχίσαμε με αποκλειστικό θηλασμό, δεν ξέρω να σας πω για τα ml ακριβώς ή για μάρκες φόρμουλας γάλακτος. Θα σας πρότεινα ωστόσο, εάν υπάρχει η δυνατότητα να πάρετε και μια ακόμη γνώμη παιδιάτρου. Κατα προτίμηση παιδιάτρου-συμβούλου θηλασμού. Όχι γιατί έχει η περίπτωση σας σχέση με τον θηλασμό αλλά επειδή συχνά διαπιστώνω ότι αυτοί οι παιδίατροι είναι λιγότερο εμμονικοί από τους λοιπούς με τα ml της τροφής (γάλακτος, μετέπειτα ml αλεσμένων, g στερεάς, κλπ). Πιστεύω με μια ψύχραιμη συζήτηση και αλλαγή τακτικής, εννοείται και με σωστό έλεγχο όλων των παραμέτρων ανάπτυξης των μωρών, θα επανέλθει η όρεξη τους και η ψυχική ηρεμία η δική σας.
  2. Δεν συμβαίνει κάτι προσωρινό. Το παιδί μεγαλώνει, αρχίζει να έχει άποψη για όλα και να την εκφράζει με όποιον τρόπο μπορεί. Αυτό θα συμβαίνει ανεξαρτήτως παρουσίας τρίτων. Απλώς όταν είμαστε μόνοι με το παιδί και δεν το απασχολούν κι άλλοι, έχουμε πλήρη αντίληψη του τι συμβαίνει και (νομίζουμε ότι) έχουμε και τον πλήρη έλεγχο. Εγώ δεν υπεισέρχομαι καθόλου στο θέμα συνεννόησης με τους γύρω (εννοείται πως είναι βοηθητικό για την ομαλή συνύπαρξη να ακολουθούν όλοι την ίδια γραμμή). Στέκομαι στην οπτική περί χειρισμού των ξεσπασμάτων. Όπως και να έχει όταν υπάρχει σύγκρουση των θέλω του παιδιού με τα πρέπει τα δικά μας, η διπλωματία είναι η καλύτερη έξοδος από την κρίση. Το ίδιο και στις συγκρούσεις απόψεων μεταξύ ενηλίκων.
  3. Κάνω ένα σχόλιο μόνο σχετικά με αυτό, κι επειδή καταλαβαίνω ότι ανησυχείτε να μην γίνει το παιδί "κακομαθημένο". Όταν ακούμε/διαβάζουμε για "χειριστική συμπεριφορά" ενός παιδιού, θα πρέπει να το διαχωρίζουμε από ότι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για έναν ενήλικα. Μην κοιτάτε το παιδί σας και νομίζετε ότι καταστρώνει κάποιο στρατηγικό σχέδιο στο μυαλό του και για να το επιτύχει χρησιμοποιεί τις φωνές/το κλάμα συνειδητά για να επιβληθεί σε εσάς προσωπικά. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Τα παιδιά, πόσο μάλλον τα βρέφη και τα πολύ μικρά παιδιά (όπως το δικό σας) έχουν ανάγκες. Κι αυτές προσπαθούν να καλύψουν με την όποια συμπεριφορά τους. Αν καλύπτονται είναι χαρούμενα και γελούν, αν όχι θυμώνουν-λυπούνται και κλαίνε/τσιρίζουν/γκρινιάζουν. Πχ έχει ανάγκη να εξερευνήσει, δεν ξέρει και δεν το νοιάζει φυσικά αν κάτι είναι γυάλινο. Είναι εντυπωσιακό, χρωματιστό, λείο του το παίρνετε - γκρινιάζει/τσιρίζει. Μπορεί να παίζει όμορφα με κάποιον (όποιος κι αν είναι αυτός) και να περνάει τέλεια και όταν έξαφνα αυτό το παιχνίδι κόβεται (δεν αντιλαμβάνεται/αφορά το παιδί το εάν υπάρχει κάποια δουλειά που πρέπει να γίνει εκείνη την στιγμή) αντιδρά και τσιρίζει. Πριν κάνω παιδιά ήμουν κι εγώ φωστήρας παιδαγωγός και φυσικά το "όχι θα έπρεπε να είναι ΌΧΙ" κι όχι "ναι μεν, αλλά" όχι "δίκιο έχεις, τι θα έλεγες να κάναμε τώρα αυτό" κλπ. Πλέον η οπτική μου έχει αλλάξει εντελώς. Σε τόσο μικρά παιδιά (και γενικότερα όμως) δεν έχει νόημα το να τα πειθαρχούμε με αυστηρότητα όντας απόλυτοι. Αλλά να τα πειθαρχούμε διπλωματικά όπως γράφει εδώ @Sentir...natureza (εμάς 4μισι η μεγάλη κι έχει ακόμη ξεσπάσματα) Ο αντιπερισπασμός και η διπλωματία είναι μεγάλο όπλο του γονιού. Στην ηλικία σας όντως ακόμη είναι απλά τα πράγματα. Αργότερα που θα μιλάει και θα διεκδικεί με λόγια εκεί θέλει δουλεία από τον γονιό. Να τα καλλιεργήσει. Δεν είναι καθόλου εύκολο κάποιες φορές (τα κάνω θάλασσα συχνά πυκνά). Ωστόσο η εμπειρία μου από τα παιδιά μου (κυρίως την μεγάλη) μου δείχνει ότι η ευθεία κόντρα με τα παιδιά δεν είναι καλό πράγμα. Βγαίνουν όλοι ζημιωμένοι και στεναχωρημένοι (οι γονείς συχνά γεμάτοι τύψεις... εγώ πολλές φορές). Αυτό που θα χτίσεις με την διπλωματική συμπεριφορά έχει διαχρονική αξία και αποκομίζουν όλοι οφέλη από αυτό.

  4. Διαφημίσεις


  5. Ότι η Ελλάδα είναι θεοκρατικό κράτος, με το μεγαλύτερο ποσοστό φανατικών μεταξύ των λοιπών θεοκρατικών κρατών, οι οποίοι προσβάλουν και θέτουν σε κίνδυνο με τις πρακτικές τους τη ζωή των λοιπών συμπολιτών τους, ομολογουμένως πρώτη φορά διαβάζω αυτή την άποψη... Αναρωτιέμαι τι θα είχει να μας πει σχετικά ένας Αφγανός, ένας Ιρανός, ένας Σαουδάραβας, ένας γείτονας Τούρκος (που είναι και επίκαιρο το θέμα).
  6. Βρε @Έσπερος πάλι τα ίδια λες-λέμε. Η επίσημη στάση είναι ακολουθούμε τις προσταγές της Πολιτείας. Και πάλι γενικεύεις: Σε ποιούς αναφέρεσε; Σε αυτούς που κατέχουν υψηλές θέσεις; Σε όλους αυτούς; Στον απλό κλήρο; Σε όλους αυτούς; Στους περισσότερους; Σε ποιούς; Συγγνώμη, η τήρηση των αποστάσεων δεν είναι η παγκοσμίως επιστημονικά αποδεκτή #1 οδηγία αποφυγής μετάδοσης/νόσησης;! Αν όχι ποια είναι; Το να φοράμε μάσκα; Ή το να πλένουμε χέρια; Ή το να βάζουμε αντισηπτικό; Ή το να διακόπτουμε επαφές μετάάά την εμφάνιση συμπτωμάτων; Κι όλα αυτά σωστά είναι και πρέπει να τηρούνται. Αλλά το #1 είναι η αποφυγή συνωστισμού. Οπότε τι εννοείς ακριβώς;! Επίσης, τα μέτρα που αποφασίστηκαν να εφαρμόζονται στους ναούς (και εφαρμόζονταν στην πλειοψηφία των ναών... ως τώρα) είναι μια ολόκληρη λίστα κι όχι ένα "Τηρούμε τις αποστάσεις" και τέλος. Σε πολλούς ναούς είναι τοιχοκολλημένη στον πίνακα ανακοινώσεων ή ανηρτημένη στις ιστοσελίδες τους. Ακόμη πέρα από τον γραπτό λόγο, στο κυριακάτικο κύρηγμα, πολλοί... πολλοί ιερείς προφορικά υπενθυμίζουν, διαφωτίζουν, συνετίζουν σχετικά. Ok είπαμε, υπάρχουν και οι επικίνδυνοι (πλουραλισμός κι εδώ... όπως και στην εκπαίδευση και στην πολιτική και στην επιστήμη). Αλλά εντάξει @Έσπερος στο έχω ξανά πει πάντα πρέπει να προσέχουμε τις πηγές ενημέρωσης μας. Ωφελεί να διαβάζουμε πολυδιάστατα, και αντικρουόμενες απόψεις και ακραίες (για εμάς) απόψεις. Όχι για να τις ακυρώσουμε apriori. Αλλά για να αντλήσουμε την αλήθεια τους και να συνθέσουμε μια πιο σφαιρική εικόνα. Ειδικά όταν δεν έχουμε προσωπική εικόνα. Τέλοσπάντων επαναλαμβάνομαι... οι γενικεύσεις προκαλούν λανθασμένες εντυπώσεις. Εντάξει έτσι είναι. Κι έγω κάνω το ίδιο λάθος πολλές φορές. Και όλοι μας. Ανθρώπινο.
  7. Εγώ διαφωνώ με τις γενικεύσεις και τις ανακρίβειες που αναπαράγονται (με θέρμη κιόλας) από ανθρώπους που λόγω άγνοιας δεν θα έπρεπε να εκφέρουν με τόση απολυτότητα και ισοπεδωτισμό την άποψη τους. Σε αυτό που γράφεις επάνω δεν διαφωνώ καθόλου. Έτσι είναι... και χειρότερα. Καθώς μέρος του κλήρου δεν είναι απλώς κατώτερο των περιστάσεων, δεν είναι απλώς γραφικό και με απόψεις αντιχριστιανικές, αλλά κι εγκληματικά επικίνδυνο.
  8. Για όποιον ενδιαφέρεται ας διαβάσει το: "Η γη είναι τετράγωνη!" του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου (ημερομηνία δημοσίευσης 05/2020) Θεωρώ αξίζει τον κόπο...
  9. @Σπυριδούλα 88 δυστυχώς δεν γνωρίζω για το Λαϊκό. Η άποψη μου πάντως είναι ότι θα πρέπει να απευθυνθείτε σε αιματολόγο με εξειδίκευση στην αιματολογία κυήσεως, για τους εξής λόγους: α) Το συμβάν της θρόμβωσης, είναι σημαντικό και ο πιο κατάλληλα καταρτισμένος για να αξιολογήσει το ιστορικό σας (καθώς και την πιθανή συσχέτιση ή μη με την παλλίνδρομη κύηση), να σας παραπέμψει σε εξετάσεις και να σας δώσει οδηγίες, είναι ο αιματολόγος. β) Εάν επιθυμήσετε στο μέλλον να ξανά μείνετε έγκυος, το ασφαλέστερο είναι κατά τη διάρκεια της κύησης να σας παρακολουθεί και αιματολόγος, σε συνεργασία βέβαια με τον γυναικολόγο σας. γ) Ο αιματολόγος ξέρει ποιοι παράγοντες είναι οι πιο σημαντικοί και πρέπει να αξιολογηθούν σε έναν πρώτο έλεγχο. Ποιοι από αυτούς συνταγογραφούνται και ποιοι όχι. Και πιθανόν (λόγω ειδικότητας και συνεργασίας) κάποιο διαγνωστικό κέντρο που να μπορείτε να κάνετε πιο οικονομικά την εξέταση. Οι γυναικολόγοι στα πλαίσια των γενικών τους γνώσεων, συχνά παραπέμπουν σε "προκάτ" πακέτα κι όχι σε εξατομικευμένα. Τα δε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, επίσης "υποχρεώνουν" σε προκανονισμένες λίστες εξετάσεων, οι οποίες και πολύ ακριβές είναι (εμένα προ 3ετίας μου είχαν πει ακόμη μεγαλύτερο ποσό) και πιθανόν αχρείαστες στο σύνολο τους. Μπορείτε να κάνετε μια έρευνα αγοράς στους αιματολόγους που εξυπηρετούν στην περιοχή σας. Αναφέρετε τηλεφωνικά το ιστορικό σας εν συντομία και το οικονομικό κομμάτι, κρίνετε βάσει απόκρισης κι επιλέξτε αναλόγως. Επίσης και με τον γυναικολόγο σας να είσαστε ειλικρινής ως προς το οικονομικό κομμάτι. Είναι υποχρέωση του να σας κατατοπίσει για τις επιλογές που υπάρχουν σχετικά.
  10. samsympan

   Να κάνω κατι για μενα...

   Υπάρχει το εκδηλώνω μια συμπεριφορά, επειδή κάτι είναι/δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό. Και υπάρχει το εκδηλώνω μια συμπεριφορά για λόγους που δεν πηγάζουν από το κοινωνικό πλαίσιο. Και σε αυτό έγκειται η διαφορά του κάνω κάτι υποτασσόμενος στο στερεότυπο και του κάνω κάτι ανεπηρέαστος από το στερεότυπο. Κι εδώ θέλει προσοχή διότι συχνά νομίζουμε ότι υπερβαίνουμε ένα στερεότυπο ενώ στην ουσία το αναπαράγουμε. Και το αντίστροφο. Είναι και τα δύο στερεοτυπικά. Και το άτομο που εκφράζει, είτε το ένα, είτε το άλλο δεν το αντιλαμβάνεται. Δηλαδή: "Θα τα πάρω όλα ροζ. Ε κοριτσάκι είναι!"= στερεοτυπικό. "Δεν θα πάρω τίποτα ρόζ. Δεν θέλω να γίνει καμιά γούτσου γούτσου!"= στερεοτυπικό. "Θα πάρω/δεν θα πάρω ροζ (πχ ρούχα) γιατί ταιριάζουν/δεν ταιριάζουν με το δέρμα της"= μη στερεοτυπικό. Αντίστοιχα θυμάμαι μια κουβέντα με @Έσπερος σε άλλο topic με τα παιχνίδια-κουζινικά (αν θυμάμαι καλά) και με αφορμή αυτό πχ: "Κουζινικά-κούκλα μωρό-σετ κομμωτηρίου θα πάρω/δεν θα πάρω σε αγόρι για να μην γίνει matcho man/θηλυπρεπής" = στερεοτυπικά και τα δύο. "Κουζινικά-κούκλα μωρό-σετ κομμωτηρίου θα πάρω σε αγόρι επειδή καλλιεργούν ανώτερες αξίες (έννοιες άφυλες) πχ φροντίζω τον συνάνθρωπο"= μη στερεοτυπικό. "Κουζινικά-κούκλα μωρό-σετ κομμωτηρίου δε θα πάρω σε αγόρι επειδή το συγκεκριμένο αγόρι δεν δείχνει ενδιαφέρον για το μαγείρεμα, το ντάντεμα, τον καλλωπισμό"= μη στερεοτυπικό. Σωστά! Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην συμμορφώνεται με (κάποια) κοινωνικά πρότυπα. Τα κοινωνικά πρότυπα δεν είναι εξορισμού αρνητικά. Διαφέρουν αναλόγως του χρόνου, του τόπου, του κοινωνικού πλαισίου, μεταβάλλονται, εξυπηρετούν κάποιες κοινωνικές τάσεις, μπορεί να έχουν αρνητικές ή θετικές επιπτώσεις στο άτομο, κλπ. Ο καθένας μας συμμορφώνεται σε διαφορετικούς τομείς και βαθμό.
  11. Όπως θα διαβάσετε δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά. Να είσαστε παρόντες, ένας ήρεμος καθυσηχαστικός λόγος πχ "όλα καλά, εδώ είμαι εγώ" (αυτό μόνο, όχι να ανοίξετε κουβέντα), ένα ελαφρύ χάδι να σας νιώσει το παιδί και περιμένουμε να ηρεμήσει μόνο του και να ξανακοιμηθεί. Αυτά που ήδη κάνετε. Είναι φυσιολογική κατάσταση, μια εκτόνωση του συστήματος και μπορεί να κρατήσει μήνες ή και παραπάνω. Δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι κάτι συμβαίνει που την στρεσάρει υπέρμετρα στο περιβάλλον της. Ωστόσο, σε περιόδους στρές οι νυχτερινοί τρόμοι μπορεί να επιδεινωθούν. Κι επειδή με το καλό περιμένετε μωράκι... υπομονή. Οι νυχτερινοί τρόμοι συμβαίνουν συνήθως κατά τις ώρες του πρώτου μισού του ύπνου, του ύπνου του βαθύ. (Οι εφιάλτες κατά τον πιο ελαφρύ ύπνο, δεύτερο μισό του ύπνου και συνήθως σε κάπως μεγαλύτερη ηλικία).
  12. Λέγονται νυχτερινοί τρόμοι και είναι απολύτως φυσιολογική κατάσταση για την ηλικία της. Βρίσκει εύκολα κανείς σχετική βιβλιογραφία. Ενημερώστε και τον παιδίατρο σας ο οποίος θα σας καθησυχάσει.
  13. Όταν η μικρή μας, νομιζω περι 3 μηνών, εμφάνισε στα μαγουλάκια την χαρακτηριστική εικόνα, η παιδίατρος μας είχε πει ξηροδερμία (ως μια πρώτη εκδήλωση περιορισμένη η οποία εν'τέλλει έμεινε σε αυτή την μια φορά και δεν εμφάνισε το παιδί γενικευμένη εικόνα ατοπικής δερματίτιδας με χρονιότητα). Οι οδηγίες της ήταν: 1) Όχι συχνά πλυσίματα και όχι σαπούνια που να διαταρράσουν το ph της επιδερμίδας. 2) Το σημείο που εμφανίζει θέμα να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο στεγνό (ο ιδρώτας, τα σάλια πχ στα μαγουλάκια μωρού επιδεινώνουν την κατάσταση). 3) Προσοχή στα υφάσματα που έρχονται σε επαφή με το δέρμα. Όχι συνθετικά, να προτιμούνται 100% βαμβακερά. 4) Ενυδατική (μια που αναφέρθηκε ήδη) η οποία ομολογουμένως αμέσως ηρέμησε το δερματάκι του παιδιού. Και να σας πω, την χρησιμοποίησα κι εγώ στο πρόσωπο που εμφανίζω ερυθρότητα σε σημεία (για την ακρίβεια η εικόνα μοιάζει με εικόνα ξηροδερμίας) και πραγματικά έκανε διαφορά. Δηλαδή σε σχέση με τις mainstream ενυδατικές, ανώτερη (για την περίπτωση μου).
  14. Τι όμορφες εικόνες! Μου θύμισες μια λίστα σε κάποιο ξένο site με τις πιο creepy ατάκες που έχουν ακούσει γονείς από τα παιδιά τους και το backstory κάθε μιας... ή την απουσία backstory... χαχαχα
  15. Τους ακραίους έχει εξαγριώσει. Οι μετριοπαθείς δεν περίμεναν κάτι άλλο. Όπως είπες κρατάει ισορροπίες για να μην ξεσηκωθούν τα ακραία στοιχεία. Ο άνθρωπος είναι στην ηλικία και την κατάσταση που είναι. Τι θεαματικό να κάνει βρε @Έσπερος. Σιγά μην κάνει αυτός επανάσταση και την αναμόρφωση που χρειάζεται να γίνει. Τέλοσπάντων, δεν έχει και πολλή σημασία. Η Πολιτεία δίνει την γραμμή και θα μπορούσε καλύτερα!
  16. Η στάση της επίσημης Εκκλησίας είναι ακολουθούμε την γραμμή της Πολιτείας. Και ο Ιεωνυμος, για τους σκληροπυρηνικούς και μισαλλόδοξους του κλήρου, θα μείνει στην ιστορία ως αυτός που υποτάχθηκε στις δυνάμεις του σκότους και της παγκοσμιοποίησης και συμπαρέσυρε και τους αφελείς κληρικούς και πιστούς. Οπότε καθόλου δεν ισχύει αυτό που λες.