Έσπερος

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  8.580
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  160

Έσπερος last won the day on Νοέμβριος 25 2021

Έσπερος had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

4.535 Excellent

2 ακόλουθοι

Περισσότερα για την/τον Έσπερος

 • Rank
  Συχνός Επισκ.

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

12.483 εμφανίσεις προφίλ
 1. Έσπερος

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Πώς δεν ήταν αναστάτωση; κατ' αρχάς άλλοι γονείς έχασαν και μεροκάματα εξαιτίας της άδειας που πήραν. Άλλες οικογένειες που έχουν και μωρά αδέρφια πέρασαν πολύ μεγάλη αγωνία. λες να μας έδιναν άδεια στη δουλειά για να μείνουμε σπίτι προληπτικά; εδώ για τις αρρώστιες και μας στραβοκοιτάνε. Εξάλλου σ εμάς όπως αποδείχτηκε, κόλλησαν όλα ταυτόχρονα αφού βρέθηκαν όλα τα θετικά μέσα σε 3 μέρες. ούτε αν έκλεινε το τμημα όπως παλιά δεν θα είχε ωφελήσει δηλαδή.
 2. Έσπερος

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Δεν απαγορεύεται προφανώς. Απλώς αν ήταν ένα παιδάκια που κόλλησε από γονιό που κόλλησε στη δουλειά δεν θα με ενοχλούσε. Θα ήταν αναπόφευκτο. Αλλά μου έκανε εντύπωση που έστω και προσχηματικά δεν είπαν ότι νιώθουν άσχημα που προκάλεσαν αναστάτωση σε δέκα και παραπάνω οικογένειες. Εγω ζήτησα συγγνώμη από τα 2-3 παιδιά που ήταν με τον γιο μου την τελευταία μέρα πριν βρεθεί θετικός, γιατί ήταν ο μόνος που συνέχισε να πηγαίνει σχολείο εκτός από κάποια που είχαν αρρωστήσει παλιότερα κ 2-3 που έλειπαν τις μέρες της πρώτης επαφής. Ζήτησα συγγνώμη όμως και για την ταλαιπωρία τους να πάνε για τεστ και προκαταβολικά μήπως κολλήσουν που ευτυχώς δεν κόλλησαν γιατί θα ένιωθα πολύ άσχημα, παρολο που επίσης δεν έκανα κάτι παράνομο, δυο ραπιντ είχε κάνει το παιδί τις δυο προηγούμενες μέρες και σελφ τεστ το πρωί εκείνο.
 3. Έσπερος

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Δεν είπα ποτέ ότι φταίει το παιδάκι. ΚΙ όμως το έλεγαν και οι γιατροί. Ότι θα κλείσουν τα σχολεία, θα μείνει και κάποιος κόσμος στο σπίτι λόγω τηλεργασίας κλπ, θα παοφευχούν οι επαφές και θα περιοριστεί η διασπορά του ιού. Δεν εννοούσα κλείσιμο στο σπίτι με την έννοια να μην βγουν έξω. Κι εμείς βγήκαμε να παιξουμε στο χιόνι τις μέρες που δεν είχαμε τηλεκπαίδευση. Ήταν όμως μα ευκαιρία για να μην συναντηθεί ο κόσμος με άλλους σε κλειστό χώρο, κάτι που σε αρκετές περιπτώσεις έγινε αφού γενικά από τότε έπεσαν κάπως τα κρούσματα (και σ εμάς έπεσαν τότε κ έμειναν χαμηλά μέχρι πριν από μια βδομάδα), εμείς όμως ήμασταν άτυχοι. κάναμε εξέταση post covid, δεν βρήκε κάτι. Μακροπρόθεσμα ελπίζω να μην αφήνει κουσούρια αυτό. Δεν είναι ακριβώς ότι ντρέπομαι, αλλά σίγουρα ένιωσα άσχημα. Κατ' αρχάς σε 30 σχεδόν άτομα στο σχολείο, μόνο εγώ κ άλλη μία έχουμε πάρει άδεια λόγω ασθένειας του παιδιού μας με κορονοιό, που κι αυτής κόλλησε στο σχολείο. Κανένας άλλος δεν έχει αρρωστήσει ο ίδιος ή το παιδί του εκτός από κάποιους με πολύ μεγάλα παιδιά με δική τους κοινωνική ζωή.

 4. Διαφημίσεις


 5. Έσπερος

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  ΣΤα μικρά μέρη ξέρεις πώς κόλλησε ο καθένας. Το πρώτο κρούσμα στο τμήμα δεν κόλλησε από τους γονείς του. Κόλλησε από εξωσχολική συναναστροφή με παιδί άλλου τμήματος, ενώ τα σχολεία ήταν κλειστά μια βδομάδα λόγω χιονιού, 10 μέρες ουσιαστικά δεν ει΄χαν πάει όλα τα παιδιά σχολειο αν βάλεις και το σ/κ, είναι να μην θυμώνω για κάτι που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι οικογένειες δεν άφηνε τα παιδια εδώ κι εκεί να παίζουν; Πώς και πώς περιμέναμε να χιονίσει να κλείσουν όλα να μείνει ό κόσμος μέσα, το έλεγαν και οι γιατροί. Τέλος πάντων. Δεν συνεχίζω άλλο τη συζήτηση γιατι΄δεν σκοεπύω να ασχοληθώ άλλο. Έχω πολλά νεύρα που το παιδί έχει πάλι ίωση και πάλι λείπω από τη δουλεια μου. Αυτή η μοιρολατρία ότι έτσι κι αλλιώς όλοι θα κολλήσουμε με εκνευρίζει. Οι γιατροί εξακολουθούν να λένε ότι καλό είναι να αποφύγουμε να κολλήσουμε. Αλλά το πού κολλάς τελικά είναι μυστήριο. Εδώ στο νησί όσοι κόλλησαν, κόλλησαν εδώ, στις γιορτές. Μάλλον οι φοιτητές που ήρθαν πιο πριν έφεραν τον ιό αλλά βασικά εδώ μέσα έγινε η διασπορά. Όσοι πήγαν στην ΑΘήνα, δεν κόλλησαν. όσοι πηγαινοέρχονται σχεδόν κάθε σ/κ δεν έχουν κολλήσει κι ας μπαίνουν στο καράβι. μέσα σε σπίτια, χωρίς ιδιαίτερα μέτρα προστασίας, ξέρω κι άλλους τριπλοεμβολιασμενους που δεν κόλλησαν. Δεν το απέφυγαν όλοι αλλά αρκετοί, όπως εμείς, το γλίτωσαν. αλλά η δασκάλα του παιδιού μου κόλλησε στο σχολείο παρόλο που φοράει πάντα καλή μάσκα, μάλλον επειδή κόλλησε κυριολεκτικά το μισό τμήμα και ήταν υψηλό το ιικό φορτίο. φαντάσου να τον κολλήσει ο δικός μας τον Ερντογάν που έχει και τόσα προβλήματα υγείας όπως λένε, και να αλλάξει πολιτική η Τουρκία τώρα εν μέσω του πολέμου, να έχουμε γεωπολιτικές ανακατατάξεις, τη φήμη του γκαντέμη θα την έχει πλέον διεθνώς.
 6. Έσπερος

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  όχι δεν κολλήσαμε. κάναμε ραπιντ μεχρι και τη 10η μέρα και ήταν αρνητικά. Δεν φορούσαμε μάσκες παρά μόνο στο αυτοκίνητο όποτε μετακινηθήκαμε. Στο σπίτι απλώς απομονώσαμε τα υπνοδωμάτια, εγώ κοιμόμουν με το παιδί και δεν τον άφηνα να μπαίνει στο διπλό. προσπαθούσαμε να παίζουμε κυρίως στο δωμάτιό του στο οποίο απέφευγε να μπαίνει ο άντρας μου που συνέχισε να πηγαίνει σχολείο. Εκείνες τις μέρες ήταν σαν αλκυονίδες και καθόμασταν πολύ στο μπαλκόνι και τον κήπο. Δεν μπορώ να πω δηλαδή ότι πήραμε ουσιώδη μέτρα προφύλαξης. Άσε που εγώ αφηρημένη, το μεσημέρι πριν διαγνωστεί, έφαγα κάτι από το πιάτο του. Είχα θυμώσει πολύ που μας κόλλησαν και είμαι ακόμα θυμωμένη με αυτήν την οικογένεια αλλά η αλήθεια είναι ότι το παιδί ουσιαστικά ήταν ασυμπτωματικό και οι άλλες ιώσεις που πέρασε μας ταλαιπώρησαν πολύ περισσότερο. Κι ένα καλό της πολύ μεγάλης έξαρσης στο νησί είναι ότι οι γονείς μάλλον φοβήθηκαν και περιόρισαν τις πολλές συναναστροφές και επίσης πολλοί δεν τα έστελναν και στο σχολείο κι έτσι περάσαμε όλο τον Γενάρη και όλο τον Φλεβάρη χωρίς ούτε μύξα, αν εξαιρέσουμε τον κορονοιό. Πριν από 10 μέρες έκανε πρώτη φορά μπούκωμα μετά τα Χριστούγεννα και πάλι χτες συνάχι χωρίς όμως πυρετό. Οπότε ας πούμε ότι είδαμε και κάτι καλό απ' αυτό. Πάντως εμείς λόγω του σχολείου που έχουμε κάθε μέρα έως και 4-5 κρούσματα, δεν μπορω να πω ότι έχουμε ξεχάσει τον ιό. Καθε μέρα υπαρχει μια αναστάτωση με τμήματα που φεύγουν για ραπιντ, γονείς που έρχονται για σελφ στα εμβολιασμένα, λείπουν μαθητές και δεν ξέρεις τι να κάνεις με το μάθημα κλπ. Για τη ζωή μετά πάντως δεν ει΄μαι προετοιμασμενη. Ήδη ένιωσαν κορόιδο μια φορά που κόλλησε το παιδί ενώ είχαμε κάνει τόσες θυσίς, δεν ξέρω τώρα αν είμαι έτοιμη να κολλήσουμε και να πάνε χαμενα όλα αυτά τα χρόνια.
 7. Έσπερος

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Δυστυχώς δεν ειναι έτσι. Σε πολλά σπίτι ο κορονοιός μπήκε μέσω των παιδιών που κόλλησαν στα σχολεία, χωρίς οι οικογένειες να φταίνε σε τίποτα. Σκέψου ότι τα ανίψια μου μένουν στην Αθηνα, πάνε σχολείο εκεί που γινεται χαμός, ταξίδεψαν και το καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα με αεροπλάνο σε περιοχές που έχουν ιικό φορτίο που ανταγωνίζεται την Αθήνα, και δεν έχουν κολλήσει. Και κόλλησε το δικό μου παιδί που πηγαίνει μόνο στο σχολείο του και σε μία δραστηριότητα. Και το ίδιο επαθε και μια συνάδελφος μου που πρόσεχε εξίσου με εμάς, κι εκείνη κόλλησε και η ίδια μάλιστα και στην περίοδο που η καραντίνα ήταν 10 μέρες. Και εκτέθηκε εκείνη που έλειψε από το σχολείο τόσες μέρες, και εγώ που έλειψα επίσης μια βδομάδα για να μείνω με το παιδί, κι όλοι οι υπόλοιποι που ταξίδεψαν τα Χριστούγεννα στην Αθήνα, δεν κόλλησαν.
 8. ναι θέλω αλλά με τέτοιες συνθήκες πώς να κάνω;; το πιο εφικτό μου φαίνεται να κόψουμε τούρτα στις κουνιες χωρις πολύ σχεδιασμό. αλλά κ αυτά υποθετικά είναι. και μπορεί εξάλλου κ να μην θέλει κανεις να έρθει σε πάρτι με τέτοιες συνθήκες. ή να έχουν φύγει οι συνάδελφοι. ή να μην έχει καθολου καιρό για έξω. ή οτιδήποτε. χειμώνας είναι, πώς να προγραμματίσω κάτι σε ανοιχτό χώρο; έτσι κι αλλιώς μέσα στις γιορτές θα κάνουμε διαφορα πράγματα με κόσμο.
 9. Όχι δεν λέει. Γιατί δεν είχε γίνει κάποια συζήτηση οπότε δεν έχει προσδοκίες. Ξέρει ότι θα πούμε τραγούδι, θα σβήσει το κεράκι κ θα κάνουμε βιντεοκληση. α κ έχουμε πει ότι πριν κλείσει το σχολείο θα κερασουμε κ θα γιορτάσει στο σχολείο ομωσ γιορτάζουν για όλα τα παιδθα (που δεν έχω καταλάβει τι κάνουν, νομίζω φτιάχνουν ζωγραφιά όλοι κ βάζουν τραγούδια να χορέψουν). Ακόμα δεν έχω καταλήξει τι μπορούμε να κάνουμε κ αν μπορούμε. Μόνο αν τελείως αυτοσχέδια δούμε ποτέ θα έχει καλό καιρό να κάτσουμε έξω κ φωνάξω τελευταία στιγμή τους συναδέλφους με τα παιδιά τους, όσους δεν έχουν φύγει. Αλλά με αγχώνει κ το να βασίζομαι στον καιρό και μπορεί να μην ασχοληθώ καθολου.
 10. εγω του λέω ότι το κάνει ωραία αλλά αν δεν το βάψω εγω, απλώς θα το αφήσει ή θα το μουντζουρώσει τελείως άκυρα. δεν ξέρω αν αυτό τον αποθάρρυνε, που στην αρχή πήρε κ απλώς μουτζουρωνε ασχέτως σχεδίου. δεν το είχα σκεφτεί. απλώς ήθελα να του εξηγήσω ότι άλλο η αυτοσχέδια ζωγραφιά κ άλλο το χρωματισμα εικόνας. να αυτά με μπερδεύουν ποτέ πρέπει να λέμε τι ειναοι σωστό κ πότε όχι. γιατί σε πράγματα που λέω ότι δεν θέλω να πιέσω μου λετε ότι δεν είναι πίεση ενώ σε άλλα που πιεζω μου λετε να μην πιεζω. όχι δεν έκανα πρόταση. πλησίασα να χαιρετήσω κ δεν συγκινήθηκαν ούτε ονόματα να ανταλλάξουμε.
 11. δεν είπα να μην τα κάνουμε. αλλά αν τύχει κ δεν γίνει κάτι που το παιδί δεν ηερει ή δεν έχει καταλάβει μόνο του αν είναι σημαντικό, ειναο δίκη μας στενοχώρια. εμείς πχ ξέρουμε ότι παλιά γίνονταν ανοιχτές γιορτές στα σχολεία κ στενοχωριόμαστε που τώρα δεν επιτρέπονται. τα παιδιά δεν το έχουν ζησει, άρα δεν τους λειπει. Επομένως δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι υα στενοχωρηθούν αφού δεν γνωρίζουν ότι θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Αυτό εννοώ. κι εγω φέτος ήθελα να κάνουμε πάρτι αλλά φαίνεται ότι δεν θα γίνει. Δεν του το είχα πει όμως, δεν το περιμένει, δεν θε στενοχωρηθεί. θα σβήσει τα κεράκια που είναι το μόνο που ξέρει κ θα είναι ευχαριστημένος γιατί δεν θα γνωρίζει ότι του λειπει κάτι. εγγ θα είμαι στενοχωρημένη, αλλά αν δεν του το δείξω δεν θα το καταλάβει.
 12. μου το έχουν πει στο σχολείο. είναι πιο άνετος με τις δασκάλες κ δεν πειρεζει πια τα παιδάκια αλλά δεν έχει κ θέμα να παίζει μόνος του. δεν έχουμε γνωρίσει γονείς. συναντιόμασταν πόσες φορές για τα ραπιντ τότε που είχαμε κρουσματα, δεν έδειξε κανεις ενδιαφέρον παρολο που είχαμε μιλήσει κ προσωπικά με κάποιες.
 13. ναι φτιάχνουμε κ στολίδια, εκεί τ αρέσει να ασχολείται πχ με την κόλλα. κ να χρωματιζουμε ζωγραφιές αλλά δεν θέλει μόνος του γιατί στενοχωριέται αν βγει απ έξω. έτσι τα βάφω εγω γύρω γύρω κ εκείνος γεμίζει μέσα. χρώματα διαλέγει ο ίδιος. Το ξέρω ότι μπορεί να μην θέλει να μου πει, εμένα όμως αυτό δεν με βοηθάει στο να καταλάβω τι γίνεται κ αν εξελίσσεται.
 14. Μα φυσικά στολίσαμε. Και το δέντρο το στολίζει μόνος του με ο,τι θέλει κι ας μην είναι ακριβώς ωραία η διακοσμηση. Και οπότε θέλει το ξεστολιζει κ το ξαναστολίζει. και κάρτες έχουμε φτιάξει κ δωρα έχει πάρει, φυσικά. Αυτά όμως από εμάς τα έμαθε ότι υπάρχουν. Αν δεν τα κάναμε, δεν θα τα ήξερε. Ειπα εγω ότι φοβάμαι να κλάψει το παιδι; Καμία σχέση. Απλώς δεν θέλω να αγχώνομαι για πράγματα που είναι επιθυμίες των μεγάλων κ όχι των παιδιων.
 15. Εγγ κορίτσια δεν μπορώ να χαρώ καθολου με το σχολείο. Αυτοί οι τρεις μήνες ήταν για μένα χειρότεροι κ από το πρώτο τρίμηνο με το νεογεννητο. Πρώτα απ όλα πέρα από το ότι του αρέσει κ είμαι ευχαριστημένη με τη δασκάλα, δεν έχω δει κάτι θεαματικό στην εξέλιξη του. Μας στελνει κατά καιρούς η δασκάλα τι κάνουν, κυριωσ τη θεματική που ασχολούνται, ρωτάω κ δεν μου λέει τίποτα. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνει. Δεν ξέρω αν μαθαίνει. Δεν έχει βελτιωθεί καθολου στη ζωγραφική κ τη χαρτοκοπτική, δεν έχει κάνει φίλους, δεν έχει αποκτήσει κοινωνικές δεξιότητες. Μόνο στη διαδικασια της ανάγνωσης έχει μπει χωρίς να το θέλω και χωρίς να με απασχολεί η συγκεκριμένη δεξιότητα. Όλα αυτά που μου λέγαν ότι θα δω ένα παιδί αγνώριστο όταν πάει σχολείο, δεν τα βλέπω. Ή μάλλον βλέπω. Ότι βαριέται τα παιχνίδια του, δεν παίζει μόνος του και αν δεν πάει σχολείο είναι θηρίο στο κλουβί. Κάθε μέρα αναρψτιεμαι αν θα πάω στη δουλειά την επόμενη, βλέπω μήνυμα στην ομαδική κ σκέφτομαι ότι ήταν κρουσμα στην τάξη του, εδώ κ δυο μήνες βλέπω το παιδί μου να βασανίζεται από τον καθαρισμο της μυτης και ώρες ώρες νομίζω ότι εχει χαλάσει κ η σχέση μου μαζί του, κι έχουμε ακόμα έξι μήνες μπροστά μας. Οπότε οι γιορτές κ τα ποιηματάκια κ όλα αυτά μου φαίνονται μεγάλες πολυτέλειες. Ίσως γι αυτό αντιδρώ έτσι.
 16. Καμία ειρωνεία. Χιούμορ ήταν. Έπρεπε να βάλω θαυμαστικό για να φανεί. Αυτά όλα νομίζω ότι είναι δικές μας προβολές πάνω στα παιδιά. Τους μαθαίνουμε με τι πρέπει να χαίρονται. Τους μαθαίνουμε ότι πρέπει να χαίρονται γιατί είναι συγκεκριμένες εποχές του χρόνου, να χαίρονται ακολουθώντας πράγματα που έχουμε αποφασίσει εμείς, πράγματα που δεν είναι για την ηλικία τους, πράγματα που επιβάλλονται εμπορικά. Αν δεν έχει μπει στο παιδί η ιδέα από εμάς ότι είναι κρίμα να χάσει κάτι, γιατί θα στενοχωρηθεί από μόνος του, όταν έχει μια ωραία εναλλακτική; Το δικό μου παιδί δεν έχει σκεφτεί ποτε ότι θα στολίσουν μαζί την τάξη. και στον στολισμό του σπιτιού συμμετείχε γιατί εμείς θέλαμε να συμμετέχει. αν ξυπνούσε και το έβρισκε ωραία στολισμένο, πάλι θα χαιρόταν με την έκπληξη, δεν θα σκεφτόταν ότι θα ήθελε να στολίσει κι εκείνος αν δεν του είχαμε βάλει την ιδέα. Φυσικά αν του έχεις υποσχεθεί κάτι, δεν μπορείς μετά να το κάνεις μόνος σου. ΕΚεί ναι θα στενοχωρηθεί και είναι δική σου ευθύνη που θα συμβεί αυτό. Δεν υποτιμώ τη χαρά των παιδιών με αυτά, κι οι μαθητές μου ακόμα που είναι μεγάλα παιδιά χαίρονται πολύ να στολίζουν την τάξη τους και αφιερώνουμε και ολόκληρη διδακτική ώρα ή και παραπάνω γι αυτό. Λογικό είναι. Αλλά είανι μεγάλα και την εχουν μάθει τη συνήθεια. Μάλιστα η φετινή δευτέρα, που πέρσι δεν έζησε στολισμό αφού ήμασταν κλειστά, δεν ήξερε καν ότι έχουμε δέντρο στο γυμνάσιο και στολίζουν. Δεν υπήρχε η προσδοκία ούτε το θεωρούσαν αυτονόητο. Στα γραφεία πάντως δεν στολίζουμε. Τώρα να παρεξηγηθώ κι εγω που κάποιος θα μας θεωρούσε μίζερους και γρουσούζηδες;