Έσπερος

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  7.422
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  144

Έσπερος last won the day on Ιούλιος 20

Έσπερος had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

4.005 Excellent

2 ακόλουθοι

Περισσότερα για την/τον Έσπερος

 • Rank
  Συχνός Επισκ.

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

10.742 εμφανίσεις προφίλ
 1. Έσπερος

  Να κάνω κατι για μενα...

  @Mama_Anesti_ συμφωνώ με @samsympanγια balayage, baby lights κλπ. Μικρούλα είσαι, λογικά δεν εχεις πολλές άσπρες. Η τρίχα επηρεάζεται λιγότερο, θέλει λιγότερη συντήρηση κ υο αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ φυσικό. Κι εγω είδα άσπρες τρίχες!!! Είχα εντοπίσει πιο παλιά πολύ αραιές αλλά είμαι καστανόξανθη έτσι κ αλλιώς κ δν φαίνονται. Τώρα όμως είναι πιο πολλές αν τις παρατηρήσεις συστηματικα. Έτσι θα ξαναρχίσω τις ανταύγειες που είχα αφήσει τα τελευταία χρόνια. (από πέρσι το έλεγα αλλά με τα λοκνταουν δεν υπήρχε λόγος, βαριέμαι το κομμωτηριο όπως έχω πει κ το ανεβαλλα). Θα ρωτήσω κ εγω ακριβώς τις διάφορες τεχνικές κ τι μου προτείνει (με κριτήριο το τι γίνεται πιο γρήγορα ). Αν μάθω κάτι ενδιαφέρον, θα ενημερώσω!
 2. Έσπερος

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Δεν είναι παράλογο, αν σκεφτείς ότι είναι κοινωνικός-πολιτιστικός θεσμός με μεγάλη επιρροή. Το παράλογο είναι ότι εδώ κ 1,5 χρόνο είχαν υιοθετήσει τη στάση ότι δεν υποχωρούν κ δεν περιορίζονται, σε αντίθεση με οποιονδήποτε άλλον χώρο που επλήγη. Αν εξαρχής είχε πάρει θέση στο θέμα των εμβολιων η ΙΣ, πολλοί ηλικιωμένοι θα είχαν κάνει το εμβόλιο εγκαίρως. Αλλά θέλουν κι εκείνοι να κρατούν ισορροπίες με τα υπερσυντηρητικα ακροατήρια… Οποιοσδηποτε έχει επιρροή μπορεί να συμβάλει. Και τραγουδιστής κ ηθοποιός κ ποδοσφαιριστής κ οποίος άλλος έχει λόγο κ απήχηση. Στην αρχή είχε περάσει η ιδέα ότι το εμβόλιο θα είναι γθα λίγους, μεγάλους κ ευπαθείς, οι περισσότεροι δεν περιμέναμε να έρθει η σειρά μας πριν από το φθινόπωρο (οι εκπαιδευτικοί πχ τότε περιμέναμε την προτεραιότητα μας!), τελικά λίγο που άργησαν να ανταποκριθούν οι μεγάλοι, λίγο που οργανώθηκε το σύστημα να εξυπηρετήσει πολλούς γρήγορα, ήρθε πιο νωρίς απ ο,τι περίμεναν πολλοί, καλό θα ήταν όποιος μπορεί να επηρεάσει να το κάνει.
 3. Έσπερος

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Όταν εχεις σίγουρη την επανεκλογή δεν ασχολείσαι με τα τετριμμένα. Η Κεραμεως θέλει να στείλει κόσμο στα κολέγια πρώτον, δευτερον να στείλει τα σχολεία στην τοπική αυτοδιοίκηση κ τρίτον να βάλει δικά της στελέχη παντού. Το αν θα γίνει μάθημα δεν την αφορά. Άσε που με τους καθηγητές στα σπίτια τους θα έχει ησυχία να ασχοληθεί με τους υποψήφιους διευθυντές κλπ που θα συγκρίνουν τα μόρια τους (καταλάβετε ελεύθερα τι εννοω με τα μόρια, η κατάσταση είναι ακριβώς έτσι).

 4. Διαφημίσεις


 5. Στην πάνα εννοούσα. Άφησε τον λίγο χαλαρό πριν κοιμηθεί να δεις μήπως κάνει τότε. νομίζω ότι δυο είναι αρκετά μεγάλος για να έχει επίγνωση πότε κάνει, δεν νομίζω ότι σ αυτήν την ηλικία τα κάνουν στον ύπνο τους χωρίς να το καταλάβουν.
 6. Έσπερος

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Αν τα κρούσματα είναι μόνο σε παιδιά χωρίς σοβαρές νοσηλείες δεν νομθζω ότι θα κλείσουν. Αν υπάρχουν κρούσματα στους ενήλικες το θεωρώ πιο πιθανό. Σίγουρα όμως, αν η μεταδοτικότητα είναι μεγάλη κ τα παιδιά κάνουν συμπτώματα, θα έχουμε πολλά κρούσματα κ αν ισχύουν τα ίδια πρωτόκολλα θα κλείνουν πολλά τμήματα. Σε επιβαρυμένες περιοχές όντως τα παιδιά μπορεί να περάσουν μεγάλα διαστήματα τηλεκπαίδευσης λόγω καραντίνας. Εκτός αν αλλάξουν τα πρωτόκολλα απομόνωσης επαφών, ήδη το είχαν κάνει πέρσι που επέστρεφαν στις 10 μέρες, μήπως το κάνουν εβδομάδα με rapid test, δεν ξέρω πώς, γιατί κ το άνοιξε κλείσε είναι δυσλειτουργικό, χαλαει τον προγραμματισμό ύλης κ διαγωνισμάτων κ θα υπάρχουν τμήματα που δεν συμβαδίζουν κλπ. Η Κεραμεως αυτή τη στιγμή ασχολείται με ένα νομοσχέδιο που μεταβιβάζει όλες τις εξουσίες στον διευθυντή, αντί γθα τον σύλλογο διδασκόντων κ υποτίθεται εισάγει αξιολόγηση που βασικά είναι για να έχει μια δεξαμενή άντλησης στελεχών εκπαίδευσης, επειδή αυτούς θέλει να αλλάξει. Οπότε σιγά μην ασχοληθεί με τη λειτουργία των σχολείων. Έχει άλλες προτεραιότητες.
 7. @kotsifikos δεν ξέρω αν είναι θέμα γυναίκας αυτό ή απλα κουλτούρας. Θυμάμαι στην Αγγλία που όλοι οι γιατροί κ συνάφεις ειδικότητες (κ οι οπτομετρες πχ, μ αυτούς κυρίως είχα πάρε δώσε), πριν σε ακουμπήσουν εξηγούσαν ακριβώς τι θα κάνουν, πού θα σε πιάσουν κ γιατί. Υποθέτω ότι είναι μέρος τξς εκπαίδευσης τους γιατί κάποιοι το έκαναν κάπως επιτηδευμένα, σαν από υποχρέωση με μια υπερβολική αφύσικη ευγένεια. Όμως δν είχα κάνει κάτι επείγον κ σε φόρτο εργασίας για να δω αν κ εκεί είναι τόσο προσποιητοί ή αν έρχονται σαν τις μαίες που σου πατάνε την κοιλιά μετά την καισαρική χωρίς να πουν κουβέντα…
 8. Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά, μου φαίνεται ότι αυτό γίνεται μάλλον πριν τον πάρει ο ύπνος κι εκείνη το βλέπει το πρωί. όταν ξεκινήσαμε εμείς, ήταν κάποιες μέρες που δν ήθελε το γιογιό κ δεν έκανε καθολου κακά, μετά τις 2-3 μέρες φοβήθηκα οπότε το βράδυ πριν από τον ύπνο, του έβαζα πάνα κ τον έστελνα συο δωμάτιο. Ίσως έγινε μια φορά τυχαία κ το ξαθιερωσα, δεν θυμάμαι, πάντως παγιώθηκε ότι αυτό θα γίνεται κάθε βράδυ πριν κάνουμε μπανάκι κλπ. Έτσι δεν είχαμε θέματα με τον ύπνο, γιατί όντως θυμάμαι ότι μέχρι να το ρυθμίσω αυτό είχε τύχει να του έρθουν ενώ στριφογύριζε να κοιμηθεί κ ήταν άβολο. Οπότε η διαδικασια έγινε κάτι συνειδητό από πλευράς του, όχι αυθόρμητο όποτε τύχαινε να βάλει πάνα. Θα μπορούσε να δοκιμάσει κάτι τέτοιο για να γίνει μετά κ η μετάβαση στην τουαλέτα πιο ομαλα.
 9. Κι ο δικός μου είχε δει το κατούρημα παιχνίδι κ πήγαινε να τα σφουγγαρίσει κ μόνος του γιατί ο άντρας μου ελεγε μπράβο θεωρώντας ότι δεν πρέπει να πιέσουμε. Ασχολίαστο. Τελικά βέβαια χάρη σ εκείνον λύθηκε το πρόβλημα οπότε το παρακάμπτω. Για τα κακά, επειδή κι εμένα έκανε στην πάνα, δεν το άφησα να γίνεται στην τύχη. Δλδ όταν είδα ότι δν ήθελε γιογιό, του φορούσα πάνα πριν κοιμηθεί κ τον έστελνα στο δωμάτιο. μετά μπάνιο κ ύπνος. οκ εγω το τράβηξα για μήνες αυτό, τι μήνες, σχεδον χρόνο, πρώτα έβγαλε τη βραδινή σξεψου, δν το λέω ακριβώς σαν παράδειγμα προς μίμηση αλλά τέλος πάντων αν κάτι μας δυσκολεύει, κοιτάμε να το παρακάμψουμε κάπως οδηγώντας σταδιακα προς τη λύση, κ σίγουρα τα κακά στον ύπνο δν είναι λύση. αφού το έντερο είναι ρυθμισμένο εκείνη την ώρα, αξιοποίησε το, οριοθέτησε την ώρα της διαδικασίας, που θα σας βοηθήσει κ για μετά, άφησε τον να το κάνει πιο συνειδητά. Και βέβαια, εχε κ το νου σου πριν κοιμηθείς εσυ, να δεις τι ακριβώς έχει γίνει στο δωμάτιο. Στο κάτω κάτω ας τον ξεβολέψεισ λίγο, δλδ έκανε την κουτσουκελα κ κοιμήθηκε μετά; άναψε φώτα, σήκωσε τον, ξέστρωσε κρεβάτι, κι ας είναι μεσάνυχτα. Περισσότερη ταλαιπωρία από το να το κανεις αυτό κάθε πρωί, δεν νομίζω να είναι (για σένα,για κεινον προφανώς είναι, αλλά αυτό είναι κ μια άμεση κ φυσική συνεπεια όπως λέγαμε σε μια άλλη συζήτηση).
 10. Έσπερος

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Κάποιες φορές σκέφτομαι κι εγω μήπως είναι διογκωμένος ο πανικός για να πιέσουν για εμβολιασμό. Σίγουρα με ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων δεν θα κορεστεί τόσο γρήγορα το σύστημα υγείας, από την άλλη όμως υοαρχουν τόσες ιατρικές εκκρεμότητες που δεν μπορπυν να αναβάλλονται επ αόριστον, οι θέσεις covid θα είναι περιορισμένες κ γι αυτό. Με το πέρας των διακοπών πιστεύω ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι εμμέσως ή ευθέως θα πειστούν ή θα πιεστούν ή θα εξαναγκαστούν να εμβολιαστούν, τους μεγάλους μάλλον τους θεωρούν χαμένη ομάδα, μόνο αν καταφέρει η Εκκκλησθα που ξύπνησε επιτέλους κ προσελκύσει κάποιους. Αυτη είναι η αισιόδοξη οπτική μου. Μακαρι να βγάλουμε χειμώνα με ανοιχτή την οικονομία κ τα σχολεία κ με μόνο περιορισμό τις μάσκες, ελπίζω μόνο σε κλειστούς χώρους. Αν έρθει μετάλλαξη που χτυπάει κ παιδιά, είναι άλλη ιστορία..,
 11. Κάποιο καιρό αφού βγάλαμε την πάνα ο γιος μου για άγνωστο λόγο σταμάτησε να συνεργάζεται μαζί μου, ενώ με την νταντά ήταν οκ κ όπως διαπίστωσα με απογοήτευση ήταν οκ κ με τον μπαμπά του (ενώ εγγ νόμιζα ότι κ αυτόν θα είναι χειρότερα κ όταν ήταν να φύγω κ να τους αφήσω τον έσερνα με το ζόρι στην τουαλέτα για να μην χρειαστεί όσο λείπω, κ αντιδρούσε κ γενικώς πέρασα ένα μήνα που όλη μέρα είχα άγχος για το ποτέ θα κάνει τσίσα, ρωτούσα κάθε μισή ώρα, κ σφουγγαριζα πέντε φορές τη μέρα). Οπότε μάλλον πρέπει να δεις τι είναι αυτό που την κάνει να θέλει να δοκιμάσει την υπομονή σου μ αυτόν τον τρόπο κ άλλαξε τακτική ή ίσως απομακρυνσου λίγο από τη διαδικασια της τουαλέτας για να αποφορτιστεί η κατάσταση. Μα δεν τον αλλάζεις όταν κάνει κακά; έτσι τον αφήνεις να κοιμηθεί;
 12. Έσπερος

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Εννοείται! webex να μην έχουμε τουλάχιστον…
 13. Έσπερος

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  καλά γενικα είναι μεγάλο κ πονεμένο θέμα. κ πολύ περίπλοκο. όμως το χειρίζονται άσχημα. πχ λέει ανεμβολιαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό, να κάνουν πιο συχνά τεστ, οκ δν είναι κακό (μιλάμε για πολύ λίγους όμως), όμως τι δείχνει; ότι ο υπάλληλος είναι ο επικίνδυνος αλλά ο ταξιδιώτης που έρχεται με διάτρητα μέτρα είναι στο απυρόβλητο; πολύ με ενόχλησε αυτό. λες κ είναι υπηρέτης ο υπάλληλος. κ γενικα αυτή η ρητορική θέριεψε ένα αλλοπρόσαλλο κίνημα κατά των εμβολιων που μέχρι τώρα κινούνταν σε μια ζώνη του λυκόφωτος. Κι εγω δεν είμαι διαλλακτική πολύ στο θέμα, αν έλεγαν ότι υπάλληλοι συγκεκριμένων θέσεων που δεν εμβολιάζονται μετακινούνται υποχρεωτικά σε άλλο πόστο, δεν θα το θεωρούσα καθολου μα καθολου αντιδημοκρατικό. Όμως η ηγεσία της χώρας δεν μπορεί να πυροδοτεί διχασμό κ κοινωνικό αυτοματισμό για να αποσείσει το βάρος της ευθύνης της δικής της.
 14. Έσπερος

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Αυτή τη στιγμή ηλικία που κατά βάση ασθενεί στα νησιά, δεν είναι απαραίτητα ανεμβολιαστοι από άποψη.Στα 18-25 λίγοι θα είχαν προλάβει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, εκτός αν είχαν κάνει το johnson που λόγω θρομβώσεων πολλοί το απέφυγαν κ δν μπορείς να τους ψέξεις γι αυτό. Τώρα βέβαια το πώς ξεκινούν διακοπές κ τι ακριβώς κάνουν εκεί, είναι μεγάλη κουβέντα αλλά σίγουρα το να κολλήσεις δν είναι ποινικό αδίκημα. Όμως όλο αυτό είναι μια πρόγευση της κατάστασης, γιατί έντονα συμπτώματα στις παραγωγικές ομάδες του πληθυσμού που θα διαγιγνώσκονται σημαίνει δυνητικά ευκολότερη ανίχνευση αλλά κ περισσότερες καραντίνες, προβλήματα σε επιχειρήσεις, γκρίνιες, παράπονα μεταξύ εργαζομενων… κ είμαστε όλοι αρκετά τσιτωμένοι…
 15. Έσπερος

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Κι έχουμε ακόμα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού ευπαθών ομάδων. Άρα με ιό που χτυπάει έντονα κ νέους συν αρκετούς ανεμβολιαστους μεσήλικες-ηλικιωμένους, συν όλες τις ιατρικές εκκρεμότητες που μπήκαν τώρα σε σειρά (επεμβάσεις που εκκρεμούσαν εδώ κ 7-8 μήνες), πραγματικά είναι θέμα χρόνου να έρθουμε στα πρόθυρα λοκνταουν… Ενα ίσως καλό είναι ότι κ οι νέοι κάνουν συμπτώματα πλέον άρα έχουν έναν λόγο να ελεγχθούν. Στα νησιά που βγαίνουν δεκάδες τα κρούσματα, το ξέρω από έγκυρες πηγες, είναι 20αρηδες κυρίως με πυρετό κ πονόλαιμο. Το άλλο καλό είναι ότι έστω κ πρόχειρα κ άτσαλα, κάποια τεστ λόγω των ταξιδιών γίνονται, οπότε εντοπίζονται οι φορείς. Ξενοδοχεία καραντίνας όμως δν είχαν προβλέψει. Πραγματικά δεν ξέρω πώς το είχαν σκεφτεί. Η Μύκονος κ η Παρος με τους 12-13 χιλ κατοίκους αυτή τη στιγμή έχουν μπορεί κ 200 χιλ κόσμο, άρα οι 10χιλ εμβολιασμένοι κάτοικοι/ εργαζόμενοι αυτών των νησιών, τι ακριβώς ανοσία εξασφαλίζουν; Ότι δεν θα μεταδώσουν ιό στους τουρίστες; Μα ο ιός από τα ταξίδια έφτασε εκεί, φυσικά το σύστημα έχει κενά κ κανεις δν τα προέβλεψε. Δωμάτια ουυε για δείγμα, στην Πάρο λέει μέχρι κ σε ξενώνες μοναστηριών κοιτούσαν να βολέψουν κάτι νέους σε καραντίνα. Πόσο τσίρκο μπορεί να είσαι δηλαδή;
 16. Έσπερος

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Ε ενταξει όσοι ταξιδεύουν επαγγελματικά, θέλουν δεν θέλουν, θα το έχουν κάνει ήδη ή έχουν αποδεχτεί ότι θα έρθει η στιγμή που δεν θα το αποφύγουν.