Έσπερος

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  2.333
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  48

Έσπερος last won the day on Οκτώβριος 18

Έσπερος had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

1.033 Excellent

2 ακόλουθοι

Περισσότερα για την/τον Έσπερος

 • Rank
  Δοκιμή

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. καλά μας έχει τύχει και μάνα να της λεμε για το άτακτο παιδι της (που και παλι λιγα λεγαμε γιατι την ξερουμε οτι ειναι η ιδια προσβλητική και αγενής οποτε δεν φταει το παιδι) κι εκεινη μας ελεγε ποσο γραμμωμενος ειναι και τι καλες επιδόσεις ειχε στο γυμναστηριο και ευτυχως ημασταν γυμνάσιο γιατι αν ήταν λύκειο μπορεί να μας έλεγε και για επιδόσεις σε άλλα... γήπεδα!
 2. Εντωμεταξύ στα παιδιά οι πρακτικές και χειρωνακτικές δραστηριότητες αρέσουν πάρα πολύ. Εννοώ και τα μεγάλα παιδιά που βλέπω στο σχολείο. Και καταλαβαίνω ότι δεν το κάνουν μόνο για να χάσουν μάθημα. Μπορεί και στο διάλειμμα να πάρουν άνετα μια σκούπα και μια σφουγγαρίστρα γιατίι έπεσαν νερά στην τάξη πχ. Θα το κάνουν φυσικά με αρκετό χαβαλέ αλλά τους αρέσει. Όπως τους αρέσει να κάνουν κάποιες δουλειές όπως να κρεμάσουν ή να ξεκρεμάσουν κάτι από ψηλά, να βοηθήσουν να δέσουμε τα στρώματα που προστατεύουν τις μπασκέτες, να μεταφέρουν τους στύλους του φιλέ του βόλευ (τους βάζουμε μόνο όταν παίζουν βόλευ στη γυμναστική), να κρεμάσουν ή να διπλώσουν το φιλέ κλπ. Να βοηθάνε στις γιορτές με μικρόφωνα, υπολογιστές, κουβαλήματα εξοπλισμού κλπ. Τρελαίνονται για τέτοια, τους αρέσει να τους δίνεις ευθύνες. Και τα κάνουν και σε ώρες που δεν είναι να χάσουν μάθημα, άρα δεν είναι μόνο αυτό ο λόγος. Λογικό δεν είναι; έχουν ανάγκη την κίνηση, την εκτόνωση, τη δραστηριότητα. Μια φορά που τους σύγκρινα την παιδική ηλικία άλλοτε και τώρα, έλεγαν τι καλά που ήταν παλιά που δούλευαν και δεν είχαν όλα αυτά τα τρεξίματα και τα μαθήματα. Προφανώς από άγνοια το έλεγαν γιατί δεν έχουν κανονική εικόνα του τι σήμαινε βιοπάλη τότε -ή και τώρα- όμως τι δείχνει αυτό; Καταλαβαίνουν ότι τους έχουμε φορτώσει υποχρεώσεις που τους στερούν την παιδικότητα, γιατί αν κάτι στερεί την παιδική ηλικία είναι το να πρέπει ένα παιδί να εργάζεται εγκεφαλικά το πρωί 8-2 περίπου συν τουλάχιστον άλλες 4 ώρες το απόγευμα, και μάλιστα όλες αυτές τις ώρες να είναι και εκτός σπιτιού και χωρίς την ελευθερία να μιλήσει, να γελάσει, να συμπεριφερθεί σαν παιδί. Αυτό είναι πραγματικά κάτι που αγνοεί τις αναπτυξιακές ανάγκες ενός παιδιού. Και μη σας κάνει εντύπωση που είμαι εκπαιδευτικός και τα λέω, δεν θεωρώ φυσιολογικό όλο αυτό το πρόγραμμα σε παιδιά και εφήβους αυτών των ηλικιών. Και κατά τ' άλλα λέμε ότι είναι αφύσικο να μπορούν και να πρέπει να κάνουν πέντε πράγματα στο σπίτι και να αναλαμβάνουν κάποια ευθύνη, μικρή αλλά ουσιαστική, που θα τους φανεί χρήσιμη σε όλη την υπόλοιπη ζωή τους; Και τέλος, έχουν απόλυτη επίγνωση του ότι τους αντιμετωπίζουμε πότε σαν μωρά και πότε σαν ενήλικες με δικά μας αυθαίρετα κριτήρια, και αντιδρούν σ' αυτό, και χαίρονται πολύ όταν τους φερόμαστε σαν να τους θεωρούμε ικανούς να κάνουν και κάτι άλλο πέραν του να διαβάζουν και να είναι "καλά παιδιά".
 3. Νομίζω ότι αυτό που λέει η @ΑΡΓΚ το έχετε παρεξηγήσει. Αν καταλαβαίνω καλά σε τι αναφέρεται, εννοεί να καταλαβει το παιδί ότι οι δουλειές δεν γίνονται από μόνες τους, όλοι συνεισφέρουν, δεν είναι κάτι καταναγκαστικό και ντροπιαστικό που να σε κάνει να βαρυγκομάς επειδή έχεις να το κάνεις, και φυσικά σε μια περίπτωση που ο γονιός λείπει πολύ λόγω εργασίας -να μην πω κάτι χειρότερο- να μπορεί το παιδί στοιχειωδώς να αυτοσυντηρηθεί. Σε ένα παιδί εξάλλου μπορεί να αρέσει ο κήπος ή την ηλεκτρική να τη βλέπει και σαν παιχνίδι. Το να μαζέψει το τραπέζι και να βάλει τα πιάτα στο πλυντήριο είναι στέρηση της παιδικής ηλικιας; Το να σφουγγαρίσει το μπάνιο αν το γέμισε νερά για να μη γλιστρίσει κάποιος είναι στέρηση της παιδικής ηλικίας; Εντάξει ας μην υπερβάλλουμε. Δεν νομίζω ότι είπε κάποιο παιδί ότι θέλει να πάει να παίξει με τους φίλους του και ο γονιός του του είπε ότι πρέπει να καθαρίσει τα τζάμια. Και να μιλάμε και για παιδιά σε προχωρημένη εφηβεία, που ζητούν από τους γονείς χαρτζιλίκι και αρχίζουν και βγαίνουν και κάνουν πράγματα όχι και τόσο παιδικά, εκεί θα έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά; Δηλαδή κάποιος είναι πολύ μικρός για να ζεστάνει το φαγητό του αλλά αρκετά μεγάλος για να βγαίνει ραντεβού (να μην πω τώρα και τίποτα πιο προχωρημένο γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν σας έχει περάσει από το μυαλό το τι μπορεί να κάνει ένα 16χρονο). Το να λείπουν οι γονείς πολλές ώρες από το σππίτι προφανώς είναι άσχημο γιατί το παιδί είτε είναι 5 είτε 10 είτε 12 είτε 15 θέλει και μια συντροφιά (άσχετο που σ αυτήν την ηλικία θα ποζητά και τη μοναξιά), θέλει κάποιον να τον ρωτήσιε πώς πήγε η μέρα του, να του δώσει μια συμβουλή... Αυτό είναι άλλο θέμα και σίγουρα όποιος γονιός δουλεύει αργά το έχει ζήσει. Αυτό είναι πρόβλημα, όχι το ότι θα πρέπει να ζεσςτάνει το φαγητό και να μαζέψει το τραπέζι.

 4. Διαφημίσεις


 5. Εντάξει κι εγώ που το είπα αυτό το παιδί μου κουκλί το λέω!!!!! Ίσως βέβαια επειδή είναι αγόρι, ασυνείδητα σκέφτομαι ότι σε κάποια χρόνια δεν θα ασχοληθεί κανείς με την ομορφιά του. Γελάω λίγο με το θέμα γιατί πρόσφατα μια μητέρα, όταν τη ρώτησα πού καθεται το παιδί της (γιατί δεν τους έχω μάθει όλους ακόμα), μου είπε ότι είναι ένα πολύ όμορφο ψηλό παιδί σαν εισαγωγή, πριν μου πει πού κάθεται. Αλλά το είπε με έναν τρόπο σαν να αναρωτιόταν, πώς και δεν φρόντισα να μάθω και να συγκρατήσω το όνομα αυτού του καλλονού!!!!
 6. Κι εγώ συμφωνώ με την @Macgyver (αυτό είναι σπανιο!!!!! ως προς τη σημασία του ωραίου στη ζωή μας. το ωραίο είναι μια φιλοσοφική και αισθητική έννοια, από αυτήν την άποψη δεν χρειάζεται πιστεύω να "ενοχοποιείται". Δεν αναφέρομαι τόσο στη φυσική ομορφοα, που είναι θέμα τύχης, οσο στη φροντιδα κ την περιποίηση για μια αισθητικά ομορφη εμφάνιση, με περιποιημένα μαλλια, χερια, ωραια ταιριαστά κ κομψά ρουχα, αξεσουάρ κλπ. Οπως αντιστοιχα μας συγκινει η ομορφιά σε ενα καλοσχεδιασμένο αυτοκινητο, ενα ωραια σερβιρισμένο πιατο, ενα καλαίσθητο σπίτι. Με αυτη την εννοια το λεω. Το κοριτσακι σου καλα κανεις και θες να το μαθεις οτο η ομορφιά της δεν ειναι καποιο προσωπικο επίτευγμα για να επαίρεται, αλλα δεν χρεθαζεται να την κανεις να νιωθει οτι μια ομορφη εμφάνιση ειναι κατι ρηχό, αδιάφορο και απορριπτέο. μπορει να κατευθύνει το ενδιαφερον της για την αισθητικη σε αλλους τομεις οπως να ταιριαζει τα ρουχα της, να διαλέγει το καταλληλο για την περίσταση, να συνδυάζει με αξεσουάρ κλπ.
 7. Είναι ανάλογα με το μέρος. κι εμείς έχουμε τέτοια ευτυχώς λίγα. πιο πολύ από όσους έβγαλαν ευκολο κ γρηγορο χρημα. οσοι εχουν ομως τις μεγαλες κ σοβαρές επιχειρήσεις του νησιου (οχι μονο τουριστικές κ οικοδομικές) γενικα αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα όλες τις υποχρεώσεις των παιδιών τους -ασχετο απο το αν ειναι καλοι μαθητες, βλεπεις τουλαχιστον οτι οι γονεις ενδιαφέρονται τουλαχιστον για μια σωστη συμπεριφορα. κάποιοι τα μαθαίνουν, κάποιοι όχι γιατί τα ταπεράκια ταξθδευουν σε όλη την Ελλάδα. επθσης οσοι δεν φευγουν, μαλλον δεν τα μαθαινουν ποτε. ακριβως επειδξ δεν τα υποτιμούμε το λεμε αυτο. δεν θα παθει ξατι το 15χρονο αν τξυ πεις να πετάξει τα σκουπιδια πηγαίνοντας στα αγγλικα ή αν φτθαξει μονος του ενα τοστ ή τηγανίσει δυο αβγά. ακομα κ μια σκουπα να βαλει. δεν νομιζω οτι λεμε εδω να βαλεις το παιδι σου να καθαρίσει φασολάκια ενώ πρέπει να διαβάσει για το διαγώνισμα. αλλα απο το να χαζολογαει στο ιντερνετ, πιο χρησιμο θα του ειναι να συμμετάσχει σε κατι, κι εξαλλου μπορει κ να του αρεσει. αλλα κ να μην του αρέσει, δεν έγινε κ κάτι, θα καταλάβει οτι δεν κανουμε μονο πράγματα που μας αρέσουν. οι πρακτικες δεξιοτητες για ολη τηξ υπολοιπη ζωή μας ειναι η πιο σημαντική μαθηση. αφου δεν τις καλλιεργεί το σχολείο, ας τις καλλιεργήσει το σπίτι.
 8. Τα διαβάζω αυτά κ λεω ευτυχως που δεν εχω κοριτσι!!! ενταξει πλακα κανω αλλα ειναι πολυ αγχωτικο να εχεις να διαχειριστείς και αυτο ηδη σε αυτην την ηλικια. @Deena αυτο που λες για τα στερεότυπα το καταλαβαινω. παντως δεν ειναι απαραιτητο οτι θα τη συνοδεύει παντα η ταμπελα. στις ηλικιες που συναναστρέφομαι εγω, βλεπω οτι προφανως κ εμεις οι καθηγητες δεν θα προσδιορίσουμε ενα παιδι απο την ομορφιά του, το πολυ πολυ να πουμε για καποιο παιδι οτι ειναι πολυ ομορφο αν καποιος ρωταει ποιο ει αι κ θελουμε να διευκρινίσουμε, αλλα εκει δεν λεγεται αξιολογικά, ειναι μια καθαρα χρηστική πληροφορία οπως θα λεγαμε για καποιον αλλο οτι ειναι γαλανομάτης ή ενα πολυ ψηλο παιδι ή καποιος με σιδεράκια. αλλα κ τα παιδια μεταξυ τους, εχουν μαλλον αλλα κριτηρια. μια κοπελίτσα πιυ με αντικειμενικα κριτηρια ενηλικων ειναι ωραια, μπορει να περασει απαρατήρητη σε σχεδη με μια συμμαθήτρια που έχει πχ πολυ γυμνασμένο σωμα ή ενα πολυ γυναικειο αερα το στιλ ή βάφεται και ντύνεται εντυπωσιακά (στο σχολείο...,) κ ετσι τραβαει την προσοχη με την εμφάνιση αλλά με άλλη έννοια.
 9. Εγώ πάντως ως παιδί με γονείς που είχαν τη νοοτροπία ότι δουλειά μου είναι τα μαθήματα μου κ η τακτοποίηση του δωματίου, εχω να πω οτι ειναι πολυ επιβλαβής αντιληψη γιατι αν υπαρχει αυτη η νοοτροπια πιθανότατα θα συνεχιστεί κ στον 18αρη φοιτητή γιατί φυσικά κ οι σπουδές είναι σημαντικές, κ στον 25αρη εργαζόμενο γιατί κουράζεται το παιδί κ στον 30αρη οικογενειάρχη γιατι εχει υποχρεωσεις κλπ. Οχι επιτηδες προφανως αλλα ειναι ρευστά τα ορια. Εγώ δεν ήξερα να κάνω δουλειές μέχρι που έφυγα έξω στα 25 κ αν δεν είχα φύγει θα παρέμενα έτσι μέχρι να παντρευτώ. Επίσης ζώντας σε τουριστικό μέρος με αρκετά υψηλό βιοτικό επίπεδο κ με διαφορετικη νοοτροπια απο την Αθηνα, εχω παρατηρησει ότι πολλά παιδιά αναλαμβάνουν υποχρεωσεις σε περιόδους που οι γονεις εργάζονται πολυ. ειτε στο σπίτι ειτε στη δουλεια των γονιων. κ τα παιδια των αλλοδαπών φροντιζουν κ μικροτερα αδερφια. περαν του οτι στις διακοπες ολα δουλευουν ειτε στην οικογενειακή επιχείρηση είτε άλλου, κ επιδιώκουν κ τα ίδια να το κάνουν αυτό. σε γενικές γραμμές αυτα τα παιδια ειναι απο τους καλύτερους ή τους πιο συνεπείς μαθητες κ οι οικογενειες τους απο τις πιο ευκατάστατες. σε τιποτα δεν επηρεάζεται η σχολικη τους επίδοση, αντιθετα ειναι πολυ ώριμα κ κοινωνικα ακριβως επειδη εχουν μαθει να αναλαμβάνουν ποικίλους ρόλους και φυσικα κανεις δεν ειπε οτι αυτα θα γινονται εις βαρος της μελέτης, του παιχνιδιου ή των αλλων εκπαιδευτικων δραστηριοτητων. Τα παιδιά που οι μαμάδες τους λείπουν όλη μέρα για καφέ κ μποτε όπως γραφτηκε, είναι απλώς ελεύθερα εδώ κ εκεί με αρκετό χαρτζιλίκι για να απασχολούνται εδω κ εκει χωρις να ασχολειται ο γονιος.
 10. Τα πεθερικά το καταλαβαίνουν. θεωρητικά λένε ότι αν δεν είχαν κάποια θέματα υγείας θα έρχονταν κάποιες φορές. αλλά είναι η τύποι που δεν έχουν θέμα να κάνουν μόνοι τους γιορτές αν κ εμείς κ ο κουνιαδος μου εχουμε κανονισει κατι αλλο. Οι γονεις μου τη μια λενε οτι το καταλαβαινουν, την αλλη λενε οτι δεν καταλαβαινουν γιατι δεν νιώθουμε ανετα στο πατρικο σπίτι κ γιατι θεωρουμε ευκολοτερο να ταξιδεύουν εκεινοι. προφανως δεν ειναι το πρακτικο το θεμα, αλλα οτι δεν το θεωρουν ωραιο, υπουετω πιστεύουν οτι ο αντρας μου εχει κάτι κ δεν θέλει να περνάει καιρό μαζί τους κ γι αυτό επιβάλει να περιορίζουμε τις μέρες της διαμονης. ή δεν καταλαβαίνουν γιατί τις φορές που παμε, δεν καθόμαστε περισσότερες μερες πχ να εξαντλήσουμε ολη την αδεια, για να προλαβουμε να κανουμε πολλα πραγματα. η αλήθεια είναι ότι μετά τη γέννηση του παιδιού η κοινωνική ζωή μας δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό, δεν έχουμε μια συνέπεια κ συστηματικότητα στο να κάνουμε πράγματα με φίλους, ειδικά τους χειμερινούς μηνες. φίλους με παιδθα όχι δεν έχουμε αλλά υπάρχουν κάποιοι γνωστοί όποτε θα πρέπει να οργανωθούμε κ με τέτοιες παρέες για να μην ειναι το παιδί απομονωμένο. η αλήθεια είναι ότι δεν το κάνουμε συχνά. αλλά Πάσχα έχουμε μεινει δυο φορες εδω, απλως δεν βολεψε να ερθει καποιος. χριστουγεννα φευγουμε γιατι φευγουν κ οι περιςςοτεροι ντοπιοι απο το νησι ετσι κι αλλιως, πανε για ψωνια έξω ή σε εξωτικά νησιά . γενικα δεν μας πειραζει το να φυγουμε απο δω, απλως εχουμε ξεκαθαρισει οτι πασχα καλοκαιρι που μπορει κ εκεινοι να ειναι σε χωρις κ εξοχικα, δεν θα παμε κ στους δυο. είτε εναλλάξ είτε όπως αλλιώς τύχει. δεν είναι παράλογο απλώς δεν είναι παντα δίκαια κατανεμημένο να μεινουμε ιδιο αριθμο ημερων στον καθενα ή να κανουν κ οι δυο αναλογο διαστημα χωρις να μας δουν.
 11. Όταν κάποιος αγαπημένος συγγενής, όχι πρώτου δεύτερου βαθμού αλλά του αμεσως ευρύτερου κυκλου, κ μαλιστα ανθρωπος μεγαλης ηλικιας, ερχεται να σε δει, σου αφιερώνει χρόνο, σε νοιάζεται, στέλνει δώρα για το παιδι σου, δεν θελεις να δειξεις οτι το νοιάζεσαι κ εσυ; δεν νιωθεις την ηθική υποχρεωση να πας να τον δεις κ βασικα να του πας το παιδι σου να το χαρει; αλλιως τι, οι συγγενεις ειναι μονο για να μας κανουν δωρα και κατα τ αλλα τους ξεχναμε; εγω δεν σκεφτομαι ετσι. ο αντρας μου βεβαια το βλεπει αλλιως, μπορει να πεταχτεί μονος του να δει μια θεια του οποτε εχουμε χρονο χωρις τον μικρο, αλλά μπορεί κ να ανταποδώσει με καποιο τοπικο προϊόν που ξερουμε οτι αρεσει κ στελνουμε κατα καιρους. εγώ δεν μπορώ να μπω σ αυτή τη λογική, μου φαίνεται φτηνό υποκατάστατο, σαν μα λες οτι βαριέσαι να αφιερώσεις εμα απογευμα απο τις διακοπες σου σε μια επισκεψη και παριστάνεις οτι ενα υλικο προϊόν εχει ιδια αξια με το. χρονο κ την παρουσια σου. Οχι καμια σχεση. οι παππουδες ολοι ζούσαν στην Αθηνα κ τξς μητερας μου στην ιδια πολυκατοικία μαζι μας κ με τη θεια μου. κ γενικα κανενας απο τον στενοτερο κυκλο δεν εμενε εκτος Αθηνών, ολο αυτο ειναι πρωτόγνωρο για ολους μας. Ομως καλοκαιρι δυο μηνες πηγαιναμε στο χωριό της μιας γιαγιάς οπότε έχουν μια εικόνα του ταξιδιού. Η αλήθεια είναι ότι εμάς μ αυτή τη λογική μας μεγάλωσαν, οτι οι νεοι σεβονται τους μεγαλους.
 12. Εμείς τον έχουμε δίπλα μας, περιμένουμε λίγο να βγουν οι κυνόδοντες γιατι ειναι καποια βραδια αναστατωμενος. ή ισως κ μετα υο επομενο εμβολιο να μετακομίσουμε, δεν ξερω, το σκεφτομαστε. βραδυ οταν ξυπναει ειναι βασικα μισοκοιμισμενος κ απλα κλαψουρίζει ή ζηταει αγκσλια. μεσημερια τον βλεπω να παλευει να βγει μολις κυπνησει οπως επισης θελει κ να μπει μονος του. στο παιδικούς βάλουμε χαλάκι κάτω εννοείται κ θα ειμαστε ετοιμοι κ για προστατευτικό αν βγαλουμε τα καγκελα. Την παντα θα τη βγσλω σιγουρα.
 13. Τα κορίτσια σας κοιμούνται ακόμα στην κούνια; τώρα κάνει ο δικός μου την κίνηση να σκαρφαλώσει το κάγκελο για να βγει αλλά δεν φτάνει, όμως είναι θέμα χρόνου να σκεφτεί να πατήσει την πάντα (θα τη βγάλω μάλλον) ή καποιο ξεχασμένο παιχνίδι κ να ανεβεί!
 14. Τον τελευταίο καιρό κι εμείς βλέπουμε προτίμηση σε μεγαλύτερα παιδιά. ενώ παλιά χαιρόταν πολύ όταν έβλεπε μωρα ή συνομηλικα, τωρα αδιαφορεί. φωνή ή κλάμα έχουμε σπάνια, κυρίως δείχνει ή μας τραβάει να πάμε σε αυτό που θέλει.
 15. όχι πραγματικά καμία σχέση. δεν τίθεται θέμα βαρεμάρα από τους γονείς μου. ούτε από τα πεθερικά μου πιστεύω. απλώς έχουν άλλη άποψη για το πώς ρυθμίζονται οι σχεσεις γονεων κ παιδιων κ κυριως θεωρουν απόρριψη το οτι εχουμε πει οτι δεν μας βολευει να ειμαστε ολες μας τις διακοπες φιλοξενούμενοι, βασικα δεν καταλαβαινουν γιατι να μην θελει καποιος να ειναι στο πατρικο του σπίτι. Δλδ δεν καταλαβαινουν τι το άβολο βρισκουμε- γιατι κ εγω το παραδέχομαι οτι ειναι άβολο. κ φυσικα με κουραζει το ταξθδι, οι αποσκευες, η εγνοια μην ξεχάσω (που μόνιμα ξεχνάω) κ φυσικά αν κ είμαι σε ξενο μερος εδω νιωθω οτι ειναι το σπίτι μου κ θα ηθελα μια φορα να το στολισω χριστουγεννα κ να κανω γιορτες εδω. αλλα δεν σκεφτονται ολοι ετσι κ αν βλεπουν αλλες οικογενειες να εχουν στενές σχεσεις προφανως ζηλευουν. @vtgian αυτο με τους συγγενεις άλλο δραμα. αυτο τουλάχιστον το έχουν ξεγράψει. στενοχωριέμαι βέβαια γιατί ήταν τόσο αγαπημένοι άνθρωποι, με τόσο ενδιαφέρον, ήρθαν στο μαιευτήριο, έφεραν δώρο, κ το παιδακι το χουν δει 2-3 φορες κ αν.
 16. Συζητηση για το εσπερινο χωρις την προοπτικη της εργασιας ομως ειναι σαν κοροϊδία. Εκτος αν μπορειτε να βρειτε καποια βεβαίωση απο συγγενή. Προφανως σαν γονεις δεν μπορειτε να σκέφτεστε να το βγάλετε έξω για κανονική δουλειά. Λογικο ειναι αυτο. Μια λυση θα ηταν να πείθοταν οτι με το απολυτήριο του γυμνασίου του ανοίγονται δρόμοι οπως το ΕΠΑΛ, που θα διαλεξει τομεα που τον ενδιαφερει, θα εχει εργαστηρια, πολλα παιδια βρηκαν ετσι το δρομο τους. Οι φιλοι του δεν μπορουν να σας διαφωτίσουν αν εγινε κατι συγκεκριμενο που το πυροδότησε αυτο; λογικη η άρνηση κ η αντιδραση αλλα τελος παντψν στο σχολείο δεν ειναι και κάτεργα, υπαρχει γενικά μια βαβούρα, δεν μου φαίνεται λογικό ένα παιδί να θεωρεί πιο βαρετό το σχολείο από το να ειναι μονος στο σπίτι. κατι σοβαρο πιστευω εγινε. μηπως καποια προσβολη; κατι που πηρε σαν πιεση ή ρεζίλεμα; μηπως τον ζόρισε καποιος καθηγητης; αν δεν λυθει η πραγματική αιτια, τα υπολοιπα ειναι μπαλώματα.