Έσπερος

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  7.804
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  153

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο Έσπερος

 1. Σε ιδιωτικό εργαστήριο, ναι. Τα μοριακά τα έχουν σχεδόν καταργήσει πάντως. Οι μαθητές δικαιούνται δωρεάν ραπιντ, αν έχεις κάποια δομή κοντά σου.
 2. Ναι ισχύει κι αυτό. Όμως τα παιδια που πάνε σχολείο κάνουν σελφ δυο φορές την εβδομάδα και το ίδιο και οι συμμαθητές τους. Ακόμα κ το μισό τμήμα να το κάνει όντως, όλο και κάτι θα βρεθεί, αν όχι τη μία μέρα, τότε τρεις μέρες μετά. Παιδί με συμπτώματα υποψιάζομαι ότι θα αναγκάζεται να κάνει πολύ συχνά τεστ. αλλιώς πόσο να λείψει από το σχολείο;
 3. Πέρσι πολλοί παιδίατροι έκριναν από τη γενική εικόνα που είχαν και με άλλα στοιχέια πχ συνάχι συνήθως δεν είναι, επίσης αν η οικογένεια δεν έχει κάτι θεωρούσαν ότι λογικά το παιδί κόλλησε γιατί αν ήταν θα είχαν και οι γονείς συμπτώματα, ή έβλεπαν ότι υπήρχε αμυγδαλίτιδα κλπ. Πέρσι όμως ουσιαστικά τα σχολεία ήταν κλειστά για μεγάλο διάστημα οπότε στην πράξη δεν δοκιμάστηκε κάτι. Τώρα όμως αν δεν θες τεστ, απλώς μένεις σπίτι 10 μέρες. Στα σχολεία που γίκνονται και τα σελφ, υπάρχει κι αυτή η εικόνα. Αν ξέρεις ότι υπήρχε κρούσμα, είσαι υποψιασμένος. Στους παιδικούς πιστεύω ότι θα ίναι πιο περίπλοκα.
 4. μύξα σε φάση ότι έλειπε, πέρασε πυρετός και έντονη καταρροή κι έμειναν τα κατάλοιπα; Ή απλά ξυπνάει το παιδί με μύξα απύρετο και το στέλνεις ελπίζοντας ότι θα μείνει εκεί;
 5. Γίνεται ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία των γονέων/κηδεμόνων και σε συνεργασία με αυτούς. Εφόσον, σύμφωνα με την αξιολόγηση αυτή, το παιδί χαρακτηριστεί ως ύποπτο κρούσμα COVID-19 χωρίς να υπάρχει εναλλακτική διάγνωση πρέπει να γίνει διαγνωστικό τεστ για COVID-191 . Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση αυτή, ΔΕΝ συστήνεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test). Εν αναμονή του αποτελέσματος, το παιδί παραμένει σε απομόνωση κατ’ οίκον (εφόσον κρίνεται από τον ιατρό ότι η κατάστασή του δεν απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο), σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο, ενώ το σχολείο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του (https://eody.gov.gr/neos-koronoios-covid-19-odigies-gia-frontidaypoptoy-kroysmatos-sto-spiti/). • Εάν η ιατρική αξιολόγηση που έγινε σε συνεργασία με τους γονείς/κηδεμόνες οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις λοίμωξης COVID19,τότε το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο όταν τα συμπτώματα υφεθούν ή παρέλθει τυχόν άλλο (πέρα από COVID-19) πρόβλημα υγείας. Για την επιστροφή στο σχολείο ακολουθούνται συστηματικά οι διαδικασίες του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης. • Μαθητής με συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν στο πλαίσιο λοίμωξης COVID-19 και σύμφωνα με την ιατρική αξιολόγηση μπορεί να είναι ύποπτο κρούσμα και για τον οποίο –ως εκ τούτου– συνιστάται διαγνωστικό τεστ για COVID-19, αλλά για οποιοδήποτε λόγο δεν έγινε τεστ παρά τις συστάσεις, δεν πρέπει να προσέλθει στο σχολείο για 10 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων και εφόσον έχουν συμπληρωθεί τρία 24ωρα απυρεξίας (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικού) και έχουν βελτιωθεί τα συμπτώματα. Για την επιστροφή στο σχολείο ακολουθούνται συστηματικά οι διαδικασίες του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.
 6. τώρα δεν νομίζω ότι θα βγαίνουν ανακοινώσεις. στην πράξη πιστεύω ότι ή θα είναι οκ οι συνθήκες κ με τα συνεχή τεστ απλώς θα μένουν σπίτι τα αρρωστα παιδιά ή αν είναι μικρές αίθουσες κ άλλες δυσκολίες, με τα πρώτα τεστ θα φαίνεται ότι κόλλησαν τα μισά όντως κ θα κλείνει το τμήμα.
 7. Δυο φορές έχει αρρωστήσει σε όλη τη ζωή του, τα δυο πρώτα Χριστούγεννα που πήγαμε Αθήνα. Πέρσι τίποτα αλλά πέρσι εκτός από εμάς κ την νταντά σε κλειστό χώρο δεν έμπαινε να δει άλλους, οπότε δεν είμαστε μέτρο σύγκρισης. Έτσι δεν έχω εικόνα του πόσο κρατάει μια ασθένεια. Ξέρω μόνο ότι η μυξα κρατάει για καιρό αλλά φαντάζομαι ότι δεν θεωρείται σύμπτωμα όταν είναι κατάλοιπα μετά από μέρες. Ελπίζω ότι εδώ που οι γονείς γενικα είναι νέοι κ έχουν νέους γονείς, να μην τα στέλνουν τόσο εύκολα αρρωστα. Κ η παιδίατρος είναι παρα πολύ σχολαστική. Έχω ακούσει βέβαια κ οικογένειες να ταλαιπωρούνται πολύ. μια συνάδελφος με τρία παιδιά σε πολύ κοντινές ηλικίες, καποοα στιγμή απελπιστικε κ το μικρότερο το σταμάτησε ένα μήνα από το σχολείο. αρρωσταινε, κολλούσαν τα άλλα κ μέχρι να συνέλθουν ξανά αρρωσταινε το μικρό κλπ, κ για ένα μήνα το έστειλε στην αδερφή της γιατί δεν υπήρχε άλλος να βοηθήσει, να συνέλθει κ να περάσει η περίοδος τξς έξαρσης. στο τσακ δεν τξς έκαναν θέμα στο νηπιαγωγειο.
 8. χαχα μ αυτά χόρτασα κι εγω μόνο διαβάζοντας τα! θα γουρουνιαζα βέβαια να φάω και τη μακαρονάδα, δεν το συζητώ!
 9. Έσπερος

  Α΄ Δημοτικού

  Λοιπόν από περιέργεια είδα τις θεματικές των εργαστηρίων: στο νηπιαγωγείο έχει οικολογία, διατροφή και υγεία, ανθρώπινα δικαιώματα (ούτως ή άλλως με αυτά ασχολούνται και στα project) και... stem-ρομποτική. Στα κοντέινερ ας πούμε που στεγάστηκαν άρον άρον κάτι νηπιαγωγεία τα τελευταία χρόνια, θα γίνουν θαύματα τεχνολογίας. Πώς ακούμε ότι το τάδε app το εμπνεύστηκε ένα 12χρονο αμερικανόπουλο στο γκαράζ του σπιτιού του με την παρέα του; Ε κάπως έτσι θα κάνουν και τα μικρά μας.. \ΣΤο δημοτικό έχει το γνωρίζω το σώμα μου - σεξουαλ. διαπαιδαγώγηση σε γ και στ τάξη, πάλι διατροφή, ψυχική υγεία, φυσικές καταστροφές, εθελοντισμός, δικαιώματα, πάλι stem- ρομποτική (που είπαμε, μπορεί να το κάνει ο δάσκαλος αν αναλάβει εκείνος το μάθημα, και όχι ο καθηγητής της πληροφορικής, που στην ώρα του λογικά θα κάνουν πλέξιμο...), επιχειρηματικότητα - σεπ - γνωριμία με επαγγέλματα. οχι όλα σε όλες τις τάξεις, αυτά είναι 4 άξονες που κάθε ταξη έχει ένα από κάθε άξονα αλλά το ένα αυτό διακρίνεται σε επιμέρους. Αυτά φυσικά έιναι ήδη στην ύλη των μαθημάτων σχεδόν όλα, ή μπορούν εύκολα να ενταχθούν, και μια χαρά θα γίνονταν ωραία διαθεματικά / βιωματικά στα υπάρχοντα μαθήματα από εκπαιδευτικούς που έχουν έτσι κι αλλιώς την εξειδίκευση, μια χαρά θα γίνονταν αν δεν έπρεπε στα μαθήματα να "βγαίνει ύλη" και να γράφονται τεστ και διαγωνίσματα με διαρκές τρέξιμο.
 10. Επίσης στο θέμά των σνακ να προσθέσω, ότι συχνά τα παιδάκια μπορεί να φάνε τόσα σνακ που να φουσκώσουν ή να χορτάσουν (δεν τρώνε όλα μεγάλη ποσότητα φαγητού) και γι αυτό να μην τρώνε πολύ από τα κυρίως γεύματα, και γι αυτό ο γονιός να μένει με την εντύπωση ότι το παιδί είια νηστικό, εννοώντας ότι δεν έφαγε το μεσημεριανό. Και τελικά να σου απαρθμήσει ότι ήπιε γάλα, έφαγε ψωμάκι, έφαγε λίγο τυράκι, έφαγε λίγη σταφίδα, έφαγε λίγο το ένα, λίγο το άλλο, και μισή μπουκιά μπιφτέκι πχ, και να το κυνηγάνε γιατί δεν θέλει κι άλλο... Το παιδί μπορεί να έχει φουσκώσει, αλλά να μην έχει πάρει κάτι πολύ θρεπτικό. Επομένως, ένα παιδί που ο γονέας έχει την αμφιβολία αν πήρε τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται, γιατί να φάει σνακ, αν το σνακ είναι κάτι πιο φτωχό; Από τν άλλη, αν στο παιδί δεν αρέσει πολύ το κυρίως γεύμα για τον οποιονδήποτε λόγο, μπρούν τα σνακ όπως προαναφέρθηκε να είναι κάτι υγιεινό και θρεπτικό ταυτόχρονα, όπως στικ λαχανικών, μπιφτεκάκια λαχανικών ή οσπρίων στο χέρι κι ας μην φάει κάτι παραπάνω από δυο μπουκιές, αυγοφέτες αντί για σκέτο ψωμί, μπανανοτηγανίτες, πιτούλα... γενικώς δλδ κάτι που μπορούμε να το εμπλουτίσουμε με αυγό, τυρί, λαχανικά, για να μην είναι σκέτα άλευρα.
 11. Πέρσι ξεκίνησε σταθμό η μία ανιψιά μου, και από όσα κρυώματα έφερε σπίτι, ο αδερφός της δεν τα κόλλησε όλα, γιατί ήδη κάνει εκείνος 1,5 χρόνο στον σταθμό οπότε είχε κάποια αντισώματα κι επίσης η μικρή, που συνήθως κολλούσε από τον αδερφό της, πέρασε ό,τι πέρασε αρκετά ηπιοτερα απ' όσο εκείνος που την πρώτη χρονιά έλειπε περισσότερεςμέρς από τις μέρες που πήγαινε... (όσο μπορεί να συγκρίνει κανείς για την περσινή χρονιά που ήταν τόσο καιρό κλειστά).,
 12. Μ αρέσει που έχουμε μέτρα για μετάδοση ασθενειών... Περαστικά σας!
 13. καμία σχέση ο καιρός! τόσο βόρεια είστε; εδώ κ τις μέρες με τον πολύ αέρα δεν νομίζω να έπεσε κάτω από 20. 17 είναι όντως ψυχρα. Τα δικά μας που φοράνε ζακέτα για να έρθουν στο σχολείο με αυτοκίνητο είναι μάλλον υπερβολή!
 14. Μακάρι να είναι καλύτερα, γιατί πολύ μαύρα μας το παρουσιάζουν. Ελπίζω απλώς να είναι για να εμβολιαστούν κι οι υπόλοιποι... Αλλά ως προς το θέμα των ασθενειών στα σχολεια κ χώρυς εργασίας, δεν έχει αλλάξει κάτι από πέρσι. Με οποιοδηποτε σύμπτωμα δεν πας. Απλώς φέτος είναι λίγο πιο προσβάσιμα τα τεστ, αλλά το αρνητικό δεν σου αποκλείει και τίποτα. οπότε δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να ζητήσω από κάποιον να προσέχει το άρρωστο παιδί μου με ρίσκο να τον κολλήσω κορονοιό.
 15. δεν είχαμε τόσο κρύο σίγουρα. γιατί να ζητήσουν ζακέτα αφού την ώρα του διαλείμματος έχει ζέστη; πάντως το παιχνίδι κ τρέξιμο με ζακέτα είναι πιο επικίνδυνο. και στο σχολείο τα παιδιά αν πάθουν κάτι θα είναι από το μέσα, όχι το έξω!
 16. Ναι και κάπως έτσι γεμίζουν τα σχολεία με παιδιά συνέχεια άρρωστα και συνεχίζεται η ταλαιπωρία όλων των οικογενειών. Από τη στιγμή που μπορώ να λείψω δημιουργώντας πρόβλημα που μπορώ να επωμιστώ εγώ και ως ένα βαθμό να το λύσω (εννοώ το να βγάλω την ύλη), είναι προτιμότερο από το να αναστατώνω άλλες οικογένειες. Ασχέτως κορονοιού αυτό, αλλά ειδικά φέτος δεν μπορώ να φανταστώ να ζητάς από κάποιον να προσέχει άρρωστο παιδί αν δεν τίθεται θέμα άμεσης εργασιακής επιβίωσης.
 17. ο βοριάς είναι παγωμένος αλλά το συνηθίζουμε. δεν είναι οτι κάνει τον καιρό να μοιάζει φθινόπωρο. αρκετά παιδάκια όντως τα φέρνουν με ζακέτα ενώ μάλιστα έρχονται με αυτοκίνητο. ο γιος μου πάντως είναι τόσο ζεστός που σκέφτομαι ώρες ώρες θερμόμετρο να του βαλω, όχι ζακέτα!
 18. κρουσμα κοβιντ. που σίγουρα θα αποκαλυφθούν κι άλλα με τόσα τεστ που θα γίνουν. εμεις για ασθένεια δικαιούμαστε τρεις αλλά με χαρτι γιατρού μόνο. Αν προκύψει κάτι θα πάρουμε κ τις κανονικές μας οπότε βγαίνουν άλλες 10 -12 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα. Δεν θα ενθουσιαστεί ο διευθυντής αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι. Άτομο stand by δεν υπάρχει. η περσινή νταντά κανει απογευματινά μαθήματα, δεν υπάρχει περιπτωση να κρατάει άρρωστο παιδί κ μετά να πηγαίνει σε τόσα άλλα σπίτια.. Με τον νέο χρόνο οι άδειες μηδενίζουν κ τότε θα είναι πιο σφιχτά τα πράγματα γιατί με όλο το χρόνο μπροστά είναι ρίσκο να τις πάρεις μαζεμένες αλλά δεν είναι κι ότι χάνουμε ίδιο ή θα μας απολύσουν, απλώς θα αγγωθούμε για να βγάλουμε την ύλη. στο σχολείο φέτος μετά από πολλά χρόνια είμαστε πολλοί με παιδιά σε νηπιαγωγείο ή σταθμό και αν πέφτουν όλες μαζί θα υπάρχει αναστάτωση. δεν είναι η καλύτερή μας αλλά τι να κάνουμε. ελπίζω το ότι πήγε πιο μεγάλος σχολείο να τον γλιτώσει από αυτό το χάλι των σταθμών που είναι τον μισό χρόνο άρρωστα..
 19. και τα ανίψια μου στην Αθήνα έφεραν κάτι απ το σχολείο τους. Κι εγω περιμενω τη σειρά μας… ελπίζω το έξω κ η θάλασσα να κρατήσουν τα παιδιά εδώ κάπως πιο υγιή για λίγο καιρό ακόμα. στο δικό μου σχολείο ομωσ είχαμε ήδη κρουσμα…
 20. κοντομάνικο με ζακέτα μπορεί κ να μην έχει βάλει ποτέ. εδώ επειδή κ το καλοκαίρι φυσάει, είμαστε συνηθισμένοι στη δροσιά. Οπότε το πρωινό δν το θεωρώ ψυχρα. Το σχολείο δεν είναι ούτε 5 λεπτά, αλλά κ ανάγκη για ζακέτα να υπήρχε, δεν θα του την άφηνα εκεί αφού μετά δεν θε χρειαζόταν. Κι εγω που είμαι κρυουλιαρα, συνήθισα πρώτα στην Αγγλία κ μετά εδώ τις πολλές αλλαγές θερμοκρασίας μέσα στη μέρα. Ούτε εγω φοράω ζακέτα πχ το πρωί γις να περπατήσω δυο λεπτά από το αυτοκίνητο στο σχολείο κ για τα λίγα λεπτά της πρωινής συγκέντρωσης. Επίσης τον χειμώνα, αν δεν έχει υπερβολικά πολύ κρύο, από το γραφείο βγαίνω χωρίς μπουφάν για να πάω στην τάξη.
 21. Ο δικός μου βγήκε με ζακέτα άλλου παιδιού μια μέρα. εγω δεν του είχα δώσει καν ζακέτα, μας είναι άγνωστη η λέξη. μάλλον τα μπέρδεψε η δασκάλα. Ευτυχώς ήμασταν κ οι δυο γονείς κ το κατάλαβα, ο άντρας μου θα την έφερνε σπίτι κ δυο τινά θα συνέβαιναν: ή θα την πετούσε κάπου κουβάρι να τη βρω μετά από καιρό, ή θα κορόιδευε που του έδωσα ζακέτα ενώ δεν έχει κρύο κλπ κλπ κ θα αναρωτιόμουν τι εννοεί, γιατί η ζακέτα ούτως ή άλλως κάπου κουβάρι θα είχε καταλήξει. Και στο γυννασιο έχουμε ξεχασμένες ζακέτες κ πάντα αναρψτιεμαι πώς δεν τις ζητάν οι γονείς.
 22. Έσπερος

  Α΄ Δημοτικού

  ναι, το ίδιο είναι απλώς φεύγουν ένα δίωρο την εβδομάδα από το δημοτικό του κ πάνε σε νηπιαγωγειο. Διάθεση εννοουμε ότι από το σχολείο που σε τοποθετούν κανεις κάποιες ώρες σε άλλο/άλλα σχολεία. έτσι λοιπόν στα νηπιαγωγεία δυο ώρες /εβδομάδα ανά τμήμα θα έρχεται μια δασκάλα αγγλικών συνήθως από κάποιο δημοτικό. δεν ξέρω αν επαρκούν για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες όμως.
 23. Έσπερος

  Α΄ Δημοτικού

  Έχω μάθει ότι καθηγήτριες αγγλικών από τα δημοτικά έχουν αρχίσει να διατίθενται σε νηπιαγωγεία στο νηπιο τα εργαστήρια αν κατάλαβα καλά είναι απλώς στο πλαίσιο των διαφόρων θεματικών/project, όχι κάτι ιδιαιτερο, όχι από άλλον εκπαιδευτικό (αυτό σίγουρα) κ όχι επαφές.αγωγή. Κ στις άλλες τάξεις τα διδάσκει οποιοσδήποτε με μια επιμόρφωση που δν είναι προαπαιτούμενο. για να καταλάβετε σουρεαλισμό, ας πούμε για την σεξιυαλ.αγωγή, ενώ ύπαρχουν αυτά τα θέματα στο (μονόωρο!) μάθημα βιολογίας, διαφημίζεται το αντικείμενο στο νέο μάθημα του εργαστηρίου, που μπορεί να το διδάσκει μουσικός ή καλλιτεχνικός ή κοινωνιολογος κλπ γθατι βασικά το έχουν ως πρ τη ανάθεση οι καθηγητές από τους οποίους έχουν κόψει ώρες κατά καιρούς. κ τη ρομποτική ένας απ αυτούς θα την κάνει ενώ τα παιδιά έχουν ήδη μάθημα πληροφορικής.
 24. Έσπερος

  Α΄ Δημοτικού

  Αυτά όλα ειναο στο νέο μάθημα «εργαστήρια δεξιοτήτων» που ε ει πολλές θεματικές μεταξύ των οποίων ρομποτική κ σεξουαλ.αγωγή (δν θυμάμαι πώς λέγεται). μπαίνουν σε όλες τις τάξεις αλλά διαφορετικά θέματα κάθε φορά. δεν έχω δει τι προβλέπεται για το νηπιαγωγειο, ή δεν θυμάμαι τέλος πάντων. Απλώς μην περιμένετε πολλά, είναι καμία 20αρια θεματικές πχ στο γυμναδιο, μια ώρα την εβδομάδα, άρα 3-4 ώρες το πολύ σε κάθε θεματική. Στο δημοτικό αντικαθιστά την ευέλικτη ζώνη, λίγο περισσότερες ώρες. βασικά ένα πασαλειμμα θα είναι μέσα στο οποίο ελπίζω να μείνει κάτι χρησιμο.
 25. Κάπου μεταξύ 16-23 μηνών που δεν μιλούσε κ γενικα δεν έδειχνε μεγάλη εξέλιξη, θυμάμαι που διάβαζα εδώ για τα παιδιά τξς @Yovanna κ τξς @Anna3011 που ήταν από τότε πιο προχωρημένα κ είχα καταλάβει στο περίπου ότι είναι μισό με ένα μήνα πιο μεγάλα κ σκεφτόμουν «ε μπορεί σ ένα μήνα να τα κάνει κι κ δικός μου αυτά που κάνουν τα παιδιά τους». Αλήθεια το πίστευα. Έισης ακόμα τότε πίστευα ότι έπαιζε ρόλο που γεννήθηκε πριν τις 38 εβδομάδες. Από κεκτημένη ταχύτητα ακόμα στο μυαλό μου έχω ότι υπάρχει διαφορα!