mama16

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  871
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  13

mama16 last won the day on Μάιος 1

mama16 had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

388 Good

1 ακόλουθος

Περισσότερα για την/τον mama16

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Profile Information

 • Gender
  Female

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

1.144 εμφανίσεις προφίλ
 1. Έτσι πιστεύω ότι πρέπει να φέρεται μια σωστή νηπιαγωγός... Μπράβο, μακάρι όλοι του χώρου αυτού να συμπεριφερονταν έτσι
 2. Εγώ μίλησα για παιδάκι που δεν έχει κλείσει ακόμα τα 4. Κοιτώντας λίγο τα ορόσημα σε ηλικία μέχρι 4 ετών θα πρέπει να ντύνονται κ να ξεντυνονται μόνα τους με λίγη βοήθεια. Αυτό σημαίνει ότι για κάνα 2 μήνες μπορεί να μην είναι σε θέση να τα κάνει όλα μόνα του το παιδάκι... Υποθετικά μιλώντας πάντα γιατί ακόμα το παιδί μου δεν έκλεισε ούτε καν τα 3. Από τα 4 κ μετά είδα ότι πρέπει να ντύνεται κ να ξεντυνεται τελείως μόνο του
 3. Πόσο συμφωνώ σε αυτό που λες, για το σχόλιο ότι αν ήταν άντρας νηπιαγωγός δεν θα θέλαμε να αγγίξει το παιδί μας ήθελα να απαντήσω αλλά έπρεπε να κοιμισω τα μικρά. Εμένα προσωπικά @ΑΡΓΚ δεν θα με πείραζε αν ήθελε να καθαρίσει το παιδί μου που θα μου έλεγε κιόλας ότι έγινε έτσι. Δλδ αν υπάρχει άντρας βρεφονηπιακομος δεν θα τον αφήνω πχ να αλλάξει πάνα το 2,5 πχ χρόνων παιδί μου η να το εκπαιδεύσει να βγάλει την πάνα που πολλοί παιδικοί σταθμοί το κάνουν??

 4. Διαφημίσεις


 5. Μιας κ εμένα το παιδί μου έχει γεννηθεί τον Δεκέμβριο μπορώ να σου απαντήσω ίσως πως σκέφτεται η Λένα γιατί κάπως έτσι σκέφτομαι κ εγώ. Πιστεύω ότι σε ένα χρόνο από τώρα θα είναι ικανό να ντυθεί κ να αυτό εξυπηρετηθεί μόνο του αλλά μιας ακόμα είναι μικρά δεν μπορώ να ξέρω την ακριβή εξέλιξη, αν μπορεί να τα κάνει τέλεια όλα. Κ αν σκεφτείς ότι στις μικρές ηλικίες κ 3 μήνες μπορούν να κάνουν την διαφορά θα ήταν ωραίο να ξέραμε ότι οι παιδαγωγοί θα φροντίσουν τα παιδιά μας. Κάποιο παιδάκι που είναι 4+ εννοείται ότι μπορεί να διαφέρει από ένα παιδάκι που δεν τα έχει κλείσει καν τα 4.. Κ εμένα αδιανόητο μου φαίνεται αυτό... Για τους δασκάλους καταλαβαίνω να μην χρειαστεί να βοηθήσουν ένα παιδάκι γιατί είναι αρκετά μεγάλο να τα καταφέρει μόνο του. Ένας νηπιαγωγός όμως φροντίζει νήπια που σημαίνει ότι ακόμα δεν έχουν κατακτήσει όλες τις δεξιότητες. Μου φαίνεται αδιανόητο πχ μια μαμά να δουλεύει κ για υπόθεση 5 λεπτών να πρέπει να κάνει τόσο δρόμο αν δεν είναι κ κοντά η δουλειά της με το νηπιαγωγείο.. Κ τι να πει στον εργοδότη? Ότι πρέπει να φύγει για να αλλάξει το παιδί της που έκανε τσισα επάνω του. Ίσως τα βλέπω βέβαια κ διαφορετικά γιατί δεν είμαι νηπιαγωγός αλλά κ να ήμουν πιστεύω δεν θα με πείραζε να βοηθήσω ένα νήπιο... Δεν το βλέπω καθαρά ως επάγγελμα το συγκεκριμένο!
 6. mama16

  Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

  Το ίδιο πρόβλημα το έχω κ εγώ αλλά το αποδίδω στο ότι του ανεβαίνει γαλατάκι κ ξυπνάει γιατί κάθε φορά που ξυπνούσε κ τον σήκωνα απ' την κούνια ρευοταν κ άκουγα να καταπίνει. Μέχρι 2 μηνών τον τάιζα τον έβαζα στην κούνια κ μέσα σε 20 λεπτά το πολύ ξυπνούσε κ εγώ ήμουν ένα κινούμενο πτώμα με δεδομένο ότι έχω κ ακόμα ένα παιδάκι λίγο πάνω από 2,5. Τωρα πλέον σε λίγες μέρες κλείνει τους 4 μήνες κ αφού απηυδησα με το θέμα καθώς τον έχω αγκαλιά σε μια πολυθρόνα κ θηλάζω έχω γύρω γύρω μαξιλάρια κ κάτω απ' το χέρι μου για να τον στηρίζω κ να μην πέσει κ αποκοιμιεμαι κ εγώ. Κ μετά από καμιά ώρα ενώ έχει τελειώσει ο θηλασμός τον πάω στο κρεβάτι κ κοιμόμαστε. Θα τον θήλαζα ξάπλα αλλά δεν μπορώ γιατί του ανεβαίνει γαλατάκι κ δεν μπορεί να κοιμηθεί. Αν το δικό σου το μωρό δεν έχει τέτοια θέματα θα σου συνιστούσα να τον θηλάζεις έτσι για να μπορείς να κοιμηθείς λίγο. Να σου ζησει!
 7. Κορίτσια επειδή είμαι εντελώς άσχετη στο θέμα, τα δημόσια νηπιαγωγεία δεν είναι μέχρι τις 1 το μεσημέρι? Σε μας εδώ τέτοια ώρα σχολανε οπότε δεν τρώνε μεσημεριανό εκει
 8. Αυτό με τις τουαλέτες με φοβίζει. Βέβαια έχουμε ένα χρόνο ακόμα μπροστά μας αλλά όταν θέλει να πάει τουαλέτα εγώ την σηκώνω κ την βάζω. Είναι πολύ κοντουλα για να φτάσει από μόνη της κ εννοείται ότι της έχω ειδικό καθισματακι. Στα προνήπια πως θα μπορεί να κάθεται?
 9. Λυπάμαι πολύ, σου εύχομαι η επόμενη φορά να είναι κ η τυχερή σ!
 10. Όχι ούτε εγώ θα την στείλω. Τώρα που έχω κ νεογέννητο στο σπίτι δεν θέλω να μεταφέρει συνέχεια ιώσεις. Μια χαρά τον βλέπω τον δικό σου κ σε ένα χρόνο θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο. Κ εγώ στην τουαλέτα την βοηθάω, είναι κ τόσο κοντουλα που δεν θα έφτανε ούτε με σκαλοπατακι να ανέβει μόνη της! Τα ρούχα πιο εύκολα τα βγάζει απ' ότι να τα ξαναβάλει. Όσο για την ζωγραφική το αμέλησα κ δεν της έχω πάρει ακόμα αλλά πρέπει να το κάνω για να μαθαίνει.
 11. Οι ερωτήσεις σου ενδιαφέρουν κ εμένα πολύ.. Ούτε εσύ έστειλες τον μικρό σου καθόλου παιδικό ε?? Κ ούτε φέτος θα πάει... Ελπίζω του χρόνου να είναι εύκολη η προσαρμογή!
 12. Λογικά θα έκανε λάθος κ είπε για αραίωση γιατί δεν γίνεται απ' τη μια μέρα στην άλλη να αυξηθεί τόσο πολύ... Πάντως το ότι βγήκε θετική η χοριακη είναι ευχάριστο.. Καλούς διπλασιασμους!!!!
 13. Χαίρομαι πολύ να ακούω από γονιό αυτά τα λόγια που λες εσύ στο παιδί σου. Συνήθως οι Έλληνες γονείς θα σε σπρώξουν σε κάποιο επάγγελμα που κατά την άποψη τους έχει "κύρος" όπως γιατρός η δικηγόρος ιδιαίτερα αν είναι μαθητές του 20. Αλλά ξεχνάνε ότι για να γίνει κάποιος επιτυχημένος σε κάτι αρκεί να του αρέσει κ θα διαπρέψει. Έχω σπουδάσει (ειναι κάτι που μου αρέσει βέβαια) αλλά αν δεν έχεις την οικονομική στήριξη από τους γονείς είναι δύσκολο να επιβιώσεις κ να ανοίξεις δικό σου γραφείο. Στο δημόσιο η στον ιδιωτικό τομέα είναι μηδαμινές οι θέσεις. Οπότε ενώ σπούδασα βλέπω τόσα ΙΕΚ κ τόσους σπουδαστές εκεί που μέσα σε 2 χρόνια τελειώνουν κ αν είναι εργασία που έχει πέραση στις μέρες μας βρίσκουν κατευθείαν δουλειά!! Κ σκέφτομαι τον κόπο που κάνει το κάθε παιδί να περάσει σε μια σχολή (για να έχει πτυχίο) κ ας είναι καρφιτσωμενο στον τοίχο... Κ στις μέρες μας πολλοί είναι έτσι που κάτι άλλο σπουδάζουν κ σε άλλο τομέα δουλεύουν.. Το καλό τουλάχιστον με το δικό μου επάγγελμα είναι ότι μπορείς να το εξασκεις κ στα "μαύρα".
 14. Αραίωση ξέρω ότι κάνουν όταν είναι πάρα πολύ υψηλή η χοριακη. Πχ κ στις 2 εγκυμοσύνες που είχα μου είχαν πει ότι θα κάνουν αραίωση γιατί είναι πολύ υψηλή κ το αποτέλεσμα ήταν περίπου 25.000 (χιλιάδες δλδ). Τώρα ή μπερδεύτηκε κ είπε για αραίωση ή έγραψαν λάθος αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά η χοριακη είναι θετική. Καλύτερα είναι να κάνεις στο πρώτο εργαστήριο για να δεις κ την αύξηση.. Σ εύχομαι καλά αποτελέσματα!!
 15. Η απουσία του πατέρα ίσως είναι ένα θέμα αλλά πιστεύω θα σας κάνει καλό. Η μικρή θα μάθει καλύτερα τη γλώσσα, θα γνωρίσει περισσότερο κόσμο κ θα ασχολούνται περισσότερο μαζί της. Εσύ από την άλλη θα έχεις βοήθεια αρκετή για να τα βγάζεις πέρα κ με τα 2 παιδιά που λογικά το χρειάζεσαι. Τώρα βέβαια το αρνητικό είναι ότι δεν θα βλέπει τον μπαμπά της κ μισός χρόνος είναι αρκετός. Σκέφτομαι μήπως της βγει θυμός ότι σαν να έφυγε από κοντα της ή να τον ξεσυνηθισει κ να τον κρατάει σε απόσταση όταν τον ξανά δεί... Οπότε μάλλον δεν σε βοήθησα γιατί κ υπέρ βλέπω (ειδικά για σένα) κ κατά..
 16. Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά κ να σταματήσει σύντομα η αιμορραγία. Αν δουλεύεις καλύτερα θα ήταν να πάρεις αναρρωτική κ να προσπαθήσεις να προσέχεις όσον το δυνατόν περισσότερο! Πολλές κοπέλες αντιμετωπίζουν αιμορραγίες κ εξελίσεται μια χαρά η κύηση. Εγώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη που είχα κάνει αμνιοπαρακέντηση δεν ένιωσα να πονάω την ώρα της εξέτασης. Σου είπε ο γιατρός ότι υπάρχει πιθανότητα για αυτήν την επιπλοκή η ο εμβρυολογος δεν έκανε πολύ σωστά τη δουλειά? Δεν ξέρω τι να υποθέσω..