Eπισκευές, Βελτίωση & Aνακαίνιση σπιτιού
Βλάβες στο δάπεδο, στα υδραυλικά; Γυψοσανίδες, ανακαίνιση μπάνιου; Νέα παράθυρα/κουφώματα, ή πατζούρια; Ηλεκτρικό υπόβαθρο, κάμερες & συναγερμός;
43 topics in this forum
-
- 2 followers
- 31 replies
- 17.8k views
Γεια σας, Έχουμε ένα διαμέρισμα του 1983 115τμ σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε σε ανακαινιση. Αρχικά όμως σκεφτόμασταν να ανακαινίσουμε μόνο την κουζίνα και το μπάνιο. Πόσο θα κοστίσει περίπου? Είναι προτιμότερο να επιλέξουμε εταιρία η μεμονωμένους επαγγελματίες για κάθε εργασία ? Ευχαριστώ
Last reply by samsympan, -
Διαφημίσεις
-
- 0 replies
- 569 views
Καλησπέρα , Ενδιαφέρομαι για την ανέγερση ξύλινης κατοικίας με τον αμερικάνικο τρόπο χτισίματος . Μετά από μία σύντομη έρευνα που έκανα στο internet βρήκα τις εξής κατασκευαστικές εταιρίες : τον Κοφινά , την EasyHome και την WandS Vasilainas . Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε αν γνωρίζετε μία από αυτές τις εταιρίες? Ευχαριστώ πολύ.
Last reply by MariaAnt371, -
- 1 follower
- 0 replies
- 697 views
Καλησπέρα! Όπως έχω γράψει και παλιότερα, μου αρέσουν οι οικιακές εργασίες, τα diy projects επίπλων, τα μαστορέματα, τα μερεμέτια. Συνδυαστικά με το γεγονός ότι δύσκολα βρίσκεις μάστορα να σου κάνει μερεμέτι νοικοκυρεμένο, προσεγμένο στην λεπτομέρεια (οι περισσότεροι δεν έρχονται καν για μερεμέτια -έχει μια βάση αυτό μεν, έχει κι ένα μεγάλο αλλά όμως- ή αν έρθουν κάνουν τσαπατσοδουλειές και σε υπερχρεώνουν), έχω κάνει διάφορα η ίδια στο σπίτι. Ήθελα να μοιραστώ δύο πιο πρόσφατα, που μπορεί να φανούν χρήσιμα και σε άλλους. Λοιπόν, έχουμε πολλά έπιπλα IKEA. Με τα γνωστά υπέρ και κατά. 1) Συρταρίερα Hemnes. Όμορφη αισθητικά και από τις πιο ακρι…
Last reply by samsympan, -
- 1 follower
- 42 replies
- 15k views
Καλησπέρα!!!! Σύντομα θα χρειαστεί με τον άντρα μου (πήραμε την μεγάλη απόφαση λόγω παιδιού) να μετακομίσουμε μόνιμα στην επαρχία και συγκεκριμένα στο πατρικό του! Θα μας το παραχωρήσουν τα πεθερικά μου, ωστόσο το σπίτι παρότι σχετικά καινούριο (ούτε 30 ετίας), έχει άθλια διαρρύθμιση και παλιακό γούστο, οπότε θα προβούμε σε ολική ανακαίνιση... Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει για το τί πρέπει να κάνω? Εχω πελαγώσει... Σκέφτομαι να πάω σε εταιρεία, αλλά δεν έχω κάποιον να με κατευθύνει... Επίσης, σκεφτόμουν την πιθανότητα να επισκεφτώ κάποιο μηχανικό ή διακοσμητή με μεράκι, να μου φτιάξει κάποια σχέδια για τη νέα μορφή του σπιτιού, με αμοιβή εννοείται, αλλά …
Last reply by little lamb, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.8k views
Καλησπέρα, έχω ένα παιδάκι 2 ετών, μένουμε Τούμπα και σκεφτόμαστε να μετακομίσουμε μόνιμα στα πέριξ της Θεσσαλονίκης γιατί δεν παλεύεται άλλο η κατάσταση στην πόλη. Τα μοναδικά ανεπτυγμένα προάστια που είναι κοντά στη Θεσσαλονίκη είναι η Θέρμη, ο Τρίλοφος και το Πλαγιάρι. Είδαμε και Πανόραμα και Πυλαία αλλά επειδή έχουν χτιστεί τα πάντα, δεν έχει καινούρια σπίτια. Καινούρια σπίτια η το πολύ 10ετιας έχει μόνο σε αυτές τις 3 περιοχές που ανέφερα. Θέρμη έχει ακόμα ανοικοδόμηση, οπότε έχει ολοκαίνουρια σπίτια, Τρίλοφο και Πλαγιάρι έχει σπίτια του '10 και επειδή έχει αρκετά απούλητα, τα δίνουν μισοτιμης. Πρόσφατα πουλήσαμε το διαμέρισμα το δικό μου και της συζύγου μου και με β…
Last reply by srek, -
- 3 followers
- 61 replies
- 4.1k views
Γεια σε όλη την παρέα!! Θα ήθελα να μοιραστώ ένα δίλημμα που μας απασχολεί εδώ και λίγο καιρό και να ακούσω τη γνώμη σας! Έχω ένα παιδάκι 18 μηνών και στο μέλλον θα θέλαμε να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας κι άλλο. Ζούμε στην Αθήνα, δουλεύουμε εδώ και όπως καταλαβαίνετε χρόνος δεν υπάρχει για τίποτα και βοήθεια επίσης καμία. Δεδομένης της πανδημίας, ο χρόνος που πέρασε ήταν πολύ δύσκολος. Λόγω της κατάστασης, η δουλειά του άντρα μου έχει μετατραπεί σε μόνιμα εξ αποστάσεως. Εγώ διατηρώ επιχείρηση η οποία με αρκετό κόπο, μπορεί να μεταφερθεί στην επαρχιακή πόλη από όπου καταγόμαστε και οι δύο. Όπως καταλαβαίνετε, καταφέρνω να δουλέψω ελάχιστες μόνο ώρες…
Last reply by vicky86, -
- 3 followers
- 23 replies
- 2.1k views
Mένω σε μονοκατοικία και διπλα υπάρχει επίσης μονοκατοικία, τα υπόλοιπα σπίτια είναι μικρές πολυκατοικίες. Θεωρητικά θα περίμενε κανείς ότι θα είχαμε ησυχία, αλλά οι άνθρωποι με την μονοκατοικία δίπλα προφανώς θεωρούν ότι τους ανήκει η γειτονιά. Είναι και από τους παλιότερους κατοίκους στην περιοχή και έχουν μία νοοτροπία "εμείς κάνουμε ό,τι θέλουμε, και εσείς αν φταρνιστείτε στο μπαλκόνι σας μας ενοχλείτε". Τέλοσπάντων ειδικά ο πατέρας (ετών 60κάτι πια) είναι ένας άθλιος τύπος, ημίτρελος, νταής, προσβλητικός. Η γυναίκα του πιο νορμάλ, αλλά έχουν και ενήλικα πλέον παιδιά που τα έχει κάνει σαν τα μούτρα του. Αρκετά μεσημέρια και ακόμη χειρότερα μέχρι τις 3-4 το πρωί, βγαίν…
Last reply by Adios amigos, -
- 4 followers
- 31 replies
- 5.5k views
Ανακαινίζω το μπάνιο μου και έχω έρθει αντιμέτωπη με το διλημμα: μπανιέρα η ντουζιέρα; Από τη μια σκέφτομαι ότι η ντουζιέρα είναι πιο πρακτική, αλλά μετά σκέφτομαι ότι είναι απαγορευτική για κάποια πράγματα, πχ αν θέλεις μόνο να λουστεις η για το μπάνιο των μωρών. Καμία εμπειρία;
Last reply by g1g1, -
- 1 follower
- 25 replies
- 3.7k views
Καληπέρα σας και καλώς σας βρήκα! Είμαι καινούργιο μέλος στο συγκεκριμένο forum, μου αρέσουν πολύ οι συζητήσεις που έχετε μεταξύ σας και γι αυτό αποφάσισα και εγώ να σας αναφέρω με την σειρά μου το δικό μου δίλλημα. Διαθέτω ένα οικόπεδο: 214,55 τμ με συντελεστή δόμησης 1,6 βρίσκεται 800 μέτρα από τον σταθμό του μετρό (10 λεπτά απόσταση με τα πόδια) βρίσκεται 800 μέτρα από το εμπορικότερο σημείο της πειοχής μου (10 λεπτά απόσταση με τα πόδια) βρίσκεται πολύ κοντά σε super market, σχολεία, εκκλησία μπορώ να οικοδομήσω 343,28 τμ (3 ορόφους των 109,26τμ) Το μειονέκτημα που έχει είναι ότι βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στο νεκροταφείο της…
Last reply by ΑΡΓΚ, -
- 9 replies
- 24.8k views
χτες είχαμε συνάντηση με την αρχιτέκτονα που έχει αναλάβει τα σχέδια του σπιτιού μας. όταν ήρθε η συζήτηση στα κουφώματα μας πρότεινε τα ξύλινα, γιατί: 1. κοστίζουν πια όσο και τα καλής ποιότητας αλουμινίου (ουσιαστικά τα αλουμινίου έχουν ακριβύνει πολύ γιατί σύμφωνα με τον νέο ΚΕΝΑΚ πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές κι άρα έχουν προστεθεί υλικά) 2. είναι πιό όμορφα από άποψη αισθητικής 3. έχουν καλύτερη μόνωση και καλύτερη πυρασφάλεια 4. μπορείς να διαλέξεις εσύ το σχέδιο (να το σχεδιάσεις μόνος σου) 5. με τη σωστή συντήρηση, έχουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής 6. ταιριάζει καλύτερα στο "εξοχικό" χαρακτήρα της περιοχής που είναι το σπίτι εσείς, τί νομίζετε?…
Last reply by GianParent, -
- 71 replies
- 76.3k views
Καλησπέρα σας έχει τύχει ποτέ να κάνετε έξωση σε ενοικαστή σας?Μήπως γνωρίζετε το κόστος και το χρονο που απαιτείται για να ξεκουμπιστεί από το σπίτι ο καλοπληρωτής?Ο δικηγόρος μου είπε οτι αν κάνεις αγωγή στον κακοπληρωτή υποχρεούται να σε αποζημιώσει για όσο διάστημα διαρκεί η μίσθωση εκτός αν το ακίνητο ξανανοικιαστεί.Ρωτάω αν γνωρίζετε σχετικά και αν σας έχει συμβεί στην πράξη γιατί η θεωρία απέχει απο την πράξη για να δω τελικά τι με συμφέρει να κάνω.Σας ευχαριστώ!
Last reply by Riame, -
- 8 replies
- 3k views
Καλησπέρα σας, και καλώς σας βρήκα! Είμαι νέο μέλος στο forum και είμαι μπαμπάς ενός μπέμπη 1 μηνών. Βρήκα πολλά ενδιαφέροντα θέματα σε αυτή την ενότητα και αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου για να ακούσω γνώμες για ένα θέμα που με απασχολεί αυτό το διάστημα. Λοιπόν, κατάγομαι από από μια περιοχή των ανατολικών προαστίων της Θεσσαλονίκης, όπου εγώ και η σύζυγος μου εργαζόμαστε στην ίδια περιοχή μόνιμα χωρίς προοπτική να αλλάξουμε περιοχή εργασίας. Μιας και γίναμε πρόσφατα γονείς και μας αρέσει το μέρος όπου ζούμε σκεφτήκαμε να ανακαινίσουμε το πατρικό μου και να μείνουμε εκεί ώστε να γλειτώσουμε το ενοίκιο. Το πατρικό μου είναι μια μονοκατοικία 500τμ σε κεντρικό σημείο…
Last reply by katerina435, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.5k views
Γεια σας! πρεπει να βαφτει ένα ακίνητο κ ψαχνουμε απο ποιο μερος στην αθηνα θα πετυχουμε καλυτερη τιμη σε αποχρωση μετριας ποιότητας, ούτε τη πιο φτηνη ούτε την πιο ακριβή! Ρωτάω μήπως κ έχει κανει κανεις ερευνα αγορας τελευταια. Πχ θα ηταν αρκετά πιο φτηνο απο καποια αλυσίδα καταστηματων ή ειναι ιδιες οι τιμες με μικροτερα καταστηματα με ειδη χρωματοπωλειου; Απο το τηλεφωνο δυστυχως δεν λενε τιμη, κ φυσικα ο χρονος δεν υπαρχει. Ελπιζω στην βοηθεια σας:-)
Last reply by mamaef, -
- 25 replies
- 32.9k views
Κορίτσια μου αλλάζουμε τις ντουλάπες στο σπίτι μας γιατί ήταν παλιές. Είχα αποφασίσει να βάλω ανοιγόμενες πάλι. Όμως η αδερφή μου μου πρότεινε συρόμενες. Είναι πιο όμορφες λέει. Αυτό που κοιτάω εγώ είναι να είναι βολικές πρώτα και μετά όμορφες. Πείτε μου την γνώμη σας αν έχετε συρόμενες ντουλάπες και σας βολεύουν περισσότερο ή όχι ? Αν είναι πολύ πιο ακριβές ? Είναι δύο ντουλάπες 2,5 μέτρα, μία 2,20 και μία μικρούλα 1,10.
Last reply by SylkoLiakos, -
- 1 reply
- 2.3k views
Γεια σας, Σε μερικές εβδομάδες πρόκειται να μετακομίσουμε από την Πάτρα στην Αθήνα, στο πατρικό του άντρα μου και θέλουμε να το φρεσκάρουμε λίγο βάφοντάς το. Επειδή δεν γνωρίζουμε ιδιαίτερα τους μάστορες στην περιοχή ούτε και το τι τιμές παίζουν, τι περίπου θα πρέπει να περιμένουμε για 65τμ με όλα μέσα (υλικά και εργασία); Ευχαριστώ!
Last reply by ΑΡΓΚ, -
Ερώτηση: Αν στο σπίτι που νοικιάζεις ( την έχω μέσα 3 χρόνια ) σκιστούν οι τέντες, τη ζημιά την επωμίζεται ο νοικάρης ή ο ιδιοκτήτης; Εκείνη λεει ότι το τεντόπανο έχει καεί από τον ήλιο κ εγώ της απαντώ ότι δεν κάνει γενικώς σωστή χρήση κ όταν έχει αέρα κ βροχή πρέπει να τις σηκώνει... Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; καλύπτεις τη ζημιά 50%? Δεν καλύπτεις τίποτα; το αναλαμβάνεις όλο; Στο συμβόλαιο δεν έχω κάνει καμία διευκρίνιση από όσο θυμάμαι...
Last reply by ΚατΑλαν, -
- 6 replies
- 3.3k views
Γειά σε όλους! έχω το εξής ερώτημα - μήπως έχετε εμπειρία με μπάρες απαγόρευσης στάθμευσης? υπάρχουν δίποδες ή τρίποδες, και πρεπει να μπουν στην πυλωτη της πολυκατοικίας μας, ως κοινό έξοδο, μπάρες στάθμευσης γιατί υπάρχουν καταπατητές. Το αποφασίσαμε δηλαδή ως πολυκατοικία. ο χώρος είναι στενός, δηλαδή δεν χωράνε σε κάποια σημεία να περάσουν τα αυτοκίνητα οπότε οι μπάρες θα πρεπει να είναι μικρές λογικά. είναι σημαντικό να είναι εύχρηστες, καπως καλής ποιότητας. έχει κανείς γνώμη/εμπειρία ? είδα ότι υπάρχουν με διαφορετικές διαμέτρους σωλήνα, ή και υλικό. ακόμα, τι θα πρέπει να προσέξει ίσως ο τεχνκός στην τοποθέτηση ?..... θα εκτιμή…
Last reply by osin, -
- 5 replies
- 4.7k views
Δεν το λεω παιδικο δωματιο μιας και το μωρο θα μενει στο δικο μας δωματιο. Δηλ δηπλα στο κρεβατι μας θα βαλουμε την κουνια. Προσφατα προσεξα οτι στους τοιχους του δωματιο μας υπαρχει μουχλα (μαυρο). Για να το ξεφορτωσω αρκει να πλυνουμε τα σημεια που εχει με χλωρινη (η με κατι αλλο) η πρεπει και να βαψουμε το δωματιο πριν το ερχομο του μωρο. Πριν 5-6 χρονια βαφτηκε, αλλα η τοιχοι δεν μοιαζουν σκονησμενα (τα περασα με μωρομαντηλο γιαν να δω αν μαζευτηκαν σκονη).
Last reply by Δωρα, -
- 0 replies
- 3.3k views
Γονείς καλησπέρα και να χαίρεστε τις οικογένειές σας Μένω σε μεζονέτα και έχω μια κυκλική ξύλινη σκάλα. Πρέπει να κλειστεί ο δεύτερος όροφος γύρω γύρω από τη σκάλα γιατί τα κάγκελα είναι χαμηλά αλλά δεν ξέρω κάποιον καλό μαραγκό. Εχει κανείς να μου προτείνει κάποιον ; Σας ευχαριστώ
Last reply by Georgiargyro, -
Κοτέτσι.... 1 2
by livinath- 32 replies
- 12.2k views
Από το θέμα νομίζω παίρνετε μια ιδέα..! Λοιπόν, το ζήτημα έχει ως εξής: Στο σπίτι μας έχουμε κήπο. Το μπροστινό κομμάτι είναι 40τμ και το πίσω 107τμ. Όταν κάναμε διαμόρφωση χώρου αποφασίσαμε να αφήσουμε τον φυτο-φράκτη και να φυτέψουμε μόνο γκαζόν. Αυτό έγινε το 2013. Το παιδί μας έχει μεγαλώσει αρκετά είναι 7 ετών πια, ακόμα παίζει στον κήπο βέβαια αλλά νομίζω πως άντε να τραβήξει 1-2 χρόνια ακόμα. Σκεφτόμασταν ένα μέρος του κήπου πίσω να το κάναμε λαχανόκηπο, της αρέσει και της κόρης μας άλλωστε αυτή η ενασχόληση. Εμένα όμως μου έχει κολλήσει και το άλλο... Θέλω να βάλουμε κότες. Όχι πολλές 3-4 κι έναν κόκκορα βεβαίως-βεβαίως. Έχω δει διάφορες κατασκευές για κοτέτσι στ…
Last reply by Χαρά-Μαρία, -
- 0 replies
- 5.6k views
γεια σας. το χειμωνα εκει που κοιμαται το παιδι εχω στο πατωμα τη φλοκατη μαλλινη που ειχα μικρη στο δικο μου αψογα συντηρημενη. Αλλα αντιθετα με μενα εχει τρελο βηχα! θα αγορασω τωρα χειμωνιατικα χαλια. εχει κλεισει το royal carpet και δε ξερω απο που να βρω! ολα ειναι μαπα ή δεν εχει! Ψαχνω μονοχρωμο ρολο φλοκο κοντοτριχο που βγαινει σε πολλα χρωματα πχ κοκκινο.. αν ξερετε κατι παρακαλω βοηθεια..εχω κρυο σπιτι και απο το πασχα κ εξης εβαλα.... παπλωμα στο πατωμα (!) για να κρατα ζεστο το παιδι απο τα πλακακια.
Last reply by giwta-la, -
- 17 replies
- 8.1k views
Κορίτσια καλημέρα! Πέρσι το Σεπτέμβριο μπήκαμε με τον άντρα μου στο σπίτι μας. Μιας και ήταν το πατρικό μου κάναμε κάποιες ανακαινίσεις δεν πειράξαμε όμως το σύστημα θέρμανσης που είναι κλασσικά το καλοριφέρ. Εχω άκουσει οτι η ενδοδαπεδια είναι πολύ καλύτερη από το καλοριφέρ. Έχει κάποια να μου πει τη γνώμη της;
Last reply by Goulitsa, -
- 0 replies
- 7.2k views
Καλημερα, ψαχνω για μοδιστρα η καλυματά, μενω στα Βριλησσια, αρα καπου εδω γυρω. Θελω να ραψω ενα καλυμα για τα μπρατσα του εκρου (μα τι εμπνευση ειχα !!!!) καναπε μου, δεν μπορω να βρω ομως καποιον που τα αναλαμβάνει, το υφασμα το εχω ηδη. Σας ευχαριστω !!!
Last reply by TAMMI, -
- 3 replies
- 8.6k views
γειά σας σε όλους! γνωρίζει κάποιος πόσο θα κόστιζε το χτίσιμο ενός ορόφου σε πολυκατοικία, που ήδη προυπάρχει - που χτίστηκε το 1980? υπάρχει πρόβλεψη πολεοδομικά για έναν όροφο ακόμα, και οι ιδιοκτήτες χρεώνονται τον χώρο αυτό φορολογικά, οπότε σκέφτονται εάν αξίζει το χτίσιμο + ενοικίαση αυτού του χώρου που θα δημιουργηθεί, για να καλυφθούν άλλα έξοδα γενικά & καλύτερη μελλοντική εκμετάλλευση. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούνταν ως ταρατσα, έχει μόνωση από πάνω δηλαδή. πόσο βγαίνει ανάλογα με το εμβαδόν το χτίσιμο ενός ορόφου, + επιπλέον πόσο βγαίνει να "ντύσεις" αυτόν τον όροφο, με παραθυρα, μπάνια, ντουλάπες, έτσι ώστε να ειναι ενοικιάσιμος …
Last reply by sofi@p, -
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΟΥΚΕΤΕΣ 1 2 3
by TARA- 60 replies
- 78.7k views
Καλημέρα σε όλους! Θέλουμε να αγοράσουμε κρεβατάκι για τον γιο μου και σκεφτόμαστε κουκέτα για εξοικονόμηση χώρου.΄Εχω δει διάφορα σχέδια στο internet, μου άρεσαν οι ιδέες της modeco, δε γνωρίζω όμως κατά πόσο είναι καλής ποιότητας ή όχι. Αν έχει κάποιος-α εμπειρία στο θέμα, ας μου απαντήσει!
Last reply by zouzounel,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 replies
- 20,356 views
-
- 2 replies
- 9,548 views
-
- 0 replies
- 7,801 views