Πίνακας Συνεισφοράς


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 10/10/2021 in all areas

 1. 7 points
  Για τον ΝΑΚΑ δεν ξέρω, τα gymboree είναι πολύ ωραία, μπορει να τον πηγαίνει και ο σύζυγος κάποιο πρωινό να περνάει και η ώρα του Για την επιλογή του παιδικού, πραγματικά υπό τις συνθήκες που περιγράφεις μου φαίνεται τελείως παράλογο να πάει τόσο μικρό μωρό παιδικό μέσα στον χειμώνα και μέσα στον covid από την στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα να μείνει σπίτι με κάποιον από τους γονείς. Sorry προκαταβολικά για το θάρρος, αλλά ας κάνει υπομονή για κάποιους μήνες ο σύζυγος, δεν είναι και πολλές οι ώρες, αν επρόκειτο για μαμά δεν θα γινόταν καν συζήτηση για παιδικό.
 2. 7 points
  Σίγουρα όχι τιμωρία και μόνιμο κήρυγμα για την κακή τους συμπεριφορά, αυτό μόνο χειρότερη κάνει την κατάσταση. Θέλει πολύ καλή συνεργασία σχολείου και οικογένειας, δεν αρκεί η προσπάθεια να γίνει μονόπλευρα, και φυσικά θέλει χρόνο, η δασκάλα σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχει περισσότερο τον νου της ώστε να αποφευχθεί κάποια σύγκρουση μεταξύ των παιδιών ώστε να μην υπάρξει τραυματισμός (που εκεί τα πράγματα είναι πιο σοβαρά). Μιλάμε αυτή τη στιγμή για παιδάκια 4 ετών, πλάθονται ακόμα και η συμπεριφορά τους μπορεί να αλλάξει (εφόσον δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα). Τα παιδάκια αυτά συμπεριφέρονται άσχημα στο παιδί σου? το χτυπάνε? Γενικότερα δημιουργούν πρόβλημα στην τάξη και σε άλλα παιδιά? Αν απλά την ενοχλεί σου το γεγονός ότι είναι ζωηρά χωρίς να συμβαίνει κάτι άλλο τότε δεν μπορείς κάνεις κάτι άλλο παρά να μάθεις το παιδί σου να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις, να απομακρύνεται από πρόσωπα που δεν νιώθει καλά μαζί τους και να μιλάει όταν την πειράζουν. Αν την χτυπάνε, Ένας καλός και αποτελεσματικός τρόπος είναι να απλώνει το χέρι της και να λέει ''στοπ, όχι'' . Εγώ λοιπόν που έχω ένα ''ζωηρό'' ή ''άτακτο'' παιδί, ο καθένας βάζει την ταμπέλα που θέλει, εγώ βέβαια έχω επιλέξει να λέω πως το παιδί μου μερικές φορές αντιδρά παρορμητικά, αυτό που κάνω είναι να το εκπαιδεύω ώστε να διαχειρίζεται αυτά που νιώθει, το είπα και πιο πάνω πως δεν είχα θέμα στα 4-5 (ούτε τώρα έχω, αντίθετα μάλιστα ) στο σχολείο επειδή ήμουν τυχερή λόγω της δασκάλας του. Τώρα πια στα 6 είναι όλα (σχεδόν) πολυ πιο εύκολα και φαίνεται η δουλειά που έχουμε κάνει. Δεν έχουν όλα τα παιδιά τις ίδιες αντιδράσεις, τον ίδιο χαρακτήρα, σαφώς πρέπει οι γονείς με τα πιο παρορμητικά παιδιά να τα καθοδηγήσουν ώστε να τα μάθουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους, όμως και οι γονείς με τα πιο ''ήρεμα'' παιδιά πρέπει να τα μάθουν να προστατεύουν τον εαυτό τους, και να μιλούν όταν γίνεται κάτι που τα φέρνει σε δύσκολη θέση. Δεν είναι απαραίτητα η σωστή λύση το να απομακρύνεις το ''πρόβλημα''. Για να μη παρεξηγηθώ δεν υπονοώ πως κάνετε κάτι λάθος, απλά λέω πως βλέπω εγώ τα πράγματα . υγ: και ο γιος μου έχει έναν συμμαθητή στην τάξη που μου είπε πως όταν του μιλάει δεν καταλαβαίνει τι του λέει, (προφανώς δεν καταλαβαίνει την γλώσσα), και πως θυμώνει όταν κάτι γίνεται και χτυπάει τα υπόλοιπα παιδιά , του εξήγησα πως αφού δεν μιλάει την γλώσσα είναι μία καλή ευκαιρία αν ο ίδιος θέλει να τον βοηθήσει να την μάθει, αν τον χτυπήσει να ενημερώσει την δασκάλα του. Και μετά μου είπε πως το πειράζουν και εκέινο θυμώνει...-ε φυσικά θα θυμώσει, είναι σε μία ξένη χώρα που δεν μιλάει την γλώσσα με πόσα παιδιά που δεν τα καταλαβαίνει και τον πειράζουν και από πάνω- φυσικά και θα αντιδράσει, με τον λάθος τρόπο βέβαια, και εκεί του είπα πάλι να μην τον πειράζει και αν τον χτυπήσει να πάει και πάλι στην δασκάλα. Μπορεί αν δεν του αρέσει η παρέα του να μη παίζει μαζί του όμως δεν επιτρέπεται να το πειράζει!!!Απλά πράγματα δεν θέλει πολυ ανάλυση.
 3. 6 points
  Κάντυ άρα μιλάμε να πάει από Γενάρη; Σου δίνω μια εναλλακτική (μάλλον το έχεις σκεφτεί αλλά θα το πω και γω γιατί ιδιωτικά φαντάζομαι κάτω από 350 Αθήνα δεν θα βρεις όπως είναι και Θεσσαλονίκη σε εμάς) με τα 400€ βρες μια κοπέλα να στον κρατάει το πρωί και κάνε εγγραφή αφού το ψάξεις το θέμα του σχολείου τον Απρίλη για την καινούργια χρονιά 2022-2023 όπου αν μπορείς να πάρεις ΕΣΠΑ με κριτήρια για ιδιωτικά εργαζόμενες μητέρες και μητέρες του δημοσίου και να γλιτώσεις ένα αρκετά μεγάλο ποσό θα είναι πολύ καλύτερα. Στο γράφω μόνο και μόνο για τις ασθένειες φέτος. Μια εβδομάδα θα πηγαίνει μια θα κάθεται και θα πρέπει να έχεις μεριμνήσει για άτομο όταν θα είναι σπίτι. Από το να δίνεις τζάμπα λεφτά για λίγους μήνες που θα τους κουτσοπάει (γιατί αρρωσταίνουν και καλοκαίρι) δες μήπως τον γράψεις να πάει μια και καλή από Σεπτέμβρη. Για τιμές θα σου γράψουν οι υπόλοιπες νομίζω είναι πολλές που τα πήγαιναν ιδιωτικά.
 4. 6 points
  Στα 3 δεν είχε φανταστεί τι σημαίνει σπάει η μπάλα..? Είσαι σίγουρη? Εγώ, αν δεν φοβόμουν μην κοπεί, θα τον έβαζα να τα μαζέψει αυτός. Μιας φίλης μου ο γιός, όταν ήταν 3,-4 περίπου, είχε πάρει το πακέτο με το ρύζι και το πετούσε ψηλά. Του λέει η μαμά του λοιπόν, αν σου πέσει και σπάσει, σου το λέω, θα τα μαζεύεις σπυρί-σπυρί. Συνέχισε αυτός, μέχρι που πέφτει το ρύζι και σπάει. 2 ώρες τον είχε και μάζευε. Έκλαιγε αυτός, τίποτα εκείνη. Κάποια στιγμή , χρόνια αργότερα, πήγε να κάνει το ίδιο ο μικρός του αδερφός. Μη του λέει! Θα τα μαζεύεις σπυρί-σπυρί!
 5. 5 points
  Εγώ έχω έναν πολύ παιδαγωγικό τρόπο για να μαζέψουν.. (not): αν δεν μαζέψεις εσύ..θα μαζέψω εγώ σε σακούλα...
 6. 4 points
  Έχεις ακούσει το "όλοι λένε για τα terrible twos και κανείς δεν λέει για τα freaking fours"? Ε...κάπως έτσι! Όλες μου οι φίλες εκτός από εμένα, αποφάσισαν να κάνουν δεύτερο παιδί όταν το πρώτο τους έγινε περίπου 4, κίνηση απελπισίας και λάθος υπολογισμός βέβαια αλλά δεν είναι και τελείως τυχαίο, όντως περίπου σε αυτή την ηλικία, οι γονείς σταματάμε να αρκούμε, δεν ικανοποιούνται πια τα παιδιά από την παρέα των γονιών τους μόνο.
 7. 4 points
  Ευχαριστώ.με έχει φάει η αγωνία στο σπίτι.επαιρνα κ τη γραμματέα λ κάτι μάθαινα.τωρα ο αδερφος μου της ειπε να παίρνει μόνο εκείνον γιατί είναι λέει ντροπή να μιλάει με μένα από το σπίτι ενώ αυτός είναι απ έξω.Εκεινος ομως έχει γαϊδουρινή υπομονή κι εγώ δεν το αντέχω αυτό.
 8. 4 points
  Καλησπέρα, προχθές έλαβα χαρτί από τον γιατρό μου για επαπειλούμενη κύηση λόγω αιμορραγίας που έχω. Πήρα την απόφαση να γράψω στο site γιατί το θέμα δεν αναφέρεται πουθενά για το 2021. Θέλω να βοηθήσω εργαζόμενες γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα υγείας. Η διαδικασία είναι η εξής: έχοντας λάβει το χαρτί από τον γιατρό, μπαίνεις στο e efka μισθωτοί και αναρρωτικες άδειες. Εκεί συμπληρώνεις τα στοιχεία σου και σου ζητάνε IBAN, και το χαρτί του γιατρού σε φωτογραφία ή pdf. Αφού έχεις συμπληρώσει την αίτηση, ενημερώνεις τον εργοδότη σου για να αποδεχτεί την αίτηση. Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από πλευράς σου και το ΙΚΑ ελέγχει τα στοιχεία της αίτησης. Από κει κ πέρα είναι στο θέμα του ΙΚΑ αν εγκριθεί ή όχι. Κάποια στιγμή έπρεπε να γραφτεί η διαδικασία γιατί έχεις το πρόβλημα σου από την μία δεν έχεις μπουσουλα και δεν σε κατευθύνει κάνεις από την άλλη. Εύχομαι να μην χρειαστεί σε καμία μελλοντική μανούλα αλλά καλά είναι να βοηθάμε. Ευχαριστώ
 9. 3 points
  Κορίτσια αύριο πως θα βγάλω το αποτέλεσμα του παιδιού rapid; Στο γκοβ βλέπω λέει μπαίνεις με τους κωδικούς τάξις και το ΑΜΚΑ σου. Στο παιδί πώς θα μπω; Θυμίζω είναι παιδικό σταθμό όχι στην υποχρεωτική για να έχει κάρτα μαθητή Εντάξει το βρήκα. Μπαίνεις στο γκοβ με κωδικούς και έχει επιλογή για τα παιδιά που συνδέονται με το ΑΜΚΑ σου. Μόνη μου ρώτησα μόνη μου απάντησα
 10. 3 points
  Πάλι για το "να δίνει την εντύπωση" ενδιαφέρεσαι. Φιλικά, επειδή το έχω κι εγώ σε έναν βαθμό, από όταν αποφάσισα να δεχτώ το παιδί μου όπως είναι, και να μη με νοιάζει τί θα πουν οι άλλοι γι'αυτό ή για εμάς και για τον τρόπο διαπαιδαγώγησής του, βελτιώθηκε και η σχέση μας μαζί του, και η συμπεριφορά του!
 11. 3 points
  Μα αν δεν γίνει η ζημιά δεν θα μάθουν ποτέ να είναι προσεκτικά αυτόνομα και ανεξάρτητα! εγώ επειδή ευτυχώς δεν είχα ποτέ άγχος για δουλειές ζημίες κτλ (σε αυτό με βοήθησε ο άντρας μου ), δεν έχω θέματα τώρα, θα σηκωθεί θα βάλει μόνος του γάλα να πιει, θα πάρει και τα δημητριακά του, θα βάλει το πιάτο στον νεροχύτη, θα λερώσει τη λεκάνη θα την καθαρίσει, θα πλύνει δόντια του θα καθαρίσει τον νυπτήρα και άλλα τέτοια, όμως για να φτάσει εδώ ξέρεις πόσες φορές μάζεψα γάλα από κάτω? πόσες φορές έσπασε ποτήρι? πόσες φορές τον φώναξα να μαζέψουμε μαζί το χαμό στην λεκάνη μετά τα τσίσα του? και γενικά πόσες δουλειές παραπάνω έχω κάνει για να μην είμαι δέσμια μόνιμα του παιδιού μου αλλα και για να τον κάνω ανεξάρτητο? Εμένα στο σχολείο του ξεχνάει πράγματα συνέχεια, ξέρεις γιατί? γιατί μέχρι πέρυσι η δασκάλα του του τα μάζευε όλα ενώ φέτος πρέπει να το κάνει ο ίδιος, και ταλαιπωρείται με αυτό, χάνει συνέχεια πράγματα, όμως θα μάθει, δεν πειράζει, θα φτιάξει και αυτό. Με το να το αποφεύγεις είναι χειρότερο. την αγαπώ την φίλη σου!
 12. 3 points
  τωρα να πω οτι περνω τον λογο της εσπερος αλλα νομιζω δ το κανει.η δ το εχει καταστησει σαφες οπως ειπε πριν οτι τα ειχαν μαζεψει για να μην λενε μη ειπα να το σχολιασω αλλα το αφησα αν δ γραψει στο γραφειο,πως θα μαθει να μην το κανει;στο κατω κατω,σβηνεται(συνηθως εστω με οινοπνευμα)εκτος απο στιλο εμφανη αφηνεις κ τα χαρτια οσο κανεις μια δουλεια παιζει στο δωματιο οποτε οταν θα πεταξει κτ,που ολα το κανουν τουλ δ θα ειναι στην τηλεοραση η στη βιτρινα δ εχω βιτρινα αλλα ποσο λειτουργικο ειναι να εχεις φυσικα εμποδια 4χρ.κ για ποσο ακομη; εσπερος καταλαβαινω οτι σου φερνουν ενταση αλλα το να ριξω νερο κ εσυ να εχεις δουλεια ειναι κτ τοσο απλο,που θα συμβει καποια στιγμη
 13. 3 points
  Σε λίγες μέρες στείλε τις προσκλήσεις και βάλε οπωσδήποτε RSVP, η συντριπτική πλειοψηφία απαντάει έγκαιρα. Η συντριπτική πλειοψηφία επίσης έρχεται στα πάρτυ σε αυτές τις ηλικίες. Για τον καιρό οι πιθανότητες πάντως είναι με το μέρος σου, πόσες φορές θυμάστε να βρέχει τα τελευταία χρόνια την 28η Οκτωβρίου ή την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου που γίνεται ο μαραθώνιος? Η ασθένεια είναι το μόνο απρόβλεπτο, μου έχει τύχει και μένα να ακυρώσω πάρτυ λόγω κοξάκι!!!! Αν μπορείς, 2-3 μέρες πριν το πάρτυ κράτα τον σπίτι, αν είναι καλά μέχρι τότε, μην κολλήσει τίποτα τελευταία στιγμή.
 14. 3 points
  παντα λεω οτι οταν ενα παιδι δ κανει αυτο που συνηθιζεται σε μικροτερη ηλικια θα του βγει σε μεγαλυτερη πχ αυτο που λες εσυ οτι εξερευνα κ πασπαυτευει συνηθως το κανουν 1,5-2,5χρ εσας το κανει τωρα.κ τι πιο φυσιολογικο; γτ να μετακινησεις τις κουπες;ειδικα τις αδειες.εννοειται με καυτο τσαι να μην την φτασει.αλλα την αδεια το πολυ πολυ να την σπασει.οκ,θα μαθει να χειριζεται κ γυαλινα δ το λεω ελαφρα την καρδια προτιμω να μεταφερουν ενα ταπερ,αλλα ολα θα γινουν φυσικα δ θα μαζεψεις στιλους κ κολλες.τι τραγικο θα γινει;το ψαλιδι θα μπορουσες σε ενα συρτατι,δ εννοω κλειδωμενο η να μην ξερει που ειναι,απλα ετσι κ με επιβλεψη πιστευω μπορεις να το προλαβεις γενικα στο σπιτι εχουν δικα τους ψαλιδια οποτε δ θα επαιρναν τα δικα μας τα παιδικα ειναι λιγοτερο αιχμηρα
 15. 3 points
  Ποια ταξίδια?στο νησί της πεθεράς σου? Άλλο αυτό.παει κ καιρός.Πασπατευει γιατί εξερευνά αυτή είναι η δουλειά του.δικη σου ευθύνη είναι να μαζέψεις ο.τι δεν θες να πιάνει. Φοβαμαι οτι θα ξεκινήσει πάλι νέος κύκλος συζητήσεων που δεν καταλήγουν πουθενά. Βραζιλιάνικο σήριαλ η κάθε μερα
 16. 3 points
  Σταμάτα να αναλύεις. Η βαρεμάρα είναι άκρως επικοδο.ητικη κ απαραίτητη.Ειναι ο σπόρος της δημιουργίας.
 17. 3 points
  Δέκατα το 36,9? Φυσιολογικότατη θερμοκρασία είναι. Δέκατα είναι πάνω από 37,2.
 18. 3 points
  Επίσης για το θερμόμετρο (εμείς χρησιμοποιούμε μασχάλης) ήταν από τις λίγες φορές που βάζαμε ένα βιντεάκι στο κινητό. Έπιανε. Ίσως θα μπορούσες να το δοκιμάσεις και για το σιροπάκι. Να βλέπετε ένα βιντεάκι και να πιει την κουταλίτσα. Ίσως βρεις και κάτι σχετικό να βλέπει. Αλλά ok σιγά το πράγμα. Νομίζω ένα βιντεάκι παιδικό στην παρούσα φάση όχι μόνο δεν βλάπτει, αλλά και χαλαρώνει, καλμάρει το παιδί. Επίσης αν όντως θεωρείς ότι θα το πιει αν το πιεις εσύ (μπορεί απλώς να το λέει έτσι και μετά να σφραγίσει το στοματάκι), μήπως να τον ξεγελάγατε με λίγο χυμό βύσσινο πχ για εσάς. Ά επίσης ξέχασα να σου πω ότι η δική μας δέχτηκε το σιρόπι να το πιει και από σφινοπότηρο. Της άρεσε που ήταν μικρούλι, γουτσου γουτσου, μωρο ποτηράκι, ξέρεις τώρα την φάση. Αν έβαζες πχ βυσσινάδα στο δικό σου το σφινοπότηρο; Ή αν κολλάγατε αυτοκόλητα σε ενα ποτήρι και γινόταν το σούπερ μαγικό ποτήρι που μας κάνει καλά και πίνουμε το μαγικό φίλτρο που μας δίνει υπερδυνάμεις! Τέτοια τρικ πχ, θα έπιαναν νομίζεις; Σε κάποια παιδάκια πιάνουν αυτά. Δεν χάνεις να το δοκιμάσεις.
 19. 3 points
  Γινεται στεναχωρη η συζητηση. Ολες σου λεμε κατι,και με συμπαθεια κιολας,αλλα αρνεισαι να το δεις. Καμια δεν γνωριζεται με την αλλη εδω μεσα. Λες ολες μαζι να συνωμοτησαμε εναντιον σου; Ή ολες να εχουμε ιδιες αποψεις; Τιποτα απο τα δυο. Απλα εσυ εχει πολυ ιδιαιτερες αποψεις και ανησυχιες,σου λεμε οτι δεν ειναι φυσιολογικο, αλλα δεν θελεις να το ακουσεις καν. Ειναι περιεργο, αγχωνεσαι αν κανεις καλα καποια πραγματα αλλα την ιδια στιγμη αρνεισαι να δεχτεις οτι μπορει να σκεφτεσαι λαθος. τελος παντων,προφανως παντα θα εχεις λογους αγχους,ανησυχιας κλπ. Μολις λυθηκε το θεμα προσαρμογης του παιδιου,βρισκεις προβλημα στο σχολειο απο τη ριζα του. Πραγματικα δεν εχει νοημα
 20. 2 points
  Τα χρήματα τα θεωρώ πάρα πολλά , πάνω κάτω όλες οι τιμές εκεί κυμαίνονται όμως για πλήρες ωράριο όχι 9-1. Δεν ξέρω και σε τι περιοχή είσαι να σου προτείνω τίποτα, εγώ ήμουν Νότια. Γενικά πρέπει να το ψάξεις αρκετά. Επίσης καλύτερη λύση θεωρώ αυτή της @λουκουμαδάκι, δες αν μπορείς να το κάνεις έτσι. Εγώ όταν είχα πάει τον γιο μου παιδικό ήταν 9-10 μηνών, παραπάνω από τον μισό χρόνο το φάγαμε σπίτι και πλήρωνα τον παιδικό κανονικά, και ήμουν τυχερή γιατί από την δουλειά μου δεν είχα πρόβλημα είτε να λείψω με άδεια είτε να δουλέψω από το σπίτι, σκέψου πως άδεια κανονική κατάφερα να πάρω μετά τα 3 του γιου μου, μέχρι τότε όλες οι ημέρες αδείας μου χρησιμοποιούνταν για όταν ήταν άρρωστος.
 21. 2 points
  Αν σπάσει την κούπα , που θα την σπάει, εσύ θα του έχεις δώσει την ευκαιρία πριν να το δοκιμάσει, θα του πεις να προσέχει να μη πατήσει τα γυαλιά θα την μαζέψεις και την επόμενη φορά θα προσέχει περισσότερο, αυτό όμως που εσύ θα έχεις κερδίσει είναι ένα λιθαράκι στην αυτοπεποίθηση του που τον εμπιστεύτηκες να του δώσεις την κούπα, και ας την έσπασε, δεν πειράζει σε όλους μπορεί να συμβεί αυτό. Σίγουρα θα έχει ανασφάλειες. Δεν είναι το θέμα να αποφύγει κανείς τη ζημία, το θέμα είναι τι μπορεί να ακολουθήσει την αποφυγή αυτή, είναι πολυ σημαντικό για να τα παιδιά τα οι γονείς να τους δίνουν τέτοιες πρωτοβουλίες. υγ: και ενώ τα έγραφα όλα αυτά πήρα τηλέφωνο στο κέντρο μελέτης για να του θυμίσουν να αλλάξει μάσκα γιατί ο ίδιοσ το ξεχνάει! Ελληνίδα μάνα!!χαχαχα
 22. 2 points
  Στείλε τις στο τέλος της εβδομάδας και βάλε RSVP μέχρι την Δευτέρα - Τρίτη πριν το πάρτυ.
 23. 2 points
  Για μένα καλά κάνεις κ δεν τον στέλνεις.. Καλύτερα να ξέρεις πως θα εξελιχθεί. Άσε που όντως μπορεί τώρα να είναι μεταδοτικός, κρίμα να κολλήσουν κ άλλα παιδάκια. Αν το έκαναν αυτό όλοι οι γονείς θα υπήρχαν πολύ λιγότερες ιώσεις στα σχολεία
 24. 2 points
  Κάνουν 10 ευρώ στα μικροβιολογικά, κάποια φαρμακεία το κάνουν κ το χρεώνουν στην ίδια τιμή ή και 7-8 ευρώ. Το αποτέλεσμα βγαίνει σε μια ώρα περίπου και το δηλώνει στην πλατφόρμα το εργαστήριο ή ο φαρμακοποιός ανάλογα που θα το κάνεις. Είναι πολύ απλή διαδικασία γενικά, εμείς φέτος έχουμε κάνει 2-3 φορές ήδη
 25. 2 points
  Δεν είμαι σίγουρη τι σχέση έχει η καταγωγή τους. Εμένα που είναι απ' την Ελλάδα, ήσυχο δεν τον λες. Η γλώσσα είναι ένα θέμα - μέχρι να προσαρμοστούν τα παιδιά και να μάθουν να επικοινωνούν με τις δασκάλες και τα υπόλοιπα παιδιά, φαντάζομαι πως θα δυσκολεύονται και τα ίδια κι αυτό μπορεί να βγει σε επιθετικότητα. Αλλά δεν κατάλαβα γιατί φοβήθηκε η μικρή σου. Τη χτύπησαν; Αν ναι, προφανώς και είναι κάτι που θα πρέπει να δουλέψουν οι δασκάλες και η οικογένεια. Αν φοβήθηκε επειδή τα άλλα είναι ζωηρά, δεν είμαι σίγουρη τι θα πρότεινες να γίνει;
ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά

© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008 !!


Powered by Invision Community