Πίνακας Συνεισφοράς


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 16/06/2021 in all areas

 1. 10 points
  Και επίσημα πια δεν κολλησα από τον μικρό, αρνητικό το σημερινό ραπιντ και επιτέλους ελεύθερη εφόσον σήμερα είναι η 14 ημέρα από το θετικό του γιου μου!!!!!
 2. 9 points
  και εγώ αυτό λέω μετά από ότι είδα...ήμουν 33 όταν ξεκίνησα τις εξωσωματικές, ξέρεις πόσες κοπέλες ήταν εκεί που ήταν μικρότερες από εμένα? έχω πολλά παραδείγματα στον κύκλο μου που δεν έφταιγε ούτε το 4 αλλά ούτε ο γυναικειος παράγωντας που το ζευγάρι κατέληξε σε εξωσωματική. Ανέβασα πίεση όταν το είδα, ωστόσο όμως πουθενά αναφορά για το πόσο μπορεί να κοστίσει σε ένα ζευγάρι η εξωσωματική, ούτε μία αναφορά για το πόσο κοστίζουν τα φάρμακα, για το αναμονή έχει η επιτροπή, για τις εξετάσεις που υποχρεούσαι να κάνεις και το κράτος δεν σου καλύπτει κάτι άλλο πέρα από τα βασικά, για τις συνθήκες που υπάρχουν στα δημόσια (ωολημία χωρίς νάρκωση κτλ), γιατί οι κύριοι δεν μιλούν για αυτά?? άσε που για την εκκλησία εμείς οι υπογόνιμοι κανονικά θα έπρεπε να μείνουμε χωρίς παιδί γιατί θα ήταν ''θέλημα θεού'', ενώ τόσοι και τόσοι ακατάλληλοι γίνονται, λες και το σπερματοζωάριο έχει μυαλό και είναι ζήτημα ικανοτήτων. Ας μη συνεχίσω όμως γιατί θα κλειδώσουν το θέμα και είναι κρίμα.
 3. 8 points
  Θα εκφράσω την προσωπική μου εμπειρία από ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς με κάθε επιφύλαξη... Υπάρχουν παιδικοί σταθμοί (και μιλάω για τους ιδιωτικούς που έχω προσωπική πείρα και μόνο) που δε θα μπουν στη διαδικασία να ασχοληθούν εξειδικευμένα με το παιδί που διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα. Αυτό έχει να κάνει με διάφορους λόγους και θα αναφέρω λόγους που μου έχουν πει ιδιοκτήτες σταθμού και άλλους που συμπέρανα μόνη μου στην πορεία. Κάποιοι δε θέλουν να "χαλάσει" η εικόνα του σταθμού από ένα παιδί που δε συνεργάζεται και μιλώ για την εικόνα είτε προς τους ήδη πελάτες είτε προς τους υποψήφιους που το επισκέπτονται για γνωριμία. 'Αλλοι προτιμούν να επιλέξουν τα "εύκολα παιδιά" αφού η προσφορά είναι μεγάλη και έχουν δυνατότητα επιλογής, άλλοι δε γνωρίζουν διαδικασίες χειρισμού δύσκολων καταστάσεων, ειδικά όταν απασχολούν άπειρες δασκάλες διαρκώς εναλλασσόμενες, άλλοι δεν έχουν επαρκές προσωπικό, διότι για τα "δύσκολα" παιδιά απαιτείται κάποια έμπειρη δασκάλα να ασχοληθεί για κάποιες εβδομάδες εξατομικευμένα και ίσως αποκλειστικά κ.ά.. Έτσι, εφαρμόζουν την πολιτική "κάθε διαφοροποίηση παιδιού αποτελεί πρόβλημα της οικογένειάς του και ειδικά της μαμάς του", αντί να προσπαθήσουν να βρουν λύσεις για το συγκεκριμένο παιδί και να το δουλέψουν εξατομικευμένα. Το αποτέλεσμα της καθημερινής πίεσης αυτής είναι η ήδη επιβαρυμένη από τη δύσκολη πρώτη διαδικασία αποχωρισμού μάνα να βρίσκεται σε αδιέξοδο και συχνά να επιλέγει την αλλαγή σταθμού. Αυτός άλλωστε είναι και ο τελικός στόχος των ιδιοκτητών ... Από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι τελικά καταστάλλαξα στον τρίτο παιδικό σταθμό για την κόρη μου και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Εμένα αντιμετώπιζε έντονο άγχος αποχωρισμού, δεν ήθελε με τίποτα να μείνει μόνη της στο σταθμό. Σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά δεν προλαβαίνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες ούτε πλήρως να προσαρμοστούν, ούτε να δεθούν με συμμαθητές ή δασκάλες για να δημιουργείται πρόβλημα. Αφήνεις 3-4 εβδομάδες κενό ή και λιγότερο από το σταθμό που διακόπτεις και ξαναρχίζεις με τον επόμενο σταθμό. Σε καμία διακοπή το παιδί μου δεν είχε πρόβλημα.. Βεβαίως κάνεις εν τω μεταξύ πολύ προσεκτική έρευνα με βάση και τα προηγούμενα παθήματα... Τελικά καταφέραμε να βρούμε ένα σταθμό που η πολύ έμπειρη και χαρισματική, μεγάλης ηλικίας, ιδιοκτήτρια ασχολήθηκε προσωπικά για το αρχικό διάστημα της προσαρμογής με το παιδί μας και μετά είδαμε ένα παιδί να λατρεύει το σχολείο και κάθε δραστηριότητά του. Κάτι που διατηρεί μέχρι και σήμερα που τελειώνει την Α΄ Δημοτικού. Μη φοβάσαι την αλλαγή. Δεν ταιριάζετε στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχολείου ή το σχολείο δεν ταιριάζει σε σας. Τα λάθη μας (και εννοώ την επιλογή του σταθμού) τα διορθώνουμε... Καλή επιτυχία στο επόμενο βήμα...
 4. 7 points
  Αφού με την τόση συζήτηση, εγω προ ολίγου σκεφτόμουν ότι έκανα παιδί στα 37, κ αναρωτιόμουν πώς πέρασαν τα χρόνια, τελικά συνειδητοποίησα ότι το παιδί το έκανα στα 33 προς 34 κ 37 είμαι τώρα. Πραγματικά σου μπαίνουν εμμονικεσ ιδέες στο μυαλό όταν τα ακούς αυτά! Θα μου πεις τώρα, μπέρδεψες την ηλικία σου; ε κάπως έτσι θα μπερδεύτηκε κ η κοπέλα στο σποτ, που πέρασε τα 40 κ δεν ήξερε… βγαλμένα από τη ζωή όλα
 5. 7 points
  Έλα ρε συ.. Αφού θα ήταν και ο Ντάνος.. και η Σταματίνα! Αν θέλουν μωρά, να δώσουν επιδόματα! Ποιος νοήμων άνθρωπος κάνει παιδί με 600 και 700 ευρώ μισθό? Εκτός αν κάποιος κάνει 2-3 δουλειές (οπότε κανένα νόημα να κάνεις οικογένεια) ή έχει άλλα έσοδα . Επίσης καμία γυναίκα δεν έχει καμία υποχρέωση στην κοινωνία. Δεν ονειρεύονται όλες γαμπρούς και κουτσούβελα. Και ναι, η ζωή τους μπορεί να είναι πολύ πιο γεμάτη και πολύ πιο όμορφη από άλλων γυναικών που έκανα παιδιά και ζουν γι'αυτά. Καμία αποστολή δεν έχουμε στον κόσμο αυτό, εκτός από το να ζήσουμε τη ζωή μας όπως τη θέλουμε. Εντελώς απαράδεκτο το ποστ που δείχνει μια σπουδαγμένη, πετυχημένη γυναίκα στα επαγγελματικά και τα προσωπικά της , να αναρωτιέται τί πέτυχε στη ζωή της επειδή δεν έκανε ακόμη παιδί, λες και είναι κανένα κατόρθωμα.
 6. 7 points
  Σκέφτηκα να ανοίξω θέμα για το συνέδριο, αλλά ήμουν τόσο θυμωμένη που δεν θα έγραφα καθόλου ψύχραιμα. Μερικές ανάκατες σκέψεις: - Η υπογεννητικότητα δεν έχει άμεση σχέση με την υπογονιμότητα. Οι περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου έχουν υπογεννητικότητα, και ο λόγος είναι ότι οικογένειες ούτε χρειάζονται πλέον εργατικά χέρια, ούτε κάνουν πια πολλά παιδιά για να τους μείνουν τα μισά. Και δόξα το Θεό, στις ανεπτυγμένες χώρες η επιστήμη μπορεί πλέον να βοηθήσει στις περισσότερες περιπτώσεις υπογονιμότητας. Ο πληθυσμός μιας χώρας σίγουρα δεν γερνάει μόνο επειδή οι γυναίκες γίνονται λιγότερο γόνιμες. - Λιγότερο γόνιμοι γίνονται και οι άντρες μετά τα 30, αλλά μ' αυτούς δεν ασχολείται κανείς. - Προφανώς δεν χρειάζεται να συζητήσουμε μεταξύ μας για το πόσο δεν βοηθάει το κράτος, ούτε για το πόσο αστείο είναι να μιλάμε για τεκνοποίηση σε νεαρή ηλικία σε μια χώρα με βασικό μισθό 580 ευρώ. - Ούτε για το πόσο πανάθλιο, σεξιστικό και πατροναριστικό ήταν αυτό το σποτ. - Ούτε για το ότι δεν είχαν καμιά δουλειά ένα μάτσο κληρικοί κι ένα μάτσο ακροδεξιοί βουλευτές σε ένα συνέδριο για την υπογονιμότητα που απευθυνόταν σε γυναίκες. Οπότε, τι έχουμε; Μια ομάδα γιατρών, καλή τους ώρα, που θέλησαν να κάνουν ένα συνέδριο για να διαφημίσουν τη δουλειά και τις υπηρεσίες τους. Και πολύ καλά έκαναν. Μόνο που στην πορεία μπέρδεψαν ένα θέμα επιστημονικό (υπογονιμότητα) με ένα θέμα πολιτικοοικονομικό (υπογεννητικότητα), κάλεσαν διάφορους ομιλητές που ευχαρίστως να ακούσουμε τη γνώμη τους για το δεύτερο αλλά είναι παντελώς άσχετοι με το πρώτο, κι έφτιαξαν κι ένα σποτ που βασικά ενοχοποιεί τις γυναίκες επειδή έκαναν μάστερ και καριέρα, αφήνοντας απέξω το άλλο μισό της εξίσωσης που αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα αλλά θεός φυλάξοι αν δεν κάνουν πρώτα λίγο τη ζωή τους πριν τεκνοποιήσουν. Και μετά στεναχωρήθηκαν κιόλας που το μήνυμά τους παρεξηγήθηκε. (Εντάξει, το ομολογώ: δεν μου έχει περάσει ο θυμός.)
 7. 6 points
  Δε νομίζω ότι το point ήταν να κάνεις παιδί νωρίς. Κάνε σου λέει τις σπουδές, την καριέρα σου, τη ζωή σου (τίποτα δεν έκανες λάθος που λέει και το σποτ) αλλά ενημερώσου νωρίς (ήτοι κάνε μια κατάψυξη στα 30 βρε κουτό) και το κάνεις το παιδί μετά όποτε γουστάρεις. Ξεκάθαρη ώθηση προς την κατάψυξη η οποία όπως και να το κάνουμε είναι και η νέα μπίζνα.
 8. 6 points
  Εγώ είδα ένα άλλο αστείο που έλεγε "μπαίνει ένας παπάς με κρίνο σε συνέδριο γονιμότητας"
 9. 6 points
  Εφόσον αναπτυξιολόγος και παιδίατρος σου είπαν να περιμένεις, ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα του παιδικού; Στη θέση σου θα έκανα μαζί τους μια μεγάλη συζήτηση για να καταλάβω γιατί πιέζουν τόσο. Το κάνουν επειδή ανησυχούν ότι το παιδί έχει σοβαρό πρόβλημα και μένει αδιάγνωστο, με αποτέλεσμα να περάσει ο καιρός για την πρώιμη παρέμβαση; Μα αν είχε σοβαρό πρόβλημα θα σου το είχαν πει και οι δυο γιατροί. Τόσο άσχετοι είναι και οι δύο; Εσύ τι εντύπωση σχημάτισες για τον αναπτυξιολόγο; Έχεις το περιθώριο να πάρεις και τρίτη γνώμη από αλλού; Ή το κάνουν επειδή δεν μπορούν να διαχειριστούν ένα παιδί που είναι πιο πίσω από τα υπόλοιπα σε κάποια πράγματα και τους χαλάει τη ροή; Αυτό είναι δικό τους πρόβλημα, όχι δικό σου και σίγουρα όχι του παιδιού. Σ' αυτήν την περίπτωση, ντρέπομαι που το λέω, αλλά θα με άκουγε όλο το τετράγωνο. Και σίγουρα θα έπαιρνα το παιδί από εκεί. Μπορεί να περνάει καλά με τα άλλα παιδάκια, αλλά δεν είναι βρέφος ώστε να αρκεί η φύλαξη, είναι 3, και του αξίζει να βρεθεί σε ένα περιβάλλον όπου οι δασκάλες θα ανταποκρίνονται με αγάπη στον ρυθμό και στις ανάγκες του, ώστε να ωφεληθεί από τον σταθμό όπως ωφελούνται και τα υπόλοιπα. Νομίζω ότι σε έχουν στρεσάρει πολύ. Δίκαια ή άδικα δεν ξέρω. Σε κάθε περίπτωση, μου φαίνεται εξαιρετικά άσχημο να σου ζητάνε να βάλεις κάτω το παιδί και να του μάθεις να ζωγραφίζει με το ζόρι. Το παιδί όντως πέρασε ένα χρονικό διάστημα πιο έντονο και είναι σε ένα βαθμό λογικό να έχει μείνει πίσω σε δεξιότητες. (Έχω στο περιβάλλον μου παιδάκι που όταν γεννήθηκε η αδερφή του σταμάτησε να μιλάει εντελώς κι έγινε άλλο παιδί, σε βαθμό που και οι δικοί του επισκέφτηκαν αναπτυξιολόγο επειδή είχαν ανησυχήσει.) Όμως ακόμα κι αν το παιδί είναι πράγματι πίσω και η αιτία είναι αναπτυξιακή, ακολουθείς τις συμβουλές σωστών επαγγελματιών και του προσφέρεις παρέμβαση ανάλογα με το πώς θα σε κατευθύνουν εκείνοι. Δεν το στρεσάρεις και δεν το πιέζεις. Που δεν φταις εσύ, ο σταθμός σε στρεσάρει και σε πιέζει. Όσο για το ότι δεν έχει μάθει να μοιράζεται στα 3, τι να πω, γελάει ο κόσμος...
 10. 5 points
  Είναι απορίας άξιο πως γίνεται να λέει η ίδια ότι είναι διπλοεγγραφή οι διαχειριστές να μη την διαγράφουν εφόσον αυτό δεν επιτρέπεται.
 11. 5 points
  Βάλτε και λίγη 'πυρηνική οικογένεια ενωρίς', βάλτε και τα 200 χρόνια από την επανάσταση, βάλτε και το εξωσωματικές μόνο σε όσους έχουν πρόβλημα και όχι σε όσους 'αργησαν' (ή έχουν κάνει διακοπή κύησης, πολύ συγκαλυμμένα..) και βάλτε και ένα σποτ σαν κερασάκι στην τούρτα μαύρο σκοτεινό με μια τύπισσα μονάχη και βουαλά!
 12. 5 points
  Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει γυναίκα που να μην αντιλαμβάνεται ότι η γονιμότητα με τα χρόνια φθίνει. Αν υπάρχει όντως σοβαρό ποσοστό που δεν το γνωρίζει, θα καταλάβαινα να μπει η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία, και γι αυτό το λόγο, όπως και για πολλούς πολύ πιο σοβαρούς. Αλλά τι σχέση είχε η ενημέρωση με αυτό το απαράδεκτο διαφημιστικό, δεν ξέρω .
 13. 4 points
  Μάλλον κόλπο είναι η εκκλησια για να ξεπερασουν καποιοι τους οποίους ενδοιασμούς.Στο fb κυκλοφορεί μια γελοιογραφία με μια γυναίκα να ρωτάει έναν μητροπολίτη τι σχέση έχει με τη μήτρα της.Και τοτε εκείνος απανταει:μα ειμαι Μητροπολιτης. Καλά το πε κάποια.Μηπως πρέπει να κράξουν κ τους άντρες?
 14. 4 points
  ναι δυστυχώς , ήταν αρχή τρίτου, και ευτυχώς δεν επιρρέασε το άλλο έβμρυο. Σημασία έχει πως τα καταφέραμε, αυτό έχω κρατήσει!
 15. 3 points
  Αχ ναι μια Άννα! Καταπληκτική ήταν εκείνη. Δε μου έμοιαζε όμως με τη Νεφέλη. Η Νεφέλη μου έμοιαζε με μια άλλη παλαβιαρα που έγραφε κάτι για ρεσω στα παιδικά πάρτυ και γιαγιάδες κ είχε μείνει συξυλη η Έσπερος Να πω την αλήθεια μου λείπουν λίγο
 16. 3 points
  Μετά την "λύση" που πρότεινε η ψυχολόγος σας θα σας έλεγα κι εγώ (όπως και μέλη παραπάνω) πως δεν έχετε να χάσετε, παρά μόνο να κερδίσετε με το να πάρετε μια ακόμη γνώμη είτε από ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή είτε από ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή ο οποίος όμως να είναι εξειδικευμένος σε Όταν (εάν) θα κάνετε δηλαδή μια πρώτη τηλεφωνική επαφή θα του εκθέσετε το ζήτημα και θα τον ρωτήσετε σχετικά με την εμπειρία του πάνω σε αυτήν συγκεκριμένα την διαταραχή. Είναι πολύ σημαντικό ο ειδικός να είναι σωστός και εξειδικευμένος επιστήμονας, προκειμένου να μπορεί να κάνει διαφοροδιάγνωση, να εξηγήσει σφαιρικά και με σαφήνεια στο άτομο τι είναι αυτό που αντιμετωπίζει και να ακολουθησει την κατάλληλη πορεία. Επίσης θα ήθελα να πω εδώ (χωρίς να είμαι ειδικός) οτι οι παρεισφρητικές σκέψεις (συχνά επιθετικές και βίαιες) σε αυτού του είδους την διαταραχή, κι όταν δεν συνυπάρχουν άλλες διαταραχές, είναι ακριβώς αυτό. Σκέψεις. Δεν δηλώνουν πρόθεση σε καμία περίπτωση. Τουναντίον μάλιστα. Οι σκέψεις αντανακλούν κάτι που το άτομο απεχθάνεται και όχι κάτι που επιθυμεί. Είναι σκέψεις, οι οποίες παραμένουν σκέψεις. Ωστόσο, και στην μορφή αυτή, αν κατακλύζουν την καθημερινότητα του, είναι πράγματι επιβλαβείς. Πρωτίστως για το άτομο και εν συνεχεία για το περιβάλλον του. Στην σημερινή εποχή, που έχουμε κατακτήσει τόσα στον τομέα αυτό, και υπάρχει η γνώση για να το διαχειριστούμε, δεν μας εμποδίζει τίποτα από το να ανακτήσουμε την χαρά και την ελπίδα μας. Και φαίνεται πως κινήστε σωστά προς την κατεύθυνση αυτή. Αισιοδοξία λοιπόν και με την σωστή καθοδήγηση όλα θα πάνε μια χαρά!
 17. 3 points
  Οτι ήταν το ίδιο άτομο με τη Nefeli ήταν ολοφάνερο, έχω την εντύπωση ότι το είχε αναφέρει και η ίδια ότι παλαιότερα μπλοκαρίστηκε. Άλλωστε η diane εμφανίστηκε μετά τον αποκλεισμό της Nefeli. Η οποία είχε παρόμοιο τρόπο γραφής με παλαιότερο μέλος που δε θυμάμαι το όνομά του, μια υπερδραστήρια ήταν που είχε τρια παιδιά, πολλά λεφτά, συμμετείχε σε όλους τους συλλόγους της περιοχής της κλπ κλπ Όλα αυτα τα προφίλ, ίσως όταν ειχαν βαρεθεί τη περσόνα τους, τι να πω, δημιουργούσαν ένταση τις συζητήσεις και κατέληγαν να προσβάλουν ασύστολα. Γενικώς, το parents πάντα είχε τα τρολ του, όπως λέει το λουκουμαδακι μεχρι ενα σημειο εχει τη πλακα του. Αντε να δουμε το επομενο τι θα μας βγει...
 18. 3 points
  Βρε λουκουμαδάκι δεν μιλάς πολύ όμως αυτά που λες είναι πάντα τόσο εύστοχα! πραγματικά.
 19. 3 points
  Συμφωνώ. Θα έπρεπε να υπάρχει ΄πλήρης ενημέρωση τόσο για τα δανεικά όσο και για την υιοθεσία. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να προμοτάρεται η υιοθεσία έναντι των δανεικών, αλλά είναι πολλά τα λεφτά..
 20. 3 points
  Ο γνωστός γιατρός εξωσωματικής πάντως βγήκε στα κανάλια μιλώντας ξεκάθαρα για την κατάψυξη ωαρίων ως επιλογή σε γυναίκες που θέλουν να σπουδάσουν και να ασχοληθούν με την καριέρα τους, σχολιάζοντας παράλληλα την άγνοια πολλών γυναικών καριέρας 40 + που επισκέπτονται το ιατρείο του και πεφτουν από τα σύννεφα όταν τους ανακοινώνει ότι μετά τα 40 μπαίνεις σιγά σιγά στην εμμηνόπαυση. Κοινώς φιλόδοξα κορίτσια καταψύξτε γιατί χανόμαστε! Για την Εκκλησία συμφωνώ απόλυτα ότι εξυπηρετεί τους σκοπούς που αναφέρεις. Άτοπο βέβαια στην Ελλάδα του σήμερα να επικαλείται κανείς την παταξη της υπογεννητικότητας ως κίνητρο για τεκνοποίηση αλλά τι να πεις; Ε και φυσικά να μην ξεχάσουμε και τις τηλεπερσόνες που θα ενημέρωναν τον κόσμο για το πως συνδυάζεται η καριέρα με την οικογένεια, έτσι για να εμπνευστεί το πλήθος και να ξεκινήσει την αναπαραγωγή (αφού θα τους λυθεί η απορία πως μπορείς με 2-3 παιδιά να κάνεις παράλληλα πρωινάδικο, διαφημιστικά, give away στο insta - τα βασικά που κάνει η μέση Ελληνίδα σα να λέμε). Κρίμα που ακυρώθηκε το συνέδριο και χάσαμε τέτοια ενημέρωση.
 21. 3 points
  Δεν έχω διαβάσει η αλήθεια είναι το θέμα μονο 3-4 παραθέσεις αλλά γέλασα! Ρε παιδιά η πιθανότητα να λείπει η γυναίκα ολο το απόγευμα για δουλειά κ να γυρίζει βράδυ δεν παίζει; Αν έχω καταλάβει σωστά κ ποια είναι τότε μάλλον έχει φροντιστήριο ή κάτι τέτοιο, δλδ πως θα διαβάσει το παιδί αν λείπει απ'τις 3 μέχρι τις 10 το βράδυ; Χαλαρώστε λίγο
 22. 3 points
  Άλλαξε το σταθμό. Αν σου βάζουν τόση πίεση στο σπίτι, προφανώς και το παιδί εκεί το αντιμετωπίζουν διαφορετικά από τα υπόλοιπα, και αργά η γρήγορα θα το νιώσει. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν επιλογές, οπότε δοκιμάστε αλλού. Και παράλληλα ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού και μόνο.
 23. 3 points
  η εγκυμοσύνη μου ήρθε μετά από πέντε χρόνια προσπαθειών, δύο χειρουργεία δικά μου ένα του άντρα μου, μία σπερματέγχυση και τέσσερις εξωσωματικές..ήταν η τελευταία και τυχερή, μία δίδυμη κύηση όπου το ένα έμβρυο δυστυχώς δεν τα κατάφερε καθώς το απέβαλα ''ευτυχώς'' τον τρίτο μήνα, . τώρα λίγο πριν τα έξι χρόνια του γιου μου όλα μου φαίνονται πολύ μαικρινά μα καθόλου ξένα, μετά την γέννα μου θρήνησα για το έμβρυο που έχασα καθώς στην αρχή ήθελα και άλλο παιδάκι, (δεν φταίνε τα πολλά 4 που δεν έκανα δεύτερο παιδί, φταίει το ότι μέχρι να το κάνω ξόδεψα ότι χρήματα είχα και δεν είχα ), μετά όμως βρήκα τις ισορροπίες μου και αποφάσισα να απολαύσω το δικό μου θαύμα που ήρθε τόσο μα τόσο δύσκολα.
 24. 3 points
  @Maria2022 γιατί αναρωτιέστε τι σας συμβαίνει;! Είναι σαφές και ορισμένο (κι εσείς το ορίζετε-αναγνωρίζετε στο post σας). Συμβαίνει. Είναι βασανιστικό. Είναι τρομακτικό. Κλέβει την χαρά. Επίσης, είναι διαχειρίσιμο και ξεπερνιέται. Και μπορεί να γίνει εφόδιο ζωής. Να ζητήσετε από την ειδικό να σας εξηγήσει σφαιρικά σχετικά με την επιλόχειο κατάθλιψη-παρεισφρητικές σκέψεις-ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Χημεία εγκεφάλου-οργανισμού-ορμόνες λοχείας. Πηγές ιδεοληψιών-πως εκδηλώνονται-τι υποκρύπτουν. Τις θεραπευτικές επιλογές. Να σας προτείνει στοχευμένη επιστημονική βιβλιογραφία και να μην ψάχνετε στα τυφλά στο διαδίκτυο σε αμφίβολης ποιότητας πηγές. Να φτιάξετε πλάνο συνεδριών. Με στόχους, χρονοδιάγραμμα. Να σας αναθέτει εργασία για το σπίτι. Αν λάβετε σωστή καθοδήγηση και υποστήριξη από το περιβάλλον σας, να είστε βέβαιη πως θα ξεπεράσετε αυτή την δυσάρεστη περίοδο και θα πορευθείτε πιο δυνατή στο μέλλον. Ένας καλύτερος άνθρωπος για τον εαυτό σας, το παιδί σας, τους γύρω σας!
 25. 3 points
  Κλείσε άμεσα ραντεβού με ψυχίατρο. Εξήγησε την κατάσταση και πήγαινε και αύριο αν γίνεται. Χρειάζεσαι βοήθεια παραπάνω από του ψυχολόγου. Δεν είσαι μόνη πολλές γυναίκες το περνάνε και να είσαι σίγουρη ότι θα περάσει. Μη το αφήσεις να σε τρώει κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Ψυχίατρο. Και όλα θα πάνε καλά!
ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά

© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008 !!


Powered by Invision Community