annamariatheof

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  11
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral

Converted

 • Χόμπι και Ελεύθερος χρόνος
  βόλτες και παιχνίδια με τα παιδιά, cinema, ποδηλασία, κολύμπι

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Φίλη μου που είχε δυσκολία στο να μείνει έγκυος και όπου πήγαινε της μιλούσαν για εξωσωματικές (ακόμα και φίλος της γιατρός) πήγε να κάνει μια εξέταση στο Αλεξάνδρα και βρήκε μια γιατρό η οποία της είπε οτι δεν χρειάζεται να κάνει εξωσωματική σε καμία περίπτωση και οτι το μόνο που χρειαζόταν ήταν να ρυθμίσει τις ορμόνες της. Όντως λίγο καιρό μετά έμεινε έγκυος και συνέχισε με αυτή τη γιατρό η οποία δεν δέχτηκε χρήματα ακόμα και μετά τη γέννα. Υποθέτω πως είναι λάθος να πώ το όνομα οπότε δεν το κάνω. Είναι απο τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις νομίζω που γιατρός κάνει τόσο καλά τη δουλειά του και τόσο ανιδιοτελώς.
 2. annamariatheof

  Τελικά είμαι έγκυος?

  Αχ αυτά τα τέστ...! Σε φίλη μου η οποία ειχε και μειωμένη γονιμότητα λόγω του οτι είχε μόλις διακόψει εξάμηνη θεραπεία για ενδομητρίωση, έτυχε το εξής: Είχε ζαλάδες, εμετούς, αδυναμία και όλα τα συναφή και αποφ΄σισε να κάνει ένα τέστ αν και σίγουρη οτι αποκλείεται να είναι έγκυος, και όντως το τέστ βγήκε αρνητικό (φυσικά μπορεί να μην το έκανε εκείνη σωστά) και δεν το επανέλαβε αφού ούτως ή αλλιώς δεν πίστευε οτι μπορεί να είναι έγκυος. Πηγαίνει λοιπόν στον παθολόγο για να μάθει γιατι κάνει εμετούς και φυσικά δεν βρήκε τίποτα ο άνθρωπος. Μίλησε βέβαια για πιθανότητα εγκυμοσύνης αλλά η κοπέλα ανένδοτη, επέμενε οτι δεν υπάρχει περίπτωση. Τελικά αποφάσισε να επισκεφτεί και το γυναικολόγο και ακολουθεί ο διάλογος τους. κοπέλα: έχω αυτά τα συμπτώματα(εμετούς..) γιατρός: είσαι εγκυος κοπέλα: όχι δεν είμαι, αποκλείεται άκανα και τέστ γιατρός: σου λέω είσαι έγκυος κοπέλα: όχι δεν είμαι Αφού κάνει την εξέταση.. γιατρός: είσαι έγκυος κοπέλα: τι, πάλι κύστη έχω, αφού την τελευταία φορά που ήρθα ήμουν πολύ καλά γιατί, γιατί? γιατρός: Θέλεις να ακούσεις την καρδιά του? Ε κάπου εκεί αρχίσανε τα κλάματα κλπ... Είναι απο τις πιο γλυκιές ιστορίες που έχω ακούσει. Συμπέρασμα αν θές να είσαι σίγουρη πήγενε στο γιατρό και μην πέρνεις χάπια για το στομάχι νομίζοντας οτι έχεις γαστρίτιδα ή κάτι τέτοιο
 3. Το μόνο που έχω να πώ είναι οτι ζηλεύω όσες έχασαν εύκολά τα κιλά μετά την εγκυμοσύνη. Εμένα μου πήρε ένα χρόνο και μάλιστα έχασα τα τελευταία πολύ πιο γρήγορα όταν και έκοψα το θηλασμό.

 4. Διαφημίσεις


 5. Συμφωνώ κι εγώ με την άποψη όλων, οτι είναι μια απο τις ομορφότερες πράξης αγάπης το να υιοθετεί κανείς ένα παιδί. Μάλιστα πολύ πριν να γίνω μητέρα είχα την άποψη οτι δεν είναι κάτι τόσο τρομερό το να μην αποκτήσεις παιδιά που να τα έχεις γεννήσει εσύ αφού υπάρχουν εκεί έξω τόσα παιδάκια που χρειάζονται μια οικογένεια και συγχρόνως υπάρχουν ζευγάρια που χρειάζονται ένα παιδί. Αφού απέκτησα τα παιδιά μου η σκέψη του να υιοθετήσω ένα παιδί ήταν για αρκετό καιρό στο μυαλό μου αλλά δυστυχώς με ήδη 2 είπαμε να το αφήσουμε για να μην πιεστούμε οικονομικά και για να είμαι ειληκρινής μετάνοιωσα που δεν το προσπαθήσαμε με τον άντρα μου. Έχω ακούσει και απόψεις διαφορετικές βέβαια, οπως οτι δεν ξέρεις πως μπορεί να εξελιχθεί ένα παιδί που δεν γνωρίζεις τα ελαττώματα των γονιών ή το τι μπορεί να έχει κληρωνομήσει απο αυτούς και διάφορα άλλα, αλλά εγώ απο την εμπειρία που έχω απο μια οικογένεια φιλική που υιοθέτησε το παιδακι της έχω να πώ μόνο τα καλύτερα. Και μάλιστα η αγάπη που συναντάς σε αυτές τις οικογένειες είναι ίσως και μεγαλύτερη παρότι υπάρχουν καμιά φορά προβλήματα με την ψυχολογία και το στρές ενός παιδιού που ξέρει οτι οι γονείς αυτοί δεν είναι οι βιολογικοί του, γιατί σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εκεί οι γονείς θέλουν πραγματικά πολύ το παιδί και δεν είναι κάτι που συμβαίνει τυχαία οπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις ζευγαριών.
 6. Είμαι σίγουρη οτι χαίρεσαι για ην απόφαση σου Νομίζω, η καθεμία σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να λειτουργεί με το δικό της ένστικτο και να κάνει αυτό που πιστεύει χωρίς να μετανοιώνει για τις επιλογές της γιατί σίγουρα κανένας δεν μπορεί να πεί τελικά οτι το έκανε με ελαφριά καρδιά και οτι δεν είχε σαν οδηγό την αγάπη για τα παιδιά που περιμένει, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.
 7. annamariatheof

  Κρίσεις Οργής - θυμός - temper tantrum

  τελικά αυτό με την τιμωρία πρέπει ή δεν πρέπει να το κάνουμε. Εγώ κάποιες φορές έβαζα τα παιδιά μου όταν ήταν πιο μικρά στο δωμάτιο τους τιμωρία χωρίς τα παιχνίδια τους και δεν τα άφηνα να βγούν έξω για καμια ώρα πράγμα που τους στοίχιζε πολύ γιατί ήταν υπερκινητικά. Τελευταία μου είπε μια φίλη οτι δεν είναι καλό και τα τραυματίζεις και κάτι τέτοια. Τώρα είναι σχετικά ήρεμα αλλά επειδή έχουμε καινούρια μωράκια στην παρέα θέλω να μάθω τελικά αν είναι σωστο να τα τιμωρείς και με ποιούς τρόπους.?
 8. Έγω δεν είχα τέτοιο θέμα αλλά έζησα απο κοντά την αγωνία μιας φίλης η οποία είχε τρίδυμα τα οποία οπως καταλαβαίνετε δεν ήταν δυνατό να γεννηθούν στους 9 μήνες οπότε χρειάστηκαν και τα τρία θερμοκοιτίδα και μάλιστα το πιο μικρούλη που δεν είχε καταφέρει να αναπτυχθεί όσο τα άλλα είναι ακόμα στη θερμοκοιτίδα εδώ κι ένα μήνα. Τα άλλα τα κατάφεραν και μόλις πρίν 2 μέρες τα πήραν στο σπίτι αλλά οπως και να χει κάθε φορά που πηγαίναμε για να τα δεί η μαμά τους και υπήρχαν εκεί τόσα παιδάκια που τα έβλεπες τη μία μέρα και την επόμενη συναντούσες γονείς που τα είχαν δεί και μαμάδες που τα γέννησαν και μετά ξαφνικά τα έχαναν ήταν βάναυσο. Τη φίλη μου επειδή εκ των πραγμάτων η εγκυμοσύνη ήταν δύσκολη την είχε ρωτήσει η γιατρός της(απο τους καλύτερους γιατρούς και ανθρώπους που υπάρχουν οπως αποδείχτηκε στην πορεία) αν επιθυμούσε να γίνει μείωση και ήταν απόλυτα αρνητική στην ιδέα. Μετά απο αυτό που έζησε με τα μωρά στη θρμοκοιτίδα και αυτά που είδε μου είπε οτι αν τα γνώριζε απο την αρχή θα το είχε κάνει μάλλον και γενικότερα θα βίωνε μεγάλο άγχος για αυτό που θα επακολουθούσε.
 9. θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου apeleythere. Έχω συζητήσει το θέμα αυτό με τα ανίψια μου εκ των οποίων 2 είναι στο δημοτικό, 2 στο γυμνάσιο και 1 στο λύκειο και συμφωνούν όλα οτι πολλές φορές δεν βρίσκουν λόγο ύπαρξης συτού του μαθήματος καθώς γίνεται συνήθως με σκοπό απλώς να μάθουν απέξω κάποια πράγματα και χωρίς τη δυνατότητα συζήτησης. Για παράδειγμα αν κάποιο παιδί έχει μια απορία ή αμφισβητεί κάτι και θέλει να εκθέσει την άποψη του πάνω σε αυτό τότε (στην περίπτωση που θα τολμήσει να μιλήσει με κίνδυνο να ακουστεί "βλάσφημο" και "άπιστο") είτε θα λάβει απάντηση που δεν θα είναι πειστική τις περισσότερες φορές, είτε θα δεχθεί το καχύποπτο και επικριτικό βλέμα του διδάσκοντος για την αμφισβήτηση της θρησκείας του. Υπάρχουν βέβαια και εκπαιδευτικοί που είναι αξιέπαινοι και θέλουν μαθητές με ανοιχτούς ορίζοντες που αναζητούν την αλήθεια χωρίς περιορισμούς και ψεύτικα ταμπού, και γίνονται καθοδηγητές τους σε αυτή την πορεία προς τη γνώση, χωρίς να σημαίνει οτι αυτοί οι εκπαιδευτικοί είναι λιγότερο πιστοί. Δεν ξέρω λοιπόν αν πρέπει αυτό το μάθημα να καταργηθεί, αλλά είμαι πεπεισμένη οτι πρέπει να αλλάξει μορφή και σίγουρα πρέπει να αλλάξουν τα βιβλία των θρησκευτικών.
 10. Επειδή κι εγώ ακριβώς αυτά ψάχνω το καλοκαίρι έχω καταλήξει οτι το καλύτερο είναι να πάρεις το καραβάκι απο Πειραία ή κι απο αλλού και να πάς με σείρα σε κάποιο απο τα γύρω νησιά, που θα σου πάρει το πολύ 2 ώρες μόνο που δεν θα έχεις οδηγήσει μέσα στον ήλιο όλη αυτή την ώρα και θα έχεις φάει και κίνηση αν είναι Σαβ/κο. Εμείς πηγαίνουμε είτε Σαλαμίνα, είτε Αίγινα, είτε Αγκίστρι που θεωρω πως είναι και το καλύτερο γιατί μπορείς να πάς άνετα χωρίς αυτοκίνητο αφού είναι όλα όσα χρειάζεσαι πολύ κοντά.Στη Σκάλα όπου σε αφήνει το καραβάκι έχει καθαρή, οργανωμένη παραλία που ομως δε γίνεται χαμός και δίπλα έχεις όλα τα υπόλοιπα μαγαζάκια που χρειάζεσαι, ταβέρνες καφέ, κλπ. Εμείς τις περισσότερες φορές αποφασίζαμε τελευταία στιγμή και μέναμε και το βράδυ εκεί. Και όσον αφορά κι αυτό το κομμάτι της διαμονής έχει αρκετές επιλογές έκει γύρω, αν και δεν ξέρω και πολλά γιατι πάντα μένουμε στο ίδιο που πρωτοπήγαμε γιατί είναι και όμορφο και άνετο και ΚΑΘΑΡΟ. Περί ορέξεως βέβαια.. http://aquariusappartments-agistri.com
 11. Εντάξει, διάβασα αρκετές απο τις ιστορίες που υπάρχουν εδώ αλλά δεν είδα καμία να λέει οτι ο άντρας της της έκανε παιδί.. χωρίς τη συγκατάθεση της Ναί ξέρω ακούγεται κάπως, αλλά είναι η αλήθεια. Και στα δύο μου παιδιά έγινε ακριβώς το ίδιο, εκεί που το συζητούσαμε και "τον έπειθα" να περιμένουμε λίγους μήνες (εντάξει χρόνο εννοούσα) και έλεγα κι εγώ οτι συμφωνούμε, τσούπ μου την έκανε και μάλιστα ήταν και τυχερός και πετύχαινε πάντα διάνα, και δεν έχω κάν σταθερό κύκλο.
 12. annamariatheof

  Οι ηλικίες μας!

  Εγώ είμαι καινούρια στην παρέα και μάλλον για αρχή διάλεξα το πιο δυσάρεστο θέμα απ όλα για να συμμετάσχω Άννα-Μαρία και είμαι 40 ετών, έχω ένα παιδί 6 ετών και ένα μωράκι 17 μηνών.