Εγκυμοσύνη,Τοκετός, Θηλασμός, Παιδίατρος, Νεογέννητα
73 topics in this forum
-
- 1 follower
- 4 replies
- 5.5k views
2016 - η Νέα ψηφοφορία για το φακελάκι στα δημόσια μαιευτήρια. Τι επικρατεί σήμερα και τα τελευταία 2 έτη στα δημόσια μαιευτήρια, σχετικά με τον χρηματισμό των γυναικολόγων/μαιευτήρων γιατρών που εργάζονται εκεί; ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ μαιευτήρια για γέννες από το 2014. Υπάρχει η παλιά ψηφοφορία η οποία όμως έχει ξεκινήσει το 2009. Θα θέλαμε να υπάρξει μια νέα στατιστική η οποία να ξεκινάει το πολύ 2 έτη πρίν. Για αυτό λοιόν ξεκινάμε εκ νέου αυτή τη ψηφοφορία. Όσοι γεννήσατε πριν το 2014 παρακαλούμε συνεχιστε να ψηφίζετε σε αυτή τη ψηφοφορία, την παλιά: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=48456 …
Last reply by chaly50evi, -
Διαφημίσεις
-
- 942 replies
- 156.6k views
Ψηφίστε εδώ για να δούμε τα ποσοστά των μάμαδων που γέννησαν με καισαρική έναντι αυτών που γέννησαν με φυσιολογικό τοκετό.
Last reply by Litsa kii, -
- 314 replies
- 102.5k views
ΠΡΟΣΟΧΗ - υπάρχει ΝΕΑ ψηφοφορία για γέννες από το 2014 για να υπάρξει νέα στατιστική Δείτε εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=145017 Φακελάκι και τοκετός σε δημόσιο μαιευτήριο ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ μαιευτήρια Σας ζητήθηκε φακελάκι? Πόσα χρήματα? Πότε ? Αν αρνηθήκατε τι επιπτώσεις υπήρξαν? περιγράψτε την εμπειρία σας. ψηφίστε έτσι ώστε να συμπληρωθεί μεγάλο δείγμα ψήφων, και διαδώστε το έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πραγματική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί. edit Συντονιστής Περιεχομένου [πρόσθεση κειμένου για περιπτώσεις χρηματισμού/δωροδοκίας δημοσίων υπαλλήλων] …
Last reply by Λεμονιτα1000, -
- 1 follower
- 5.5k replies
- 502k views
ψηφοφορία που θα αναρτηθεί εδώ σύντομα με τα στοιχεία της ψηφοφορίας που υπάρχει στο αρχείο
Last reply by Katerinaaaaa, -
- 1 follower
- 102 replies
- 54.6k views
Θα ήθελα να ρωτήσω όσες διάβασαν διάφορες πληροφορίες στο διαδίκτυο για τον θηλασμό, εάν η μαία ή ο οργανισμός όπου στράφηκαν για να πάρουν προφορικά πληροφορίες, τους ενημέρωσε αντίστοιχα με όσα υπάρχουν στο διαδίκτυο - δηλαδή άξιζε η ενημέρωση απο κοντά?
Last reply by mary., -
- 2 followers
- 157 replies
- 82.5k views
Το θέμα αυτό το άνοιξα με αφορμή μια συζήτηση που ξεκίνησε στη Θ. Ενότητα "Μαιευτήριο Έλενα" στη κατηγορία "Τοκετός και Μαιευτήριο" (http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=635506#635506) Η απάντηση μου σε ένα πόστ ενός άλλου μέλους περιέχει τις πιο ουσιαστικές πληροφορίες που οφείλει η κάθε επίτοκος να γνωρίζει πολύ πριν ξεκινήσει ο τοκετός της. Για το λόγο αυτό, αποφάσισα να αφιερώσω μια νέα Θ. Ενότητα που θα εμπεριέχει κατ' αρχήν την παράθεση σε εκείνο το post. Στη συνέχεια μέσα από αυτήν εδώ την ενότητα θα παραθέτω σε links και άλλες συζητήσεις μέσα από το φόρουμ που να αναφέρονται στον Π.Ο.Υ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας), καθώς και όσες περισσότερες πληροφορί…
Last reply by Έσπερος, -
- 397 replies
- 100.6k views
καταθέστε τις εμπειρίες σας, παρακαλώ αναφέρετε την περίσταση (ποιά ιατρική πράξη περίπου), καθώς και το νοσοκομείο, όπου έγινε το περιστατικό. Στο εξωτερικό θεωρείται αυτονόητο ότι ο γονέας βρίσκεται παρόν και παρηγορεί και ηρεμεί το παιδί του τη στιγμή που οι γιατροί κάνουν αιμοληψία ή και τοποθετούν ορό. Στην Ελλάδα σύμφωνα με μαρτυρίες που υπάρχουν, απατείται απο τους γονείς, με την απειλή ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η ιατρική πράξη, να απομακρυνθούν απο το παιδί τους σε άλλο δωμάτιο στερώντας τους έτσι την δυνατότητα να προσφέρουν στο παιδί τους ανακούφιση. τι συνέβη σε εσάς? Ακολουθούν σημαντικά δεδομένα που θα βοηθήσουν το να μπορέσετε να…
Last reply by danel, -
- 336 replies
- 86.3k views
Σας βοήθησε, υποστήριξε, ενημέρωσε ο παιδίατρός σας σωστά για τον θηλασμό ?
Last reply by pasxalitsa v, -
- 1 follower
- 99 replies
- 50.8k views
Διακόψατε τον θηλασμό μέσα στους πρώτους μήνες? Οι μήνες αυτοί θεωρούνται οι πιο δύσκολοι όσον αφορά την εδραίωση της γαλουχίας/θηλασμού και πολύ συχνά οι μητέρες διακοπτουν την προσπάθεια της εδραίωσής του, για διάφορους λόγους. Τι έπαιξε ρόλο στην απόφασή σας? / Τι συνέβη στην περίπτωσή σας? δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να υπάρξει δυνατότητα επιλογής περισσοτέρων επιλογών στην ψηφοφορία, θα είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια.
Last reply by vicky86, -
Θα θελα να μου πειτε την γνωμη σας, στο τι εκανα λαθος με τον θηλασμο και σταματησε το γαλα 15μερες μετα την γεννα..... θηλαζα συνεχεια,οποτε ηθελε το μωρο,μερα νυχτα,ανα μια ωρα,ανα 20λεπτα.....δεν ειχα γαλα για την ακριβεια ειχα αλλα λιγο αφηνα το μωρο να θηλαζει 30λεπτα και το γαλα εβγαινε ολη αυτη την ωρα σταγονα σταγονα. αφου σταματαγε το μωρο την διαδικασια θηλασμου και πειναγε ακομα του εδινα συμπληρωμα γαλα-σκονη (να σημειωσω οτι λογο παληνδρομισης εκανε μικρα γευματα και συχνα δεν μπουκωνοταν με το ξενο και στην μιαμιση ωρα ξαναθηλαζα) νοικιασα θηλαστρο απο το μαιευτηριο και εβγαζα συνεχεια γαλα μερα νυχτα για να δινω εστω και λιγο (σε 24 ωρες εβγαζα 100μλ το …
Last reply by almond, -
- 21 replies
- 32.3k views
Δωρεά Μητρικού Γάλακτος Εάν το στήθος σας παράγει επιπλέον γάλα, θα θέλατε να δώσετε μητρικό γάλα απο άντληση ή να θηλάσει κάποιο μωρό στο στήθος σας; (όλα πάντα σε συνεννόηση με τον παιδίατρο και σε καλές συνθήκες υγιεινής)
Last reply by isis73, -
- 1 follower
- 112 replies
- 50.1k views
Μητρικό Γάλα απο άλλη μαμά. Διευκρίνιση: Όπου περιγράφουμε την λέξη υγεία "όχι, ανεξαρτήτως καλής υγείας/καλής διατροφή/καθαριότητας της άλλης γυναίκας ναι αν ήμουν σίγουρη για την καλή υγεία/ ........" εννοούμε την υγεία της γυναίκας όσον αφορά - ιατρικές εξετάσεις για μεταδοτικές αρρώστειες - πρόσληψη φαρμάκων - δερματολογικά προβλήματα και ότι άλλο μπορεί να είναι επικίνδυνο ή επιβλαβές για το βρέφος εάν θηλάσει απο την μητέρα αυτή, με βάση τις οδηγίες του παιδιάτρου και άλλων φορέων που ασχολούνται επιστημονικά με την τέχνη του θηλασμού και τα στοιχεία τους βασίζονται σε επιστημονικές έρευνες. Θα δημοσιευτεί εδώ το επόμενο δι…
Last reply by Foteinina, -
- 90 replies
- 47.9k views
Στις επισκέψεις ή σε εξετάσεις σας σε γυναικολόγο, έτυχε να σας προταθεί ή να σας δοθεί η εναλλακτική να μη σας κόψουν απόδειξη;
Last reply by Interallia, -
- 127 replies
- 58.7k views
Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που βοηθάει στο θηλασμό. Οι τεχνικές, το πότε, ποιό γάλα κλπ είναι θέματα μιάς τέτοιας ενημέρωσης. Στόχος της ψηφοφορίας είναι να δείξει το πόσες μητέρες είναι ήδη ενημερωμένες ή όχι, έτσι ώστε να θηλάσουν το παιδί τους σωστά και χωρίς πόνο. Είναι ένα θέμα το οποίο μία μέλλουσα μητέρα δεν είναι δυνατόν/είναι απίθανο να ξέρει/μάθει απο μόνη της και εξαρτάται η επιτυχία του θηλασμού απο τη σωστή ενημέρωση που της παρέχεται απο τους ειδικούς, πρίν απο τη γέννα ιδανικά αλλά και ακριβώς μετά.
Last reply by Μάνα Γη, -
- 74 replies
- 78.2k views
Δυσκολεύομαι να μετακομίσω την μικρή στο δικό τις δωμάτιο, γιατί . . . δεν θέλω ! Aισθάνομαι ότι θα μου λείπει πολύ και ανησυχώ γιατί νομίζω ότι είναι πολύ μικρό ακόμη . . . Ωστόσο, καταλαβαίνω την ανάγκη να πάει όσο το δυνατών νωρίτερα στο δικό της δωμάτιο, γιατί μετά θα είναι δύσκολα τα πράγματα. I need your help !!!
Last reply by administrator, -
- 1 follower
- 116 replies
- 41.6k views
Κοριτσια νοιωθω μια μεγαλη ευγνωμοσυνη για ολες σας και για την Αγλαια , που χαρη σε σας και στο φορουμ καταφερα να θηλασω και συνεχιζω εννοειται και σκοπευω να το φτασω ως το τελος . Ειναι οτι πιο υπεροχο εχω κανει στη ζωη μου , μετα τα παιδια μου . Οταν εμεινα εγκυος νομιζα πως το μητρικο γαλα ειναι λιγο καλυτερο απο το ξενο και ελεγα πως θα ηθελα να θηλασω αν θα ειχα γαλα , που να ξερα ποση αγνοια ειχααααααα!!!!!! Μεχρι που για καλη μου τυχη επεσα πανω σε εσας και σε αυτο το υπεροχο φορουμ και εμαθα και εξακολουθω να μαθαινω τοσα για το θηλασμο και για το ποσο υπεροχος ειναι . Αν δεν υπηρχατε δε θελω ουτε να το σκεφτομαι τι θα ειχε γινει . Οσο ημουν εγκυος ξεκοκκαλιζα …
Last reply by Valentina23, -
- 3 followers
- 347 replies
- 142.4k views
Εχω ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ... Έχω της chicco το διλεπτο ψηφιακό. Ο μικρός δεν κάθεται με τίποτα να το βάλουμε. Μήπως έχετε πάρει κανένα θερμόμετρο από αυτά που τα ακουμπάς στο κεφάλι απλά και δείχνει θερμοκρασία??? Ρώτησα στο φαρμακείο και μου είπαν ότι υπάρχουν 2 ειδών τέτοια. Το ένα το σέρνεις από την μια άκρη του κούτελου στην άλλη και το άλλο απλά το ακουμπάς στο κούτελο... Το ένα κάνει 58 ευρώ και το άλλο 65 ευρώ... Έχετε παρει κανένα τέτοιο??? Αξίζει τα χρήματα??? Δεν έχω καταφέρει να του πάρω ποτέ θερμοκρασία... Με κλάμματα και οδυρμούς... Τώρα έχει μεγαλώσει και δεν κάθεται κιόλας...
Last reply by xaroumenh mama, -
- 1 follower
- 11 replies
- 18.5k views
Κορίτσια μου καλησπέρα !!! Σήμερα μπήκα στην 37η εβδομάδα και σε λίγες ώρες έχω ραντεβού με τον γιατρό μου !!! Αλήθεια , εσείς ποια εβδομάδα γεννήσατε ;; Είναι το πρώτο μου μωράκια (εάν έχει σημασία ) θα ήθελα να ακούσω τις ιστορίες σας !! Πως έγινε ; Με ραντεβού ; Έσπασαν τα νερά ; Ποσών εβδομάδων ήσασταν ; Την αγάπη μου !!!!
Last reply by Heavenly, -
- 29 replies
- 45.7k views
Βρήκαμε σε κάποια καταστήματα κάποιες παιδικές πάνες τις οποίες μας προτείναν κάποιοι φίλοι. Μάλιστα διαβάσαμε αρκετά σε εφημερίδες και μπήκαμε στο site http://www.moltex.gr . Τι γνώμη έχετε για τις βιολογικές πάνες? Δεν περιέχουν μια ουσία, το ΤΒΤ το οποίο προκαλεί πολλές ευαισθησίες στο δέρμα το μωρού και άλλα χειρότερα, δυστυχώς οι κανονικές πάνες το έχουν. Διάβαζαμε στο Internet οτι αυτές οι πάνες είναι οι μόνες που προτείνονται απο την Greenpeace σαν οικολογικές και βιολογικά κατασκευασμένες. Τίς έχει δοκιμάσει κανείς? αν ναί, ειναι πραγματικά καλύτερες για να ξεκινήσει το μωρό μας? Σας ευχαριστώ
Last reply by elenintoremi, -
- 47 replies
- 66.1k views
Είναι εφικτή η πολλαπλή ψηφοφορία σε περίπτωση που χρειάστηκε να αποφασίσετε πάνω απο μια φορές για το αν θα κάνετε λήψη τροφοβλάστη ή όχι http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%AE%CF%88%CE%B7_%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%BD%CF%8E%CE%BD Προσοχή: εάν ήδη λάβατε τα αποτελέσματα /έχει περάσει κάποιο χρονικό διάστημα απο την λήψη τροφοβλάστη, δείτε εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=118223 και ψηφίστε για τα αποτελέσματα. Αυτή η ψηφοφορία είναι πολύ σημαντική, μην την ξεχάσετε !
Last reply by Hecate, -
- 3 followers
- 3 replies
- 1.6k views
Γειά σας κ από μένα κορίτσια.. Νέα στ φόρουμ.. 2.5 μηνών με αρκετά καλή εγκυμοσύνη θα έλεγα αλλά μόνο σωματικά.. Ψυχολογικα έχω αρκετές μεταβολές και διακυμάνσεις.. Τη μία θα είμαι καλά και την άλλη θα πέφτω στ πάτωμα απτ στεναχώρια.. Να αναφέρω ότι είμαι 24 χρονών και ότι έχω φύγει πολύ μακριά απτους δικούς μου και σ αυτή την πόλη έχω ουσιαστικά μόνο τον άντρα μου... Δεν έχω φίλες να πάω για ψώνια για έναν καφέ για μια βόλτα.. Σχεδόν όλη μέρα σπίτι.. Ήταν η είναι καμιά άλλη σαν τη δική μ περίπτωση; Κ αν ναι πως αντιμετωπιζεται όλο αυτό;
Last reply by little lamb, -
- 4 replies
- 2.2k views
Γεια σας!είμαι νέο μελος κ από μια αναζήτηση που έχω κάνει δεν έχω βρει απάντηση στο θέμα μου...μήπως ξέρετε αν κάνουν αμνιοπαρακέντηση στο πεπαγνη κ αν όχι εξωτερικά πόσο κοστίζει;
Last reply by Ele@n, -
- 1 follower
- 27 replies
- 37.3k views
Με αφορμή το άρθρο που δημοσιεύσαμε πέρισυ http://parents.org.gr/health/a599 που αφορά την πρακτική του περιορισμού της επαφής του γονέα με το νεογέννητό του ενόσω αυτό βρίσκεται σε νοσηλεία στις ΜΕΝΝ δημοσίων ή ιδιωτικών μαιευτηρίων ή νοσοκομείων [σε πλήρη αντίθεση με νοσοκομεία όλων των προηγμένων κρατών τα οποία θεωρούν τον γονέα όχι επισκέπτη, αλλά διαρκή συνοδό του παιδιού του, και άρα σε κάθε βρέφος που νοσηλεύεται σε ΜΕΝΝ επιτρέπεται η επαφή με το γονέα του 24 ώρες το 24ωρο, είτε το βρέφος θηλάζει είτε όχι, είτε πρόκειται για την μητέρα είτε τον πατέρα ] θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους αναγνώστες μας έτσι ώστε να υπάρξει συλλογή ψήφων αλλά και μαρτυ…
Last reply by efsmar, -
- 3 replies
- 2.2k views
Πρίν την εγκυμοσύνη πρέπει να γίνουν μια σειρά εξετάσεων καθώς επίσης και να προετοιμασεις λίγο το εδαφος με φυλλικο,ίσως και λίγο ασβέστιο-σίδηρο αν είσαι οριακά. Γενική αίματος. Γενική ούρων. Σάκχαρο - ουρία. Ομάδα αίματος και Rhesus (αν η γυναίκα έχει Rhesus αρνητικό θα πρέπει να ελεγχθεί και ο άντρας, καθώς αν αυτός έχει Rhesus θετικό χρειάζεται ειδική παρακολούθηση κατά την εγκυμοσύνη). Ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης (έλεγχος για μεσογειακή αναιμία - αν η γυναίκα είναι φορέας θα πρέπει να ελεγχθεί και ο άντρας, αν είναι επίσης φορέας χρειάζεται έλεγχος του εμβρύου κατά την κύηση, καθώς η πιθανότητα να έχει τη νόσο της μεσογειακής ανα…
Last reply by ninaki80, -
- 2 followers
- 276 replies
- 120.2k views
Έχω αυτή την απορία διότι εχουμε φτάσει 13 μηνών και ακόμα πλένω τη μικρή μου σε κάθε αλλαγή πάνας . Δεν είναι ότι με κουράζει αλλά με έχει πιάσει η μέση μου από τα κιλά( έχουμε φτάσει 11,5 φτου φτου μας )και πλέον είναι επίπονο να την κουβαλάω στο μπάνιο για να την πλύνω… Μωρομάντηλα έχει τύχει να χρησιμοποιήσω δυο τρεις φορές και δεν είχα πρόβλημα ερεθισμών. Εσείς τι κάνετε;;; Ποια μωρομάντηλα είναι τα καλύτερα κατά τη γνώμη σας;;;
Last reply by Έσπερος,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 replies
- 19,354 views
-
- 2 replies
- 9,174 views
-
- 0 replies
- 7,580 views