Υιοθεσία / Αναδοχή / Παρένθετη Μητρότητα
46 topics in this forum
-
- 19 replies
- 37.7k views
http://news.pathfinder.gr/periscopio/adoption_children.html http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=852125&postcount=4 ισχύουσα ελληνική νομοθεσία υποστηρικτική των ανθρώπινων δικαιωμάτων & ενάντια στις διακρίσεις Rights & Law in Greece http://www.sapphogr.net/dikaiwma/law/index.html http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=852126&postcount=5 επίσης δείτε και εδώ (άρθρο της ΕΕΕΓ στην αρχική σελίδα : ) http://parents.org.gr/psych/a14 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ – ΑΝΑΔΟΧΗΣ Α. ΝΟΜΟΙ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ – ΑΝΑΔΟΧΗΣ Ν. 2447/1996 (ΦΕΚ 278 / 30-12-96, τεύχος …
Last reply by Συντονιστής Περιεχομένου, -
Διαφημίσεις
-
- 8 replies
- 43.4k views
http://psilikatzoy.blogspot.com/2006/04/blog-post_10.html http://yiothesies.blogspot.com/2006/04/blog-post_05.html η ημερομηνία είναι περσινή, εγώ παρόλα αυτά υπέγραψα. Θα ήθελα να μάθω τι έχει γίνει απο τότε, την δευτέρα εάν προλάβω θα πάρω στο Μητέρα...
Last reply by Jarett, -
- 1 follower
- 1 reply
- 5.1k views
Καλησπέρα σας, Λόγω ενός γυναικολογικού συνδρόμου και της απλασίας μήτρας, δεν μπορώ να κυοφορήσω. Αναζητούμε με τον άνδρα μου παρένθετη μητέρα να κυοφορήσει το μωρό μας. Η παρένθετη θα πρέπει να τηρεί τα εξής κριτήρια: 25-38 ετών, Ελληνίδα ή Αλλοδαπή με άδεια παραμονής, τουλάχιστον 1 δικό της παιδάκι, να μένει στην Αττική ή πολύ κοντά σε αυτήν. Θα τηρηθούν ΟΛΕΣ οι νόμιμες διαδικασίες, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και φυσικά το κόστος αυτών επιβαρύνει μόνο εμάς. Εννοείται η αποζημίωση της παρένθετης. Αν γνωρίζετε κάποια γυναίκα που θα ήθελε να βοηθήσει παρακαλώ να μου στείλετε μήνυμα ή email στο [email protected] Σας ευχαρισ…
Last reply by tinkerbel86, -
- 2 followers
- 2 replies
- 2.3k views
Καλησπέρα, όπως και αρκετά άλλα ζευγάρια έτσι κι εμείς έχουμε στραφεί μετά από πολλές αποτυχίες και ατυχίες στο θέμα της παρένθετης μητρότητας. Έχουμε κάνει ήδη μία επαφή με ένα κέντρο, αλλά δυστυχώς η συμπεριφορά τους μας φάνηκε το λιγότερο αντιεπαγγελματική. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, αν υπάρχει κάποιος, που μπορεί να μας συστήσει κάποιο κέντρο, που αναλαμβάνει τέτοιες διαδικασίες. Ευχαριστώ
Last reply by tinkerbel86, -
- 24 replies
- 25.7k views
Καλημέρα σας,ειμαι η Σμαρώ 36 χρονών και απο τα 26 μου κανω εξωσωματικες 7 στο σύνολο και 2 πρώορους τοκετους χωρις να επιβιώσουν τα μωρά μας.Μετα απο πολυ ωριμη σκεψη δική μου και του άντρα μου αποφασησαμε να προβούμε σε ιδιωτική υιοθεσία.Το ψαξαμε και σε δημοσια αλλα ειναι πολύ μεγαλη η αναμονη.Ξερω μεσα σε ενα σαιτ ειναι λιγο δυσκολο,αλλα καθε πληροφορια σοβαρη θα μας ειναι χρησιμη.Η αγαπη μας ειναι μεγάλη για να την δώσουμε σε ενα μωρο οπως στοργη γερα θεμέλια για μια ευτυχισμενη ζωη,μια οικογενεια!Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Last reply by grammen2479, -
- 4 replies
- 4.7k views
Γεια σε όλους σας! Θελω να ανοίξω για ακομα μια φορα σ αυτο το φόρουμ το θεμα της παρενθετης μητρότητας. Ηθελα λοιπόν να ρωτησω αν κάποιος/-α εχει εμπειρία στο θεμα είτε σαν γονιός που απέκτησε παιδακι μέσω αυτής της διαδικασίας , είτε σαν παρενθετη που βοήθησε καποιο ζευγάρι να αποκτήσει παιδακι. Γενικότερα οποια πληροφορία, ειναι καλοδεχούμενη!
Last reply by Λιζικο, -
- 1 follower
- 18 replies
- 3.6k views
Καλησπερα σας!Ειμαι 39 ετων και δεν εχω αλλο παιδακι. Πριν 2 μηνες (Ιουλιο 2021) εχασα το μωρακι μου στις 35 εβδομαδες, 2.5κιλα, απο ρηξη μητρας που συνεβη στον υπνο μου στις 2 το βραδυ. Ειχε προηγηθει λαπαροσκοπικο χειρουργειο λυσης συμφυσεων (λογω βαριας ενδομητριωσης) και αφαιρεσης ινομυωματος στον πυθμενα της μητρας (μηκους 6cm στην εξωτερικη πλευρά της μητρας), 6 μηνες πριν μεινω εγκυος (ο γιατρος ειχε συστησει αναρρωση για 6 μηνες κ μετα να προσπαθησω για εγκυμοσυνη, οπως κ εγινε). Το μωρακι το επιασα με την 1η προσπαθεια, μεσω εξωσωματικης, που μου ειχε συστησει ο γιατρος και ημουν πολυ χαρουμενη γιατί ειχα μια ηρεμη και καλη εγκυμοσυνη, χωρις επιπλοκες. Τον 6…
Last reply by danaikord, -
Ισως δεν ειναι το καταλληλο μερος που βαζω το θεμα αλλα δεν ηξερα που ταιριαζει καλυτερα. Ηθελα την γνωμη σας για κατι που σκεφτομαι. Θα γινοσασταν ποτε παρενθετη μητερα για καποια κοπελα που δεν μπορει να κυοφορησει???? Και αν εσεις δεν μπορουσατε να κυοφορησετε, θα εμπιστευοσασταν καποια για παρενθετη η θα προτιμουσατε να μην κανετε δευτερο παιδακι??? Εγω εχω ενα γιο που εκανα παρα πολυ δυσκολα υπο τις πιο τις πιο αντιξοες συνθηκες και πραλιγο να χασω την ζωη μου. Ειναι αδυνατο να κυοφορησω ξανα και ενω σκεφτομασταν και την λυση της υοθεσιας, μαθαμε οτι ειναι εξαιρετικα δυσκολο να σε επιλεξουν για να υοθετησεις παιδακι ενω εχεις ηδη ενα. Θα ηθελα ο…
Last reply by sv_sky, -
- 1 follower
- 23 replies
- 4.9k views
Καλή σας ημέρα , έχω κάνει αίτηση μέσω διαδικτύου για τη διαδικασία υιοθεσίας παιδιού, Τα δικαιολογητικά τα έχω μαζέψει όλα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εκτός από τις ιατρικές γνωματεύσεις. Το ερώτημα μου είναι στο ψυχίατρο που θα πάω θα χρειαστεί παραπάνω από μια συνεδρία ? τι ρωτάει και πως πρέπει να αντιδράσεις εσύ, είναι το μόνο στάδιο που με αγχώνει και το ραντεβού είναι σε 2 ημέρες...
Last reply by μαγιοπουλας, -
- 24 replies
- 27.9k views
Καλημέρα σε όλες τις μανούλες! Δεν ξέρω αν αυτό είναι το σωστό μέρος για αυτό μου το ποστ, αλλά δεν ήξερα που αλλού να το κάνω. Ειχα συμμετασχει στο φορουμ παλι πριν απο μερικά χρόνια αλλά μετά...χάθηκα (αν δείτε το προφίλ μου θα φανούν τα παλιά μου ποστ.) Λοιπόν, ο λόγος που γράφω σήμερα, είναι γιατί ο άντρας μου και εγώ θα θέλαμε να υιοθετήσουμε ένα μωρό με σύνδρομο Νταουν. Και σκέφτηκα, ίσως κάποια μανούλα να πάρει τέτοιο νέο για την εγκυμοσύνη της και να μην ξέρει τι να κάνει, ή ίσως κάποια απο εσάς να έχει κάποιον γνωστό που περιμένει παιδάκι με σύνδρομο Down. Έυχομαι σε όλες μια υγιή εγκυμοσύνη και ένα γερό παιδάκι, αλλά ήθελα να πω πως ΑΝ κάποια πάρει αποτ…
Last reply by Rody18, -
- 12 replies
- 7.1k views
Έχω βρεθεί κι εγώ σε μία συνθήκη, όπως αρκετές κοπέλες εδώ μέσα ,κατά την οποία πρέπει να δώσω το παιδί μου για υιοθεσία. Δε μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους, δυστυχώς, οπότε θα θελα να ξανανοίξω το θέμα. Ενδιαφέρομαι είτε για οικογένεια, είτε για οποιαδήποτε συμβουλή όσον αφορά την ιδιωτική υιοθεσία. Δεν υπάρχει περίπτωση να απευθυνθώ σε ίδρυμα. Οπότε αν γνωρίζετε κάποιον δικηγόρο ή οικογένεια θα χαρώ πάρα πολύ να έρθω σε επαφή. Είμαι υπέρ της έκτρωσης, όμως η εγκυμοσύνη μου ήταν πολύ προχωρημένη οπότε δεν αποτελούσε πλέον λύση. Το αν θα το αγαπώ ή όχι δεν έχει σχέση, ήδη το αγαπώ και στερούμαι πράγματα γι αυτό σαν έμβρυο, οπότε μη μπείτε στη διαδικασί…
Last reply by Συντονιστής Περιεχομένου, -
- 45 replies
- 18.2k views
Καλησπέρα σας,είμαι παλιό μέλος του φόρουμ που κάνω τον αγώνα μου για την απόκτηση ενός παιδιού.Τα παλιά μέλοι με ξέρουν που έψαχνα για ιδιωτική υιοθεσία. Το αποτέλεσμα είναι πως θέλουν πολλά χρήματα και είμαι ακόμη στο ψάξιμο.Επειδή ο χρόνος περνάει έκλεισα ραντεβού στον Αγιο Στυλιανό στην Θεσσαλονίκη.Θα μας ενημερώσουν και μετά θα κάνουμε την αίτηση για υιοθεσία. Ξέρω πως ειναι πολύ δύσκολο αλλά η αγάπη μου για ένα παιδί ειναι μεγάλη και θα κάνω ότι περνά απο το χέρι μου.Αν κάποια κοπέλα είχε κάποια εμπειρία απο το ίδρυμα ή έχει ακούσει κάτι απο γνωστούς τους που τελικά κάνανε υιοθεσία απο εκεί να με δώσουν ότι πληροφορία εχουν?.Σας ευχαριστώ πολύ.
Last reply by xenmisa, -
Καλημέρα σας.Ο αγώνας μου για να υιοθετήσω ένα παιδάκι συνεχίζεται.Αν κάποια από τα κορίτσια μας ξέρουν για κάποιο δικηγόρο που να ασχολείται με αυτό το θέμα,θα ήμουν ευγνώμων να μου στείλετε κάποια στοιχεία είτε εδώ είτε με προσωπικό μήνυμα. Σας ευχαριστώ και πάλι.
Last reply by xenmisa, -
- 2 replies
- 1.6k views
Καλησπέρα σας. Δημοσιεύω αυτο το θεμα με σκοπό να μαθω την διαδικασια της υιοθεσίας. Υπαρχει απ οτι ξερω η ιδιωτική και η δημόσια. Ποιες οι διαφορες ? Και γενικα ποια η διαδικασια στην καθεμία? Πρόκειται για μια οικογενεια που γνωρίζω και δεν εχουν παιδια πολλα χρονια. Το θελουν πολυ παρόλα αυτα. Εχουν κανει πολλες προσπάθειες με εξωσωματικες αλλα δεν τα εχουν καταφερει δυστυχως. Μενουν σε ενα χωριο 10 χιλιομετρα μακρια απο την πολη. Δεν έχουν αυτοκινητο. Γνωριζετε αν θα χρειαστει να αγορασουν αυτοκίνητο για να υιθετησουν το παιδι? Οτι πληροφοριες εχετε και μπορειτε θα χαιρομουν πολυ να τις μοιραστείτε.!! Ευχαριστω!
Last reply by mara2, -
- 27 replies
- 19k views
καλησπέρα σας είμαι καινουργια στο φορουμκαι δεν ξερω αν γραφω και στο σωστο θεμα.ειμαι 23 χρονων και εγγυος στον 3ο μηνα.για διαφορουσ σοβαρουσ λογουσ το μωρο μου δεν μπορω να το κρατησω!!! δεν θελω να κανω εκτρωση διοτι είναι φονος!!!και παρολο που δεν μπορω να το κρατησω δεν μου παει η καρδια να το ριξω.υελω να το δωσω για υοθεσια.ειμαι σιγουρη για αυτό γιατι το σκεφτηκα πολύ!!!θελω να βρω μια οικογενεια που θα θελει να το υοθετησηθα είναι καλη και θα είναι και αυτό ευτυχισμενο και θα εχει τη ζωη που του αξιζει!!!!!!σας παρακαλω πειτε μου που μπορω να απευθυνθώ?η υπαρχει καποια οικογενεια που θελει να υοθετησει ένα παιδακι!!!και εγω και το μωρο ειμαστε απολυτα υγειης.ε…
Last reply by Irene89k, -
- 7 replies
- 27.4k views
den ksero alithia giati grafo afto to thema isos gia na katatheso kapia pramata ke na palino ligo tin psichi mu. ime iothetimeni to gnoriza apo poli mikri apo tin proti mera pu me piran i gonis mu sto spiti. den mu to ekripsan pote to gnorizan oli ala den me eniaze imuna poli eftichisimeni pu vrethika se mia ikogenia pu me agapuse se mia ikogenia pu traviksan pola gia na apoktisun dika tus pedia alla apevale opote ta kataferne i mama mu. to mono pu tha alaza an alaza kati tha itane i ilikia tus alla den echi simasia eniosa tin agapi se olo tis to megalio. ipa tin istoria mu sto sizigo mu otan mu ekane protasi gamu an ke den to perimena eniosa oti m agapai akoma pio p…
Last reply by konnaaper, -
- 45 replies
- 3.5k views
ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΔΟΧΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΜΠΕΡΙΑ ΣΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ. ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ, ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΛΙΓΟ ΑΝΑ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΜΟΥ ΓΛΩΣΣΑ, ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΠΩΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΔΟΧΟΣ. ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΑΝΑΔΟΧΗ, ΟΜΩΣ ΛΙΓΑ ΠΡΟΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ( ΝΟΜΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ).ΤΟ ΟΤΙ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΟΤΙ ΒΙΟΛΟΓΗΚΕΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ, ΑΛΚΟΛΙΚΕΣ, ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΣΕ ΣΟΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΗΔΡΗΜΑ, ΕΧΟΝΤΕΣ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ Η ΨΗΧΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ…
Last reply by TSAPNOKLIDOU ELENA, -
- 0 replies
- 1k views
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!,ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΠΑΡΕΝΘΕΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ?...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΙΡΩΝ!,,,
Last reply by ΜΑΝΟΛΙΑ, -
- 1 reply
- 2.1k views
Καλησπέρα σε όλες και σε όλους, στενό μου φιλικό πρόσωπο αναζητεί κοπέλα να γίνει παρένθετη μητέρα. Πρόκειται για σοβαρό ζευγάρι που βεβαίως επιθυμεί η όλη διαδικασία να είναι διαφανής και νόμιμη. Όποια κοπέλα ενδιαφέρεται παρακαλώ ας στείλει pm ή mail στο [email protected]. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Last reply by Ξενουλα, -
- 0 replies
- 792 views
Προς ενημέρωση των ενδιαφερόμενων!! Το πρόγραμμα απευθύνεται και σε οικογένειες που έχουν ήδη δικά τους παιδιά!!! http://metadrasi.org/προγραμμα-αναδοχης/
Last reply by Pelli, -
- 3 replies
- 20.1k views
kalispera se oles sas prota apo ola zitao signomi giati grafo apo ipologisti filis ke den ehi elinika. ime se diadikasia iothesias pediu tha ithela an iparhi kapia ikogenia pu iothetise pedaki ohi vrefos 2 - 2.5 hronon na mu pi pos ine i protes meres sto spiti. pos to dektike to pedaki itan efkola me to programa? to idrima sas edose kapies simvules? gnorise tus sigenis? pote vgikate ekso? signomi an sas fenode hazes i erotisis mu alla eho megalo anhos ti tha adimetopisume molis me to kalo erthi to pedaki mas
Last reply by manoulina, -
- 12 replies
- 17.7k views
Καλημέρα ! Έχω μια τεράστια απορία ζώντας το θέμα της υιοθεσιας απο πολύ κοντινό αγαπημένο μου πρόσωπο. Μετά από άπειρες προσπάθειες, αποτυχιες, εξετασεις, γιατρούς έρχεται το θέμα της υιοθεσιας. Και....... αναμονη....αναμονη...αναμονη.... Σας δίνω τα δεδομένα....πολυ νορμαλ οικονομικη κατάσταση, τελεια οικογένεια, ωραίο σπίτι με πολλά δωμάτια...μια που το όνειρο της ζωής τους ήταν με πολλά παιδιά... Έχουν ψάξει τα πάντα....δικηγόρους (που δεν θέλουν με τίποτα να μπούν σε αυτή την διαδικασία δηλ. να πληρώσουν 15.000 ευρω για να αποκτήσουν παιδί, και όχι για τα χρήματα αλλά δεν τους αρμόζει ιδεολογικά...να πάρουν προτεραιότητα από κάποιον άλλο που δεν πλήρώσει η να μπ…
Last reply by manoulina, -
- 4 replies
- 8.1k views
Καλησπέρα, Ονομάζομαι Κάτια και είμαι δικηγόρος και τώρα κάνω το διδακτορικό μου στο Πανεπιστήμιο του Κεντ στην Αγγλία. Το θέμα της έρευνάς μου είναι η παρένθετη μητρότητα στην Ελλάδα και την Αγγλία. Μέρος της έρευνας είναι και η διενέργεια συνεντεύξεων στις δύο χώρες για να καταλάβω πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος, ποιες είναι οι δυσκολίες, οι σκέψεις, οι ανησυχίες και τα προβλήματα που ίσως αντιμετωπίζουν όσοι χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για να κάνουν το παιδάκι τους ή βοηθούν ζευγάρια στο να αποκτήσουν το παιδί. Θα ενδιαφερόμουν πάρα πολύ να μιλήσω με γυναίκες που έχουν γίνει παρένθετες, αλλά και με ζευγάρια που έχουν ήδη γίνει γονείς με τη βοήθεια παρένθετης. …
Last reply by MARIA127, -
- 46 replies
- 33.4k views
Με αφορμή μια περίπτωση πολυ καλών μας φίλων: Υιοθέτησαν ένα παιδάκι πριν από ένα χρόνο περίπου. Είναι κοντά του από την ηλικία των 6 μηνών (νόμιμη υιοθεσία). Σήμερα είναι περίπου 3 ετών, το λατρεύουν και είναι τα πάντα γι'αυτούς. Προβληματίζονται έντονα πως και πότε θα πρέπει να του πουν ότι το υιοθετήσανε και γενικά ποια θα πρέπει να είναι η στάση τους για το θέμα. Ωάχνουν να βρουν και κάποιον ειδικό που να έχει εμπειρία στο θέμα. Υπάρχει εδώ κάποιος με ανάλογη εμπειρία??? Μήπως το θέμα να γίνει μια ξεχωριστή ενότητα??
Last reply by lydiap, -
- 9 replies
- 15.1k views
καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους, με τον συζηγό μου προσπαθούμε δύο χρόνια για ενα παιδάκι. τον αύγουστο που μας πέρασε αποφασήσαμε να ψάξουμε τον λόγο που δεν έχει ακόμα και ανακαλυψαμε πως υπαρχει προβλημα και ο μονος τροπος ειναι η εξωσωματικη και ενω αρχικα ειπαμε να το δοκιμασουμε τελικα μετα απο συζητησεις πηραμε την αποφαση πως αφου δεν θελει να ερθει μονο του, αντι να μπουμε στην διαδικασια της εξωσωματικης να υιοθετησουμε ενα παιδακι διοτι για εμας δεν θα εχει καμια διαφορα θα ειναι το παιδι μας.... και ετσι αρχισαμε να ψαχνουμε τροπους (να σημειωσω οτι ειμαστε κατοικοι εξωτερικου) αλλα τελικα η υιοθεσια μεσω ιδρυματων ειναι παντου δυσκολη και χρονοβορα για…
Last reply by Ρίτα Σ.,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 replies
- 19,984 views
-
- 2 replies
- 9,373 views
-
- 0 replies
- 7,705 views