vtgian

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  1.871
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  67

Συνεισφορα στο φορουμ

1.333 Excellent

2 ακόλουθοι

Περισσότερα για την/τον vtgian

 • Rank
  Δοκιμή

Profile Information

 • Gender
  Female

Converted

 • Περιοχή
  Γλυφάδα

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

2.023 εμφανίσεις προφίλ
 1. Εμένα το κάνουν όλοι οι +65 συγγενείς ή ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, εδώ και πολλά χρόνια. Εμείς (εννοώ η στενή οικογένεια) δεν το έχουμε κάνει ποτέ, ούτε το συστήνει η παιδίατρός μας. Αυτή μας ξέρει σαν οικογένεια, ξέρει το ιστορικό μας και κρίνει ανάλογα. Φέτος δεν έχω μιλήσει μαζί της ακόμα, ενδεχομένως να έχει αλλάξει γνώμη. Από τη στιγμή που υπάρχει ένα άτομο που το δικαιούται στην οικογένειά σας, το δικαιούστε όλοι όσοι μένετε μαζί του. Και ο λόγος είναι για να υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες να προστατεύσετε τον ευπαθή. Μη ξεχνάς ότι δεν είναι και ιδιαίτερα αποτελεσματικό εμβόλιο, οπότε ακόμα και αν είναι εμβολιασμένος ο ευπαθής, πάλι έχει πιθανότητες να νοσήσει. Αν είστε και εσείς εμβολιασμένοι, μειώνονται οι πιθανότητες να το κολλήσετε και κατ' επέκταση να του το μεταφέρεται. Οπότε δεν το στερείς από κανέναν, είναι εντελώς σαφές στις οδηγίες ότι είστε στους δικαιούχους.
 2. Μα γιατί να εμβολιάσεις ένα παιδί που δεν διατρέχει κίνδυνο (και να το εκθέσεις σε πιθανές επιπλοκές) όταν δεν κινδυνεύει ιδιαίτερα και να μην εμβολιαστεί ο άμεσα ενδιαφερόμενος; Πληροφοριακά, το euromomo.eu είναι το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο της εποχικής γρίπης, με γραφήματα και αναλυτικά στοιχεία για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Στο σύνολο των χωρών, οι θάνατοι από γρίπη σε παιδιά 0-14 ετών ήταν περίπου 300 στο σύνολο, εντός του 2019. Αντίστοιχα των 65+ ήταν >50.000
 3. Οι ειδικοί είναι τεχνοκράτες και τέτοιοι οφείλουν να είναι. Δε χωρούν συναισθηματισμοί στο πεδίο τους και ούτε πρέπει. Σκέφτομαι και το παιδάκι που θα μπορούσε να σωθεί (που και αυτό έτσι και έτσι με αποτελεσματικότητα εμβολίου ούτε 50%) αλλά και το παιδάκι που έμεινε με χρόνιο πρόβλημα υγείας λόγω επιπλοκών ενός εμβολίου που δεν χρειαζόταν. Και επειδή στο δικό μου μυαλό δεν υπάρχει βαρύτητα, αφήνω τους ειδικούς να αποφασίσουν. Ίσως το βλέπω και εγώ εντελώς "μαθηματικά" και να σκεφτόμουν διαφορετικά αν είχα άλλη παιδίατρο. Αλλά έχεις δίκιο, εδώ απλώς κάνουμε κουβέντα. Πληροφοριακά, τα περισσότερα κρούσματα γρίπης τα έχει η ομάδα 60-69 (διάμεση ηλικία τα 62 στα κρούσματα, 68 στους θανάτους). Από τους 154 θανάτους (περίοδος 2018-2019) μόνο τα 26 (19,4%) από τα 154 προαναφερθέντα κρούσματα είχαν εμβολιαστεί έναντι της εποχικής γρίπης, ενώ τα 134 (87,0%) ανήκαν σε ομάδες για τις οποίες συνιστάται κατά προτεραιότητα ο αντιγριπικός εμβολιασμός σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας. Κοινώς, δεν το κάνουν αυτοί που επιβάλλεται να το κάνουν.

 4. Διαφημίσεις


 5. Η υγεία σαφώς και είναι κοινωνικο αγαθό. Οι παρτίδες του εμβολίου ωστόσο είναι περιορισμένες (πάντα ήταν) και επιπλέον οι κατεύθυνση της ΕΕΕ είναι ότι δεν το χρειάζονται όλοι. Οπότε το λογικό και επόμενο είναι να πρέπει να διασφαλιστεί ότι για αρχή θα το κάνουν αυτοί που το χρειάζονται. Πέρυσι πάντως υπήρξε θέμα με έλλειψη και αρκετοί γιατροί φώναζαν ότι άνθρωποι που το χρειάζονται ουσιαστικά, δεν το βρίσκουν. Πόσο μάλλον φέτος τι θα γινόταν που ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Εγώ πάντως θα επιμείνω σε αυτό. Στις σπάνιες μεν, υπαρκτές δε, παρενέργειες του εμβολίου της γρίπης αναφέρεται -Αγγειίτιδα η οποία μπορεί να οδηγήσει σε δερματικό εξάνθημα, πόνο στις αρθρώσεις και νεφρικά προβλήματα. -Νευρολογικές διαταραχές (εγκεφαλομυελίτιδα, νευρίτιδα, σύνδρομο Guillain-Barré) Πως παίρνεις το ρίσκο (όχι εσύ προσωπικά εννοείται) να κάνεις ένα εμβόλιο που δεν συστήνεται ως απαραίτητο, γνωρίζοντας ότι υπάρχει πιθανότητα επιπλοκών; δεν ξέρω, εγώ φοβάμαι και το ένα και το άλλο. Με τα υποχρεωτικά, (που και εκεί φυσικά υπάρχουν επιπλοκές) με καθησυχάζει το γεγονός ότι μια επιτροπή ειδικών έχει κάνει την αξιολόγηση του ρίσκου, συν ότι τα περισσότερα είναι εκτενώς δοκιμασμένα. Από τα στοιχεία θανάτων από επιπλοκές σε φορείς της γρίπης. Όπως και με τον covid αλλά και με όλες τις μεταδοτικές ασθένειες, υπάρχει παρατηρητήριο και καταγραφή, από όπου προκύπτουν τα στοιχεία. Στη σελίδα του ΕΟΔΥ θα τα βρεις αναλυτικά. Όλοι μπορούν να νοσήσουν, αλλά είναι περισσότερο πιθανό να αποβεί μοιραίο σε ηλικιωμένους, ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα και άλλες ευπαθείς ομάδες.
 6. Όπως και με τον covid, έτσι και με τη γρίπη, καθώς και τα δύο μπορούν να είναι θανατηφόρα ειδικά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, βασικός στόχος είναι να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους και αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Το πρόγραμμα που παρέθεσε και η sunshine παραπάνω κρίνει ότι αν έχεις ένα παιδάκι πχ 4 ετών και κανένας στην οικογένεια δεν ανήκει στις υπόλοιπες ομάδες, τότε δεν έχει άμεση ανάγκη εμβολιασμού. Αν μένεις με έστω και έναν στις παραπάνω κατηγορίες, τότε ναι συστήνεται. Στους δασκάλους/καθηγητές έτσι γενικά, όχι δε συστήνεται. Στο ιατρικό προσωπικό ναι. Δεν ξέρω τι παίζει με τα οικονομικά, αν πχ θέλουν να κρατήσουν πόρους για άλλα θέματα. Άλλοι λένε ότι το περιορίζουν τώρα για να το κάνουν αυτοί που πρέπει και όταν φτάσουν σε καλό επίπεδο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, τότε θα το ανοίξουν προς όλους. Εμάς η παιδίατρος το κάνει η ίδια στον εαυτό της αλλά σε εμάς δεν το συστήνει, όπως δεν συνέστησε το προαιρετικό της γαστρεντερίτιδας και το bexsero (με τη λογική ότι το peak είναι έως 3 ετών και εμείς μέχρι τότε την είχαμε σπίτι και όχι σχολείο). Γενικό σχόλιο, όταν σκεφτόμαστε τα εμβόλια, ειδικά τα προαιρετικά, μη ξεχνάμε ότι έχουν παρενέργειες. Παράδειγμα: οι πιθανότητες ένα ανεμβολίαστο παιδάκι να κολλήσει μηνιγγίτιδα τύπου Β είναι λιγότερες από 1/100.000. Το φυλλάδιο του εμβολίου αναφέρει έως 1/1000 πιθανότητα εμφάνισης νόσου Καβασάκι ως επιπλοκή του εμβολίου. Ρίσκο να μην το κάνεις, ρίσκο και να το κάνεις. Εδώ μπαίνει στη μέση η ΕΕΕ που υπολογίζοντας τα ρίσκα, κατατάσσει το εμβόλιο σε υποχρεωτικό και μη. Γενικά, ας δείξουμε εμπιστοσύνη στην ΕΕE, κάτι παραπάνω από εμάς ξέρουν.
 7. Αν δεν κάνω λάθος, το εμβόλιο της γρίπης από φέτος για να το προμηθευτεί κανείς χρειάζεται συνταγή γιατρού, δεν είναι ελεύθερο προς αγορά για όποιον το επιθυμεί. Και αυτό γιατί είχε παρατηρηθεί άλλες χρονιές να το κάνουν άτομα που δεν τους είναι αναγκαίο και άνθρωποι που πραγματικά το χρειάζονταν να μην μπορούν να το βρουν. Όπως με όλα τα εμβόλια, υπάρχει κατεύθυνση ως προς το σε ποιους είναι αναγκαίο, η αντίστοιχη επιτροπή αξιολογεί τα δεδομένα και αποφασίζει. Δεν είναι απόφαση υπουργού, παιδιάτρων ή άλλων ιατρικών ενώσεων. Το σχολείο δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα να παροτρύνει, να δώσει οδηγίες ή οτιδήποτε άλλο σε σχέση με τον εμβολιασμό. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ποιοι το δικαιούνται και όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση, προτεραιότητα έχουν οι ευπαθείς ομάδες ή όποιοι έχουν οριστεί ως τέτοιοι από την επιτροπή εμβολιασμών.
 8. Δεν είναι το δικό μας σχολείο αυτό, οπότε δεν ξέρω τι έγινε. Σε εμάς αν συμβεί κάτι στη δασκάλα ή έχει άδεια κλείνει το σχολείο γιατί είναι μονοθέσιο. Ακόμα και προγραμματισμένη απουσία να έχει, αναπληρωτή δε στέλνουν ποτέ.
 9. Εμείς που είμαστε Τερψιθέα, νήπια-προνήπια είναι όλα υγιή. Σήμερα το πρωί έμαθα για το σχολείο στον Άγιο Τρύφωνα (αλλά δε συγκράτησα αν είναι νήπιο ή δημοτικό) ότι η δασκάλα έμεινε σπίτι γιατί είχε λίγο πυρετό.
 10. Αν εκτίμησα κάτι στη νηπιαγωγό μας, είναι που στην αρχή μας είπε 'η αγκαλιά είναι θεραπευτική". Προφανώς και δεν αγκαλιάζει με το παραμικρό κάθε παιδί, αλλά ειδικά στα μικρά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο σχολείο, τα λόγια από μόνα τους δεν μπορούν να γίνουν ανακουφιστικά. Τόσο πολύ έχουμε υποτιμήσει την αξία του χαδιού και της αγκαλιάς, τόσο πολύ έχουμε δαιμονοποιήσει την επαφή; Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ θυμάμαι με πολύ αγάπη τη δασκάλα μου να μας αγκαλιάζει, και δε μιλάω για τον παιδικό, μιλάω για νήπιο και έως β δημοτικού. Εγώ όταν βλέπω παιδιά να τρέχουν να αγκαλιάσουν τη δασκάλα ή τον δάσκαλό τους (το οποίο συμβαίνει στους συγγενείς δασκάλους που έχω) καταλαβαίνω ότι τα παιδιά αυτά έχουν εισπράξει αγάπη και τη δίνουν έμπρακτα πίσω. Η δασκάλα για εμένα δεν είναι ένα τυχαίο τρίτο άτομο. Είναι ο άνθρωπος που περνάει με το παιδί μου ίσως περισσότερες ώρες από ότι εγώ, το διαμορφώνει, το επηρεάζει. Δεν ξέρω... με φοβίζει ο αποστειρωμένος από επαφή κόσμος. (μαζί γράφαμε sentir). Εντάξει, τώρα με τον Covid θα προσέξουμε όλοι περισσότερο. Για αυτό έχουμε αντισηπτικά και μάσκες, και γάντια σε κάποιες περιπτώσεις, γιατί όταν δεν μπορείς να αποφύγεις την απόσταση, έχεις τα υπόλοιπα. Οι τελευταίες εκτιμήσεις είναι ότι από επαφή με αντικείμενα φαίνεται να υπάρχει ελάχιστος κίνδυνος μετάδοσης. Θα αγκαλιάσεις το παιδί που φοράει μάσκα, θα βάλεις αντισηπτικό στα χέρια σου αμέσως μετά. Υποθέτω ότι αν ήταν τόσο σοβαρός κίνδυνος θα είχε μπει και αυτός στα μέτρα.
 11. Υπάρχει κάποια οδηγία που λέει να μην αγκαλιάζουν τα παιδιά; Νομίζω πως όχι. Για την ακρίβεια, χθες στη συνάντηση γονέων που είχαμε, η νηπιαγωγός μας είπε ότι οκ προσπαθεί να το αποφύγει αλλά τελικά διαπιστώνει ότι αγκαλιάζει τα παιδιά σχεδόν το ίδιο συχνά γιατί όταν της δείχνουν αυτήν την ανάγκη, μετά από τόσα χρόνια, της βγαίνει αυτόματα. Επειδή την έκοψα για πολύ τυπική σε σχέση με τους κανονισμούς, πιστεύω ότι αν είχαν τέτοια εντολή θα την τηρούσε. @Yovanna επίσης δεν υπάρχει σαφής οδηγία. Αν γίνει με σωστό τρόπο (παραμονή του γονέα στην άκρη της αίθουσας, χωρίς παρέμβαση και ουσιαστική ενασχόληση της δασκάλας να ενσωματώσει το παιδί στην ομάδα και να την εμπιστευτεί) τότε γιατί όχι; Συνήθως επειδή είτε δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα από τον γονέα (πχ δουλεύει), είτε είναι μια δασκάλα μόνο ή δεν θέλει να ξεφύγει από την πεπατημένη, δεν προτείνετε καν σαν επιλογή. Και επειδή το έχω δει να δουλεύει, όχι δε ζητάνε τα υπόλοιπα τη μαμά τους.
 12. Σας ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις! Εμένα η αλήθεια είναι ότι με φόβισε αυτή η πρόκληση κινητικότητας, τη θεώρησα εξίσου παρεμβατική. Ίσως δεν είχα την υποστήριξη που έπρεπε για να το αποφασίσω. Ευτυχώς ήμουν από τις τυχερές που και η καισαρική πήγε καλά αλλά και η μετέπειτα πορεία (bonding, θηλασμός, μετεγχειρητική αποκατάσταση) -πράγμα που ξέρω ότι δεν συνηθίζεται.
 13. Αν και εκτός συζήτησης, κανονικά όχι περισσότερα αλλά λιγότερα θα έπρεπε να έχουμε. Και η Ε.Ε. στην οποία συμμετέχουμε με το αζημίωτο, κρατώντας εδώ ανθρώπους σε Μόριες, θα έπρεπε να διαφυλάττει θα σύνορά της καλύτερα. Γιατί αν είναι να παίρνουμε δάνεια συνέχεια για οπλικά και αυτοί να σφυρίζουν αδιάφορα, να τους στείλουμε τους χιλιάδες των νησιών να δούνε τη γλύκα.
 14. Να ρωτήσω κάτι που το έχω απορία... Η μόξα που ακριβώς επιδρά και το μωρό αλλάζει θέση; Γιατί ξαφνικά αποκτά κινητικότητα που δεν είχε πριν;
 15. Επειδή κάπου το διάβασα, μπορεί να θεωρούμαι παράλογη που με ενοχλεί εξίσου το να χρειαστεί να τρέχω το παιδί μου στο νοσοκομείο για αντιτετανικό από τα σκουριασμένα κάγκελα, από καμιά εξώπορτα που θα του έρθει κολάρο (αφου έχει μείνει η μισή από τη σκουριά, δε κάνω πλάκα, έχει διαβρωθεί εντελώς), για σταφυλόκοκκο ή να ταλαιπωρηθεί σωματικά και ψυχολογικά από δερματόφυτα λόγω των γατιών. Για την ακρίβεια το θεωρώ πολύ πιο πιθανό να πάθει τα παραπάνω από το να κολλήσει covid. Νομίζω ότι η πανδημία μας έχει αποσυντονίσει εντελώς και έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχουν και άλλα θέματα προς επίλυση γύρω μας, εξίσου επιτακτικά. Και μη ξεχνάμε και κάτι μυριάκια σε επιλεγμένα ΜΜΕ... Δε σας θυμώνει το φιάσκο με τις μάσκες; Εμένα πολύ. 6 εκατομμύρια από τις τσέπες μας είναι. Οι φόροι που πληρώνουμε ιδιωτικοί υπάλληλοι αλλά και ελ. επαγγελματίες γίνονται λεφτά για φαΐ για διαφημιστικές και την ίδια ώρα που τρέμουμε μη χρειαστεί νοσηλεία κάποιος δικός μας, δεν έχει γίνει καμία κίνηση αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας, κανένα ουσιαστικό σχέδιο για την παιδεία, φορέστε μάσκα παντού και θα μας σώσει η ατομική ευθύνη και μόνο. Και όποιος τολμήσει και πει κάτι, είναι εγωιστής που δεν σκέφτεται τους γύρω του. Ωραία τα καταφέραμε δε λέω... Η χαρά του ατομικισμού.
 16. Ακόμα και εμένα που είναι "μεγάλη" (αρχές 2015) και έχει πάει ήδη δύο χρονιές σε άλλο σχολείο, χθες (που την άφησα από τις 08:15) μου κλαψούρισε και ηρέμησε όταν της είπα ότι θα κάνω βόλτα γύρω από το σχολείο μέχρι να τελειώσουν. Στον αγιασμό την έβλεπα ότι ήταν καλοδιάθετη, στο τέλος του αγιασμού έκανε τον καραγκιόζη με τη μάσκα και την έβαζε για μάσκα ύπνου Αλλά ήταν πολύ χαρούμενη και σήμερα πήγε απροβλημάτιστα αφού της εξήγησα χθες ότι πάλι θα είμαι κοντά (αλήθεια είναι, δουλεύω κοντά ), ό,τι θέλει θα το λέει στη δασκάλα και αν χρειαστεί θα με πάρουν τηλ. Χθες συμμαθήτρια της προνήπιο (Νοε 2016) που πάει πρώτη φορά σχολείο, ήταν ανένδοτη να περάσει τη πόρτα και η νηπιαγωγός το επέτρεψε. Σήμερα το πρωί, πραγματικά σφάδαζε από το κλάμα. Το άφησε τελευταίο η δασκάλα για να μπορεί να ασχοληθεί ουσιαστικά, αλλά το έρμο χτυπιόταν σαν το ψάρι! Το πήρε κυριολεκτικά με το ζόρι αλλά τελικά το ησύχασε (δεν ξέρω για πόση ώρα βέβαια...) Μου φάνηκε τόσο μικρούλι σε σχέση με τη δική μου αλλά και τους φίλους της... Το συγκεκριμένο όμως θα το αφήνουν μόνο μια ώρα για αρχή. Το λυπήθηκε η ψυχή μου. Χθες που συζήτησα με τη νηπιαγωγό μου είπε οτι όντως αυτά που έρχονται πρώτη φορά και δεν έχει προηγηθεί παιδικός, δυσκολεύονται στην αρχή. Τι να πω, υπομονή!