vtgian

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  2.014
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  74

vtgian last won the day on Ιανουάριος 21

vtgian had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

1.637 Excellent

2 ακόλουθοι

Περισσότερα για την/τον vtgian

 • Rank
  Δοκιμή

Profile Information

 • Gender
  Female

Converted

 • Περιοχή
  Γλυφάδα

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

2.184 εμφανίσεις προφίλ
 1. Μήπως να μην είμαστε τόσο απαξιωτικοί και απόλυτοι σε αυτά που γράφουμε; Υπάρχουν όντως πολλές γυναίκες που έτσι το έζησαν (αλλά και πολλές που ιδιωτικά είχαν εξίσου κακοποιητικές εμπειρίες) αλλά υπάρχουν παράλληλα πολλές (ίσως περισσότερες από τις πρώτες) που στο δημόσιο νοσοκομείο είχαν έναν τοκετό όπως τον ήθελαν, ενημερώθηκαν, δεν έζησαν καμία κόλαση (κάθε άλλο) και σε κάποιες περιπτώσεις ήταν και σωτήριο για τις ίδιες και τα μωρά τους. Διαβάζοντας κάτι σαν το παραπάνω, μια νέα μαμά που δεν έχει επιλογή για ιδιωτικό θα νομίσει ότι πάει ότι στο δημόσιο πάει για σφαγή ενώ ιδιωτικά όλα καλά.
 2. Αυτό ακριβώς! Δεν είναι το ίδιο επαρχία με τα πάρκα της Αττικής κακά τα ψέματα. Ούτε εμείς χρησιμοποιήσαμε ποτέ τις επίσημες σακούλες, για την ακρίβεια και το potette μας "μαϊμού" ήταν. Απλά πήρα πάνες σκύλων, της έκοψα σε μεγάλα τετράγωνα και είχα έτοιμες απλές σακούλες απορριμμάτων με πανάκια. Το είχα μεγάλο άγχος το θέμα τουαλέτας και επειδή ήταν πολύ μικρή η δική μου όταν ξεκινήσαμε και μου έλυσε τα χέρια. Από τα πιο πρακτικά πράγματα που αγόρασα ποτέ. Και δίκιο έχει για το νερό. Και επίσης σημαντικός (που πολλά κοριτσάκια δεν το ξέρουν δυστυχώς) ο τρόπος που σκουπιζόμαστε. Έτσι όπως το θέτεις, το μόνο που μπορείς πλέον να κάνεις είναι να του μάθει να καθαρίζει. Πιτσιλιές πάντα κάνουν λόγω της πίεσης που δεν μπορούν να ελέγξουν. Οπότε, ξανά και ξανά, επανάληψη μέχρι να το εμπεδώσει. Επίσης, πες του ότι αν αφήνετε όλοι σας βρώμικη τη τουαλέτα, την επόμενη φορά που θα θέλει να κάνει κακά του (και εκεί αναγκαστικά θα καθίσει) θα είναι πάνω σε τσίσα του ή του μπαμπά!
 3. To potette λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο. Φοράει σακούλα που το καλύπτει, έχει απορροφητικό χαρτί μέσα (υλικό σαν αυτό που βάζουν στις πάνες εκμάθησης των σκυλιών, που δεν αφήνει υγρά, δε μυρίζει) και με πολύ εύκολο τρόπο δένεις τη σακούλα και τη πετάς σε κάδο. Δεν το ακουμπάς πρακτικά πουθενά. Επίσης, (επειδή δεν ξέρω) τα αγόρια όταν κατουράνε δε σκουπίζονται; Δε χρειάζονται χαρτί; Εμείς το ρίχναμε στη σακουλίτσα. Με τα κακά τι κάνετε; Πάντως και το να μυρίζει το παρκάκι κατουρλίλα, ε δε το λες και ευχάριστο

 4. Διαφημίσεις


 5. Εμάς αν και καθάρισε πολύ νωρίς (περίπου 1,5), το Potette (με σακουλίτσα) το είχα πάντα μαζί μου, μέχρι τα 4 περίπου. Δεν έχει σημασία που είναι κορίτσι, δεν μπορώ να διανοηθώ το κατούρημα σε δεντράκι, πεζοδρόμιο, θαμνάκι, εκτός και αν μιλάμε για ελεύθερο κάμπινγκ αλλά και πάλι σε οριοθετημένο σημείο. Καταλαβαίνω ότι με αγόρι είναι πολύ πιο εύκολο. Το βρίσκω ωστόσο το ίδιο βρώμικο με τον ταξιτζή που σταματά και κατουράει στην άκρη του δρόμου (έχω κολλήματα, το παραδέχομαι), εκνευρίζομαι που το πάρκο γύρω από τη παιδική μας χαρά είναι αποχωρητήριο. Και στο αμάξι, σταματούσαμε στην άκρη και στήναμε το potette. Δεν είναι καν ογκώδες, στη κλασική μαμαδοτσάντα χωράει για πλάκα. Και σε εμάς στον παιδικό τα αγόρια τα έβαζαν καθιστά ακριβώς για να μη γίνεται ο τόπος χάλια.
 6. Σκαλάκι και στο νιπτήρα τότε και στη λεκάνη. Και εμείς δύο έχουμε, η λεκάνη μας είναι ψηλή και ακόμα τα πόδια της δε φτάνουν να ακουμπήσουν κάτω. Το σκαλάκι βοηθά και τους μεγάλους να έχουν καλύτερη στάση. Αν ρωτήσετε ουρολόγο θα σας το επιβεβαιώσει.
 7. Μπράβο του γιου αλλά και του μπαμπά, γιατί μιλώντας ως κοριτσομάνα, θα το εκτιμήσει δεόντως αυτό η μέλλουσα νύφη σας. Ατυχήματα σίγουρα υπάρχουν αλλά δε θα πρέπει να είναι εντελώς ξεκάθαρο και απόλυτο ότι δεν αφήνουμε ούτε πιτσιλιά; Και αν δε μπορεί να καθαρίσει εύκολα το παιδί, γιατί είναι κακό να εξακολουθήσει να κάθεται μέχρι να μπορέσει; Μιλώντας ειδικά για το σπίτι, είναι περισσότερο ντροπή να κατουρά καθιστό από το να αφήνει βρώμικη τη λεκάνη; Ας συνεχίσει να κάθεται μέχρι να μπορέσει να καθαρίσει. Δεν είναι πιο σημαντικό να γίνει κατανοητός ο μηχανισμός "Πάμε τουαλέτα αλλά όταν βγαίνουμε την αφήνουμε πεντακάθαρη όπως όταν την βρήκαμε;" ασχέτως τρόπου που τη χρησιμοποιούμε;
 8. Νομίζω ότι ισχύει το δεύτερο, ότι πρέπει όλοι να περνάνε κάποιες ώρες από το ολοήμερα, αλλά δεν είμαι και απολύτως σίγουρη. Ότι είναι δύσκολο να βρεις για λίγες ώρες, είναι. Οι φίλοι μου έψαχναν καιρό και τελικά βρήκαν μια συνταξιούχο δασκάλα η οποία ήθελε να συμπληρώνει απλά τη σύνταξη χωρίς πολλές ώρες εργασίας (δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη σε ηλικία, είχε βγει νέα). Η επόμενη επιλογή τους ήταν φοιτήτρια σχετικής ειδικότητας. Δίνουν νομίζω 250 ευρώ για 2,5 ώρες (2 παιδιά ίδιας ηλικίας) αλλά η συγκεκριμένη πλασάρεται ως δημιουργική απασχόληση, όχι απλά φύλαξη.
 9. Αργυρούπολη το ένα, στη Γερουλανου, σήμερα έμαθα και ότι το κοντινό μας (άνω Γλυφάδα) επίσης κάνει δουλειά.
 10. Το ξέρω ρε συ τι ώρα σχολάνε. Υπάρχουν ωστόσο οικογένειες που αφήνουν τα παιδιά ολοήμερο και οι παππούδες/γιαγιάδες ή άλλη μαμά/γειτόνισσα τα κρατάνε για λίγο μέχρι να γυρίσουν γονείς. Αν το ολοήμερο είναι καλό, βγαίνει πιο οικονομικά ίσως να έχεις μια κοπέλα να τα κρατάει ή να τα απασχολεί για ένα δίωρο. Έτσι κάνουν φίλοι μου, έχουν βρει μια παιδαγωγό για δύο ώρες την ημέρα, δεν ασχολείται καθόλου με μαθήματα, τα βοηθά να αλλάξουν, να χαλαρώσουν, να παίξουν όλοι μαζί κάποιο επιτραπέζιο ή άλλη δημιουργική απασχόληση μέχρι να γυρίσουν οι γονείς. Αλλά το ολοήμερό τους (δημόσιο) φυσάει!
 11. Οι οδηγίες που δίνουν οι σύμβουλοι στους δασκάλους είναι ότι στην πρώτη δημοτικού, ένα μέσο παιδί δε χρειάζεται να αφιερώσει πάνω από 15 λεπτά σε μελέτη (μαζί με λίγο χαζολόγημα, μισή ώρα) και άρα σε συνδυασμό με το ολοήμερο, σπίτι είναι ελεύθερα. Στην πράξη, εξαρτάται από τον δάσκαλο. Άλλοι δουλεύουν λες και τα παιδιά πρέπει να κατέβουν σε διαγωνισμούς, φορτώνουν με πολλές φωτοτυπίες (που κανονικά δεν επιτρέπεται) και άλλοι δε δίνουν σχεδόν τίποτα και πέρα βρέχει. Μεγαλύτερα παιδάκια (πχ πέμπτης δημοτικού) που ξέρω, νορμάλ παιδιά, δύο ώρες την ημέρα σίγουρα. @kotsifikos καλά το σκέφτεσαι, ίσως απλά να το ψάξεις καλύτερα με τα κέντρα μελέτης της περιοχής σου. Μην απορρίπτεις πάντως το ολοήμερο εξαρχής. Σε εμάς έχει ένα δύο σχολεία που πραγματικά κάνουν δουλειά εκεί και δε χρειάζονται τίποτα στο σπίτι. @Sentir...natureza και εγώ θετικά την βλέπω την αντίδραση της νηπιαγωγού, δώσε της pass για αυτή τη φορά
 12. Δε ξέρω τι κάνουν οι σωστές μητέρες. Όσο είχα τη μικρή νεογέννητη και όσο ήμουν σε άδεια μητρότητας, ναι είχα πολύ χρόνο. Πλέον, όχι. Προσπαθώ με το ζόρι δυο μήνες τώρα να διαβάσω ένα βιβλίο, τις μισές σειρές στο Netflix τις τελειώνει μόνο του το κινητό γιατί εμένα με παίρνει ο ύπνος. Κράταω ακόμα επαφές τουλάχιστον
 13. Σαφώς! Τώρα ως γονέας, τι ποιότητα εκπαίδευσης νομίζεις ότι θα πάρει το παιδί σου από καθηγητή των 2.5 ευρώ, δεν ξέρω. Αλλά τους περισσότερους δεν τους απασχολεί αυτό. Θυμάμαι πριν καν αποκτήσω παιδί, όταν τότε ξεκινούσαν τα κέντρα μελέτης, την κομμώτριά μου που ανακουφισμένη μου έλεγε ότι επιτέλους σταμάτησε να μαλώνει με το παιδί της για τα μαθήματα, τις λίγες ώρες που ήταν σπίτι (λόγω επαγγέλματος) αφού με μηδαμινό κόστος, έρχεται διαβασμένο και έτσι δεν έχει να ασχοληθεί η ίδια. Εμάς η μάνα μας (δασκάλα) ποτέ δεν ασχολούνταν με τα διαβάσματά μας. Γυρνούσαμε σπίτι, ξέραμε ότι έχουμε να φάμε, να ξεκουραστούμε για λίγο και να διαβάσουμε. Η μάνα μου γυρνούσε βράδυ σπίτι (βοηθούσε και τον πατέρα μου) σιγά μην καθόταν να ασχοληθεί παραπάνω. Αλλά εμείς τουλάχιστον είχαμε κάποιον σπίτι (παππού). Δεν έχουν όλες οι οικογένειες αυτό το πλαίσιο. Σχετικά με το ολοήμερο... πάλι μιλάμε για το που θα πέσεις. Έχει σχολεία με ολοήμερα που τα παιδιά γυρίζουν σπίτι έχοντας διαβάσει το 80% των μαθημάτων τους και άλλα ολοήμερα σκέτα πανηγύρια. Οπότε ο γονέας που δεν έχει υποστηρικτικό πλαίσιο σκέφτεται, καλύτερα ένα κέντρο μελέτης, που η διαφορά τιμής με γυναίκα στο σπίτι είναι τεράστια! Και πάλι βέβαια, κέντρο μελέτης με κέντρο έχουν διαφορά. Τυχαίνει να έχω φίλη που κάνει τέτοια δουλειά και όχι, δεν διαβάζουν αυτοί τα παιδιά. Τα προσέχουν ναι, αλλά είναι ξεκάθαρη σε αυτό, πρέπει να διαβάζουν μόνα τους.
 14. Αυτό λέω! Τα post στην ομάδα είναι ο σίγουρος τρόπος να αμφισβητήσεις όσα πιστεύεις. Έπαρση, ξερολίαση, αγένεια από μέλη που τα έχουν κάνει εντελώς αχταρμά!
 15. Βασικά δεν είναι επικίνδυνη η ομάδα, ως αρχεία και βασική κατεύθυνση τουλάχιστον. Προσωπικά πήρα μεγάλη βοήθεια από εκεί όταν ξεκίνησα να διαβάζω πριν 6 χρόνια. Και σε όποιον με ρωτάει, του λέω μη διαβάζεις post, διάβασε μόνο αρχεία, βιβλιογραφία και μετά άσε την ομάδα στην άκρη και πιάσε διάβασε, εκπαιδεύσου. Αλλά για κάποιον που του είναι εντελώς ξένη η προσέγγιση, έχει έλλειψη κριτικής ικανότητας και σε συνδυασμό με τα post μπορεί να γίνει μια πολύ ωραία βάση για να μεγαλώσει εντελώς κακομαθημένα παιδιά με μεγάλη δυσκολία προσαρμογής, πιστεύοντας μάλιστα ότι τους προσφέρει εφόδια.