vtgian

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  1.743
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  64

vtgian last won the day on Ιανουάριος 13

vtgian had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

1.142 Excellent

2 ακόλουθοι

Περισσότερα για την/τον vtgian

 • Rank
  Δοκιμή

Profile Information

 • Gender
  Female

Converted

 • Περιοχή
  Γλυφάδα

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

1.657 εμφανίσεις προφίλ
 1. Στο νηπιαγωγείο κανονικά έχουν μικρές τουαλέτες με λεκάνη, σε ύψος που φτάνει άνετα ένα παιδί προνηπίου. Το ίδιο συμβαίνει και με τους νιπτήρες. Αν το νήπιο φιλοξενείται σε δημοτικό, τότε κανονικά θα πρέπει να έχουν προβλέψει να έχουν έστω μια τουαλέτα και νιπτήρα μικρά για τα νηπιάκια. Ξεκινήστε εσείς με το ανεβάζω κατεβάζω τα ρούχα μου. Για τα χέρια, γιατί δεν της βάζετε ένα σκαλάκι να το κάνει μόνη της; Για την λεκάνη μπορείτε να έχετε μειωτήρα με σκαλάκια ώστε να αυτοεξυπηρετείται και σε αυτό. Σε εμάς πάντως δεν φάνηκε αναγκαίο. Βέβαια ακόμα και τώρα στην τάξη της μου παραπονιέται για ένα-δύο παιδιά που δεν ακολουθούν το πρόγραμμα της δασκάλας, πχ την ώρα της χαλάρωσης (που θα διαβάσουν παραμύθι) αυτά είναι όρθια και θέλουν να παίξουν. Θέλω να πω, δεν είναι θέμα προετοιμασίας αλλά δεκτικότητας του παιδιού και αυτό δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να το καλλιεργήσεις ως γονέας ή είναι στο παιδί.
 2. Επειδή τα δημόσια νήπια της περιοχής είμαι μπάχαλο, πραγματικά δεν ξέρω ούτε αν θα μπορέσουμε να είμαστε με τα φιλαράκια της (που πρακτικά μένουμε στον ίδιο δρόμο), και ακόμα και αν είμαστε με αυτά, δεν ξέρω καν αν στο δημοτικό θα είναι στην ίδια τάξη! Κανονικά ανήκουμε σε ένα που είναι στεγασμένο σε ισόγειο πολυκατοικίας (είναι επαγγελματικός χώρος δηλαδή) και δεν είναι και κοντά μας. Ωστόσο στο δημοτικό σχολείο που ανήκουμε, που είναι δίπλα μας, λόγω πληρότητας του αμέσως μεγαλύτερου νηπιαγωγείου, έχουν κάνει μια αίθουσα για νήπιο. Η οποία όμως είναι ακατάλληλη για αυτή τη χρήση, νομίζω δεν έχει ούτε παράθυρο, είναι ναι μεν απέναντι από τις τουαλέτες, αλλά είναι προβληματικές και μυρίζουν, γενικά τα χειρότερα έχω ακούσει. Οπότε παίζει να πάμε να κάνουμε εγγραφή στο δημόσιο νηπιαγωγείο, να πούμε ότι θέλουμε να τα παιδιά μας να είναι μαζί και τελικά να βρεθούν σε άλλα νηπιαγωγεία. Στο δημοτικό πάλι, αφού έχει πολλά τμήματα, πάλι δεν θα διασφαλίσω ότι θα είναι με τα παιδιά που ξέρει. Και ενώ συμφωνώ στο δύο μικρές αλλαγές είναι καλύτερες, λέω ότι από την άλλη το παιδάκι μου είναι πολύ ήρεμο στο σχολείο του τώρα, πραγματικά κάνουν απίστευτα πράγματα (και γλιτώνω τα εξωσχολικά γυρίσματα) και θα μπορεί να έχει ακόμα μια ήσυχη χρονιά. Ενώ αν το πάω στο δημόσιο, υπάρχει η πιθανότητα του χρόνου να είναι με άγνωστα παιδάκια, με μετριότατο πρόγραμμα, να μας φεύγει η πίστη στα απογευματινά τρεξίματα και στο δημοτικό φτου και από την αρχή! Αν κάποιος μου εξασφάλιζε ότι τουλάχιστον με τα φιλαράκια της θα ήταν μαζί, δε θα το σκεφτόμουν τόσο. Αλλά έτσι όπως είμαστε, πραγματικά είμαι πελαγωμένη.
 3. Ισχύει αυτό που λέει η @erin0000 Επίσης στην επιλογή νηπιαγωγείου για τη μικρή, νομίζω παίζει ρόλο αν έχει μεγαλύτερο αδελφάκι στο αντίστοιχο δημοτικό. Εγώ μάλλον θα την έστελνα εκεί που θα συνεχίσει, να αναπτύξει δλδ δεσμούς με παιδάκια που θα είναι μαζί και στο δημοτικό, για υποστήριξη στο νέο περιβάλλον. Εγώ είμαι σχεδόν σε παρόμοια φάση γιατί το προνηπιο που πηγαίνει η δική μου είναι ιδιωτικό, μπορεί να πάει και του χρόνου εκεί νήπιο, αλλά δημοτικό δεν έχει. Μπορώ του χρόνου να την στείλω στο δημόσιο, θα έχει φίλους της από τη γειτονιά που ήδη κάνουν παρέα, αλλά σκέφτομαι ότι μετά πάλι θα αλλάξει στο Δημοτικό, δύο αλλαγές δηλαδη. Από την άλλη, σκέφτομαι ότι αν μείνει στο τωρινο, που είναι πολύ προσεγμένο και προστατευμένο περιβάλλον και κάνουν δουλειά όχι αστεία και πάει απευθείας Δημοτικό στο δημόσιο, θα σοκαριστεί το παιδί με την αλλαγή περιβάλλοντος. Οπότε μήπως να υποστούμε 2 χρονιές αλλαγή αλλά να μπει στο πλαίσιο δημοσίου από του χρόνου; Δεν ξέρω, προβληματίζομαι και εγώ.

 4. Διαφημίσεις


 5. Δεν ισχύει αυτό που λες περί "παρθένου" οργανισμού. Ίσα-ίσα ένας οργανισμός που έχει μάθει να "αντιστέκεται" χωρίς βοήθεια, γίνεται πιο ανθεκτικός στις επιθέσεις. Ο λόγος για τον οποίο τις περνάς πιο βαριά έχει να κάνει με άλλα αίτια. Ίσως είσαι πιο καταπονημένη, σε βρίσκει με εξασθενημένο ανοσοποιητικό, ίσως ξεχνάς τους κανόνες ή απλά είσαι πιο ευαίσθητη. Άλλωστε είναι λογικό να περνάμε 2-3 ιώσεις το χρόνο.
 6. Οι ιώσεις είναι ιοί μεταδοτικοί. Μπορεί να είσαι ικανός να μεταδόσεις τον ιο χωρίς να έχεις συμπτώματα, δεν είναι όμως και απαραίτητο να νοσήσεις απλά και μόνο επειδή ήρθες σε επαφή με άτομο που τον μεταφέρει. Διαφορετικά όλες οι ιώσεις θα ήταν πανδημίες και θα αρρωσταίναμε όλοι. Επίσης αν δεν κάνω λάθος, μπορεί να μεταφέρεις κάποιον ιό χωρίς να έχεις ποτέ συμπτώματα. Η εκδήλωση των συμπτωμάτων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Τα μωρά θεωρούνται ευάλωτα γιατί δεν έχει ολοκλήρωθεί ακόμα το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Και πάλι όμως, αυτό δε σημαίνει ότι ακόμα και αν βήξει κάποιος μέσα στα μούτρα τους, θα αρρωστήσουν. Ίσως όμως έχουν περισσότερες πιθανότητες να το κάνουν, αν το ανοσοποιητικό τους σύστημα εκεί τη στιγμή είναι πεσμένο ή λόγω άλλης ευαισθησίας. Ο περιορισμός της μετάδοσης γίνεται τηρώντας τους κανόνες υγιεινής, είτε νοσείς, είτε όχι. Κοινώς, σχολαστικό καθάρισμα χεριών και βήχουμε πάντα είτε σε μαντήλι είτε εντός του αγκώνα (και όχι στις παλάμες μας). Εμείς πχ μάσκα δεν φορέσαμε ποτέ, αλλά όπως είπα εμάς φαίνεται να μας βγήκε αρκετά ανθεκτική η μικρή. Το πρόβλημα με τις ιώσεις είναι ότι μεταλλάσονται συνέχεια και γίνονται πιο ανθεκτικοι οι ιοί, κυρίως λόγω της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών (που συνηθίζουμε στην Ελλάδα να τα καταπίνουμε σαν τσίχλες).
 7. Αρχικά η γρίπη δεν είναι μία. Κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά στελέχη ιώσεων εκεί έξω, το ταμιφλου δίνεται σε διεγνωσμένο H1N1 όχι σε οποιαδήποτε ίωση. Το λέω γιατί η θεματοθέτρια δεν ανέφερε συγκεκριμένο τύπο. Από εκεί και πέρα, το αν θα κάνει κάποιος το εμβόλιο της γρίπης είναι καθαρά προσωπική απόφαση, από τι στιγμή που δεν είναι υποχρεωτικό. Επίσης και να κάνεις το εμβόλιο, δεν καλύπτεσαι για όλα τα στελέχη. Συνήθως επιβάλλεται αν εργάζεσαι ή κυκλοφορείς σε περιβάλλον με πολύ κόσμο, ή όταν το περιβάλλον σου είναι επιβαρυμένο. Πχ συστήνεται σε όλους τους παιδιάτρους, ιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και δασκάλους, βρεφονηπιοκόμους κλπ Επίσης σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ευάλωτες ομάδες ή πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Η δική μας παιδίατρος το κάνει η ίδια, αλλά γνωρίζοντας τις δουλειές μας και το περιβάλλον μας, σε εμάς δεν το θεωρεί απαραίτητο. Σε εμάς όμως η μικρή πήγε παιδικό στα 3,5 μέχρι τότε ήταν σπίτι. Αν πήγαινε βρεφονηπιακό θα ήταν διαφορετικά. Η δική της προσέγγιση είναι ότι οι ιώσεις μπορεί να κάνουν 3 ή και 4 ημέρες πυρετό, φροντίζουμε το παιδί να ενυδατώνεται, είμαστε σίγουροι ότι με αντιπυρετικό πέφτει ο πυρετός και η διάθεση του παιδιού είναι καλή (στο πλαίσιο του αναμενόμενου). Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ίωση κάνει τον κύκλο της και το παιδί επανέρχεται και φυσικά χωρίς αντιβιοτικά. Αν δούμε ότι το παιδί δεν ανταποκρίνεται καλά στα αντιπυρετικά, έχει υπνηλία, δύσπνοια, γενική κατάπτωση κλπ τότε έρχεται η ίδια άμεσα και μας κατευθύνει ανάλογα. @Maonoki θέλει ψυχραιμία. Εμείς περάσαμε ίωση γαστρεντερίτιδας και μάλιστα βαριά, όλη η πολυκατοικία κυριολεκτικά, εκτός από το βρέφος 40 ημερών (που θήλαζε). Πολλές φορές μέχρι τώρα αρρωστήσαμε εμείς και όχι το παιδί. Σε εμάς, η μικρή μας κολλάει, όχι εμείς αυτήν. Τηρείτε εσείς βασικούς κανόνες υγιεινής και από εκεί και πέρα ο παιδίατρος σας θα σας κατευθύνει.
 8. Η κοπέλα έγραψε τι εφαρμόζει στην δική της επιχείρηση. Ειδικά αν είναι μικρή, τα αφεντικά σε πρώτο ενικό θα μιλήσουν. Ξέρουμε με ποιον τρόπο παρουσιάστηκε και πως επιβλήθηκε στους υπαλλήλους της; εδώ δεν ξέρουμε καν τι επιχείρηση έχει! Σε τι ακριβώς αντιτιθομαστε στη συγκεκριμένη περίπτωση , αυτό προσπαθώ να καταλάβω. Γενικά και αόριστα, πολλά ισχύουν και σαφώς όταν υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης δεν γίνονται καταχρήσεις. Εδώ όμως τα βάλαμε με τη συγκεκριμένη και αποφασίσαμε και για το ύφος της. Εμένα αυτό μου χτύπησε περισσότερο να είμαι ειλικρινής, όταν η ίδια δε θέλησε να δώσει έκταση. Και ξαναγράφω, ξέρουμε τι επιχείρηση έχει; ξέρουμε αν είναι διαγνωστικό κέντρο, φροντιστήριο ή σουβλατζιδικο;
 9. vtgian

  Ποτε κοιμούνται απο μόνα τους?

  Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που αυτό το "βάζουμε τα παιδιά το χειμώνα να κοιμούνται από τις 19:00" το βρίσκω εντελώς ασύμβατο με τον τρόπο ζωής μας στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι το έως τις 22:00 είναι μια πολύ νορμάλ ώρα για ένα παιδάκι 2 ετών. Επίσης έχει να κάνει με τη κάθε οικογένεια. Για εμένα που γυρίζω σπίτι στις 18:30 δε βολεύει ούτε εμένα ούτε το παιδί. Έχω διαβάσει για την αυξητική ορμόνη και τα σχετικά, δε διαφωνώ, απλά σε εμάς δε λειτουργεί τέτοιο πρόγραμμα. Στα 2 η κόρη μου ξυπνούσε γύρω στις 07:30 και κοιμόταν δύο-τρεις ώρες το μεσημέρι. Το βράδυ κοιμόταν γύρω στις 22:30-23:00 αλλά εμένα θήλαζε ακόμα οπότε αποκοιμιόταν πολύ εύκολα. Αλλά δυσκολευόμασταν να πάμε για ύπνο. Αυτό που κάναμε ήταν ότι μεταφέραμε από νωρίς το παιχνίδι στο χώρο του ύπνου και σταδιακά μειώναμε φωτισμό. Και εμείς ακόμα και τώρα διαβάζουμε πριν κοιμηθούμε αλλά αν δω ότι περνάει τις 22:30 απλά δηλώνω ότι δεν μπορώ να διαβάσω άλλο, πρέπει να κοιμηθώ και το παίρνει απόφαση ότι τώρα είναι ώρα ύπνου, μένει ξαπλωμένη και μετά από λίγο κοιμάται.
 10. vtgian

  Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

  Πω πω είστε πολύ αγχωμένοι ε; Αν το μωρό σας έχει κάποιο νευρολογικό πρόβλημα θα το έχει δει ο/η παιδίατρος σας. Αυτά που περιγράφετε είναι η πλέον συνηθισμένη συμπεριφορά για ένα βρέφος αυτής της ηλικίας. Οι προσδοκίες σας σχετικά με τον ύπνο είναι αυτές που πρέπει να "πέσουν". Με ένα βρέφος το μοτίβο είναι "κάθε μέρα είναι μια διαφορετική ημέρα". Χθες κοιμήθηκε καλά, αυτό δε σημαίνει ότι θα συμβεί και αύριο. Για την ακρίβεια μπορεί να μια εβδομάδα να είναι τέλεια και μετά να μένει άγρυπνο και να σας τσακίσει στην κούραση. Το θέμα είναι μακροπρόθεσμα να βελτιώνεται ο ύπνος τόσο σε ποιότητα όσο και σε χρόνο.
 11. vtgian

  Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

  @**nikos** αρχικά μπράβο σας που μετράτε σωστά, τον συνολικό χρόνο ύπνου εντός της ημέρας δηλαδή. Σε αυτή την ηλικία το μωρό σας ακόμα δεν καταλαβαίνει εύκολα την εναλλαγή μέρας και νύχτας, οπότε είναι άνουσιο να προσπαθείτε να το κάνετε να κοιμάται περισσότερο το βράδυ. Εστιάστε στο να κοιμάται περισσότερο στο σύνολο της ημέρας. Ο συγχρονισμός του οργανισμού του στο μέρα/νύχτα θα γίνει σταδιακά, εφόσον αφήσετε το παιδί να εναρμονιστεί σωστά με τις εναλλαγές αυτές (όχι τεχνητό φως όταν σκοτεινιάζει, σταδιακός φωτισμός του υπνοδωματίου κατά το ξημέρωμα ιδανικά από το φως του ήλιου. Προς το παρόν χρειάζεται να "μάθετε" τα σημάδια του ύπνου όταν αυτά παρουσιάζονται, πριν γίνουν εξάντληση ή υπερένταση. Κάποια χασμουριούνται, κάποια τεντώνουν το κεφαλάκι τους, κάποια "πέφτουν" σε ενέργεια. Κάποιες φορές, που το παιδί μπορεί να δείχνει γεμάτο ενέργεια, ίσως πρέπει να το ηρεμείτε εσείς, πριν περάσει σε υπερένταση. Από τη δική μου εμπειρία, το γάλα από μόνο του δεν λέει και πολλά, πολλές φορές προκαλεί και περισσότερα προβλήματα (δυσπεψία ή δυσκοιλιότητα). Επίσης αν η μαμά επιθυμεί να διατηρήσει τον θηλασμό, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με την εισαγωγή φόρμουλας γιατί μπορεί εύκολα να μειώσει την παραγωγή της. Θεωρώ ότι γνωρίζετε τα οφέλη οπότε δεν έχει νόημα να σας τα ξαναπώ. Η φόρμουλα από μόνη της πάντως δεν βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, καθώς αυτός συνδέεται με το νευρικό σύστημα του παιδιού και όχι στο στομάχι και στο έντερο Για εμένα το σημαντικότερο είναι να καταλάβετε και αποδεχτείτε ότι τα μωρά δεν κοιμούνται όπως οι ενήλικες. Για την ακρίβεια, η βρεφική ηλικία είναι αυτή στην οποία διαμορφώνονται οι συνήθειες και το καθήκον μας σαν γονείς είναι να φροντίζουμε τις συνθήκες ώστε το παιδί μας να μάθει να κάνει ποιοτικό ύπνο. Αν δεν υπάρχουν οργανικά αίτια και οι συνθήκες είναι φροντισμένες, είστε εντάξει. Μη ξεχνάμε και την ιδιοσυγκρασία κάθε παιδιού που παίζει ρόλο. Είναι κουραστικοί και άυπνοι οι πρώτοι μήνες και κάποιες φορές και τα πρώτα χρόνια έχοντας παιδί. Το βιβλίο που προτάθηκε παραπάνω είναι πολύ βοηθήτικό πάντως.
 12. Και τα καλύτερα έπονται. Προχθές είμαστε στο αυτοκίνητο και περνάμε έξω από το μετρό. Μου λέει η δικιά μου, μαμά θα φάω όλο το μετρο. Όλο; της λέω. Ναι, όλα τα βαγόνια και τις στάσεις. Μετά από λίγο κάνει "γκρουπ". Της λέω τι έγινε; Μου λέει σοβαρότατη, τίποτα έβγαλα τον Άλιμο. Άλλο επίπεδό τα πενταχρονα, έχουμε περάσει στο σουρεαλισμό.
 13. Μη σοκαριστείς πάντως αν βρεις κάποια κουκλάκια πασαλειμμένα όντως με κρέμα, και αναρωτιέσαι αν το παιδί σου έχει πρόβλημα και δεν καταλαβαίνει ότι το κουκλάκι είναι ψεύτικο και δεν του βάζουμε κρέμα. Το κάνουν όλα, είναι ο τρόπος να μετατρέψουν το φανταστικό σε πραγματικό.
 14. Ένα μωράκι που είναι πιο ανεπτυγμένο από το μέσο όρο, ακριβώς επειδή είναι "μπροστά" ίσως έχει νωρίτερα ανάγκη από στερεές τροφές. Οι 6 μήνες είναι η γενική σύσταση. Παιδί με παιδί όμως αποκλίνει. Εφόσον το συγκεκριμένο παιδί είναι μπροστά σε ανάπτυξη, δείχνει ετοιμότητα και μοιάζει να έχει ανάγκη από πιο πλούσιο διαιτολόγιο τότε η εισαγωγή είναι ασφαλές να γίνει και νωρίτερα. Προσωπικά επιμένω στον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό και όχι στον ΠΟΥ γιατί ανταποκρίνεται γεωγραφικά στη χώρα μας. Ο ΠΟΥ βγάζει κατευθύνσεις που λαμβάνουν υπόψη παγκόσμια δεδομένα, τα οποία όμως από χώρα σε χώρα διαφέρουν. Δε διαφωνώ (μη παρεξηγηθούμε) απλά βρίσκω πιο καλά στοχευμένο τον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό.
 15. Ούτε εγώ έχω προσωπική εμπειρία από τα παραπάνω. Μένω κοντά στου Ζώη, γενικά στην περιοχή έχει καλή φήμη και το επιλέγουν αρκετοί γονείς. Εμένα δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω ως κτίρια, εσωτερικά μπορεί να είναι υπέροχο, εξωτερικά είναι μόνο τσιμέντο. Στου Μαλιάρα πηγαίνει φίλη μου το παιδί της και θα στείλει εκεί και το μικρότερο (είναι και η ίδια απόφοιτος). Μιλάει με τα καλύτερα πάντα. Αυτό που μου έχει τονίσει είναι ότι έχει καλλιτεχνική κλίση ως σχολείο, γενικά προωθούνται οι τέχνες (ειδικά μουσική και θέατρο).
 16. Εμένα προσωπικά ναι, μου φαίνεται υπερβολικό το κάθε μέρα κρέας. Οκ, τις δύο πρώτες εβδομάδες να το καταλάβω, έτσι ώστε να γίνει η βάση για να μπουν σε κρεατόσουπα σιγά σιγά και τρόφιμα από άλλες ομάδες (λαχανικά, δημητριακά). Και όπου έχω διαβάσει για έναρξη στερεών τροφών με κρέας, σε αυτή τη βάση το έχω δει, από τη στιγμή όμως που μπαίνουν και άλλα τρόφιμα, το κρέας περιορίζεται σε 3 άντε 4 φορές την εβδομάδα. Γιατί όμως δε ρωτάτε τον ίδιο τον παιδίατρο που στηρίζει τις κατευθύνσεις του; Τυπώστε τον εθνικό διατροφικό οδηγό του Υπουργείου Υγείας (ο οποίος είναι πραγματικά εξαιρετικός, αναλυτικός και συντονισμένος με τις παγκόσμιες κατευθύνσεις) και κάντε μια συζήτηση επί αυτού μαζί του. Εναλλακτικά, ειδικά στο θέμα της διατροφής μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιον διαιτολόγο-διατροφολόγο που είναι και το αντικείμενό του και να αφήσετε τα ιατρικά στον παιδίατρο.