vtgian

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  2.290
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  81

vtgian last won the day on Ιούλιος 12

vtgian had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

1.993 Excellent

2 ακόλουθοι

Περισσότερα για την/τον vtgian

 • Rank
  Δοκιμή

Profile Information

 • Gender
  Female

Converted

 • Περιοχή
  Γλυφάδα

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

2.526 εμφανίσεις προφίλ
 1. Κάπου εδώ να πω ότι τουλάχιστον κάποιοι νέοι γιατροί φωνάζουν ότι πρέπει να γίνεται εκπαίδευση των γιατρών στο τρόπο συμπεριφοράς τους προς τους ασθενείς και εξεταζόμενους, από το πανεπιστήμιο. Σαφώς και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι με επικοινωνιακό χάρισμα αλλά ένα minimum κώδικα δεοντολογίας στην επικοινωνία θα έπρεπε να τον έχουν. Έχω γνωστό γιατρό που δούλεψε για μεγάλο διάστημα Ολλανδία και Αγγλία και θυμάμαι που το συζητούσαμε ότι η συμπεριφορά των Ελλήνων γιατρών είναι απαράδεκτη. Μου έλεγε λοιπόν ότι όταν θα μπει ο ασθενής στο ιατρείο του, οφείλει να τον υποδεχτεί όρθιος, να του πάρει το σακάκι και να το κρεμάσει, να του υποδείξει που θα καθίσει και μετά να ξεκινήσει συζήτηση σχετικά με το πρόβλημα. Απλές μικρές κινήσεις για να αισθανθεί ο ασθενής άνετα. Όχι να κάθεται σαν άρχοντας στη γραφειάρα με ύφος "χάρη σου κάνω που σε ακούω". Προσωπικά δεν έχω θέμα με το φύλο του γιατρού. Τα αναπαραγωγικά μου όργανα (όπως όλα) τα αντιμετωπίζω ως αυτά που είναι και δε με νοιάζει ο τρόπος εξέτασης, δε δίνω προεκτάσεις στο θέμα (δε λέω ότι δεν είναι λογικό να γίνεται, ειδικά αν υπάρχουν τραύματα). Απαιτώ όμως (και αυτό δεν έχει να κάνει με τις ιδιαιτερότητες του καθενός) να μου λένε τι θα μου κάνουν, γιατί θα το κάνουν και αν πονέσω, όχι μόνο στις γυναικολογικές εξετάσεις, αλλά σε όλες. Θέλω και επιβάλλεται να έχω τον έλεγχο στο σώμα μου. Αν πρέπει να γίνει ψηλάφηση, δε με νοιάζει καθόλου, θέλω όμως να ξέρω τι να περιμένω. Επίσης απαιτώ να μου φέρονται ως άνθρωπο, με αξιοπρέπεια και όχι ως κομμάτι κρέας. Υπό αυτό το πρίσμα, πολλοί γιατροί αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό που έχω γνωρίσει ήταν εντελώς ακατάλληλοι. Ο γυναικολόγος μου πάλι είναι πολύ προσεκτικός και σε εμένα τουλάχιστον βγάζει γνήσιο ενδιαφέρον για τον άνθρωπο ως ασθενή, μου εξηγεί τι θα κάνει και με ποιο σκοπό και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μου. Αν ήταν γυναίκα και δεν ακολουθούσε τα παραπάνω, πάλι ακατάλληλη θα ήταν για εμένα (και έχω τύχει σε τέτοια γυναίκα γυναικολόγο). Επίσης συμφωνώ με τη little lamp ότι αν θεωρούμε ότι η προσέγγιση ενός άντρα γυναικολόγου είναι εξ'ορισμού σεξουαλικοποιημένη, δεν καταλαβαίνω γιατί και μιας γυναίκας δεν μπορεί να είναι το ίδιο. @iwmou οι σκέψεις αυτές καταλαβαίνεις και εσύ ότι οφείλονται στο τραύμα σου. Θα συμφωνήσω και με τη @samsympan στο [...Ένας ατέρμονος κύκλος συνεδριών που δεν αποδίδει, δεν ωφελεί κανέναν (πιο σωστά δεν ωφελεί τον άμεσα ενδιαφερόμενο). Ο ψυχοθεραπευτής εάν διακρίνει τέλμα, αλλάζει τακτική προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα ή/και παραπέμπει σε άλλον συνάδελφο, άλλην θεραπευτική προσέγγιση, κλπ.ότι αν η μέχρι τώρα προσέγγιση δεν σε έχει βοηθήσει, ίσως πρέπει να την αλλάξεις.]
 2. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι η αδελφή μου στο Βέλγιο που είναι σε φάση εξωσωματικής, μέχρι πρότινος είχε απαγόρευση από το νοσοκομείο για το εμβόλιο (είχε υπογράψει ότι δέχεται να μην το κάνει). Τώρα της είπαν ότι έχουν νέα δεδομένα και ότι μπορεί να το κάνει όποτε θέλει, ακόμα και στο πρώτο τρίμηνο. Για την ακρίβεια το συστήνουν. Είναι πολύ δύσκολη απόφαση Λένια, το καταλαβαίνω. Εγώ φοβάμαι περισσότερο τώρα (όχι πια για εμένα, όσο για το παιδί) από ότι το χειμώνα. Πλέον ακούω καθημερινά επιβεβαιωμένα κρούσματα στον ευρύτερο μας κύκλο.
 3. Έχει γραψει ο Ουμπέρτο Έκο σχετικά με αυτό. Είναι παλιά πρακτική ο συνδυασμός αληθων (η εκτός πλαισίου) δήλωσεων με ψεύτικες, ώστε και το ψέμα να περάσει ως αλήθεια. Το κείμενο βασικά είναι επικίνδυνο. Δεν απευθύνεται σε ψεκασμενους (να περιέχει υπερβολές) αλλά η συρραφή έχει γίνει με τέτοιο τρόπο που ένας προβληματισμενος αναγνώστης μπορεί να επηρεαστεί. Για εμένα αυτά είναι τα χειρότερα.

 4. Διαφημίσεις


 5. taxheaven.gr/news/55310/h-apofash-me-ta-nea-metra-pws-oa-leitoyrghsoyn-estiash-kai-kentra-diaskedashs
 6. Έχω 4 χρόνια να πάω και δεν ξέρω πως είναι τώρα. Υπάρχει η Ακτή Ασημάκη (φεύγοντας από Λαύριο πηγαίνοντας προς Σούνιο), με άμμο, ρηχή, όχι οργανωμένη που πρέπει να ξέρεις που θα στρίψεις για να κατέβεις. Τις καθημερινές είναι ήρεμα, τα Σ/Κ όμως είμαι σίγουρη ότι γίνεται χαμός. Δεν έχει ομπρέλες, ξαπλώστρες κλπ μόνο ένα ταβερνάκι στην άκρη του κόλπου. Πηγαίνουν περισσότερο άνθρωποι που έχουν εκεί γύρω τα εξοχικά τους.
 7. Για μετακίνηση με πλοίο θέλει είτε rapid με αποτέλεσμα εντός 48ωρου από το ταξίδι, είτε PCR εντός 72 ωρών. Έλεγχος γίνεται πλέον από το λιμενικό. Εξαιρούνται νομίζω η Εύβοια και κάποιες ακόμα περιοχές. Αυτά μου είπαν σε δύο μικροβιολογικά που ρώτησα για τη κόρη που έχει κάνει τη μια δόση μόνο. Σε φίλη της που ήταν να πάει ή να έρθει από Σύρο, της είπαν ότι αποτέλεσμα rapid από δημόσιο φορέα δεν κάνει γιατί είναι σε sms και μπορεί να πλαστογραφηθεί (!!!). Στο λιμεναρχείο του Λαυρίου μου είπαν ότι είναι δεκτή βεβαίωση από τεστ που κάνει ο ΕΟΔΥ (τα δωρεάν που κάνουν σε διάφορες περιοχές). Στη Γλυφάδα που κάνουν συνέχεια δε δίνουν κάποια βεβαίωση. Φίλη μου είπε ότι πρέπει να περιμένεις για να την πάρεις. Πλέον έχεις μεγάλες καθυστερήσεις στα λιμάνια λόγω των ελέγχων, εμάς μας είπαν να είμαστε εκεί μιάμιση ώρα νωρίτερα (μιλάμε για απλή επιβάτη, όχι όχημα και τέτοια). Μακάρι να γίνεται ουσιαστικός έλεγχος. Στην Εύβοια που πήγαμε με ferry ήταν λες και δεν υπήρξε ποτέ covid.
 8. Νομίζω ότι μόνο μέσω eKEP live γίνεται η διαδικασία
 9. Σόρρυ, εγώ δε συμμετέχω άλλο στο εν λόγω θέμα. Θέλετε να πλακωθούμε για τα εμβόλια, για τα μέτρα, για τον καύσωνα που έρχεται, ότι άλλο θέτε. Είναι βαρετό και ανούσιο, αλήθεια.
 10. Δε διαφωνώ καθόλου με αυτό! Μα καθόλου όμως! Τερμάτισε το θέμα. Πολύς θυμός μαζεμένος.
 11. Νομίζω ότι αυτό εννοεί η Έσπερος όταν λέει να μας μείνει και κάτι μετά το COVID. Και σε εμάς παλαιότερα στο γραφείο (ιδιωτικό) υπήρχε η νοοτροπία "έλα μωρέ, λίγα δέκατα ανέβασα δεν έγινε και τίποτα". Αυτό πλέον ούτε για αστείο. Θερμομέτρηση στην είσοδο και αν δεν φαίνεσαι και πολύ καλά, σπίτι σου. Μακάρι να συνεχιστεί.
 12. Υπήρξαν καλοκαιρινές μας διακοπές που πήγαν στράφι γιατί άλλος γονιός θεώρησε αμελητέο να περιορίσει/παρακολουθήσει το παιδί του και να μας ενημερώσει οτι έκανε μια μέρα πριν εμετό και πυρετό. Και έτσι βρεθήκαμε με ένα δίχρονο που ξέρναγε, χτύπησε 39αρια για 4 ημέρες, κόλλησε και εμένα και τη μητέρα μου (άλλες τέσσερις ημέρες) δεκαπενταύγουστο, στη Χαλκιδική, με γιατρούς εξαφανισμένους. Όχι μόνο εμάς, αλλά ακόμα 4-5 οικογένειες που τα παιδιά έκαναν παρέα. Όταν λοιπόν μια μαμά γράφει ότι ξεκινάει για διακοπές με ένα νήπιο το οποίο μόλις πριν λίγο είχε ψηλό πυρετό, πρακτικά δεν γνωρίζει που οφείλεται, και η ίδια νιώθει ακόμα κάποια ανασφάλεια για το αν είναι covid ή όχι, νομίζω είναι λογικό και επόμενο να δημιουργήσει αντιδράσεις. Και εμένα άσχημα μου χτύπησε να είμαι ειλικρινής. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που αποστειρώνω τα πάντα (ούτε καν όμως) και ακόμα και με τον covid σε σχέση με άλλους χαλαρά το αντιμετωπίσαμε. Παρ'ολα αυτά, οπως η @Mary1976 δε θα ξεκινούσα καν για διακοπές με παιδί που έκανε πυρετό, και μόνο με το φόβο να εξελιχθεί σε κάτι σοβαρότερο και να μην έχω άμεση πρόσβαση σε νοσοκομείο. Άλλο να το πάθεις όσο είσαι σε διακοπές, άλλο να ξεκινήσεις με "ιστορικό". Πραγματικά εύχομαι να είναι κάτι παροδικό και ελαφρύ @μαγιοπουλας καταλαβαίνω ότι χρειάζεστε όλοι σας διακοπές καθώς έχετε δύσκολα μπροστά σας. Προσοχή μόνο.
 13. Δε ρίχνουμε λίγο τους τόνους λέω εγώ...
 14. vtgian

  Να κάνω κατι για μενα...

  Είσαι πολύ φίλη μου έχω να πω! Ειδικά με το acrygel που κάνω πλέον (και το κρατάς 3 εβδομάδες περίπου) έχω θέμα. To καλό είναι ότι δε μου αρέσουν τα φλουό, προτιμώ κλασικό wine red, ή υπόλευκο, μαύρο οπότε σώζεται η κατάσταση. Τα λεγόμενα nude χρώματα είναι πολύ ωραία με σκόνη (ή γυαλάδα όπως το λένε οι τεχνίτριες) που κάνουν εφέ είτε πέρλας, είτε mermaid κλπ. Δε δείχνουν "χαριτωμένα" αλλά έχουν κάτι ιδιαίτερο για καλοκαίρι. Επίσης είναι ωραίο να τα χρησιμοποιείς (τα ουδέτερα) με αντίθεση και σχέδιο σε ένα δάχτυλο. Φέτος είναι πολύ της μόδας το πλαινό γαλλικό, αλλά με διαφορετικό χρώμα τελειώματος σε κάθε δάχτυλο (αν το έκανα νομίζω ότι όσο κρατούσε θα έμενα με μονόχρωμα ρούχα )
 15. Ναι, εννοούνται αυτά! Για αυτό το τόνισα οτι από εκεί και πέρα είναι πραγματικά όπως το νιώθει κανείς και τι βλέπει γύρω του. Εμείς ας πούμε ξεκινήσαμε μετριοπαθέστατα, μετά αρχίσαμε να προσέχουμε αρκετά και στο τέλος με τις γεμάτες ΜΕΘ και με κολλητούς που βρέθηκαν ένα βήμα πριν το θάνατο, λέγαμε πότε να εμβολιαστούμε να ηρεμήσει κάπως το άγχος μας.
 16. Δε διαφωνώ ως προς το τελευταίο. Δυστυχώς η δική μου εμπειρία έδειξε οτι τελικά ακόμα και άτομα που πρόσεχαν ευλαβικά (εγώ ούτε στο μισό δεν πρόσεχα σε σχέση με αυτούς) κόλλησαν πραγματικά από στιγμή απροσεξίας (όχι στη δουλειά, όχι σε συνωστισμό) γιατί είναι εντελώς ανθρώπινο να μην είσαι στη τσίτα συνέχεια. Τον φόβο των παρενεργειών τον καταλαβαίνω. Αυτό που εγώ προσωπικά δεν μπορώ να διαχειριστώ είναι το ενδεχόμενο να εκθέσω κάποιον σε κίνδυνο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να το αποφύγω (στο πλαίσιο μιας υγιούς κοινωνικής ζωής εννοείται). Προτιμώ δηλαδή να ρισκάρω τη δική μου υγεία από το να επωμιστώ το βάρος της πιθανότητας απώλειας ζωής ή σοβαρών επιπλοκών κάποιου άλλου. Αλλά είπαμε, αυτό είναι η οπτική γωνία του καθενός.