Zuchi

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  29
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  2

Zuchi last won the day on Ιούνιος 2

Zuchi had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

26 Neutral

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Εγώ έκανα vbac με πρόκληση στις 40+ βέβαια. Στο vbac έχει σημασία ο τρόπος που γίνεται η πρόκληση. Απαγορεύεται πχ να χρησιμοποιηθούν κολπικά υπόθετα (προσταγλανδινών). Εμείς είχαμε πει ότι θα χρησιμοποιήσουμε μπαλονάκι κ την επόμενη μέρα θα σπάγαμε τα νερά. Τελικά δεν χρειάστηκε το μπαλονάκι γιατί είχα ήδη 2-3 διαστολή. Ρώτα τον γιατρό σου με ποιο τρόπο προτείνει να γίνει η πρόκληση και πόσο χρόνο πιστεύει ότι πάρει. Έτσι θα καταλάβεις αν όντως θα σε υποστηρίξει. Εμένα μου είχε πει ότι μπορεί να έπαιρνε 1-2 ή ακόμα κ 3 μέρες! Το vbac θέλει υπομονή κ να μην πιέζεις καταστάσεις.
 2. Ο αγγειοσπασμός βελτιώνεται συνήθως με τον χρόνο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι εκτός από να προλαβαίνεις να βάζεις κάτι ζεστό για ανακούφιση, και την παλάμη σου μπορείς αν είναι λίγο ζεστή. Μου φαίνεται πολύ μεγάλη η διάρκεια της ενόχλησης για να είναι το ανακλαστικό καθόδου. Εκτός κ αν έχεις υπερπαραγωγή κ γεμίζει συνεχώς το στήθος. Αν είναι αυτό φτιάχνει επίσης με το χρόνο. Μετά το 3μηνο είναι καλύτερα. Για καντιντα έκανες καλλιέργεια κ την απέκλεισες; Εγώ πάντως θα δοκίμαζα να πάρω κ ιβουπροφενη ανά 8ωρο για λίγες μέρες για την περίπτωση που υπάρχει κάποια φλεγμονή. Η ιβουπροφενη θα σε ανακουφίσει προσωρινά κ σε περίπτωση που είναι αγγειοσπασμός.
 3. Μόνο μετά το τέλος του θηλασμού τα αισθάνεσαι τα τσιμπήματα; Ψάξε λιγάκι για τον αγγειοσπασμό, αυτό μου θυμίζει. Μπορείς να δοκιμάσεις αμέσως μόλις αφήσει το μωρό το στήθος να το καλύψεις με κάτι ζεστό. (Έχει σχέση με τη διαφορά θερμοκρασίας)
 4. ma
  Διαφημίσεις

 5. Αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να βρεις μια μαία. Θα φροντίσεις να είναι κάποια με την οποία θα νιώσεις άνετα. Θα συζητήσεις μαζί της όλα τα θέματα που σε απασχολούν, τι σε φοβίζει, τι σε αγχώνει. Εκείνη μπορεί να σου εξηγήσει με λεπτομέρειες όλη τη διαδικασία ώστε αν σου είναι οικεία να σε αγχώνει λιγότερο το άγνωστο. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τη μαία ένα πλάνο τοκετού όπου θα δηλώσεις τις επιθυμίες σου (οι οποίες βέβαια ακολουθούνται όταν είναι ιατρικά εφικτό κ δεν υπάρχει κάτι επείγον). Αν συζητάς με κάποιον τους φόβους σου κ η απάντηση είναι ότι είναι αστείοι σημαίνει ότι δεν είναι το κατάλληλο άτομο να συζητάς. Δοκίμασε να πάρεις κ ένα τηλέφωνο στη Φαιναρέτη. Προσωπικά δεν είχα πολύ τύχη μαζί τους αλλά ακούω τα καλύτερα οπότε μάλλον εγώ ήμουν η άτυχη! Δεν νομίζω να υπάρχει μέλλουσα μαμά που να μην αγχώνεται, είναι φυσιολογικό. Αν νιώθεις όμως ότι το άγχος σου είναι τέτοιο που επηρεάζει τη ζωή σου καλό θα ήταν να το συζητήσεις σε κάποιον επαγγελματία υγείας.
 6. Θα ήθελα μια γνώμη. Κορίτσι 2+ ετών. Λόγω τρομερής άρνησης για αλλαγή πάνας είπαμε να κάνουμε μια δοκιμή να τη βγάλουμε το Πάσχα που ήταν 25 μηνών. Πρώτη μέρα λίμνες παντού, δεύτερη μέρα οι πρώτες σταγόνες στο εσώρουχο κ μετά συνέχιζε στο γιογιό, τρίτη μέρα εσώρουχο καθαρό όλη μέρα. Ζητούσε από την αρχή μόνη της, δεν πιάνει να την πηγαίνουμε εμείς. Αυτό κράτησε 10 μέρες. Μετά άνοιξαν τα σχολεία, τις 2-3 πρώτες μέρες γύριζε με τα ίδια ρούχα που την έστελνα το πρωί. Έπειτα χρειάζεται 2-3 αλλαξιές στο σχολείο. Βέβαια μου λένε ότι ζητάει κανονικά αλλά της φεύγουν ή όταν είναι στην αυλή δεν προλαβαίνουν να μπούνε μέσα. Στο σπίτι ζητάει, πάμε όπου διαλέγει εκείνη, γιογιό ή λεκάνη, και 9 στις 10 θα βρω το εσώρουχο βρεγμένο. Της φεύγουν οι πρώτες σταγόνες. Το καινούριο είναι ότι πολλές φορές δεν κάνει τελικά! Λέει τσισα, της έχουν φύγει μερικές σταγόνες αλλά δεν κάνει τπτ κ μετά από λίγη ώρα πάλι από την αρχή. Αλλάζουμε 10 εσώρουχα την ημέρα. Έχω μπερδευτεί, από τη μια αναρωτιέμαι μήπως δεν ήταν έτοιμη κ την πίεσα και από την άλλη σκέφτομαι ότι έπιασε κατευθείαν το νόημα και στην αρχή δεν είχαμε αυτό το θέμα. Να σημειώσω ότι πάνα φοράει μόνο βράδυ από την αρχή της εκπαίδευσης, είχε μόνο 3-4 ατυχήματα σε μεσημεριανό ύπνο από το Πάσχα μέχρι τώρα κ εδώ κ μια βδομάδα ξυπνάει στεγνή το πρωί.
 7. Χοριακή συνήθως κάνουμε για να διαπιστωθεί η εγκυμοσύνη όταν ακόμη είναι πολύ νωρίς για να φανεί υπερηχογραφικά. Καμία φορά οι γιατροί ζητούν κ διαδοχικές χοριακές ανά 2 ημέρες για να δουν από την διαφορά των τιμών αν εξελίσσεται όπως πρέπει. Όταν φτάσεις 5-6 βδομάδες δεν έχει νόημα γιατί ο γιατρός έχει εικόνα από τον υπέρηχο. 5 εβδομάδων εγώ σήμερα κ δεν έκανα καθόλου τεστ φαρμακείου, πήγα κατευθείαν για χοριακή κ περιμένω να περάσουν οι μέρες να πάω για υπέρηχο. Με το καλό εύχομαι!
 8. Δεν θεωρούνται πολύ ασφαλή γιατί σε περίπτωση ατυχήματος μπορεί να μετακινηθεί και να καταλήξει στο στόμα του παιδιού ή ακόμη και στο λαιμό. Το ιδανικό θα ήταν να αυξήσετε την κλίση του καθίσματος. Αν το κάθισμα έχει εύκολη προσαρμογή μπορείτε να το κάνετε μόνο στις μακρινές αποστάσεις. Αν το κάθισμα σας δεν έχει άλλο περιθώριο για κλίση υπάρχουν κάτι ειδικές σφήνες που μπαίνουν από κάτω για να αυξήσουν την κλίση. Αλλά θα πρέπει να δείτε ποιες είναι συμβατές, δεν ταιριάζουν όλες σε όλα τα καθίσματα.
 9. Νομίζω ότι γύρω στους 9 μήνες υπάρχει ένα μεγάλο άλμα αν δεν κάνω λάθος. Επίσης κάνουν πολλά καινούρια πράγματα σε αυτή την ηλικία, προσπαθούν να κάνουν βήματα κλπ και ο εγκέφαλος τους υπερλειτουργεί. Τον πόνο της οδοντοφυΐας από την άλλη μην τον υποτιμάς. Το να πονάς όλη μέρα μπορεί να σε τρελάνει και αλλάζει όλη η συμπεριφορά τους από τον εκνευρισμό που προκαλεί ο πόνος. Πέρα από αυτά εγώ θα κοιτούσα τις εισαγωγές, μήπως κάποια τροφή τον πειράζει. Μιλήστε με τον παιδίατρο μήπως δοκιμάσετε άλλο γάλα. Επειδή είπες ότι τον ενοχλούσε η λακτόζη μπορεί όταν δοκιμάσατε σε μικρές ποσότητες να ήταν εντάξει αλλά σε μεγαλύτερες να τον πειράζει πχ. Όσον αφορά τον ύπνο δοκιμάστε να κόψετε τον ένα, μπορεί να είναι σε φάση που θέλει να μειώσει τους ημερήσιους. Συνήθως κόβουμε τον τελευταίο της ημέρας και σιγά σιγά μεταφέρονται οι υπόλοιποι ώστε να ρυθμιστούν τα μεσοδιαστήματα. Καλό κουράγιο και να θυμάσαι ότι όσο απίστευτα δύσκολο και αν σου φαίνεται τώρα αυτές οι φάσεις δεν κρατάνε για πάντα! Κάνω edit για να συμπληρώσω ότι τα παιδιά μας περνάνε κατά καιρούς δύσκολες φάσεις για πολλούς λόγους (άλματα, δόντια, ασθένειες, αλλαγές, άγχος). Δεν σημαίνει ότι κάνουμε εμείς κάτι λάθος. Αυτές οι φάσεις έρχονται και φεύγουν και τα παιδιά μεγαλώνουν και αλλάζουν και έρχονται άλλες φάσεις ανάλογες της ηλικίας τους. Εμείς απλά τα βοηθάμε με όποιο τρόπο μπορούμε αλλά είναι αδύνατο να έχουμε τον πλήρη έλεγχο.
 10. Θα συμφωνήσω με την samsympan . Μην την πιέσεις γιατί μάλλον θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Βγάλε τη μπλούζα σου και ξάπλωσε στο κρεβάτι κ δώσε της κάποιο παιχνίδι να παίζει δίπλα. Κάντε μαζί μπάνιο. Κάτσε δίπλα της στο πάτωμα να παίξετε χωρίς μπλούζα πάλι. Βοηθάει η επαφή δέρμα με δέρμα και όχι πίεση! Αν κάνει κίνηση να θηλάσει μην την βάλεις σε συγκεκριμένη στάση. Άσε την όπως πιάσει. Έτσι κ αλλιώς σε αυτή την ηλικία πίνουν όπως να ναι, και όρθια και σκυμμένα και ανάποδα μη σου πω! Προσπάθησε να χαλαρώσεις κ εσύ γιατί το καταλαβαίνουν όταν έχουμε στρες. Λογικά σε λίγες μέρες θα αρχίσει πάλι να θηλάζει.
 11. Για την πιπίλα δεν ξέρω να σου πω γιατί δεν έδωσα ποτέ. Αλλά για τον μισάωρο ύπνο μέσα στη μέρα, να ξέρεις ότι είναι φυσιολογικό. Πολλά μωρά κοιμούνται 30-40 λεπτά. Ο κύκλος ύπνου τους είναι πολύ μικρός. Όταν κάνουν μετάβαση από τον ένα κύκλο στον επόμενο δεν μπορούν να ξανακοιμηθούν χωρίς βοήθεια ή ξυπνάνε τελείως. Όσο είναι μικρά μπορεί να κάνουν πολλούς μισάωρους ύπνους μέσα στη μέρα και σιγά σιγά όσο μεγαλώνουν αυξάνεται ο χρόνος κ μειώνεται ο αριθμός των υπνων. Η κόρη μου νομίζω μετά τους 8 μήνες κοιμήθηκε πάνω από 45 λεπτά. Αν κάνει το ίδιο και το βράδυ όμως να δεις τις συνθήκες ύπνου. Πχ να μην ανάβεις φως, να μην του μιλάς, να μην κάνεις περιττές αλλαγές κλπ
 12. Η βιταμίνη d είναι γενικά συμβατή με τον θηλασμό. Περνάει πολύ μικρή ποσότητα στο μητρικό γάλα και αυτός είναι ο λόγος που προτείνεται συμπλήρωμα βιταμίνης στα θηλάζοντα. Το lactancia λέει ότι: Mothers supplemented with 400 to 2,000 IU of Vit. D daily have a milk concentration of 50 to 80 IU/L Τα μωρά χρειάζονται συνήθως 400 μονάδες την ημέρα. Για να μπορέσουν να τις πάρουν από το γάλα πρέπει η μητέρα να παίρνει περίπου 6400 την ημέρα. Αν η αγωγή σου είναι για μικρό διάστημα (1-2 μήνες) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν θα την παίρνεις για παραπάνω καιρό μίλα με τον παιδίατρο μήπως χρειάζεται να μειώσεις ή να σταματήσεις τη βιταμίνη στο μωρό για μην πάθει υπερβιταμίνωση. Γενικά πάντως η βιταμίνη d απορροφάται καλύτερα σε μικρότερες ημερήσιες δόσεις απλά οι γιατροί προτείνουν συνήθως μια μεγάλη δόση την εβδομάδα για διευκόλυνση των ασθενών. Θα μπορούσες να ζητήσεις από τον γιατρό σου κ άλλο ημερήσιο σκεύασμα αν νιώθεις ανασφάλεια με το συγκεκριμένο.
 13. Τυπικά ναι, Μάιο για τους δημοτικούς, γύρω στο Μάρτιο για τους ιδιωτικούς ανάλογα με τον σταθμό. Επίσης τέλος Αυγούστου γίνονται κανονικά οι εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ, αφού βγουν δηλαδή τα αποτελέσματα. Στην πράξη αν πας τέλος Αυγούστου δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις θέση. Συνήθως γίνεται προεγγραφή για να κρατήσεις τη θέση και ολοκληρώνεται όταν είναι η αντίστοιχη περίοδος. Εμείς που ζούμε σε "δύσκολη" περιοχή κρατήσαμε θέση τον Ιανουάριο για τον επόμενο Σεπτέμβριο και ήδη τον Ιανουάριο κάποιοι σταθμοί μας είπαν ότι δεν υπήρχαν κενά. (Αναφέρομαι σε ιδιωτικούς). Σε άλλες περιοχές είναι πιο εύκολα τα πράγματα βέβαια.
 14. Μην το βλέπεις σαν χαμένο χρόνο το φαγητό. Είναι κ αυτό κοινωνικοποίηση. Σκέψου πως κ οι μεγάλοι πηγαίνουμε για φαγητό με φίλους όχι μόνο για να γεμίσουμε το στομάχι μας αλλά και για την παρέα. Εξάλλου θα είναι μόνο τα 2 από τα 5 γεύματα της ημέρας εφόσον δεν θα κάθεται πολλές ώρες , τα υπόλοιπα θα είναι μαζί σας Ο ύπνος μην σε απασχολεί καν. Αν δεν θέλει/θέλεις απλά δεν θα κοιμάται. Όσον αφορά την ποιότητα του φαγητού, υπάρχουν σταθμοί που δεν έχουν κουζίνα και στέλνει ο γονιός το φαγητό από το σπίτι. Υπάρχουν κ άλλοι μου μπορεί να έχουν κουζίνα αλλά να δέχονται και ταπερακια. Ιδιωτικοί βέβαια όσους ξέρω, συνήθως οι δημοτικοί έχουν κουζίνα και δεν σου δίνουν τη δυνατότητα να στείλεις εσύ από το σπίτι. Θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις άμεσα με τους σταθμούς στην περιοχή σου για να μάθεις πληροφορίες. Σε κάποιες περιοχές, καλή ώρα η δική μας, οι θέσεις έχουν σχεδόν κλείσει ήδη για του χρόνου.
 15. Πέρα από τις συμβουλές για πιο όρθια θέση στο τάισμα κλπ δες μήπως την πειράζει κάτι που τρως. Τη δική μου πχ την ενοχλούσε το σουσάμι καθώς και η d3 fix που έπαιρνα εγώ. Προσπάθησε να κρατήσεις ένα ημερολόγιο και ίσως εντοπίσεις κάτι. Εμένα μου πήρε καιρό να καταλάβω ότι υπέφερε λόγω της d3. Το να αραιώσεις τα γεύματα πάντως είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι γιατί πρώτον αν κλαίει θα καταπίνει αέρα και δεύτερον θα τρώει πιο λαίμαργα μετά και ίσως γίνει χειρότερη η παλινδρόμηση.
 16. Να σας ζήσει! Μπορούμε να σταματήσουμε να ξυπνάμε τα μωρά όταν ανακτήσουν το βάρος γέννησης +200γρ με την προϋπόθεση ότι έχουν επαρκείς πάνες και κάνουν τουλάχιστον 8 θηλασμούς το 24ωρο. Ρωτήστε και τον παιδίατρο σας για την περίπτωση που τον προβληματίζει κάτι και θα ήθελε να κάνετε κάτι διαφορετικό. Αν θέλει να κοιμηθεί εκμεταλλευτείτε το και κοιμηθείτε και εσείς γιατί δεν ξέρετε πόσο θα κρατήσει!