Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

συμπεριφορά


Recommended Posts

καλησπέρα έχω ένα αγοράκι σχεδόν 4 ετών.  είναι αρκετά δραστήριος υπεκρινητικος ομιλητικος.  κατέκτησε όλα τα στάδια ανάπτυξης φυσιολογικά περπάτησε έδειξε μίλησε όλα άψογα.  θέματα διατροφής ποτέ δεν είχα ήταν από μικρός λάτρης του φαγητού κ τώρα έως 4χρονο έχεις τις συνηθισμένες ιδιοτροπίες που έχουν όλα τα παιδάκια αλλά τρώει μια χαρά. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν έμεινα έγκυος προς το τέλος της εγκυμοσύνης μου που άρχισε να συνηδητοποιει ότι θα έρθει ένα νέο μέλος στο σπίτι αλλά και αργότερα που έφερα τον αδερφό του. Παλιμπαιδιζει συνεχώς παίζει με τον αδερφό του αλλά δείχνει και Ζήλεια κλαιει όπως το μωρό και μπορεί να κάνει και κινήσεις που κάνει ο μικρός. στο σχολείο ενώ εδώ στο σπίτι είναι ένα αρκετά ζωηρό παιδί μου λένε πως είναι το καλύτερο παιδί πως παίζει με τα άλλα παιδιά και οι δασκάλες τον λατρεύουν μέχρι που η δασκάλα μου είπε δεν ξέρω τι γίνεται εκεί στο σπίτι και συμπεροφερεται έτσι.  σαν παιδί είναι αρκετά χειριστικος θέλει να περνάει το δικό του δεν δίνει στον αδερφό τ παιχνίδια του τα παίρνει όλα καμία φορά μπορει ε να τ δώσει κανένα κ μετά τον σπρώχνει και δείχνει εμφανή Ζήλεια.  στην απελπισία μου και εγώ και μετά από όσα έκανε στο μωρό περασε ένα διάστημα που του φώναζα πάρα πολύ γιατί του έλεγα με όμορφο τρόπο όχι τον αδερφό σου παίξε όμορφα και δεν με άκουγε συνεχώς τον πείραζε. λοιπόν κσποιες στιγνες που τον φωνάζω πλέον χώρις να μ το έκανε από μικρός κλείνει τα αυτιά του πριν πάω να τον φωνάξω. όχι συνέχειά καμία φορά κατά τα άλλα είναι πολύ συζητήσιμος μ λέει πως πέρασε στο σχολείο αναγνωρίζει το λάθος το σωστό κατανοεί τα πάντα δεν καταλαβαίνω αυτό γτ μ το κάνει και έχω ανησυχήσει τρομερά. 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλησπέρα!

Να σας ζήσουν!

Ότι περιγράφετε, προσωπικά, μου φαίνεται πολύ φυσιολογικό. Ήρθε ένα νέο μέλος οπότε πλέον δεν έχει ο ίδιος την αποκλειστικότητα και αυτό είναι μία τεράστια αλλαγή, μία νέα κατάσταση.Τα περισσότερα παιδιά σε αυτή την φάση θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπο ώστε να τραβήξουν την προσοχή του γονεά.  Καταφέρνετε να περνάτε χρόνο μαζί του οι δυο σας ? Σε σχέση με το μωρό, του ζητάτε ''βοήθεια''? Δηλαδή να τον κάνετε μπάνιο μαζί? να το αλλάξετε μαζί? να ταΐσετε μαζί? Αυτά θα είναι ένας ωραίος τρόπος σε πρώτη φάση να ανακαλύψει τον νέο του ρόλο - αδελφός- , έπειτα να συνδεθεί με το μωρό.

Κλείνει τα αφτιά του γιατί προφανώς η ένταση της φωνής τον ταράζει.

 

Επειδή δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό που σας ανησυχεί θέλετε να μας πείτε?

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...