kotsifikos

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  1.623
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  33

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο kotsifikos

 1. kotsifikos

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Εντάξει τι να πει κανείς για αυτές τις περιπτώσεις τώρα!! Θεωρώ πως πολυ σωστά έπραξες, πάνω από όλα η ασφάλεια σας.
 2. @Mama_Anesti_ πως πήγε σήμερα το πρωινό σας?? Φοβάμαι πως δεν φτάνει το ζόρι που θα περάσουν φέτος τα προνηπιάκια για προσαρμογή, αλλά μόλις λίγο προσαρμοστούν στην νέα κατάσταση θα κλείσουν και μετά πάλι από την αρχή!
 3. kotsifikos

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα φοβάμαι πως στην Αττική θα έχουμε το λοκ νταουν νωρίτερα από ότι περιμέναμε, δυστυχώς. Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως.
 4. Πράγματι αυτό συμβαίνει πάντα. Ευτυχώς που δεν με νοιάζει τι άποψη έχουν για μένα ως μητέρα οι υπόλοιποι και κυρίως τα άτομα που δεν με γνωρίζουν. Μου αρέσει να ακούω απόψεις διαφορετικές από την δική μου, να συζητάω γενικότερα και να έχω άλλη αντίληψη από τον συνομιλητή μου, έχει πολύ ενδιαφέρον όταν γίνεται , αλλά αυτό που πρέπει απαραίτητα να βγάλουμε συμπέρασμα για την ζωή του άλλου, τον χαρακτήρα του και το που θα καταλήξει από δύο γραμμές με ξεπερνάει αλήθεια.
 5. Έχω ήδη απαντήσει σε αυτό, δεν μπορώ να καταλάβω πως έβγαλες όλα αυτά τα συμπεράσματα για εμένα ως μητέρα και για το παιδί μου επειδή δεν μου αρέσουν οι αγκαλιές με τρίτους.
 6. kotsifikos

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Δεν βγαίνει άκρη άσε, έχω ακούσει για ψευδώς αρνητικά αλλά για ψευδώς θετικά δεν έχω ακούσει, να δούμε τι θα πουν.
 7. kotsifikos

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Πωπω ακόμα δεν αρχίσαμε, χαμός γίνεται ε? Τι να πω, έχω αρχίσει και φοβάμαι πολυ!
 8. Έτσι είναι, δυστυχώς, δεν ξέρω αν έχουν δυσκολέψει οι εποχές ή αν απλά τώρα ακούγονται περισσότερο πάντως σίγουρα δεν ξέρουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας (εγώ δηλαδή δεν ξέρω). Προσπαθώ να μην το τρομάζω και να μην το πονηρεύω, κρατάω μία σταθερή γραμμή ώστε να του περνούν διάφορα μηνύματα ως δεδομένα. Τα παιδιά από όταν μπαίνουν στο σχολείο και έπειτα μένουν πολλές ώρες χωρίς εμάς του γονείς, δεν θεωρείται πως ένα παιδί στα 5 πρέπει να είναι προετοιμασμένο να προστατεύσει τον εαυτό του? Έσπερος προσωπικά σε κανέναν δεν έχω τυφλή εμπιστοσύνη. Αυστηρή είμαι , σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια και την ζωή του. Έχω θέμα με τις αγκαλιές και το άγγιγμα γενικότερα όμως το παιδί μου έχει πραγματικά φοβερή έκφραση συναισθημάτων, είναι πάρα πολυ κοινωνικός -περισσότερο από όσο πρέπει - είναι το παιδί που πχ θα σε δει στην ουρά του σουπερ μαρκετ και θα αρχίσει να σου μιλάει μέχρι να φύγεις, έτσι χωρίς να σε ξέρει , χωρίς να του έχεις μιλήσει εσύ πριν, χωρίς να έχεις το παιδί μαζί σου, (ίσως και για αυτό φοβάμαι και λίγο παραπάνω), δεν έχει φοβίες και ανασφάλειες, ότι και αν βασανίζει το μυαλό μου προσπαθώ να το δουλέψω εγώ προσωπικά, δεν θα του περάσω τις δικές μου υστερίες, όμως θέλω να του μάθει να προστατεύει τον εαυτό του. Εδώ που τα λέμε δεν θα χάσει την ελευθερία έκφρασης συναισθημάτων επειδή δεν θα πάρει αγκαλιά κάποιον όταν μεγαλώνει σε ένα υγιές περιβάλλον.
 9. Για να μην παρεξηγηθώ ο προπονητής ήταν ένα τυχαίο πρόσωπο, προς θεού δεν θέλω να θίξω κανέναν. Δεν ποινικοποιώ την επαφή γενικά και δεν μαθαίνω στο παιδί μου να φοβάται, αντίθετα , προσπαθώ να το εκπαιδεύσω να ακούσει το σώμα του αν κάποια στιγμή πάει κάτι στραβά. Δεν θα το πιέσω ούτε να πάρει κάποιον αγκαλιά ούτε να το φιλήσει. Ότι δεν μου αρέσει η αγκαλιά (σε αυτή την ηλικία που το παιδί δεν μπορεί να κρίνει-ξεχωρίσει) από τρίτους ανέφερα και πριν πως είναι προσωπική επιλογή.
 10. Συμφωνώ με όσα λες, για αυτό και επισήμανα πως έχει πολλές παραμέτρους . Είναι προσωπική επιλογή αυτή, δεν θα πω στον γιο μου ''μην πάρεις αγκαλιά την κυρία'' όμως όταν το δω κάτι θα τσιγκλίσει μέσα μου. Εννοείται πως δεν ειναι ένα τυχαίο πρόσωπο όμως ένα παιδί 5 ετών πως μπορεί να ξεχωρίσει κάτι τέτοιο? θέλω να πω πως ένα παιδί αν εξοικειωθεί με την επαφή αυτή πως θα ξεχωρίσει ότι μπορεί να το κάνει πχ με την δασκάλα αλλά όχι με τον προπονητή ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο? Είναι ειλικρινής η απορία, με αυτή βάση αυτή την σκέψη έχω καταλήξει στό ότι δεν θέλω αγκαλιές στο παιδί μου. Το συζητάω μαζί σας τώρα γιατί αναρωτιέμαι μήπως τελικά αντί να κάνω καλό στο παιδί μου κάνω κακό??
 11. Tο θέμα ''αγκαλιά'' στο σχολείο έχει πολλές παραμέτρους, προσωπικά δεν θέλω να τον παίρνει αγκαλιά ούτε η δασκάλα του - με ή χωρίς κορονοιό, - (μη με πάρετε με τις πέτρες), δεν νιώθω άνετα να έχει τέτοια οικειότητα με τρίτα άτομα. Πιστεύω πως είναι όλα μαζί , είναι όλα τόσο καινούρια για εκείνον, δεν έχει προλάβει να προσαρμοστεί στην νέα πραγματικότητα, σου δείχνει την δυσαρέσκεια του με την αντίδραση του, εδώ που τα λέμε πως να προλάβει να προσαρμοστεί μέσα σε τρεις ημέρες. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου, δεν θα σε βοηθήσει σε κάτι , άσε που όσο πιο ανασφαλής γινεσαι για την επιλογή τόσο πιο πολύ θα φοβάται ο μικρός. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να συμβεί αλλά μήπως να έκανες ένα ραντεβού με την νηπιαγωγό (χωρίς την παρουσία του παιδιού) προκειμένου να συζητήσετε για την μέθοδο που θα ακολουθήσετε ώστε το παιδί να έχει μία ομαλή προσαρμογή?
 12. kotsifikos

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Θα ακούσουμε και θα δούμε πολλά δυστυχώς!!
 13. kotsifikos

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Βλέπεις πόσο άχρηστος μπορεί να είναι κάποιος!! Βασικά πολλοί άχρηστοι μαζεύτηκαν να κάνουν μία δουλειά και είδες το αποτέλεσμα. Το ζήτημα είναι πως πάλι εμείς θα την πληρώσουμε δυστυχώς.
 14. kotsifikos

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Εντάξει αυτό με τις μάσκες δεν έχει προηγούμενο!!!Είναι τραγικό, δείχνει πόσο για τα κλάματα είναι όλο το σύστημα δυστυχώς, και όπως λες είναι λεφτά δικά μας, (αν και το δικό μου παιδί επειδή είναι σε ιδιωτικό σχολείο δεν πήρε, -άσχετα αν οι γονείς του είναι φορολογούμενοι πολίτες). Αυτές οι μάσκες πριν παραδοθούν στους μαθητές έχουν περάσει υποτίθεται από έλεγχο, σε όλη την διαδικασία (από την διακήρυξη του διαγωνισμού μέχρι και την διανομή) ένας άνθρωπος δεν είδε πως οι μάσκες σε αυτές τις διαστάσεις είναι για γίγαντες και όχι παιδιά??Ένας άνθρωπος δεν ασχολήθηκε, δεν σκέφτηκε πόσο θα ζημιώσει αυτή ανευθυνότητα το Ελληνικό Δημόσιο ? Αυτό είναι σκάνδαλο μεγάλο! Και τώρα πάλι τις μάσκες μία χρήσης που θα δοθούν εμείς θα τις πληρώσουμε, όπως και την αντικατάσταση αυτών πάλι εμέις θα τις πληρώσουμε. Η εξήγηση που έδωσαν πάντως ήταν τύπου ''κυρία ο σκύλος έφαγε την εργασία μου'', σαν πεντάχρονα πετάνε το μπαλάκι ευθυνών ο ένας στον άλλον (που εδώ που τα λέμε ένα πεντάχρονο έχει περισσότερο θάρρος να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του) , λες και ο επιχειρηματίας που τις έφτιαξε δεν γνώριζε πως είναι για παιδιά, δεν είδε πόσο ακατάλληλες είναι οι διαστάσεις και συνέχιζε την παραγωγή.
 15. kotsifikos

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Στις υπόλοιπες χώρες πολυ πιθανό είναι οι τάξεις των σχολείων να είναι μεγαλύτερες, τα τμήματα να έχουν λιγότερα παιδιά, να υπάρχουν καθαρίστριες στους χώρους του σχολείου καθ όλη την διάρκεια της ημέρας, να έχουν περισσότερους εκπαιδευτικούς κτλ. Κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, το ιδανικό σενάριο θα ήταν να είχαν υποστηρίξει όλα τα παραπάνω έτσι ώστε να μην χρειαστεί κανένα νήπιο να φορέσει μάσκα , τηρώντας τα μέτρα που χρειάζεται. Πάντως εμένα τον γιο μου το μόνο μέσω που θα μπορούσε να τον προστατεύσει (στο μέτρο του δυνατού πάντα) προκειμένου να πάει σχολείο ήταν η μάσκα ( επειδή αυτή την οδηγία έδωσε ο πνευμονολόγος του), διαφορετικά θα έπρεπε να χάσει την χρονιά, αν αυτό θεωρείται υποταγή τότε ναι υποτάσσομαι.
 16. Δεν γνωρίζω γενικα τι σύστημα υπάρχει στα δημόσια νήπια, όμως αυτό που σίγουρα ισχύει είναι πως η προσαρμογή γίνεται λίγο πιο ''βίαια'' σε σχέση με τα ιδιωτικά. Εγώ αυτό που θα πρότεινα είναι να μιλήσεις με την δασκάλα αν είναι εφικτό να κάνετε σταδιακή προσαρμογή, αυτό σίγουρα το παιδί θα το βοηθούσε περισσότερο. Εδώ που τα λέμε αυτό το σύστημα προσαρμογής που υπάρχει στα δημόσια σχολεία είναι τουλάχιστον τραγικό, τι πιο λογικό από ένα τετράχρονο να κλαίει επειδή το άφησε η μαμά σου σε μία τάξη με 20 άγνωστα παιδιά και δύο επίσης άγνωστες δασκάλες.
 17. kotsifikos

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Το να βρεθεί η χρυσή τομή φαίνεται πλέον να είναι πολυ δύσκολο, πιο δύσκολο και από το εμβόλιο! Όταν ξεκίνησε όλο αυτό με την πανδημία ειλικρινά δεν φανταζόμουν τέτοια έκταση σε κοινωνικό επίπεδο πάντα. Υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που κινδυνεύουν στα αλήθεια πάρα πολυ από τον ιό, πέρα από τους ηλικιωμένους, υπάρχουν οι καρκινοπαθείς, οι ανοσοκατασταλμένοι, οι άνθρωποι σκπ-μυική ατροφία-διαβήτη- πλάγια μυατροφική σκλήρυνση- και πολλά άλλα αυτοάνοσα, οι καρδιοπαθείς, οι νεφροπαθείς, εκείνοι που έχουν κυστική , και γενικότερα υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι από 0 ετών , παιδιά -έφηβοι-νέοι, υπάρχουν όλοι αυτοί οι οποίοι αν αρρωστήσουν θα χαθούν, ας τους στείλουμε λοιπόν όλους αυτούς σε μία γωνιά της γης κάπου απομονωμένους (πως υπήρχε η σπιναλόγκα για τους λεπρούς, ε ας βρούμε κάτι αντίστοιχο) για να μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά μας στο σχολείο χωρίς μάσκα, να μπορούν να αγκαλιάζονται για να μην τους δημιουργηθούν ψυχολογικά. Μιλάμε για ενσυναίσθηση και αγκαλιά και αδυνατούμε να σκεφτούμε τον διπλανό μας που αν αρρωστήσει θα πεθάνει, το παιδί του δίπλα που μπορεί να κάνει χημειοθεραπεία, την μαμά που περιμένει την νέα θεραπεία για την πάθηση της για να μπορέσει να δει το παιδί της να μεγαλώνει, και πολλά άλλα. Δεν μπορώ να γίνομαι μελό, δεν μου πηγαίνει καθόλου όμως ειλικρινά απορώ με το πόσο μονοδιάστατα μπορεί να βλέπει κάποιος την κατάσταση.
 18. Οπότε όλα πάνε καλά! Κοίτα ακόμα και αν νιώσει την ανάγκη να κλάψει λίγο το πρωί ας το κάνει, σημασία έχει πως όταν τον παίρνεις πίσω είναι χαρούμενος κάποια στιγμή θα σταματήσει και το κλάμα.
 19. kotsifikos

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Kατάλαβα ακριβώς ποιο είναι το θέμα σου και δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου, εγώ όπως κατάλαβες αναφέρομαι σε κανόνες , και την ομαδικότητα, όχι στην απαγόρευση από μέρους των εκπαιδευτικών . Σε εμάς πάντως γίνεται πολυ καλή δουλειά από τις δασκάλες χωρίς να ασκείται καμία μορφή πίεσης στα παιδιά και ίσως για αυτό και στο θέμα της μάσκας έχουν καλά αποτελέσματα.
 20. kotsifikos

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Μα στο νήπιο δεν πρέπει ένα παιδί να μάθει πως όταν η δασκάλα μιλάει εγώ την προσέχω και δεν λέω ανέκδοτα με τον φίλο μου? Στο δικό μας σχολείο ακολουθούν αυτό το μοτίβο όμως δεν υπάρχει απαγόρευση αλληλεπίδρασης , για αυτόν τον λόγο υπάρχει και το ελεύθερο παιχνίδι (βέβαια τώρα με την κατάσταση δεν πραγματοποιείται), υπάρχουν όμως κανόνες όπου τα παιδιά μαθαίνουν στο προνήπιο και εξασκούνται προκειμένου αν είναι έτοιμοι για το δημοτικό, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.
 21. kotsifikos

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Μάλλον δεν έχω καταλάβει κάτι εγώ, όλα τα παιδιά στην ίδια τάξη δεν είναι απλά έχουν χωριστεί σε ομάδες? όλα μαζί στην ίδια αίθουσα δεν τρώνε? Προσωπικά δεν θεωρώ και τόσο τρομερά τα μέτρα, οι ομάδες ανέφερε πως θα δημιουργούνται στην αρχή της κάθε ημέρας, δηλαδή σήμερα θα παίξει ένα παιδί με την Ελένη την Μαρία και τον Κώστα και αύριο μπορεί να παίξει με τον Βαγγέλη τον Παναγιώτη και την Αγγελική, πως δεν θα υπάρχει αλληλεπίδραση? Υπομονή και συνεργασία χρειάζεται μέχρι να τελειώσει (όοοταν τελειώσει ) όλο αυτό.
 22. kotsifikos

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Ναι καταλαβαίνω, για αυτό ξαναλέω πως το ότι απομονώνεται το παιδί και πάει ο γονέας να το πάρει δεν αναφέρεται σε παιδιά 4-5 ετών που δυσκολεύονται στην προσαρμογή και θέλουν χρόνο. Αναφέρεται στις περιπτώσεις που οι γονείς το πηγαίνουν χωρίς μάσκα στο σχολείο επειδή απλά αρνούνται οι ίδιοι να τις βάλουν στα παιδιά τους. Δεν έχει καμία σχέση η πρώτη περίπτωση με την δεύτερη.
 23. kotsifikos

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Και εμάς έτσι είναι, για αυτό και αναρωτιέμαι αν εγώ δεν κατάλαβα κάτι καλά γιατί μου φαίνεται εντελώς λογικό η τάξη να χωρίζεται σε ομάδες και έτσι να παραμένουν όλη μέρα, πως αλλιώς μπορεί να γίνει το ''μάθημα'' στο προνήπιο και το νήπιο? Δεν είναι παιδότοπος ώστε το κάθε παιδί να παίζει με όποιον θέλει όποια στιγμή της ημέρας θέλει, φανταστείτε τι θα γίνεται σε μία τάξη. Δυστυχώς για όσο είναι η κατάσταση έτσι η ζωή μας θα πρέπει να αλλάξει, ίσως επειδή έχω παιδί που ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου να το βλέπω εντελώς αλλιώς, πάντως αν μάθαινα πως στην τάξη του υπάρχει παιδί που ο γονέας από άποψη δεν του φοράει μάσκα σίγουρα δεν θα το άφηνα έτσι.
 24. kotsifikos

  Κοροναϊός και προληπτικά μέτρα

  Εμάς πάντως στο νήπιο το παιχνίδι έτσι γίνονταν πάντα, χωρίζονταν τα παιδιά σε ομάδες, υπάρχουν στην τάξη τραπέζια με διάφορα παιχνίδια και γυρνούν κυκλικά, έτσι όλα τα παιδιά παίζουν με όλα τα παιχνίδια. Γενικότερα στο νήπιο υπάρχουν κανόνες έτσι και αλλιώς που το παιδί καλείται να ακολουθήσει, δηλαδή δεν μπορεί να παίξει με όποιο παιχνίδι θέλει την στιγμή που εκείνο θέλει (για αυτό υπάρχει η ώρα του ελεύθερου παιχνιδιού). πχ κάθεται στο τραπέζι με τα λέγκο, και θέλει να φτιάξει παζλ που σε αυτό το τραπέζι είναι άλλη ομάδα, θα περιμένει το παιδί να έρθει η σειρά της ομάδας του ώστε να περάσει από το τραπέζι με τα παζλ. Αυτός είναι και ο σκοπός του νηπίου, να μάθουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι ότι υπάρχουν κανόνες σε μία ομάδα και οφείλουμε να τους τηρούμε όλοι, έτσι ώστε να είναι έτοιμα στο δημοτικό. Επίσης έχουν επισημάνει πως η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλα τα παιδιά, αντιλαμβάνεστε πως δεν μπορούν να γίνονται εξαιρέσεις (εκτός των παιδιών που ανήκουν στις ομάδες που έχουν εξαιρεθεί) ανάλογα με την διάθεση του κάθε παιδιού ή γονέα. Φαντάζομαι το ''αρνείται να την φορέσει'' δεν αναφέρεται για το παιδί που μέσα στην ημέρα θα ζητήσει κάποια στιγμή να την βγάλει, αλλά αναφέρεται στις περιπτώσεις που ο γονέας αρνείται να πάει το παιδί με μάσκα στο σχολείο. Δεν έχω καταλάβει κάτι?
 25. Σε όποια απόφαση και αν πάρουν οι γονείς στο διαζύγιο το πρώτο που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη είναι το καλό των παιδιών. Εκείνα τώρα επιλέγουν τον πατέρα τους, για τους δικούς τους λόγους (ψυχολογικούς-οικονομικούς κτλ) όποιοι και αν είναι αυτοί εσύ θα πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να το σεβαστείς. Έχεις σκεφτεί πως μπορεί απλά να μην τους αρέσει το μέρος που ζουν? να έχει συμβεί κάτι και να θέλουν να φύγουν? Και εγώ απορώ πως σε αυτή την ηλικία θέλουν να τα αφήσουν όλα πίσω (φίλους-κολλητούς-κύκλο) και να έρθουν Αθήνα όμως αυτό θέλουν να κάνουν και όσο εσύ πιέζεις για το αντίθετο δημιουργείται χάσμα μεταξύ σας. Συμφωνώ απόλυτα σε όσα λέει ο @chocolate_eater.