kotsifikos

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  3.256
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  85

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο kotsifikos

 1. Το πως θα αντιδράσει ο βιολογικός σου πατέρας είναι κάτι που δεν το ξέρει κανείς. Όσο για τους θετούς σου γονείς ίσως είναι καλύτερα να τους μιλήσεις, περισσότερο θα πικραθούν όταν μάθουν πως πέρασες κάτι τέτοιο μόνος σου χωρίς εκείνοι να ξέρουν το παραμικρό. Σκέψου πως ίσως έχουν κάποια πληροφορία χρήσιμη σχετικά με το θέμα . Δεν νομίζω να μην έχουν σκεφτεί ποτέ, πως ίσως, σου δημιουργηθεί αυτή η ανάγκη κάποια στιγμή στην ζωή σου.
 2. Πριν κάνεις οτιδήποτε σε σχέση με τους βιολογικούς σου γονείς καλό είναι να δεις πρώτα εσύ έναν ειδικό. Δεν θέλω να με παρεξηγήσεις, δεν το λέω κακοπροαίρετα . Το σημαντικότερο στην συγκεκριμένη φάση είναι πως νιώθεις ΕΣΥ με όλα αυτά, και η συνάντηση με τον βιολογικό σου πατέρα πως θα σε επηρεάσει. Αυτό που καλείσαι να διαχειριστείς είναι πολύπλοκο, είναι δύσκολο, δεν είναι υπερβολή που νιώθεις έτσι και που δεν ξέρεις αυτό που μπορεί να έρθει από μία συνάντηση. Να είσαι σίγουρος πως ένας ψυχολόγος θα σε βοηθήσει αρχικά να διαχειριστείς την κατάσταση και έπειτα να κατανοήσεις και εσύ ο ίδιος αυτά που νιώθεις. Γιατί δεν μπορείς να τα συζητήσεις με τους θετούς γονείς σου?
 3. Και στα τρία του έλυνε εξίσωση, μπορεί να ακούσεις και αυτό. Λοιπόν, αυτά καλό είναι να τα συζητάς μόνο με τον παιδίατρο σου. Αν ακούσεις ότι λέει ο κάθε ένας θα σε φάει το άγχος και θα μπερδευτείς, αυτό δε θα σε βοηθήσει πουθενά. Είσαι μία νέα μαμά και είναι λογικό να είσαι πελαγωμένη .
 4. Συμφωνώ με όλα όσα έχουν ειπωθεί ανωτέρω. Ειλικρινά αναρωτιέμαι η σύζυγος σας δεν γνώριζε ότι η μητέρα της έχετε θέματα συμπεριφοράς? Αυτό που λέτε και περιγράφετε πως βιώνει το παιδί είναι βία, σε όλες τις μορφές, λεκτική-ψυχολογική- σωματική! Είναι υποχρέωση σας να τη σταματήσετε χθες!
 5. Στους δημόσιους παιδικούς / σχολεία έτσι γίνεται, δηλώνεις εξ αρχής ποιος θα παραλαμβάνει το παιδί. Στο ιδιωτικό και εμάς αυτά με την εγγραφή τα ζητούσαν, όμως στο δημόσιο σχολείο αυτό δηλώθηκε τον Μάρτιο που έγινε η αίτηση για την εγγραφή του. Προσωπικά δεν θεωρώ καθόλου χαζά αυτά που ζητάνε από το παιδικό, είναι ερωτήσεις που δείχνουν πως αντλούν πληροφορίες βοηθητικές ώστε να μάθουν όσο περισσότερα γίνεται για το εκάστοτε παιδί. Περίεργο για δημόσιο σχολείο ναι, όμως δε το θεωρώ καθόλου περιττό, σκεφτείτε πόσο πιο καλή και ομαλή θα είναι η προσαρμογή τους αν οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες προς όφελος τους. .
 6. @marakiz συμφωνω στο να το δεις και μέσω ΕΣΠΑ, ως άνεργη και με δύο παιδιά θα έχεις περισσότερα μόρια!!! Αν πάρεις βαουτσερ ΕΣΠΑ θα μπορείς να πας και σε ιδιωτικό παιδικό, αρκεί να έχεις κλείσει θέση.
 7. Ένα παιδάκι στα 4 δεν είναι σε θέση να κρίνει αν θα πάει ή όχι στον γιατρό, δηλαδή δε τη ρωτάς, την ενημερώνεις πως εφόσον έχει αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να πάτε να τη δει και να σας δώσει το κατάλληλο φάρμακο προκειμένου να περάσει. Αλήθεια δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνει τόσο μεγάλο θέμα, αν έβηχε θα πήγαινε στον γιατρό να την ακροασθεί, αν πονούσε δόντι θα πήγαινε σε οδοντίατρο, αν δεν έβλεπε από μακριά θα πήγαινε σε οφθαλμίατρο, γιατί λοιπόν να μη πάει στον γιατρό να δείτε τι είναι αυτή η κοκκινίλα στα γεννητικά της όργανα? Αυτά θα έπρεπε να είναι δεδομένα. Δεν κατάλαβα γιατί το παιδί έχει την αντίληψη πως επειδή μεγάλωσε ο γιατρός δεν θα την κοιτάει τοπικά, αυτό δε σταματάει ποτέ σε καμία ηλικία. Εννοείται πως θα πήγαινα στον γιατρό, θα ενημέρωνα το παιδί για την εξέταση όμως δεν θα έπαιρνα την άδεια της για να την πάω, πρέπει και η ίδια να μαθαίνει από μικρή ηλικία πως όταν κάτι δεν πάει καλά με το σώμα - οργανισμό μας (έστω και κάτι τόσο απλό) πηγαίνουμε στον γιατρό και δεν το αφήνουμε να περάσει μόνο του. Για το θεό όχι φώτο, ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και κυρίως δεν θα κάνει καμία διάγνωση ο γιατρός με αυτόν τον τρόπο. Στο τι να κάνεις λοιπόν , θα σε συμβούλευα να την πας στον γιατρό και να της εξηγήσεις πως είναι απαραίτητο. Εύχομαι περαστικά στη μικρούλα.
 8. Αυτές οι προτάσεις τα λένε όλα και κυρίως η φράση που τόνισα!!!!! Δυστυχώς πλέον όλο και περισσότερο βλέπω γονείς με ζωηρά παιδιά οι οποίοι ψάχνουν να βρουν τι φταίει, λες και η ζωηράδα είναι κάτι μη φυσιολογικό!!! Συμφωνώ στο χίλια τοις εκατό με αυτή τη παράγραφο, και δεν μιλάω εκ του ασφαλούς, μεγαλώνω ένα παιδί πολύ πολύ ζωηρό! Από την ημέρα που δέχθηκα πως απλά έτσι είναι το παιδί μου, και άρχισα να δουλεύω το πρακτικό κομμάτι(για το παιδί και μόνο - πχ το πως θα συμπεριφέρεται στο σχολείο) , όλα έγιναν καλύτερα και για εκείνον και για εμένα.
 9. Εμείς αποφασίσαμε με τον άντρα μου να κάνει ιδιαίτερα, είναι δεδομένο αυτό, τώρα ως προς την τάξη ακόμα το συζητάμε, μάλλον τον Σεπτέμβριο που έρχεται (θα είναι 7 και θα ξεκινάει δευτέρα δημοτικού), ή ένα χρόνο μετά, θα δούμε. Γενικά είμαι υπερ του ιδιαίτερου, ώστε το μάθημα να προσαρμόζεται στις ανάγκες και τους ρυθμούς του παιδιού.
 10. Και εγώ την ίδια πληροφορία έχω για την Ιωνίδειο, πως μπαίνουν με διαγωνισμό, αξιοκρατικά, χωρίς βύσματα κτλ, για αυτό και το επίπεδο του σχολείου είναι αυτό.
 11. Δεν το είχα συζητήσει περισσότερο γιατί δεν σκεφτόμουν αν πάρω σπίτι τραμπολίνο, θυμάμαι όμως τη σύσταση του.
 12. Χωρίς να θέλω να σε αγχώσω ορθοπεδικός μου έχει πει πως κανονικά τα παιδιά μέχρι τα πέντε - έξι δεν πρέπει να κάνουν τραμπολίνο, είναι επικίνδυνο να τραυματιστούν.
 13. Θα πω κάτι άσχετο σαν πληροφορία, δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, όμως όταν θα έρθει η ώρα να επιστρέψεις στην εργασία σου και υπάρχει επιτακτική ανάγκη να επιστρέψεις μπορείς (αν σε ενδιαφέρει φυσικά) να δεις μήπως μπορείς να στείλεις το μωρό βρεφικό μέσω ΕΣΠΑ.
 14. @Banoffee καταρχήν να σας ζήσει το μωράκι σας! Με κάθε καλή διάθεση θα σου πως πως η στάση σου απέναντι στην πεθερά σου μου φαίνεται λιγάκι ''εκδικητική'' δήλαδή δεν κάλυψε τις ανάγκες - απαιτήσεις σου δεν θα της πηγαίνεις το παιδί. Θα σου κάνει έκπληξη αυτό που θα σου πω όμως με αυτόν τον τρόπο μόνο τον εαυτό σου τιμωρείς. Λες πως όσες φορές έχει έρθει ασχολείται με το παιδί και όχι με το σπίτι, μα για το παιδί ήρθε, και στην τελική γιατί δεν χαίρεσαι που ζητάνε να δουν το παιδί ΣΟΥ? Εγώ αν γίνονταν αυτό θα άφηνα το παιδί στη γιαγια΄και θα πήγαινα να κοιμηθώ μίση ώρα χωρίς έννοια, ή θα έβαζα να φτιάξω ένα φαί, και το να ασχοληθεί με το μωρό πάλι βοήθεια είναι. Σου αναφέραμε και πιο πάνω, αν θες οικιακή βοηθό πάρε οικιακή βοηθό. Οι περισσότερες μαμάδες εδώ περάσαμε τον πρώτο καιρό όπως εσύ, ακριβώς όπως εσύ! Χωρίς βοήθεια, και με έναν σύζυγο να δουλεύει όλη την ημέρα. Εφόσον η καθαριότητα του σπιτιού σου δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα πάρε οικιακή βοηθό, να μην έχεις και κανέναν ανάγκη. Δε σου είπε κανείς πως είσαι υποχρεωμένη να της το πας, μη το πας, ας έρθει εκείνη να το δει. Μην έχεις προσδοκίες από τους υπόλοιπους, άσε τον κάθε ένα να δου προσφέρει αυτό που μπορεί.
 15. Δυστυχώς δε μπορώ να σε βοηθήσω, ομως καλό είναι να ζητήσεις τη βοήθεια των θεραπευτών του παιδιού, σίγουρα δεν γίνεται να μη τρώει τίποτα, από την άλλη όμως είναι μία ιδαίτερη περίπτωση που θέλει διαφορετική αντιμετώπιση. Θα συμφωνήσω μαζί σου πως δεν πιάνει η ίδια τακτική σε όλα τα παιδιά.
 16. Ο ρυθμός που προχωράει η ύλη έχει να κάνει και με το μαθησιακό επίπεδο της τάξης.. Υπάρχουν παιδάκια που έχουν διάφορα μαθησιακά, ο εκπαιδευτικός οφείλει να προσαρμόσει ανάλογα την ύλη και τον ρυθμό που την παραδίδει . Ο γιος μου τώρα τελείωσε με τα διαλυτικά, όμως δεν ξέρω αν είναι μπροστά ή πίσω στην ύλη, και για να είμαι ειλικρινής δε το σκέφτηκα ποτέ, πιστεύω πως η δασκάλα του έχει λόγο είτε όταν εμμένει σε μία ενότητα είτε όταν τρέχει σε κάποια άλλη. Σε συζήτηση που είχα μαζί της πριν μερικές εβδομάδες μου είχε τονίσει πως προσπαθεί ότι παραδίδει να γίνεται κατανοητό από όλα τα παιδιά και αυτό είναι δύσκολη δουλειά εδώ που τα λέμε. Στην πρώτη δημοτικού πιστεύω πως πιο σημαντικό είναι τα παιδιά να αφομοιώσουν αυτά που μαθαίνουν από το βγει η ύλη.
 17. kotsifikos

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Είχα ξεχάσει ότι είναι παιδικός!!! σωστά ναι!!
 18. kotsifikos

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Όλα καλά θα είναι , δεν είναι δεδομένο πως θα έχει κολλήσει το παιδί. Το τμήμα γιατί να κλείσει ? Νομίζω δεν είναι αυτό το πρωτόκολλο. Θα πάει καλά, μην αγχώνεσαι! Τώρα για το άλλο θέμα τι να πω...ένα κόμπο στο στομάχι νιώθω, και μία τεράστια στεναχώρια που δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να βοηθήσει αυτά τα παιδιά.
 19. Ο χαμένος αδερφός του γιου μου!!!!!χψαχαχαχαχαχαχαχαχα πραγματικά έτσι ακριβώς κοιμάται και ο δικός μου γιος, κουνιέται συνέχεια, ασταμάτητα μέχρι να τον πάρει ο ύνπος..σκέψου πως όταν είχα βγάλει τα κάγκελα της κούνιας και πριν μπει το κρεβάτι του, τον είχα βρει ένα βράδυ κάτω από την κούνια (κάτω κάτω , όχι απλά είχε πέσει, είχε μπει κάτω από την κούνια!)!!
 20. Καλημέρα. Καλό είναι να κάνεις εσύ την δική σου έρευνα σχετικά με τους γιατρούς και τα κέντρα και να καταλήξεις στον κατάλληλο για τα δικά σου δεδομένα. Το ''καλύτερος'' είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό, ένας γιατρός μπορεί με βάση τα δικά μου κριτήρια να είναι ''θεός'' ενώ με βάση τα κριτήρια κάποιας άλλης να είναι μην είναι το ίδιο ιδανικός.
 21. Από το κέντρο που πήγες το παιδί στις πόσες συνεδρίες σου είπαν πως το παιδί δεν φαίνεται να έχει σημάδια αυτισμού? Το φασμα του αυτισμού είναι ευρύ, υπάρχουν περιπτώσεις που η αξιολόγηση μπορεί να κρατήσει αρκετές συνεδρίες προκειμένου να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα. Το ζητούμενο είναι να μάθεις γιατί είναι ανώριμος για την ηλικία του, είναι όντως δηλαδή συμπεριφορικό μόνο το θέμα ? να σε καθοδηγήσουν οι ειδικοί στο τι θα κάνεις προκειμένου να βοηθηθεί το παιδί. Θεωρώ πως πολύ καλά έκανες και έκλεισες ραντεβού και με παιδοψυχίατρο.
 22. kotsifikos

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Εμάς δεν έχουν κάνει ακόμα και το συζήτησα ήδη με τη δασκάλα του. Μου κάνει πολύ εντύπωση που δε το αποφασίζουν, θα κάνει πολύ καλό στα παιδιά, έστω να τα πάνε σε ένα μουσείο, σε μία παράσταση, να κάνουν κάτι διαφορετικό.
 23. kotsifikos

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Αυτά να ακούμε να χαιρόμαστε!!! Έτσι βρε παιδιά πρέπει σιγά σιγά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας. Και εμένα με ξεσήκωσε η Γιοβάννα με όλα αυτά που μου είπε και για να είμαι ειλικρινής το σκεφτόμαστε για το καλοκαίρι!!! Εικόνες, περιγραφές...και εγώ ζήλεψα λίγο (καλοπροαίρετα πάντα) !!θα θελα να ήμουν και εγώ εκεί. Μα υπάρχει άνθρωπος που δεν του έχουν λείψει τα ταξίδια??
 24. έχεις δίκιο θα περιμένω λίγο να δω αν βάλουν εκπτώσεις!
 25. Λουκουμαδάκι να ξέρεις πως μας έδωσες μεγάλη πληροφορία. Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για το παλάτι των θεών στον Όλυμπο μιας και έχουμε και τους δώδεκα θεούς και ο μικρός το ζητάει! Και το μεγάλο Ιατρικό Κέντρο μου αρέσει πολύ!! Ωστόσο μόλις είδα πως κανένα από τα δύο που μου αρέσουν δεν τα έχει στην προσφορά, έχω όμως μπει σε πειρασμό να του πάρω έστω ένα από τα δύο.