λιλουμ

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  261
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

9 Neutral

Περισσότερα για την/τον λιλουμ

 • Rank
  Νέος Χρήστης
 1. Πονακια(συσπάσεις) είχα από πολύ νωρίς εάν θυμάμαι καλά από τον 6 μηνα. Ήταν όμως λίγες. Μια φορά την εβδομάδα μετά έγιναν δύο ή τρεις. Στο τέλος 10 μέρες περίπου είχα πόνους κάθε μέρα κ πάνω από μια φορά. Κ απίστευτη κούραση! Από το κρεβάτι στο καναπέ κ από τον καναπέ στο κρεβάτι ήμουν. Δεν πήγαινα πουθενά γιατί δεν μπορούσα να κάνω πάνω από 10-15 βήματα! ! ! Κ πολλά λέω.... Στο τέλος είχα λίγα καφέ υγρά. Εκείνη την νύχτα είπα επιτέλους ήρθε η ώρα.
 2. Προσπαθούμε να τον μάθουμε να πιάνεται από τα έπιπλα κ να περπατάει. Δεν το πολύ κάνει. ΕΑν θέλει να περπατήσει κ είναι καθιστός στο πάτωμα ψάχνει τα χέρια μας για να σηκωθεί κ εάν είναι είδη όρθιος κ κρατιέται από τον καναπέ, εάν θέλει να πάει στην άλλη άκρη του καναπέ ψάχνει τα χέρια μου για να περπατήσει. Στην αρχή δεν έδωσα κ πολύ σημασία αλλά πλέον πιστεύω ότι πρέπει να τον βοηθήσω. Κάποιες φορές πιάνει μόνος του κ σιγά σιγά πάει αλλά της περισσότερες θέλεινα κρατηθεί από εμάς. Ενώ ξέρει τι να κάνει δεν το κάνει!
 3. Όταν τον αφήνω να κάνει κάτι τον αφήνω να το κάνει οπότε θέλει. Δεν του λεω σήμερα δεν θα παίξεις με την πορτα κ αύριο λέω αλλά. Γενικα είμαι σταθερή. Με την πορτα τον άφησα να παίξει γιατί σκέφτηκα ότι ίσως είμαι υπερβολικη που δεν τον αφήνω. Κ σκέφτηκα ότι εάν τον αφήσω τα παίξει ίσως του φύγει οι περιέργεια! Κ μάλλον έτσι έγινε γιατί δεν την ξανά πείραξε! Δεν αγόρασα τίποτα. Η μητέρα μου μου είπε ότι Δεν πρόκειται να κατσει. Το μυαλό του είναι να περπατάει. Έχουμε κλείσει το 10 μηνα. Κάθεται στο πωπουδακο του σηκωνεται είτε όταν είναι στο πωπο είτε όταν είναι ανάσκελα ή μπρούμυτα. Πιάνεται από καναπέ κρεβάτι ή τραπέζι κ σηκώνεται. Πιο εύκολα το κάνει όταν είναι στο κρεβάτι του. Από το κρεβάτι ή το πάρκο κάνει κ βολτες από την μία άκρη στην άλλη. Στα υπόλοιπα επιπλα το κάνει αλλά όχι εύκολα.
 4. Το μωρο δεν θέλει καθόλου να συρθεί. Έτσι κ τον βάλω τσιριζει κ μπορεί να κλάψει εάν επιμείνω να τον αφήσω στο πάτωμα. Και με παιχνίδια κ με αντικείμενα προσπάθησα να τον κρατήσω... τίποτα. Θέλει να περπατάει! Περπατάει κ τσιρίζει γελάει από την χαρά του! Πάντως παρόλο που ξέρω ότι δεν του αρέσει να συρθεί στο πάτωμα κάνω μια μικρή προσπάθεια. Μόλις πάει να γκρινιάξει τον σηκώσω. Όσο για τα παιχνίδια τα κρατάω μήπως κ παίξουμε...... Τον δίνω να κρατάει μπανάνα πορτοκάλι μανταρίνι, όπως πάντα στην αρχή όλα καλά μετά ξανά τσιριζει. Χθες τον άφησα να παίξει με την πορτα. Την έκλεινε κ την άνοιγε συνέχεια. Βέβαια την κρατούσα κ εγώ. Στο τέλος την άφησε κ σήμερα δεν την πείραξε καθόλου!
 5. Έτσι ακριβώς είναι. Θέλει να περπατάει συνεχώς! Όταν αυτό δεν γίνεται αρχίζει κ τσιρίζει. Κ όταν τον κρατάει άλλος αγκαλιά τσιριζει κ με κοιτάζει, προσπαθεί να μου τραβήξει την προσοχή. Με το που τον βάλω στο πάρκο στο καρεκλάκι στο πάτωμα, τσιρίζει κ έχει τεντωμένα τα πόδια. Χθες νευρίασα με τα παιχνίδια του. Δεν παίζει με τίποτα. Απόρησα γιατί τα κρατάω! Άρχισα να σκέφτομαι: τι τα κρατάω κ δεν σηκώνω σε μια ντουλάπα;;; τα σκορπάω από εδώ κ από εκεί μήπως κ παίξει κ καταλήγω να έχω να μαζεύω πάρα πολλά παιχνίδια!
 6. Σε ευχαριστώ πολύ για της πληροφορίες που μου έδωσες. Τα βρήκα όλα όσα μου λες πολύ ενδιαφέρον! Θα προσπαθήσω να εφαρμόσω αυτά που μου λες. Γιατί είναι αρκετά κουραστικό να τον ακούς να τσιριζει συνεχώς. Χωρίς καμία μα καμία παύση! Κ αν ηρεμήσει ίσως να κάθεται κ λίγο να παίζει.
 7. Το φανταζόμουν ότι είναι κάτι το φυσιολογικό. Αλλά παιδιά είναι πιο ηρεμα κ αλλά πιο ζωηρά. Αυτά τα είπα γιατί κάποια άλλη κοπέλα μου είπε ότι ίσως να φταίμε κ εμείς για την συμπεριφορά του μωρού στην περίπτωση που υπάρχουν εντάσεις στο σπίτι.
 8. Δεν φωνάζουμε στο σπίτι. Είμαι άνθρωπος που δεν αντέχω της φωνές κ τους καυγάδες. Το όποιο πρόβλημα υπάρχει προσπαθώ να το λύσω με διάλογο. Κ μπορώ να πω ότι τα καταφέρνω πολύ καλά. Κ όταν τσιρίζει του μιλάμε ηρεμα. Οπότε το αποκλείω να το έχει μάθει από εμάς. Ούτε τηλεόραση υπάρχει ανοιχτή. Όχι μόνο όταν το παιδί είναι ξύπνιο αλλά κ όταν κοιμάται. Δεν είμαστε πολύ της τηλεόρασης κ τώρα με το μωρό όσο μπορώ το αποφεύγω. Οπότε ούτε από την τηλεόραση έχει μάθει να τσιριζει. Μουσική βάζουμε αλλά παιδικά τραγούδια. Όταν ήμουν στη πεθερά(μείναμε μαζί αρκετό χρονικό διάστημα) είχα θέμα με την τηλεόραση ήταν αρκετά συχνά ανοιχτή χωρίς όμως να βλέπει το παιδί! Είχε πει ο άντρας μου ότι την θέλουμε κλειστή αλλά.... Κ πολλές φορές ο πεθερός μιλούσε έντονα στο παιδί. Δηλαδή: όταν το μωρό δεν ετρωγε κ φώναζε, φώναζε κ ο πεθερός κ έλεγε τι είναι ρε φάε εκεί κ φωνή μη βγάζεις. Του είχε πει ο άντρας μου να μην φωνάζει κ να προσέχει πως μιλάει αλλά κράτησε λίγο. Είναι τα ωραία κ τα καλά να μένεις με άλλους!!!!!! Δεν ξέρω εάν φταίει αυτό. Εάν δηλαδη η συμπεριφορά του μωρού οφείλεται στον πεθερό.
 9. Χα χα χα να σαι καλά με έκανες κ γέλασα! Μωρέ ξέρετε τι φοβάμαι ότι αν του δίνω τα πάντα δεν θα μάθει ποτέ οτι κάποια πράγματα δεν είναι δικά του ότι δεν πρέπει να τα πειράζει κ κυρίως φοβάμαι να μην χτυπήσει! Όσο για της δουλείες σίγουρα πάνε πάρα πίσω. Τόσο πίσω που κάποιες φορές δεν ξέρω από πού να αρχίσω. Κ τι να κάνω μέσα σε μία ώρα που κοιμάται;;;; κ πόσα να κάνω το βράδυ;;; Αχχχχχ υπομονή! ! ! Το λέω πολλές φορές. Υπομονή... υπομονή... αλλα οταν ακούω την τσιριδα.....παναγια μου.... Δεν με ενδιαφέρει που κουράζομαι στη δουλειά κ που θα πάω σπίτι κ θα πρέπει να παίξω μαζί του. Δεν μπορώ απλά την τσιριδα. Σαν την τρελή πάω στην τουαλέτα..
 10. Εμένα τώρα είναι 10 μηνών. Στο δωμάτιο του σχεδόν δεν θέλει να είναι!!!! Δεν έχει ενδιαφέρον... γιατί έχει μόνο παιχνίδια! Τον δίνω κουτάλες ταπερ κ ότι άλλο μπορεί να είναι ακίνδυνο, αλλά η χαρά μας κρατάει λίγο. Δεν μπουσουλαει, περπατάει με την βοήθεια μου οπότε είμαστε συνεχώς όρθιοι με το χέρι σηκωμένο έτοιμο να πιάσουμε ότι βρούμε. Ξέρω ότι από την στιγμή που περπάτησε θα θέλει να εξερευνήσει τα πάντα. Αλλά βρε παιδί μου να μην καθόμαστε καθόλου;;;!!! Να τσιριζει συνέχεια.... έλεος!!!
 11. Εγώ γενικά είμαι άνθρωπος της υπομονής! Κ οι οικογένεια μου το λέει κ οι οικογένεια του άντρα μου κ στη δουλειά μου το λένε! Αυτό όμως με τον μικρό δεν παίζεται! Συνεχώς τσιρίζει. Γίνεται να τον αφήσω να παίξει με την κουρτίνα;;; ε, όχι. Ούτε μπορώ να τον αφήνω να παίζει με όλα τα πράγματα του σπιτιού αλλά ούτε μπορώ κ να τα κρύψω. Κρύβεται καρέκλα;;;; οι έξω πόρτα;;; το χαλί;;;; θέλει να παίξει με όλα τα πράγματα που δεν πρέπει κ όχι με τα παιχνίδια του. Εγώ δουλεύω. Κ ναι μπορώ να πω ότι είναι πιο εύκολα τα πράγματα!!! Δεν περίμενα να το πω αλλά έτσι είναι. Ξεφεύγω για λίγο κ είμαι πιο δυνατή! Όσο καθόμουν τα πράγματα ήταν ακόμα πιο δύσκολα! ! ! Απλά δεν ξέρω πότε πλέον να κάνω δουλειές...
 12. Μια ερώτησή κ εδώ! Μπορώ για απόγευμα να δώσω μόνο γιαούρτι η είναι λιγο;;; αντι για κρεμα που τρώει περίπου 150-190 γραμμάρια να του δίνω κάποιες μέρες γιαούρτι στις ίδιες ποσοτητες η κ παραπάνω αν του αρέσει. γιαούρτι κανονικό όχι παιδικο με γεύσεις κ αλλά διάφορα...
 13. Κορίτσια δεν έχω υπομονη. Ο μικρός μου θέλει να περπατάει συνεχώς! Οπότε όταν κάθεται γιατί θέλω να μαγειρέψω να απλώσω ρούχα κ να κάνω κ άλλες δουλειές τον ακούω να τσιρίζει. Κατά αρχήν περπατάει πολύ. Δεν είναι ότι το παιδί κάθεται κ τσιρίζει γιατί κουράστηκε να κάθεται. Κ πολλές δουλειές πάνε πάρα πίσω για να περπατάμε αλλά δεν βλέπω διάφορα! Και Δεν μπορώ όμως ρε παιδιά να ακούω να τσιρίζει. Τσιρίζει συνεχώς. Κάνω γαλα τσιρίζει, αλλάζουμε πάνα τσιρίζει, βγάζουμε ρούχα τσιρίζει βάζουμε ρούχα τσιρίζει. Συνεχώς! ! ! Έχω συνεχώς μια τσιριδα στο αυτί μου! Αυτό το βιολί έχει καιρό. Πίστευα ότι το πράγμα θα στρώσει αλλά τίποτα. Τι να κάνω;;;;;; Σήμερα ούρλιαζε γιατί ήθελε να παίξει με την πόρτα. Βρε καλό μου βρε χρυσό μου αυτό δεν είναι παιχνίδι μπορεί να χτυπήσουμε... τίποτα. Τσιρίζει.... Κ επειδή δεν τον αφήνω κλαίει.
 14. Μπράβο! Πραγματικά χαίρομαι όταν ακούω τέτοια πράγματα. Εγώ κάποτε σκεφτόμουν να κάνω 2-3 παιδιά. Μετά την εμπειρία μου λέω δόξα το θεό που έχω το παιδί μου αλλά δεν με βλέπω για δεύτερο. Φοβάμαι!!! Πλέον φοβάμαι! Ενώ όταν ήρθε η ώρα να γεννήσω δεν φοβόμουν καθόλου. Αφου γέννησα για μέρες δεν μπορούσα να κοιμηθώ! Μου ερχόταν όλα στο μυαλό μου κ τρομαζα. Πίστευα ότι δεν θα το ξεπεράσω πότε κ ότι θα πετάγομαι κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου. Λίγο ακόμα κ θα πήγαινα σε ψυχολόγο.