λιλουμ

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  341
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

14 Neutral

Περισσότερα για την/τον λιλουμ

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Έχω ραντεβού με την παιδίατρο για εμβόλιο. Θα της εξηγήσω τι γίνεται κ θα δω τι θα μου πει. Χαλινο τι ακριβώς είναι; Το έχω ξανά ακούσει, αλλά δεν ξέρω τι είναι.
 2. Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα διαπίστωσα ή μάλλον έχω σιγουρευτεί ότι ο μικρός 3 χρόνων ότι μιλάει μέσα από τα δόντια του. Τον είδα κ άλλη φορά κ είπα θα είμαι προσεκτική μαζί του για να δω εάν το ξανά κάνει, κ το ξανά έκανε. Δεν το κάνει συνεχώς αλλά το κάνει!!! Άργησε να μιλήσει ήταν δύο ετών κ το μόνο που έλεγε μαμά μπαμπά γιαγιά. Τίποτα άλλο! Κ δεν έκανε καμία προσπάθεια να πει κάτι. Δηλαδή. Πολλά παιδιά άκουγα να λένε νελο(δηλαδή νερό) παιδί φίλης μου ελεγε "πω πω" κ εννοούσε ιπποπόταμο! Άλλο έλεγε Κοκό (κότα). Εμένα τίποτα!!! Έκλεισε 25 μήνες κ ξαφνικά άρχισε να προσπαθεί..! Πλέον καταλαβαίνω τα πάντα από αυτά που λέει. Δεν ανησύχησα για την ομιλία του. Διάβασμα βιβλίων κ συζήτηση κ όλα καλά με την ομιλία του. Τώρα όμως γιατί το κάνει;;

 3. Διαφημίσεις


 4. Εγώ θα πω απλά ότι το μόνο προβλήμα είναι η τηλεόραση. Δεν έχω τίποτα με την γυναίκα. Κ όσο πρόσεχε λίγο στο θέμα τηλεόραση όλα κυλούσαν τέλεια. Απλά εκεί που το πρώτο ενδιαφέρον ήταν το εγγόνι κ δεύτερο η τηλεόραση, σιγά σιγά έγινε το αντίθετο! Μια κοπέλα λέει ότι θα ήθελα να το μεγαλώσει η μαμά μου. Λέω εννοείται!!!!!!! Ποια μάνα δεν θα ήθελε της ώρες που είναι εκτός σπιτιού να μην της προσέχει μια γυναίκα το παιδί που κάθεται κ παίζει διαβάζει κ ασχολείται με το παιδί;;;;;;;; Νευριάζω όταν ξέρω ότι το παιδί όλο το απόγευμα βλέπει τηλεόραση. Όλο το καλοκαίρι που έβγαιναν στην αυλή κ πήγαιναν στην παιδική χαρά πηγαίνανε κ σε καμία θεία βόλτα δεν είχα κανένα πρόβλημα. Τους έβλεπα κ έλεγα δόξα το θεό όλα πάνε καλά. Γιατί έκλαιγε όταν έφευγα για δουλειά, οπότε όταν γυρνούσα κ τον έβλεπα χαρούμενο κ μου έλεγε πως πέρασε με την γιαγιά ηρεμούσε η ψυχή μου. Που κ που είχε την τηλεόραση ανοιχτή αλλά ο μικρός άνοιγε την πόρτα! Οπότε κ η γιαγιά μαζί του. Εννοείται ότι δεν έχουν υποχρέωση να μου το προσέχουν. Απλά ας μου το πούνε. Κ μετά αν πάρω νταντά να μην ακούσω κουβέντα! Κ πιστέψτε με ο μικρός έχει αρχίσει να μην θέλει να πηγαίνει στη γιαγιά κ στον παππού γιατί βαριέται. Παίζει μόνος αλλά θέλει πολλές φορές να παίξει κ κάποιος μαζί του. Το ζητάει! Και σίγουρα δεν φταίει η τηλεόραση στο 100% για την συμπεριφορά του. Σίγουρα όμως παίζει ρόλο. Το να βλέπεις εικόνες με έντονα φώτα να περνάνε σαν αστραπές από τα μάτια σου σίγουρα σε προκαλεί άγχος. Έτσι νομίζω ότι είναι η τηλεόραση για ένα μικρό παιδί. Κ όταν βέβαια βλέπει το παιδί ότι το ενδιαφέρον της γιαγιάς η του μπαμπά η της μαμάς είναι η τηλεόραση κ όχι ο ίδιος του. Τότε κάπως πρέπει να τραβήξει κ την προσοχή τους.
 5. Καταλαβαίνω απόλυτα όλα αυτά που λέτε. Κ φυσικά εάν δω ότι το πράγμα δεν καλυτερεύει θα πρέπει ή ο μισθός μου να πηγαίνει σε μια νταντά η να υποβάλλω παραίτηση. Κ εάν όχι τώρα σίγουρα όταν το παιδί πάει δημοτικό. Εγώ θα κάνω την προσπάθεια μου με τρόπο, να περάσω το μήνυμα ότι δεν γίνεται να είναι συνεχώς η τηλεόραση ανοιχτή. Ελπίζω να καταλάβουν. Αλλιώς με βλέπω σπίτι μου..... Οικονομικά δεν ξέρω πως θα τα βγάλω πέρα! Δεν θα αφήσω όμως κ το παιδί συνεχώς μπροστά από μια τηλεόραση να ακούει κ να βλέπει βλακείες! Και όπως λέει η Αννα35 μελλοντικά θα πάει κ δημοτικό...
 6. Προς Θεού δεν λέω ότι εγώ θα διατάζω την πεθερά κ η πεθερά θα κάθεται σούζα. Αλλά συγνώμη, όταν πάω να πάρω το παιδί κ το βλέπω στον καναπέ δίπλα δίπλα με την γιαγιά να βλέπουν τηλεόραση μου γυρνάει το μυαλό!
 7. Σίγουρα είναι στον άνθρωπο. Με την μητέρα μου έχουν την ίδια ηλικία. 53 χρόνων. Η μητέρα μου του διάβαζε βιβλίο, έπαιζαν με την πλαστελίνη με τα παιχνίδια του ζωγράφιζαν του έλεγε ιστορίες από το μυαλό της του τραγουδούσε. Η πεθερά μου τίποτα απολύτως!!! Είναι κουραστικό εσύ να προσπαθείς για το καλύτερο του παιδιού σου κ ο άλλος να έρχεται να το γκρεμίζει. Κ ξέρετε τι σκέφτομαι ότι όταν προσπαθήσω να τους δώσω να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να έχουν ανοιχτεί την τηλεόραση, εάν πάει κάτι στραβά κ μαλώσουμε κ τους πούμε για νταντά θα τους κακό φανεί. Έχουμε βέβαια κ το τι θα πει το χωριό. Να είσαι στο ίδιο χωριό με την γιαγιά κ να σε προσέχει άλλος το παιδί... Κ δεν λέω για εμένα. εμένα δεν με νοιάζει τι θα πούνε αλλά σίγουρα θα πει έτσι η πεθερά. Από την μία δεν ασχολούνται σωστα, δεν θέλουν να με ακούσουν για το πώς είναι το καλύτερο για το παιδί αλλά από την άλλη να μην πάρουμε κ νταντά!
 8. Έχει παιχνίδια στη γιαγιά κάποιες φορές παίζει μόνος του κάποιες άλλες όμως πρέπει να κάτσεις κ εσύ για να παίξεις μαζί του. Όταν το παιδί γκρινιάζει λίγο κ ακούω τον παππού να λέει έλα δω, κοίτα το παιδάκι, η κοίτα το σκύλο(στην τηλεόραση) μου γυρίζει το μυαλό! Γιατί να πεις κοίτα;;; Κ να μην πει ελα! Έλα να παίξουμε!!!!! Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνει εάν δω ότι δεν αλλάζει κάτι.
 9. Όχι βέβαια δεν θα βάλω το παιδί στη μέση. Διακριτικά μιλάω στο παιδί. Δεν το πιέζω. Δυστυχώς στην άλλη γιαγιά δεν μπορούμε να πηγαίνουμε. Είναι πάρα πολλά τα χιλιόμετρα. Κ όχι δεν το δέχομαι ότι έτσι είναι η γιαγιά. Μιλάω εγωιστικά;;; Μπορεί, δεν ξέρω. Έχω είδη κάνει αρκετή υπομονή με το θέμα τηλεόραση. Προσπαθώ ευγενικά. Αλλιώς μετά ας τα βγάλουν πέρα με τον γιο τους. Δηλαδή τον άντρα μου. Όλο αυτό το διακριτικό γίνεται για να μην νιώσουν ότι τους προσβάλλουμε κ για να μην μαλώσουμε.
 10. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας. Είδη έχω αρχίσει να είμαι πιο ήρεμη κ πιο χαλαρή στο "πέταμα των παιχνιδιών". Όσο αναφορά την τηλεόραση να σας πω ότι ποτέ δεν είπα στον μικρό όχι! Έχει τύχη(ευτυχώς σπάνια) να μου πει να ανοίξω την τηλεόραση του είπα ότι δεν κάνει κλπ... Αλλά όχι δεν είπα. Κ την άνοιξα αλλά εγώ έφυγα από το σαλόνι κ πήγα στο δωμάτιο του κ έκανα πως έπαιζα με τα παιχνίδια. Αυτός με το που έφυγα μου είπε πού πας;; Κ εγώ του είπα πάω να παίξω. Στην αρχή δεν σηκώθηκε αλλά μόλις με άκουσε να παίζω ήρθε κατευθείαν. Στην τηλεόραση δεν έκατσε ούτε 1 λεπτό. Γενικά στο σπίτι μας δεν ζητάει τηλεόραση. Έτυχε 2-3 φορές. Έχω βρει τρόπο όμως να μην δει ούτε λεπτό. Τώρα, για τα πεθερικά τα πράγματα είναι δύσκολα. Τους ξέρω! Τους έχω μάθει! Ξέρω ακριβώς τι θα γίνει. Θα πουν εντάξει εμείς δεν ξέρουμε... ... βλακείες! Πραγματικά βλακείες. Μιλάω κ άσχημα ενώ δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος!!! Θα μαλώσουμε. Σαν μόνη λύση πιστεύω ότι είναι η δασκάλα του σχολείου. Ίσως πω ότι είπε κάποια βρισιά ο μικρός στο σχολείο οπότε την άκουσε από την τηλεόραση. Να σάς πω ότι ένα διάστημα έλεγαν την λέξη μπελάς τα πεθερικά. Δηλαδή π.χ έκανε κάτι ο μικρός κ έλεγαν ε, μπελά που βρήκαμε π.χ με το νερό πιστολο. Εννοείται ότι δεν εννοούσαν μπελά το παιδί. Ο μικρός όμως άρχισε να το λέει! Μέχρι που το είπε σε ένα παιδί από φιλικό μας πρόσωπο. Ήρθαν στο σπίτι μας κ όπως έπαιζαν το είπε στο άλλο παιδί. Εγώ βρήκα την ευκαιρία κ το είπα διακριτικά στη πεθερά. Δηλαδή. Λέει η πεθερά την επόμενη μέρα πως πέρασες με τον φίλο σου;; Κ λέω εγώ όχι πολύ καλά. Δεν ήθελε να μοιραστεί τα παιχνίδια του κ στο τέλος των είπε κ" μπελά" Κ μου λέει η πεθερά ε, σαματης ξέρει τι θα πει; Έτσι το είπε. Κ την λέω εγώ. εγώ ένιωσα άσχημα! Ζήτησα συγνώμη από την μητέρα του παιδιού. Ευτυχώς που δεν ήξερε τι σημαίνει! Αν ήξερε κιόλας... Δεν θα ήξερα που να κρυφτώ! Θα σας πω ότι έπιασε!!! Κ δεν το είπαν ξανά. Εγώ είχα πει μπροστά τους όταν άκουγα το μικρό να λέει μπελάς ότι δεν είναι όμορφη λέξη. Αλλά δεν με έδιναν σημασία!!! Μετά κατάλαβαν.
 11. Η γιαγιά ακόμα κ το καλοκαίρι με το ζόρι σηκωνόταν από την τηλεόραση. Ο μικρός άνοιγε την πόρτα οπότε έτρεχε από πίσω του. Με τίποτα δεν θα το πάει τώρα βόλτα. Με τον άντρα μου συμφωνούμε για την τηλεόραση. Επειδή όμως έχει μαλώσει δύο φορές μαζί τους για το παιδί, τώρα δεν έχει κουράγιο για καυγάδες. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπο για τους το πούμε. Γι'αυτό ρώτησα για βιβλίο. Θα το πάρω για το παιδί αλλά κυρίως θα είναι για τους παππούδες. Εγώ δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση κ ο άντρας μου ελάχιστα. Κ κυρίως όταν το παιδί θα πάει για ύπνο. Στον μικρό που έχει τύχη να μου γκρινιάζει για να δει τηλεόραση (ευτυχώς σπάνια) του έχω πει ότι δεν πρέπει να βλέπουμε τηλεόραση γιατί δεν κάνει. Χαλάνε τα ματάκια μας κ δείχνει πράγματα που μπορεί να μας τρομάξουν. Του λέω κανένας δεν πρέπει να βλέπει τηλεόραση. Καλύτερα παιχνίδια μουσική ζωγραφική. Πάντα τον ρωτάω τι έκανε στην γιαγιά. Του λέω πως πέρασες στην γιαγιά παίξατε; Μου λέει καλα. Όταν τον ρωτάω τι παίξατε δεν μου λέει τίποτα. Έχει τύχη να μου πει ότι είδανε τηλεόραση. Κ του είχα πει να μην βλέπει τηλεόραση. Του είπα να κάθεσαι να παίζεις. Να λες την γιαγιά να παίζεται με τα παιχνίδια, να ζωγραφίζετε. Η μετάβαση από την μια γιαγιά στην άλλη έγινε γρήγορα. Επειδή όμως ήταν καλοκαίρι τα πράγματα ήταν εύκολα. Ο μικρός άνοιγε την πόρτα για να παίξει στην αυλή. Ένα διάστημα δεν ήθελε να διαβάσουμε βιβλία. Τον μικρό μου τον διάβαζα βιβλία από 2 μηνών! Κάθε μέρα. Καθώς μεγάλωνε διάλεγε μόνος του βιβλία κ τα διαβαζαμε. Κ ακόμα το κάνει. Κάθε βράδυ διαβάζουμε βιβλία. Ένα διάστημα δεν ήθελε. Είχα στεναχωρηθεί. Σιγά σιγά όμως διάβαζα κ μου έλεγε όχι όχι. Κ του έλεγα ότι βιβλία διαβάζω κ για εμένα. Γιατί μου αρέσουν τα γράμματα γιατί μου αρέσουν οι εικόνες γιατί μαθαίνω πράγματα από τα βιβλία. Κ αρχίσαμε ξανά το διάβασμα. Είναι το μόνο που με παρηγορεί!
 12. Είναι μοναχοπαίδι κ πηγαίνει στον παιδικό. Δραστηριότητες δεν έχουμε ζούμε σε επαρχία κ σε χωριό. Το έψαξα κ μουσική προπαίδεια το έψαξα κ μου είπαν ότι δεν γίνεται στη μέση της χρονιάς. Του χρόνου το Σεπτέμβρη όμως σίγουρα. Κ δυστυχώς έχει κρύο κ δεν μπορούν σε παιδική χαρά. Οπότε είπα δόξα το θεό που πάει παιδικό γιατί αλλιώς το μόνο που θα έκανε το παιδί θα ήταν τηλεόραση. Εγώ όταν δουλεύω μεσημέρι τον βλέπω ελάχιστα. Θα τον πάρουμε από τον παιδικό θα κάτσω 20 λεπτά μαζί του κ μετά φεύγω για δουλειά. Το βράδυ όταν γυρίζω περίπου 21:30-21:45 Μιλάω μαζί του τον ρωτάω πως πέρασε στο σχολείο καθόμαστε λίγο κ μετά τον ετοιμάζω για ύπνο. Δεν υπάρχει χρόνος για κάτι άλλο. Όταν είμαι πρωινή δεν τον βλέπω το πρωί γιατί φεύγω αρκετά νωρίς. Το βλέπω το μεσημέρι κατά της 15:30-16:00 όπου συνήθως τον βλέπω να τριγυρνάει δεξιά κ αριστερά χωρίς παιχνίδι κ την γιαγιά να βλέπει τηλεόραση! Μετά εγώ αφού φύγουμε από της γιαγιάς το σπίτι κ γυρίσουμε στο δικό μας κοιτάζω να παίξω μαζί του, του μιλάω, κ οπότε μπορούμε παμε βόλτα σε κανένα φιλικό σπίτι με παιδιά για να παίξει ή κάποια μικρή βόλτα στην πόλη σε κάποια πλατεία αλλά είναι δύσκολα γιατί υπάρχουν μέρες που δεν θα βγούμε λόγο κρύου. Η όταν είμαι απόγευμα η βόλτα του θα είναι όταν έρθει με τον μπαμπά του να με πάρουν από την δουλειά. Προσπαθούμε 1-2 φορές την εβδομάδα να τον πάμε κάπου για να ξεφύγει από τα ίδια. Το καλοκαίρι ήταν πιο εύκολα έχουμε αυλή οπότε ήταν συνεχώς έξω. Το ίδιο κ στης γιαγιάς το σπίτι.
 13. Σύμφωνο με αυτά που μου λες. Κ δέχομαι ότι ίσως θέλει να παίξει με όλα τα παιχνίδια του θέλει τα τουβλάκια θέλει κ το τρενάκι. Εγώ όμως δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Βλέπω να τα βγάζει όλα κ να τα αφήνει. Όσο για τα πεθερικά, σύμφωνο μαζί σου! Δυστυχώς όμως δεν έχω βοήθεια από αλλού. Προσπαθώ να βρω τρόπο για να τους πω να σταματήσουν να βλέπουν τηλεόραση. Θεωρώ απαράδεκτο να έχεις συνέχεια την τηλεόραση ανοιχτή με ένα μικρό παιδί να παρακολουθεί ότι βλακεία υπάρχει. Εκπομπές που μιλάνε άσχημα με σεξουαλικά υπονοούμενα. Έργα με βία, θανάτους, φιλιά και επαφές. Ειδήσεις με όλα τα παραπάνω κ ότι άλλο προκύπτει. Βρήκα ένα βιβλίο που έχει τίτλο "μπροστά στην τηλεόραση" Να το αγοράσω για τον μικρό αλλά ουσιαστικά θα είναι για την γιαγιά κ τον παππού. Η μπορεί να πω ότι η δασκάλα του σχολείου ανέφερε ότι μικρός μιλάει για πράγματα που βλέπει στην τηλεόραση. Δεν ξέρω τι να κάνω μαζί τους. Τρελαίνομαι στην ιδέα ότι ίσως η συμπεριφορά του παιδιού είναι από την τηλεόραση.
 14. Δυστυχώς δεν έχω άλλον να τον προσέχει (την μητέρα μου ή κάποιον άλλον συγγενείς) κ δεν έχω κ την οικονομική δυνατότητα για τα πάρω κάποια κυρία. Δυστυχώς παίζουν λίγο κ πάλι όμως είναι η τηλεόραση ανοιχτή! Κ δεν θα έλεγα ότι ασχολούνται σωστά με το παιδί. Για να σου δώσω να καταλάβεις η μητέρα μου όταν τον είχε του διάβαζε βιβλίο, έπαιζαν με την πλαστελίνη, έπαιζαν με παιχνίδια ζωγράφιζαν. Του έλεγε από μόνη της ιστορίες που έβγαζε από το μυαλό της. Τραγούδια, του έλεγε τους αριθμούς, τον έβαζε να μετρήσει τα δάχτυλα του. Κ όλα αυτά με ευχάριστο τρόπο χωρίς πίεση. Σαν παιχνίδι. Δυστυχώς πλέον μένω πολύ μακριά από την μητέρα μου οπότε δεν έχω καθόλου την βοήθεια της. Η πεθερά μου δεν κάνει ούτε τα μισά από αυτά που έκανε η μάνα μου. Σίγουρα όλοι η άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Αλλά.. Ζωγραφίζουν σπάνια, πλαστελίνη πολύ πιο σπάνια βιβλίο... Βιβλίο;;; Πιο βιβλίο;;;; Ανέκδοτο!!!! Απλά λίγο παιχνίδι. Τίποτα άλλο. Δεν ξέρω πως τους το πω ότι δεν γίνεται συνεχώς τηλεόραση να είναι ανοιχτή ξανά λέω ότι είναι λίγο παράξενη. Έτυχε ξανά όταν τον είχα πιο μικρό να τους πει ο άντρας μου να προσέχουν πως του μιλάνε κ έγινε χαμός! Έλεγαν εντάξει εμείς δεν ξέρουμε να μιλάμε είμαστε αγράμματοι... Κ διάφορες άλλες βλακείες. Κ δεν πολύ μιλούσαν στο παιδί! Αυτά όταν ο μικρός μου ήταν μηνών!!! Οπότε μου είναι πολύ δύσκολο για το πώς θα τους πω για την τηλεόραση. Κ να πω ότι πήγε το μυαλό μου στην τηλεόραση γιατί όλα άρχισαν σιγά σιγά όταν μετακόμισα κοντά στα πεθερικά. Πάντα ήταν ζωηρός! Πεισματάρης! Ήταν όμως λίγο υπάκουος! Περνάμε το κουτί με τα παιχνίδια τα βάζαμε στο πάτωμα κ παίζαμε. Μία με τουβλάκια μία με τα αυτοκίνητα... Τώρα αδειάζει κ αυτό! Μόνο να δημιουργήσει ένα χάος! Πετάει τους μαρκαδόρους, ότι βρίσκεται μπροστά του. Προσπαθώ να του εξηγήσω κ να εξηγώ. Ούτε εγώ θέλω να φωνάξω. Κουράστηκα να φωνάζω κ να λέω να λέω... Τον αφήνω κ να παίξει μόνος του εννοείται! Κ όταν τα πετάει όλα του λέω κ εξηγώ ξανά κ ξανά ότι βγάζουμε ένα παιχνίδι παίζουμε κ όταν πλέον δεν το θέλουμε το βάζουμε στην θέση του κ μετά περνούμε άλλο. Σε γενικές γραμμές κάποτε με άκουγε. Τώρα τίποτα. Κ να τονίσω ότι πλέον στο μεγαλύτερο ποσοστό δεν παίζει όταν τα βγάζει από τα κουτιά. Απλά δημιουργεί ένα χάος από πεταμένα παιχνίδια.
 15. Εδώ ξανά... Με θέμα ζωηρός!!! Εδώ νομίζω ότι είναι το κατάλληλο μέρος να γράψω τον πόνο μου κ να μην ανοίγω τσάμπα καινούργιο θέμα. Ο μικρός πρίγκιπας μου πλέον 3 χρόνων. είναι απίστευτα ζωηρός. Πάντα έτσι ήταν απλά τον τελευταίο μήνα παρά έγινε. Πετάει όλα μα όλα τα παιχνίδια του κάτω κ δεν μαζεύει τίποτα. Του λέω έλα μαζί κ κάποτε έπιανε. Τώρα τίποτα. Την τελευταία φορά πριν κάτι μέρες του είπα εάν δεν τα μαζέψει θα τα πάω στην αποθήκη. Τίποτα... Άρχιζα να μαζεύω κ αυτός τραγουδούσε. Μόλις άνοιξα την πόρτα κατάλαβε κ άρχισε να κλαίει. Τα πήγα στην αποθήκη κ του εξήγησα ότι δεν γίνεται κάθε φορά να πετάει τα παιχνίδια του κ εγώ να τα μαζεύω. Κλάμα δύο ώρες! Μετά από μέρες 3-4 μέρες τα έφερα πίσω. Λάθος μου είπα... Μια χαρά ήσυχη ήμουν. Την ίδια μέρα ξανά το ίδιο. Με το ζόρι κ βέβαια με την βοήθεια μου τα μάζεψε. Σήμερα ξανά το ίδιο. Τα μάζεψε τελικά μόνος του μετά από 3 ώρες, κ τα μάζεψε γιατί του είπα εάν δεν τα μαζέψει δεν του δίνω πλαστελίνη. Έχω κουραστεί να τον φωνάζω κ να τον μαλώνω για να μάζεψει τα παιχνίδια του! Για να μην κάνει ζημιές. Σήμερα.Το απόγευμα μας το περάσαμε ρίχνοντας παιχνίδια στο πάτωμα κ εγώ η καημένη να παρακαλάω να μην τα πετάει κ να επιλέξει με πιο παιχνίδι θέλει να παίξει κ τα υπόλοιπα να μείνουν στα κουτιά, κ εάν θέλει να παίξω κ εγώ μαζί του. Είναι ζωηρό παιδί κ πάντα ήταν τώρα όμως έχει ξεφύγει.. Κάποτε δεχόταν να παίξουμε μαζί, να ζωγραφίσουμε, να τραγουδήσουμε. Τώρα τα κάνουμε σπάνια.. σα να τα βαρέθηκε όλα κ ψάχνει κάτι καινούργιο. Σαν να έχει αλλάξει, δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Δεν ξέρω τι φταίει. Προσπαθώ να ασχολούμαι μαζί του να κάνουμε πράγματα μαζί. Πολλές φορές αφήνω πίσω μου δουλειές για να κάνω πράγματα μαζί του. Δεν θα έλεγα ότι προσπαθεί να μου αποσπάσει την προσοχή μου. Μου έχει γίνει εμμονή ότι ίσως φταίει η τηλεόραση. Τα πεθερικά μου την έχουν όλοι μέρα ανοιχτή οπότε ο μικρός βλέπει. Όταν είμαι κυρίως απόγευμα στην δουλειά λείπω περίπου 7:30 ώρες Όταν είμαι πρωί τα πράγματα είναι καλύτερα πάει σχολείο κ τον έχουν 3 ώρες. Ο μπαμπάς του συνήθως λείπει περίπου της ίδιες ώρες με εμένα. Δεν ξέρω εάν φταίει η τηλεόραση απλώς το παιδί πριν που δεν τον πρόσεχαν ήταν πιο ήρεμος κ πιο συνεργάσιμο. Ίσως είναι κ της ηλικίας γιατί βλέπω εδώ ότι όλα τα τρίχρονα είναι ζωηρά.
 16. Δεν λέω ότι είναι πρόωρο. Απλά αναφέρθηκε πόσο εβδομάδων γεννήθηκε κ γι'αυτό το είπα. Κ βέβαια μπορεί να πάρει το ύψος το δικό μου. Απλά σκέφτομαι όλα βρε παιδί μου από το μπαμπά του κ μόνο το ύψος πήρε από εμένα; Τόσο γκαντεμια.. Κ αρχίζει κ στριφογυρίζει στο κεφάλι μου Λες βρε το παιδί να έχει τίποτα άλλο κ εγώ λέω απλά ότι πήρε από εμένα. Κ εννοείται να έχει υγεία! Κ εγώ είμαι κοντή. Ε, και;; Δόξα το θεό κ τους φίλους μου είχα κ της παρέες μου κ δόξα το θεό κ την υγεία μου κ τον άντρα μου έχω κ τώρα το ζουζούνι μου.