λιλουμ

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  369
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

18 Neutral

Περισσότερα για την/τον λιλουμ

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Ωραία σας ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις σας. Είδη ηρέμησα. Κ μόλις πάω στην παιδίατρο θα την πω ότι μου τον μέτρησε η ενδοκρινολόγος όρθιο. Δεν γίνεται ο ένας ξαπλωμένο κ ο άλλος όρθιο. Μπερδεύεται το πράγμα. Κ εγώ θα τον μετράω όρθιο. Σας ευχαριστώ ηρέμησα αρκετά. Κ πίστευα ότι πάει καλά αλλά ήθελα κ την γνώμη σας.
 2. Λοιπόν όταν το εξέτασε η ενδοκρινολόγος 4 ετών κ 15 μέρες όρθιος! 91,4 εκατοστά. Κ τώρα εγώ 4 ετών κ 4 μηνών όρθιος. 94 εκατοστά.
 3. Ναι έχουμε κάνει κ πήγαν όλα καλά. Μου είχε πει ενδοκρινολόγος ότι μάλλον απλά υπάρχει μια στασιμότητα. Τώρα περιμένουμε. Σε ένα χρόνο θέλει να τον ξαναδεί. Τώρα απλά αναρωτιέμαι εάν πάμε καλά. Έχω ραντεβού με την παιδίατρο τον Ιούλιο. Έχουμε Εμβόλιο κ μου είχε πει ότι θα κάνουμε απλές εξετάσεις είχε θέμα με βιταμίνη D κ μια μικρή αναιμία. Εγώ ήθελα πιο νωρίς να τον ξανά δει. Αλλά μου είπε δεν υπάρχει λόγος εφόσον όλα πήγαν καλά με της ορμονικές εξετάσεις. Έτσι μου τον μετράει κ η παιδίατρος. Η ενδοκρινολόγος όρθιο τον είχε. Θα το προσπαθήσω. Γιατί δεν κάθεται κιόλας.

 4. Διαφημίσεις


 5. Καλησπέρα σε όλους σας. Με ενδιαφέρει το θέμα καμπύλες ανάπτυξης κ για να μην ανοίγω νέο θέμα είπα να γράψω εδώ. Θέλω να ρωτήσω πόσο ύψος πρέπει ένα παιδί να πάρει μέσα σε ένα χρόνο;;;;; Λοιπόν ύψος παιδιού 4 ετών κ κάτι ημέρες 93 4 ετών κ δύο μηνών στην παιδίατρο ξαπλωμένος 94 4 ετών κ 4 μηνών στο σπίτι (τον μέτρησα εγώ ξαπλωμένο) 95 εκατοστά. Κ αναρωτιέμαι πάμε καλά;;; Στης καμπύλες συνεχίζει να είναι κάτω κ από την κατώτερη. Αλλά τα ύψη με βάση τους μήνες; Είναι καλά; Ουσιαστικά νομίζω ότι βάζει ανά δύο μήνες έναν πόντο. Είναι καλά η θα έπρεπε κάτι παραπάνω;;;
 6. Καλημέρα σε όλους θα ήθελα να σας πω ότι όλα πήγαν καλά με τον μικρό μου. Πήγαμε εκεί στο μικροβιολογικό κ τον πήραν αίμα μετά του έβγαλαν πεταλούδα. Του έδωσαν ένα χάπι λιωμένο επειδή είναι μικρός κ μετά απο κάποια στιγμή τον ξανά πήραν αίμα. Άρχισε να νυστάζει, μου είπαν είναι φυσιολογικό γιατί πέφτει η πίεση κ επειδή είναι μικρός σίγουρα θα κοιμηθεί. Κ ευτυχώς κοιμήθηκε γιατί αποκλείεται να μπορούσα να τον κρατήσω τόση ώρα στο κρεβάτι! Πήγαμε 9:00 κ ακόμα κ όταν κοιμόταν τον πήραν αίμα. Δεν θυμάμαι κάθε πότε τον έπαιρναν. Κατά της 10:30 μου είπαν σε μισή ώρα θα τον ξυπνήσουμε να τον πάρουμε αίμα να φάει πολλά αλμυρά για να ανεβάσει πίεση θα δούμε ότι είναι καλά κ θα φύγετε. Εστί έγινε. Λίγο αργήσαμε να φύγουμε γιατί η πίεση δεν ανέβαζε κ δεν μας άφηναν. Α! Συνέχεια τον κοιτούσαν την πίεση. Αφού έφαγε πολλά αλμυρά κ ανέβηκε φύγαμε. Η εντολή που είχα ήταν κατευθείαν σπίτι θα είναι κουρασμένος θα θέλει να κοιμηθεί πολλές ώρες. Έτσι έγινε. 5 ώρες κοιμόταν! Τα αποτελέσματα τα πήρα την επόμενη μέρα το απόγευμα μου τα έστειλαν με email κ τα έστειλαν κ στην παιδοενδοκρινολόγο. Με πήρε τηλέφωνο το βράδυ κ μου είπε ότι δεν έχει πρόβλημα ορμονικό. Έλλειψη βιταμίνηςD και μια μικρή αναιμία. Θέλει να τον ξανά δει όμως σε κάνα 12 μηνο. Ουσιαστικά δεν έχει πρόβλημα ορμονικό αλλά δεν θα έπρεπε να είναι κ τόσο κάτω στης καμπύλες. Μάλλον έχει μια μικρή στασιμότητα. Έκανε εξετάσεις κ άλλες θυροειδή για κοιλιοκάκη κ ένα σωρό άλλες που δεν τα γνωρίζω. Όλες ήταν εντάξει. Θα πάρει συμπλήρωμα βιταμίνης d κ προσοχή μου είπε στο φαγητό για την αναιμία.
 7. Λοιπόν πήγαμε στην παιδοενδοκρινολόγο. Έχει ύψος 91 εκατοστά όρθιος! Το χέρι του είναι εντάξει. Δείχνει για 3 ετών ενώ είναι 4 Αυτό είναι πολύ καλό. Αλλά το ύψος είναι πολύ χαμηλό και πρέπει να το κοιτάξω οπωσδήποτε. Όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο. Της είπα να μου πει τι πρέπει να κάνω καιι μου είπε ότι πρέπει να κάνει "δοκιμασία κλονιδινης". Δεν το πολύ κατάλαβα όμως τι ακριβώς είναι αυτό γιατί ο μικρός ήταν συνεχώς "μαμά τι είναι αυτό" μαμά θέλω αυτό... Θα πάμε πάλι Θεσσαλονίκη γιατί μου είπε ότι το κάνουν συγκεκριμένα εργαστήρια. Είμαι από επαρχία. Πήρα τηλέφωνο για ραντεβού κ μου είπαν ότι ο μικρός πρέπει να είναι νηστικός και θα διαρκέσει κάνα τρίωρο. Θα πρέπει να έχω φαγητό μαζί μου. Κάτι που του αρέσει μου είπε για να είμαστε σίγουροι ότι θα φάει (εδώ πραγματικά γελάμε!!!!! Το παιδί μου δεν τρώει τίποτα δεν του αρέσει τίποτα). Μάλλον θα κάνω μακαρόνια έχω έστω λίγες ελπίδες. Και να έχω μαζί μου κάτι αλμυρό. Κάνα κράκερ λέω. Τώρα. Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει τι ακριβώς θα συμβεί με την δοκιμασία κλονιδινης. Μπήκα στο ίντερνετ και το έψαξα λίγο. Αλλά θέλω να μου πει τι πρέπει να περιμένουμε. Όταν άκουσα τρίωρο έπαθα σοκ! Πώς θα κρατήσω τον 4 ετών υπερκινητικό γιο μου εκεί;;;;;;;;
 8. Να ρωτήσω κάτι άλλο. Τώρα θα πάω με μια ακτίνα αριστερού χεριού για οστική ηλικία. Δεν μου είπε τίποτα άλλο. Μετά θα κάνουμε εξετάσεις αίματος; Ξέρει κάποιος να μου απαντήσει;
 9. Δεν έχουμε κάνει εξετάσεις για αλλεργίες. Απλές αιματολογικές βιταμίνη D κ για θυροειδή. Κ τώρα ήταν ξανά να κάνω. Αλλά οι Παιδιατρος μου είπε ότι αφού θα τον πάω σε παιδοενδοκρινολόγο καλύτερα να μην κάνουμε τίποτα. Γιατί εάν θέλει κάτι παραπάνω οι παιδοενδοκρινολόγος είναι κρίμα να τσιμπάμε το παιδί ξανά κ ξανά. Δυστυχώς δεν σκέφτηκα ποτέ βιταμίνες, βασιλικό πολτό. Τώρα είχα σκεφτεί το θέμα βιταμίνες. Κ είχα σκεφτεί μουρουνέλαιο. Αλλά τώρα δεν δίνω τίποτα. Δεν θέλω να επηρεαστούν οι εξετάσεις του παιδιού από ένα συμπλήρωμα που θα του έχω δώσει. Δεν θέλω μπερδέματα. Μπορεί και να μην επηρεάζεται αλλά επειδή δεν το ξέρω δεν το διακινδυνεύω.
 10. Έχω ακούσει τώρα που θα πάω σε παιδοενδοκρινολόγο ότι με έχει ξεσηκώσει οι Παιδιατρος. Ότι δεν είναι τίποτα δύο πόντους που του λείπουν για να ακουμπήσει καμπύλη ότι αυτά τα κάνουν για να μας αρπάζουν λεφτά. Ότι συνεργάζονται μεταξύ τους γι'αυτό προτείνουν συγκεκριμένο γιατρό. Κ άλλα πολλά. Έχω πει ότι δεν χρειάζεται να με ξεσηκώσει κάποιος γιατί έβλεπα το ύψος του παιδιού στο σπίτι μου κ έβλεπα της καμπύλες. Όσο για την παιδοενδοκρινολόγο πήρα κ άλλες γνώμες εκτός από της παιδιάτρου. Το μόνο που αναρωτιέμαι τώρα δυστυχώς, είναι αφού ήταν συνεχώς στην τελευταία καμπύλη κ της έλεγα της παιδιάτρου ότι δεν τρώει γιατί δεν μου μίλησε για βιταμίνες. Βέβαια θα ξανά πω ότι κ εγώ τώρα το σκέφτηκα! Οπότε δεν ρίχνω καμία ευθύνη σε κάποιον. Κ εγώ αναρωτιέμαι γιατί δεν το σκέφτηκα νωρίτερα. Κάποιες φορές τον ξεγελασα για να φάει με το τυρί. Στο κουτάλι έχει φαγητό κ τυρί. Καλοκαίρι κ αυτός να κάνει ποδήλατο κ εγώ να τρέχω με το πιάτο για να φάει. Να τον κάνω κούνια κ να τρώει. Να κάνουμε παζλ να .. να.. Άπειρα να... Για 2-3 κουταλιές.
 11. Κορίτσια κατά καιρούς έχω ακούσει πολλά! Κ κάποια που με πλήγωσαν. Είναι δύσκολο να σε κοιτάει ο άλλος κ να σου λέει α, το παιδί πρέπει να φάει, εκείνο το άλλο... Να επιμείνεις να.. να.. να.. να.. Ωραία είναι να το λες όταν έχεις ένα παιδί που τρώει εύκολα που τρώει τα πάντα. Έχω ένα παιδί που τρώει δύσκολα, τρώει λίγο κ δέντρου αρέσει τίποτα. Α! Κ δεν τον ξεγελας.
 12. Τίποτα. Δεν τρώει ούτε μισή πιρουνια! Θαλασσινά μια στο εκατομμύριο. Κ κρέας με το ζόρι λίγο κοτόπουλο. Έχω προσπαθήσει κ στα κρυφά. Σε αλμυρά κέικ, muffins λαχανικών. Για να καταλάβεις. Υπάρχει παιδί που να μην τρώει κεφτεδάκια;;; Ε, ναι το δικό μου! Α φρούτα λίγο. Πετάμε στα σκουπίδια Μπανάνες μανταρίνια...
 13. Έχω κλείσει το ραντεβού. Κ όσο για το φαγητό το μόνο που τρώει είναι μακαρόνια. Όλα τα άλλα τα τρώει με το ζόρι κ τρώει λίγο. Δηλαδή 2 φασολάκια, 2-3 πιρουνιες κοτόπουλο, 5 κουταλιές φακές.. σε όλα έτσι! Εκτός από τα μακαρόνια που συνήθως τα τρώει ευχάριστα κ τρώει ποσότητα. Η Παιδιατρος μου είχε πει να συνεχίσω έστω κ 2_3 κούταλιες να τον δίνω να φάει για να μην κλείσει το στομάχι του. δεν έπινε καθόλου γάλα αλλά τρώει τυρί κασέρι γιαούρτι. Εδώ να σας πω κάτι έχω δύο μήνες που ο κόσμος να χαλάσει θα τον τάιζα τα πάντα μέσα στην εβδομάδα. Κρέας λαχανικά όσπρια. Κάποτε το άφηνα κ λίγο. Όταν έτρωγε μακαρόνια στην γιαγιά γιατί μετά το σχολείο ή κ όταν ήταν κλειστά τα σχολεία τον κρατούσε κ εγώ ήμουν στην δουλειά, δεν τον έβαζα να φάει π.χ φακές στο σπίτι μας. Έλεγα αφού έφαγε στο σχολείο η στην γιαγιά πως θα να τον βάλω πάλι φαγητό; Αυτό το άλλαξα. Εδώ κ δύο μήνες το κάνω. Γιατί δυστυχώς κάποιες φορές κ δεν έτρωγε στο σχολείο όσπρια, κ λαχανικά αλλά δεν έτρωγε κ στο σπίτι στην γιαγιά. Κ η γιαγιά για να φάει έστω κ λίγο τον ρωτούσε τι ήθελε να φάει ο μικρός συνήθως έλεγε μακαρόνια ή πατάτες. Κ τον μαγείρευε για να μην είναι νηστικός. Το θεωρούσα λάθος αυτό που έκανε το έλεγα, αλλά δεν... Τα λόγια μου στον αέρα. Τέλος πάντων Εδώ κ δύο μήνες το άλλαξα αυτό. Ακόμα κ αν έτρωγε στην γιαγιά, μακαρόνια εγώ όταν ήμουν πρωί στη δουλειά κ γύριζα σπίτι το απόγευμα κατά της 17:00 κοιτούσα να τον δίνω από αυτό που μαγείρευα. Κυρίως λαχανικά κ όσπρια. Σε ένα μεγάλο ποσοστό πιστεύω ότι αυτό φταίει που δεν πήρε ύψος. Πώς να πάρει; Με τα μακαρόνια κ της πατάτες; Κ εγώ έκανα την προσπάθεια μου.ετσι πίστευα. Μέχρι που έβαλα στόχο μέσα στην εβδομάδα κόσμος να χαλάσει θα φάει 2 φορές λαχανικά 2 όσπριο 1 ζυμαρικό 1 ρύζι και κοτόπουλο. Εννοείται τυρί, γιαούρτι κασέρι αυγό. Μοσχάρι δυστυχώς δεν τρώει καθόλου ούτε μπορώ να πω κ χοιρινό. Οπότε κοιτάω να φάει οπωσδήποτε φακές κ σπανάκι για σίδηρο. Κ δεν ξέρω εάν έπιασε τόπο ο κόπος που έκανα δύο μήνες αλλά έχει από την προηγούμενη εβδομάδα που θέλει να πίνει έστω κ λίγο γάλα, κ τρώει! Όχι μεγάλες ποσότητες αλλά κ όχι 2-3 κουταλιές!!! Κ όχι με δράματα! Κ τρώει κ στο σχολείο.
 14. Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να μου πει ο παιδίατρος ότι πρέπει να πάει σε παιδοενδοκρινολόγο. Όταν μου είπε πρέπει να πας δεν έπεσα από τα σύννεφα! Βλέπω ότι το παιδί έπεσε από την καμπύλη. Δεν είναι καν στην καμπύλη στο απόλυτο κενό. Απλά ήλπιζα στο ότι τον μετράω εγώ στο σπίτι λάθος!!! Δεν μιλάμε ότι το παιδί ακουμπάει την τελευταία καμπύλη κ θέλω ξαφνικά εγώ 1.52 να γίνει το παιδί μου 1.70 Αν κ ο πατέρας του είναι είναι 1.73 Αλλά έχει διαφορά είναι στην πιο χαμηλή καμπύλη κ θα είναι ένα κοντό παιδί, με το είναι εκτός καμπύλης κ μπορεί να έχει κάποιο θέμα υγείας. Γενικές αιματολογικές είναι εντάξει το ίδιο κ ο θυρεοειδής. Γενικά δεν τρώει τίποτα.
 15. Εγώ θα πάω Τριανταφύλλου Θεσσαλονίκη μου την είπε η Παιδιατρος αλλά κ μια γνωστή μου πήγε εκεί την κόρη της. Είναι αρκετά ευχαριστημένη. Ελπίζω τα καλύτερα για τα παιδιά μας. Έχω τρελαθεί από το άγχος.
 16. Ο μικρός όταν γεννήθηκε ήταν 52 εκατοστά. Επειδή δεν έχω μαζί μου το βιβλιάριο του δεν θυμάμαι ακριβώς κάποια πράγματα. Θα σας πω ότι γενικά μετά από κάποιο σημείο ήταν στην χαμηλότερη καμπύλη. Πέρσυ τέτοιο καιρό που κάναμε εξετάσεις ένα γενικό έλεγχο αυτό που ήταν χαμηλό ήταν η βιταμίνη D και πήρε συμπλήρωμα. Τώρα είπα να κάνει ξανά αιματολογικές κ επειδή το ύψος του είναι χαμηλό μου είπε η Παιδιατρος ότι εάν είναι να τον πάω σε παιδοενδοκρινολόγο καλύτερα να μου γράψει εκείνη ώστε εάν θέλει κάτι παραπάνω να κάνει από αιματολογική να μην το τσιμπάμε δύο φορές.