λιλουμ

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  322
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

13 Neutral

Περισσότερα για την/τον λιλουμ

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Ευχαριστώ πολύ. Θα πάρω στον δήμο η παιδικό σταθμό. Απλά είπα να έχω μια εικόνα, μη πέσω κ από τα σύννεφα!! Τροφειο έχει. Θα τον στείλω εκεί όχι γιατί έχει τροφειο αλλά γιατί είναι το πιο κοντινό. Κ μιλάω για επαρχία οπότε ελπίζω να μην πολλά τα λεφτά.
 2. Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα να ρωτήσω πόσο κοστίζει ένας δημοτικός παιδικός Σταθμός. Χωρίς ΕΣΠΑ!!!!

 3. Διαφημίσεις


 4. Εχει ένα αγαπημένο αρκουδάκι. Θα βάζω κ αυτό δίπλα στο γιογιό του σε ένα υποτιθέμενο γιογιό για να κάνει τσισα. Θα προσπαθήσω με το αρκουδάκι του γιατί το αγαπάει κ ίσως κάτι καταφέρω. Έχω προσπαθήσει με παιχνίδια κ βιβλία αλλά έπεσα στο κενό. Ίσως το αρκουδάκι να τον βοηθήσει. Πάνα όχι δεν βάζω. Είναι πίσω γύρισμα κ πιστεύω ότι εάν του βάλω μετά όταν θα έρθει η ώρα να ξανά κόψει την πάνα θα περιμένει ότι θα ξανά βάλει πάνα!! Είμαι σίγουρη. Σήμερα το πρωί μπήκα να κάνω μπάνιο. Έρχεται κ μου λέει κακά μαμά. Βγαίνω σαν την τρελή για να τον προλάβω. Τα έκανε πάνω του είδη... Τον ρώτησα που πρέπει να κάνει κακά μου είπε στο γιογιό. Δεν είπα τίποτα άλλο. Ευχαριστώ για της απόψεις σας. Με βοήθησαν να παραμείνω τουλάχιστον ψύχραιμη. Που θα πάει θα το μάθει. Εύχομαι όταν επανέλθω στο συγκεκριμένο θέμα να έχω ευχάριστα νέα.
 5. Δοκίμασα τα πάντα. Σήμερα δεν είπα τίποτα. Κουράστηκα. Του λέω κάνω δύο φορές "όταν θέλεις να κάνει τσισα να μου πεις να πάμε στο γιογιό" Κ όταν το βλέπω να σφίγγει τα πόδια του του λέω "θέλεις να κάνεις τσισα;" ( όχι μου λέει κ μετά καθώς θα τα κάνει πάνω του μου λέει μαμά τσισα). Καθώς κάνει τσισα τον πάω στο γιογιό τον βάζω κ τον ρωτάω γιατί μου είπε όχι όταν τον ρώτησα εάν θέλει να κάνει τσισα. Απάντηση δεν παίρνω... Τον αλλάζω και ξανά από την αρχή. Όσες φορές δοκίμασα να τον πάρω κ να τον πάω στο γιογιό γιατί βλέπω ότι θέλει να κάνει τσισα. Φωνάζει όχι όχι δεν θέλω τσισα. Προσπαθεί να κρατήσει βρακί κ παντελόνι. Κ δεν μπορώ να τον βάλω να κάτσει στο γιογιό.
 6. Είναι 28 μηνων. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να μην είναι έτοιμος. Το λέω αυτό γιατί όταν φορούσε πάνα πήγαινε που και που μόνος του για τσισα. Μετά του πήρα πάνα- βρακάκι. Κ πάλι πήγαινε. Μια φορά η δυο. Έτσι πήρα την απόφαση να του βάλω βρακάκι. Κ όταν έβαλε ήταν πολύ ενθουσιασμένος! Κ τα πήγαινε αρκετά καλά. Του ξέφευγε καμία φορά. Αλλά σε γενικές γραμμές τα πήγαινε καλά. Στην διάρκεια της ημέρας έκανε πάνω του τσισα μια η δυο φορές. Κάποιες σπάνιες φορές έκανε κ παραπάνω. Θα έλεγα όμως στο μεγαλύτερο ποσοστό έκανε μια με δύο κ κάποιες καθόλου. Πηγαίναμε δηλαδή στο γιογιό. Αυτό που άλλαξε είναι ότι ο μπαμπάς του δεν είναι εδώ. Πηγαινοέρχεται δηλαδή. Κουράστηκα! Βλέπω ότι θέλει να κάνει τσισα. Κ μου λέει όχι. Κρατιέται πολύ ώρα. Κ στο τέλος του φεύγουν.
 7. Κορίτσια συνεχίζει να τα κάνει πάνω του. Μέχρι που μου είπε ότι είναι νινι!!! Για να καταλάβετε: καθώς κάνει τσισα πάνω του τον αρπάζω γρήγορα κ τον πάω στο γιογιό. Τον βάζω να κάτσει κ εκεί που κάθεται, σηκώνεται απότομα πάει στο κρεβάτι του ξαπλώνει κ μου λέει έτσι μαμά. Ξαπλώνει έτσι ακριβώς όπως τον ξάπλωνα όταν ήταν μωρό!!!! Του λέω είσαι νινι;;;;;; Μου λέει ναι! Θέλεις και πάνα; Ναι μου λέει. Μου λέει πανα-νινι. Τρελάθηκα. Νευρίασα!!! Του λέω αφού είσαι νινι να σου βάλω πάνα!(με κοιτούσε απορημένος). Ξέρεις κάτι όμως το νινι είναι όλοι μέρα στο κρεβάτι του, θα σου βγάλω την κούνια σου την άσπρη, την θυμάσαι;;; Θα σε έχω συνεχώς εκεί μέσα κ θα κοιμάσαι! Τι νινι μόνο κοιμάται. Δεν τρώει σοκολάτα, δεν τρώει κασέρι, τυρί μακαρόνια, πατάτες δεν πάει παιδική χαρά, δεν πάει παιδότοπο(αυτά είναι τα αγαπημένα του). Θα είσαι συνέχεια σπίτι, στο κρεβάτι κ θα κοιμάσαι. Αυτά κάνει το νινι. Λοιπόν είσαι νινι;; Όχι μου λέει.
 8. Ξυπνάει σήμερα το πρωί 9:00 η ώρα. Πίνει γάλα. Του λέω πιο μετά πάμε να κάνεις τσισα;; Όχι μου λέει. Έλα, έλα πάνε κ θα διαβάσουμε αυτό βιβλίο. Έρχεται καθόμαστε, αυτός στο γιογιό εγώ στο πάτωμα. Διαβάζουμε 2 πολύ μικρά βιβλία. Δεν κάνει τίποτα. Περνάει η ώρα τον λέω έλα να κάνεις τσισα γιατί πριν δεν έκανες. Όχι μου λέει. Του λεω έλα έλα θα παίξουμε ένα τραγούδι στην κιθάρα. Έρχεται παίζουμε με την κιθαρα, τραγουδάμε... Τίποτα. Περνάει η ώρα του λέω ξανά έλα... Όχι μου λεει. Έλα να παίξουμε του λέω με το πιάνο κ να τραγουδήσουμε. Έρχεται τίποτα... Του αργότερα έλα να κάνεις τσισα όχι μου λέει. Μετά από 2-3 λεπτά τα έκανε πάνω του. Ψύχραιμη εγώ. Δεν φώναξα δεν είπα τίποτα. Του λέω έλα να αλλάξεις δεν πειράζει την επόμενη στο γιογιό. Τώρα είμαι στη δουλειά δεν ξέρω τι γίνεται...
 9. Δεν ξέρω ρε κορίτσια, προσπαθώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει. Δεν θέλω να βάλω πάνα. Μου φαίνεται πίσω- γυρίσματα κ φοβάμαι ότι μετά θα δυσκολευτεί περισσότερο. Μεγάλο γιογιό ενώνει την τουαλέτα κ έχω ειδικό κάθισμα. Του λέω μπορεί να πάει όπου θέλει. Το έκανα έτσι γιατί μόνος του κάποιες φορές πήγαινε στο γιογιό κ κάποιες τουαλέτα. Κ πριν που είχε πάνα αλλά κ τώρα που έχει το βρακάκι με έχει δει να πηγαίνω τουαλέτα κ του εξηγώ τι κάνω κ γιατί το κάνω. Έχω αρχίσει ξανά να κοιτάζω ρολόι όταν κάνει τσισα κ προσπαθώ να τον πηγαίνω (με μεγάλη αποτυχία, κρατιέται κ μετά από λίγο τα κάνει πάνω του. Άσε που κλαίει που θέλω ντε και καλά να τον βάλω). Έχω αρχίσει αυτοκόλλητα. Τι βράδυ φοράει πάνα. Το απόγευμα σήμερα που ξύπνησε τον ρώτησα εάν θέλει να κάνει τσισα. Η απάντηση... Όχι. Μετά ξανά ρωτησα.. όχι ξανά. Ρώτησα καμιά 10 φορές. Όχι όχι όχι. Του λέω όταν θέλεις να μου πεις. Ναι μου λέει. Περνάει 1 δευτερόλεπτο!!!! Κ του λέω πάω να κάνω τσισα. Πάω τουαλέτα κ ακούω από το σαλόνι "έκανα" βγαίνω κ τι να δω.....πάνω του. Του είπα να μου πει όταν θέλει. Δεν παραπονέθηκε για πόνο.
 10. Χρειάζομαι την βοήθεια σας!!! Ο μικρός μου τον μήνα Απρίλιο ξεκίνησε τα κόψει την πάνα. έκανε τσισα η κακά πάνω του μια φορά η κ καθόλου η μπορεί να τα έκανε πάνω του συνεχώς. Γενικά όμως έκανε πάνω του μια η δυο φορές η κ καθόλου!!!!!!Κάποιες φορές μου έλεγε κάποιες τον πήγαινα εγώ γιατί έβλεπα να περνάει η ώρα χωρίς να πει τίποτα. Πηγαίναμε δηλαδή πάρα πολύ καλά!!!! Τον μήνα αυτό.... Τσισα κ κακά συνεχώς πάνω του. Έχω τρελαθεί να βάζω πλυντήριο κ βέβαια θα σας πω ότι αυτό είναι πραγματικά το λιγότερο!!! Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι έχει πάψει να λέει τσισα η κακά κ συνεχώς τα κάνει πάνω του!!!! Κ έχει τύχη να τον πάω να κάνει τσισα γιατί κατάλαβα ότι θέλει, κ όταν έκανε έκλαιγε γιατί τα εκανε στο γιογιό. Φώναζε όχι μαμά τσισα! Τι πω η καημένη;;;; Άλλη μέρα, ρωτάω θες να κάνεις;; Κ λέει όχι, ενώ θέλει. Τα κάνει πάνω του κ όταν τον ρωτάω γιατί δεν μου το είπε με κοιτάζει λες κ το μαθαίνει τώρα. Άλλες φορές τον λέω. Βρε αγόρι μου είπαμε όταν θέλεις να κάνεις τσισα θα μου λες για να πάμε στο γιογιό είτε στο μικρό είτε στο μεγάλο (έτσι τα έλεγε μόνος του). Κ καθώς του τα λέω κ είναι είδη μούσκεμα μου λέει τσισα μάμα. Του εξηγώ ότι πρέπει να μου το πει πριν τα κάνει πάνω του για να πάμε στο γιογιό. Αυτό γίνεται κάθε μέρα κάθε φορά που κάνει τσισα. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάναμε Βήματα προς τα πίσω κ όχι μπροστά. Αυτό που κάνει τώρα δηλαδή κάθε μέρα όλα τα τσισα κ τα κακά πάνω του δεν τα έκανε ούτε όταν πρώτο έμαθε!!!! Τον Απρίλιο να πω ότι ήταν 26μηνων κ κάτι μέρες κ αρχίσε αρχές Απρίλη να φοράει βρακάκι. Φορούσε πάνα- βρακάκι κ πήγαινε μόνος του κ έκανε τσισα στο γιογιό, έτσι αποφάσισα να του βγάλω την πάνα. Τι πήγε στραβά;;;
 11. Μας έχει δει να πηγαίνουμε τουαλέτα. Πιο μικρός γκρινιαζε για να μπει στην τουαλέτα γιατί ένιωθε ότι τον εγκατέλειψα. Οπότε είχα ανοιχτή την πόρτα. Κ έμπαινε. Του εξηγούσα πάντα τα πάντα!!! Κ τώρα φτάνει το χερούλι της πόρτας κ μπαίνει μόνος του. Όχι όμως συχνά. Κ βέβαια πάλι του λέω κάποια πράγματα. Θα ξεκινήσω να του αλλάζω πάνα πολύ πιο συχνά για να αρχίσει να του αρέσει που είναι στεγνός!! Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου. Εγώ τον άφηνα για να τον ενοχλεί κ έτσι μήπως μπορέσω να την κόψω. Φοράνε πάνα- βρακάκι κ ειπα τώρα να του πάρω κ κανονικά βρακάκια. Είπα θα κάνω την αρχή. Εάν τα καταφέρω καλώς, αλλιώς λίγο αργότερα. Ευχαριστώ για της ιδέες κ της απόψεις σας. Ο γιατρός μου είπε είναι λίγο μικρός, αλλά μπορώ να κάνω μια προσπάθεια. Μου είπε να μην τον πιέσω όμως καθόλου για να μην έχω τα αντίθετα αποτελέσματα. Το γιογιό το έχουμε στο δωμάτιο του κ τι έχω από το καλοκαίρι. Βιβλίο;;; Πιο βιβλίο μου προτείνετε; Έχω δει τικ κ τελα η λιμνούλα Κ το ο Φοίβος κ το πράσινο γιογιό. Απλά ξέρω τίτλους. Δεν ξέρω περιεχόμενο.
 12. 25 μηνών. Θα μπορούσε να την κόψει;;; Κάποιες φορές μου λέει κακά(είτε έχει τσισα είτε κακά λέει μόνο κακά)κ πιάνει την πάνα του. Μου δείχνει ότι τον ενοχλεί. Τον αλλάζω στο 3-4 ωρο εκτός εάν κάνει κακά. Εκτός την βραδινή πάνα υπόλοιπες δεν είναι πολύ βρεγμένες. Λέω μήπως ήρθε η ώρα;; Και όταν τον αλλάξω από τσισα του λέω θέλεις να κάνεις τσισα ή κακά στο γιογιό; Μου λέει ναι της περισσότερες φορές! Πάει κάθεται λίγο σηκώνεται ξανά κάθεται... Κ πάει λέγοντας χωρίς να κάνει τίποτα. Του εξηγώ ότι όλος ο κόσμος κ η μαμά, μπαμπάς... Πάνε στην τουαλέτα κάνουν τσισα κακά σκουπίζονται φοράνε το βρακάκι το παντελόνι κ πλένουν τα χέρια. Δεν παίζουμε. Το έχει βρει παιχνίδι! Κάποιες φορές μου λέει "μόνος" όταν θέλει να αλλάξει πάνα από τσισα. Προσπαθεί να κατεβάσει παντελόνι κ πάνα κ πάει στο γιογιό. Εκεί καθόμαστε, κ μετά όταν τον ρωτάω εάν τελείωσε, μου λέει πάλι μόνος γιατί θέλει μόνος του να πάρει μωρό μαντήλα κ προσπαθεί να σκουπίσει τσου τσου. Δεν κάνει ποτέ όμως τίποτα στο γιογιό.
 13. λιλουμ

  Θέλει να κοιμάται με την γιαγιά.

  Με τον ίδιο τρόπο κοιμάται κ με την γιαγιά. Άρα δεν είναι αυτό. Τι να πω; Υπομονή... Βέβαια με πληγώνει όλο αυτό.
 14. Δυστυχώς η γιαγιά κάποιες φορές προσέχει κ τα δυο. Βέβαια αυτό πλέον συμβαίνει λίγες ώρες να είναι δηλαδή μόνη της κ με τα δυο. Έχουμε κ κοπέλα όταν τα έχει κ τα δυο για πάνω από 2-3 ώρες. Αλλά ακόμα κ μαζί με δεύτερο άτομο η γιαγιά δεν τολμά να δώσει σημασία στο μικρότερο, γίνεται χαμός.
 15. Η γιαγιά δίνει περισσότερη σημασία στο μεγαλύτερο παιδί πάρα στο μικρότερο. Αλλά από τι φαίνεται ίσως κ αυτό να είναι λάθος.. γιατι όταν πρέπει η μαμά μου να δείξει περισσότερο ενδιαφέρον στο μικρό μου όπως αλλαγή πανας, τάισμα... Ο μεγάλος παραπονιέται. Μιλάμε όμως έντονα. Φωνάζει! Σπρώχνει τον μικρό, τον χτυπάει, φωνάζει δεν τον θέλω να φύγει.
 16. λιλουμ

  Θέλει να κοιμάται με την γιαγιά.

  Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Τα ίδια μου λέει κ ο άντρας μου. Δυστυχώς κάποιες φορές δεν με παρηγορούν αυτά τα λόγια. Έχω φτάσει στο σημείο να πω θα σταματήσω από την δουλειά μου! Κάτι βέβαια που δεν γίνεται γιατί είμαι πολύ δύσκολα οικονομικά.