Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή
1,276 topics in this forum
-
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες μελλοντικές και μη. Εγώ και ο σύζυγός μου βρισκόμαστε στην τελική φάση της θεραπείας του για την ενδυνάμωση του σπέρματος. 20 Γενάρη τελειώνει τη θεραπεία και θα επαναλάβουμε το σπερμοδιάγραμμα για να αποφασίσουμε σε συνεργασία με τον ουρολόγο και το γυναικολόγο μου αν θα προχωρήσουμε σε σπερματέγχυση ή σε εξωσωματική. Έχω κλείσει ήδη ραντεβού σε κέντρο εξωσωματικής για τις 3 Φλεβάρη. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Αν αποφασίσουμε να προχωρήσουμε στη διαδικασία της εξωσωματικής πόσο πιο νωρίς πρέπει να πάρω τηλέφωνο για να κλείσω ραντεβού με την Επιτροπή του ΙΚΑ ούτως ώστε να ξεκινήσουμε το συντομότερο τη διαδικασία;…
Last reply by Apple1, -
Διαφημίσεις
-
Έχω κάνει ήδη τρεις αποτυχημένες σπερματεγχύσεις κι έχω απογοητευτεί και σκέφτομαι για εξωσωματική. Επειδή το πρόβλημα είναι ασθενοσπερμία του συζύγου ενώ εγώ έχω κανονικά ωορρηξια και δεν θέλω να πάρω φάρμακα χωρίς λόγο ,εχει κάνει καμία κοπέλα εξωσωματική σε φυσικό κύκλο και αν ναι είχε επιτυχία??
Last reply by sofoula18, -
Ειμαι στην 7η με 8η εβδομαδα της δευτερης εγκυμοσυνης μου με τριδυμα!οσοι εχετε αυτην την εμπειρεια ξερετε την στενοχωρια κ το αγχος για τις αποφασεις που πρεπει να παρθουν!εμπειρειες ειτε απο επιλεκτικη μειωση ειτε απο συνεχιση τριδυμης κυησης ειναι ευπροσδεκτες.
Last reply by Sofaki17, -
- 27 replies
- 70.7k views
Το κείμενο είναι απο διάλεξη του κύριου Μαντούβαλου και βρίσκεται στο εξής σιτε http://www.infertility.gr/lecture.html (μέχρι 22 Σεπτ. 08)
Last reply by ninaki80, -
- 2 followers
- 650 replies
- 138.4k views
Αγαπητά μέλη, έτσι ώστε να δοθεί ελπίδα σε γυναίκες οι οποίες βρίσκονται στην διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, προτείνουμε να δημιουργηθεί λίστα μελών, που να αναφέρει πόσες προσπάθειες (πχ εξωσωματικής/σπερματέγχυσης κτλ) χρειάστηκε να κάνουν μέχρι να μπορέσουν να κρατήσουν στα χέρια τους το αγαπημένο τους μωράκι. Ελπίζουμε αυτή η λίστα να εμπνεύσει τις γυναίκες που περνούν το στάδιο της απογοήτευσης ιδιαίτερα μετά απο κάποια αποτυχημένη προσπάθεια ή απώλεια. Εάν δεν επιθυμείτε να εμφανίζεται εδώ το όνομα χρήστη σας, στείλετε προσωπικό μήνυμα (πμ) στον Συντονιστή Περιεχομένου όπου να γράφετε τον αριθμό των προσπαθειών και την μέθοδο που …
Last reply by Arriel_83, -
- 1 follower
- 4 replies
- 5.9k views
Αγαπητά μέλη που βρίσκεστε σε προσπάθεια ή ήδη έχετε εγκυμοσύνη & παιδάκια με την βοήθεια της ιατρικής επιστήμης, Θα θέλαμε (και ελπίζουμε να βρεί ανταπόκριση αυτή η πρωτοβουλία) να δημιουργηθεί ένα θέμα στο οποίο να αναφέρονται τα κριτήρια (και όχι οι επωνυμίες) & ενδείξεις καλής πρακτικής, και από την άλλη ενδείξεις κακής πρακτικής, από επαγγελματίες του κλάδου της υπογονιμότητας & υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ( εξωσωματική, σπερματεγχύσεις κλπ ) Δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια, είμαστε αναγκασμένοι να απομακρύνουμε τις αρνητικές κρίσεις που αφορούν επωνυμίες, εξαιτίας του νομικού πλαισίου περί δυσφήμισης δια του τύπου. …
Last reply by afrο, -
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ . ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
Last reply by Αννα1979, -
[ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΣΑ ΟΣΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ ΧΩΡΙς ΟΜΩΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΟΥΡΛΙΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟ FORUM ΕΙΠΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΜΩΣ ΜΕΡΑ ΕΧΩ ΕΝΤΟΝΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΣΗ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ,ΠΟΝΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ!!ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ!!ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ
Last reply by elena 2, -
- 19 replies
- 36.2k views
Υπογονιμότητα Η μη ικανότητα σύλληψηςμετάαπόένα ολόκληρο χρόνο ελεύθερων σεξουαλικών επαφών,ενόςζευγαριούχαρακτηρίζει την υπογονιμότητα. Αφοράτο 15% περίπου των περιπτώσεων. Αιτιολογικάαποδίδεται ισομερώςστους3 επίμέρουςπαράγοντες δηλαδήτον άνδρα, τη γυναίκα ήκαι τουςδύο μαζί Αυτόδείχνει ότι ο άνδραςκαι η γυναίκα πρέπει να εξετάζονται και να εκτιμώνται ταυτόχρονα. Μία απλήεξέταση του σπέρματοςμαςδίνει γρήγορα πληροφορίεςγια την κατάσταση του άνδρα. Ο Ουρολόγοςασχολείται με την υπογονιμότητα του άνδρα που χαρακτηρίζεται και ωςανδρικήδιαταραχήτηςαναπαραγωγής Τι μας ενδιαφέρει , Πριν απόοποιαδήποτε θεραπεία χρειάζεται να τεθείμια σαφήςδιάγνωση. Η διάγνωση τηςυπογο…
Last reply by RoulaNy1, -
- 27 replies
- 44.5k views
Ανοίγω αυτό το θέμα διότι πρόκειται να υποβληθώ σε διαδικασία εξωσωματικής σύντομα και θα ήθελα να πάρω κάλυψη από τον ΟΑΕΕ. Μήπως ξέρει κανείς κάτι σχετικό; Θα είναι εύκολο να πάρω έγκριση; Πόσο χρόνο χρειάζεται η έγκριση; Τι δικαιολογητικά;;;;
Last reply by maggi13, -
- 0 replies
- 27.6k views
http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=81534
Last reply by Συντονιστής Ε, -
- 0 replies
- 42.8k views
Που κάνατε εξωσωματική; Κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης ΜΟΝΑΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΩΣ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ Κ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΕΓΧΥΣΗ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ - γενική συζήτηση - απορίες και συμβουλές. πρώτη φορά εξωσωματικη Εξωσωματική σε φυσικό κύκλο? …
Last reply by Συντονιστής Ε, -
- 4 replies
- 33.9k views
Πληροφορίες για την Τεχνητή Γονιμοποίηση: 1. Γενικές πληροφορίες (στα Ελληνικά) 2. Απο την ιστοσελίδα του London Fertility Centre: Μεθόδοι της Τεχνητής Γονιμοποίησης (στα Αγγλικά) Α-Ω της τεχνητής Γονιμοποίησης. (στα Αγγλικά) 3. http://www.idreamofbaby.com/fertility.php (στα Αγγλικά) 4. Τι ισχύει σύμφωνα με τους νόμους, για την τεχνητή γονιμοποίηση (στα Ελληνικά)
Last reply by esys, -
Αζωοσπερμία 1 2 3 4 39
by Georgina84- 2 followers
- 957 replies
- 149.1k views
Γεια σας... Εδω και ενα μηνα διαπιστωσαμε με τον αντρα μου οτι υπαρχει προβλημα αζωοσπερμιας μετα απο 2 σπερμοδιαγραμμα. Ανακαλυψαμε επισης τωρα στα 33 του οτι γεννηθηκε με ενα νεφρο. Επισης υπαρχει κρυψορχια. Η FSH ευτυχως ηταν στα ορια αλλα η τεστοστερονη ηταν λιγο παρακατω απο το οριο και η προλακτινη λιγο πανω. Διαβασα ενα παλαιοτερο φορουμ απο το 2009 και ειδα οτι πολλες κοπελες καταφεραν με εξωσωματικη να αποκτησουν παιδακια.. Ευχομαι και για εμας το ιδιο γιατι αποτι φαινεται ειναι μονοδρομος. Ο αντρας μου επισης τρεμει στην ιδεα της βιοψιας. Αν υπαρχουν κ αλλοι/ες με το ιδιο προβλημα κ επιθυμουν να δωσουμε ο ενας στον αλλον κουραγιο και αν καποιοι διαβασουν απ…
Last reply by Prosper, -
- 1 follower
- 0 replies
- 357 views
Καλησπέρα, Θα ήθελα και γω να πω την δική μου ιστορία μήπως κάποιος μπορεί να ξέρει κάτι παραπάνω και με βοηθήσει. Είμαι 37 χρ. με 1 παιδάκι από φυσιολογική συλληψη πριν 6 χρόνια. Για διάφορους ιατρικους λογους δεν προσπαθήσαμε για 2ο πάρα μόνο πριν 2 χρόνια (οταν δηλ ήμουν 35χρ) και από τότε δεν τα έχουμε καταφερει. Η διάγνωση λοιπόν ήταν ότι εχω πρόωρη ωοθηκικη ανεπάρκεια. Δεν έχω πολλά ωάρια και αν έχω δεν είναι ποιοτικά. Με υψηλή Fsh και σταθερό κύκλο. Ξεκινήσαμε λοιπόν φυσικό κύκλο με μια επιτυχία με την πρώτη φορά αλλά δυστυχώς κατέληξε σε παλινδρομη κύηση. Μετά από κάποιους μήνες με ωοληψια , δεν είχαμε καμία βλαστοκυστη. Εκεί λοιπόν μου έδωσε κιτρική κ…
Last reply by iliana32, -
Υψηλή FSH και επίτευξη εγκυμοσύνης ! Γίνεται ? ... Καλησπέρα σε όλους. Είμαι 33 ετών και το πρόβλημά μου πέρα από μία βουλωμένη σάλπιγγα είναι η υψηλή FSH. Ξεκινάω εξωσωματική σε κάνα 2 βδομάδες και θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν και άλλες κοπέλες με το ίδιο πρόβλημα, αν το αντιμετώπισαν και πώς... ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Last reply by Αννούλαααα, -
- 1 follower
- 3 replies
- 2.6k views
Καλησπέρα κορίτσια και αγόρια. Σας παρακολουθώ αρκετό καιρό και έπαιρνα θάρρος από τα λόγια σας και κουράγιο.. Σε μας τα πράγματα έχουν ως εξής: ο άνδρας μου (45) διαγνώστηκε πέρυσι από καρκίνο στο σιγμοειδες του παχέος εντέρου. Μπήκε εσπευσμένα χειρουργείο. Πριν ξεκινήσουμε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες καταψυξαμε σπέρμα μιας και δεν έχουμε παιδάκι. Ένα χρόνο μετά την περιπέτεια του είπαμε αφού είναι καλά, να ξεκινήσουμε προσπάθεια με δωρεά ωαρίων όπως μου πρότειναν οι ειδικοί λόγω του ότι είμαι κι εγώ 45 και μιας και το σπέρμα που δώσαμε ήταν για 2 προσπάθειες. Βρέθηκε η δωτρια έγινε η ωοληψεια εχθές και σήμερα με πήρανε και μου είπαν ότι από τα 12 ω…
Last reply by fenia1983, -
- 1 follower
- 4 replies
- 3.6k views
Γειά σας κορίτσια, Ήμουν 43 μισό το 2021 όταν ξεκίνησα 2 κύκλους εξωσωματικής. Προέκυψε ένα έμβρυο 3 ημερών την πρώτη φορά και 5 την δεύτερη φορά. Κάνω την πρώτη εμβρυομεταφορά τον Φεβρουάριο του 2022 με 3 έμβρυα. Όταν έκανα την εμβρυομεταφορά ρωτήσαμε ποιες είναι οι πιθανότητες τώρα; Και ο εμβρυολόγος μου απάντησε αυτολεξεί «ΜΟΝΟΨΗΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ». Τελικά έμεινα έγκυος με την πρώτη!! Και το αγοράκι μου τώρα είναι 14,5 μηνών. Πριν λίγο καιρό, αφού το αγοράκι μου έγινε 13 μηνών είπα να δοκιμάσω για δεύτερο παιδάκι με τα υπόλοιπα 3 έμβρυα 3 ημερών που είχα από το 2021, οπότε τέλη Νοεμβρίου έκανα την δεύτερη εμβρυομεταφορά και νόμιζα ότι το σκεφ…
Last reply by ninaki80, -
- 1 reply
- 1.5k views
Καλησπέρα σας, είμαστε κι εμείς ένα από τα ζευγάρια που καταφύγαμε σε αυτή τη λύση μετά από 1 παλίνδρομη κύηση και 2 χρόνια προσπαθειών και ενώ έχουμε κάνει όλες τις εξετάσεις που χρειαζόταν χωρίς κανένα πρόβλημα ο γιατρός μας, μας πρότεινε αυτό σαν πρώτη λύση. Πόσες από εσάς πετύχατε σύλληψη με την πρώτη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Last reply by Madrugada, -
- 1 follower
- 62 replies
- 25.2k views
Καλησπέρα, αυτό το κείμενο, το γράφω για μένα, ίσως για να ξεσπάσω, επίσης αν υπάρχει κάποια κοπέλα που βίωσε ή βιώνει κάτι παρόμοιο ίσως, ίσως ταυτιστεί και ίσως έχει κάτι να μου πει για να με βοηθήσει. Έχω πάθει ίσως το μεγαλύτερο break down απο την αρχή αρχή του αγώνα μου μέχρι σήμερα. Είμαι σε μια φάση που αισθάνομαι, παραδομένη, λεηλατημένη σωματικά, απογοητευμένη και οργισμένη.... Σε 2 μήνες ΘΑ γεννούσα το πρώτο μου μωρό. Μια εγκυμοσύνη που προέκυψε απο την πρώτη μας εξωσωματική. Μετά απο αγώνα. Όμως αντι να ετοιμάζομαι για αυτή την υπέροχη στιγμή... Είμαι πάλι στο μηδέν, για μια ακόμη φορά... Είναι τόσο ψυχοφθόρο να τρέχεις με 200 ασταμάτητα και να εχεις δύο αποτελ…
Last reply by Despoına, -
Εξωσωματική Κρήτη; 1 2 3
by doreta- 66 replies
- 41.8k views
Γειά σας κορίτσια, είμαι καινούρια στο forum και ζητάω τη βοήθεια σας. Μένω κρήτη και πριν 10 μέρες είχα την πρώτη μου αποτυχημένη προσπάθεια εξωσωματικής στο πε.παγνη.Δεν το βάζω όμως κάτω....Θα ήθελα πληροφορίες για το κέντρο γονιμότητας κρήτης και το γιατρό κ. Φραιδάκη.Εχει κάποια προσωπική εμπειρία ή έχει ακούσει για το συγκεκριμένο κέντρο?
Last reply by soki97, -
- 0 replies
- 501 views
Καλησπέρα σε όλες, έπειτα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες φυσιολογικής σύλληψης με τον σύντροφό μου αποφασίσαμε να περάσουμε σε εξωσωματική διαδικασία στο Κέντρο Γονιμότητας στην Κρήτη με τον κ. Φραιδάκη. Ήδη έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία με τις ενέσεις και την Τρίτη ξεκινάμε τους υπερήχους. Σε εμάς το κύριο πρόβλημα ήταν από την πλευρά του άντρα μου. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποια από εσάς είχε κάνει εκεί εξωσωματική και αν είχε θετικό αποτέλεσμα. Πολλοί μου λένε ότι θα χρειαστώ παραπάνω από 2-3 προσπάθειες και αυτό με έχει αγχώσει πολύ. Μπορεί κάποια να μου πει την δική της εμπειρία παρακαλώ;; Αααα ξέχασα να αναφέρω ότι εγώ είμαι 26 χρονών και ο άντ…
Last reply by soki97, -
- 0 replies
- 290 views
Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω όσες κάνατε χρήση κλομιφαίνης για την επίτευξη σύλληψης αν επηρεάζει την έμμηνο ρύση εφόσον αυτή δεν επιτευχθεί. Έκανα ένα κύκλο με την λήψη του συγκεκριμένου φαρμάκου, μου ήρθε περίοδος, την 2η μέρα ξεκίνησα εκ νέου την λήψη και για αυτόν τον μήνα και έπειτα την 3η μέρα του κύκλου μου σταμάτησε η περίοδος που η ροή της ήταν ήδη μειωμένη συγκριτικά με άλλες που μου διαρκούν 6 μέρες. Θεωρείται κάτι σαν παρενέργεια; Το έχει πάθει καμιά;
Last reply by kaith_88, -
- 1 follower
- 311 replies
- 160.3k views
καλημερα! η ερωτηση που θα υποβαλω στις μανουλες ιδιαιτερα που απεκτησαν τα παιδακια τους με εξωσωματικη εχοντας αυτο το προβλημα ειναι η εξης: κολλητη μου φιλη, ετων 35,5 μετα από 2,5 χρονια γαμου αποφασισε να υποβληθει σε μια σειρα εξετασεων ορμονικων κυριως διοτι δεν εχει αποκτησει παιδακι. οι εξετασεις εδειξαν μια fsh γυρω στο 9,5 νομιζω και μια amh στο 0,60. εχει απογοητευτει πολυ και προσπαθω οσο μπορω να την εμψυχωσω και εγω στην αγνοια μου. εχει κλεισει ραντεβου με γυναικολογο εξειδικευμενο στις 23/3 για να συζητησουν. η εξωσωματικη φαινεται μονοδρομος φυσικα. καποια μανουλα από εσας ειχε παρομοια εμπειρια; αποκτησατε παιδακι και ποσο ευκολα; γνωριζετε καποια …
Last reply by Yovanna, -
- 8 replies
- 2.6k views
Καλημέρα σε όλες και όλους! Για όσες έχετε καταψύξει στο παρελθόν ωάρια (όχι έμβρυα), πόσα από αυτά πήρατε πήρατε πίσω; Είναι τελικά σε κάποιο βαθμό θέμα κέντρου το πόσα θα καταφέρου να αποψυχθούν; Ή τα ποσοστά είναι λίγο-πολύ παντού τα ίδια;
Last reply by lilini,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 replies
- 19,980 views
-
- 2 replies
- 9,369 views
-
- 0 replies
- 7,696 views