little lamb

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  1.858
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  8

little lamb last won the day on Νοέμβριος 20 2020

little lamb had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

758 Good

Περισσότερα για την/τον little lamb

 • Rank
  Δοκιμή

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

1.579 εμφανίσεις προφίλ
 1. Αυτά που μου λέει ο άντρας μου δεν έχουν να κάνουν με διατροφική αξία αλλά με χημικά κλπ, οπότε κάτι τέτοιο θα είναι
 2. Μπα μην το λες, ο άντρας μου κάτι μου'χει πει και για το μαρούλι! (Που δεν θυμάμαι καν!!)
 3. Σε εκείνη την ομάδα, που σε γενικές γραμμές τη βρίσκω πάρα πάρα πολύ καλή αλλά σε θέματα ύπνου υπερβολική (όχι τόσο στο τι λένε που όντως βασίζεται σε κάτι επιστημονικό, οσο στο ύφος "άρα δεν ενδιαφέρεσαι για το καλό του παιδιού σου" αν πεις ότι δεν μπορείς να τα ακολουθήσεις) μια μαμά που γενικά ακολουθούσε αυτά που προτείνουν (ύπνο 7 η ώρα χειμώνα καλοκαίρι, με ανοιχτά πατζουρια για να μπει το φως μόλις ξημερώσει, όχι φώτα ταβανιού 2 ώρες πριν τον ύπνο κλπ) ρωτούσε τι να κάνει που για κάποιες μέρες ο άντρας της θα γυρνάει μετά την ώρα που κοιμάται το παιδί. Η απάντηση ήταν εκείνες τις μέρες να μην τον βλέπει, για να μη χαλάσει ο ύπνος του.

 4. Διαφημίσεις


 5. Μα γιατί τα λέτε αυτά; Έχουν προσωπικότητα, δεν γίνεται να έχουμε τον έλεγχο και δεν πρέπει να απορρίπτουμε τίποτα (Ούτε που ξέρω τι είναι η τραπ)
 6. Χαχα το τελευταίο σωστό, δεν το σκέφτηκα. Τέρμα οι οικογενειακές έξοδοι σε αυτή την ηλικία δηλαδη; Για το πρώτο, δεν ήξερα ότι είναι τόσο συχνές οι διατροφικές διαταραχές στους εφήβους σήμερα. Και σε αγόρια και σε κορίτσια; Για το δεύτερο απάντησα ήδη σε τι πνεύμα το σκεφτόμουν, σε καμιά περίπτωση ενοχών, απλά ενημέρωσης η οποία θα έχει ξεκινήσει ήδη από πολύ μικρότερη ηλικία. Δεν θα πω ξαφνικά σε έναν έφηβο συγκεκριμένα για το τάδε μαγαζί που θέλει να πάει, υποτίθεται θα ξέρει κάποια πράγματα. Και ναι μπορεί να θελήσει να πάει με την παρέα του για να μην είναι εκτός κλίματος (ακόμα και MacDonald s μπορεί να επιλέξουν) αλλά για την οικογενειακή έξοδο (αν υπάρχει) να επιλέξει κάτι άλλο. Όπως ας πούμε με την παρέα μπορεί να θέλει να πάνε σε μια ροκ συναυλία, αλλά αυτό δεν αποκλείει με την οικογένεια να θέλει να πάει πχ θέατρο ή μουσείο ξερω'γω.
 7. Το κατάλαβα, γι'αυτό το έβαλα σε εισαγωγικά το "πρόγραμμα". Δεν ξέρω πώς να το διατυπώσω, εννοώ ότι θεωρείται επισήμως και "παιδικό μέρος", κάνει πάρτυ κλπ. Το έβαζα στα κανονικά εστιατόρια που απλά πάει κανείς με τα παιδιά αν θέλει.
 8. Με αυτό συμφωνώ, κι εμείς έξω θα φάμε πχ σάντουιτς ή πίτσα με αλλαντικό (η μικρή ακόμα όχι) αλλά στο σπίτι δεν έχουμε αλλαντικά. Εμένα μου αρέσουν πολύ, αλλά λόγω των καρκινογόνων ουσιών κρατιέμαι!
 9. Νομίζω ότι δεν βγαίνει άκρη γιατί ο καθένας θεωρεί άλλο πράγμα βλαβερό. Άλλος την υγιεινή του μαγαζιού κ τον τρόπο παρασκευής για προβλήματα που προκύπτουν άμεσα (πχ δηλητηρίαση ή σαλμονέλα) όπως ο chocolate eater, άλλος τα συστατικά μιας τροφής πχ υδατάνθρακες, άμυλο, ζάχαρη για το φόβο της συνήθειας όπως η Έσπερος και άλλος τα τεχνητά υλικά πχ ενισχυτικά γεύσης, συντηρητικά, αρωματικές ύλες, χρώματα ζαχαροπλαστικής και συστατικά αλλαντικών λόγω καρκινογόνων ουσιών, όπως ο άντρας μου. Τα Friday's τα ανέφερα τυχαία σαν ένα τυχαίο εστιατόριο αλυσίδας που έτυχε να έχω πάει αρκετές φορές, δεν ήξερα ότι έχει και παιδικό "πρόγραμμα"
 10. Βρε παιδιά προφανώς δεν εννοώ ότι όταν έχουμε ήδη κανονίσει να πάμε θα αρχίσω να λέω ότι δεν κάνουμε καλά. Ημαρτον. Εννοώ ότι όταν πέσει η ιδέα για το Friday's ή το οποιο Friday's θα αντιπροτεινω κάτι άλλο, θα πω γιατί, θα πουν και τα παιδιά το δικό τους κλπ κλπ και τελικά ναι οκ μπορεί να καταλήξουμε τελικά εκεί αλλά με πλήρη γνώση τι είναι και γιατί το επιλέξαμε ή δεν επιλέξαμε. Και προφανώς αυτά σε ένα πλαίσιο που γενικά έχει ξανασυζητηθεί η υγιεινή διατροφή, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται σε μια μέρα και τελειωσε, χτίζονται. Οπότε μπορεί όντως να επιλέξει Friday's, μπορεί όμως και να το ξανασκεφτεί. Το να πάω από μόνη μου το νήπιο που δεν έχει ιδέα από όλα αυτά σε κάτι που δεν είναι και τόσο καλό δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει πέραν του να μην το στερηθω εγώ.
 11. Οι πίτες αυτές όμως είναι κατεψυγμένες. Δεν λέω ότι δεν θα έδινα, αλλά δεν είναι και "ωραιότατη υγιεινή τροφή". Επίσης πριν δεν προσδιόρισες ότι το γλειφιτζουρι είναι φαρμακείου. Γιατί ένα νήπιο θα χαρεί περισσότερο στα Friday's; Έχει κάποιο happening για παιδιά; Τυχαία το είπα ως παράδειγμα. Τη συζήτηση με έναν έφηβο για τις ανθυγιεινές τροφές γιατί τη λες κήρυγμα; Δεν πρέπει να κάνουν κάποιες συζητήσεις οι γονείς με τα παιδιά για την υγιεινή διατροφή; Να μη λέμε τίποτα τότε, να μεγαλώνουν μόνα τους.
 12. @ninaki80 Αντίστοιχα όμως αν μεγαλώσει ας αποφασίσει αν θέλει να φάει κάτι ανθυγιεινό, γιατί να του το δώσω εγώ που έχω την ευθύνη του; Πχ ως ελεύθερη είχα πάει αρκετές φορές με φίλους στα Friday's. Τώρα δεν θα το επιλέξω για οικογενειακή έξοδο με παιδί νηπιακής ηλικίας, γιατί έχω την ευθύνη του παιδιού κ μπορώ να του προσφέρω κάτι καλύτερο, δεν είμαι πια ανέμελη ούτε μπορώ να πω "σιγά μη στερηθω εγώ το Friday's, ας μάθει το παιδί ότι είναι στη συνήθεια της οικογένειας για μια στο τόσο". Δεν υπάρχει λόγος να του το μάθω εγώ η ίδια. Με έφηβο παιδί ναι οκ θα πάω, έχοντας συζητήσει όμως πριν γιατί είναι ή όχι καλό. Μεγαλώνοντας μπορεί πλέον να αποφασίσει για τον εαυτό του, κατανοώντας τα υπέρ και τα κατά καλύτερα από ένα τρίχρονο. Η όλη συζήτηση μοιάζει με τις συζητήσεις περί τηλεόρασης και κινητού. Που λένε αρκετοί ότι αργότερα δεν θα μπορείς να το αποφύγεις κ θα έχει απωθημένο κλπ. Και δεν το λέω εκ του ασφαλούς, έχω πολλή ώρα ανοιχτή τηλεόραση μέσα στη μέρα. Αλλά δεν υποστηρίζω ότι κάνω το σωστό και μπράβο μου γιατί δεν θα έχει απωθημένα. Όπως λέει και μία φίλη μου σε αντίστοιχες συζητήσεις "ξέρω ότι το παιδί μου τρώει και σαβουριτσες αλλά δεν θα υποστηρίξω ότι είναι σωστό. Τώρα το "γιατί να απορρίψεις κάτι που δεν βλάπτει", το "δεν βλάπτει" είναι σχετικό. Δεν βλάπτουν όλα το ίδιο. Για κάποιους τα παρασκευάσματα των φούρνων που πολλές φορές είναι κατεψυγμένα ή από αμφίβολα λάδια, βλάπτουν. Για τον άντρα μου, ικανά να βλάψουν και πολλά κορν φλεικς που έχουν χημικά ή ο,τι έχει πολλά συντηρητικά.
 13. Εγώ συμφωνώ γενικά σε αυτά. Όχι για όλα τα τρίχρονα, αλλά για κάποιο που δεν πάει σταθμό ώστε να βλέπει τι τρώνε πιθανώς άλλα παιδιά, πέφτει και σε περίοδο lockdown που δεν πηγαίνει σε επισκέψεις ώστε να το κεράσουν σοκολατάκι ούτε είναι τόσο πιθανό να το κεράσουν μπισκότο στις κούνιες. Σε αυτό το κλίμα είναι εύκολο να μη φάει κάτι τέτοιο, δεν καταλαβαίνω γιατί το θεωρείτε αδύνατο. Δηλαδή στη δικιά μου που σε επίσκεψη όταν ήταν εναμισι με ρώτησαν αν θα φάει σοκολατάκι έπρεπε να πω ναι παρόλο που η ίδια δεν είχε ιδέα τι είναι και ούτε που ασχολήθηκε; Γιατί; 1. Για να μην παρεξηγηθεί ο οικοδεσπότης; Για να έχω πάει στο συγκεκριμένο σπίτι σημαίνει ότι έχουμε στενές σχέσεις ώστε να μην παρεξηγηθουν με το "καλύτερα να μη φάει". Ή 2. Επειδή σε λίγα χρόνια δεν θα μπορώ να το αποφύγω οπότε ας δώσω από τώρα; ή 3. Για να μην έχει απωθημένο για κάτι που δεν ξέρει καν τι είναι; Μιλάω για την ηλικία που όντως δεν ξέρει τι είναι κ δεν το ζητάει, που απ'ο,τι έχω καταλάβει μπορεί να φτάνει και ως 3 ετών για κάποια παιδιά.
 14. Μα αυτό λέω, δεν είναι στην κουλτούρα μας αυτό. Στην Ευρώπη πάνε και κάνουν πικ νικ στα πάρκα. Άρα δεν είναι μόνο θέμα νοστιμιάς, αλλά και θέμα τι συνήθειες έχουν επικρατήσει. Σε κάθε μέρος του πλανήτη θεωρούν νόστιμο κάτι άλλο.
 15. Αν έχεις τη σακουλιτσα από κάτω δεν γίνεσαι χάλια! Εγώ το τρώω στο αυτοκίνητο όταν γυρνάμε σπίτι βράδυ κ βλέπω το σουβλατζίδικο κ το λιμπιζομαι.
 16. Σωστό αυτό, αλλά γιατί θεωρούμε δεδομένο ότι η κοινωνικοποίηση περιλαμβάνει κυρίως ανθυγιεινα; Επειδή έχουμε την κουλτούρα ότι οι ευχάριστες στιγμές, φιλικές συναθροίσεις, πάρτυ, έξοδοι δεν συνοδεύονται με μπρόκολο αλλά με πίτσα. Δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει οτι εκεί που κάθονται στην πλατεία να πάει να φέρει σαλάτες. Προφανώς κι εγώ έτσι το έχω στο μυαλό μου, απλά το σκέφτομαι φιλοσοφικά τώρα που το φερε η κουβέντα.