little lamb

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  2.289
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  11

little lamb last won the day on Απρίλιος 8

little lamb had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

954 Good

Περισσότερα για την/τον little lamb

 • Rank
  Δοκιμή

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

1.788 εμφανίσεις προφίλ
 1. little lamb

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Α εμείς δεν έχουμε γραφτεί ακόμα στην άυλη

 2. Διαφημίσεις


 3. little lamb

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Να ρωτήσω και κάτι: αυτα τα μηνύματα που λέτε που έρχονται για το εμβόλιο, πού έρχονται; Στο κινητό; Κι αν κάποιος δεν έχει κάνει αίτηση πώς του έρχεται μήνυμα;
 4. little lamb

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Αν κάποιος όμως όντως δεν ήθελε να πει κάτι τέτοιο, δεν θα έλεγε ούτε ότι του ήρθε ειδοποιηση και απορεί γιατί του ηρθε. Πολύ απλά δεν θα έλεγε ότι εμβολιαστηκε
 5. little lamb

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Και δεν έχουν ανοίξει ούτε καν τα μουσεία
 6. Κι εγώ που είπα ότι χωράνε ως περίπου 6 στο μετατρεπόμενο δεν το έχω τεσταρει, είναι ακόμα 2. Απλά αυτοί που μας την έδωσαν τη χρησιμοποίησαν έτσι μέχρι τα 6, δεν μου το έχουν απλά πει, το θυμάμαι πολύ καλά ότι στα 6 πήραν κρεβάτι ασορτι με βιβλιοθήκη και γραφείο και άλλαξαν όλο το δωμάτιο, χρώματα κλπ. Και στα δύο τους παιδιά αυτό. Μάλιστα έχουν 2,5-3 χρόνια διαφορά κι όμως στο δεύτερο πήραν καινούργια κούνια-μετατρεπομενη σε κρεβάτι και το πρώτο έμεινε στη δικη του μέχρι τα 6. Αλλά είναι 1,50 μήκος, όχι 1,40 (μείον τους 3-4 πόντους των κεφαλαριων)
 7. Εμένα παρόλο που τη νύχτα δεν με ζητάει, για το πρώτο κοιμισμα πάντα με στήθος κοιμάται. Όπως και για τον ημερήσιο ύπνο, απλά στον ημερήσιο πολλές φορές τυχαίνει να είμαστε στο αυτοκίνητο και κοιμάται εκεί. Από τη μια με κουράζει το ότι πρέπει να θηλάσει για να κοιμηθεί αλλά από την άλλη σκέφτομαι οταν αποθηλασει αυτό που λες με την αγκαλιά, κούνημα, τραγούδια, παραμύθια και λέω μια χαρά είναι όσο θηλάζουν, συνδέεις στο usb-στηθος και τέλος
 8. Εμάς κοιμάται στον καναπέ για ημερήσιο ύπνο από τότε που φτιάξαμε παιδικό δωμάτιο, γιατί αν την πάμε στο δωμάτιο ξεσηκώνεται! (Είναι σε άλλο όροφο οπότε δεν περνάει πολλές ώρες εκεί ώστε να το χορταινει)
 9. Ναι αυτό έχει απορριφθει ως μέθοδος από τον ίδιο τον συγγραφέα της. Ουσιαστικά δεν σταματάνε το κλάμα επειδή "έμαθαν να κοιμούνται" αλλά επειδή τους φαίνεται μάταιο πια να κλαίνε. Κι εμένα αν με ζητήσει εννοείται πάω. Απλά μπαίνω στο μπάνιο μέχρι να την πάει ο άντρας μου από το ένα δωμάτιο στο άλλο κι έτσι δεν με ζητάει. Κι έτσι βολευομαστε όλοι. Κοιμάται στο λεπτό με τον άντρα μου. Ενώ αν θηλαζε θα ήμουν τουλάχιστον μισή ώρα ξύπνια. Για το μεσημέρι τι εννοείς; Θα κοιμόταν πάνω από 45λεπτο; Εμάς ο ημερήσιος ύπνος της πάντα τόσος ήταν (όχι νεογέννητο προφανώς) κ δεν προσπαθήσαμε ποτέ να ξανακοιμηθεί όταν ξυπνήσει.
 10. Σε εμένα αυτό δεν παίζει. Δεν έχω μπορέσει ποτέ να κοιμηθώ θηλάζοντας. Είτε δεν μπορώ να της το βγάλω από το στομα ώστε να γυρίσω σε στάση που να μπορώ να κοιμηθώ, είτε θέλει να αλλάζει συνεχώς στήθος και μένω ξύπνια. Αλλά από την άλλη είμαι τυχερή γιατί μετά το 4μηνο που σταματήσαμε να την ξυπνάμε εμείς, δεν ξαναξυπνησε. Άρχισε να ξυπνάει περίπου 15 μηνών, αλλά μόνο μια φορά κάθε νύχτα κι όχι όλες τις νύχτες και αν δεν με δει δεν ζητάει στήθος. (φυσικά υπάρχουν κι εξαιρέσεις που θα ξυπνήσει πολλά βράδια συνεχόμενα ή που θα ξυπνήσει αρκετές φορές ή που θα κλαίει και δεν θα θέλει ούτε αγκαλιά, ούτε στήθος, ούτε να ξαπλώσει, ούτε να περπατήσει-αυτο ευτυχώς είναι σπάνιο)
 11. Μάλλον είναι άλλου τύπου πάντως, γιατί στη δικιά μας όταν το κάνεις αυτό χαμηλώνεις και τα κεφαλαρια κι έτσι κατεβαίνει όλο το στρώμα πιο κοντά στο πάτωμα. Κι έτσι μάλλον δεν γίνεται να αφήσεις από τη μια τα κάγκελα κι από την άλλη το πλαϊνό ξύλο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι. Εμείς έχουμε ήδη στημένο και μονό πάντως γιατί εκεί τη θηλάζω για να κοιμηθεί, οπότε λογικά γύρω στα 3 θα πάει κατ'ευθειαν εκεί (αφού ήδη περνάει αρκετές ώρες της νύχτας σε κανονικό κρεβάτι) και την κούνια θα τη χρησιμοποιήσουμε σε τυχόν δεύτερο παιδί όπως είναι κ θα γίνει η μετατροπή μια και καλή στο δεύτερο. Μετά θα πρέπει να βρούμε πώς να μετατραπεί το μονό σε κουκέτα, ασ'τα, μανίκι! Ναι λογικές απορίες. Νομίζω τα κοιμίζουν εξ αρχής εκεί κ μετά ξαπλώνουν κι αυτοί. Αυτό που κάνουμε εμείς, που στο δεύτερο μισό της νύχτας κοιμάται στο διπλό, είχα διαβάσει κάπου ότι λέγεται "μερική συγκοιμηση" και γέλασα που υπάρχει ορολογία για όλα! Εμείς πάντως το κάνουμε επειδή αν δεν την πάρει μαζί του στο διπλο θα ζητήσει να θηλάσει για να κοιμηθεί. Για να μην παρεξηγηθω, αν ζητήσει τη θηλάζω, δεν την αφήνω να κλαίει. Απλά συνήθως αν εμφανιστεί μόνο ο μπαμπάς δεν με ζητάει. Κοιμούνται μαζί, πάω εγώ στο παιδικό και κοιμόμαστε όλοι σούπερ!
 12. Το έχω ξαναδεί αυτό αλλά δεν είναι όλα έτσι. Σε μερικά, όπως το δικό μας,βγάζεις τελείως τα κάγκελα και βάζεις κάτι απλά ξύλα πλαϊνά όπως σε μονό. Νομίζω δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος, σε κάθε σπίτι το κάνουν αλλιώς. Κι εμένα δεν μου φαινόταν πρακτικό γενικά το ότι ήταν στο δωμάτιό μας μέχρι 15 μηνών, σε κούνια μάλιστα, αλλά παρόλα αυτά δεν μπορούσα να βηξω, να αφήσω το κινητό στο κομοδίνο, να περπατήσω και να τρίξει το πάτωμα γιατί μπορεί να ξυπνούσε. Ακόμα και με το χρατσα χρουτσα των σεντονιων ξυπνούσε κάποιες φορές. Γενικά την κοιμιζα στο κρεβάτι θηλάζοντας κ τη μετέφερε ο άντρας μου στην κούνια όταν πηγαίναμε να ξαπλώσουμε. Τότε δεν ξυπνούσε τη νύχτα. Από 15 μηνών που είναι στο δίπλα δωμάτιο την κοιμιζω θηλάζοντας σε ένα μονό που είναι εκεί και μετά τη μεταφέρει πάλι ο άντρας μου στην κούνια. Κάποια στιγμή άρχισε να ξυπνάει μία φορά τη νύχτα και κάνουμε το εξής: την παίρνει ο άντρας μου και κοιμούνται στο διπλό κι εγώ πάω στο μονό στο παιδικό. Οπότε ξεκινάει τη νύχτα στο μονό, μεταφέρεται στην κούνια και αν ξυπνήσει, που δεν γίνεται πάντα, συνεχίζει στο διπλό με τον μπαμπά. Ξέχασα να πω ότι χαμηλώνεις και τα κεφαλαρια. Αποτελούνται από δύο μέρη κι έτσι βγάζεις το ένα μέρος και γίνεται χαμηλό. Κι έτσι και το στρώμα είναι πιο χαμηλα (και άρα πιο ασφαλές) απ'ο,τι αν απλά βγάλεις τα κάγκελα και μείνει το κεφαλάρι όπως είναι (που δεν ξέρω αν γίνεται σε όλα τα μοντέλα)
 13. Οι κούνιες που γίνονται κρεβάτι απ'οσο ξερω είναι 70x140 ή 150 ( 60*120 είναι απλή κούνια). Καλύπτουν κατά μέσο όρο μέχρι 6 ετών. Η λογική απ'ο,τι καταλαβαινω είναι ότι θα πάρεις κανονικό μονό κρεβάτι όταν φτιάξεις όλο το δωμάτιο για παιδί δημοτικού με γραφείο, βιβλιοθήκη κλπ.
 14. Αυτό επειδή δεν βγαίνει πια, όταν τελειωσε ειχα κρατήσει το μπουκάλι και το άνοιγα και το μύριζα ανά διαστήματα, μου έφτιαχνε η διάθεση! Είναι ακόμα στο πατρικό μου και μυρίζει ακόμα! Να θυμηθώ να το παρω όταν ξαναπάω, χαχα!
 15. Και πάλι όμως, όπως στο ρούχο παίρνεις περίπου σαν αυτά που φοράει, και στο άρωμα μπορείς να πάρεις κάποιο που μοιάζει με αυτό που φοράει συνήθως. Πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο; Περίεργο μου φαίνεται να αντιμετωπίζεται με τόση ιερότητα το θέμα, χαχα! Τέλος πάντων, δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε, εγώ πιο εύκολα φοράω άρωμα που δεν έχω διαλέξει παρά ρούχο που δεν έχω διαλέξει.