little lamb

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  290
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  2

little lamb last won the day on Απρίλιος 8

little lamb had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

81 Neutral

Περισσότερα για την/τον little lamb

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

471 εμφανίσεις προφίλ
 1. Πάντως είναι όλα μπερδεμένα. Από τη μία ακούμε να μπαίνει η σκόνη όταν το νερό είναι στους 70 βαθμούς, από την άλλη η ίδια η συσκευασία του γάλακτος λέει ότι πρέπει να κρυώσει μισή ώρα πριν μπει η σκόνη! Σιγά μην είναι 70 βαθμοί αν έχει κρυώσει μισή ώρα!
 2. Τώρα που το σκέφτομαι, αν είναι σε παγοκύστη, πώς ζεσταίνεται την ώρα που πρέπει να το πιει;

 3. Διαφημίσεις


 4. Πώς αναμειγνύεται με αέρα; Αφού είναι κλειστό! Αν εννοείς τον αέρα που έχει μέσα, τότε και σε τσαντάκι με παγοκύστες να το βάλεις, πάλι θα κουνηθεί. (Δεν αμφισβητώ αυτό που λες, προφανώς κάποιος που ξέρει σου το έχει πει, απλά δεν καταλαβαίνω πώς εξηγείται) Συμφωνώ! Λες και η συσκευασία της σκόνης είναι αποστειρωμένη ας πούμε! Μα από την πρώτη μέρα τα βάζει στο στόμα! Επίσης γλύφει τα σεντόνια του, τα ρούχα του, τον λαιμό ή τα χέρια όλων των μελών της οικογένειας αν τύχει να ψάχνει στήθος την ώρα που το κρατάνε αγκαλιά κ.α. Για αυτά τα θέματα έχω διαφωνία με τους γονείς μου, γιατί ενώ η μητέρα μου επιμένει να μου σιδερώνει όλα τα ρούχα του μωρού σχολαστικά, κατά τα άλλα τα ακουμπάνε μετά όπου να'ναι, πχ σε καρέκλα (που έχουμε καθίσει π.χ. μετά από λεωφορείο). Και με λένε υπερβολική. Τους εξηγώ ότι δεν το λέω πιστεύοντας ότι θα γίνει κάτι αν ακουμπήσουν, αλλά ότι πολύ απλά δεν έχει νόημα το σχολαστικό σιδέρωμα αν μετά το ακουμπάς όπου να'ναι (βέβαια το σιδέρωμα το κάνει τόσο επίμονα και για λόγους αισθητικής, δίνει μεγάλη σημασία γενικά, όχι ειδικά για τα μωρουδιακά). Ή αν ακουμπάνε κάποιο αποστειρωμένο κομμάτι κατ'ευθείαν στον πάγκο της κουζίνας (κανονικά τα έχω σε πετσετούλα) Παρεμπιπτόντως τώρα που το σκέφτομαι ούτε αυτή η πετσετούλα είναι αποστειρωμένη
 5. Οκ θα το ψάξω, ευχαριστώ. Αλλά η παιδίατρος-σὐμβουλος θηλασμού μας είπε ότι διατηρείται μέχρι 3 ώρες εκτός ψυγείου. Επίσης μιας που το λες παρακάτω, για τα αποστειρωμένα μπιμπερό μας είπε να μην τα βάζουμε στο ψυγείο, να τα έχουμε έξω πάνω στον πάγκο στον αέρα (τώρα που άρχισαν οι μύγες εμείς τα καλύπτουμε με μια πετσετούλα)
 6. Καλησπέρα, Βρίσκω αφορμή να ρωτήσω κι εγώ, που έχω μωρό 1μισι μηνός. Έχει τόση σημασία η θερμοκρασία; Εννοώ, αν είναι βρασμένο το νερό, πειράζει το γάλα πριν το πιει να έχει κρυώσει λίγο παραπάνω; Να είναι παραπάνω ζεστό καταλαβαίνω ότι δεν κάνει γιατί καίει, αλλά αν είναι λίγο παραπάνω κρύο τι πειράζει; Δεν μας έχει πει κάτι ο γιατρός. Εκτός αν δεν εννοείτε τη θερμοκρασία του γάλακτος αλλά του νερού πριν μπει η σκόνη. Το κουτί γράφει ότι πρέπει να έχει κρυώσει το νερό για μισή ώρα πριν μπει η σκόνη (που έτσι πλέον δεν είναι καθόλου ζεστό). Έχω ακούσει και ότι πρέπει να τη βάζεις όσο είναι ζεστό για να διαλυθεί καλύτερα. Εμείς το κάνουμε όπως τύχει, αναλόγως αν βιαζόμαστε να πιει ή όχι. Το δικό μας πίνει από στήθος + αντλημένο + ξένο (αν δεν έχω αρκετό αντλημένο). Επειδή δεν είναι τόσο πολύ το ξένο δεν κάνουμε τη μέθοδο με το προβρασμένο στο ψυγείο, το βράζουμε εκείνη την ώρα. Όπως είπα βάζουμε τη σκόνη άλλες φορές αμέσως και άλλες λίγο αργότερα. Όμως μετά το γάλα δεν το πηγαίνουμε σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Είτε το αφήνουμε απλά να κρυώσει (έχει μια ώρα περιθώριο επειδή πρέπει να θηλάσει για μία ώρα πριν) είτε το βάζουμε κάτω από τη βρύση σε κρύο νερό. Και κοιτάμε απλά να μην καίει. Όσον αφορά το ανάποδο, δηλαδή από κρύο να γίνει ζεστό, το κάνουμε με το αντλημένο που είναι φυλαγμένο στο ψυγείο. Και σε αυτό όμως δεν το φτάνουμε σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, το αφήνουμε απλά μια ώρα έξω (αφού όπως είπα θηλάζει μία ώρα πριν το συμπλήρωμα) ή το βάζουμε σε ζεστό μπεν μαρί. Γι'αυτό ρωτάω αν πειράζει να είναι λίγο πιο κρύο. Και στη βόλτα το παίρνουμε έτσι απλά μαζί μας, μέχρι να έρθει η ώρα να το πιει θα έχει ζεσταθεί ούτως ή άλλως, δεν κάνουμε κάτι. Προς το παρόν στις βόλτες έχουμε πάρει μόνο αντλημένο ή κάτι έτοιμα γαλατάκια που μας είχαν δώσει στο μαιευτήριο και δεν χρειάζονται ούτε ζέσταμα ούτε κρύωμα, είναι απλά σε θερμοκρασία δωματίου (δεν μπαίνουν σε ψυγείο). Όταν χρειαστεί να πάρουμε έξω γάλα σκόνη έχω σκεφτεί κι εγώ να έχουμε βρασμένο νερό στο μπιμπερό και να μπει η σκόνη μετά (αφού αν μπει από πριν πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε μια ώρα απ'ό,τι γράφει το κουτί). Δεν είχα σκεφτεί όμως ποτέ ότι πρέπει το βρασμένο νερό να διατηρηθεί ζεστό σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, με δεδομένο μάλιστα ότι το κουτί γράφει να κρυώσει μία ώρα. Και αν πάμε σε κάποιο σπίτι, να πάρουμε μαζί μας μόνο σκόνη και να βράσουμε νεράκι εκεί.
 7. little lamb

  Mombie.

  Και άλλο το να μην κοιμάται καθόλου ανάμεσα σε αυτές τις δύο ώρες και να το πηγαίνει σερί, χαχα!
 8. little lamb

  Mombie.

  (ανά 24ωρο είναι αυτά τα μλ)
 9. little lamb

  Mombie.

  Ναι και η γιατρός θέλει να θηλάσουμε αποκλειστικά, είναι και σύμβουλος. Ήδη μειώσαμε το συμπλήρωμα. Απλά το μωρό ήταν πολύ μικρό και μάλιστα για πολύ καιρό έχανε βάρος. Τώρα είναι 3300 και είναι 45 ημερών. Στην αρχή έπαιρνε 180 μλ συμπλήρωμα, δεν έπαιρνε βάρος και το κάναμε 250. Πάλι δεν έπαιρνε και το κάναμε 300. Τώρα παίρνει και το κατεβάσαμε πάλι στα 250 με στόχο αν έχει πάρει βάρος να μειωθεί κι άλλο.
 10. little lamb

  Mombie.

  Εμάς αν την πάρει ο ύπνος κοιμάται, έχει τύχει και 6 ώρες να κοιμηθεί αν δεν ακούσω το ξυπνητήρι. Το ότι κοιμάται για μία ώρα το λέω επειδή πρέπει εμείς να την ξυπνήσουμε με το ζόρι. Δηλαδή πολλές φορές που είναι ξύπνια και γλαρώνει αλλά κοντεύει η ώρα του επόμενου γεύματος δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί αν κοιμηθεί τη λυπάμαι να την ξυπνήσω σε μισή ώρα ενώ κοιμάται μια χαρά η καημένη, οπότε ταΐζω νωρίτερα κ το πάμε σερί για να κοιμηθεί υποτίθεται μετά. Περνάνε έτσι 2 ώρες πάλι κι αν αργήσει να γλαρώσει κοντεύει πάλι το επόμενο και ξαναταΐζω νωρίτερα για να κοιμηθεί υποτίθεται μετά. Ε μια φορά λοιπόν δεν πέτυχε ούτε με τη δεύτερη κ πήγε 6 το πρωί! Κάπως έτσι μπλέκω, δεν μου φταίει το μωρό δηλαδή που μπορεί και να κοιμηθεί μια χαρά, αλλά το πρόγραμμα! Γιατί πάνω που κοιμήθηκε πρέπει να το ξυπνήσω ίσως και σε λιγότερο από ώρα. Γι'αυτό λέω πως όταν κόψω το συμπλήρωμα θα λυθούν κάποια θέματα, θα θηλάζει όποτε θέλει και όσο θέλει! Ναι αυτό είπα εξ αρχής, είναι για αργότερα αυτά και είναι μικρό ακόμα. Αυτό ρωτούσα βασικά, πότε αρχίζει το πρόγραμμα, δεν έλεγα να το εφαρμόσω από τώρα. Γιατί όντως μου φαίνεται μη εφαρμόσιμο. Εξάλλου αυτό που λες "στον βραδινό ύπνο και να ξυπνήσουμε στη μία ώρα τρώμε και ξανακοιμόμαστε" εμάς το κάνει τη μέρα! Υποθέτω πως η διαφορά θα φανεί όταν αρχίσει να μένει ξύπνιο τη μέρα, τώρα που κοιμάται σχεδόν συνέχεια είναι αλλιώς. Ούτε ο "μεσημεριανός ύπνος" που λες υπάρχει ακόμα, μάλλον είναι αργότερα αυτά. Μπερδεύτηκα επειδή η συζήτηση ήταν για το πρώτο τρίμηνο και έχει περάσει το μισό (ενάμισης μήνας) αλλά μάλλον όλα αυτά είναι προς το τέλος του τριμήνου.
 11. little lamb

  Mombie.

  Βασικά νόμιζα πως η ρουτίνα καθιερώνεται όταν σταματά το νυχτερινό γεύμα, οπότε ο νυχτερινός ύπνος είναι μεγαλύτερος. Αλλιώς δεν μου φαίνεται να έχει και πολύ νόημα, και να κοιμηθεί έτσι κι αλλιώς για μία ώρα θα είναι οπότε σε αυτή τη φάση δεν θα αλλάξει και κάτι φοβερό! Γιατἰ όμως τη μέρα κοιμούνται χωρίς ρουτίνες κλπ; Ξέρει κανείς;
 12. little lamb

  Mombie.

  Ναι βασικά νομίζω είναι απλά μικρή. Τον θηλασμό ξαπλωτή τον κάνω κάποιες φορές αν δεν αντέχω καθόλου και φυσικά με παίρνει ο ύπνος (οκ ως εδώ) αλλά όταν ξυπνήσω μπορεί να της έχει βγει η θηλή από το στόμα κ δεν ξέρω πότε βγήκε. Μπορεί να έφαγε μόνο 10 λεπτά ας πούμε. Και δεν είμαστε ακόμα σε φάση "τρώει όσο θέλει", πρέπει μία ώρα με το ρολόι. Όταν είπα στο γιατρό για το κλάμμα μεταξύ 11-3 είπε απλά ότι είναι συνηθισμένο και να βάζουμε εκείνη την ώρα λευκούς ήχους (δεν το έχουμε κάνει όμως) Και όντως δεν νομίζω ότι υποφέρει από κάτι, γιατί δεν κλαίει σσυνεχόμενα ούτε σπαραχτικά, απλά σαν να θελει να δηλώσει την παρουσία της. Και με αγκαλιά και ακόμα καλύτερα περπάτημα σταματάει. Έχει τύχει βέβαια και σπαραχτικό κλάμμα για ώρα αλλά όχι συχνά. Και σταματάει βάζοντάς τη στο στήθος.
 13. little lamb

  Mombie.

  Δεν έχω παρατηρήσει ακριβώς, νομίζω τρώει από το στήθος μία ώρα, μετά παίρνει συμπλήρωμα, αντλώ κλπ (2 ώρες παίρνουν αυτά) κ λίγο μετά τις 11 κανονικά θα κοιμόταν (τη μέρα έτσι γίνεται δηλαδή, μόλις τελειώσουν αυτά την παίρνει ο ύπνος). Το κακό είναι ότι ενώ γενικά στο στήθος την παίρνει ο ύπνος, με το συμπλήρωμα ξεσηκώνεται (ελπίζω να το κόψουμε σύντομα -υποτίθεται έτσι θα γίνει τώρα που παίρνει σιγά σιγά βάρος) Τέλος πάντων αν κοιμηθεί τότε κοιμάται ελάχιστα, κανα μισάωρο το πολύ και ξαφνικά ξυπνάει και κλαίει πολύ κ τη βάζω στο στήθος. Μπορεί να κάτσει εκεί 12 παρά με 1.15 (το ενώνει ουσιαστικά με το επόμενο γεύμα και κλαίει αν τη σταματήσω). Και μετά πάλι μπορεί (όχι πάντα) να μην κοιμάται και να καταφέρουμε να την κοιμήσουμε κατά τις 3. Ή κι αν δεν θέλει στήθος κάθεται απλά αγκαλιά και κοιταζόμαστε επ'αόριστον. Και βασικά δεν είναι πάντα ότι δεν κοιμάται, μερικές φορές κοιμάται αλλά μόλις την ακουμπήσουμε σε οποιοδήποτε κρεβάτι πάλι κλαίει (και δίπλα μας δηλαδή, όχι μόνο στο κρεβατάκι της). Μπορεί να γίνει 5 φορές αυτό μέχρι να κοιμηθεί τελικά. Μόνο τη νύχτα όμως αυτά. Τη μέρα κοιμάται σχεδόν συνέχεια όταν δεν τρώει (κυρίως στο ριλάξ και στην αλλαξιέρα ακουμπισμένη στο κρεβάτι) , οπότε ίσως γι'αυτό δεν νυστάζει. Το απόγευμα θα προσπαθούμε σιγά σιγά να την κρατάμε ξύπνια, αν και δεν ξέρω πώς. Ακόμα και οι κουδουνίστρες την υπνωτίζουν! Το πρωί μἐχρι το μεσημέρι όμως δεν επιδιώκω να είναι ξὐπνια, κοιμάμαι κι εγώ μεταξύ των γευμάτων, επειδή έχει προηγηθεί η νύχτα χωρίς ύπνο. Επίσης δεν κάνουμε ακόμα μπάνιο σε μπανάκι, μόνο την πλένουμε στον νιπτήρα στις αλλαγές πάνας. Πότε ξεκινάει το κανονικό μπάνιο; Είναι πολύ μικρή... Τα έγραψα λίγο μπερδεμένα, αλλά είναι επειδή ακριβώς δεν υπάρχει κάτι στάνταρ. Το καλό είναι ότι αντέχω, δηλαδή δεν νιώθω ζόμπι όπως λέει το θέμα, απλά είδα τα περί προγράμματος και χαλάρωσης και αναρωτήθηκα πότε ξεκινούν. Και βασικά δεν ξέρω γιατί τη μέρα κοιμάται μια χαρά χωρίς να χρειάζεται χαλάρωση κλπ και τη νύχτα όχι. Φοβάται το σκοτάδι; Την ησυχία; Ποιος ξέρει... Επίσης αν κοιμηθεί μπορεί να ακούσει έναν θόρυβο και να ξυπνήσει και να μην ηρεμεί, οπότε εκεί δεν βοηθάει η ρουτίνα χαλάρωσης που είχε πριν.
 14. little lamb

  Mombie.

  Ναι τα ξέρω αυτά αλλά μάλλον είναι για αργότερα. Ξέρω ότι γίνονται για να χαλαρώσει εν όψει του βραδινού ύνπου, απλά δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα αφού ο βραδινός ύπνος δεν έχει κάτι διαφορετικό από τους ημερήσιους, πάλι για 1-1μιση ώρα είναι. Μάλλον αυτά είναι για αργότερα που ο βραδινός θα διαρκεί παραπάνω. Επίσης αυτό που λένε να μην ανάβουμε φώτα κλπ για να μην ξεσηκώνεται και να μην ξυπνάει προϋποθέτει ότι ήδη έχει κοιμηθεί, που σε εμάς δεν συμβαίνει. Το πάει σερί ξύπνια μέχρι τις 3, καμιά φορά και μέχρι τις 6, οπότε από τι να μην ξεσηκωθεί; Χαχα!
 15. little lamb

  Mombie.

  Α οκ! Εμάς δεν ισχύει αυτό, κοιμάται τυχαία. Ίσως κοιμάται και ευκολότερα τη μέρα, ειδικά όταν μας ακούει να μιλάμε, παρά τη νύχτα. Γι'αυτό απορούσα, αφού δεν διαρκεί παραπάνω, γιατί τον ξεχωρίζουμε από τους άλλους ύπνους και κάνουμε μπάνιο ειδικά πριν από αυτόν κλπ. Ίσως είναι μικρό ακόμα το δικό μας.
 16. little lamb

  Mombie.

  Η απορία μου, που δεν την έχω εκφράσει πολύ καλά, είναι αν αυτός ο ύπνος είναι "νυχτερινός"με την έννοια ότι διαρκεί κιόλας πιο πολύ, ή είναι κι αυτός μία-μιάμιση ώρα όπως οι υπόλοιποι ύπνοι. Αυτό εννοώ αν υπάρχει διαφορά μέρας και νύχτας.