kotsifikos

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  3.284
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  90

kotsifikos last won the day on Σεπτέμβριος 28

kotsifikos had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

3.326 Excellent

Περισσότερα για την/τον kotsifikos

 • Rank
  Δοκιμή

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Εγώ αυτό που έκανα και κάνω στα λάθη του (πέρυσι λάθος φορά, φέτος ορθογραφία και ωραία γράμματα) , είναι να του ζητήσω να κοιτάξει ξανά την άσκηση του και αν θεωρεί πως είναι εντάξει να το πάει έτσι στην δασκάλα του, τις φορές που λέει πως είναι εντάξει το αφήνω να το πάει έτσι στην δασκάλα, οπότε και την διόρθωση την κάνει εκείνη. Πέρυσι υπενθύμιζα τον σωστό τρόπο όμως ως εκεί. Προσωπικά προτιμώ να είναι ο ίδιος υπεύθυνος για τις εργασίες του και να μη περιμένει εμένα να βλέπω τα λάθη του, να το κάνει μόνος του, το ίδιο έχω ζητήσει στις δασκάλες της μελέτης, το βλέπω και σαν μία καλή ευκαιρία να μάθει να ''αξιολογεί'' τον εαυτό του. Στο σβήσιμο εμάς η δασκάλα πέρυσι ήταν κάθετη να μη γίνεται, και για να είμαι ειλικρινής συμφωνώ, σε εμένα προσωπικά θα φαίνονταν σαν να ακυρώνω την όποια προσπάθεια έχει κάνει . Για να μη παρεξηγηθώ δε λέω πως όποιος γονιός σβήνει το κάνει για αυτό, λέω πως σε εμένα δημιουργείται αυτή η αίσθηση.
 2. Εγώ δεν του έσβησα ποτέ κάτι, αυτή την οδηγία είχε δώσει η δασκάλα του, όπως και η @vtgian του υπενθύμιζα τον σωστό τρόπο όμως μέχρι εκεί . Το ζήτημα είναι να μάθει μόνο του να γράφει σωστά, αυτό σημαίνει πως αν εμείς διορθώσουμε αυτό που κάνει δεν θα βοηθηθεί.
 3. Παιδοπνευμονολόγος το έχει δει το παιδί? Αν όχι θα πρέπει να το προγραμματίσετε άμεσα καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να σας βοηθήσει.

 4. Διαφημίσεις


 5. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις τέτοια τιμή στην Αττική. Μπορείς είτε να δεις τις εναλλακτικές που προτείνουν τα κορίτσια πιο πάνω είτε να σκεφτείς αντί για πλήρες γεύμα να είχατε κάτι τύπου fingerfood . Πάντως τα κόστη έχουν αλλάξει πολυ σε σχέση με πριν 8-5 χρόνια που ήμασταν στην καρδιά της κρίσης .
 6. Πράγματι αυτό με τα σύμβολα το έχω προσέξει και με τον γιο μου, ισχύει ότι σκαλώνουν στα σύμβολα .
 7. Εγώ απαντάω σε ότι ρωτάει , με πολύ πολύ απλό τρόπο βέβαια ώστε να μπορέσει και ο ίδιος να το καταλάβει.
 8. Δε νομίζω ότι κατάλαβες τι λέω. Δεν ανέφερα κάπου ότι δεν πρέπει να εξηγούμε και να απαντάμε στο παιδιά μας, είπα πως ένας γονιός δεν γίνεται να έχει τον ρόλο του δασκάλου (να μάθει στο παιδί πως να γράφει-διαβάζει-τα νούμερα-πως να κάνει προσθέσεις και αφαιρέσεις κ.α ) καθώς το σύστημα του σχολείου είναι διαφορετικό, ήταν πολύ ξεκάθαρη η απάντηση μου. Αφορούσε αποκλειστικά το διδακτικό κομμάτι της δασκάλας. Επίσης, είναι διαφορετικό να κάνει κάποιος πράγματα επειδή θέλει το παιδί να προχωρήσει μαθησιακά στην πρώτη δημοτικού -η οποία είναι πολύ σημαντική τάξη - και άλλο πχ να μαθαίνει για τους πλανήτες επειδή του αρέσει το διάβασμα. Δεν έχει σχέση η παρέμβαση του γονέα διδακτικά στο σχολείο με την παρότρυνση να εμπλουτίσει ένα παιδί τις γενικές του γνώσεις.
 9. Στην τάξη του γιου μου ήταν 16 παιδιά, υπήρχε παιδί που δεν μιλούσε καν την γλώσσα, υπήρχαν παιδιά με μαθησιακά, ήταν πρακτικά αδύνατο για τη δασκάλα να προσαρμόσει το μάθημα της σύμφωνα με τις ανάγκες 16 διαφορετικών παιδιών. Σε αυτές τις περιπτώσεις μοιραία ''ρίχνουν ' το παιδί που είναι προχωρημένο, από πλευράς μου αυτό είναι απόλυτα κατανοητό. Στο σχολείο η δασκάλα του γιου μου έκανε ''βοηθούς'' της τα παιδιά που μαθησιακά σε υψηλότερο επίπεδο, αυτό για ένα πρωτάκι έχει μεγάλο ενδιαφέρον . Όταν λέω βοηθούς της δεν εννοώ φυσικά ότι τους έδινε ρόλο δασκάλου σε άλλο παιδί, αυτό θα ήταν καταστροφικό για την σχέση των παιδιών. Πχ να μοιράσουν βιβλία, να μαζέψουν βιβλία, να διαβάσουν την εκφώνηση της άσκησης και άλλα τέτοια ανάλογα με την ημέρα πάντα. Στο κέντρο μελέτης διάβαζε με παιδιά της δευτέρας δημοτικού κάτι που τον ενθουσίαζε πάρα πολύ και μπορώ να πω πως βοήθησε ιδιαίτερα. Από δραστηριότητες πηγαίνει στο ωδείο μία φορά την εβδομάδα, έχουμε δώσε βαρύτητα στα αθλήματα η αλήθεια είναι καθώς επίσης βοηθούν να αναπτύξει σημαντικές ικανότητες. Τις ώρες που είναι σπίτι και βαριέται (να παίξει) θα πάρει ένα βιβλίο να διαβάσει, από λουκυ λουκ έως Ελληνική μυθολογία.
 10. Και εγώ νομίζω πως λένε συνολικά το ποσό. Εγώ έχω αποφασίσει ιδιαίτερα στην ξένη γλώσσα..θα δείξει βέβαια όταν ξεκινήσει, σκέφτομαι είτε στο ξεκίνημα της Τρίτης δημοτικού είτε φέτος μετά τα Χριστούγεννα.
 11. Αν το παιδί προχωρήσει περισσότερο από όσο πρέπει σε σχέση με το επίπεδο της τάξης, παίρνει κανείς το ρίσκο να βαρεθεί, να μην έχει ενδιαφέρον η διδακτική ώρα. Ως συμβουλή το λέω αυτό, ο γιος μου αυτό είχε πάθει πέρυσι και δυσκόλευε πολύ την κατάσταση, καθώς όπως έλεγε ''αυτά που λέει η δασκάλα δεν έχουν ενδιαφέρον τα ξέρω''.. Όταν ένα εξάχρονο βαριέται μέσα στην τάξη πολυ πιθανό να αναστατωθεί και να προσπαθήσει να βρει κάτι άλλο να κάνει όση ώρα διδάσκουν αυτά τα ''βαρετά'' θέματα που το ίδιο γνωρίζει.
 12. Νομίζω πως προτρέχεις. Καλό είναι να μη κάνεις κάτι επιπλέον από αυτά που κάνει η δασκάλα,οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικό τους σύστημα και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αντί να το βοηθήσεις να το μπερδέψεις. Εσύ θες να κάνετε έξτρα δουλειά στον σπίτι για κάποιον λόγο συγκεκριμένο ?? Εγώ πέρυσι τίποτα περισσότερο δεν έκανα σπίτι πέρα από αυτά που έβαζε η δασκάλα.
 13. Και εμας κανονικά από σήμερα το ωράριο. Συνήθως νωρίτερα σχολάνε όταν δεν έχουν εκπαιδευτικούς για όλες τις θέσεις, είναι δυστυχώς σύνηθες αυτό. Εμάς μας είχε δώσει η δασκάλα του το εβδομαδιαίο πρόγραμμα που αναγράφονταν οι διδακτικές ώρες, τα μαθήματα και τα διαλείμματα.
 14. Εγώ ψάχνω από το πρωί και δεν βρήκα βιβλιοπωλείο που να τα ντύνει, όμως μόλις μίλησα με ένα βιβλιοπωλείο και πρότειναν αυτό που λες, δεν μπορώ να καταλάβω όμως, δεν θα βγαίνει??? Καλή αρχή σε όλα τα παιδάκια! Εξαρτάται από το σύστημα που έχει ο κάθε δάσκαλος, εμάς πέρυσι κάθε μεσημέρι έστελνε μεηλ με το τι έκαναν στο σχολείο και τι είχαν για την επόμενη ημέρα! Φοβερή ευκολία αυτό γιατί δεν ψάχναμε ποτέ τι πρέπει να διαβάσουν, ευτυχώς φέτος θα έχουν την ίδια δασκάλα!
 15. Απλά να έχεις στο νου σου πως τη Δευτέρα θα γίνεται χαμός! Εγώ πέρυσι δε το είχα σκεφτεί αυτό και πήγα να πάρω σχολικά κτλ και έπαθα σοκ, ήταν δύσκολο με τόσο κόσμο να ψωνίσω, χώρια που έφαγα τη μισή μου μέρα για αυτά γιατί είχε πολύ κόσμο σε όλα αυτά τα καταστήματα.
 16. Και εμένα που ο βαφτιστήρας μου είναι σε αυτή την ηλικία τέτοια ζητάει, σαν χθες θυμάμαι που ήταν 8-9 ετών και ήμασταν σε γνωστό παιχνιδάδικο για το δώρο του και ενώ του άρεσε το πειρατικό τότε μου έλεγε ''όχι νονά είναι ακριβό έχει 70(?) ευρώ''...αχ παλιές καλές εποχές! Τώρα πια κάθε φορά που παίρνω για να ρωτήσω κλαίω μέσα μου! χαχαχα