Συντονιστής Περιεχομένου

Super Moderators
  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

   11.206
  • Μελος απο

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

   2

  Συντονιστής Περιεχομένου last won the day on Δεκέμβριος 17 2018

  Συντονιστής Περιεχομένου had the most liked content!

  Συνεισφορα στο φορουμ

  103 Good

  Περισσότερα για την/τον Συντονιστής Περιεχομένου

  • Rank
   Συχνός Επισκ.

  Converted

  • Έχω εμπειρία/γνώσεις σε:
   πάρα πολλά ασήμαντα πράγματα

  Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

  7.629 εμφανίσεις προφίλ
  1. Συντονιστής Περιεχομένου

   Ξαφνικά, δε γυρίζει στο όνομα του!

   Γειά σας δείτε και εδώ
  2. Συντονιστής Περιεχομένου

   Sos αντικαταθλιπτικό στην εγκυμοσύνη

   γειά σας δείτε και άλλες δημοσιεύσεις εδώ https://parents.org.gr/forum/search/?q=ladose

  3. Διαφημίσεις


  4. Συντονιστής Περιεχομένου

   Selfharming σε έφηβη - βοήθεια

   Παρακαλούμε τα μέλη να σεβαστούν το ευαίσθητο θέμα που αντιμετωπίζει ο θεματοθέτης και να επικεντρώσουν στην επίλυση θεμάτων που έχουν να κάνουν με την έφηβη που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το θέμα του self harming. Το φόρουμ έχει δημιουργηθεί για την στήριξη των μελών & αναγνωστών. Οι δημοσιεύσεις που απομακρύναμε βρίσκονται εδώ
  5. Συντονιστής Περιεχομένου

   Selfharming σε έφηβη - βοήθεια

   Απομακρύνθηκε η πόλη όπως και τα αρχικά ονομάτων για να διατηρείται η ανωνυμία της συζήτησης. Ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό https://thepsychologist.bps.org.uk/volume-30/july-2017/apps-teenagers-who-are-self-harming https://calmharm.co.uk/ για να καταλάβετε πως στο εξωτερικό γίνεται προσπάθεια διαχείρισης των συναισθημάτων σε τέτοιες καταστάσεις. Διαβάστε για τους όρους self harming emotional dysregulation που είναι συνηθισμένη αιτία ακραίων συμπεριφορών, που προέρχονται από απελπισία και αδυναμία διαχειρισης των συναισθημάτων & απουσία καθοδήγησης στο πως να μπορούν να τα διαχειρίζονται. https://psychcentral.com/blog/childhood-behavioral/2020/01/emotional-dysregulation-in-children-and-teens#1 Κυρίως ενημερωθείτε πως το ότι η διαχείριση αυτών των συναισθημάτων έχει άμεση σχέση με την δυνατότητα να ελέγχουμε την σκέψη και τα συναισθήματά μας, μια δυνατότητα που μπορεί να γίνει δεξιότητα καθώς το μυαλό μας μπορεί να εκπαιδευτεί σε κάτι τέτοιο, η ψυχολογία διεθνώς χρησιμοποιεί από awareness ασκήσεις αναπνοής, εώς και ειδικές ουσίες που αλλάζουν τον βαθμό που μπορούμε να κάνουμε χρήση αυτής της δεξιότητας. Κάποιοι άνθρωποι και προσωπικότητες έχουν μειωμένη αυτή την δεξιότητα, χωρίς αυτό να είναι κάτι που κάνουν επίτηδες αλλά αντιθέτως έχει να κάνει με το πως λειτουργεί ο εγκέφαλος ή και το πως έχει επηρεαστεί ο εγκέφαλος από ψυχικά τραύματα ή τραυματικές εμπειρίες. Είναι αποδεδειγμένο από έρευνες ότι τραυματικές εμπειρίες και ptsd ή cptsd μειώνουν την ικανότητα εφαρμογής αυτής της δεξιότητας. Διαβάστε για το τι σημαίνει cptsd . Το πιο σημαντικό είναι να μην αισθανθεί η/ο έφηβος ότι φταίει για αυτές τις συμπεριφορές. Προκύπτουν από απελπισία, δεν είναι εύκολο να σταματήσουν εάν δεν διδαχτούν με συγκεκριμένους τρόπους πως θα υπερνικούν (και γιατί) σωματικά την βιοχημική διαδικασία της στιγμής που τα οδηγεί εκεί. Κάποιες φορές είναι η μόνη κατάσταση που τα παρηγορεί. Εάν τιμωρηθούν για τέτοιες συμπεριφορές το αποτέλεσμα μπορεί να είναι χειρότερο. Ειδικοί θα σας βοηθήσουν σίγουρα, ευχόμαστε σύντομα να βρείτε κατάλληλα εκπαιδευμένους ειδικούς στην περιοχή σας, ξεκινήσετε από τον δήμο που συνήθως έχει κάποιο άτομο. Ζητήστε συγκεκριμένες τεχνικές που θα εξοπλίσουν άμεσα με εργαλεία το παιδί σας και εσάς.
  6. Συντονιστής Περιεχομένου

   Βλεμματική επαφή

   Γειά σας δείτε και εδώ εάν επιθυμείτε πληροφορίες για θέματα σχετικά με το φάσμα του αυτισμού
  7. Συντονιστής Περιεχομένου

   Απορίες για θυρεοειδίτιδα hashimoto

   https://parents.org.gr/forum/tags/χασιμότο/ γεια σας δείτε κ εδώ
  8. Συντονιστής Περιεχομένου

   Η πρώτη μου δημοσίευση !!

   https://parents.org.gr/forum/discover/unread/ γεια σας πατώντας εδώ βλέπετε τις νέες δημοσιεύσεις Για τους πολύποδες παρακαλούμε δημοσιεύστε εκ νέου εδω Για θέματα λαπαροσκόπησης δείτε εδω https://parents.org.gr/forum/tags/λαπαροσκόπηση/
  9. Συντονιστής Περιεχομένου

   δωρο δασκαλας

   μεταφέρθηκαν κάποιες δημοσιεύσεις στο θέμα https://parents.org.gr/forum/topic/91310-koronoios-kai-proliptika-metra/ γιατί εδώ ήταν off topic Καλημέρα!
  10. Συντονιστής Περιεχομένου

   Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

   Μεταφέρθηκαν εδώ κάποιες δημοσιεύσεις από το θέμα "δώρα δασκάλας" όπου ήταν off topic Καλημέρα!
  11. Συντονιστής Περιεχομένου

   Τραύμα τοκετού / τραυματικός τοκετός

   Γειά σας. Για να μην υπάρχει δυσφήμιση, θα πρέπει να μην φωτογραφίζεται/ταυτοποιείται το φυσικό πρόσωπο. Εάν από τα χαρακτηριστικά (τα αρχικά σε συνδυασμό με ειδικότητα και πόλη, περιοχή κλπ) αναγνωρίζεται η ταυτότητά/όνομά του, είναι δυσφήμιση. Οποιοσδήποτε επιθυμεί πληροφορίες μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μας μέσω πμ.
  12. Συντονιστής Περιεχομένου

   2,5 μηνών θηλασμός και υποκατάστατο τι να κάνω;

   Γειά σας δείτε και πιο κάτω την λίστα , για να δημοσιεύσετε στοιχεια που θα βοηθήσουν να πάρετε καλύτερες απαντήσεις Εάν θέλετε να επιτύχετε εδραίωση θηλασμού, αυτές οι μέρες είναι κρίσιμες και θα είναι σημαντικό να λάβετε καθοδήγηση από κοντά από πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού. Μόνο αυτή/αυτός μπορεί να σας επιβεβαιώσει πραγματικά ότι οι θηλασμοί του βρέφους σας είναι αποτελεσματικοί, κάτι το οποίο είναι ίσως και πιο σημαντικό από την διάρκειά των θηλασμών και την συχνότητά τους. Επίσης το να επιβεβαιωθεί ότι οι θηλασμοί είναι αποτελεσματικοί, θα βοηθήσει να μην αποκτήσετε προβλήματα με τις θηλές ή τους μαστούς από λάθος πιάσιμο θηλής ή θέματα με την παραγωτή. Θα είναι αδύνατο να επιβεβαιώσετε μέσω ενός φόρουμ την αποτελεσματικότητα των θηλασμών, οι συμβουλές που θα λάβετε εδώ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν επίσκεψη ειδικού πιστοποιημένου σύμβουλου θηλασμού . Υπάρχουν παιδίατροι IBCLC αλλά και σκέτοι σύμβουλοι θηλασμού. Επίσης σημαντικός λόγος για να μην αργήσετε μια τέτοια επίσκεψη, είναι ότι κάθε ημέρα που το μωρό θηλάζει αναποτελεσματικά, μειώνονται οι δυνάμεις του για να αντλήσει περισσότερο γάλα. Η μειωμένη διάρκεια θηλασμού στο νεογέννητο δεν είναι απαραίτητα ένδειξη χορτασμού, ο θηλασμός είναι μια "εργασία" για το μωρό που απαιτεί ενέργεια. Υπάρχει δηλαδή και η περίπτωση ένα μωρό να δείχνει ικανοποιημένο και να κοιμάται, επειδή έχει κουραστεί! Η έγκαιρη παρέμβαση μπορεί να βοηθήσει να διορθωθούν μικρά αλλά κρίσιμα κριτήρια κατά την διάρκεια των θηλασμών των πρώτων ημερών /εβδομάδων και έτσι να επιτευχθεί η εδραίωση του θηλασμού. Δείτε εδώ λίστα: https://parents.org.gr/2018/05/22/paidiatroi-pistopoiimenoi-symvoyloi-thilasmoy-ibclc/ Θυμηθείτε ότι το στήθος σας όταν θα έχει "σωστή χρήση" από το μωρό (δηλαδή αποτελεσματικό θηλασμό και επαρκή ερεθίσματα θηλασμού) μπορεί να προσαρμοστεί στην ποσότητα που το μωρό έχει ανάγκη. Εάν αισθάνεστε ότι δεν έχετε αρκετό γάλα, πρέπει να επιβεβαιώσετε και ότι όντως δεν έχετε αρκετό γάλα (ζυγίσεις και κρίση παιδιάτρου & αποκλεισμός άλλης αιτίας μη επαρκούς πρόσληψης βάρους πχ ουρολοίμωξη ή άλλη αιτία σε σχέση με το γαστρεντερολογικό). Δείτε εδώ επίσης και άλλες πληροφορίες για γαλακταγωγές τροφές κα. https://parents.org.gr/2016/02/03/sos-neoi-goneis/ Την παρακάτω λίστα κριτηρίων θα την χρειαστείτε έτσι και αλλιώς εάν συμβουλευτείτε ειδικό:
  13. Σε λογαριασμούς που εξαιτίας παλαιότητας και αυξημένης συμμετοχής σε βάθος χρόνου έχει αποκλειστεί η πιθανότητα να γίνεται εσκεμμένη διαφήμιση/κατάχρηση του φόρουμ, επιτρέπεται κανονικότατα να αναφερθείτε σε ειδικότητες. Είμασε στην διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.
  14. Συντονιστής Περιεχομένου

   Θρόμβοφιλια και εμβόλιο COVID

   Γειά σας αν μπορείτε διευκρινίστε τον τύπο της θρομφοβιλίας, εάν είναι παθολογική (δηλαδή εάν καποια στιγμη είχατε πάθει θρόμβωση κλπ) ή εάν έχετε κάποια διάγνωση αιματολογικής εξέτασης, με προδιάθεση για θρομφοβιλία αλλά χωρίς περιστατικό. @Βασίλειος Χατζηαντωνίου κάνουμε tag και τον κ. Χατζηαντωνίου (MD, PhD Αιματολόγος, Ειδ. στην Αιματολογία της κύησης/ Θρομβοεμβολική νόσο) στην περίπτωση που θα ήθελε να τοποθετήσει εδώ κάποια σχετικά κείμενα ή άρθρα για το θέμα.