Mama_Anesti_

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  2.700
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  40

Mama_Anesti_ last won the day on Μάιος 22

Mama_Anesti_ had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

1.917 Excellent

2 ακόλουθοι

Περισσότερα για την/τον Mama_Anesti_

 • Rank
  Δοκιμή

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

3.902 εμφανίσεις προφίλ
 1. Υπάρχουν ειδικές κρέμες δεν θυμάμαι ποια έβαζα αλλά θυμάμαι πως μόνιμα η κοιλιά μου γυαλιζε! Εντέλει δεν έκανα ραγαδες.
 2. Τι πράγματα να δώσεις άραγε αργότερα πέρα από ρούχα?! Ποδήλατο, πατίνι και κάποια παιχνίδια αν είναι σε καλή κατάσταση τα δίνεις. Αργότερα τα παιδιά ανεξαρτητοποιουνται αρκετά δεν χρειάζονται κούνια, καρέκλα κι φαγητού, καρότσια κτλ. Και ό,τι χρησιμοποιούν το κρατάν περισσότερο καιρο. Δεν το διάβασα! Συγχαρητήρια λοιπόν! Πως είσαι? Είναι διαφορετικες οι δύο εγκυμοσύνες?

 3. Διαφημίσεις


 4. Το γεγονός πως τα κρατάει σημαίνει πως το ελέγχει άρα οργανικά είναι ετοιμος. Πιστεύω πως μπερδεύεται επειδή συνεχίζει να φορά πάνα -μια ρουτίνα που την ξέρει- και έχει εναλλακτική. Συνήθως στην εκπαίδευση υπενθυμίζουμε κάθε μία δύο ώρες μέσα στην μέρα και εντάσσουμε το γιογιό/τουαλέτα στην ρουτίνα μας , δηλ παμε μόλις ξυπνήσουμε, πριν τον μεσημεριανό ύπνο, πριν την βόλτα, πριν τον βραδυνό ύπνο. Μπορείς να αντικαταστήσεις τις πάνες με πάνες βρακάκι για έξω και να τον πηγαίνεις τουαλέτα σαν να φορά εσωρουχο ή αν έχεις την άνεση να μείνετε μία δύο μέρες μέσα με σύντομες βόλτες.
 5. Καλησπέρα! Να σου ζήσει το μωράκι, να το χαίρεσαι! Η γκρίνια ίσως οφείλεται στα δόντια ίσως και σε αναπτυξιακό άλμα (αν διαβάσεις σχετικά θα καταλάβεις) που λαμβάνει χώρα γύρω στους τρεις μήνες. Για τα δόντια υπάρχουν κρεμουλες ρωτά το γιατρό σου να σου προτείνει κάποια. Συνήθως γύρω στους 6 μήνες εμφανίζονται τα πρώτα δόντια. Κι εγώ θυμαμαι πως έβλεπα κάτι ασπράκια στα ούλα αλλά τελικά το πρώτο δόντι βγήκε επτά μηνών.
 6. Η διαδικασια είναι να υπενθυμίζουμε κάθε μία δύο ώρες για τουαλέτα κ ίσως στην αρχή να χρειαστεί να πηγαίνετε μαζί. Μόνο τα πρωινά φοράει εσώρουχα? Την υπόλοιπη μέρα είναι με πάνα? Μήπως αυτό τον μπερδεύει? Μπορείς να δώσεις και αλλού είδους κίνητρα, πχ μια ωραία σαπουνοθηκη να πατάει, μια πετσετουλα που να του αρέσει, χρωματιστό νερό στο καζανάκι, σκαλάκι για το νιπτήρα ώστε να είναι ανεξάρτητος κτλ. Ίσως να βολεύεται και όρθιος στην λεκάνη ή με καθίσματακι. Καλησπέρα! Σε τι φάση εκπαίδευσης είστε σήμερα? Από ότι διάβασα φαίνεται έτοιμη, ίσως να ξεχνιέται λιγάκι ή να την αγχωνουν οι αλλαγές περιβάλλοντος. Εσείς πώς τα πάτε?
 7. Μπορεί και να το πει, δεν είναι απίθανο. Τα παιδιά εχουν μια συγκεκριμένη ρουτίνα (στην περίπτωση μας την πάνα) που τα βολεύει και ίσως να μην θέλουν να ξεβολευτουν. Το ίδιο όμως μπορεί να πουν και για άλλα θέματα πχ για την αλλαγή δωματίου, για το θηλασμό, για το σχολείο αργότερα κτλ. Καλό είναι, εν πρώτης, να κατανοησει ο γονιός πως η οποιαδήποτε αλλαγή (που ξεβολευει κι εμάς για να είμαστε ειλικρινείς) γίνεται προς όφελος του παιδιού. Αλλάξουν οι συνήθειές μας γιατί τα παιδιά μεγαλώνουν και έχουν άλλες ανάγκες συναισθηματικές ή πρακτικες. Έπειτα, δεν είναι πιεση να δωσουμε στο παιδί μια ώθηση να αλλάξει μια συνηθεια. Για την πάνα συγκεκριμένα προετοιμάζουμε λεκτικά το παιδί και όταν βρεθεί η κατάλληλη στιγμή προχωράμε. Εξηγούμε γιατί φοράμε εσώρουχα πλέον (για να είμαστε στεγνοί και καθαροί) και δίνουμε μια νέα ενδιαφέρουσα ρουτίνα στο παιδί. Πχ σαπουνακι, πετσετάκι της αρεσκείας του, καζανάκι με χρωματιστό νερό, σκαλάκι για το νιπτήρα κτλ. Θεωρώ πως μια ήπια αντίδραση στην αλλαγη είναι φυσιολογική, το ίδιο δεν δυσανασχετουμε κι εμείς αν μας αλλάξουν το πρόγραμμα? Σημαντικό είναι να νιώθουμε εμείς οι μεγάλοι σιγουριά και να δωσουμε στο παιδί χρόνο να προσαρμοστεί ομαλά.
 8. Μπορείς να ξεκινήσεις αρχικά από τα κακα αφού σου τα λέει. Ο δικός μου έβγαλε πάνα κοντά ηλικιακα με την δική σου, δύο χρόνων και ξεκινήσαμε πολύ χαλαρά από τα κακα. Όταν σου λέει πως θέλει την βάζεις στο γιογιό (εμείς προτιμησαμε την λεκάνη με καθίσματακι με χερούλια στο πλάι, σκαλί για να ανεβοκατεβαινει μόνος και να ακουμπά τα ποδαράκια όταν καθοταν). Μπορείς να της δώσεις κάτι να ασχολείται. Περνούσαμε πολλη ώρα έτσι μέσα στο μπάνιο στην αρχη αλλά ουσιαστικά αποτέλεσμα είδα όταν ήταν έτοιμος να κάνει και τον έβαζα γρήγορα στην λεκάνη για να κάνει την σύνδεση. Γιογιό προσωπικά σε δωμάτιο πέραν του μπάνιου δεν θα έβαζα. Γενικά στην εκπαίδευση για τσισα πηγαίνουμε συχνά το παιδί στην τουαλέτα κάθε μία δύο ώρες ανάλογα πόσο αντέχει, τα υγρά που έχει πιει κτλ. Βοηθάει να πηγαίνει και κάποιες ώρες σταθερές ως ρουτίνα πχ όταν ξυπνάει, πριν την βόλτα, πριν τον ύπνο κτλ. Στις αποτυχίες δεν μαλώνουμε, λέμε ήρεμα πως την επόμενη φορά θα προλάβει κτλ. Ακόμα μπορείς να έχεις μπόλικες αλλαξιες, υποστρώματα για έπιπλα όπου χρειάζεται πχ καναπές, έτοιμα καθαριστικά. Φαίνεται έτοιμη τουλάχιστον για τα κακα.
 9. Καλησπέρα! Δείχνει έτοιμος. Κι εγώ δεν θα πρότεινα να ξεκινήσουν μαζί ο μεγάλος με τον μεσαίο γιατί το πιθανότερο είναι ο μεσαίος να μην είναι έτοιμος. Αν θέλει να κάθεται λιγάκι στο γιογιό χωρίς πίεση πιστεύω δεν θα υπάρχει θεμα με τον μεγάλο. Για το έξω για σύντομες βόλτες μπορείς να δοκιμάσεις και χωρίς πάνα, να έχει πάει τουαλέτα πριν βγείτε. Διαφορετικά μπορείς να πάρεις και πάνες βρακάκι για έξω αν σε βολεύουν. Το πρώτο διάστημα που αναφέρεις μπορεί να είναι απο δύο τρεις μέρες μεχρι μία, δυο εβδομάδες. Γιογιό θα έλεγα να πάρετε νέο της αρεσκείας του. Το παλιό ίσως να το έχει συνδέσει αρνητικά. Γενικά υπενθυμίζεις κάθε μία δύο ώρες ανάλογα πόσο κρατιέται στην αρχή, πάτε τουαλέτα όταν ξυπνάει, πριν κοιμηθεί και πριν βγειτε σαν ρουτίνα. Καλό είναι να έχεις έτοιμα τα καθαριστικά σου ώστε να μην χάνεις χρόνο, μπόλικες αλλαξιες κ υποστρωματα για καναπέ ή υφασμάτινες καρέκλες κτλ. Για αργότερα όταν θα βγάλει πάνα το βραδυ μπορείς να στρώνεις υπόστρωμα σεντόνι, υπόστρωμα σεντόνι ώστε αν βραχεί μέσα στην νύχτα απλά μαζεύεις τα λερωμένα και έχεις έτοιμο κρεβάτι!
 10. Mama_Anesti_

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Αποφασίστηκε? Έχω μέρες να διαβάσω σχετικά με τον κορονοιο και φαίνεται έχω μείνει πίσω. Σκέψεις για κατάργηση των πιστοποιητικών είχα διαβάζει παλιότερα. Λέτε να γίνει τόσο γρήγορα η επιστροφή στην κανονικότητα?
 11. Αποφάσισε πότε βολεύει εσένα από θέμα χρόνου, καιρού κτλ. Έπειτα αγοραστε μαζί εσώρουχα που να του αρέσουν, κάντε την συζήτηση και βγάλτε την πάνα. Κι εγώ πιστεύω πως χωρίς πάνα θα μπορέσει να αντιληφθεί καλύτερα τι γίνεται, θα του αρέσει ή αίσθηση του ρούχου, θα είναι στεγνός και αν βραχεί θα θέλει να αλλαξει αμέσως. Για τα κακα μπορείς να τον βάζεις να κάθεται σε γιογιό/λεκάνη όταν βλέπεις πως θέλει με παιχνιδάκια που θα εμφανίζεις μόνο τότε/ με αυτοκόλλητα που θα κολλάει στα πλακάκια κτλ. Για τα τσισα υπενθυμίζεις κάθε μία δύο ώρες ανάλογα πόσο κρατιέται, αν έχει πιει νερά κτλ. Επίσης δοκιμάσε να τον βάλεις όρθιο μπορεί να τον βολεύει καλύτερα. Αν διαλέξετε λεκάνη μπορείς να βάλεις στο καζανάκι εκείνα τα καθαριστικά που αλλάζουν το χρώμα του νερού ώστε να είναι ένα κίνητρο για εκείνον στην αρχή να κάνει και να πατήσει το καζανάκι να δει το χρωματιστό νερό. Έχε ετοιμα τα καθαριστικά σου, μπόλικες καθαρές αλλαξιες και σελτεδακια για το κρεβάτι/ τον καναπέ/τις καρέκλες αν θες.
 12. Δεν είπα πως είναι κακό, προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερο θέμα με τις οθόνες, σε λογικά πλαίσια. Είπα πως θεωρητικά θα προτιμούσα να έκανε κάτι πιο διαδραστικό. Θα συμφωνήσω πως το ελευθερο παιχνίδι λείπει στα παιδιά, κάτι τέτοιο δεν ξέρω πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέσα από ψηφιακά μέσα μιας και η θεματοθετρια κατάλαβα πως ενδιαφέρεται για απασχόληση εξ αποστάσεως. Like! Προσπαθώ ώρα αλλά δεν μπορώ να πατήσω λαϊκ στο σχόλιο.
 13. Κι εγώ έχω παιδί μικρότερο που δεν πάει δημοτικό αλλά θα ήθελα να πω κάποιες σκέψεις ώστε να δεις ποικίλες γνώμες του αγοραστικού κοινού. Προσωπικά δεν θα ήθελα να έχει μαθήματα το σκ αλλά θα προτιμουσα πχ την μια ώρα που θα έβλεπε παιδικά να έκανε κάτι διαδραστικό και διασκεδαστικό, σίγουρα όχι σε καθημερινή βάση. Για το ποσό που ρωτάς δεν ξέρω να σου απαντήσω γιατί γενικά δεν γνωρίζω αντίστοιχα τιμές για ωριαία μαθήματα ή δραστηριότητες. Νομίζω έχει να κάνει και ο τρόπος που προσφέρεται η υπηρεσία, άλλο η φυσική παρουσία άλλο διαδικτυακα. Το ομαδικό μάθημα σίγουρα θα είναι πιο διασκεδαστικό για τα παιδιά. Επίσης σκέψου και σε ποιες ηλικίες θέλεις να απευθυνθείς.
 14. Mama_Anesti_

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  Δεν ξέρω για να σου πω την αλήθεια. Γρήγορη ανάρρωση ευχομαι! Τι συμπτώματα έχετε?
 15. Mama_Anesti_

  Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

  @Super.mum να σου ζήσει το μωράκι!!! Να χαίρεσαι όλη σου την οικογένεια!