elemaxi

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  419
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

103 Good

Περισσότερα για την/τον elemaxi

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Converted

 • Περιοχή
  Αθήνα

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Συνδέθηκα μόνο και μόνο για να σου πω μπράβο για την τελευταία παράγραφο και σε αυτό φαίνεται όλη η σπουδαιότητα ενός σχολείου!!!
 2. Αχ, ίδιοι προβληματισμοί, ίδια άγχη τελικά βλέπω ότι μοιραζόμαστε αρκετοί γονείς. Τα summer camp δεν το βλέπω να ανοίγουν φέτος αλλά και να άνοιγαν εκτός του ότι θα σκεφτόμουν πάρα πολύ αν θα στείλω το μεγάλο μου παιδί, δεν λύνεται και πάλι το πρόβλημα μου γιατί έχω και μικρό παιδάκι που πηγαίνει παιδικό σταθμό. Φύλαξη με κοπέλα είχαμε περιστασιακά δυο -τρεις μέρες για τον μικρό όταν αρρώσταινε, δυστυχώς δεν αντέχουμε οικονομικά καθημερινή φύλαξη δυο παιδιών για ένα διάστημα ούτε ξέρω πόσο. Βέβαια και γω όπως είπες και συ @annoulen προβληματίζομαι για λόγους ασφάλειας με την εξωτερική βοήθεια γιατί η κοπέλα που έχουμε δεν οδηγάει και μετακινείται με ΜΜΜ. Γιαγιά - παππούς πολύ μακρυά, ποτέ δεν είχα τέτοιου είδους βοήθεια ούτως ή άλλως. Αυτό που βλέπω εγώ σαν λύση για μας είναι μάλλον να αρχίσω να δουλεύω εγώ περιστασιακά και ο σύζυγος να καλύπτει τις άλλες μέρες με δικές του άδειες (αν του μείνουν) και με ότι οικονομικό κόστος θα έχει αυτό. Υποτίθεται ότι φέτος θα ανοίξουν και πιο νωρίς τα σχολεία.
 3. Διευκρινίσεις για την άδεια ειδικού σκοπού παρέχει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας, η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η άδεια ειδικού σκοπού του άρθρου 4 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 55) συναρτάται με την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των μονάδων/δομών παροχής φροντίδας ή εκπαίδευσης, όπου είναι εγγεγραμμένα ή φοιτούν τα τέκνα και χορηγείται υπό τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις για όλο το διάστημα που διαρκεί η εν λόγω αναστολή, χωρίς να προβλέπεται άλλος χρονικός περιορισμός ή να χρειάζεται να εκδοθεί νέα προς τούτο ρύθμιση. Αυτή η ενημέρωση υπάρχει στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες.

 4. Διαφημίσεις


 5. Από τη Δευτέρα 23/3 δεν λειτουργούν και απαγορεύεται η παραμονή πολιτών σε παιδικές χαρές,χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση. Το βρήκα στη Γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στις 18 ερωτήσεις-απαντήσεις σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας. Γι' αυτό μάλλον του έκανε επίπληξη ο λιμενικός.
 6. Αλίμονο στα παιδιά των κοινωνικά ευπαθή ομάδων και μη δηλαδή που δυσκολεύονται να μορφώσουν τα παιδιά τους στα καλά ιδιωτικά σχολεία. Θα μείνουν ξύλα απελέκητα.
 7. elemaxi

  Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

  Α, καλά αν είχε και κανένα τέτοιο χόμπι, θα είχα σκάσει απ' το κακό μου. Εδώ για δουλειά πήγαινε ο άνθρωπος και 'γω στράβωνα λες και πήγαινε για καφέ. (Τι σου κάνουν αυτές οι ορμόνες και η κούραση). Δίκαιη συμφωνία πάντως. Γιατί ρε κορίτσια δεν είναι μόνο η βοήθεια ουσιαστική και πρακτική που χρειαζόμαστε, είναι και ψυχολογική, να μην νιώθουμε μόνες μας σε όλο αυτό. Εγώ δηλ. όταν ξυπνούσε νωρίς το πρωί μαζί μου (όχι τόσο συχνά, μην φανταστείτε) λόγω του μωρού και δεν ξανακοιμόταν, το ένιωθα σαν συμπαράσταση ρε παιδί μου.
 8. elemaxi

  Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

  Εγώ πάλι θυμάμαι ότι ζήλευα απίστευτα τον άντρα μου που αυτός δούλευε και έφευγε απ' το σπίτι ενώ εγώ έμενα μέσα με το μωρό. Ένιωθα πραγματική ζήλια και θυμό. Παράλογο, το ξέρω. Αφού πολλές φορές όταν επέστρεφε στο σπίτι από την δουλειά, τον υποδεχόμουν με ύφος τύπου: Μπα, τον βρήκες τον δρόμο για το σπίτι;
 9. elemaxi

  Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

  Επειδή έχω βρεθεί στη θέση της @Sansaμε ένα μωράκι που κοιμόταν και λίγο και σκόρπια και άστατα και είχε κάνει την νύχτα μέρα, αυτό που κάναμε με τον άντρα μου ήταν τις καθημερινές να με αφήνει να κοιμάμαι το βράδυ 20:00-00:00 και μετά με ξυπνούσε για να αναλάβω την βραδινή βάρδια για να πάει αυτός για ύπνο δεδομένου οτι στις 05:30 ξυπνούσε για δουλειά. Κάτι ήταν κι αυτό. Τουλάχιστον κοιμόμουνα σερί τέσσερις ώρες.
 10. elemaxi

  Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

  Αυτό που έχω καταλάβει εγώ ως μητέρα είναι ότι το παιδί ουσιαστικά σε καθοδηγεί και εσύ απλά ακολουθείς τις ανάγκες του. Ένα μωράκι γκρινιάρικο που θέλει περισσότερο αγκαλιά για να ηρεμήσει ή για να κοιμηθεί πως θα το αφήσεις στη κούνια του αφού δεν πρόκειται να ηρεμήσει ούτε να κοιμηθεί ήσυχα. Αναγκαστικά λοιπόν θα το έχεις περισσότερο αγκαλιά γιατί έτσι ηρεμείτε και οι δύο. Ένα μωράκι που είναι πιο καλόφαγο και θέλει να τρώει πιο συχνά αναγκαστικά θα ακολουθήσεις τον ρυθμό του και θα το θηλάζεις πιο συχνά. Θέλω να πω ότι δεν είναι τόσο θέμα άγχους και φόβου όσο απλά να ικανοποιήσεις τις ανάγκες του μωρού. Προφανώς και θα το αφήσεις να κλάψει πέντε λεπτά ή και παραπάνω γιατί άνθρωπος είσαι, μια τουαλέτα να πας, ένα φαΐ να φας ή δεν ξέρω και 'γω τι άλλο πρέπει να κάνεις. Δεν νομίζω αυτό είναι το πρόβλημα.
 11. elemaxi

  Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

  Ακριβώς αυτό που λες, διαφορετικές ανάγκες κάθε οργανισμού. Έτσι είμαι και ΄γω σαν τον άντρα σου, οπότε σε μένα έμοιασε και το παιδί. Απλά πριν κάνω το δεύτερο παιδί νόμισα ότι ως πρωτομάνα έφταιγα εγώ για τον άστατο ύπνο του παιδιού, ότι κάτι έκανα λάθος. Με την απόκτηση όμως του δεύτερου παιδιού διαπίστωσα ότι απλά είναι θέμα παιδιού. Δεν έκανα κάτι διαφορετικό με το δεύτερο, την ίδια τεχνική ακολούθησα και μάλιστα ήταν και σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με το πρώτο παιδί γιατί και λιγότερη αγκαλιά είχε, και περισσότερη φασαρία έζησε. Απλά είναι ένα παιδί που κοιμάται πολύ, έχει ανάγκη τον ύπνο και τον επιζητά. Δεν περιμένει δηλαδή να τον πάρω αγκαλιά για να κοιμηθεί, ούτε να έχει ησυχία. Όλα αυτά τα γράφω περισσότερο για να τα δει ο nikos και να απενεχοποιηθεί και να ξεαγχωθεί. Υπομονή θα κάνουν μέχρι όσο χρειάζεται. Και όπως το ανέφερε και κάποια φίλη πιο πάνω, να το πάρουν απόφαση όσο πιο σύντομα γίνεται και να προσαρμοστούν.
 12. elemaxi

  Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

  Και μετά φαντάζομαι οτι ως γνήσια ελληνίδα πεθερά σε κατηγόρησε ότι φταις εσύ που έμαθες το παιδί αγκαλιά και γι' αυτό δεν κοιμάται πλέον στη κουνια... Ειλικρινά σαν να ακούω να μου περιγράφουν το παιδί μου! Και όντως με τα χρόνια (γιατί πλέον είναι 8 ετών) αλλά και με την εμπειρία του δεύτερου παιδιού απλά κατέληξα και 'γω στο συμπέρασμα ότι είναι στο παιδί το αν θα κοιμάται λίγο ή πολύ, ήσυχα ή ανήσυχα. Η κόρη μου όντως είναι ένα παιδί που χρειάζεται λίγο ύπνο, έχει τεράστιες αντοχές και έτσι ήταν από την πρώτη μέρα που γεννήθηκε.
 13. @Maya14Και ΄γω δυστυχώς δεν το γνωρίζω αυτό. Και όπως είπε και η summer love, ούτε σε μένα το έχει αναφέρει ποτέ κάποιος γιατρός.
 14. Ναι, το χαμομήλι το ετοιμάζω εγώ και το βάζω στο πουαρ (έτσι λέγεται δηλ ε;;) και κάνω τις πλυσεις. Δεν έχω δοκιμάσει τις έτοιμες πλυσεις με χαμομήλι. Επίσης δεν έχω δοκιμάσει το d mannose. Μου το είχαν προτείνει κάποια στιγμή στο φαρμακείο αλλά δεν το πολύ εμπιστεύτηκα. Για το ph δεν ξέρω αν επιρεαζει. Δεν το κάνω κάθε μέρα εξάλλου. Θυμάμαι όμως κάποια στιγμή στο παρελθόν, όταν είχα κολπίτιδα, το μόνο που μου σύστησε να κάνω ο γυναικολόγος μέχρι να βγει η καλλιέργεια κολπικου υγρού, ήταν πλυσεις με χαμομήλι. Οι τοκετοι μου ήταν με καισαρική. Αλλά και γω όπως και συ πριν μείνω έγκυος, πάλευα ήδη 5 χρόνια με υποτροπιασεις.
 15. Να σου ζήσει το παιδάκι σου! Χάρηκα πολύ με τα νέα! Λοιπόν το τελευταίο πενταμηνο έχω βρει ένα κόλπο που μέχρι στιγμής φαίνεται να λειτουργεί. Κάθε φορά μα κάθε φορά μετά την επαφή, αμέσως κάνω κολπική πλύση με χαμομήλι. Από τότε λοιπόν που υιοθέτησαν αυτή τη συνήθεια, δεν ξαναπαθα κυστιτιδα. Τυχαίο γεγονός; Δεν ξέρω. Ξέρω μόνο ότι πριν απ' αυτό είχα κάθε μήνα. Απελπισία! Από τότε που το κάνω μέχρι κ σήμερα δεν το ξαναπαθα. Μήπως να το δοκιμάσεις; Απ το φαρμακείο θα πάρεις αυτό το πλαστικό πράγμα που είναι για κολπικες πλυσεις, θα το γεμίσεις με χαμομήλι κ σε όρθια στάση θα κάνεις τις πλυσεις. Αυτά.
 16. Η αλήθεια είναι ότι η παιδίατρος μας ποτέ δεν μας έχει συστήσει κάποιο αποσυμφορητικό προϊόν, όποτε την ρωτούσα μας έλεγε για άφθονο ορό μόνο. Ξέρεις κάτι όμως, αν κάθε φορά ξεκινούσε να μας ενημερώνει για μελλοντικά ρίσκα ή παρενέργειες για οτιδήποτε μας συστήνει να κάνουμε ή να πάρουμε, τότε ούτε το depon δεν θα πρεπε να μας δίνει, ούτε αυτό είναι αθώο.