Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

marakiz

Plus500
 • Posts

  3,338
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  58

marakiz last won the day on November 27 2021

marakiz had the most liked content!

Converted

 • Περιοχή
  Αθήνα

Recent Profile Visitors

3,986 profile views

marakiz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One DoneRare
 • One Month LaterRare
 • One Year InRare

Recent Badges

2k

Reputation

 1. Κάτι αλλο πολύ σημαντικό πέρα από αυτά που ήδη ειπώθηκαν είναι να είσαι και να δείχνεις σίγουρη εσύ. Νιώθουν και το άγχος μας και την στεναχώρια μας. Δεν λέω ότι το κάνεις, τα βοηθάει σίγουρα πολύ να μας αισθάνονται σίγουρους ότι τα αφήνουμε σε καλά χέρια! Θα προσπαθούσα ακόμα λίγο, θα του μιλούσα για αυτό καθημερινά, όχι συνέχεια αλλά συχνά, περιγράφοντας του τι ακριβώς θα κάνουμε την επόμενη μέρα, την αλήθεια βασικά. Πχ θα πάμε το πρωί στο σχολείο, θα σε αφήσω για λίγο, θα πάω να κάνω τις δουλειές μου και μετά θα έρθω να σε πάρω, θα πάμε σπίτι, θα αλλάξουμε, θα φαμε, θα παιξουμε κλπ κλπ. Τονίζουμε με κάποιο τρόπο οτι πάντα θα γυρνάμε να τα πάρουμε. Αν τώρα έβλεπα ότι δεν προσαρμόζεται με τίποτα και εφόσον υπήρχε κ εναλλακτική, δεν θα ήθελα να το πιέσω τοσο πολύ. Μετά τα 3 τα παιδιά είναι πιο δεκτικά και πιο έτοιμα για κοινωνικοποίηση. Μέχρι τότε δεν παίζουν μαζί, συνήθως, παίζουν παράλληλα. Προσαρμογή δεν κάνετε καθόλου;; Κι εμείς σε Δημοτικό σταθμό είμαστε αλλά κάναμε προσαρμογή, μια ώρα στην αρχή, δύο ώρες την επόμενη, τρεις κοκ. Μας είπαν ότι θα μπορούσε να κρατήσει μέχρι και τρεις εβδομάδα αναλόγως το παιδί. Κρίμα να μην εφαρμόζεται παντού, μόνο όφελος προσφέρει σε όλους.
 2. Τέτοια στοιχεία ζητούν στο νήπιο όπως ειπώθηκε ήδη. Είναι ένας τρόπος να γνωρίσουν το παιδί. Δεν έχουν να κάνουν με τα μόρια. Μου φαίνεται και εμένα περίεργο να τα ζητούν από τώρα, όντως θα έχουν αλλάξει κάποια πράγματα μέχρι να πάνε όντως τα μικρά. Εγώ μόλις τελείωσα με την αίτηση, ανέβασα και τα τόσα και τόσα δικαιολογητικά. Πήρα τηλ για μια διευκρίνηση μόνο, όσο αφορά το εκκαθαριστικό μιας και ο δικός μας δήμος ζητάει το φετινό, είναι το μοναδικό όμως από τα ζητούμενα δικαιολογητικά που μπορείς να το προσκομίσεις αργότερα, μέχρι και τη λήξη των αιτήσεων. Σε άλλους δήμους (όπως πχ το Περιστέρι που είναι και μεγάλος) καλύπτονται κι από το περσινό.
 3. Ναι υπάρχει φόρμα! Την είχε ο δήμος μας και την είχε και όμορος δήμος που κοίταξα να προετοιμαστώ. Αν γκουγκλάρεις βεβαίωση υγείας για παιδικό σταθμό θα σου βγάλει 2-3 φόρμες.

 4. Διαφημίσεις

 5. Λίγο που κοίταξα δεν με βλέπω κάπου με μόρια, στους εργαζόμενους είναι πχ 100, μετά έχει με μονογονεϊκή, ΑΜΕΑ κι άλλα διάφορα. ΕΣΠΑ θα κάνω αλλά δεν έχω κοιτάξει σε ιδιωτικό γιατί όπου το έχω συζητήσει, έχουν κρατήσει ήδη θέσεις και για να κρατήσεις θέση την πληρώνεις χωρίς να είναι σίγουρο αν θα έχεις ΕΣΠΑ, ούτε στα επιστρέφουν αυτά τα χρήματα αν δεν έχεις τελικά. Και δεν μπαίνω σ' αυτή τη διαδικασία, με πιάνουν τα νεύρα μ και μόνο που το ακούω! Όσο αφορά τον παιδίατρο είχατε δίκιο, του έστειλα με μέιλ τη φόρμα και μου την έστειλε πίσω συμπληρωμένη! Της Παναγίας τα μάτια ζητάνε πάντως!!
 6. Μα υπογράφουν ένα τέτοιο σοβαρό χαρτί χωρίς να τα εξετάσουν? Δεν νομίζω να το θυμάται το παιδί μου, εννοώ τον παίρνω τηλ όταν χρειάζεται και με εξυπηρετεί πάντα αλλά δεν νομίζω πως τα θυμάται κιόλας τα παιδιά μου (με τόσα παιδιά που βλέπει).
 7. Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις! Θα κάνω την αίτηση για το δήμο και θα κάνω και για ΕΣΠΑ όταν έρθει η ώρα. Σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για το δήμο όμως παρότι έχω συγκεντρώσει τα περισσότερα δικαιολογητικά, δεν μπορώ να την κάνω ακόμα γιατί ζητάει και βεβαίωση παιδιάτρου. Έχουμε ραντεβού την Πέμπτη για εμβόλιο οπότε θα συμπληρώσει και αυτό το χαρτί. Άρα πόσο άμεσα να τα καταθέσω? Να χάσω σειρά για λίγες μέρες αλλά πως να γίνει αλλιώς? Από μόρια χάλια είμαστε πάντως από όσο βλέπω.
 8. Καλημέρα γονείς!! Περιμένω να ανοίξει η πλατφόρμα για να γράψω τον μικρό σε δημοτικό παιδικό σταθμό, τον Σεπτέμβριο θα είναι σχεδόν 3. Ήθελα να σας ρωτήσω γιατί δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένη με τη διαδικασία (ο μεγάλος μου πήγε κατευθείαν προνήπιο) 1)υπάρχει περίπτωση απόρριψης? Λόγω πχ ότι εγώ είμαι άνεργη? 2)Με την πάνα τι γίνεται? Θα κοιτάξω να την κόψουμε τώρα το καλοκαίρι, αν δεν τα καταφέρουμε όμως?
 9. Ωχ, ηγρίεψε η Βίκυ!!! Εν τω μεταξύ, ξανακοίταξα να δω ποια γράφει έτσι τσαντισμένα! Τόσο πολύ εντυπωσιάστηκα! Λοιπόν, έχει και την πλάκα του που συνεχίζουμε την κουβέντα σαν να μην έγινε ποτέ τίποτα. Επίσης υπάρχει κι η λύση του να μην απαντάτε, όταν/αν σας φαίνεται κάτι παράλογο. Για να μην πλατιάζεται (φοβερό συντακτικό) κάτι χωρίς λόγο ή/και με νεύρα. Υποθετικά μιλώντας πάντα, δεν θέλω να θίξω κανέναν. Προσωπικά, όλο και περισσότερους ξέρω που νόσησαν/νοσούν.
 10. Σε δύο τρεις μέρες θα έκανα εγώ εκτός κ αν έχεις συμπτώματα!
 11. Για όλο αυτό τον τρόμο που ένιωθες κι ακόμα θυμάσαι με ένταση, δεν θέλουμε έκθεση των παιδιών στα τραγικά αυτά γεγονότα. Ενημέρωση ναι, φυσικά, με λόγια απλά, όσα σηκώνει η κάθε ηλικία. Άλλο ενημέρωση όμως, άλλο υπερέκθεση. Το λένε κι οι ψυχολόγοι, μακριά από τα παιδιά τέτοιες εικόνες, το λένε για τους πολέμους, για τις πυρκαγιές τότε, γενικά όπου υπάρχει τόσο μα τόσο μεγάλη τραγωδία. Να πω την αλήθεια μου, ούτε εγώ βλέπω συνέχεια. Τόσο όσο. Είμαι ήδη μαυρισμένη με προσωπικά μου πράγματα, με τον κορονοϊό τόσα χρόνια πια, με το περιστατικό από την Πάτρα, με τον πόλεμο τώρα, φτάνει φτάνει πια. Χωρίς να το κάνω με ευκολία, προσπαθώ να εστιάζω στις χαρούμενες στιγμές του τώρα, με τα τώρα υγιή παιδιά μου στην τώρα εκτός τραγωδίας ζωή μου.
 12. Εγώ ίσα που έχω αναφερθεί. Δεν έχω ανοιχτή τηλεόραση με μακάβρια θέματα μπροστά τους, τα παιδιά δεν πρέπει να τα βλέπουν αυτά, δεν μπορούν να τα διαχειριστούν, ούτε εμείς δεν μπορούμε καλά καλά. Αν παρόλα αυτά ακούσουν και ρωτήσουν, απαντούμε με απλά λόγια, ΜΟΝΟ σε αυτά που ρωτούν.
 13. Ε, μιλάς στους γονείς, όχι στα παιδιά, μιλάς κανονικότατα όμως! Κακώς δεν είπες κάτι. Καταρχάς ήταν παρανομα εκεί.
 14. Αχ μωρέ περαστικά. Είναι πολύ πιθανό να είναι απλά ίωση. Κάνατε τεστ?
 15. όπως έγραψε κ η vtgian θα κάνεις αναζήτηση της μάσκας στο σκρουτζ, θα δεις ποιο φαρμακείο σε βολεύει που την έχει και θα κάνεις την παραγγελία με παραλαβή από το κατάστημα.
 16. Παραλάβαμε χθες μάσκες του γιου μου, συγκεκριμένες που τον βολεύουν κι είχαμε μόνο δύο, του πήρα τώρα αρκετές για να έχει πάντα αυτές που τον βολεύουν κι αν βλέπατε ρε παιδιά τι χαρά έκανε, τις είχε πάρει τις έβαζε στο τραπέζι μία μία ανά σχέδιο, τις χάζευε και τις ξαναχάζευε, έκανε τέτοια χαρά κι εγώ δεν ήξερα να γελάσω ή να κλάψω.
×
×
 • Create New...