ΑΡΓΚ

Plus500
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  5.578
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  204

Συνεισφορα στο φορουμ

3.092 Excellent

3 ακόλουθοι

Περισσότερα για την/τον ΑΡΓΚ

 • Rank
  Συχνός Επισκ.

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Yπάρχουν πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες, καμία ερμηνεία από πλευράς γιατρού, ή ανήκεις, ή όχι. Μισό: Οι φαρμακοποιοί κρατάνε λίστα προτεραιότητας, από αρχές Σεπτέμβρη. Αλλά για να πάρεις το εμβόλιο, δεν αρκείνα είσαι σε καμία λίστα, πρέπει να βρίσκεσαι σε ομάδα για την οποία δικαιολογείται συνταγογράφηση. Αν λοιπόν πάρεις συνταγή, μετά πας με βάση προτεραιότητα στη λίστα του φαρμακείου. Λίστα μεταξύ των ευπαθών δηλαδή μς βάση το πότε το ζήτησες από το φαρμακείο. Αν κάποιος γραφτεί τώρα στη λίστα, λογικά πάει για Νοέμβρη, ίσως και Δεκέμβρη πια.
 2. Σου είπαν σαχλαμάρες. Αν συνταγογραφηθεό φάρμακο, πρέπει το φαρμακείο να το δώσει εντός κάποιας προθεσμίας, δεν είναι δουλειά του φαρμακοποιού να κάνει αξιολόγηση της συνταγής του γιατρού.
 3. Πήγα χτες για άσχετο λόγο στην παιδίατρο και με την ευκαιρία μου έγραψε το εμβόλιο (έχω δύο παιδιά με άσθμα) . Λοιπόν όντως φέτος αρχικά μιλάγανε το καλοκαίρι για εμβολιασμό σε όλα τα παιδιά, και κανονικά και στους ενήλικες, γιατί θεωρούν ότι θα είναι τραγικό αν συμπέσει να νοσήσει κάποιος από γρίπη και covid ταυτόχρονα ανεξάρτητα από το αν έχει υποκείμενα νοσήματα, μετά είδαν ότι δε βγαίνουν οι δόσεις, και άλλαξε η γραμμή κατευθείαν, η γυναίκα τράβαγε τα μαλλιά της. Η παιδίατρός μας θεωρεί ότι ειδικά παιδιά κάτω των 6, είναι ιδιαίτερα ευάλωτα, και απορεί πώς επιτράπηκε να ανοίξουν παιδικοί και νήπια χωρίς υποχρεωτικό εμβολιασμό για γρίπη Γενικά ένα αλαλούμ. Αν ο άντρας σου είναι σε ευπαθή ομάδα, συνταγογραφείται και σε εσένα, υπάρχει κατηγορία για όσους μένουν με άτομα που είναι σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

 4. Διαφημίσεις


 5. Γιατί κάθε χρόνο ήταν μια κατάσταση "όποιος προλάβει πρόλαβε" δυστυχώς, και ας μην εμβολιάζοταν όλοι.
 6. ΑΡΓΚ

  Εμβόλιο covid

  Mάλλον θα είμαστε από τους πρώτους που θα το κάνουμε, όταν με το καλό υπάρχει διαθέσιμο για το γενικό πληθυσμό. Κακά τα ψέματα, εντελώς αδοκίμαστο σε δυτικές τουλάχιστον χώρες, δε θα είναι. Αυτό που θέλει κότσια είναι να είσαι εθελοντής σε φάση δοκιμών.
 7. ΑΡΓΚ

  Εμβόλιο covid

  Νομίζω ότι μετά τις ειδήσεις των τελευταίων βδομάδων, το συγκεκριμένο θα καθυστερήσει, αν δεν σταματήσει κιόλας
 8. ΑΡΓΚ

  Εμβόλιο covid

  Εμείς έτσι κι αλλιώς το κάνουμε όλοι, οικογενειακώς κάθε χρονιά. Νομίζω ότι μιλάνε για καλοκαίρι στις ευπαθείς ομάδες και βλέπουμε, όχι για αρχές του χρόνου. Δεδομένου ότι κανένα εμβόλιο δεν είναι πολύ κοντά στο να πάρει έγκριση με τις νορμάλ διαδικασίες, λογικά έχουμε ακόμη καιρό.
 9. Δεν υπήρξα ποτέ καπνίστρια, από φόλη που το έκοψε πηγαίνοντας σε νοσοκομείο, μου είχε πει ότι ουσιαστικά ήταν ψυχολογική υποστήριξη. Δεν ξέρω αν προβλέπετια και κάτι άλλο και δεν έτυχε να μου το αναφέρει.
 10. ΑΡΓΚ

  Να κάνω κατι για μενα...

  Λοιπόν, θέλω ιδέες: Από πέρσυ που κλείσαν όλα, εργάζομαι από το σπίτι. Και πολλές ώρες και πάει η δια ζώσης αλληλεπίδραση. Οκ, μιλάω μεν όλη μέρα με συναδέλφους, αλλά δεν είναι το ίδιο. Πηγαίνω για κολύμβηση, που είναι ανοιχτή πισίνα, αλλά δεν έχει αλληλεπίδραση με κανέναν εκεί. Γυμναστήριο το έχω κόψει και γυμνάζομαι σπίτι από βιντεάκια γιατί ο χώρος δε φημίζοταν για τις συνθήκες υγιεινής του και δεν παίζει να μπω εκεί μέσα σε συνθήκες ούτε γρίπης. Έχει 2-3 μικρά στούντιο η περιοχή που θα ήταν τέλεια, αλλά πέραν των οικονομικών μου δυνατοτήτων δυστυχώς. Είμαι σε 2 συλλόγους γονέων, που έχω αρκετή επαφή με κόσμο, αλλά και αυτό έχει τρέξιμο και γκρίνια και προβλήματα, σπάνια είναι χαλάρωση. Το καλοκαίρι που τα παιδιά μαζεύοταν σε παρέες στην πλατεία είχαμε στάντας μέρες συνάντησης με άλλες μαμάδες, τώρα που νυχτώνει νωρίς και όλοι έχουν δραστηριότητες, πάει κι αυτό. Πείτε καμία ιδέα για το τι μπορεί να κάνει κανείς να βλέπει λίγο κόσμο, το χρειάζομαι απελπισμένα πλέον!
 11. Aν είναι οι συνθήκες τόσο ιδιαίτερες και είσαι εντελώς μόνη, ή βρίσκεις βοήθεια (ναι, ξένη γυναίκα) ή καταλήγεις στην "παραδοσιακή" σχολή, που βλέπεις σε ταινίες εποχής με κάτι μωρά να τσιρίζουν στο πάτωμα μόνα και μια μάνα να ουρλιάζει "Σκαστε" ενώ μαγειρεύει. Χρειάστηκε να αφήσω την μεγάλη μου κόρη όταν ήταν 3-4 μηνών σε ξένη γυναίκα και μάλιστα τότε πλήρες ωράριο, δε λέω ότι είναι πάντα η καλύτερη λύση, αλλά αν δεν έχεις εναλλακτική και το έχεις ψάξει πολύ, τι άλλο να κάνεις; Εξάλλου εσύ είσαι στο σπίτι, δεν είναι καν ότι θα αφήσεις παιδιά και θα φύγεις. Απλώς μια κυρία να έρχεται ξέρω γω ένα δίωρο τη μέρα να καθαρίζει θες, ή αν προτιμάς να παίρνει το παιδί να το πάει μια βόλτα. Στην πρώτη περίπτωση είναι πολύ πιο εύκολο, και απο αγγελία βρίσεις χωρίς άγχος, στη δεύτερη, θέλει λίγο πιο προσοχή, να το ψάξεις λίγο, να δεις συστάσεις, να δεις αν ταιριάζει με το παιδί. Ρώτα και στη γειτονιά, πολλές φοιτήτριες ψάχνουν ολιγόωρη απασχόληση.
 12. Η βλεννη προέρχεται από τον κόλπο, όχι από τα ούρα
 13. Η μόνη ρεαλιστική λύση θα έλεγα ότι είναι να αναλάβει όλες τις δουλειές ο άντρας σου. Συν να αναλάβει τη βραδυνή ρουτίνα του "μεγάλου" (ή την πρωινή αν δουλεύει απόγευμα). Μην πεις δεν μπορεί γιατί εργάζεται, εκτός αν είναι ξέρω γω ναυτικός και λείπει εντελώς για μήνες. Μετά τη δουλειά του ή νωρίς το πρωί, κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Έτσι κι αλλιώς με 2 μωρά τόσο κοντά σε ηλικία, είναι αστείο να σκέφτεσαι ότι τουλάχιστον για ένα εξάμηνο θα κάνεις οτιδήποτε. Δύο γονείς είστε, είναι ιδιαίτερες συνθήκες, δεν μπορείς, αναλαμβάνει ο μπαμπάς για ένα διάστημα το μεγαλύτερο βάρος.
 14. Γενικά πάντως κοροϊδευόμαστε, σε όλα τα επίπεδα. Στο ένα λύκειο της περιοχής μας υπάρχει ήδη κατάληψη με αίτημα να αραιώσουν τα παιδιά (υπάρχουν μεγαλύτερες αίθουσες, υπό επισκευή από τον καιρό του Όθωνα) και ο δήμος το αντιμετωπίζει σαν να είναι απλά τα παιδιά κατά της μάσκας (πουθενά δεν έχουν πει για μάσκες, τις αίθουσες ζητάνε). Στο άλλο λύκειο, λείπει μία αίθουσα (πάλι εκκρεμούν επισκευές) και ένα τμήμα στοιβάζεται σε μία αποθήκη. Και εκεί, πλήρης αδιαφορία όλο το καλοκαίρι και τώρα "ψάχνουμε το μάστορα" εδώ και δέκα μέρες (γιατί άλλος δεν υπάρχει σε όλη την Αττική να σοβαντίσει έναν τοίχο). Δε σχολιάζω καν το ότι στοιβάξανε 20+ παιδιά νηπίου σε αίθουσα δημοτικού που ήταν το τμήμα ένταξης, και αφενός δε χωράνε ούτε δέκα παιδιά με άνεση, αφετέρου άφησαν άστεγο το τμήμα ένταξης, να κάνει μάθημα στο προαύλιο. Τραγική ανοργανωσιά, για πράγματα που ήταν όλα προβλεπόμενα, τίποτα ξαφνικό και όλο το καλοκαίρι μπορούσαν τα πάντα να είχαν φτιαχτεί.
 15. Εγω να πω την αληθεια το εξελαβα σαν "δε θελω να κανω lockdown, εσεις θα φταιτε αν το κανω" και μια βδομαδα μετα να μας πει "εμ, δεν συνεργαστηκατε, εσεις το προκαλεσατε".
 16. Eιχε βγει προ καιρου ρυθμιση για την "επιταξη" , η αποζημειωση ερχεται απο το κρατος και ειναι πολυ συμφερουσα για τον ιδιωτη