Χρωμοσωμικες ανωμαλιες
Από
nelly1988, in Δύσκολες στιγμές...!
-
-
Πότε κόψατε την πάνα και πώς?
Από renik, in Προσχολική ηλικία (απο 2 ετών): Ανάπτυξη, Ψυχολογία, Συμπεριφορά
- 3.589 απαντήσεις
- 402.126 εμφανίσεις
-
- 87 απαντήσεις
- 16.572 εμφανίσεις
-
- 13 απαντήσεις
- 14.961 εμφανίσεις
-
- 3 απαντήσεις
- 114 εμφανίσεις
-
- 24 απαντήσεις
- 2.825 εμφανίσεις
-
- 24 απαντήσεις
- 26.771 εμφανίσεις
-
- 2 απαντήσεις
- 83 εμφανίσεις
-
- 12 απαντήσεις
- 32.651 εμφανίσεις
-
- 28 απαντήσεις
- 2.481 εμφανίσεις
-
- 19 απαντήσεις
- 1.522 εμφανίσεις
-
- 28 απαντήσεις
- 12.798 εμφανίσεις
-
- 109 απαντήσεις
- 26.179 εμφανίσεις
-
-
Similar Content
-
Από Mountain-girl23,Καλησπέρα σας.
Πριν μερικές μέρες έκανα διακοπή κύησης λόγω χρωμοσωμικων ανωμαλιών που εντοπίστηκαν στο έμβρυο (5ος μήνας)
Ο πόνος πολύς όμως ήδη σκέφτομαι και ανυπομονω να περάσει ο καιρός για να μπορέσουμε να κάνουμε νέα προσπάθεια.
Μου λείπει πολύ η κοιλίτσα μου, οι κλωτσιές , θέλω τόσο πολύ να πάρω στην αγκαλιά μου επιτέλους ένα μωράκι και όχι άλλο δάκρυ, στεναχώρια και άγχος.
Είμαι 27. Κάναμε έλεγχο καρυότυπου και εγώ και ο άντρας μου και βγήκαν φυσιολογικοί.
Συνεπώς ήταν ένα τυχαίο γεγονός.
Θέλω να ρωτήσω όσες έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση (και με τις ίδιες προϋποθέσεις, δηλαδή φυσιολογικοί γονείς, τυχαία χρωμοσωμικη ανωμαλία) , στην επόμενη προσπάθεια που κάνατε είχατε ξεκινήσει φυλλικό οξύ νωρίτερα? 'η κάτι άλλο ?
Φοβάμαι δεν μπορώ να πω, είναι και πρόσφατος ο πόνος ακόμα αλλά θέλω να οργανωθω καλύτερα αυτή την φορά.
-
Από iliana17,Καλησπερα και καλή χρόνια σε όλες τις μανούλες βίωσα και εγω τον ενδομήτριο θάνατο στην 37 εβδομάδα και γέννησα με καισαρική τομή . δεν θελω να επεκταθώ στο θέμα και για τις μανούλες που διαβάζουν και σοκάρονται αλλά και για μενα που σημασία δεν έχει πως και γιατί ( αφού τελικά δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα αλλά ήταν ένα ΤΥΧΑΙΟ γεγονός όπως μας είπαν 1 στις 200 ) πλέον αφού συνηδητοποιησα το το συνέβη θα ηθελα αν κάποια μανούλα είχε ανάλογη εμπειρία να μου πει μετά από ποσό καιρό εμεινε έγκυος αν εμεινε εύκολα και αν η επόμενη εγκυμοσυνη είχε προβλήματα .. Ο γιατρός μου είπε να ξεκινησω προσπάθειες σε 6-9 μήνες ένας άλλος μου είπε ότι μπορω αμεσως και στο φόρουμ διαβάζω ιστορίες από κοπέλες που έμειναν έγκυες μετά από 4 μήνες .
ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ι+Χ -
Από balm,Αγαπητοί γονείς,
αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα στο φόρουμ και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη φιλοξενία. Εώς τώρα, διάβασα με προσοχή τα βιώματα, τις συμβουλές και τις απόψεις σας και τώρα είναι η σειρά μου να διηγηθώ τη δική μου ιστορία. Πιστεύω να βοηθήσω με τον τρόπο μου, γιατί η ενημέρωση είναι εργαλείο.
Εγώ κυοφορούσα το πρώτο μας παιδί, είχα τελευταία περίοδο στις 15/11/2013 και ΠΗΤ στις 29/08/2014. Η Α' επιπέδου είχε βγει άριστη, οι μηνιαίοι υπέρηχοι έδειχναν ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου, οι ορμονολογικές, αιματολογικές και ουρολογικές εξετάσεις ήταν άψογες, το ίδιο και η καμπύλη σακχάρου.
Τα προβλήματα ξεκίνησαν εντελώς ξαφνικά, όταν υποβλήθηκα στη Β΄επιπέδου και διαπιστώθηκε χαμηλό αμνιακό υγρό, στα κατώτερα φυσιολογικά όρια. Ήμουν 21w6d. Η ιατρός μου είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να παρουσιάζω χαμηλό αμνιακό υγρό (7,9cm), οπότε ήταν προμήνυμα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το έμβρυο. Επανέλαβα τη Β επιπέδου στις 23w4d όπου και διαπιστώθηκαν πολύ δυσάρεστα ευρήματα:
-αμνιακό υγρό οριακά κάτω από το όριο (4,9cm)
-μονήρης ομφαλική αρτηρία (Δδ, υποπλασματική)
-ασύμμετρη ανάπτυξη εμβρύου (διάμετρος κοιλιάς και βραχιόνιο κάτω από το όριο)
-χαμηλό βάρος εμβρύου
-υψηλές μητριαίες αντιστάσεις (doppler)
-διπλή περιτύλιξη του ομφαλίου λώρου
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είτε υπήρχε κάποια χρωμοσωματική ανωμαλία που έπρεπε να διαγνωστεί, είτε κάποια δυσπλασία στον πλακούντα που θρόμβωνε τη μονήρη ομφαλική αρτηρία, είτε δείγμα θρομβοφιλίας, είτε δείγματα προεκλαμψίας.
Έτσι άρχισε η πιο μαρτυρική εβδομάδα της ζωής μου.
Κάθε μέρα μετρούσα την πίεσή μου, η οποία όμως ήταν φυσιολογική. Επίσης οι εξετάσεις ούρων ΔΕΝ έδειξαν λεύκωμα, οπότε αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της προεκλαμψίας. Περίμενα την επανεξέταση αλλά κάποια στιγμή σταμάτησα να νιώθω το έμβρυο, οπότε επισκέφθηκα τον γενετιστή και διαπιστώσαμε τον ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΑΚΟ θάνατο του εμβρύου (24w4d)
Υποβλήθηκα την ίδια μέρα σε διαδικασία αποβολής με φυσιολογικό τοκετό και απόξεση.
Στείλαμε δείγμα του εμβρύου και του πλακούντα για μοριακό καρυότυπο προκειμένου να δούμε αν αυτό οφείλοταν σε κάποια χρωμοσωματική ανωμαλία αλλά τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το έμβρυο ήταν φυσιολογικό, χωρίς καμία ένδειξη ανωμαλίας σε σύνδρομα ή χρωμοσώματα, και επίσης αρνητικό σε κυστική ίνωση.
Επίσης εγώ και ο άντρας μου δεν έχουμε κανένα ιστορικό κάποιου συνδρόμου, πάθησης κτλ στις οικογένειές μας.
Τέλος, οι ιατροί μου προτείνουν να κάνω έλεγχο για θρομβοφιλία παράγοντα v leiden και αντισώματα λύκου και καρδιολιπίνης, αλλά πιστεύουν ότι θα βγουν αρνητικοί.
Οι ιατροί μου αποφαίνονται στο ότι είναι τυχαίο γεγονός και ότι μπορώ να συλλάβω μετά από 2-3 κύκλους. (Παρεμπιπτόντως, 22 μέρες μετά την αποβολή και απόξεση, ήδη το ενδομήτριό μου είναι καλό, ο τράχηλος τέλειος και ήδη έχω ωάρια στις ωοθήκες).
Τα ερωτήματά μου είναι:
-τι τελικά επέφερε το θάνατο του εμβρύου;
-γιατί ο πλακούντας έγινε δυσπλασικός;
-αν δεν είναι χρωμοσωμική ανωμαλία ή θρομβοφιλία, ΤΙ ΕΙΝΑΙ, τι έφταιξε;
Έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε εσάς; Θα ήθελα τις απόψεις σας και τις εξετάσεις στις οποίες υποβληθήκατε πριν ξανασυλλάβετε.
Ευχαριστώ πολύ!
υγ: απολογούμαι για το μεγάλο μήνυμα) -
Από ΝΙΤΑ,Είμαι 25+3ημ. κ απο τον υπερηχο β΄επιπεδου μου διαγνωστηκε επιπωματικός πλακούντας κατι που ειχα κ στην πρωτη εγκυμοσύνη.Αυτή τη φορά όμως ειναι επίσης κ διεισδυτικός δηλ. πολύ βαθιά ριζωμενος απ ότι μου είπανε που σημαίνει μεγάλη αιμμοραγία στον τοκετό κ ίσως αφαίρεση μήτρας. Ο γιατρός μου μονο 3 περιστατικά ειχε με τετοιο πλακουντα. Εν τω μεταξύ, δε φτανει το αγχος που ειχα για την ωρα της γεννας, προχθες το πρωι ειδα κ αιμα το οποιο συνεχίζεται αλλα με καφέ. Ο γιατρος ειπε οτι ειναι νωρίς να δω αιμα λογω του χαμηλου πλακουντα κ κανονικά θα εκανα εισαγωγή, αλλα για πρωτη φορα θα με αφησει σπίτι ξαπλα κ αν συμβει κατι επειγον με πολύ αιμα να παω κατευθειαν σε νοσοκομειο.
Ειχε καμία εμπειρία με αιμοραγίες κ χαμηλο πλακουντα;
Και που νομίζετε οτι ειναι καλυτερα για μια γεννα; ο γιατρος λεει οτι για μενα ειναι καλυτερα στην κλινική, ενω για το μωρό αν γεννηθεί προωρα καλυτερα στο νοσοκομείο. Και επίσης απο ποια εβδομαδα θα εχει ελπιδες το μωρό μου; Ειναι κοριτσακι κ ειναι 1 κιλο. -
Από candy1234,Τελικά, καθ' όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν ξέρεις ποτέ τι σε περιμένει πιο κάτω. Σήμερα πήγα στο Λητώ για την Β' Επιπέδου. Το μωρό δεν ήταν και στην καλύτερη θέση ώστε να γίνουν "καλά" όλες οι μετρήσεις, το συμπέρασμα όμως που βγήκε ήταν πως το ένα τμήμα του εγκεφάλου του, (του οπισθίου κέρατος της αριστερής πλάγιας του εγκεφάλου) βρέθηκε να είναι 10,4mm ενώ το όριο είναι 10,0mm. Βέβαια, ο γιατρός είπε να επαναλάβουμε τον υπέρηχο σε 1 εβδομάδα για να δούμε τι έχει συμβεί, γιατί συνήθως μειώνεται το νούμερο αυτό. Εν τω μεταξύ , είναι σύνηθες φαινόμενο στα αγοράκια, όπως έχουμε εμείς.... Μου έγινε η καρδιά περιβόλι.... Στο τέλος, του έδειξα τα αποτελέσματα του ALPHA TEST που είχα κάνει στο ΙΑΣΩ, (δεν είχα προλάβει να κάνω την Αυχενική Διαφάνεια...και έκανα μόνο ΑΛΦΑ ΤΕΣΤ). Εκεί ήταν που μου κόπηκαν τα γόνατα!!! Μου είπε πως κανονικά, όπως και το χαρτι των αποτελεσμάτων αναφέρει, το ποσοστό βάση της ηλικίας μου για Σύνδρομο Down έπρεπε να είναι 1/1000 και η εξέταση το έβγαλε 1/310. Αυτό μου είπε συμβαίνει αλλά δεν παυει να είναι και ανησυχητικό....λιγάκι...
Είμαι χάλια μετά απο αυτά... Σκέφτομαι την λύση της αμνιοπαρακέντησης....Είχε καμία απο εσάς αντίστοιχα αποτελέσματα;;; -
Από Mar1am,Καλημέρα σας! Πήγα τη Δευτέρα για εξέταση β επιπέδου και έχω όλα ήταν πολύ φυσιολογικα μας είπε ότι βρήκε αποκλίνουσα δεξιά υποκλειδιο αρτηρία. Αφού με διαβεβαίωσε ότι η καρδούλα του μωρού δεν έχει κανένα πρόβλημα προσπαθούσε επί 20λεπτα να με πείσει να κάνω αμνιοπαρακεντιση εκείνη την στιγμη. Εγώ ταραχτηκα πάρα πολύ. Στο τέλος αποφάσισα να κάνω μη επεμβατικο Προγεννητικο έλεγχο γιατί φοβάμαι την αμνιοπαρακεντιση. Σας έχει τύχει σε καμία? Ήταν καλά τα αποτελέσματα Σας? Γιατί παίζουν Έτσι με την ψυχολογία της εγκύου?? Σημειωτέον ήταν το μοναδικό εύρημα!
Σας ευχαριστώ πολύ!! -
Από mairaki_,Καλησπέρα,
Έκανα την προπερασμένη εβδομάδα την β' επιπέδου όπου βρέθηκαν κάποια ευρήματα τα οποία οδήγησαν σε αμνιο την οποία και εκανα με φυσιολογικά πρωτα αποτελέσματα. Το πρόβλημα είναι ότι τόσο στην β' επιπέδου όσο και στην επαναληπτική μας έφεραν επειδή το χέρι αριστερό της χέρι το έχει κλειστό. Σήμερα βέβαια το είδαμε μισάνοιχτο Αλλά ο γιατρός το θέλει μουτζα. Να ανησυχησω?
-