Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διακοπή κύησης μετά τον μεγάλο υπέρηχο


GiannaD

Recommended Posts

Ας ξεκινήσουμε από τα καλά, δηλαδή από το ότι είμαστε τυχεροί που στην 22η εβδομάδα, όταν συνήθως γίνεται ο μεγάλος υπέρηχος, μπορούμε να εντοπίσουμε σοβαρά προβλήματα στο έμβρυο!

Στη δικιά μας περίπτωση εντοπίστηκαν τα άκρα να είναι πολύ μικρότερα. Τα μεγέθη αντιστοιχούσαν στην 16η εβδομάδα ενώ ήμουν στην 22η. Πιθανότητα για σύνδρομο αχονδροπλασίας, όπως μας είπανε . . .

Φυσιολογικός τοκετός ή εγχείρηση ήταν το μοναδικό μας δίλημμα.

Μετά από μία ολόκληρη νύχτα σκέψης (και κλάματος) αποφάσισα την εγχείρηση για να μην ζήσω τη γέννα που πάντοτε φοβόμουνα. Πόσο μάλλον χωρίς μωρό στο τέλος!?!

Ο γιατρός μου, όμως, επέμενε για φυσιολογικό τοκετό και κατόπιν εορτής πρέπει να ομολογήσω ότι είχε απόλυτο δίκιο. Με την επισκληρίδιο δεν πονάς και φυσικά δεν είναι ανάγκη να δεις το έμβρυο. Απλά έχεις πολλές ώρες αναμονής μέχρι να φτάσει η ώρα για τον τοκετό. Την επόμενη μέρα, όμως, σηκώνεσαι, περπατάς, μιλάς, τρως και δεν πονάς (σωματικά τουλάχιστον)!

Σήμερα, σχεδόν 3 εβδομάδες μετά, έχουμε μπει κανονικά στο πρόγραμμά μας (ή τουλάχιστον προσπαθούμε) και όσο κρατάμε απασχολημένο το μυαλό μας . . . δεν σκεφτόμαστε αυτό που μας έτυχε!

Απλά ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην μας ξανατύχει!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καταρχην λυπαμαι παρα πολυ για την απωλεια σου....

Ειχαν βρει κατι στην αυχενικη διαφανια η ηταν ολα καλα και τα βρηκαν μετα? διοτι εγω ειχα ποσοστα μικρα για down και ειχα κανει τροφοβλαστη στις 13 εβδομαδες...

Εχω βρεθει στην θεση σου απλα με διαφορετικο προβλημα...γεννησα τελικα φυσιολογικα με επισκληριδιο και ζητησα και εισπνεομενη αναισθησια την ωρα που βγηκε το κεφαλι του παιδιου...ετσι δεν ειδα τπτ!!!

Και μενα το θεμα μου ηταν αν θα κανω καισαρικη η φυσιολογικη γεννα και ειχα μολις μιση ωρα για να αποφασισω μιας και μου ειχαν σπασει τα νερα και ειχα και διαστολη 4 (ημουν 38 εβδομαδες).

Η γιατρος μου εξηγησε οτι δεν θα καταλαβω τπτ μετα την επισκληριδιο και μου εδωσε την επιλογη οτι οταν κανω τις εξωθησεις που χρειαζεται να μου δωσει και εισπνεομενη αναισθησια για να μην δω τπτ.

Γιατι στα λεω ολα αυτα , γιατι εχοντας νιωσει το απολυτο ΤΙΠΟΤΑ ουτε καν ενα ραμμα δεν εκανα για πολλους μηνες μετα επιανα την κοιλια μου και μου πηρε πολυ καιρο να κα ταλαβω οτι δεν ηταν εκει...καποιες φορες ευχηθηκα να ειχα κανει καισαρικη ισως το ξεπερνουσα καλυτερα ετσι....

 

Ευχομαι πολυ γρηγορα να εχεις ενα μωρακι στην αγκαλια σου και ολα αυτα απλα να υπαρχουν σαν ενα κακο ονειρο!!

 

Καλη αναρωση!!!χχχχ

Link to comment
Share on other sites

Έχοντας κάνει και εγώ διακοπή κύησης την 19η εβδομάδα κύησης (κοντά και κυρτά μηριαία οστά) θα σου πω ότι τελικά θεωρώ ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ο φυσιολογικός τοκετός είναι η καλύτερη λύση. Εμένα ο γιατρός μου ήταν τελείως αρνητικός για καισαρική ειδικά επειδή ήμουν πρωτότοκη. Το σώμα επανέρχεται πολύ πιο γρήγορα και μπορείς μετά από 2-3 μήνες να ξεκινήσεις άφοβα νέες προσπάθειες, ενώ με την καισαρική μετά από 6 μήνες. Θα δεις ότι όσο περνάει ο καιρός θα λιγοστεύει ο πόνος σου και θα αυξάνεται η λαχτάρα για ένα γερό παιδί. Φυσικά δεν θα ξεχάσεις ποτέ αλλά οι δοκιμασίες έρχονται από ψηλά για κάποιο λόγο και εμείς πρέπει να τις υποστούμε και να τις ξεπεράσουμε! Σου εύχομαι σύντομα με ένα γερό παιδάκι!

Link to comment
Share on other sites

Κοριτσάκι μου κουράγιο...

Έχοντας βιώσει την απωλεια δυστυχώς αρκετές φορές σε καταλαβαίνω απόλυτα πίστεψε με ..

Μεσα απο την καρδιά μου σου εύχομαι το συντομότερο να κρατήσεις αγκαλίτσα ένα γερό παιδάκι και να απαλυνει λίγο ο πόνος σου

Έχοντας ήδη κάνει δυο καισαρικές για μένα ήταν μονοδρομος δυστυχως και τα δυο παιδακια που εχασα να μου τα παρουν με καισαρικη στην 24η εβδομαδα....πολυ δυσκολη η αναρρωση....και πλέον απαγορευτικη μια επομενη εγκυμοσύνη...

Καλή ανάρρωση και απο μένα .

¨ το αντράκι μας 07/01/2008 ο μπόμπιρας 29/9/10

..τα αστεράκια μου είναι εκεί ψηλα...

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανατπόκριση!

Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι τελικά είναι πολλοί αυτοί που βρέθηκαν στη θέση σου!

Για να απαντήσω στην markela35, η αυχενική δεν έδειξε τίποτα ανησυχητικό και μάλιστα οι πιθανότητες για σύνδρομο down έδειξαν να είναι ελάχιστες. Όπως ανέφερα και στο αρχικό μου μήνυμα, το δικό μας πρόβλημα ήταν τα πολύ κοντά άκρα. Το θέμα είναι ότι όλα τα έμβρυα έχουν πιο κοντά άκρα στον 3ο μήνα που κάνεις την αυχενική. Επίσης, έχε στο νου σου ότι αρκετές κοπέλες που έκαναν την εγχείριση (ή καισαρική) λένε ότι τους έμεινε το σημάδι της ουλής για να θυμούνται αυτό που πέρασαν. Άρα όπως και να έχει, δύσκολα μπορεί κανείς να το ξεπεράσει . . .

Peka και ΜΑΤΘΙΛΔΗ σας ευχαριστώ πολύ που μοιραστήκατε τις εμπειρίες σας, αλλά και για τις ευχές σας!

Εύχομαι τα καλύτερα για όλες μας!!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Kαλή σωματική και ψυχική ανάρωση σου εύχομαι! Να προσέχεις το εαυτό σου να είσαι εσύ καλά και όλα θα γίνουν! Είμαι σίγουρη!

 

Δυστυχώς τελικά ο δρόμος της μητρότητας δεν είναι ανθοσπαρμένος για πολλές γυναίκες!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...

γεια σας κοριτσια.ειμαι καινουργια στο forum.εγω εκανα διακοπη την 20 εβδομαδα λογω καρδιολογικου προβληματος του εμβρυου.εχω ηδη ενα κοριτσακι 4 ετων.ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι.χωρισ ιστορικο χωρις τιποτα.φοβαμαι πολυ να ξαναπροσπαθησω μηπως μου ξανασυμβει το ιδιο...

Link to comment
Share on other sites

  • 9 χρόνια μετά...

Καλησπέρα.. Αν και στέλνω πολλά χρόνια μετά ελπίζω όλα να είναι καλά στη ζωή σου! Έτυχε να δω τώρα αυτό το Ποστ μιας και πέρας  τα ίδια πριν ένα μήνα.. Διακοπή κύησης στις 23 εβδομάδες λόγω σοβαρού ανατομικό πρόβληματος στην καρδιά. Δυστυχώς δεν έχω άλλο παιδάκι και ο φόβος για το αν ήταν όντως τυχαίο είναι μεγάλος. Εάν θέλεις πες μου πως πήγε μετά από αυτή τη διαδικασία; Έκανες τελικά άλλο παιδάκι; Προσπαθώ να βρω όπου μπορώ ελπίδα για το μέλλον 

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας 

λυπούμαστε πολύ για την απώλειά σας

υπάρχουν πολλές αναγνώστριες που έχουν περάσει κάτι παρόμοιο , 

δειτε και εδώ άλλα θέματα

https://parents.org.gr/forum/tags/απώλεια/

 

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...