Indyla

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  632
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

56 Neutral

3 ακόλουθοι

Περισσότερα για την/τον Indyla

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Καπνίζει; Αν ναι να το κόψει. Επηρεάζει πολύ. Το έχω δει στην πράξη γιατί αφότου το έκοψε ο άντρας μου ο κατακερματισμός του μειώθηκε κατά πολύ.
 2. Καλησπέρα σε όλες τις συζητήτριες του θέματος. Κι όμως τα μικρόβια μπορεί κάλλιστα να έχουν σχέση με τον κατακερματισμό του DNA του σπέρματος και ειδικά όταν η λοίμωξη είναι χρόνια. Υπάρχει πια εκτενής βιβλιογραφία πάνω στο θέμα. Χωρίς φυσικά να είναι η μόνη πιθανή αιτία σε περιπτώσεις υψηλού κατακερματισμού. Ο Τσιλ... παρ’όλο που είναι μια «αμφιλεγόμενη» προσωπικότητα στον χώρο, έχει δίκιο σε πολλά θεωρώ. Και φυσικά όπως πολύ σωστά είπε η φίλη πιο πάνω, οι γιατροί της εξωσωματικής καθ’ ότι γυναικολόγοι (και ταυτόχρονα άντρες), υποτιμούν διαρκώς τα προβλήματα που μπορεί να «κουβαλάει» ο άντρας σ’ αυτή την ιστορία. Είναι αρκετά συνηθισμένο να υπάρχουν αποτυχημένες εμφυτεύσεις ή αποβολές και να φταίει το σπέρμα. Όμως, δυστυχώς, την αποτυχία της εξωσωματικής όταν το πρόβλημα στο σπέρμα δεν «βγάζει μάτι» στο σπερμοδιάγραμμα, αλλά είναι σχετικό με κατακερματισμό ή μικρόβια που σπάνια τα ψάχνουν, το χρεώνεται σχεδόν πάντα η γυναίκα. Κάτι που προφανώς δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Και οι εξωσωματικοί θα έπρεπε να έχουν στενή συνεργασία με ουρολόγους που ειδικεύονται στην υπογονιμότητα. Και να ανοίγουν και κανένα ιατρικό περιοδικό μετά το τέλος της ειδικότητας... Ψάξτε το λίγο με έναν εξειδικευμένο ουρολόγο πριν την επόμενη σας προσπάθεια. Καλή επιτυχία!
 3. Αυτά τα πράγματα είναι απίστευτα. Πραγματικά μ’αυτά που ζούμε με τους γιατρούς είναι πριν μπει κανείς σε ιατρείο να κάνει τον σταυρό του...

 4. Διαφημίσεις


 5. Indyla

  Αντισυλληπτικό ενώ υπάρχει εγκυμοσύνη;

  Θα πρέπει να επικοινωνήσεις ή να επισκεφτείς έναν γυναικολόγο για να σε ενημερώσει γι’ αυτό που ρωτάς.
 6. @preva τον έχω συμβουλευτεί για θέματα ενδομητρίωσης που τελικά μάλλον δεν έχω όπως μου είπε. Έχω την εντύπωση ότι η εξωσωματική δεν είναι ακριβώς ο τομέας ειδίκευσης του παρ’ όλο που την κάνει. Δεν μιλάω για δωρεά ωαρίων που εκεί λίγο-πολύ όλοι μπορούν να τη κάνουν τη δουλειά γιατί με «νεανικό» γενετικό είναι όλα πολύ πιο εύκολα. Σε κλασσική εξωσωματική όμως είναι καλός; Δεν ξέρω, μπορεί. Επίσης συνεργάζεται με το Institute of Life που επίσης δεν ξέρω τι λέει σαν κέντρο τελικά. Εσένα όμως πως σου φάνηκε;
 7. Καλησπέρα @Irina123 και συγχαρητήρια για την απώλεια των περιττών κιλών που αναφέρεις. Είναι πολύ σημαντική παράμετρος στην υπογονιμότητα (αν έχεις τέτοιο πρόβλημα που ίσως είναι λίγο νωρίς για να το πούμε). Μέχρι τα 35 οι γιατροί σου δίνουν έναν χρόνο προσπαθειών και μετά τα 35 έξι μήνες. Εννοώ προτού καταφύγει το ζευγάρι σε ειδικό υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για διερεύνηση. Νομίζω ότι σε πρώτη φάση χρειάζεται να κάνεις μία συζήτηση με τον γυναικολόγο σου και λογικά αυτός θα είναι σε θέση να σε καθοδηγήσει. Καλή σου επιτυχία και θα τα καταφέρεις μην αγχώνεσαι!
 8. Άρα κι εσύ τον επισκέφθηκες για κύηση υψηλού κινδύνου. Εσένα πως σου φάνηκε; Δεδομένου ότι εμένα μου τον σύστησε γιατρός (ίσως κι εσένα) πιστεύω ότι θα έχει την απαιτούμενη επιστημονική κατάρτιση. Άλλωστε είναι Καθηγητής τι να πω.
 9. Καλησπέρα; Κάνει εξωσωματικές; Γιατί εμένα μου τον είχαν συστήσει ως γιατρό που ειδικεύεται στις κυήσεις υψηλού κινδύνου. Τον γνώρισα αλλά δεν συνεργαστήκαμε. Χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για τις ικανότητες του ως γιατρού. Προσωπική χημεία.
 10. @strs92 όπως τα λέει η φίλη εδώ. Καλή επιτυχία σε όλα και με το καλό το μωράκι σου.
 11. Σπυριδούλα καλησπέρα. Λυπάμαι γι’ αυτό που σου συνέβη και σου εύχομαι την επόμενη φορά να πάνε όλα καλά. Πιθανώς τις εξετάσεις που θες τις κάνουν και στο Έλενα Βενιζέλου αλλά καλό θα ήταν να κλείσεις ένα ραντεβού με την κα Τσεκούρα που είναι υπεύθυνη του Τμήματος καθ’ έξιν αποβολών (μη σε τρομάζει το όνομα γιατι στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο για επαναλαμβανόμενες αποβολές αλλά και για προβλήματα όπως το δικό σου). Καλή επιτυχία!
 12. Μπράβο γλυκιά μου! Να σας ζήσει η κορούλα σας και με το καλό να αποκτήσετε και δεύτερο παιδάκι εφόσον το θέλετε. Η αλήθεια είναι ότι το θέμα της μεσογειακής είναι "ρουλέτα". Τα πεθερικά μου λόγου χάρη (και οι δύο με στίγμα) ήταν τυχεροί γιατί και στις δύο εγκυμοσύνες τα παιδιά ήταν υγιή (έχουν απλά στίγμα). Από την άλλη ακούω περιπτώσεις ζευγαριών με 3-4 απανωτές εγκυμοσύνες όπου το μωρό έπασχε. Οπότε πλέον πιστεύω ότι το μόνο που παίζει ρολό στο συγκεκριμένο θέμα είναι η τύχη. Εύχομαι λοιπόν και στο επόμενο να είστε το ίδιο τυχεροί με την πρώτη φορά! Υ.Γ. Για να μην υπάρχει παρανόηση σε κάποιον που μας διαβάζει, επειδή γράφεις "δεν έχει ούτε καν στίγμα", και στίγμα να έχει πάλι υγιές είναι το μωρό. Κάποιος που είναι φορέας μεσογειακής αναιμίας δεν νοσεί από την ασθένεια. Και φυσικά βάσει των πιθανοτήτων, σε ένα ζευγάρι που έχουν και οι δύο στίγμα, οι πιθανότητες το μωρό τους να μην έχει καν στίγμα είναι 25% ενώ το να έχει είναι 50% (συνολικά αυτό μας κάνει το 75% που λέμε ότι είναι οι πιθανότητες το μωρό να μην πάσχει από μεσογειακή αναιμία). Καλή συνέχεια σε όλους!
 13. Νομίζω στα πανεπιστημιακά μαιευτήρια υπάρχουν τέτοιοι γιατροί (Αλεξάνδρα πχ). Αλλά και κάνοντας μία αναζήτηση στο διαδίκτυο σίγουρα θα βρεις κάποιους.
 14. Καλησπέρα και όλα με το καλό σου εύχομαι. Θα σου πρότεινα να δεις και έναν μαιευτήρα που να ειδικεύεται στις κυήσεις υψηλού κινδύνου για μεγαλύτερη ασφάλεια. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής της εγκύου που συμπληρωματικά με το Salospir μπορούν να βοηθήσουν στο να μειωθούν (ή έστω να μην αυξηθούν) οι πιθανότητες εμφάνισης της προεκλαμψίας.
 15. Ελπίζω να υπάρχει επίγνωση ότι το να αμφισβητούμε αυτά που λέει ο γιατρός άλλου μέλους ενέχει σοβαρότατους κινδύνους καθώς το μέλος μπορεί να επηρεαστεί και να παρακούσει τις εντολές του γιατρού του. Ακόμη και γιατρός να είναι το μέλος που αμφισβητεί τον γιατρό του μέλους, δεν είναι γιατρός της συγκεκριμένης κοπέλας που κάνει μία ανάρτηση για να ξέρει τις λεπτομέρειες της περίπτωσης της. Γενικά θεωρώ ότι σε φόρουμ όπως αυτό, οι χρήστες δεν θα πρέπει ούτε να αναζητούν απαντήσεις σε αμιγώς ιατρικά θέματα ούτε να δίνουν οι ίδιοι απαντήσεις σε ερωτήσεις άλλων. Και οι @administrator θα πρέπει να τα προσέχουν αυτά για την ασφάλεια του ίδιου του φόρουμ.