Indyla

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  614
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

51 Neutral

3 ακόλουθοι

Περισσότερα για την/τον Indyla

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Γλυκιά μου σου στέλνω τις ευχές μου για πολύ γρήγορη ανάρρωση μέσα απ´ την καρδιά μου. Ως κάποια που έχει ζήσει την απίστευτη αγωνία της ΜΕΝΝ και παράλληλα την πλήρη απουσία ψυχολογικής στήριξης μέσα στο νοσοκομείο, θα σου πω να μη σκέφτεσαι τέτοια. Σημασία έχει το τώρα και το να γίνει ο μπέμπης σας καλά. Να έχετε δύναμη και να φροντίζετε τους εαυτούς σας όσο μπορείτε γιατί αυτή η συγκυρία του να έχεις ένα μωρό σε νοσηλεία είναι απίστευτα απαιτητική ψυχολογικά, αλλά και σωματικά σε κάποιο βαθμό. Και δυστυχώς το περιβάλλον του ζευγαριού είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβει. Δύναμη λοιπόν και όχι αρνητικές σκέψεις
 2. Γεια σου @danae2014 H ενδομητρίωση είναι βασικός παράγοντας υπογονιμότητας αλλά και αποτυχίας στις εξωσωματικές. Συνεπώς οι εξωσωματικοί που σε συμβούλευσαν τη χειρουργική αντιμετώπιση της νομίζω ότι κάτι ξέρουν. Θα σου πρότεινα να μην χάσεις χρόνο. Το λέω ως παθούσα γιατί εμένα οι γιατροί μου έλεγαν ότι δεν έχει σημασία η ενδομητρίωση αν δεν προσπαθείς να συλλάβεις φυσικά (εμείς κάναμε IVF με προεμφυτευτική διάγνωση για μεσογειακή αναιμία) αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η ενδομητρίωση φαίνεται πως μπορεί να προκαλέσει και αποβολές αλλά και προβλήματα στην κύηση. Οπότε η προσωπική μου γνώμη ως μη ειδικού όμως και με την επισήμανση ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, είναι να μην το αφήσεις πολύ καιρό αν οι προσπάθειες σας δεν ευοδωθούν σύντομα.
 3. Φοβάμαι γλυκιά μου ότι η συγκεκριμένη μέθοδος είναι πειραματική. Και τα πειράματα καλό είναι να τα αποφεύγουμε στον τομέα της Υγείας. Η εξωσωματική είναι ένας χώρος όπου όλοι προσπαθούμε να «πιαστούμε» από την ελπίδα αλλά αυτό ενέχει και πολλούς κινδύνους. Νομίζω ότι θα πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο του δότη σύντομα, πριν περάσει κι άλλο ο καιρός και τότε τα ωάρια σου δεν θα είναι όντως καλά. Μπορείτε να τα γονιμοποιήσετε, να καταψύξετε τα έμβρυα και όταν θα είστε έτοιμοι ψυχολογικά να κάνετε μία εμβρυομεταφορά. Επειδή όμως δεν είμαι γιατρός θα σου έλεγα αν δεν το έχετε κάνει ήδη, να δείτε και έναν ανδρολόγο που να ειδικεύεται στην αναπαραγωγή. Γιατί οι περισσότεροι γυναικολόγοι δεν ξέρουν που πάνε τέσσερα σε ό,τι αφορά το σπέρμα...

 4. Διαφημίσεις


 5. @StarS καλημέρα και καλώς ήρθες στο forum. Η ηλικία σου; Το ορμονικό σου προφίλ (FSH, AMH;). Αν όλα αυτά είναι καλά τότε το πιθανότερο είναι πως «φταίει» το σπέρμα. Άλλωστε η ανταπόκριση σου από άποψη παραγωγής ωαρίων είναι καλή άρα δύσκολο να «φταίνε» τα ωάρια. Έχετε σκεφτεί να δοκιμάσετε με δότη; Ο άντρας σου έχει κάνει θεραπεία με συμπληρώματα τύπου Profertil; Επίσης αν καπνίζει πρέπει άμεσα να το κόψει γιατί το κάπνισμα χαλάει πολύ το σπέρμα. Αυτά τα τελευταία συνήθως τα κάνει ένα ζευγάρι πριν πάει στη λύση του δότη. Για να δώσετε δηλαδή μία τελευταία ευκαιρία στο δικό του.
 6. Συγχαρητήρια Fotia! Αν θυμάσαι σου το είχα πει και όταν είχαμε μιλήσει ότι μου φαινόσουν πολύ βιαστική και ανυπόμονη και τόσο σοβαρές αποφάσεις κατά τη γνώμη μου πρέπει να ωριμάζουν πρώτα μέσα μας. Όλα θα πάνε καλά, μην έχεις και τώρα άγχος! Ένα καλό δίδαγμα, ειδικά για τις νεότερες γυναίκες, να μη μας πιάνει πανικός στην πρώτη δυσκολία που συναντάμε. Καλή εγκυμοσύνη και με το καλό το μωρό!
 7. Χριστός Ανέστη σε όλους με ιδιαίτερη μνεία εδώ στα ζευγάρια με στίγμα που επιθυμούν την τεκνοποίηση και μπορεί να τα έχουν καταφέρει ή όχι, αλλά και σε όσους πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. Να έχουμε υγεία και ελπίδα!
 8. Δεν θα το καταλάβεις κάπως. Θα ρωτήσεις τον γιατρό σου. Το βασικό είναι αυτό. Είναι σημαντικό να ξέρεις αν το έμβρυο που δυστυχώς χάθηκε ήταν φυσιολογικό ώστε μετά να ψάξεις άλλες παραμέτρους. Όπως προανέφερα no1 αιτία αποβολών/παλινδρομών κλπ είναι οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες του εμβρύου (εσείς μπορεί να έχετε φυσιολογικό καρυότυπο αλλά ένα από τα έμβρυα που δημιουργήθηκε από εσάς να έχει παθολογικό ακόμη και αν εμφυτεύτηκε). Μπορεί φυσικά να υπάρχουν άλλοι παράγοντες (ενδομήτριο, ανοσολογικά κλπ) αλλά θεωρώ ότι κανείς πρέπει να πηγαίνει κλιμακωτά σε όποια διερεύνηση κάνει.
 9. Ελέγχθηκαν και τα 23 ζεύγη χρωμοσωμάτων ή μόνο τα βασικά; Το πιθανότερο είναι ότι θα ελέγχθηκαν όλα αλλά καλό είναι να το γνωρίζει κανείς. Εκτός από τις πιθανές χρωμοσωμικές ανωμαλίες και το ενδομήτριο, υπάρχουν και θεωρίες που αναφέρονται σε ανοσολογικούς μηχανισμούς (NK, HLA κλπ) ως πιθανή αιτία αποβολών, που άλλοι γιατροί εξωσωματικής τις αποδέχονται και άλλοι όχι. Ίσως να έπαιρνες και καμία ακόμα γνώμη; Γιατροί δεν είμαστε εδώ αλλά αυτό που σου έγραψε η @Κάντι για το «παράθυρο» εμφύτευσης, το ακούω...
 10. @thalasa καλημέρα. Θεωρητικά οι βασικοί λόγοι που οι βιοχημικές και παλίνδρομες είναι τόσο συχνές στην εξωσωματική είναι α) η ηλικία μας που σημαίνει χειρότερης ποιότητας ωάρια αν ξεκινάμε μεγάλες την εξωσωματική ή έχουμε κάποιο νόσημα που επηρεάζει τα ωάρια και β) ότι δεν υπάρχει η φυσική επιλογή των (καλύτερων) ωαρίων αλλά και των σπερματοζωαρίων που θα υπήρχε στη φυσιολογική σύλληψη. Συνεπώς είναι πολύ συνηθισμένο να έχει μία γυναίκα που κάνει εξωσωματική τέτοιες περιπέτειες. Δυστυχώς οι γιατροί εξωσωματικής δεν μας προετοιμάζουν ποτέ γι’ αυτό για ευνόητους λόγους... Σκέψου μόνο ότι εγώ είχα δύο βιοχημικές και δύο ανεμβρυικές κυήσεις χωρίς να έχουμε προβλήματα υπογονιμότητας. Οπότε όσο μου συνέβαιναν αυτά δεν ήξερα από που μου ερχόντουσαν!! Δεν βρέθηκε ένας γιατρός να μου πει «κορίτσι μου, αυτά στην εξωσωματική τα βλέπουμε κάθε μέρα». Επίσης ένας μόνος εμβρυολόγος βρέθηκε να μου πει (βλέποντας με εντελώς σαστισμένη) ότι ακόμη και τα ίδια τα φάρμακα χαλάνε την ποιότητα των ωαρίων. Αλλά φυσικά όσο νεότερη είναι μία γυναίκα τόσο πιο προστατευμένη από την όποια αρνητική επίδραση των φαρμάκων γιατί έχει περισσότερα ωάρια καλής ποιότητας. Και το σπέρμα του άντρα θεωρητικά μπορεί να επηρεάζει αλλά μάλλον σε μικρότερο ποσοστό. Η γνώμη μου λοιπόν είναι να κάνετε κατ’ αρχάς μία κουβέντα με τον γιατρό σου και μαζί τον εμβρυολόγο του κέντρου για την ποιότητα των εμβρύων σας. Παρ’ όλο που τα έμβρυα που είναι καλά μορφολογικά μπορεί να έχουν χρωμοσωμικές ανωμαλίες οι οποίες προκαλούν συχνά μία παλίνδρομη κύηση, θα έχετε τουλάχιστον μία πρώτη εικόνα για το πως αξιολογεί ο πλέον ειδικός (εμβρυολόγος) τα έμβρυα που παράγετε. Το θέμα του ενδομητρίου κατά την άποψη μου είναι δευτερεύουσας σημασίας και -όπως είπε και η φίλη παραπάνω- λύνεται με μία υστεροσκόπηση. Καλή επιτυχία!
 11. Να σας ζήσει το μωράκι σας @katie84! Η ΜΕΝΝ και όποιος το έχει ζήσει το ξέρει είναι μία πολύ τραυματική εμπειρία. Ευτυχώς το δικό σας μωράκι τα πήγε μια χαρά γιατί άλλωστε ήταν μεγαλούτσικο και δεν περάσατε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Και πάλι όμως το καταλαβαίνω ότι η ΜΕΝΝ είναι ΜΕΝΝ και το στρες που δημιουργεί στους νέους γονείς είναι μεγάλο. Γι’ αυτή λοιπόν την ψυχολογική καταπόνηση που αφήνει σαν κατάλοιπο θα σου πρότεινα να πάρεις βοήθεια από έναν ειδικό. Υπάρχει και η Φαιναρέτη (οργανισμός που παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας και ειδικεύεται σε τέτοια θέματα). Αλλιώς μία ψυχολόγος ιδιώτης που να έχει ειδίκευση στην περιγεννητική ψυχολογία. Τώρα για τον πρόωρο τοκετό και τον γυναικολόγο σου θα σου έλεγα ότι κατά τη γνώμη μου (τονίζω όμως ότι είναι η γνώμη ενός μη-ειδικού καθότι δεν είμαι γιατρός ούτε μαία) έχει κάποια ευθύνη που δεν σε είχε προετοιμάσει γι’ αυτό που συνέβη γιατί ο διαβήτης είναι από τους βασικούς προδιαθεσικούς παράγοντες για πρόωρο τοκετό. Ο γιατρός πρέπει να μας ενημερώνει στην εγκυμοσύνη ακόμα και αν φοβάται ότι μπορεί να μας αγχώσει. Και αυτό γιατί το σοκ όταν το πάθεις είναι τεράστιο αν δεν είναι προετοιμασμένη, και αυτό λειτουργεί αθροιστικά με το άγχος που προκαλεί το ίδιο το πρόβλημα υγείας. Είμαι παθούσα η ίδια οπότε αυτά που λέω είναι βγαλμένα από δική μου πολύ πικρή εμπειρία. Τώρα βέβαια αυτά πέρασαν για ‘σενα αλλά νομίζω πως όλες πρέπει να απαιτούμε από τους γιατρούς μας να είναι ειλικρινείς μαζί μας και να μας δίνουν το περιθώριο της ψυχολογικής αλλά και πρακτικής προετοιμασίας. Και τη δυνατότητα (όπως στη δική μου περίπτωση που δεν μου δόθηκε) να πάρουμε δεύτερη γνώμη και από έναν άλλον γιατρό.
 12. Καλημέρα @Nena1990 Μίλησες με τον γιατρό σου; Πως είσαι σήμερα; Έκανες καλά που του τηλεφώνησες γιατί όπως λέω και ξαναλέω, στην εγκυμοσύνη οτιδήποτε έξω από τα συνηθισμένα μας συμβαίνει, πρέπει αμέσως να το αναφέρουμε. Ελπίζω να είναι όλα καλά.
 13. @Nansy29 Για τα αιθέρια έλαια πάρε μία συμβουλή από τον γιατρό σου πρώτα γιατί θυμάμαι όταν το είχα ρωτήσει στη δική μου εγκυμοσύνη είχα πληροφορηθεί ότι δεν επιτρέπονται. Ακόμη και υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι ορισμένα από αυτά είναι ασφαλή, επειδή δεν υπάρχουν ερευνητικά δεδομένα που να τεκμηριώνουν την ασφάλεια τους, πολλοί γιατροί λένε "όχι" σε όλα τα έλαια. Γενικά είμαι υπέρ του να ρωτά η έγκυος για οποιοδήποτε προϊόν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει. Επίσης, συμφωνώ ότι ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει ρόλο στην εμφάνιση σωματικών συμπτωμάτων, αλλά και πάλι, στην περίοδο της εγκυμοσύνης ο μαιευτήρας θα πρέπει να ενημερώνεται για οτιδήποτε έξω από τα συνηθισμένα μας συμβαίνει. Καλή υπόλοιπη εγκυμοσύνη και όλα να πάνε τέλεια!
 14. Καλησπέρα και όλα με το καλό. Την πίεση σου την ελέγχεις;
 15. Ελπίζω κι εγώ μέσα απ’ την καρδιά μου να τα καταφέρει το μωρό και καλή δύναμη στους γονείς και σ’ εσάς αυτή τη δύσκολη στιγμή.