Indyla

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  649
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

81 Neutral

3 ακόλουθοι

Περισσότερα για την/τον Indyla

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Δεν μας ζαλίζεις καθόλου. Νομίζω ότι όσες γράφουμε εδώ μπορούμε απολύτως να σε συναισθανθούμε. Θα σου στείλω καλύτερα προσωπικό μήνυμα αλλά γι' αυτό που διάβασα παρακάτω σχετικά με τους φόβους σας για τις ορμόνες και την εξωσωματική, υπάρχουν πια αρκετά ερευνητικά δεδομένα που είναι πολύ καθησυχαστικά σχετικά με το εάν η εξωσωματική έχει αρνητικές συνέπειες στην υγεία. Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι η ενημέρωση και η γνώση είναι τα καλύτερα "όπλα" σε κάθε δύσκολη κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η επίσκεψη σε έναν γιατρό που έχει εμπειρία από τέτοιες περιπτώσεις νομίζω ότι είναι μία πολύ καλή αρχή. Προσωπικά αν με ρωτάς θεωρώ ότι αν η επιστήμη μας δίνει εργαλεία για να αποφύγουμε επώδυνες εμπειρίες τότε καλό είναι να τα χρησιμοποιούμε.
 2. Καλή χρονιά καλή μου. Έχω βρεθεί στη θέση σου. Νομίζω πως μπορούσες να πάρεις την πρωτοβουλία να κλείσεις ένα ραντεβού με έναν γιατρό εξωσωματικής που έχει εμπειρία με περιπτώσεις προεμφυτευτικής διάγνωσης για Μ.Α. και απλά να πείσεις τον σύζυγο σου να έρθει στο ραντεβού. Από εκεί και πέρα θα αφήσεις τον γιατρό να κάνει τη δουλειά του και να εξηγήσει και στους δύο τι περιλαμβάνει η διαδικασία ώστε και να λύσετε τις όποιες απορίες σας και να "ξεφοβηθεί" ο άντρας σου την εξωσωματική. Όχι ότι η εξωσωματική είναι εγγύηση ότι θα πετύχει αλλά σίγουρα σε βγάζει από αυτή την φοβερή αγωνία του να ξανακάνεις διακοπή. Καλή επιτυχία!
 3. Indyla

  Διακοπή κύησης..

  Αυτό που εννοούσα είναι ότι όσο απόλυτο δικαίωμα έχει μία γυναίκα στην διακοπή κύησης εξίσου απόλυτο δικαίωμα έχει στη "μη διακοπή κύησης". Και οι δύο επιλογές κατ' εμέ θα πρέπει να χαίρουν του ίδιου σεβασμού από το κοινωνικό σύνολο. Και λέγοντας κοινωνικό σύνολο συμπεριλαμβάνω και το forum. Γιατί έχω διαβάσει κατά καιρούς πολλά επικριτικά σχόλια προς τις γυναίκες που επιλέγουν να κρατήσουν παιδί με πρόβλημα και έχω κουραστεί από τους δήθεν ηθικολόγους που νομίζουν ότι είναι σε θέση να υποδείξουν στον διπλανό τους τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Το λέω γενικά εξ αφορμής της αναφοράς σου στο σχόλιο μου. Δεδομένου ότι δεν έχω ιδέα αν εσύ πήρες κάποια θέση επί του θέματος ούτε ποια είναι αυτή άρα το σχόλιο μου δεν απευθύνεται σε κανέναν προσωπικά.

 4. Διαφημίσεις


 5. Indyla

  Διακοπή κύησης..

  Χρύσα μου μήπως ήθελες να αναφερθείς σε άλλη κοπέλα; Εγώ απλά είπα στη θεματοθέτρια ότι οι περισσότερες γυναίκες που προχωρούν σε διακοπή νομίζω ότι κάποια στιγμή σκέφτονται και αυτό. Τουλάχιστον εγώ το σκέφτηκα. Από εκεί κι έπειτα, προσωπικά θα πω ότι η "δικτατορία" του "έχεις έμβρυο με πρόβλημα τότε θα το ρίξεις" μου προκαλεί την ίδια απέχθεια και μου γεννά την ίδια διάθεση προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων όσο και η απαγόρευση των εκτρώσεων που κάποτε ήταν πρόβλημα για πολλά εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο... παραμένει αλλά ευτυχώς για μικρότερο αριθμό γυναικών απ' ότι άλλες εποχές. Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει με το σώμα της και να φέρει στον κόσμο ένα παιδί είτε είναι με πρόβλημα είτε χωρίς. Εμείς δηλαδή ποιοι είμαστε που θα υποδείξουμε στον συνάνθρωπο μας πως θα ζήσει και θα βάλουμε κριτήρια για το πιο είναι το ηθικό, το λογικό ή αυτό που οδηγεί στην ευτυχία; Το πρόβλημα λοιπόν κατ' εμέ δεν είναι ποιος συμφωνεί, ποιος διαφωνεί και τι απόφαση θα πάρει η κάθε γυναίκα. Το πρόβλημα είναι ο καθένας μας να σέβεται την επιλογή του συνανθρώπου του (ακόμα και αν μιλάμε για την παράγραφο μίας άγνωστης σ' εμάς γυναίκας σε ένα φόρουμ) γιατί η ατομική ελευθερία είναι ένα ανεκτίμητο αγαθό το οποίο οφείλουμε να προστατεύουμε. Για την γυναικεία αλληλεγγύη δεν κάνω καν συζήτηση.
 6. Indyla

  Διακοπή κύησης..

  Η ερώτηση σου μόνο χαζή δεν είναι. Αν όχι όλες, σίγουρα η πλειοψηφία των γυναικών που έχουμε κάνει κάποια στιγμή στη ζωή μας διακοπή κύησης, το έχουμε αναρωτηθεί. Δεν ξέρω όμως αν: α) θα βρεις πληροφορίες γι'αυτό σε ένα φόρουμ ή στο internet γενικά και β) πόσο αξιόπιστες θα είναι. Πάνω απ' όλα όμως δεν ξέρω αν αυτή η πληροφορία μπορεί να σε βοηθήσει κάπου πραγματικά. Αποτελεί δηλαδή πράγματι παράμετρο στη λήψη μίας τέτοιας απόφασης; Δεν ξέρω. Σαν ανοιχτό ερώτημα το βάζω.
 7. Γεια σου φίλη μου. Κατ' αρχάς ελπίζω να πάνε όλα καλά για εσάς. Δεν έχω παρόμοια εμπειρία αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να μιλήσετε με έναν παιδοκαρδιολόγο ώστε να μπορέσετε να καταλάβετε τι ακριβώς σημαίνει αυτή η διάγνωση επί του πρακτέου. Καλή τύχη εύχομαι και να είσαι ψύχραιμη.
 8. Ελπίζω όλα να είναι καλά για ᾽σενα και το μωράκι σου γλυκιά μου. Γενικά στην εγκυμοσύνη όταν κάτι μας ανησυχεί, να μην φοβόμαστε να ενοχλήσουμε τον/την γιατρό μας. Το λέω με αφορμή το post σου. Οι μαιευτήρες ξέρουν ότι πρέπει να είναι πάντα "απίκο" για κάθε εγκυούλα που παρακολουθούν. Στείλε μας αν θες πως είσαι. Όλα να πάνε τέλεια!
 9. Απολύτως σεβαστό απλά θα σου πω κάτι που προέρχεται και από τη δική μου εμπειρία αλλά και από άλλες κοπέλες που γνώρισα στην πορεία μου. Το συναισθηματικό δέσιμο με τον γιατρό μας ή το εκάστοτε κέντρο μπορεί να γίνει παγίδα όταν μιλάμε για εξωσωματική. Επειδή η διαδικασία της εξωσωματικής είναι πολύ ευαίσθητη από ψυχολογικής άποψης και οι γυναίκες έχουμε και από τη φύση μας την τάση να δενόμαστε, μπορεί η κάθε μία από εμάς να "κολλήσει" με έναν γιατρό για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τη λογική/αντικειμενική εκτίμηση μίας κατάστασης. Δεν λέω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει σ' εσένα καθώς δεν σε γνωρίζω, αλλά το λέω γενικά ότι αυτό είναι κάτι που θέλει προσοχή στην εξωσωματική. Εύχομαι καλή επιτυχία και πάλι.
 10. Γεια σου καλή μου. Αυτή είναι μία ερώτηση που αναμφισβήτητα θα πρέπει να απευθύνεις στον γιατρό σου. Χωρίς καμία ντροπή. Είναι ο μόνος που μπορεί έγκυρα και με ασφάλεια να σου απαντήσει. Καλή επιτυχία!
 11. Καλησπέρα. Η γνώμη μου είναι ότι στα 36 τόσες αποτυχίες αξίζουν μία δεύτερη γνώμη. Η ποιότητα των ωαρίων εξ όσων γνωρίζω χωρίς να είμαι γιατρός, δεν φαίνεται κάπως παρά μόνο τεκμαίρεται από την αποτυχία αφού αποκλειστούν άλλοι παράγοντες (σπέρμα, κακό εργαστήριο κλπ). Και επίσης ο αριθμός ωαρίων που παράγει μία γυναίκα (αν είναι μικρός για την ηλικία της) μπορεί να είναι μία ένδειξη κακής ποιότητας όπως και η βαριά ενδομητρίωση. Συνεπώς θα σου συνιστούσα να δεις κι έναν άλλον γιατρό.
 12. Καλημέρα Hope 2. Ελπίζω να είσαι καλά. Γράφεις πιο πάνω ότι κάνεις πολλά χρόνια ψυχοθεραπεία όπως επίσης ότι οι εμμονές σου επιμένουν. Νομίζω ότι η ψυχολόγος με τον ψυχίατρο σου χρειάζεται να έχουν μία επικοινωνία για να αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και όχι ο καθένας ξεχωριστά. Γιατί ακούγεται ότι κάτι από τα δύο ίσως να μη "δουλεύει" όπως θα έπρεπε. Καμιά φορά η συνεργασία δύο ειδικών που έχουν αναλάβει τον ίδιο άνθρωπο είναι το κλειδί στην υπόθεση. 'Αλλες φορές όπως είπαν και οι κοπέλες πιο πάνω χρειάζεται ένας άλλος ειδικός που μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός στο πρόβλημα μας από τον προηγούμενο. Παρ' όλο που η αλλαγή Ψ είναι δύσκολη. Κατά τη γνώμη μου είναι λογικό να θέλεις να κόψεις κάποια στιγμή το φάρμακο όπως είναι και λογικό (και δικαίωμα σου) να θέλεις να κάνεις δεύτερο παιδί. Επειδή όμως η εγκυμοσύνη είναι από μόνη της μία πολύ απαιτητική περίοδος από ψυχολογικής και σωματικής άποψης, και παράλληλα έχεις να φροντίσεις ένα μικρό παιδί, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσεις ότι θα είσαι όσο το δυνατόν καλύτερα ψυχολογικά προτού μπεις σε αυτή για το καλό και των τεσσάρων (βάζω και το μωρό που έρθει μέσα όπως βλέπεις ). Σου εύχομαι καλή επιτυχία και όλα να πάνε καλά για 'σενα.
 13. Γεια σας κορίτσια! Για πείτε μου σας παρακαλώ μήπως έχετε καμία εμπειρία με μικρόβια στο σπέρμα που έπαιξαν ρόλο στις προσπάθειες σας της εξωσωματικής; Αν θέλετε πείτε δύο λόγια για την εμπειρία σας και αν γνωρίζετε κάποιον γιατρό που να έχει γνώσεις πάνω στο αντικείμενο στείλτε μου παρακαλώ το όνομα του/της. Εμείς πριν από χρόνια είχαμε πάει στον Τσιλ... στο Loc... Med... που μας είχε βρει χλαμύδια (τα οποία όμως σε μοριακή εξέταση PCR άλλων εργαστηρίων δεν είχαν βρεθεί, οπότε δεν ξέρω τι να πιστέψω) όμως δεν ακολουθήσαμε την αγωγή του. Μετά πήγαμε σε γνωστή λοιμωξιολόγο η οποία μας έδωσε μία αρκετή δυνατή αγωγή βασιζόμενη στη διάγνωση του Τσιλ... αλλά δεν ξέρω τελικά αν βοήθησε. Συνεπώς τώρα -επειδή ο σύζυγος έχει συμπτώματα προστατίτιδας- ψάχνουμε έναν γιατρό που να κατέχει το αντικείμενο...
 14. Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά και να υποδεχτείς με χαρά το μωρό σου. Ξέρεις το "δεν δίνω βαρύτητα" είναι για 'μενα κάτι πολύ σχετικό γιατί το πως επηρεαζόμαστε από αυτά που ακούμε και διαβάζουμε (ειδικά όταν διατυπώνονται με μεγάλη σιγουριά από τον άλλον) δεν είναι κάτι που υπόκειται 100% στον συνειδητό μας έλεγχο. Συχνά επηρεαζόμαστε χωρίς να το θέλουμε και πολλές φορές χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε (μας γεννιούνται αμφιβολίες, αυξάνεται το άγχος μας κλπ). Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι ένα forum που οι συντονιστές του είναι σύμφωνοι με τέτοιες πρακτικές (κάτι που για παράδειγμα σε πολλές άλλες χώρες απαγορεύεται) οπότε κανείς επιλέγει να συμμετέχει ή να μη συμμετέχει. Τέλος, το Έλενα όντως έχει καλό τμήμα προγεννητικού και κατά τη δική μου γνώμη.
 15. Καλησπέρα. Απαντώντας στο ερώτημα που μου απευθύνεις Jela μου, θα σου πω κατ’ αρχάς ότι θεωρώ εντελώς λάθος να ψάχνεται μία έγκυος στα forum για τόσο σοβαρά θέματα, γιατί η κάθε μία από εμάς λέει το μακρύ της και το κοντό της χωρίς να είναι ιατρός και βασιζόμενη στη δική της εμπειρία, σε αυτή των φιλενάδων της, στο τι της έχει πει ο ΔΙΚΟΣ της γιατρός, στα άρθρα που έχει διαβάσει χωρίς να έχει τελειώσει την Ιατρική και άρα κατανοώντας ένα πολύ μικρό ποσοστό των όσων διαβάζει και ούτω καθ’ εξής. Εάν δεν υπήρχαν κάποιες κοπέλες με τις οποίες μιλάω με π.μ. θα είχα ήδη εγκαταλείψει το forum γιατί θεωρώ ότι είναι μπάχαλο στο κομμάτι της ασφάλειας των μελών του για τους λόγους που προείπα. Επειδή κατανοώ απόλυτα την αγωνία σου θα σου πρότεινα να δεις έναν εξειδικευμένο γιατρό (εγώ θα διάλεγα έναν καθηγητή σε μία από τις πανεπιστημιακές κλινικές) για μία τρίτη γνώμη. Ξέρω ένα-δύο ονόματα σε περίπτωση που τα χρειάζεσαι αλλά αυτά καλύτερα σε π.μ. Γενικά η συμβουλή μου είναι μακριά από συζητήσεις που προκαλούν σύγχυση και είναι πολύ επίφοβες για παραπληροφόρηση. Εάν θέλεις να μιλήσεις σε κάποιον γι’ αυτή τη μεγάλη αγωνία που περνάς καλύτερα σε φίλες ή έναν/μία ψυχολόγο. Μην μπερδεύουμε όμως τα ιατρικά ζητήματα σε forum μη ιατρών μέσα στην ανάγκη μας να κατευνάσουμε την αγωνία μας. Είναι επικίνδυνο.
 16. Κάθε τέτοια περίπτωση σίγουρα μπορεί να έχει διαφορετικά αίτια. Για να μιλήσω για τη δική μου πολύ πικρή εμπειρία από το θέμα της υπολειπόμενης όπως λέγεται ανάπτυξης, σ’εμένα αφορούσε τον ρόλο του πλακούντα. Δηλαδή όταν το μωρό δεν μεγαλώνει με το σωστό ρυθμό αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι φυσιολογικά (καρυότυπος) μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να φταίει ο πλακούντας που δεν τρέφεται το μωρό σωστά. Λογικά ο εμβρυομητρικός που την παρακολουθεί θα μπορεί/θα πρέπει να τα αξιολογήσει αυτά γιατί υπάρχουν παράμετροι που στο δείχνουν (π.χ. ποσοστό για προεκλαμψία στην αυχενική, αντίσταση στις μητριαίες αρτηρίες κλπ). Δεν θα παραθέσω εδώ τις βλακείες και την ασχετοσύνη που έζησα εγώ από γνωστό εμβρυομητρικό αλλά και τον γιατρό που με παρακολουθούσε γιατί δεν έχει νόημα. Σίγουρα όμως, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσει η φίλη σου, μία εγκυμοσύνη στην οποία το μωρό δεν μεγάλωνει με τον σωστό ρυθμό, είναι μία εγκυμοσύνη που θέλει προσοχή και εξειδικευμένη φροντίδα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!