Indyla

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  602
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

47 Neutral

3 ακόλουθοι

Περισσότερα για την/τον Indyla

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. @Nansy29 Για τα αιθέρια έλαια πάρε μία συμβουλή από τον γιατρό σου πρώτα γιατί θυμάμαι όταν το είχα ρωτήσει στη δική μου εγκυμοσύνη είχα πληροφορηθεί ότι δεν επιτρέπονται. Ακόμη και υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι ορισμένα από αυτά είναι ασφαλή, επειδή δεν υπάρχουν ερευνητικά δεδομένα που να τεκμηριώνουν την ασφάλεια τους, πολλοί γιατροί λένε "όχι" σε όλα τα έλαια. Γενικά είμαι υπέρ του να ρωτά η έγκυος για οποιοδήποτε προϊόν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει. Επίσης, συμφωνώ ότι ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει ρόλο στην εμφάνιση σωματικών συμπτωμάτων, αλλά και πάλι, στην περίοδο της εγκυμοσύνης ο μαιευτήρας θα πρέπει να ενημερώνεται για οτιδήποτε έξω από τα συνηθισμένα μας συμβαίνει. Καλή υπόλοιπη εγκυμοσύνη και όλα να πάνε τέλεια!
 2. Καλησπέρα και όλα με το καλό. Την πίεση σου την ελέγχεις;
 3. Ελπίζω κι εγώ μέσα απ’ την καρδιά μου να τα καταφέρει το μωρό και καλή δύναμη στους γονείς και σ’ εσάς αυτή τη δύσκολη στιγμή.

 4. Διαφημίσεις


 5. Καλησπέρα, Δυστυχώς ο τόσο ενδελεχής προγεννητικός έλεγχος που κάνουμε πια δημιουργεί πολλά προβλήματα στους γονείς παράλληλα με αυτά που λύνει. Το βασικό πρόβλημα στον καρυότυπο απ' όσο γνωρίζω είναι να υπάρχει τρισωμία ή μονοσωμία. Υποθέτω ότι ο διπλασιασμός αναφέρεται σε τμήμα ενός χρωμοσώματος. Σε κάθε περίπτωση ο γενετιστής τα ξέρει σίγουρα καλύτερα αυτά. Σίγουρα ο αυτισμός είναι μία δύσκολη κατάσταση αλλά δεν ξέρω αν μπορούμε να πούμε ότι είναι μη αντιμετωπίσιμη πια. Και το βασικό δεν ξέρετε ότι σίγουρα το μωρό θα έχει πρόβλημα μεγαλώνοντας. Το άλλο πρόβλημα με τα οστά που για 'μένα ακούγεται σοβαρότερο, λες ότι θα φανεί στη β' επιπέδου. Οπότε εγώ θα περίμενα ακόμα και αν η διακοπή αργότερα θα είναι πιο δύσκολη από "διαδικαστικής" άποψης αλλά μάλλον και ψυχολογικά. Έχω βρεθεί στη θέση σου (δύο φορές αλλά σε διαφορετικές ιατρικές καταστάσεις) και ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό που περνάς. Σου εύχομαι καλό κουράγιο και να προσέχεις τον εαυτό σου.
 6. Indyla

  Σύνδρομο dandy walker

  Σ᾽ ευχαριστώ πολύ κι εγώ. Ελπίζω όλα να σας πάνε καλά. Η Φλωρεντίν που αναφέρει η @Summer love είναι καλή στον προεμφυτευτικό έλεγχο (γιατί είναι η υπεύθυνη του Alpha Lab) αλλά δεν ξέρω κατά πόσο κάνει γενετική συμβουλευτική στα ζευγάρια. Δεν μου έχει δώσει την εντύπωση ότι το κάνει, τουλάχιστον όχι όπως ο Πάγκαλος. Αντίθετα μου έχει δώσει την εντύπωση του πιο εργαστηριακού γενετιστή και όχι τόσο του κλινικού που είναι ο Πάγκαλος (ο οποίος είναι γιατρός-γενετιστής ενώ η Φλωρεντίν βιολόγος-γενετίστρια, δηλαδή με διαφορετικό background ο καθένας). Δεν ξέρω κατά πόσο όλα αυτά έχουν σημασία αλλά προσωπικά για γενετική συμβουλευτική από τους δύο θα συνέστηνα τον Πάγκαλο. Για προεμφυτευτικό έλεγχο από την άλλη και τα δύο εργαστήρια είναι καλά και αξιόπιστα. Το που όμως θα γίνει ο έλεγχος συνήθως το καθορίζει το κέντρο εξωματικής με το οποίο συνεργάζεται κάποιος. Τέλος το Χωρέμειο δεν ξέρω αν παρέχει συμβουλευτική για άλλα νοσήματα πέραν της μεσογειακής αναιμίας και την κυστικής ίνωσης. Αυτό όμως με ένα τηλεφώνημα μπορείς να το λύσεις...
 7. Indyla

  Σύνδρομο dandy walker

  Ναι τον έχουμε επισκεφθεί δύο φορές. Την πρώτη για να αποφασίσουμε αν θα κάνουμε εξωσωματική γιατί έχουμε και οι δύο στίγμα. Μας είπε να δοκιμάσουμε πρώτα μόνοι μας και αν έχουμε ατυχία να πάμε μετά στην εξωσωματική. Έτσι και κάναμε. Τη δεύτερη φορά πήγαμε γιατί είχαμε δύο παλίνδρομες από εξωσωματική. Αυτό που μας πρότεινε ήταν το σωστό (καρυότυπο του εμβρύου πριν την εμβρυομεταφορά που σήμαινε διπλός έλεγχος για τη μεσογειακή και για χρωμοσωμικές ανωμαλίες). Ο γιατρός μας δεν συνεργαζόταν μαζί του και γι᾽ αυτό δεν πήγαμε. Γενικά όμως τον εμπιστεύονται πολλά κέντρα εξωσωματικής οπότε ναι. Θα σε συμβούλευα να τον δείτε.
 8. Indyla

  Σύνδρομο dandy walker

  Φίλη μου λυπάμαι πολύ για ό,τι έχεις περάσει. Είμαι σχεδόν βέβαιη ότι χρειάζεσαι γενετική συμβουλευτική. Μία επιλογή θα ήταν ο Κωνσταντίνος Πάγκαλος. Θα σε συμβούλευα να μην ξαναεπιδιώξεις να μείνεις έγκυος προτού το ψάξετε με έναν γενετιστή. Σας εύχομαι καλή επιτυχία και δύναμη.
 9. Indyla

  Θάνατος νεογέννητου

  Σ᾽ ευχαριστώ καλή μου. Νομίζω ότι κάθε γυναίκα που χάνει το μωρό της πονάει πολύ. Αν το έχεις γνωρίσει και λίγο νομίζω ότι πονάει ακόμη περισσότερο. Και οι πατεράδες το ίδιο. Οπότε γενικά η συμβουλή μου είναι αν τύχει στο περιβάλλον σας να συμβεί κάτι τέτοιο, δώστε όση συμπαράσταση έχετε. Καλή χρονιά σε όλους και όλες με υγεία και ευτυχία.
 10. Καλησπέρα φίλη και καλή χρονιά. Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό που περνάς το οποίο πολλές εδώ έχουμε επίσης περάσει. Η εξωσωματική ακούγεται σαν την πιο κατάλληλη λύση απλά θα σου πω κάτι το οποίο εμένα κανείς δεν μου είπε όταν επέλεξα αυτόν τον δρόμο με τον άντρα μου. Αυτό όχι για να σε αποθαρρύνω αλλά για να είσαι προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο. Ακόμα και αν δεν έχετε πρόβλημα υπογονιμότητας (που προφανώς δεν έχετε) η εξωσωματική δεν είναι σίγουρο πως θα πιάσει αμέσως. Κάθε προσπάθεια εξωσωματικής έχει γύρω στο 35% πιθανότητες επιτυχίας και αν είσαι αρκετά νέα αυτό μπορεί να ανέβει στο 40-45%. Όμως καταλαβαίνεις ότι ποτέ δεν είναι στο 100%. Οπότε σε περίπτωση που δεν πετύχετε με την πρώτη μην απογοητευτείς γιατί συνήθως η εξωσωματική χρειάζεται υπομονή ανεξάρτητα από τον λόγο για τον οποίο καταφεύγεις σ’ αυτήν. Καλή επιτυχία στην πραγματοποίηση της επιθυμίας σας για ένα παιδάκι!
 11. Σε όλα τα ζευγάρια με στίγμα, καλή επιτυχία αν προσπαθούν να τεκνοποιήσουν και σε όλους τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, ευχές για καλή υγεία. Μία ευτυχισμένη χρονιά το 2020 για όλους μας!
 12. Καλημέρα. Στο εξωτερικό η τάση είναι πλέον ο παρεμβατικός προγεννητικός να γίνεται μόνο όταν υπάρχουν ενδείξεις. Όπως λέει η φίλη παραπάνω προσπαθήστε να κάνετε ένα NIPT (απλή εξέταση αίματος) που σου δείχνει τις βασικές τρισωμίες. Έχω κάνει και λήψη τροφοβλάστης στην 11η εβδομάδα και αμνιοπαρακέντηση στην 23η και δεν θα τις συνιστούσα χωρίς σοβαρό λόγο, γιατί ειδικά η δεύτερη είναι μία ψυχολογική ταλαιπωρία και στρεσογόνος κατάσταση για τη μαμά και το μωρό. Το NIPT από την άλλη είναι ό,τι πιο απλό και εύκολο και θεωρώ ότι παρ᾽ όλο το "τσιμπημένο" του κόστος αξίζει τα λεφτά του γιατί δίνει πολύτιμες πληροφορίες για το μωρό χωρίς καμία απολύτως ταλαιπωρία. Καλή υπόλοιπη εγκυμοσύνη!!!
 13. Καλησπέρα Danielle! Εκείνο που μπορούν να κάνουν αυτά τα δύο κέντρα για εσένα (έχω περάσει και από τα δύο οπότε αν θες περισσότερες πληροφορίες στείλε μου π.μ.) είναι ο προεμφυτευτικός έλεγχος. Αυτή η διαδικασία θα σου εξασφαλίσει ότι τα έμβρυα που θα μεταφερθούν στο τέλος δεν θα έχουν χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Η ποιότητα των ωαρίων φαίνεται κυρίως στα έμβρυα που προκύπτουν μετά τη γονιμοποίηση. Το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να κάνεις δύο-τρεις διεγέρσεις για να μαζέψεις αρκετά ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες για λίγα καλά μέσα στο σύνολο των εμβρύων. Σε ό,τι αφορά τώρα την ποιότητα των ίδιων των ωαρίων και αν μπορείς να κάνεις κάτι για να τη βελτιώσεις, υπάρχουν κάποιες μελέτες που υποστηρίζουν ότι η DHEA (ορμόνη σε συμπλήρωμα) βοηθάει κάποιες γυναίκες αλλά υπάρχουν γιατροί που δεν υποστηρίζουν τη χρήση της. Και ένα άλλο πιο απλό συμπλήρωμα που χρησιμοποιείται ευρέως γι’ αυτόν τον σκοπό είναι το Coenzyme Q10. Μπορείς να ρωτήσεις καλύτερα τον γιατρό σου γι’ αυτά τα δύο σκευάσματα. Σου εύχομαι καλή επιτυχία!
 14. Καλησπέρα και με το καλό να υποδεχτείς το μωράκι σου. Όπως σωστά σου είπε η @ΑΡΓΚ την πίεση στην εγκυμοσύνη την παρακολουθούμε και όταν κάτι μας ανησυχεί το αναφέρουμε στον γιατρό. Το σύνδρομο της λευκής μπλούζας (όχι φανέλας καλέ, δεν είναι ποδοσφαιριστές...) το έχουμε όλοι λίγο-πολύ αλλά στην εγκυμοσύνη που τον έχουμε ανάγκη όσο λίγες φορές στη ζωή μας, κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και τον "ενοχλούμε" λίγο παραπάνω. Είναι πιθανό να σου ζητήσει να κάνεις εξέταση ούρων για να ελέγξει μήπως τυχόν έχεις λεύκωμα (πρωτεΐνη στα ούρα που χτυπάει καμπανάκι για προεκλαμψία) για να είστε σίγουροι. Το πιθανότερο είναι πως δεν έχεις τίποτα αλλά για σιγουριά συζήτησε το μαζί του. Όλα με το καλό και πάνω από όλα ψυχραιμία.
 15. Γεια σου dadJ και καλώς όρισες. Λυπάμαι πολύ για όλα έχει περάσει η σύντροφος σου αλλά κι εσύ. Ασχέτως από το τι φταίει, ίσως κανείς πρέπει να σκεφτεί κατά πόσο είναι διατεθειμένος να ξαναμπεί σε μία διαδικασία που πιθανώς να τον οδηγήσει στο ίδιο σημείο το οποίο και είναι επώδυνο ψυχικά αλλά και σωματικά μπορεί να είναι επιβλαβές. Λέγεται για παράδειγμα ότι τα ΝΚ ανεβαίνουν όσο η γυναίκα έχει αποβολές και παλίνδρομες. Ο γιατρός που σας προτείνει PGS ακούγεται μάλλον να έχει την πιο ορθολογική προσέγγιση γιατί ακόμα και αν η σύντροφος σου έχει ανοσολογικό πρόβλημα (αυξημένα ΝΚ) -κάτι μπορεί να αντιμετωπιστεί με αγωγή κατά την εγκυμοσύνη- σίγουρα σε αυτές τις ηλικίες ο no1 παράγοντας αποβολών, βιοχημικών κλπ είναι οι ανευπλοειδίες (χρωμοσωμικές ανωμαλίες) των ωαρίων (ή αν έχεις αυξημένο DFI μπορεί να φταίει το σπέρμα σου). Αυτό το έχετε ελέγξει; Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι η εξωσωματική που μπορεί να συμπεριλάβει και την αξιολόγηση άλλων παραγόντων που μπορεί να ευθύνονται για τις χαμένες εγκυμοσύνες σας (ορμονικοί, ανοσολογικοί κλπ) είναι μάλλον πιο σίγουρος δρόμος από το να το αφήσετε στην τύχη.
 16. Indyla

  Θάνατος νεογέννητου

  @Βασιλικη123 λυπάμαι απεριόριστα γι᾽αυτό που πέρασες. Βίωσα κι εγώ πρόσφατα την απώλεια του μωρού μου και καταλαβαίνω καλά πως νιώθεις. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι δεν είναι πάντα η τύχη ή ο Θεός που φταίει για ένα τέτοιο τραγικό συμβάν. Συχνά -και ειδικά στον χώρο της Υγείας- είναι και το ανθρώπινο λάθος που καμιά φορά μπορεί να στοιχίσει ό,τι πολυτιμότερο... την ίδια τη ζωή. Δεν ξέρω αν έχετε αποφασίσει να ψάξετε περισσότερο τι έφταιξε αλλά πιστεύω ότι κάποιες ερωτήσεις που μας βασανίζουν καλό είναι να απαντιούνται για να μπορέσουμε να βρούμε την ψυχική μας ηρεμία. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από το τι αντέχει ψυχικά ο καθένας. Για παράδειγμα στη δική μας την περίπτωση αποτανθήκαμε σε άλλους ειδικούς και επιβεβαιώσαμε ότι το μωρό μας πιθανώς να μην πέθαινε αν δεν είχε πάθει λοιμώξεις μέσα στη ΜΕΝΝ αλλά τελικά δεν κινηθήκαμε νομικά γιατί ήταν πολύ πρόωρο οπότε θα τα έριχναν όλα στην προωρότητα (όπως και έγινε σε ανεπίσημες συζητήσεις). Απλά πολλές φορές το να γνωρίζεις σε κάνει να μη βασανίζεσαι τόσο.