Smurf123

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  33
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  1

Smurf123 last won the day on Μάρτιος 22

Smurf123 had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

4 Neutral

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

332 εμφανίσεις προφίλ
 1. Με όλο τον σεβασμό σε εσάς και στους συναδέλφους σας όλων των ειδικοτήτων, ίσως υπάρχει αυτή η αναστάτωση , γιατί κάποιες γυναίκες έχουν βιώσει μια και δύο απώλειες εν όψει εγκυμοσύνης οπότε δεν θέλουν ξεκάθαρα για ψυχολογικούς λόγους να μην φτάσουν να έχουν άλλη μια απώλεια λόγω κάποιου εν δυνάμει προβλήματος και να ψαχτουν αφού ήδη θα έχουν φτάσει στον πάτο συναισθηματικά. Καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό σας και αυτό σας κάνει μάλιστα άνθρωπο που δεν φοβάται να παίρνει ευθύνες γιατί ξέρει!!! Από την άλλη έχουμε την ψυχολογία της γυναίκας που δεν ξέρω αν κανείς την σκέφτεται, με όλα αυτά που βιώνει (είτε τον πόνο την απώλειας κάθε μορφής, είτε την απογοήτευση κάθε μήνα που έρχεται η περίοδος). Οπότε προσπαθεί να μην της ξεφύγει κάτι για να έχει επιτέλους ένα μωρό στην αγκαλιά την επόμενη φορά. Εν'ολιγης γιατρέ, υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να γίνουν κάποιες εξετάσεις αφού βγει το θετικό τεστ?
 2. Γιατρέ καλημέρα. Έχω μια πολύ γενική ερώτηση. Υπάρχει χρόνος απ'οταν μάθει η γυναίκα ότι είναι έγκυος να κάνει εξετάσεις θρομβοφιλιας (για τυχόν επίκτητη) για να μην υπάρξει κάποια αποβολή λόγω αυτού? Θα μπορούσε προληπτικά να πάρει ασπιρίνη 'η σε γυναίκες που δεν την χρειάζονται μπορεί να προκαλέσει πολύ αραιό αίμα κάτι που ενδεχομένως να μην το θέλουμε?
 3. Δυστυχώς, αδιαθετησα χθες. Εντάξει δεν απογοητεύτηκα γτ το ένιωθα ότι δεν ήμουν. Απλά ξενέρωσα λίγο. Εξάλλου το εύκολο δεν είναι πάντα και το καλύτερο (πρώτη μας εμπειρία). Μακάρι να ισχύει αυτό με την αποξεση. Μετά την περίοδο φουλ προσπάθειες
 4. ma
  Διαφημίσεις

 5. Γεια σας. Πριν 3 μήνες διακόψαμε την κύηση λόγω προβλημάτων υγείας του μωρού. Αυτό τον μήνα ξανά προσπαθήσαμε βέβαια χωρίς αξιόλογη προσπάθεια καθώς μόνο την ημέρα την ωορρηξίας και 3-4 μέρες μετά είχαμε ολοκληρωμένη επαφή εντός κόλπου. Από τις γόνιμες έως και τώρα 4 ημέρες πριν την περίοδο είχα συνεχόμενες κράμπες κάθε μέρα σχεδόν. Ιδίως πριν 2 ημέρες ήταν τόσο έντονες που λέω 'αδιαθετω τώρα ' (και καλά). Νιώθω λίγο φούσκωμα αλλά δεν ξέρω. Είναι τόσο μπερδεμένο και συγχυσμενο το κεφάλι μου που έχω ξεχάσει και τα βασικά. Σαν να περιμένω περίοδο πρώτη φορά στην ζωή μου. Θέλω τόσο πολύ μωράκι. Είμαι 27 με σταθερό κύκλο και χωρίς κανένα γυναικολογικό προβλημα Η πρώτη εγκυμοσύνη ήρθε με την 1 προσπάθεια. .τώρα δεν ξέρω. Δεν νομίζω ότι θα είμαι και πάλι τυχερή. .δεν νιώθω έγκυος. Την πρώτη φορά το κατάλαβα. Έκανα τεστ, αν και το ξέρω ότι είναι νωρίς και φυσικά ήταν αρνητικά. Στήθος δεν έχω πρησμενο. Μόνο φούσκωμα νιώθω και κράμπες.
 6. Smurf123

  καρυοτυπος ζευγους

  Καλησπέρα. Γράφω σε αυτό το θέμα επειδή δυστυχώς στα 27 μου χρόνια, συνειδητοποίησα ότι τίποτα δεν είναι εύκολο στην ζωή. Έμεινα έγκυος πολύ εύκολα και φυσιολογικά. Μην σας πολυλογω, ΤΥΧΑΙΑ ανακαλύψαμε ότι το έμβρυο είχε σύνδρομο turner. Όχι όμως πληρη μονοσωμια, αλλά μερικώς μωσαϊκισμο (σε κάποιες κυτταρικές σειρές υπήρχε 1Χ και σε άλλες 2 Χ όπου το ένα ήταν φυσιολογικό. Το άλλο είχε διπλασιασμό μακρών σκελών). Μια σπάνια περίπτωση. Λίγες αναφορές στην βιβλιογραφία. Διακόψαμε την κύηση με πολύ κλάμα. Κάναμε έλεγχο καρυότυπο ζεύγους και δόξα το θεό είναι φυσιολογικοί. Εμάς , μας έγραψαν την εξέταση και σε ιδιωτικό κέντρο γενετικής την κάναμε την εξέταση αυτή . Εξάλλου εκεί είχε σταλεί και το δείγμα του εμβρύου. Κάτω από την εξέταση του εμβρύου έλεγε "Συστήνεται συμβατικός κυτταρογενετικός έλεγχος του εμβρύου και των γονέων προκειμένου να χαρακτηριστεί δομικά το συγκεκριμένο εύρημα και να προσδιοριστεί ένα το εύρημα έχει κληρονομική προέλευση (λόγω ισοζυγισμένης αναδιάταξης σε κάποιο γονέα) ή έχει προκύψει εκ νέου (de novo)." Σε εμάς έλεγε (συμβατικός καρυότυπος) και στην μέθοδο ανάλυσης έλεγε "Πραγματοποιήθηκαν δύο ανεξάρτητες καλλιέργειες κυττάρων περιφερικού αίματος και μελετήθηκαν τα χρωμοσώματα 20 μεταφάσεων (10 από κάθε καλλιέργεια) με την εφαρμογή της τεχνικής ζωνώσεων G-high resolution (high resolution G banding)." Τώρα είμαστε στην φάση να ξανά προσπαθήσουμε. Έψαξα μήπως πρέπει να κάνουμε κι άλλες εξετάσεις και η γενετισττια και η γυναικολόγος μου μας είπε όχι. Τυχαίο γεγονός. Τι να πω. Και ο Θεός βοηθός.
 7. Καλησπέρα σας. Επειδή είδα ότι η γιατρός δεν απαντά εδώ και χρόνια στο φόρουμ, θα ήθελα να μου πείτε τελικά τι έγινε με το μωράκι? Εμείς κάναμε καρυότυπο ζεύγους, και οι δύο φυσιολογικοί. Το δικό μας μωράκι είχε σύνδρομο Turner : Η μελέτη έδειξε την παρουσία μωσαϊκισμού με δύο κυτταρικές σειρές. Συγκεκριμένα, παρατηρείται μία κυτταρική σειρά (90 από τις 100 αναλυθείσες μεταφάσεις) με 46 χρωμοσώματα, με παρουσία ενός φυσιολογικού χρωμοσώματος Χ και ενός παράγωγου χρωμοσώματος, το οποίο προέρχεται από διπλασιασμό των μακρών σκελών του χρωμοσώματος Χ, i(Xq). Στη δεύτερη κυτταρική σειρά (10 από τις 100 αναλυθείσες μεταφάσεις) παρατηρούνται 45 χρωμοσώματα με παρουσία ενός μόνο φυλετικού χρωμοσώματος Χ. Μας είπε ότι ήταν τυχαίο αφού εμείς.ειμαστε καλά. Εγώ είμαι 27. Προσπαθώ να πάρω κουράγιο για την επόμενη φορά.
 8. Σας ευχαριστώ πολύ για την απαντηση σας. Μήπως το INR είναι υψηλό? Άρα δηλαδή έχω αραιό αίμα? Μήπως πρέπει να το ψάξω περαιτέρω? Βέβαια λόγω της εγκυμοσύνης το προηγούμενο διάστημα έκανα συχνά εξετάσεις αίματος και ήταν όλες άψογες.
 9. Καλησπέρα σας. Στις 11/4 έκανα διακοπή κύησης λόγω χρωμοσωμικων ανωμαλιών. Είμαι 27. Κάναμε έλεγχο καρυότυπου εγώ και ο σύζυγος και είμαστε φυσιολογικοί. Πριν προσπαθήσουμε για επόμενη εγκυμοσύνη ήθελα να κάνω εξέταση για θρομβοφιλια μιας και την είχα ακούσει πολύ το τελευταίο διάστημα. Τα αποτελέσματα ήταν ως εξής: Ομοκυστεινη 9,3 μmol/L (τιμές αναφοράς 3.7-14.9 15 - 29 >30 Quick(χρόνος προθρομβίνης εξετασθέντος) 15,5 PT % (χρόνος προθρομβινης %) 72,8% INR 1:23 (τιμές αναφοράς 0.85-1.15) FIB (Ινωδογονο) 320 mg/dl (tτιμες αναφοράς 80 -350) Αντιθρομβινη III 89.0 % (τιμές αναφοράς 75 - 125) Πρωτεινη C 93,8 % (τιμές αναφοράς 70-140) Ελεύθερης πρωτεΐνης S Αντιγόνο 60.6 % (Τιμές αναφοράς 60.1- 113. 6 , 52-118) Η γυναικολόγος μου είπε να επαναλάβουμε σε 1 μήνα πριν με στείλει προληπτικά σε αιματολογο. Εσείς πώς τις βλέπετε τις εξετάσεις?
 10. Καλησπέρα. Επαναφέρω το θέμα. Για όσες γνωρίζουν και το έχουν ψάξει πολύ. Ο κατακερματισμός του DNA για ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται? Εμείς κάναμε μια προσπάθεια για μωράκι. Πιάσαμε εύκολα αλλά δυστυχώς διακόψαμε την κύηση στον 5ο μήνα λόγω χρωμοσωμικης ανωμαλίας που εντοπίσαμε. Χρειάζεται να κάνει ι άντρας μου αυτή την εξέταση? Κάναμε έλεγχο καρυότυπου και είναι φυσιολογικοί. Δεν μας είπαν για κάποια άλλη εξέταση αλλά ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκα αυτή την εξέταση.
 11. Καλημέρα σας. Χριστός Ανέστη. Πριν λίγο καιρό , διακόψαμε την εγκυμοσύνη στον 5ο μήνα λόγω χρωμοσωμικης ανωμαλίας. (σύνδρομο Turner μωσαικισμος και έλλειψη του κοντου βραγχιονα του Χ στα χρωμοσώματα με τα 2Χ). Κάναμε έλεγχο καρυότυπου εγώ και ο σύζυγος και είναι φυσιολογικός. Συλλάβαμε με την πρώτη προσπάθεια αλλά δυστυχώς δεν ευδοκίμησε σε ένα υγιές μωράκι. Υπάρχει άλλη κοπέλα , που να εντοπίσατε χρωμοσωμικες ανωμαλίες στο έμβρυο και να σας ζήτησαν να κάνετε έλεγχο στο σπερμοδιαγραμμα? Εμάς μΑ είπαν ότι ήταν τυχαίο γεγονός και να μην κάνουμε άλλες εξετάσεις. Εγώ όμως από τον φόβο και την αγωνία μου δεν θέλω πάλι να ξαναγίνει κάτι τέτοιο την επόμενη φορά γτ δεν έχω ψυχικά αποθέματα. Είμαστε εγώ 28 και ο άντρας μου 34. . Έχει μια κιρσοκήλη. Το 2017 είχε κάνει σπερμοδιαγραμμα -τοτε ανακάλυψε την κιρσοκήλη και τα αποτελέσματα ηταν. 12% φυσιολογικά και κινητικότητα την πρώτη ώρα 41%. Το 2019 έκανε ξανά έλεγχο και ήταν 9% φυσιολογικά και 40% κινητικότητα την πρώτη ώρα. Σκέφτομαι τώρα να του προτείνω να ξανά κάνει. Καμιά γνώμη?
 12. Σας ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σας. Φυσικά και η απόφαση δεν ήταν επιπόλαια. Παρ'ολο που κάποιοι γιατροί αλλά και δικοί μας άνθρωποι μόλις άκουσαν το πρόβλημα μας είπαν να διακόψουμε άμεσα, εμείς θέλαμε να εξαντλήσουμε κάθε ενδεχόμενο. Περιμέναμε να βγουν τα αποτελέσματα του καρυότυπου του δικού μας για να δούμε μήπως είναι κάτι που κληρονομείται και εν τέλη το μωράκι μας βγει υγιές. Αλλά αυτό που μας έτυχε και δεν είναι κληρονομικό αλλά τυχαίο γεγονός όπως μας είπαν. Μιλήσαμε με πολλούς γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (2 γυναικολόγους , 1 εμβρυολογο, 1 νεογνολογο, 1 παιδίατρο , 1 νευρολόγο και 2 γενετιστές). Εξαντλήσαμε κάθε ενδεχόμενο. Είχαμε την ηθική υποχρέωση και την αγάπη να το κάνουμε παρ'ολο που ήθελε δύναμη κι αυτό. Επειδή ήρθαν κάποια πράγματα στην ζωή μας με το περιστατικό αυτό έτσι, που εν τέλη είπαμε ότι ίσως ο Θεός μας το έδειξε όλο αυτό. Οι γιατροί στο νοσοκομείο μας είπαν ότι απορούν πως το ανακαλύψαμε. Δεν φαινόταν κάτι από τους υπερήχους μέχρι και την 21 εβδομάδα που διακόψαμε. Εύχομαι ο Θεός την επόμενη φορά να μας φέρει ένα υγιές μωράκι . Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.
 13. Σε ευχαριστώ πολύ μου έγραψες όλα αυτά. Τα διαβάζω ξανά και ξανά και με βοηθούν πολύ. Απλά δεν ήξερα και δεν περίμενα ότι δύο υγιείς νέοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν ένα μωράκι με πρόβλημα. Δεν είχα ιδέα. Και τα έμαθα όλα τώρα. Δεν ήξερα πόσο δύσκολη είναι αυτή η διαδικασία ακόμα και όταν έχεις ξεπεράσει το θέμα 'γονιμοτητας'. Όχι για όλους βέβαια. Αλλά για μερικούς. Δεν ήξερα ότι ακόμα και στα 27 μπορείς να παράξεις ένα 'κακο' ωάριο και εν τέλη αυτό να γονομοποιηθει. Όλα ακούγονταν εύκολα για εγκυμοσύνες κάτω των 30. Και το έβλεπα λίγο πολύ από φίλες και γνωστές. Κι αν ξανά παράξει ο οργανισμός μου άλλο ένα 'κακο' ωάριο? Αν πρέπει πάλι να περάσω τα ίδια? Τα σκέφτομαι και απελπίζομαι. Το καλό είναι ότι θέλουμε πολύ να ξανά προσπαθήσουμε όταν περάσουν μερικοί μήνες που μας είπε η γιατρός.
 14. Πω πω. Αυτό κι αν ήταν αγωνία. Με έχουν πιάσει και εμένα οι αγωνίες μου για το 'μετα' όμως προσπαθώ να βάζω φρενο στις σκέψεις μου γιατί με αγχωνουν πολύ και δεν ωφελεί. Ας κοιτάξω το παρόν και έχει ο Θεός. Χαίρομαι που τελικά αυτές οι ιστορίες έχουν ένα χαρούμενο τέλος. Σε λίγους μήνες που θα έχουμε το 'ελευθερο' από την γιατρό θα ξανά προσπαθήσουμε και εύχομαι αυτή την φορά να πάνε όλα καλά.
 15. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ένιωσα μια ανακούφιση με αυτά που μου είπες , ιδίως που ήσουν κ εσύ στην ηλικία μου και είχατε βρει και εσείς πρόβλημα χρωμοσωμικο στο έμβρυο. Δεν πίστευα ποτέ ότι μια κοπέλα 27 χρόνων θα μπορούσε να μην κανει ένα υγιές μωρό. Δεν ήξερα πόσοι παράγοντες παίζουν ρόλο. Δεν ήξερα ότι και σε αυτές τις ηλικίες έχεις πιθανότητες (λιγότερες βέβαια) να παράξεις ένα 'κακο' ωάριο και να γονομοποιηθει. Κι αν παραξω κι άλλο κακό ωάριο? Δεν μπορώ ούτε να σκέφτομαι σε ενδεχόμενο ίδιο σενάριο με αυτό που περάσαμε τώρα. Ήταν ένας Γολγοθάς καθημερινός με άγχος, κλάμα και φουλ στεναχώρια.