Yovanna

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  299
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο Yovanna

 1. Bασικά δεν αναφερόμουν σε λάθη. Δύσκολο το βλέπω από καταρτισμένο καθηγητή να διδάξει κάτι λάθος και να το πάρουν μάλιστα χαμπάρι οι γονείς.αναφερόμουν σε τρόπο δοδασκαλίας, ή στην αποτυχία σε κάποια εξέταση κτλ.
 2. Αυτό κατάλαβα από το ποστ. Αν κατάλαβα λάθος το παίρνω πίσω. Δεν ΄νομίζω να είπε κάποιος ότι με το πτυχίο αποκτάει εμπειρία. Απλά είναι νόμιμος και πιθανότατα πιο έτοιμος. Μπορεί ο φοιτητής να αποδειχθεί εξαιρετικός, αλλά με πτυχιούχο έχεις το κεφάλι σου πιο ήσυχο. Αν πχ παραπονεθεί κάποιος γονιός για τον καθηγητή, μπορείς να πείς " Μα τι λέτε ? Ο καθηγητής έχει τελειώσει Αγγλική φιλολογία (πχ), 'ξέρει τι κάνει. Δεν δίνεις εξετάσεις για την άδεια.
 3. Ω ναι, χρειάζεται.. Το ότι δούλευαν φοιτήτριες σε ιδιωτικά σχολεία που οι γονείς πληρώνουν ένα σωρό λεφτά, ασχολίαστο.. Μου κάνει επίσης εντύπωση που το αναφέρεις σαν να είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Εντύπωση μου κάνει επίσης το ότι θεωρείς ότι δεν έχει καμία σημασία αν ο επαγγελματίας έχει ή όχι πτυχίο. Τέλος , το αν θέλει κάποιος να προσλάβει ανθρώπους χωρίς εμπειρία στην επιχείρηση του για να τους βοηθήσει να την αποκτήσουν, είναι καθαρά υποκειμενικό. Εμένα με είχαν προσλάβει αμέσως, όμως μόλις είχα επιστρέψει από 8ετείς σπουδές στο Παρίσι, οπότε ήξεραν ότι τουλάχιστον στο θέμα της γλώσσας, πετούσα.
 4. Ξέρεις δεν το γράφει στο κούτελο οτι έχεις πυρετό.. Να είσαι σίγουρη ότι πολλές φορές έχουν κάνει μάθημα τα παιδιά σου με άρρωστη δασκάλα. Στο 39 κολλήσατε? Αν έχει 37,7 ας πούμε είναι οκ? Γιατί με ένα ντεπόν χιλιάρι το 39 εκεί θα πάει. Το οποίο θα πάρεις σίγουρα πριν πας. Εγώ θυμάμαι ότι συνεχώς ερχόντουσαν παιδιά άρρωστα . Μέχρι χθές είχα πυρετό κυρία, πέρασα γαστρεντερίτιδα αλλά από χθές δεν έχω συμπτώματα! Βήχας, μύξες.. δεν με σκέφτηκε ποτέ κανένας γονιός..
 5. Αυτές οι κοπέλες στην καλύτερη να είναι φοιτήτριες και αν.. Επαγγελματίας καθηγήτρια δεν έχει ώρες κενές για να είναι standby για όταν την χρειαστούν. Εγώ δούλευαμέχρι τις 10.00 το βραδυ καθημερινά. Ήμουν χρόνια στο χώρο και δεν το έχω δεί πουθενά αυτό. Προσωπικά δεν το θεώρησα τραγικό να πάω με πυρετό να κάνω μάθημα. Και ούτε μου ζητήθηκε. Καταλάβαινα από μόνη μου το μπέρδεμα στο να συντονιστούν τάξεις 8-10 παιδιών για αναπλήρωση. Και εννοείται ότι κάθεσαι στην έδρα σου. Δεν πας κοντά στα παιδιά. Στο θέμα τώρα, εγώ όταν γέννησα, 21 μήνες πριν, απορρυθμίστηκε ο θυροειδής μου( δεν πήρα χάπι) και σε συνδυασμό με την επιλόχειο που πέρασα και το έριξα στα γλυκά, πήγα 72 κιλά! το τελευταίο τρίμηνο ως δια μαγείας επανήλθαν οι τιμές και με ελάχιστη προσοχή (λιγότερα γλυκά μόνο), έχω φτάσει αισίως τα 58! Και θέλω άλλα 3 για να έρθω στα προ εγκυμοσύνης κιλά!
 6. Καλό δεν είναι , αλλά μπορεί να χρειαστεί δυστυχώς. Μιλάω για την περίπτωση ενός φροντιστηρίου, δεν ξέρω πως είναι να ξεφορτώνεις πχ φορτηγά με 39 πυρετό. Στην τάξη, θα τους βάλεις να γράψουν μια εκθεσούλα, θα τους δώσεις ένα ωραίο θέμα για διάλογο μεταξύ τους για να κάνουν προφορική εξάσκηση, θα πίνεις το τσαγάκι σου παράλληλα, θα περάσει η ώρα.
 7. Οι γονείς και για μία φορά το κάνουν θέμα... Με τους εαυτούς μας είμαστε επιεικείς και διεκδικούμε και απαιτούμε.. Αλίμονο όμως να χάσει μάθημα το παιδί γιατί αρρώστησε η δασκάλα, ή το παιδί της δασκάλας..
 8. Επειδή πρίν αποφασίσω να ασχοληθώ με την οικογενειακή επιχείρηση, δούλευα και σε φροντιστήριο (έχω σπουδάσει Γαλλική φιλολογία ), καταλαβαίνω απόλυτα τί λές. 6 χρόνια που δούλευα σε φροντιστήριο, δεν ακύρωσα ούτε 1 φορά μάθημα. Ούτε με 39 πυρετό. Αδύνατον να βρεθούν ώρα αντικατάστασης για ολόκληρη τάξη! Φέρνεις σε πολύ δύσκολη θέση την επιχειρηματία.
 9. Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση , με οικογενειακό κλίμα. Όποτε κάποιος πρέπει ή θέλει να λείψει, λέιπει. Δεν έχουμε αρνηθεί ποτέ σε κανέναν τίποτα. Όταν μάλιστα δεν λείπει όλη την ημέρα αλλά έρθει έστω για 2-3 ώρες, δεν το υπολογίζουμε ώς άδεια. Πάρα πολύ σπάνια κάποιος θα υπερβεί τις ημέρες άδειας που του αναλογούν. Μια φορά μόνο ένας αποθηκάριος για 2-3 μέρες τις οποίες δεν του αφαιρέσαμε καν.
 10. Δεν υπάρχει αυτό που λες. Αντικαταστάτης γενικών καθηκόντων. Που να έχει επαγγελματικό δίπλωμα για να κάνει τον αδηγό, να γνωρίζει άριστα όλα τα προιόντα μιας επιχείρησης ώστε να αντικαταστήσει έναν πωλητή , να ξέρει να κάνει τιμολόγηση, να γνωρίζει το λογιστικό πρόγραμμα της επιχείρησης και να περνάει παραγγελίες, να βγάζει και ένα ΦΠΑ και μια μισθοδοσία μια που είανι εκεί. Ας μην λέμε ότι θέλουμε κορίτσια . Κυρίως όταν δεν γνωρίζουμε πώς λειτουργεί μια επιχείρηση.
 11. Mπορούμε να επικεντρωθούμε στην Ελλάδα? Γιατί έτσι δεν έχει νόημα η κουβέντα και καταναλώνουμε απλά χώρο από το θέμα. Μιλάμε για μικρομεσαίες στην πλειοψηφία τους επιχειρήσεις. Δεν ξέρω τι γίνεται στις πολυεθνικές , και αν διατηρούν spare προσωπικό. Εγώ δηλαδή θα έπρεπε να διατηρώ spare οδηγούς, αποθηκάριους, πωλητές, spare στο τμήμα παραγωγής, τιμολόγησης , τηλεφωνικής εξυπηρέτησης κτλ... Γιατί ως γνωστόν αφού είμαι το " κεφάλαιο ", το χρήμα ρέει ( άσχετα αν ως διευθύνων σύμβουλος και βασικός μέτοχος έχω μισθό χαμηλότερο από το 1/3 της εταιρίας). Και όλα αυτά για όταν αρρωσταίνουν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους.. Ή θα έπρεπε να βάλω λουκέτο, ή να μειώσω στο μισό τον μισθό του προσωπικού. Αναρωτιέμαι πώς θα τους φαινόταν..
 12. Συμφωνώ σε όλα! Προσωπικά ως εργοδότης προτιμώ χίλιες φορές να συνεργάζομαι με γυναίκες ( τις θεωρώ ανώτερες σε όλα και συνενοούμαι καλύτερα)! Σε κάποιες μάλιστα λέω, " 'αντε εσύ θα κάνεις κανά παιδί ?? " Τα παραπάνω τα έγραψα για εκείνες που δυστυχώς τα βλέπουν μονόπλευρα. Επειδή εόμαστε παλιά οικογενειακή επιχέιρηση, όλοι έρχονται και μένουν μέχρι να βγούν στην σύνταξη. Στα 50 χρόνια που υπάρχει η εταιρία .Εχει γίνει μια απόλυση. Αυτή η κυρία έμεινε έγκυος λοιπόν. Χαρά όλοι μας ( Ξέραμε οτι το ήθελε). άποφασίζει να πάρει επαπειλούμενη χωρίς να υπάρχει πρόβλημα , γιατί όπως είπε στα υπόλοιπα κορίτσια , ότι δικαιούμαι θα το πάρω, άσχετα αν έχω πρόβλημα ( ναι μας το είπαν , γιατί αηδίασαν και αυτές). Λέιπει αλλόυς 10 μήνες μετά., ενώ είχε πεί θα ερχόταν στο δίμηνο (έλεγε όλο θα έρθω για να μην την αντικαταστήσουν) Έρχεται και καλά με μειωμένο και 2-3 μέρες την εβδομάδα λέιπει γιατί ο μικρός είναι άρρωστος. Επί ένα χρόνο! Και οι άλλες να βγάζουν και την δουλεία της και να γκρινιάζουν συνέχεια! Και να μην ζητάει καν άδεια! Να παίρνει και να το ανακοινώνει! Ε ναι , απολύθηκε! Φυσικά όχι μόνο η μαμά! Καταλαβαίνω απόλυτα το πρόβλημα και ειλικρινά δεν έχω απάντηση. Σίγουρα όμως δεν το βρίσκω λογικό να λείπεις τόσο συχνά από την εργασία σου. Μάλλον θα πρέπει να μοιράζεται τουλάχιστον και στους 2 γονείς. Ισως εκεί πήγαινε το " καλά δεν έχει μπαμπα το παιδί ?", της εργοδότριας.
 13. Bρε κορίτσια, hold your horses ( που λένε και στο χωριό μου )! Δεν σας στέρησε κανείς ούτε την μητρότητα, ούτε το δικαίωμα στην εργασία. Συζήτηση κάνουμε. Σοκάρεστε κάποιες γιατί? Επειδή δεν σκεφτόμαστε όλες το ίδιο? Όπως πολύ σωστά είπε κάποια κοπέλα, οι εργοδότες δεν είναι εχθροί, ούτε και φίλοι . Σε μια συνεργασία πρέπει να υπάρχει κατανόηση και από τις 2 πλευρές. Δεν γίνεται να το λέτε σοβαρά , μια επιχείρηση να διατηρεί spare άτομα για όταν αρρωσταίνουν τα παιδιά των υπαλλήλων? Αλήθεια αυτό θα το λέγατε σε μία συνέντευξη όσες το θεωρείτε φυσιολογικό? Θα ρωτούσατε τον μελλοντικό εργοδότη αν έχει προνοήσει για όταν θα πρέπει να λείπετε ,γιατί δεν υπάρχει κάποιος άλλος να κάθετε με το παιδί όταν αρρωσταίνει? Και ξαναλέω, δεν μιλάμε για μια στο τόσο .Για παράδειγμα τον πρώτο χρόνο που παέι το παιδί παιδικό, που 2 μέρες παέι , 3 είναι άρρωστο, τί κάνετε? Λείπετε τον μισό χρόνο από την δουλειά? Προσωπικά όσο θυμώνω και αηδιάζω, όταν ακούω για απολύσεις εγκύων, άλλο τόσο θυμώνω και με τις γυναίκες που θεωρούν ότι ο εργοδότης τους χρωστάει και κάνουν κατάχρηση δικαιωμάτων.
 14. Πολλές απαιτήσεις βρε κορίτσια.. Καταλαβαίνω μεν, μανούλα είμαι και γω αλλά.. 3 χρόνια άδεια μητρότητας?? ευτυχώς που δεν υπάρχει κάτι τέτοιο εδώ! Θα έκαναν ένα κάθε 3 χρόνια και τουλάχιστον για μια 15ετία μην τις είδατε! Έπειτα διάβασα και οτι πρέπει ο εργοδότης να έχει plan b για όταν αρρωσταίνουν τα παιδιά των υπαλλήλων και πρέπει να λείψουν??? Φυσικά και οι γονείς πρέπει να έχουν έχουν plan b. Σκεφτείτε τον πρώτο χρόνο στον παιδικό που τα παιδιά είναι μονίμως άρρωστα, να απουσιάζει κάθε φορά η μητέρα από την εργασία της.. Και εκείνο που ανέφερε κάποια (δεν θυμάμαι πια), οτι μπορεί να κάτσει λιγότερο το καλοκαίρι, δεν ισχύει πάντα γιατί στην δική μας εταιρία για παράδειγμα, κλείνουμε 3 βδομάδες , οπότε θα έπρεπε να αφαιρεθούν από τον μισθό της. Και πάλι όμως δεν σημαίνει οτι δεν δημιουργείται πρόβλημα με τις συνεχείς απουσίες ( δεν μιλάμε για μία φορά το μήνα πχ). Πάντως δεν θα έπρεπε να παραπονιόμαστε γιατί οι εργοδότες διστάζουν να προσλάβουν γυναίκες σε ηλικία αναπαραγωγής.. σου λέει αν είναι να κάνει παιδί, να λείψει 9 μήνες , κανά χρόνο μετά, μειωμένα ωράρια ( δεν μιλάμε και για τις απουσίες λόγω αρρώστιας παιδιού) ,μετά από λίγο θα έρθει και το δεύτερο, φτου κι απ' την αρχη, άστο καλύτερα.
 15. Βρίσκω πολύ σωστή την ιδέα του γιατρού σου να δοκιμάσετε 3ης μέρας εφόσον είχες αρνητικά με βλαστοκύστες! Δεν είναι το παρ'αθυρο εμφύτευσης ίδιο για όλες. Καλή επιτυχία σου εύχομαι! Αχρείαστα να είναι τα άλλα που προχώρησαν! Ίσως για το δεύτερο! Έχω την εντύπωση οτι είσαι με τον Σφακ, ή κάνω λάθος?
 16. Κορίτσι εγώ προτείνω να μην απογοητεύεσαι, διότι 6 γονιμοποιημένα ωάρια που έχεις, είναι πολύ καλά. Δεν σημαίνει απαραίτητα οτι όσα πιό πολλά , και παραπάνω πιθανότητες να μείνεις έγκυος. Είδες , και την προηγούμενη φορά , δεν είχες το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα καλό θέλεις (που θα έχεις γιατί είσαι νεότατη) , και ένα καλό ενδομήτριο. Σκέφτεσαι κάποιο scratching ίσως? Ή θα προχωρήσεις αμέσως σε εμβρυομεταφορά? Εγώ πάντως, στα 40, με 2 μόνο κατεψυγμένες βλαστοκύστες, έχω ένα αγοράκι 14 μηνών! Έκανα και υστεροσκόπηση και scratching ένα μήνα πριν. Ίσως να βοήθησε. Εγώ θα έλεγα να επικεντρωθείς σε αυτά τα 6 ωάρια, και να σκέφτεσαι θετικά!
 17. Eμάς μας το επέτρεψε πρώτη φορά 14 μηνών, μαζί με dobradex σταγόνες ( σταγόνες ματιών), μόνο το βράδυ στην απόλυτη ανάγκη και για 4 μέρες το πολύ. Την ημέρα πολλές φορές physiomer baby και ortisalin.
 18. Η FSH μου φαίνεται χαμηλή για την ηλικία σου. Πολύ καλή η τιμή της , αλλά εξωπραγματικά καλή. Εμένα ο γιατρός μου την αξιολογούσε πάντα σε συνδυασμό με την οιστραδιόλη. Το ίδιο και οι άλλοι 2 γιατροί στους οποίους είχα απευθυνθεί πριν από τον τελευταίο γιατρό μου.
 19. Koρίτσι λείπει η οιστραδιόλη e2. Αν αυτή είναι ψηλή, το νούμερο της fsh είναι πλασματικό. Μου φαίνεται πολύ χαμηλή για την ηλικία σου..
 20. Για μένα κάνω παιδί, σήμαινε κάνω κορίτσι. Από πάντα πίστευα πως θα έκανα κορίτσι. Η πλάκα είναι οτι και οι υπόλοιποι το ίδιο πίστευαν. Όταν έμεινα έγκυος, της μιλούσα και έλεγα στον ανηψιό μου, σε λίγους μήνες θα έχεις ξαδερφούλα! Όταν σε έναν υπέρηχο, αρκετά πριν την αυχενική, μου λέει ο γιατρός, ψηλός θα βγεί ο γιός σου, μόνο που δεν τον χτύπησα. Έτσι μου το λέτε του έλεγα ε? Πλάκα μου κάνετε. Τελικά δεν έκανε. Για μέρες θρηνούσα.. Πολύ πλάκα! Τώρα δεν το αλλάζω με τίποτα το αγοράκι μου! Πόσο χαζή ήμουν! Βέβαια αν έκανα δεύτερο, που δυστυχώς δεν θα κάνω, θα ήθελα μια κόρη.
 21. Yovanna

  Τύλιγμα γαμπρού!

  Έχετε ζήσει στο εξωτερικό και το λέτε αυτό? Ή απλά έτσι φαντάζεστε? Εγώ που έχω ζήσει 9 χρόνια στο Παρίσι, μπορώ να σας διαβεβαιώσω οτι δεν είναι καθόλου έτσι. Η μητέρα της τότε σχέσης μου δεν με ήθελε , αφενός γιατί ήμουν Ελληνίδα, αφετέρου γιατί η οικογένεια του ήταν ακόμη πιό ευκατάστατη από την δική μου, και γιατί είχαν όλοι στην οικογένεια κάνει τις ανώτερες σπουδές που μπορεί να κάνει κανείς στο Παρίσι, οι οποίες θεωρούσαν οτι υπερτερούσαν των δικών μου. Αντίστοιχα, ο αδερφός του κουμπάρου μου, σπουδαγμένος, μισθωτός σε μεγάλη εταιρία , από σχετικά ευκατάστατη οικογένεια, Γάλλος και αυτός ,έχει 2 παιδιά με μια κοπέλα την οποία δεν έχει ακόμη παντρευτεί , διότι οι γονείς της , για τους ίδιους ακριβώς λόγους (απόφοιτοι ανώτερων σχολών στο Παρίσι), δεν τον δέχτηκαν ποτέ. Και ξέρω και πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.. Καταλαβαίνεις την τύχη της ξαδέρφης σου σε αντίστοιχη περίπτωση. Αυτά, και δεν γράφω άλλο στο θέμα αυτό, διότι δεν νομίζω οτι παίρνεις κάτι. Επαναλαμβάνεις απλά οτι η καημένη που δεν την δέχονται γιατι είναι φτωχή. Ενώ η συννυφάδα που δεν είναι φτωχή, είναι κακός άνθρωπος και κακή μητέρα, αλλά την θέλουν τα πεθερικά λόγω των χρημάτων της. Όπως και να χει , τώρα είναι αργά για δάκρυα. Η κοπέλα ετοιμάζει μωρό, οπότε θα το δεχτούν τους αρέσει δεν τους αρέσει.
 22. Yovanna

  Τύλιγμα γαμπρού!

  Γιατί γυναικείες κουβέντες? Στις παρέες σας χωρίζεστε σε άντρες και γυναίκες για να συζητήσετε? Στις δικές μου μεικτές παρέες πάντως δεν συζητάμε για πάνες θηλασμό , δουλειές σπιτιού, τί μαγειρέψαμε σήμερα και πόσο έχει ακριβήνει το σούπερ μαρκετ. Η καθημερινότητα είναι δύσκολη και δεν βρισκόμαστε πια με τις παρέες μας όπως πριν τα παιδιά. Αν κοι οι συζητήσεις μας όταν βρισκόμαστε περιστρέφονται γύρω από αυτά, θα κάψουμε εγκεφαλικά κύτταρα. Και ναι, συζητάμε για όλα αυτά που προανέφερα και για πολλά άλλα. Ίσως λοιπόν να μην κινούμαστε στους ίδιους "κύκλους". Νομίζω πως σχολιάζεις χωρίς να έχεις διαβάσει με προσοχή τις αναρτήσεις. Μου κάνει εντύπωση από την μεριά σου. Κανείς δεν κατηγόρησε την κοπέλα, η οποία άλλωστε δεν έκανε κάτι κακό, κρίνοντας απο τα γραφόμενα της ξαδέρφης της. Κρίνουμε τα γεγονότα. Το οτι βολεύτηκε, δεν είναι συμπέρασμα, είναι γεγονός. Μιλάμε για μια κοπέλα η οποία (σύμφωνα με την ξαδέρφη), δεν μπορεί να συντηρήσει τον εαυτό της, δεν έχει κάποιο προσόν για να βρεί μια δουλειά, δεν έχει μόρφωση, δεν γνωρίζει ξένες γλώσσες κτλ. Συζεί με κάποιον απο τον οποίο εξαρτάται και από τον οποίο θα εξαρτάται μια ζωή. Εαν είχε ερωτευτεί κάποιον εξίσου φτωχό, που δουλεύει με τον βασικό μισθό, πιστεύεις θα έκανε σχέδια? Θα συζούσε? Θα έμενε έγκυος? Θα ήταν αδύνατον. Άρα λοιπόν η οικονομική κατάσταση του γαμπρού είναι κριτήριο για την κοπέλα η οποία δεν εργάζεται. Και εδώ έρχεται το ερώτημα της θεματοθέτριας. Εαν δηλαδή , ως μητέρα του γαμπρού θα είχαμε ενστάσεις. Ναι, δεν θα μου άρεσε , για όλα όσα είπα παραπάνω. Το παράδειγμα με τις γυναίκες που εγκαταλείπουν περιστασιακά την δουλειά τους για το μεγάλωμα των παιδιών τους, το βρίσκω ατυχές. Δεν έχει νομίζω καμία σχέση με την συγκεκριμένη περίπτωση, για ευνόητους λόγους.
 23. Yovanna

  Τύλιγμα γαμπρού!

  Αγαπητή Ponemeni, νομίζω πώς ανοίξατε το θέμα αυτό για να σας πούμε αυτό που θέλατε να ακούσετε. Δηλαδή, τί σημασία έχουν όλα τα άλλα άμα αγαπιούνται τα παιδία? Ίσως και ότι τα φτωχοκόριτσα είναι τα καλύτερα. Λαικίζετε απίστευτα αγαπητή. Επίσης καλό θα είναι να μην ακυρώνουμε οτι δεν έχουμε. Πολλοί και πολλές κοπιάσαμε για αυτό το "άψυχο χαρτί", ίσως και για παραπάνω από ένα (δεν περιμέναμε όλες τον πλούσιο γαμπρό), και σε μεγάλο βαθμό χάρη σε αυτό κερδίζουμε την ζωή μας, χωρίς να επιβαρύνουμε άλλους και χωρίς να ζούμε εις βάρος τους. Ε'πισης λέγοντας μόρφωση , η Αργκ προφανώς και δεν εννοούσε μόνο τα πτυχία. Η κοπέλα διαβάζει? Έχει ενδιαφέροντα? Μπορεί να σταθεί σε μια συζήτηση περί θεάτρου, κινηματογράφου, μουσικής, ζωγραφικής, λογοτεχνίας κτλ? Έχετε επικεντρωθεί στα λεφτά. Ίσως επειδή είναι αυτό που σας καίει περισσότερο. Αυτό άλλωστε φαίνεται και στην παραπάνω φράση , στο αρχικό σας ποστ. Κανείς δεν είπε οτι ο φτωχός είναι κατώτερο ον. Εδώ υποτίθεται πως εξετάζουμε, εαν οι γονείς του γαμπρού έχουν δίκιο να έχουν τις ενστάσεις τους για την σχέση αυτή. Σας απαντήσαμε όλες , η καθεμία με τον τρόπο της, πως σαφώς και έχουν . Το να μειώνουμε τις κοπέλες που δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα ως ρηχές , είναι τουλάχιστον άκομψο.
 24. Yovanna

  Τύλιγμα γαμπρού!

  Όχι, δεν είναι τόσο τα χρήματα. Θα με ενοχλούσε που για εκείνη και την οικογένεια της θα ήταν το κελεπούρι, ο καλός γαμπρός που περιμένανε για να βολευτεί και να βγούνε όλοι ίσως από την μιζέρια. Που θα έπαιρνε ένα κορίτσι χωρίς μόρφωση , μια νέα γυναίκα η οποία δεν πατάει στα πόδια της , γαλουχημένη να περιμένει τον γαμπρό. Σίγουρα για να την έχει επιλέξει,κάτι θα έχει δεί, ομορφιά φαντάζομαι, αφοσίωση κτλ. Ότι έχει ανάγκη ο καθένας. Οι κοινωνικές τάξεις δεν έχουν να κάνουν με τα χρήματα μόνο, όπως αναφέρεις. Εαν ο νεαρός και η οικογένεια του είναι καλλιεργημένοι, μορφωμένοι, και το ίδιο και ο κύκλος τους, τότε ναι, θα υπάρξει χάσμα. Εγώ δεν είμαι τόσο ρομαντική. Δεν πιστεύω στα παραμύθια. Η Σταχτοπούτα μάλιστα ήταν το χειρότερο μου. Πιστεύω οτι μια σχέση με μεγάλες ανισότητες, είναι πιο δύσκολο να ευδοκιμήσει.
 25. Yovanna

  Τύλιγμα γαμπρού!

  Συμφωνώ απόλυτα! Και γω αν ήμουν η μητέρα του καλόκαρδου και ευκατάστατου νεαρού, δεν θα πετούσα και την σκούφια μου.. Κοπέλα από φτωχή οικογένεια που όπως λές πάλεψε για κάτι, (όχι για να βρεί ευκατάστατο σύζυγο), μορφώθηκε, δουλεύει και είναι ανεξάρτητη, μάλιστα! Ας δουλεύει και με τον βασικό. Βέβαια δεν ξέρω να η κοπέλα δούλευε μέχρι πριν λίγο και έμεινε ξαφνικά άνεργη.. Εκεί αλλάζει. Η αλήθεια είναι πάντως οτι πέτυχε κελεπούρι! Για την μάνα, είναι μια κοπέλα που δεν είχε στον ήλιο μοίρα, και πέτυχε τζακ ποτ. Μακάρι πάντως να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά.