Yovanna

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  284
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο Yovanna

 1. Βρίσκω πολύ σωστή την ιδέα του γιατρού σου να δοκιμάσετε 3ης μέρας εφόσον είχες αρνητικά με βλαστοκύστες! Δεν είναι το παρ'αθυρο εμφύτευσης ίδιο για όλες. Καλή επιτυχία σου εύχομαι! Αχρείαστα να είναι τα άλλα που προχώρησαν! Ίσως για το δεύτερο! Έχω την εντύπωση οτι είσαι με τον Σφακ, ή κάνω λάθος?
 2. Κορίτσι εγώ προτείνω να μην απογοητεύεσαι, διότι 6 γονιμοποιημένα ωάρια που έχεις, είναι πολύ καλά. Δεν σημαίνει απαραίτητα οτι όσα πιό πολλά , και παραπάνω πιθανότητες να μείνεις έγκυος. Είδες , και την προηγούμενη φορά , δεν είχες το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα καλό θέλεις (που θα έχεις γιατί είσαι νεότατη) , και ένα καλό ενδομήτριο. Σκέφτεσαι κάποιο scratching ίσως? Ή θα προχωρήσεις αμέσως σε εμβρυομεταφορά? Εγώ πάντως, στα 40, με 2 μόνο κατεψυγμένες βλαστοκύστες, έχω ένα αγοράκι 14 μηνών! Έκανα και υστεροσκόπηση και scratching ένα μήνα πριν. Ίσως να βοήθησε. Εγώ θα έλεγα να επικεντρωθείς σε αυτά τα 6 ωάρια, και να σκέφτεσαι θετικά!
 3. Eμάς μας το επέτρεψε πρώτη φορά 14 μηνών, μαζί με dobradex σταγόνες ( σταγόνες ματιών), μόνο το βράδυ στην απόλυτη ανάγκη και για 4 μέρες το πολύ. Την ημέρα πολλές φορές physiomer baby και ortisalin.
 4. Η FSH μου φαίνεται χαμηλή για την ηλικία σου. Πολύ καλή η τιμή της , αλλά εξωπραγματικά καλή. Εμένα ο γιατρός μου την αξιολογούσε πάντα σε συνδυασμό με την οιστραδιόλη. Το ίδιο και οι άλλοι 2 γιατροί στους οποίους είχα απευθυνθεί πριν από τον τελευταίο γιατρό μου.
 5. Koρίτσι λείπει η οιστραδιόλη e2. Αν αυτή είναι ψηλή, το νούμερο της fsh είναι πλασματικό. Μου φαίνεται πολύ χαμηλή για την ηλικία σου..
 6. Για μένα κάνω παιδί, σήμαινε κάνω κορίτσι. Από πάντα πίστευα πως θα έκανα κορίτσι. Η πλάκα είναι οτι και οι υπόλοιποι το ίδιο πίστευαν. Όταν έμεινα έγκυος, της μιλούσα και έλεγα στον ανηψιό μου, σε λίγους μήνες θα έχεις ξαδερφούλα! Όταν σε έναν υπέρηχο, αρκετά πριν την αυχενική, μου λέει ο γιατρός, ψηλός θα βγεί ο γιός σου, μόνο που δεν τον χτύπησα. Έτσι μου το λέτε του έλεγα ε? Πλάκα μου κάνετε. Τελικά δεν έκανε. Για μέρες θρηνούσα.. Πολύ πλάκα! Τώρα δεν το αλλάζω με τίποτα το αγοράκι μου! Πόσο χαζή ήμουν! Βέβαια αν έκανα δεύτερο, που δυστυχώς δεν θα κάνω, θα ήθελα μια κόρη.
 7. Yovanna

  Τύλιγμα γαμπρού!

  Έχετε ζήσει στο εξωτερικό και το λέτε αυτό? Ή απλά έτσι φαντάζεστε? Εγώ που έχω ζήσει 9 χρόνια στο Παρίσι, μπορώ να σας διαβεβαιώσω οτι δεν είναι καθόλου έτσι. Η μητέρα της τότε σχέσης μου δεν με ήθελε , αφενός γιατί ήμουν Ελληνίδα, αφετέρου γιατί η οικογένεια του ήταν ακόμη πιό ευκατάστατη από την δική μου, και γιατί είχαν όλοι στην οικογένεια κάνει τις ανώτερες σπουδές που μπορεί να κάνει κανείς στο Παρίσι, οι οποίες θεωρούσαν οτι υπερτερούσαν των δικών μου. Αντίστοιχα, ο αδερφός του κουμπάρου μου, σπουδαγμένος, μισθωτός σε μεγάλη εταιρία , από σχετικά ευκατάστατη οικογένεια, Γάλλος και αυτός ,έχει 2 παιδιά με μια κοπέλα την οποία δεν έχει ακόμη παντρευτεί , διότι οι γονείς της , για τους ίδιους ακριβώς λόγους (απόφοιτοι ανώτερων σχολών στο Παρίσι), δεν τον δέχτηκαν ποτέ. Και ξέρω και πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.. Καταλαβαίνεις την τύχη της ξαδέρφης σου σε αντίστοιχη περίπτωση. Αυτά, και δεν γράφω άλλο στο θέμα αυτό, διότι δεν νομίζω οτι παίρνεις κάτι. Επαναλαμβάνεις απλά οτι η καημένη που δεν την δέχονται γιατι είναι φτωχή. Ενώ η συννυφάδα που δεν είναι φτωχή, είναι κακός άνθρωπος και κακή μητέρα, αλλά την θέλουν τα πεθερικά λόγω των χρημάτων της. Όπως και να χει , τώρα είναι αργά για δάκρυα. Η κοπέλα ετοιμάζει μωρό, οπότε θα το δεχτούν τους αρέσει δεν τους αρέσει.
 8. Yovanna

  Τύλιγμα γαμπρού!

  Γιατί γυναικείες κουβέντες? Στις παρέες σας χωρίζεστε σε άντρες και γυναίκες για να συζητήσετε? Στις δικές μου μεικτές παρέες πάντως δεν συζητάμε για πάνες θηλασμό , δουλειές σπιτιού, τί μαγειρέψαμε σήμερα και πόσο έχει ακριβήνει το σούπερ μαρκετ. Η καθημερινότητα είναι δύσκολη και δεν βρισκόμαστε πια με τις παρέες μας όπως πριν τα παιδιά. Αν κοι οι συζητήσεις μας όταν βρισκόμαστε περιστρέφονται γύρω από αυτά, θα κάψουμε εγκεφαλικά κύτταρα. Και ναι, συζητάμε για όλα αυτά που προανέφερα και για πολλά άλλα. Ίσως λοιπόν να μην κινούμαστε στους ίδιους "κύκλους". Νομίζω πως σχολιάζεις χωρίς να έχεις διαβάσει με προσοχή τις αναρτήσεις. Μου κάνει εντύπωση από την μεριά σου. Κανείς δεν κατηγόρησε την κοπέλα, η οποία άλλωστε δεν έκανε κάτι κακό, κρίνοντας απο τα γραφόμενα της ξαδέρφης της. Κρίνουμε τα γεγονότα. Το οτι βολεύτηκε, δεν είναι συμπέρασμα, είναι γεγονός. Μιλάμε για μια κοπέλα η οποία (σύμφωνα με την ξαδέρφη), δεν μπορεί να συντηρήσει τον εαυτό της, δεν έχει κάποιο προσόν για να βρεί μια δουλειά, δεν έχει μόρφωση, δεν γνωρίζει ξένες γλώσσες κτλ. Συζεί με κάποιον απο τον οποίο εξαρτάται και από τον οποίο θα εξαρτάται μια ζωή. Εαν είχε ερωτευτεί κάποιον εξίσου φτωχό, που δουλεύει με τον βασικό μισθό, πιστεύεις θα έκανε σχέδια? Θα συζούσε? Θα έμενε έγκυος? Θα ήταν αδύνατον. Άρα λοιπόν η οικονομική κατάσταση του γαμπρού είναι κριτήριο για την κοπέλα η οποία δεν εργάζεται. Και εδώ έρχεται το ερώτημα της θεματοθέτριας. Εαν δηλαδή , ως μητέρα του γαμπρού θα είχαμε ενστάσεις. Ναι, δεν θα μου άρεσε , για όλα όσα είπα παραπάνω. Το παράδειγμα με τις γυναίκες που εγκαταλείπουν περιστασιακά την δουλειά τους για το μεγάλωμα των παιδιών τους, το βρίσκω ατυχές. Δεν έχει νομίζω καμία σχέση με την συγκεκριμένη περίπτωση, για ευνόητους λόγους.
 9. Yovanna

  Τύλιγμα γαμπρού!

  Αγαπητή Ponemeni, νομίζω πώς ανοίξατε το θέμα αυτό για να σας πούμε αυτό που θέλατε να ακούσετε. Δηλαδή, τί σημασία έχουν όλα τα άλλα άμα αγαπιούνται τα παιδία? Ίσως και ότι τα φτωχοκόριτσα είναι τα καλύτερα. Λαικίζετε απίστευτα αγαπητή. Επίσης καλό θα είναι να μην ακυρώνουμε οτι δεν έχουμε. Πολλοί και πολλές κοπιάσαμε για αυτό το "άψυχο χαρτί", ίσως και για παραπάνω από ένα (δεν περιμέναμε όλες τον πλούσιο γαμπρό), και σε μεγάλο βαθμό χάρη σε αυτό κερδίζουμε την ζωή μας, χωρίς να επιβαρύνουμε άλλους και χωρίς να ζούμε εις βάρος τους. Ε'πισης λέγοντας μόρφωση , η Αργκ προφανώς και δεν εννοούσε μόνο τα πτυχία. Η κοπέλα διαβάζει? Έχει ενδιαφέροντα? Μπορεί να σταθεί σε μια συζήτηση περί θεάτρου, κινηματογράφου, μουσικής, ζωγραφικής, λογοτεχνίας κτλ? Έχετε επικεντρωθεί στα λεφτά. Ίσως επειδή είναι αυτό που σας καίει περισσότερο. Αυτό άλλωστε φαίνεται και στην παραπάνω φράση , στο αρχικό σας ποστ. Κανείς δεν είπε οτι ο φτωχός είναι κατώτερο ον. Εδώ υποτίθεται πως εξετάζουμε, εαν οι γονείς του γαμπρού έχουν δίκιο να έχουν τις ενστάσεις τους για την σχέση αυτή. Σας απαντήσαμε όλες , η καθεμία με τον τρόπο της, πως σαφώς και έχουν . Το να μειώνουμε τις κοπέλες που δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα ως ρηχές , είναι τουλάχιστον άκομψο.
 10. Yovanna

  Τύλιγμα γαμπρού!

  Όχι, δεν είναι τόσο τα χρήματα. Θα με ενοχλούσε που για εκείνη και την οικογένεια της θα ήταν το κελεπούρι, ο καλός γαμπρός που περιμένανε για να βολευτεί και να βγούνε όλοι ίσως από την μιζέρια. Που θα έπαιρνε ένα κορίτσι χωρίς μόρφωση , μια νέα γυναίκα η οποία δεν πατάει στα πόδια της , γαλουχημένη να περιμένει τον γαμπρό. Σίγουρα για να την έχει επιλέξει,κάτι θα έχει δεί, ομορφιά φαντάζομαι, αφοσίωση κτλ. Ότι έχει ανάγκη ο καθένας. Οι κοινωνικές τάξεις δεν έχουν να κάνουν με τα χρήματα μόνο, όπως αναφέρεις. Εαν ο νεαρός και η οικογένεια του είναι καλλιεργημένοι, μορφωμένοι, και το ίδιο και ο κύκλος τους, τότε ναι, θα υπάρξει χάσμα. Εγώ δεν είμαι τόσο ρομαντική. Δεν πιστεύω στα παραμύθια. Η Σταχτοπούτα μάλιστα ήταν το χειρότερο μου. Πιστεύω οτι μια σχέση με μεγάλες ανισότητες, είναι πιο δύσκολο να ευδοκιμήσει.
 11. Yovanna

  Τύλιγμα γαμπρού!

  Συμφωνώ απόλυτα! Και γω αν ήμουν η μητέρα του καλόκαρδου και ευκατάστατου νεαρού, δεν θα πετούσα και την σκούφια μου.. Κοπέλα από φτωχή οικογένεια που όπως λές πάλεψε για κάτι, (όχι για να βρεί ευκατάστατο σύζυγο), μορφώθηκε, δουλεύει και είναι ανεξάρτητη, μάλιστα! Ας δουλεύει και με τον βασικό. Βέβαια δεν ξέρω να η κοπέλα δούλευε μέχρι πριν λίγο και έμεινε ξαφνικά άνεργη.. Εκεί αλλάζει. Η αλήθεια είναι πάντως οτι πέτυχε κελεπούρι! Για την μάνα, είναι μια κοπέλα που δεν είχε στον ήλιο μοίρα, και πέτυχε τζακ ποτ. Μακάρι πάντως να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά.
 12. Για μένα από την στιγμή που έχεις επιλογή, δεν τίθεται καν θέμα διλήμματος. Γιατί να θέσεις το νεογέννητο σε τέτοιο κίνδυνο? Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρρωστήσει η μεγάλη και να μην κολλήσει το βρεφάκι. Εγώ δεν θα την πήγαινα καθόλου όλο το χρόνο. Το πρώτο εξάμηνο δεν είδα καμία φίλη ή συγγενή της οποίας τα παιδιά πάνε σχολείο ή παιδικό. Ο/ Η γιατρός σου τί λέει?
 13. Δυστυχώς, από την εμπειρία μου με τις εξωσωματικές, θα σου πώ πως η γυναικολόγος σου έχει δίκιο. Αυτές οι 2 εξετάσεις είναι που δείχνουν το επίπεδο γονιμότητας, και οι δικές σου δεν είναι καθόλου καλές. Εγώ δυσκολεύτηκα με πολύ καλύτερες τιμές από αυτές και άψογο ενδομήτριο. Φοβάμαι πως αν σε αναλάβει κάποιο κέντρο με δικά σου ωάρια, θα είναι για να σου "φάνε" τα λεφτά. Για μένα μην πείς στην διαδικάσία. Προσπάθήστε ίσως μόνοι σας, και ποτέ δεν ξέρεις.
 14. Yovanna

  Πέφτει η χοριακη!

  Απίθανο να δείχνει λάθος το τεστ, εκτός αν όπως είπε πολύ σωστά η Elfer , έχεις κάνει pregnyl. Επίσης το ενδεχόμενο της βιοχημικής θα είχε λογική αν είχες πάει 2 μέρες αργότερα για χοριακή. Εσύ όμως πήγες την ίδια μέρα. Σκέψου οτι όταν είχα κάνει εγώ τεστ, ήταν αχνό θετικό και η χοριακή την ίδια μέρα ήταν 680! Δεν κάνεις άλλο ένα τεστ να δείς? Και αν βγεί πάλι θετικό , βουρ για χοριακή!
 15. Δεν χρειάζεται κάποια αντιμετώπιση! Ναι, εμείς είχαμε κάνει αρκετές φορές 2 ωοληψίες σε ένα μήνα, και μάλιστα με επιτυχία! Ήταν συνήθως δηλαδή καλό το ωάριο !
 16. Κορίτσι έκανες διπλή ωορρηξία εκείνο το μήνα. Μου είχε συμβεί πάρα πολλές φορές στην διαδικασία των φυσικών. Προφανώς και πρίν, αλλά δεν το ήξερα. Συμβαίνει συχνά σε γυναίκες με υψηλή fsh μου είχε πεί ο Σφακιανούδης.
 17. Γιατί όχι μίξη? Τα γάλατα ανακατεύονται μεταξύ τους. Σου είπε ο γιατρός σου οτι δεν κάνει? Αν για κάποιο λόγο ήθελε να να περάσετε απευθείας στο frisolac comfort , (δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο λόγο ) έπρεπε να σε προετοιμάσει για τις διάρροιες. Η γιατρός μου μου το είχε πεί ως βεβαιότητα οτι θα συνέβαινε.
 18. Το άλλαξες απευθείας σε frisolac comfort? Εμάς όταν μας είπε η παιδίατρος να το πάρουμε λόγω δυσκοιλιότητας και μείς, μαε είπα να το εντάξουμε σιγά σιγά, δηλαδή να προσθέσουμε λίγο στο γάλα που έπινε τότε για να μην προκληθούν διάρροιες!
 19. Δεν την καταλαβαίνω αυτή την λογική και θεωρώ πως ο άντρας σου έχει απόλυτο δίκιο. Δεν είναι διαγωνισμός, και δεν καταλαβαίνω γιατί δυσκολεύεις την ζωή σας παραπάνω (γιατί με ένα μωρό εύκολη δεν την λες). Όποιος μπορεί και θέλει να προσφέρει, να ναι καλά, καλοδεχούμενη κάθε βοήθεια. Εμένα ας πούμε, όταν το αφήνω στην μαμά μου (πάρα πολύ σπάνια γιατί ποτέ δεν μπορεί), από κάποια στιγμή και μετά θα πάρει τηλ που είσαι κτλ). Η πεθερά μου αντίθετα μας λέει να γυρίσουμε ότι ώρα θέλουμε χωρίς άγχος. Έχω πεί λοιπόν στην μαμά μου οτι επειδή μου σπας τα νεύρα και με αγχώνεις, θα μου το κρατάει μόνο η πεθερά μου για βόλτα, που το κάνει με την καρδιά της. Στις διακοπές όμως , θα είμαστε 3 βδομάδες με την μαμά μου, και καθόλου με την πεθερα, διότι από την πλευρά της μαμάς υπάρχει μεγάλο σπίτι σε κοντινό νησί, ενώ το εξοχικό της πεθεράς είναι ένα μικρό σπιτάκι, 4 ώρες οδήγηση από Αθήνα. Τεράστια ταλαιπωρία δηλαδή την οποία δεν είμαι διατεθειμένη να περάσω για να την ευχαριστήσω. Θέλω να πώ οτι προέχει η άνεση του ζευγαριού με το ή τα παιδιά. Στην δική σου περίπτωση, θα έλεγα στην μητέρα μου, οτί επειδή είσαι αφηρημένη (δεν θα το έλεγα τόσο κόσμια), και έχεις θέμα σοβαρό με το τηλέφωνο, δεν σου εμπιστεύομαι το παιδί. Στην πεθερά μου όμως που είναι πιο υπεύθυνη και αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα του να προσέχεις ένα μωρό, θα το αφήνω όσο θέλω. Αν δεν της άρεσε λυπάμαι. Οι παππουδογιαγιάδες, δεν είναι μόνο για να ζητάνε να τους πηγαίνεις να βλέπουν το παιδί όπου βρίσκονται, πρεπει και εκείνοι να βοηθήσου και να προσφέρουν. Αν θέλουν απλά να το ταχταρίζουν λίγο και μετά στην μαμά τους, ε ναι, θα το βλεπουν σπανιότερα.
 20. Eίναι πολύ νωρίς ακόμη. Εμένα και το κυοφορίας και το λοχείας μπήκαν περίπου ενάμιση μήνα μετά. Βέβαια αν σου λείπει κάποιο δικαιολογητικό, δεν νομίζω να το προχωρήσουν για πληρωμή. Σου είπαν πως θα το δρομολογήσουν ?
 21. Συγχαρητήρια κορίτσι μου!! Τέλεια χοριακή για την ημέρα που είσαι! Καλούς διπλασιασμούς!
 22. Bρε κορίτσια.. Σκοπός δεν είναι να ξεγελάσετε τις εξετάσεις..Γιατί αυτό κάνουν τα συγκεκριμένα. Η fsh είναι ας πούμε μια μονάδα μέτρησης της γονιμότητας μας. Δείχνει τί επάρκεια υπάρχει ακόμη σε ωάρια, καθώς και την ποιότητα τους. Αυτή δεν μπορεί να ανατραπεί με κανένα χάπι.. Αν ήταν έτσι θα πέρναμε όλες το χάπι και θα γεννοβολούσαμε. Ωάριο έκανα και γώ από ωοθήκη που δεν λειτουργούσε και ας μην τα πήρα ποτέ. Μπορεί να συμβεί.
 23. Για τον γιατρό σου έστειλα! Εγώ δεν έκανα μέθη. Πονάει απειροελάχιστα για ένα δευτερόλεπτο! Δεν αξίζει ούτε η διαδικασία,ούτε το κόστος κάθε φορά!Κάναμε μικρογονιμοποίηση και σχεδόν πάντα είχαμε επιτυχία.Σε ευχαριστώ για τις ευχές! Ότι άλλο θες με ρωτάς!
 24. Προσωπικά δεν είδα κάτι μεμπτό σε αυτά που σου είπε ο γιατρός σου. Εγώ λοιπόν σαν εσένα , μόνο που εγώ ήμουν σχεδόν 38 τότε, έκανα εξετάσεις γονιμότητας και βγήκαν όλες καλές εκτός από την AMH , που ήταν 0,43. Σοκ ο γιατρός, σοκ και εγώ. Ο γιατρός με είχε σιγουράκι γιατί ήταν όλα τέλεια, και η σαλπιγγογραφία άψογη, και πηγαίναμε για εξωσωματική λόγω αδύναμου σπέρματος. Εγώ επέμενα για την AMH. Κάνω βραχύ πρωτόκολο, ένα ωοθηλάκιο.. Ακυρώνεται η προσπάθεια. Αρχίζει να μου λέει για δανεικά , γίνομαι Λούης . Μετά από πολλή έρευνα, βρίσκω τον γιατρό μου, ο οποίος μου λέει θα δείς, θα κάνεις παιδί , αλλά πάμε σε φυσικό κύκλο. Ξεκίνησε λοιπόν το μάζεμα. Θέλει χρόνο και ψυχική αντοχή. Μαζέυουμε 5 έμβρυα. Προχωράει μόνο το ένα . Απογοήτευση. Το μεταφέρουμε, ενα η χοριακή. Πάμε συνεχίζουμε μου λεει ο γιατρός. Ξανά μάζεμα, μαζεύουμε 5. Προχωράνε 2 σε βλαστοκύστη, εκ των οποίων το ένα είναι το μωράκι μου! Οχτώ μηνών σήμερα. Εγώ κορίτσι πίστεψα εξ αρχής σε αυτήν την μέθοδο. Πιστεύω τα φάρμακα έχουν νόημα σε γυναίκες πιό "νέες" από άποψη γονιμότητας. Όταν δοκιμάζαμε με serpafar, τα ωοθηλάκια ήταν συνήθως τζούφια. Σε τελείως φυσικό δεν συνέβη ποτέ. Σου ευχομαι καλή επιτυχία ότι και αν επιλέξεις να κάνεις!
 25. Yovanna

  Ξανά έγκυος

  Συγνώμη, αλλά όταν δεν γνωρίζουμε, δεν δίνουμε τέτοιου είδους συμβουλές. Πόσο μάλιστα όταν δεν υπάρχει καν κοινή λογική.