Super.mum

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  1.189
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  2

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο Super.mum

 1. η καθηγήτρια είναι πρωτάρα η είναι μεγάλη και έχει εμπειρία ; Λογικά η είναι υπερβολική η καθηγήτρια η δεν έχει εμπειρία από παιδάκια. Γιατί να πει τώρα σε αγχωμένο γονιό από την πρώτη εβδομάδα ότι το παιδί δεν συμμετέχει, για παιδί που δεν έχει πάει καν ποτέ παιδικό για να νιώθει περισσότερο προετοιμασμένο .. είναι υπερβολή. Πες ευχαριστω κυρα μου που δεν κλαίει στην πόρτα να μην μπορείς να τον ηρεμήσεις .. θες και να συμμετέχει από τις πρώτες μέρες :p
 2. Κορίτσια έχετε μπει στη θέση της ; Έχετε καταλάβει ότι η ανάγκη του παιδιού για γιαγιά και παππού αυτή την στιγμή σε αυτή την φάση έρχεται πολύ δεύτερη ; Η κι Τρίτη ; Ότι η ψυχολογία της γυναίκας αυτής που είχε καρκίνο και έκανε τόσα χειρουργια είναι το παν ; Δεν θέλει να τους βλέπει γιατί δεν της έστειλαν ένα περαστικά , γιατί δεν ήταν εκεί έξω από το χειρουργείο να ανησυχούν .. και της λέμε να πηγαίνει γιατί είναι αναγκασμένη να μην βάζει εμπόδια στην σχέση τους με το παιδί ; Εκείνοι σκέφτηκαν στιγμή το εγγόνι τους ; Ότι αυτή είναι η γυναίκα που γέννησε το εγγόνι τους ; Ότι αυτή περνάει τόσα να μεγαλώσει το εγγόνι τους ; Εκείνη γιατί πρέπει να σκεφτεί εκείνη την μάνα που για τον γιο της δεν έκανε πίσω και δεν στήριξε το άλλο του μισό ; Δεν έχετε την προϊστορία όμως ! Αυτό ακριβός .. και εμένα τα λέει .. όλες έτσι λένε .. δεν προλάβαμε είναι η απάντηση :p είχε η μαμά δουλειές ποτέ να προλάβει :p είναι η απάντηση που δίνω εγώ αντί του γιου μου που δεν μιλάει ακόμα .. Τι κόλλημα είναι αυτό με τα ονόματα αν είναι δυνατόν. Και να ρωτήσω κάτι .. η συμπεριφορά τους άλλαξε ως προς εσένα μόλις μάθανε ότι δεν θα δώσετε το όνομα του πεθερού (που μόνοι τους νομίζανε ότι θα δώσετε χωρίς να τους πείτε εσείς κάτι) και δεν άλλαξε και προς τον άντρα σου ; Τι νομίζουν ότι η απόφαση ήταν μόνο δίκη σου ; Ο γιος τους δεν συμφώνησε στο να δώσετε άλλο όνομα ; Την πληρωνειιιι πάντα η νύφη ... αχχχχχ Α και εμένα η πεθερά στέλνει καρδούλες στον άντρα μου .. απλά ο δικός μου δεν ασχολείται.
 3. Μην νομίζεις για πολλούς παππούδες είναι μόνο παιχνίδι. Δεν συμμετέχουν όλοι να βοηθήσουν. Αλλά σε τέτοια περίπτωση πρέπει και όχι μόνο πρέπει αλλά επιβάλλεται κιόλας. Και για αυτούς που λένε «άμα δεν θέλουν να βοηθήσουν δεν μπορείς να τους αναγκάσεις» .. και εσυ θα πεις «και εγώ δεν θέλω να τους βλέπω και δεν μπορεί κανείς να με αναγκάσει» .. ξέρεις θυμώνω με κάτι τέτοια επειδή πραγματικά σε τέτοιες περιπτώσεις την πατάει περισσότερο αυτός που έχει φιλότιμο .. επειδή εκείνοι μπορεί να μην σκέφτηκαν στιγμή ότι εσυ δεν ήσουν καλά και στεναχωρήθηκες και πικράθηκες που δεν σου κάνανε ούτε μια επίσκεψη .. ενώ εσυ κάθεσαι και σκέφτεσαι αν θα πικραθούν που δεν θα τους πας εσυ το παιδί. Σε αυτή την φάση για εμένα πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου πάνω από όλα . Για να είσαι εσυ καλά .. δηλαδή ο άντρας σου δεν τον πειράζει να πατε και να ξέρει ότι δεν θα περάσεις καλά ; Βάζει την δικιά του ανάγκη πιο ψιλά να δει τους δικούς του και να μην τους πικράνει και ας στεναχωριέσαι εσυ και πας με χίλια ζόρια ; Μίλησε του σε παρακαλώ .. σοβαρά πολύ σοβαρά ! Εσείς οι δυο έχετε να ζήσετε όλη την ζωή σας μαζί ..όποτε οι ανάγκες οι δικές σου πρέπει να είναι και δικές του.
 4. Εύχομαι πραγματικά να είσαι από εδώ και πέρα γερή και δυνατή ! Έχεις ένα παιδακι που σε έχει ανάγκη . Από όλες τις απόψεις .. ακόμα και στο ψυχολογικό κομμάτι , γιατι «χαρούμενη μαμά , χαρούμενο μωρό». Είναι πολύ σημαντικό το ψυχολογικό κομμάτι. Από την στιγμή που φερθήκανε έτσι και μετά από όλα όσα πέρασες δεν σκέφτηκαν να φιλοτιμηθούν να πουν τουλάχιστον μια συγνώμη που δεν σε στήριξαν στιγμή .. για εμένα θα έκοβα σχεδόν κάθε επαφή και θα βλεπόμουν ίσως πολύ σπάνια και ναι θα ήμουν μπροστά και ναι θα τους έκοβα και το παραμικρό που θα λέγανε στο παιδί μου. Απλά θα έλεγα έτσι έχουν τα πράγματα από την στιγμή που πετάτε σπόντες θα λάβω και εγώ τα δικά μου μέτρα για να προστατέψω την σχέση μου με το παιδί μου. Ο άντρας σου θα έπρεπε να σε στηρίξει ακόμα κ σε αυτό. Ακόμα και στην απόφαση σου να τους βλέπεις πολύ πολύ σπάνια (ανα μια Κυριακή να περνάς χρόνο με ανθρώπους που σου κάθονται στο λαιμό ; ) τι είναι αυτά .. για πιο λόγο ; Ας πηγαίνει ο άντρας σου αν θέλει τόσο πολύ να βλέπει τους γονείς του. Εδώ εμείς που έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τα πεθερικά μου δεν πάμε για φαΐ κάθε Κυριακή η παρά μια Κυριακή. Όποτε έχουμε χρόνο. Για εμένα η Κυριακές είναι μέρες που πρέπει να περνάτε οικογενειακά , με το παιδακι σας .. σε ωραία μέρει .. με φίλους και ανθρώπους που θέλετε και οι δυο και σας κάνουν να νιώθεται καλά. Άκου εκεί ! Υποχώρηση για το ένα υποχώρηση για το δεύτερο .. να γινόμαστε κομμάτια για ανθρώπους που ούτε να μας φτύσουν ; Η ζωή είναι πολύ μικρή για να έχουμε τέτοιες μέρες .. με το ζόρι να πάμε κάπου .. με το ζόρι να δούμε κάποιον επειδή πρέπει .. δεν θα είναι το παιδακι σου ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο αν δεν βλέπει συχνά τους παππούδες του. Η σχέση η δικιά σου και του άντρα σου να είναι δυνατή και να σέβεστε ο ένας τον άλλον .. να δείξετε στο παιδί την πραγματική αγάπη και πως πρέπει να βιαζόμαστε για τα παιδιά μας και τους γονείς μας. Εκείνοι δεν έχουν να δείξουν κάτι στο παιδί σου .. ούτε να δώσουν το καλό παράδειγμα . Έχουν αποτύχει για μένα.
 5. Φαντάσου αυτό το παιδί να μην είναι στο μέλλον καλός μαθητής .. τι έχει να γίνει :p
 6. Super.mum

  ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΓΑΠΑΕΙ

  Εγώ αυτό που θα ήθελα να σου πω είναι ότι όλοι έχουμε περάσει από φάσεις με τα παιδιά μας που νιώσαμε ότι μπορεί να αγαπάνε κάποιον άλλον περισσότερο η ότι δεν μας αγαπάνε και δεν μας θέλουν. Η αλήθεια είναι ότι ένα τρίχρονο παιδακι ότι κάνει δεν το κάνει επίτηδες κι σε καμία περίπτωση δεν θέλει να διώξει τον μπαμπά του ο οποίος του δείχνει αγάπη. Απλά η συμπεριφορά σε αυτές τις ηλικίες είναι λίγο αψυχολόγητη , δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί κάνει κάτι σε συγκεκριμένες φάσεις. Και εμένα ο δικός μου δεν είναι παιδί που θα κάτσει να τον αγκαλιάσεις και πολύ. Παρόλο που είμαι πολύ τρυφερή μαζί του που όταν ήταν μωρό κοιμόταν μόνο πάνω μου .. αν πάω τώρα στα καλά καθούμενα να τον αγκαλιάσω από εμένα ίσως και να το δεχτεί και να ανταποδοσει .. ΙΣΩΣ δεν ξέρω σε τι φάση θα τον βρω και αν θα θέλει να παίξει να τον κυνηγήσω για φιλί η αν απλά κάτι άλλο κάνει και δεν έχει όρεξη για αγκαλιές. Είναι καλό να του δείχνετε ότι τον αγαπάτε αλλά αφήστε τον να το κάνει και μόνος του όποτε θελήσει να σας βρει για αγκαλιά απλά να είστε εκεί για αυτόν. Ίσως δεν χρειάζεται να τον πιέσετε αν δεν θέλει η ίσως δεν βρίσκεται την κατάλυση στιγμή .. μήπως την ώρα που πάει για ύπνο να είναι πιο δοτικός ; Εμένα ας πούμε πολύ σπάνια να κάτσει να τον αγκαλιάσει ο μπαμπάς του .. από μένα μπορεί να το δεχτεί και να είναι πιο τρυφερός αλλά με τον μπαμπά του περισσότερο για παιχνίδι τον θέλει .. και εμένα ο άντρας μου μερικές φορές λέει «μα γιατί δεν θέλει να τον αγκαλιάσω και με σπρώχνει» του λέω « σταματα είναι πολύ μικρός δεν ξέρει τι κάνει». Μην στεναχωριέστε το κάθε παιδί είναι διαφορετικό , μπορεί κάποιο να είναι πιο χαδιάρικο και μπορεί κάποιο άλλο να μην έχει «χρόνο» για αγκαλιές και να θέλει παιχνίδι.
 7. Και να πεταχτώ τώρα και εγώ και να πω ότι δεν έχω ιδέα από ζώδια .. ούτε έχω ψάξει τι είναι τα παιδιά μου :p
 8. Παιδιά ούτε ο άντρας μου θυμάται ακριβός αυτά που του λένε σε συζητήσεις. Και τα λέει πάντα με τον δικό του τρόπο. Δεν σημαίνει κάτι αυτό.
 9. Αυτό με το τι θα πει ο κόσμος πιστεύω σίγουρα απασχολεί τους περισσότερους κατά βάθος. Όπως λες και εσυ πρέπει να το αποβάλουμε όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Και εγώ μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που άκουγα συχνά «θα σε δουν έτσι και θα νομίζουν ότι δεν έχεις γονείς» (για κοντό φόρεμα ας πούμε ένα παράδειγμα η για έντονο βάψιμο) και χίλιες άλλες τέτοιες εκφράσεις που έδειχναν ότι αγχώνονται για το τι θα σκεφτούν οι υπόλοιποι. Τέλος πάντων .. εγώ σε αυτό που έχω περισσότερο θέμα είναι στην εξωτερική εμφάνιση .. δεν μπορώ να βγω από το σπίτι αν δεν έχω έστω ένα βασικό βάψιμο και δεν φοράω νορμαλ ρούχα .. το μαλλί μου πρέπει να είναι τουλάχιστον αλογοουρά πιασμένο και χτενισμένο γιατί αν είναι κάτω ατημέλητα η δεν έχω βαφτεί μπορεί η τάδε κάτι να σκεφτεί για μένα .. και είμαι νέα και δεν πρέπει να παραμελώ τον εαυτό μου κλπ κλπ ... όταν σκέφτεσαι αυτό .. από την άλλη άμα σκεφτείς από την άλλη μεριά έχω ακούσει από γνωστές να λένε για κοπέλα που ήταν φουλ περιποιημένη και με δυο παιδιά ότι αυτή παραμελεί τα παιδιά της για να ετοιμαστεί. Τότε κουφάθηκα. Παρά στην κάθε προσπάθεια του κάθε ενός να λέμε ένα μπράβο .. «μπράβο ρε κοπέλια που βγήκες περιποιημένη και έχεις και τα νήπια μαζί» λένε το αντίθετο. Αν βγεις ατημέλητα θα πουν ότι παραμελείς τον εαυτό σου και είσαι νέα κοπέλα κλπ (όχι κατάμουτρα πισώπλατα φυσικά) και καταλήγω στο ΟΤΙ και να κανείς δεν θα πουν ένα καλό λόγο αλλά το αντίθετο. Εμένα ξέρω από που προέρχεται όλο αυτό βέβαια. Όταν ξυπνάς το πρωί και η μαμά σου , σου έχει φτιάξει πρωινό , έχει καθαρό σπίτι και κάθετε να βαφτεί πριν βγει έξω και να φτιαχτεί να γίνει κούκλα. Θα έχεις και εσυ αυτό το πρότυπο της τέλειας μαμάς που τα καταφέρνει όλα και δείχνει και τόσο ωραία. Λάθος ! Γιατί υπάρχουν μέρες που δεν έχω κέφια , γιατί υπάρχουν μέρες που δεν έχω προλάβει να Λουστω και να χτενιστώ και μέρες που θέλω απλά να πάρω τα παιδιά μου κ να βγω και να μην σπαταλήσω ούτε 20 λεπτά στο να ετοιμαστώ και απλά να βάλω ότι βρω και να βγω. Και το κάνω πλέον .. μου πήρε αρκετό καιρό .. με ένα παιδί δεν το έκανα ποτέ η αλήθεια είναι .. αλλά τώρα πλέον δεν με ενδιαφέρει τόσο .. ας αποβάλουμε τις σκέψεις «τι θα πει ο κόσμος» θα είμαστε οι ίδιες πολύ καλύτερα αν δεν μας ενδιαφέρει η άποψη των άλλων και απλά θα πράττουμε όπως πραγματικά αισθανόμαστε! Αν το έκανε εμένα αυτό η πεθερά θα έτρωγε πολύ δούλεμα πάντως!
 10. Ισχύει η καιμενη και να της την πουν δεν απαντάει κάτι .. η το προσπερνάει η απαντάει κάτι με ευγενικό τρόπο
 11. Α να πω και εγώ που θυμάμαι όταν πήγα νηπιαγωγείο. Θυμάμαι πολλές στιγμές από εκεί και θυμάμαι τις παραστάσεις που κάναμε , τα θεατρικά , τα παιχνίδια , τις ζωγραφιές και θυμάμαι ένα κομμάτι από την πρώτη μέρα που μου είπε η μαμά να πλησιάσω να παίξω με αλλά παιδάκια και πλησίασα άρχισα το παιχνίδι και μετά από 5 λεπτά την άκουσα να λέει ότι φεύγω και θα έρθω αργότερα κάτι τέτοιο είπε και εγώ απλά την χαιρέτισα. Και ήμουν εντάξει. Και είχα μια χαρά προσαρμογή και δεν είχα πάει ποτέ παιδικό. Και έχω καλές αναμνήσεις. Όποτε απλά δέξου το γεγονός ότι κάποια παιδιά προσαρμόζονται πιο εύκολα και ο γιος σου μάλλον είναι από αυτά τα παιδιά.
 12. Όχι μην ανησυχείς! Ο ανιψιός μου που είναι τώρα 5 σχεδόν φωνάζει όποιον είναι μαζί του να του ανοίγει τάπερ , συσκευασία από κρουασάν , γιαουρτι από όλα .. μερικές φορές προσπαθεί μια φορά δεν του βγαίνει και φωνάζει. Και δεν τους έχουν πει ποτέ κάτι στο σχολείο
 13. Εγώ πάντως χάρηκα που τελικά όλα πήγαν καλά! Είναι ένα θετικό νέο για όσα παιδάκια δεν έχουν πάει παιδικό ότι τελικά μπορεί να έχουν μια καλή προσαρμογή στο νήπιο και ας μην είχαν εμπειρία προηγουμένως από παιδικό. Εγώ πιστεύω ότι ήταν η ώρα του Έσπερος να ξεκινήσει. Θα του κάνει καλό να είναι με παιδάκια και να αλληλεπιδρά. Όλα θα πάνε μια χαρά να κανείς θετικές σκέψεις και να τους πεις πόσο περιφανή είσαι σήμερα. *να του πεις Έλα μου ντε τι το ήθελε αυτό τώρα για το τάπερ χαχα .. το βλέπω να πηγαίνει με αλουμινόχαρτο αύριο
 14. Θα σου πω τι θα γίνει ; Θα πάει τουαλέτα μια χαρά εκεί και ελπίζω τότε να ξεαγχωθεις επιτέλους
 15. Να κανείς συνάντηση τώρα με την δασκάλα θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς. Μόλις ξεκίνησε. Περίμενε κάνα μήνα και μετά κανείς συνάντηση. Να σου πει με λίγα λόγια την συνολική εικόνα που της έχει δημιουργηθεί από τον γιο σου. Πάντως όπως έδειξε και ο ίδιος .. ακούγεται για ένα συνεργάσιμο παιδί. Τα πήγε εξαιρετικά για πρώτη φορά. Μπράβο στο παιδακι. Που διαχειρίστηκε την νέα κατάσταση τόσο καλά. Μπράβο που έφαγε το φαγητό του , αν δεν είχε διάθεση δεν θεωρώ ότι θα έτρωγε όποτε έκανε ότι έκαναν και τα υπόλοιπα και έφαγε καλά. Για να μην παραπονέθηκε όταν τον πήρε ο μπαμπάς του θα πέρασε καλά. Εσυ το μόνο που μπορείς να κανείς τώρα που θα πας σπίτι είναι να τον ρωτήσεις πως πήγε η μέρα του και αν έπαιξε με τα παιδάκια και έκανε φίλο. ΑΥΤΟ τίποτα άλλο. Μην του κανείς πολλές ερωτήσεις και πανικοβληθεί. Δεν χρειάζεται να ξέρεις τίποτα παραπάνω ! Το βασικό είναι να ξέρεις ότι πέρασε καλά. Αυτό έχει σημασία !
 16. Ούτε εγώ είμαι! Με την μόνη που είμαι αρκετά κοντά είναι η κουνιάδα μου που είναι πολύ ανοιχτός άνθρωπος και είναι επίσης αυθόρμητη και ότι νιώθει το λέει η ότι νιώθει το δείχνει με αγκαλιές και φιλια. Στα καλά καθούμενα μπορεί να μου πει ποσο με αγαπάει και να μου πιάσει το χέρι. Η στην βόλτα που περπατάμε να με πάρει αγκαζέ που λέμε. Και αυτό για μένα είναι κάπως άβολο. Με κάθε φίλη μου θα ένιωθα κάπως άβολα. Δεν είναι ότι δεν μου αρέσει απλά είναι έτσι ο χαρακτήρας μου. Με τον άντρα μου και τα παιδιά μου είμαι πολύ διαφορετικά. Ακόμα και με την μαμά μου έχουμε πολλές τρυφερές στιγμές. Με κάθε άλλο άνθρωπο μου φαίνεται περίεργο. Για μένα όταν μιλάει κάποιος έτσι είναι αγενής. Είχε και άλλο κόσμο μπροστά και γύρισαν και κοίταξαν ... λες κι έγινε κάτι τραγικό. Είχε και τον τόνο στην φωνή σεν ήταν μόνο αυτό που είπε. Τέλος πάντων :p πολύ βάση έδωσα σε αυτό .. ο κάθε ένας κάνει όπως νομίζει .. είναι κρίμα για το δικό της παιδί θεωρώ περισσότερο Τον μπαμπά της μικρής τον έχετε γνωρίσει ; Μήπως εκείνος είναι πιο αυθόρμητος ; Εμένα ας πούμε ο άντρας μου είναι αυθόρμητος. Από εκεί έχει πάρει ο γιος μου περισσότερο.
 17. Δεν τον απομάκρυνα με την πρώτη παρατήρηση που λες γιατί ένα δίχρονο πάνω στον ενθουσιασμό του η θυμό του δεν μπορεί να σε ακούσει με την πρώτη. Για αυτό τον λόγο έδωσα παραπάνω ευκαιρίες .. μπορεί και πολλές .. μπορεί μέχρι τρεις φορές το πολύ να ήταν καλά .. απλά πίστευα ότι ήταν της στιγμής και θα του περάσει και θα συνεχίσει κανονικά το παιχνίδι Επίσης δεν κοιτάω μόνο τα παιδιά αλλά και τους γονείς .. αν δω τους γονείς να ενοχλούνται θα φύγω με την μια γιατί δεν θα μας κάνουν για παρέα .. αν δω και τους γονείς δυτικούς και ότι δεν δίνουν σε τέτοια πολύ σημασία και αν και τα δικά τους κάποια στιγμή έχουν ανάλογη συμπεριφορά .. τότε θα τον αφήσω να δω περισσότερο αν θα ηρεμήσει και θα συνεχίσει το παιχνίδι
 18. Α ναι ναι τώρα κατάλαβα δεν διάβασα σωστά. Απλά δεν θέλω να του κόψω αυτό τον αυθορμητισμό που βγάζει ..πραγματικά νιώθει πολύ αγάπη και την δείχνει σε όλους με την πρώτη ευκαιρία .. παίρνει στο χέρι του πασχαλιτσα και ουρλιάζει από την χαρά του και αυτή φεύγει από τον τρόμο της Σου έστειλα π.μ
 19. Ο δικός σου ποσο είναι ; Δεν θα μπορούσε να πει αυτός για τον εαυτό του αν δεν ήθελε ;
 20. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να φοβούνται και λόγο COVID πολλοί.
 21. Απλά επειδή γενικά λένε ότι καλό είναι να μην επεμβαίνουμε στο παιχνίδι .. ήθελα να δω κατά ποσο αν του το πουν τα αλλα παιδιά θα συνεργαστεί και θα μπορεί να συνυπάρξει .. Απλά πολλές φορές ακόμα και όταν ενθουσιάζεται βλέπω ότι δεν μπορεί να συγκρατηθεί και του έρχεται να φωνάξει δυνατά , να τρέξει να εκτονωθεί. Δεν θέλω να τον σταματάω γιατί καταλαβαίνω ότι το κάνει από την χαρά του που τον Πλημμυρίζει και δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Ίσως αν εκείνη την στιγμή βρισκόταν με παιδάκια της ηλικίας του εκείνα να τον καταλάβαιναν σε αυτό περισσότερο και ισωσ Κάναν και αυτά το ίδιο, αλλά από την στιγμή που ήταν αρκετά μεγαλύτερα γιατί να τους χαλάσει το παιχνίδι Επίσης μια προηγούμενη φορά θυμάμαι ότι έτρεξε και αγκάλιασε ένα κοριτσάκι. Δεν το ήξερε και δεν το είχε ξανά δει. Απλά από τον ενθουσιασμό του ότι βγήκαμε βόλτα το είδε μπροστά του χάρηκε και το αγκάλιασε. Η μαμά του κοριτσιού είπε στο κοριτσάκι « αλίμονο αν αφήνεις τον καθένα να σε αγκαλιάζει πες στο αγοράκι ότι δεν το ξέρουμε» ένιωσα άσχημα στην αρχή είπα στον δικό μου «πάμε γιατί δεν θέλει αγκαλιά το κοριτσάκι» και απλά φύγαμε .. μετά σκέφτηκα ότι ήταν κομπλεξική , πιο μετά σκέφτηκα ότι ίσως ο δικός μου είναι πολύ ενθουσιώδης και τρομάζει τους άλλους. Όπως και να έχει ξανα σκέφτηκα ότι αν αυτό θα συνέβαινε σε εμένα και ξαφνικά ερχόταν ένα άγνωστο παιδακι να το αγκαλιάζει θα έδειχνα έκπληξη και θα έλεγα «ωχ κοιτα σου κάνει αγκαλίτσα το παιδακι δείχνει ότι σαγαπαει» κάτι τέτοιο .. και όχι να μιλήσω έτσι όπως έκανε η μητέρα εκείνη
 22. Κορίτσια καλησπέρα και καλό ξεκίνημα για τα παιδάκια σας όσοι ξεκινάτε σχολείο. Καλή σχολική χρονιά. Εμείς επειδή δεν ξεκινάμε ακόμα που ο μεγάλος μου είναι 2 ετών και 3 μηνών. Αποφασίσαμε ότι θα πηγαίνουμε πολύ συχνά σε έναν φυσικό παιδότοπο που ανακαλύψαμε και ξετρελαθήκαμε. Βρήκαμε φίλους εκεί και τώρα έχει παρέα πολύ συχνά με Συνομήλικους του. Το περιβάλλον είναι ωραίο είναι ένας φυσικός παιδότοπος στην φύση και χώρος δημιουργικής έκφρασης. Το πρόβλημα μου είναι αλλου όμως. Σήμερα ήρθα αντιμέτωπη με απότομη συμπεριφορά του γιου μου. Ενώ παίζανε με άλλα δυο παιδάκια που είχε γνωριστεί. Μεγαλύτερα του κατά 2 με 3 χρόνια. Τα παιδάκια έκαναν πως μαγειρεύουν με χώμα και προσπαθούσε και αυτός. Τα πηγαίναν πολύ καλά και το κοριτσάκι της παρέας του έδωσε και δυο φιλάκια :p απλά ξαφνικά νευρίασε με κάτι που δεν κατάφερνε και άρχισε να πετάει τις κατσαρόλες κάτω με την άμμο. Τα παιδάκια του λέγαν όχι δεν το κάνουμε αυτό. Τα ξανά μαζεύανε και αυτός τα ξανά έριχνε. Πλησίασα μετά την δεύτερη φορά που το έκανε του είπα κ εγώ ότι να προσπαθήσει άλλο λίγο να μην θυμώνει και ότι δεν πειράζει. Το ξανά έκανε , τον ξανά πλησίασα του ξανά είπα το ίδιο. Το έκανε και Τρίτη και τα παιδάκια αρχίσανε τους αναστεναγμούς .. είδα ότι δεν τους άφηνε να παίξουν όπως θέλαν .. όποτε στην Τετάρτη φορά τον απομάκρυνα και του είπα «θα επιστρέψουμε σε λίγο πάμε να εξερευνήσουμε και κάτι άλλο» φύγαμε σε άλλο παιχνίδι δεν παραπονέθηκε. Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου ; Ήταν σωστό που τον απομάκρυνα τελικά ; Η έπρεπε να τον αφήσω άλλο λίγο να δω αν τελικά θα συνεργαστεί με τα παιδιά ξανά ;
 23. Φυσικά και κανενα πρόβλημα ως οικογένεια και μπράβο που δεν έδωσες και βάση σε κάτι τέτοιο. Ούτε εγώ θυμάμαι σαν παιδί να ήθελα να πάω τουαλέτα στο σχολείο για το άλλο ...! Ούτε στο νήπιο ούτε στο δημοτικό. Δεν θυμάμαι να είχα ποτέ ατύχημα αλλά κ να είχα μάλλον δεν θα έδωσε ποτέ η μάνα μου σημασία σε κάτι τέτοιο
 24. Και οι άλλοι γονείς θα είναι διακριτικοί αν συμβεί ένα ατύχημα στο δικό σου .. εκτός και αν είναι αγενείς ..