Μετακινήσεις & χρήσιμα είδη
334 topics in this forum
-
- 2 followers
- 401 replies
- 142.8k views
Δε ξέρω αν έχετε ξανα αναφερθεί στο θέμα, αλλά διάβασα κάτι σχετικό στο 'Παιδί μου κ γω' και επειδή θα κάνουμε ταξίδι σε ένα μήνα ήθελα να ρωτήσω τι ξέρετε για αυτό. Το προβλημά μου είναι ότι το καρεκλάκι που έχω το έχω δέσει στη μέση στα πίσω καθίσματα, γιατί το θεωρούσα ασφαλέστερο αλλά δε είναι σφικτά, σαν να μην εφαρμόζει...κουνάει δηλαδή λίγο όταν προσπαθώ να το 'τραντάξω'. Και διάβασα ότι τα καρεκλάκια δεν εφαρμόζουν σε όλα τα αμάξια.Είναι Chicco, και δεν το πήρα φτηνά. Επίσης έλεγε το άρθρο ότι μέχρι 4 ετών τα παιδιά πρέπει να κοιτάνε προς τα πίσω και ας έχουν στριμωγμένα τα πόδια τους, γιατί δε μπορούν να στηρίξουν το 'βαρή' κεφαλάκι τους σε περίπτωση τρακαρίσματ…
Last reply by little lamb, -
Διαφημίσεις
-
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΙΔΗ ΜΩΡΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΛΑΓΩΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ!ΜΟΝΟ ΚΑΦΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ!ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ?ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΟΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ?ΤΑ ΦΘΗΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ?
Last reply by Angelikikap, -
- 1 follower
- 942 replies
- 188.1k views
Είμαι νέο μέλος και σας χαιρετώ. Είμαι πατέρας του Σπύρου που είναι 18 μηνών και η γυναίκα μου είναι έγκυος στον 5ο μήνα. Εκτός της πατρικής μου ιδιότητας, λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησης μου με βρεφικά είδη, πιστεύω ότι γνωρίζω αρκετά καλά το θέμα παιδί και αφάλεια στο αυτοκίνητο και μπορώ να προσφέρω στοιχεία και γνώσεις που να σας βοηθήσουν όλους τους γονείς του φόρουμ. Ανοιξα το συγκεκριμένο θέμα ώστε να γίνονται συζητήσεις, ερωτήσεις και αναφορές στο ζήτημα της παρατεταμένης χρήσης ανάποδων παιδικών καθισμάτων (ERF-Extended Rearward Facing). Προτείνω λοιπόν να δείτε τα παρακάτω βίντεο και κατόπιν να σας εξηγήσω πως έχει η κατάσ…
Last reply by Συντονιστής Περιεχομένου, -
ΣΥΣΤΗΜΑ ISOFIX 1 2 3
by ΧΡΙΣΤΙΝΑ31- 55 replies
- 56.6k views
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να μάθω πως μπορεί να καταλάβει κανείς αν το αμάξι του δέχεται καθισματάκια με το σύστημα isofix? Υπάρχει κάποιο σημείο που δένει και φαίνεται?
Last reply by alexon, -
- 1 follower
- 0 replies
- 1.2k views
Γειά σας, πήρα καρότσι της cybex 3 σε 1 και είδα ότι μπαίνει στο αυγό βάση. Η βάση αυτή είναι για το αυγό μόνο ή μπορεί να πάει και για το καθισμα το μεγάλο με προβληματίζει αν θα πρέπει να αγοράζω πράγματα συνέχεια και βγαίνουν τόσα μοντέλα. Ευχαριστώ!
Last reply by sofizach, -
- 3 followers
- 22 replies
- 2.7k views
Καλημέρα! Πρόσφατα αποκτήσαμε δίδυμα και ψάχνουμε για αυτοκίνητο που να χωράει τα δύο παιδικά καθισματάκια και εμένα στη μέση στο πίσω κάθισμα. Αυτό που έχουμε τώρα, αν και οικογενειακό, δεν βολεύει. Οι ζώνες ασφαλείας είναι έτσι τοποθετημενες που δημιουργούν 2 θέσεις πολύ άνετες δεξιά και αριστερά (εκεί δένουμε τα καθίσματα των μωρων), όμως ο χώρος που απομένει στη μέση δεν είναι για να καθίσει ενηλικο άτομο.... Γνωρίζετε κάποιο μοντέλο αυτοκινήτου που να έχει πίσω 3 μεγάλες θέσεις;
Last reply by little lamb, -
- 0 replies
- 662 views
Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα! Είμαι νέο μέλος στο forum και θα ήθελα τη βοήθεια σας αν γνωρίζει κάποιος. Αγόρασα σε άριστη κατάσταση ένα μεταχειρισμένο καρότσι kiddo jazz stone και το προστατευτικο κάλυμμα στη μπάρα και στη λαβή του βραχίονα είναι φθαρμένο. Γνωρίζετε αν μπορώ να αγοράσω από κάπου νέα προστατευτικά? Μίλησα και με τη kiddo και περιμένω την απάντηση τους. Σας ευχαριστώ πολύ!
Last reply by dimkel26, -
Καλησπέρα σας. Καταρχήν ελπίζω να μην πειράζει που χρησιμοποιώ το όνομα μια μάρκας αλλά επειδή έχω δεί την παρουσίαση του καροτσιού Stokke Xplory στο internet και έχω διαβάσει κάποια reviews από το εξωτερικό (όλα καλά στο σύνολό τους, γι' αυτό και απορώ) θα ήθελα αν υπάρχει και κάποια/ος από εσάς που έχει αγοράσει/χρησιμοποιήσει το καρότσι αυτό να γράψει τις εντυπώσεις της/του. Επίσης, αν γνωρίζει κάποια/ος κατάστημα στη Θεσσαλονίκη που υπάρχει για να το δω και Live γιατί μέχρι στιγμής μόνο στας Αθήνας το έχω βρεί με΄σω Internet. Σας ευχαριστώ πολύ CKougar
Last reply by Vickyv, -
- 2 replies
- 3.4k views
Κοριτσια γεια σας!ειμαι (αισιως παναγιτσα μου)στον 5ο μηνα εγκυμοσυνης και εχω αρχισει να ψαχνω καροτσι για τις διδυμουλες μου.Μου εχει αρεσει πολυ ενα διπλο γνωστης εταιριας ιταλικης(p.. p....).Ομως σε διαφορες συζητησεις αλλες μανουλες μου προτειναν να παρω ναι μεν διπλο καριτσι αλλα να χωριζει να γινεται και μονο γιατι σιγουρα θα χρειαστει και ειναι και πιο βαρυ για εναν ανθρωπο το διπλο..Μου ειπαν επισης οτι μπορω να παρω 2 ιδια μονα καροτσια και υπαρχουν συνδεσμοι που μπορεις να τα ενωνεις οποτε θες.Κοριτσια εχω πελαγωσει,δεν ξερω τι να κανω.Σιγουρα το να γινεται μονο το καροτσι ειναι πολυ δελεαστικη ιδεα για διαφορους λογους..Οσες διδυμομανουλες εχετε παρομοιες εμπε…
Last reply by Nansy29, -
Καθώς περιμένω να γίνω διπλομπαμπας και ως γνωστόν οι λάθος επιλογές κοστίζουν (στην περίπτωση αυτή διπλά) θα ήθελα βοήθεια από γονείς διδύμων στο θέμα του καροτσιού. Έχω ακούσει από πολλούς ότι αντί για διπλό καρότσι συμφέρουν τα δύο μονά τα οποία με ένα σύστημα τα ενώνεις όταν θέλεις. Επειδή αμφιβάλλω για το πόσο λειτουργικό είναι κάτι τέτοιο μήπως κάποιος-α έχει γνώμη επί τούτου; Δυστυχώς οι απόψεις που έχω ακούσει είναι κυρίως από πωλήτριες καταστημάτων (που δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις ξέρω περισσότερα από εκείνες) και από φίλους οι οποίοι όμως δεν έχουν δίδυμα... Σας ευχαριστω πολύ για όποιες απαντήσεις
Last reply by DoubleVico, -
- 6 replies
- 1.3k views
Καλησπέρα θα σε όλους!! παρακαλώ οποίος έχει εμπειρία από αυτόν το μαρσιπο ας γράψει μια κριτική εδώ. σκεφτομαι να τον αγοράσω καθώς μου φάνηκε εύκολος στη χρήση και μαλακός σε σχέση με τους κλασικούς. εχω διαβάσει καλές κριτικές αλλά θα εκτιμούσα και τη δίκη σας γνώμη! ευχαριστω πολύ !!
Last reply by Mummyof2, -
- 1 follower
- 25 replies
- 5.4k views
Θα ήθελα να ακούσω εμπειρίες για τα βρεφικά καρότσια-ποδήλατα (ή όπως αλλιώς λέγονται). Τα θεωρείτε χρήσιμη αγορά; Αξίζουν τα λεφτά τους, αν είναι να επιλέξω κάτι ακριβό, ή δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό που να χρειάζεται να ψάξω και να επενδύσω; Γενικά εξυπηρετούν σε μετακινήσεις; Πχ είναι ευέλικτα; Μπορείς να ανεβοκατεβαίνεις πεζοδρόμια; Είναι σπαστά για να μπουν στο αυτοκίνητο;
Last reply by irin, -
- 1 follower
- 24 replies
- 4.2k views
Καλημέρα σας φίλες μου, δεν ξέρω αν το ανοίγω στη σωστή ενότητα. Ο μεγάλος μου γιος είναι 8 ετών, 1,40 ύψος και 39 κιλά. Το καθισματάκι αυτοκινήτου που έχουμε είναι για μέχρι 36 κιλά. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι πια κατάλληλο αλλά τι να πάρουμε ? Από την πείρα σας. Θεωρώ ότι είναι μικρός για να δένεται κατευθείαν με τις ζώνες του αυτοκινήτου και διαβάζω σε διάφορα site ότι μέχρι 12 ετών το παιδί πρέπει να κάθεται σε παιδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο. Στο αυτοκίνητο του παππού έχουμε βάλει booster (μόνο το ανυψωτικό δηλαδή, δεν έχει πλαϊνή στήριξη), αλλά και αυτό διάβασα ότι είναι ακατάλληλο. Ή τουλάχιστον αν μπορείτε να μου συστήσετε κάποια εγκεκριμένα …
Last reply by less_serious, -
- 0 replies
- 616 views
Καλησπέρα σας.. ανοίγω αυτό το θέμα γιατί δεν βρήκα κάτι ανάλογο.. έχει πάρει κανείς κάποιο μαξιλάρι στήριξης κεφαλιού αυτοκινήτου η κάποιο ιμάντα που να σταθεροποιηθεί κάπως το κεφάλι του παιδιού όταν κοιμάται ώστε να μην πέφτει κ να κρέμεται μπροστά με αποτέλεσμα είτε να ξυπνάει,είτε να τραυματιστεί σε κάποιο ανώμαλο δρόμο είτε μη μιλήσω για χειρότερα... Κατι...κάποια...που να είναι ευχαριστημένη?η είναι κακή ιδέα?είναι που θα ξεκινήσουμε τα ταξίδια κ αναρωτιέμαι πως θα γίνει πιο εύκολο Ευχαριστώ και περιμένω τις εμπειρίες σας!
Last reply by Hardim, -
- 3 replies
- 3.9k views
Καλημερα! Εχει αγορασει κανεις το καροτσι ή ολο το συστημα quattro Aptica της inglesina; Ειναι ενα καινουριο μοντελο που βγηκε στην αγορα αρχες Ιουλιου και δεν εχω καταφερει να βρω καμια κριτικη ή καποια εντυπωση. Η αληθεια ειναι οτι μας αρεσει περισσοτερο απο το trilogy γιατι ειναι πιο στιβαρο, με πιο μεγαλες ροδες και με καλυτερη πλατη καροτσιου σε σχεση με το trilogy. Ευχαριστω!
Last reply by Olgats, -
- 14 replies
- 25.7k views
Γνωρίζει κανείς εάν τα παιδικά καθίσματα 9-18 που κοιτάζουν εμπρός, επιτρέπονται στην θέση του συνοδηγού; Πως μπορώ να το μάθω; Πήγα πρόσφατα στην τροχαία Αγίας Παρασκευής και μου είπαν πως εφόσον στις προδιαγραφές ενός καθίσματος επιτρέπεται και αυτό είναι σύμφωνο κατά ECE R44/03 ή μεταγενέστερη (Ευρωπαϊκός κανονισμός του 2003) τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αρκεί να έχω το βιβλίο μαζί μου για τυχόν έλεγχο. Ο κατασκευαστής δεν το αναφέρει για κανένα από τα 2 καθισματάκια που έχω. Ενα Chicco και ένα Mothercare. Το μόνο που αναφέρεται και στα δύο είναι ότι δεν επιτρέπεται να είναι ενεργοποιημένος ο αερόσακος στο μπροστινό κάθισμα. Και στο μεν Chicco μπαίνει και ανάπο…
Last reply by Merendoula, -
- 1 follower
- 10 replies
- 1.9k views
Κορίτσια έχει καμία καροτσι με 3 ρόδες; είναι ευχαριστημένη; γενικά είναι τόσο σταθερά όσο αυτά με 4 ρόδες; μου αρέσει το joie litetrax 3 αλλά διστάζω γιατί έχει 3 ρόδες. Καμία εμπειρία;
Last reply by Chrysoum, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.1k views
Κορίτσια και αγόρια αναζητώ ελαφρυ (ιδανικά κάτω από 6 κιλά) καρότσι να ανοίγει πανεύκολα με το ένα χέρι,να μην πιάνει πολύ χώρο και το βασικότερο να είναι εύκολο στο ανεβοκατέβασμα σκάλας δύο ορόφων με μωρό στο άλλο χέρι και όλα τα συμπράγκαλα του! Μέχρι 200€ μαξ και πολύ μαξ! Ιδέες;
Last reply by anath, -
- 4 replies
- 2.6k views
Γειά σας! το ερώτημά μου αφορά οικογένειες που εχουν αυτοκίνητο με πίσω πόρτες που κλειδώνουν με κάποιο κουμπί πάνω στην πίσω πόρτα. το τωρινό μας αυτοκίνητο (2012) που θα πουληθεί, είχε τεχνολογία κλειδώματος των πίσω πορτών και παραθύρων, από ένα κουμπάκι στην αριστερή πόρτα του οδηγού . είναι πολύ βολικό. το επόμενό μας αυτοκίνητο (me leasing από δουλειά συζυγου) αν και τεχνολογία του 2018, δεν έχει τέτοιο πράγμα, έχει μόνο αυτόματο κλειδωμα των παραθύρων από την πορτα του οδηγού, αλλά για να κλειδώσεις τις πίσω πόρτες (να μη μπορεί μονο του να βγέι το παιδί) πρέπει κάθε φορά να πατάς ένα κουμπάκι επάνω στην πόρτα. δηλαδή …
Last reply by vicky86, -
- 16 replies
- 2.8k views
Καλησπέρα σας! Ποια είναι η γνώμη σας σχετικά με την αγορά ενός μεταχειρισμένου καροτσιού; Δεδομένου ότι τα μέρη του πλένονται, θεωρείτε ότι είναι ασφαλής μια τέτοια επιλογή; Το ζήτημά μου δεν είναι τόσο οικονομικό, όσο το ότι αναρωτιέμαι γιατί να πηγαίνουν «χαμένα» τόσα πράγματα. Αλλά δεν έχω πείσει ακόμα τον εαυτό μου!
Last reply by Merendoula, -
- 0 replies
- 1.3k views
Καλησπερα σε ολες.. ειναι πρωτη φορα που γραφω σας παρακολουθω πολυ καιρο ομως κ πραγματικά εχω βοηθηθει παρα πολυ σε διαφορα θεματα.λοιπον ειμαι εγκυος 6 μηνων κ ψαχνω καροτσι...εχω μια προτιμηση στο anex sport..εχει καποια το συγκεκριμενο??εχετε γνωμη???ειναι καλη επιλογη??
Last reply by Αρετακι29, -
- 8 replies
- 1.8k views
Μανούλες γεια και πάλι! Ήθελα να μου προτείνετε μάρκες - μοντέλα για καθισματάκι αυτοκινήτου με σύστημα isofix όσες αγοράσατε πρόσφατα ,απο που και πόσο pleaseee.Ευχαριστώ!
Last reply by PREGNANCYMATERNITY, -
- 1 reply
- 685 views
Χαιρεται,προσανατολιζομαστε για αγορα στο καροτσι just baby oasis 3 σε 1 το εχει κανει?εχει εμπειρια να μας πει? σε μικρο πορτ παγκαζ χωραει?
Last reply by Drove, -
- 1 follower
- 7 replies
- 17.9k views
Καλημέρα σας, Θέλουμε τα φώτα σας Τελικά βρήκαμε τι καροτσάκι θέλουμε, αλλά δε βρίσκουμε πιο είναι! (Ελπίζω να υπάρχει κάπως έτσι, δλδ το τέλειο για μένα) Καροτσάκι 2 σε 1 (δλδ με κάθισμα αυτοκινήτου) Ενιαίο χερούλι πάνω για ευκολία οδήγησης Να μπορεί να αντιστραφεί το καροτσάκι για να βλέπει και μπροστά και πίσω Μέγιστες διαστάσεις κλειστού 32*100 (να χωράει στο Citroen C1/Toyota AYGO/Peageut 107) budget όχι πάνω από 400-500 ? Αναμένω τις προτάσεις σας ...
Last reply by Freya_81, -
- 7 replies
- 26.8k views
Έχω ένα πολυκαρότσι που το έχουμε ψιλοδιαλύσει και θα χρειαστώ καρότσι και κάθισμα αυτοκινήτου σε δεύτερη φάση.Επειδή τα οικονομικά μας δεν είναι και τα καλύτερα ψάχνω κάτι οικονομικό όμως να είναι και ασφαλές για το μωρό!Βρήκα τα joie σε σχετικά καλες τιμές, έχει κανείς καμμία εμπειρία με την συγκεκριμένη μάρκα? Συγκεκριμένα είδα joie mirus http://www.joiebaby.com/mirus 143euro, Joie Muze 112euro http://www.babythings4u.com/data/brands/joie/hp-muze.jpg στο site της joie δεν το εχουν και για κάθισμα αυτοκινήτου joie tilt http://www.joiebaby.com/tilt-4 130euro. Επειδή ακόμα είναι μικρούλης 3 μηνών, το καρότσι αν δεν είναι διπλής κατεύθυνσης με αγχώνει και είδα ότ…
Last reply by Josephine,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 replies
- 19,832 views
-
- 2 replies
- 9,312 views
-
- 0 replies
- 7,659 views