Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εξωσωματική γονιμοποίηση με δωρεά χωρίς κανένα γονιμοποιημένο ωάριο

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια και αγόρια. Σας παρακολουθώ αρκετό καιρό και έπαιρνα θάρρος από τα λόγια σας και κουράγιο..

Σε μας τα πράγματα έχουν ως εξής: ο άνδρας μου (45) διαγνώστηκε πέρυσι από καρκίνο στο σιγμοειδες του παχέος εντέρου. Μπήκε εσπευσμένα χειρουργείο. Πριν ξεκινήσουμε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες καταψυξαμε σπέρμα μιας και δεν έχουμε παιδάκι.

Ένα χρόνο μετά την περιπέτεια του είπαμε αφού είναι καλά, να ξεκινήσουμε προσπάθεια με δωρεά ωαρίων όπως μου πρότειναν οι ειδικοί λόγω του ότι είμαι κι εγώ 45 και μιας και το σπέρμα που δώσαμε ήταν για 2 προσπάθειες. Βρέθηκε η δωτρια έγινε η ωοληψεια εχθές και σήμερα με πήρανε και μου είπαν ότι από τα 12 ωάρια που μας έδωσαν κανένα ωάριο δεν γονιμοποιηθηκε λόγω κακού σπέρματος μου είπαν. ΚΑΝΕΝΑ!! Έπεσε σαν κεραυνός στο κεφάλι μου. Ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να προσπαθήσουμε με δικά μου ωάρια για να μην χαλάσουμε τις πιθανότητες του άντρα μου (2 προσπάθειες και πιθανόν να μην επανέλθει πότε το σπέρμα του) και τελικά τίποτα..

Ερωτω λοιπόν.. εσείς συμβεί ποτέ σε κανέναν άλλον? Μας είχαν πει ότι το σπέρμα δεν ήταν καλής ποιότητας. Όμως δεν τους προβλημάτιζε, γιατί έχουν τον τρόπο έστω και ένα σπορακι να είναι καλό η δουλειά γίνεται. Μέχρι και ασβέστιο χρησιμοποίησαν και τίποτα.. πόσο σπάνιο είναι λοιπόν όλο αυτό?? Τι με συμβουλεύεται? Έχω σβήσει από το κλάμα και τη στεναχώρια...

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Καλημέρα.

Ρώτησες για το ενδεχόμενο στην προκειμένη περίπτωση το πρόβλημα να ήταν τα ωάρια της δότριας και όχι το σπέρμα (ή έστω να ήταν συνδυαστικό το θέμα) . Στην γονιμοποίηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η δυναμική των ωαρίων. Συζήτησε το γιατί είναι πολύ σημαντικό αυτό.

On 3/21/2024 at 6:46 AM, vardjagas said:

Καλησπέρα κορίτσια και αγόρια. Σας παρακολουθώ αρκετό καιρό και έπαιρνα θάρρος από τα λόγια σας και κουράγιο..

Σε μας τα πράγματα έχουν ως εξής: ο άνδρας μου (45) διαγνώστηκε πέρυσι από καρκίνο στο σιγμοειδες του παχέος εντέρου. Μπήκε εσπευσμένα χειρουργείο. Πριν ξεκινήσουμε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες καταψυξαμε σπέρμα μιας και δεν έχουμε παιδάκι.

Ένα χρόνο μετά την περιπέτεια του είπαμε αφού είναι καλά, να ξεκινήσουμε προσπάθεια με δωρεά ωαρίων όπως μου πρότειναν οι ειδικοί λόγω του ότι είμαι κι εγώ 45 και μιας και το σπέρμα που δώσαμε ήταν για 2 προσπάθειες. Βρέθηκε η δωτρια έγινε η ωοληψεια εχθές και σήμερα με πήρανε και μου είπαν ότι από τα 12 ωάρια που μας έδωσαν κανένα ωάριο δεν γονιμοποιηθηκε λόγω κακού σπέρματος μου είπαν. ΚΑΝΕΝΑ!! Έπεσε σαν κεραυνός στο κεφάλι μου. Ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να προσπαθήσουμε με δικά μου ωάρια για να μην χαλάσουμε τις πιθανότητες του άντρα μου (2 προσπάθειες και πιθανόν να μην επανέλθει πότε το σπέρμα του) και τελικά τίποτα..

Ερωτω λοιπόν.. εσείς συμβεί ποτέ σε κανέναν άλλον? Μας είχαν πει ότι το σπέρμα δεν ήταν καλής ποιότητας. Όμως δεν τους προβλημάτιζε, γιατί έχουν τον τρόπο έστω και ένα σπορακι να είναι καλό η δουλειά γίνεται. Μέχρι και ασβέστιο χρησιμοποίησαν και τίποτα.. πόσο σπάνιο είναι λοιπόν όλο αυτό?? Τι με συμβουλεύεται? Έχω σβήσει από το κλάμα και τη στεναχώρια...

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Καλησπέρα. Κάνατε σπερμοδιάγραμμα πρόσφατα να δείτε σε τί κατάσταση είναι το σπέρμα (εάν υπάρχει σπέρμα, δεν ξέρω πόσο δυνατές ήταν οι θεραπείες). Εάν το σπέρμα έχει προδιαγραφές γονιμοποίησης, θα ξαναδοκίμαζα με δικά μου ωάρια, εφόσον οι ορμονικές μου εξετάσεις το επέτρεπαν. Διαφορετικά, εφόσον ως φαίνεται είστε σύμφωνοι με το να κάνετε ένα παιδί το οποίο δεν είναι βιολογικά δικό σας , μπορείτε να προσπαθήσετε με δότη και άλλη δότρια, εάν φυσικά το επιτρέπουν και τα οικονομικά σας. 

Κατ'αρχας,λυπαμαι πολυ για το προβλημα υγειας του συζυγου σου. Για το θεμα της εξωσωματικης, σας ειπαν τι παραμετρους ειχε το σπερμα και το χαρακτηρισαν ''κακο''? Αυτο με το ιονοφορο ασβεστιο δεν το ξερα οτι το κανουν και εδω,μονο σε ξενα σαητ το εχω διαβασει.  Τωρα τι σκεφτεστε να κανετε? Να προσπαθησετε ξανα με το σπερμα του συζυγου? Αν το σηκωνετε οικονομικα,αγοραστε αλλη μια παρτιδα ωαριων και δοκιμαστε. Αλλιως η χρηση δοτη δεν ειναι κατι κακο ή κατι ταμπου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...