student

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  114
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

118 Good

Περισσότερα για την/τον student

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Athens

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

1.026 εμφανίσεις προφίλ
 1. Εχουμε σκεφτεί ότι μπορεί να είναι τικ και εμείς αλλά το θέμα είναι από που προέρχεται αυτό και τι θέλει να μας πει το παιδί. Θα κλείσουμε ραντεβού με Παιδοψυχολογο και θα γραψω νεότερα. Κατά καιρούς είχαμε διαφορες δυσκολιες με το φαγητό, με τον ύπνο, με τα νύχια, με τον λόγο κλπ. Το φαγητό το διόρθωσαμε, είμαστε σε καλό δρόμο. Τον ύπνο όχι τελείως, έχουμε μέλλον. Και τα νύχια διορθώθηκαν, τα έτρωγε. Τον λόγο, είμαστε σε τελική ευθεία. Φαίνεται να ζορίζεται και το βγάζει κατά καιρούς με αυτούς τους τρόπους. Χθες συζητούσαμε με τον άντρα μου αυτο το θέμα αρκετή ωρα και φαίνεται τελικα ότι συνδέονται ολ αυτά μεταξύ τους. Θα πάμε και στον ειδικό Ψυχικής υγεία να μας πει αν είναι όντως έτσι και τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε το παιδί.
 2. Φαίνεται να είναι η πρώτη περίπτωση που περιγράφεται, εισπνοή και βαθιά εκπνοή. Κατά την εξέταση το έκανε μια δυο φορές. Γενικά το κάνει, θα πρέπει όμως να παρατηρήσω καλύτερα αν το κάνει και στην δραστηριότητα η στην συναναστροφη με τους φίλους του. Θα επανέλθω με νεότερα. Σχετικά με τις αλλαγές, υπάρχουν αφού ήταν για δύο βδομάδες κλειστά τα σχολεία και ουσιαστικα αυτή ήταν η πρώτη που πήγε. Ωστόσο προκύπτουν πάντα μικροαλλαγές που θα μπορούσαν να τον επηρεάζουν. Να πω επίσης ότι ήταν σπίτι νε μεν με το αδερφάκι του και παίζανε αλλά εμείς οι γονείς δουλεύαμε και σίγουρα δεν είχαν την προσοχή μας που την είχαν μεγάλη ανάγκη. Ο παιδίατρος είπε να μην δώσουμε ιδιαίτερη έκταση και να το δούμε κάπως χαλαρά για να χαλαρώσει και εκείνος. Είμαι σκεπτική γενικά και θα προσπαθήσω να είμαι κοντά στο παιδί περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Έχω τους ενδοιασμούς μου γιατί θεωρώ ότι δεν είμαστε πάντα σε επαφή με τα συναισθήματα μας και δεν έχουμε μάθει από μικρή ηλικία να τα αναγνωρίζουμε.

 3. Διαφημίσεις


 4. Καλησπέρα στις μανούλες. Εδώ και δύο ημέρες το παιδί μας κάνει αναστεναγμόυς (σαν άπνοια) όπως κάνουμε εμείς οι ενήλικες όταν κάτι μας στρεσαρει/αγχώνει. Η εξέταση από τον παιδίατρο έδειξε ότι παθολογικά δεν βλέπει κάτι, άκουσε καρδιά, μέτρησε σφιγμους και οξυγόνο. Είναι όλα καλά από αυτή την άποψη. Ωστόσο μας έδωσε εφάπαξ Atarax πριν τον ύπνο. Ισως να τον ζόριζει κάτι ψυχολογικά.. και το βγάζει έτσι, για να του δώσουμε περισσότερη προσοχή.. θα προσπαθώ αυτές τις να τηρώ με περισσότερη συνέπεια το πρόγραμμα σε σχέση με το φαγητό το παιχνίδι και τον ύπνο, θα είμαι πιο κοντά γενικά. Ήθελα να ρωτήσω αν έχει περάσει κάποια οικογένεια κάτι αντίστοιχο με το παιδί της και πως εξελίχθηκε αυτο. Αν έχετε να περιγραψεται κάποιο βίωμα η να πείτε κάτι συμβουλευτικα είναι ευπρόσδεκτο. Ευχαριστώ.
 5. Από τα λεγόμενα σου φαίνεται ότι δεν είναι έτοιμος για τους δικούς του λόγους ωστόσο σου έχει δείξει ότι θελει. Πιστεύω ότι όσο πιέζουμε με τον τρόπο μας κάτι τόσο δυσκολευουμε τα πράγματα να έρθουν ομαλά ίσως και ιδανικά. Να είσαι σίγουρη ότι όλη σου αυτή την λαχτάρα αλλά και την αγωνία σου ταυτοχρονα την νιώθει οπότε ίσως να μην βοηθάει επί της ουσίας η στάση σου. Ισως αν σε δει πιο χαλαρή να νιώσει και εκείνος πιο ανοιχτός στο ενδεχόμενο απόκτησης παιδιού στο άμεσο μέλλον. Καταλαβαίνω ότι δεν ελέγχονται εύκολα τα συναισθήματα και δεν χρειάζεται κιολας αλλά προσπάθησε να σκεφτείς αν η στάση σου βοηθαει η όχι εκείνον.. Αν δεν είναι έτοιμος δεν μπορείς να κάνεις πολλά πέρα από το να του δείξεις ότι είσαι διπλα του σε αυτο. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι καλό είναι να θέλουν και οι δύο κάτι για να έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει!
 6. Σίγουρη είναι πολύ βαρύ για ένα παιδί να ξέρει ότι θα χάσει τους φίλους που ήταν καθημερινά μαζι αλλά πιστεύω ότι θα κάνει νέους την επόμενη χρονια. Επίσης αν με κάποιον από αυτούς είναι τόσο κοντά γιατί να μην κρατήσουν επαφή εκτός σχολείου?Ίσως να είναι μια μέση λύση-σκέψη. Μήπως να προωθουσες αυτή την ιδέα αντί να αλλάξετε δήμο σχολείου? Νομιζω ότι εδώ καλό θα ήταν να δεις τι θέλεις να περάσεις σαν γραμμη στο παιδί.
 7. Τι ψυχολογία έχεις οταν ξεκινας το τάισμα της μικρής σου? Καμία φορά αν έχουμε άγχος η δεν έχουμε υπομονή, εχουμε πεσμένη διάθεση και δεν είμαστε επικεντρωμενες σε αυτό που κάνουμε, φοβόμαστε ότι δεν θα καταφέρουμε, περνάμε την στάση αυτή και στο παιδί. Κάνω μια σκέψη γιατί σε πολλές περιπτώσεις παίζει καθοριστικό ρόλο η ψυχολογία.
 8. student

  Φιλίες

  Από την στιγμή που η συγκεκριμένη φίλη κάπως προέκυψε επειδή οι άλλες δύο απομακρυνθηκαν είναι θέμα χρόνου να γίνει σιγά σιγά το ιδιο με την συγκεκριμένη. Πιστεύω ότι το παιδί καταλαβαίνει τα πάντα αλλά ίσως με έναν πιο παιδικό τρόπο που εμεις είναι δύσκολο να αντιληφθουμε.Τι να σκέφτεται ένα μικρο πλασματακι όταν ξαφνηκα οι τρεις φιλες γινονται δύο και μετα μία?? Και όλο αυτό σε περίοδο καραντίνας που τίποτε δεν είναι ίδιο. Δεν μπορείς να ξέρεις πως το βίωσε και πιθανόν να είναι και αυτός ενας λόγος που ζητούσε την παρέα με το συγκεκριμένο κοριτσάκι.Είναι απίθανο να ένιωσε απόρριψη από τις άλλες δύο φίλες και γι αυτόν τον λόγο να είναι τόσο θερμή με την τωρινη? Από την στιγμή που ησουν θετική και ενθαρρυντική ως προς το να έχει παρέα το παιδί σου τότε η κατεύθυνση που έδωσες πέρασε στο παιδί κανονικά. Ωστόσο εγώ προσωπικά θα προσπαθουσα να επικεντρωθώ στο δικό μου παιδί, να το παρατηρήσω πάνω στο παιχνίδι, να μιλήσω μαζί του για να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος που θέλει την παρέα του κοριτσιου, τι παιρνει και τι δινει. Δηλαδή θα ερχόταν σε δεύτερη μοίρα το άλλο παιδί εν ολίγης.
 9. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου για να είσαι και με το παιδί σου. Δηλαδή αν βλέπεις ότι κάτι δεν σου κάθεται για τον οποιονδήποτε λογο μην βιαστείς να κανονίσεις το επόμενο ραντεβού με την μαμά της φίλης της. Το παιδί καταλαβαίνει πως νιώθεις και ότι δεν είσαι σίγουρη γι αυτή την συνάντηση στο σπίτι σου. Καταλαβαίνουν τα πάντα και πλέον είμαι 100%σιγουρη γιατί το βλέπω στην καθημερινότητα. Τα συναισθήματα είναι το πρώτο! Αν καλούσα ένα ξένο παιδάκι σπίτι και συνέβαινε κάτι αντίστοιχο θα το έβρισκα σαν μεγάλη ευκαιρία για ηθικό δίδαγμα προς το παιδί μου. Όταν πάμε στην παιδική χαρά παίζουν διαφορά περιστατικά. Πραγματικά αυτά με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στο πως να αντιμετωπίζω μια καινούρια πρόκληση. Τις προάλλες έπαιζε το παιδί μου πολύ ωραία με ένα άλλο παιδάκι. Κάποια στιγμή η μαμά φώναξε το αγοράκι της για να φάει κρουασάν σοκολάτας. Το παιδί μου ακολούθησε το άλλο παιδί που ήταν παρέα και η μαμά αφού με κοίταξε είπε στο παιδί, δώσε στον φίλο σου κρουασάν. Όταν πήγα κοντά διόρθωσε και του ειπς να ρωτήσουμε την μαμά του. Είπα ότι το παιδί μου δεν έχει καταναλώσει ποτε κρουασάν και θα ήταν μια καλή ευκαιρία να δοκιμασει. Η μαμά το κόβει με το χέρι της και με κοίτα μες στα μάτια. Εγώ τότε κάνω την βλακεια και δέχομαι αυτό το κομμάτι να το πάρω και να το δώσω στο παιδί. Η προσέγγιση δεν μου άρεσε καθώς δεν μου άρεσε και η δική μου αντίδραση. Ήταν λοιπόν ένα τέλειο μάθημα για να έχω το θάρρος να στηρίζω αυτό που επιθυμώ η αυτό που δεν επιθυμώ κάθε επόμενη φορά.
 10. student

  Φιλίες

  Είμαι αρκετά κοντά στην γραμμή που περιγραφεις. Υπάρχουν κανόνες μέσα στο σπίτι αποδέκτες συμπεριφορές και μη. Πάντα εξηγώ τον λόγω που επιτρέπεται το ταδε η απαγορεύεται το τάδε. Αν πω κάτι παραπάνω από 3 φορές και δεν γίνει κατανοητό γιατί εκείνη την στιγμή το παιδί είναι κουρασμένο, έχει νεύρα γιατί δεν μπορεί να ολοκληρώσει μια ζωγραφιά έτσι όπως την θέλει, έχει άλλες ανάγκες η οτιδήποτε άλλο κατευθείαν προσπαθώ να αποσπάσω την προσοχή με κάτι άλλο νέο και το θέμα λήγει συνήθως εκεί. Κάποιες φορές κάπως γίνεται ο τόνος της φωνής πιο κοφτος και το καταλαβαίνουν, είτε όπως είπα αλλάζω κατεύθυνση και κάνουμε κάτι νέο η φεύγω και τους φηνω να σκεφτούν. Όταν υπάρχουν ξένα παιδιά στο σπίτι μας βάζω και πάλι εγω τα όρια. Συνήθως θέλουν να το κάνουν γήπεδο παίζοντας πιο έντονα. Το επιτρέπω για λίγα λεπτά μόνο και μετά εξηγώ γιατί αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να τελειώσει εδώ. Όταν είμαστε σε άλλο σπίτι είμαι πιο χαλαρή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν δω κακη συμπεριφορά δεν θα πω κάτι. Γενικά, επειδή το κάθε σπίτι έχει διαφορετικούς κανόνες καλό θα ήταν ο οικοδεσπότης να βάζει τα όρια για να καταλαβαίνουν και οι καλεσμένοι πως να χειριστούν μια πιθανή δύσκολη κατάσταση. Στο παρελθόν έλεγα παιδιά είναι ας παίξουν όπως θέλουν γιατί δεν είχα καταλάβει πως λειτουργει η οριοθέτηση. Σήμερα καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά και αντιλαμβάνομαι κάποια πράγματα τελείως διαφορετικά έχει αλλαξει ο τρόπος που το αντιμετωπίζω. Η μητρότητα είναι σχολείο που ποτέ δεν τελειώνει! Υπάρχουν φορές που δεν έχω την δύναμη να επιμείνω και να τηρήσω τα όρια που θέλω και όλο αυτό που περιγράφω. Πως πιστεύετε ότι γράφει αυτό στα παιδιά? Το σκέφτομαι συχνά.. Γένικα εξηγώ και δείχνουν να καταλαβαίνουν αλλά τι καταγράφεται μέσα τους?
 11. Όταν το παιδί επιλέγει για παρέα κάποιον αρκετά διαφορετικό από αυτόν τι θα γινόταν αν αντί να του απαγοτευαμε αυτή την συναναστροφη να μπαίναμε στην διαδικασία να σκεφτόμασταν ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΌΓΟ το παιδί μου κάνει αυτή την επιλογή? Σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες τουλάχιστον θεωρώ απαραίτητο να αφήσουμε το παιδί να συνεχίσει (σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που θα ορίσουμε σε συνεννόηση πάντα μαζί του) να κάνει παρέα ή να έχει φίλαρακι το ιδιαίτερο άλλο παιδι η την κακή επιρροή (για εμάς) γιατί εκεί βρίσκεται η απάντηση σε πολλά. Τα παιδιά έχουν αναγκη από πλήρη αποδοχή πρώτα από την οικογένεια τους και μετά από τους φίλους που συνανστρεφονται και στην καθημερινότητα. Όταν αυτό δεν συμβαίνει η συμβαίνει υπό όρους είναι λογικό και επόμενο το παιδί να προσπαθήσει να ενταχθεί κάπου που θα νιώθει αλλά και θα είναι αποδεκτό! Πολλές φορές αφού ενταχθεί θα προσπαθήσει να κάνει την διαφορά για να έχει την πλήρη προσοχή από όλη την παρέα. Η Σταυρούλα και η Ελιζα έχουν τρύπες στα αυτιά, για να κάνει την διαφορά η Κλεοπάτρα θα κάνει τρύπα σε ένα άλλο σημείο πιο ιδιαίτερο για να εντυπωσιασει. Έτσι θα νιώσει ότι είναι κάτι διαφορετικό άρα θα έχει την προσοχή των φίλων της. Αυτό θα έπρεπε να προβληματίζει τους γονείς κυρίως ως προς το γιατί το κάνει και όχι την απόφαση να τρυπισει ένα σημείο του κορμιού της. Μπορώ να γράψω αρκετά παραδείγματα. Η ερώτηση είναι πολύ απλή, γιατί θέλεις να κάνεις τρύπα σε αυτό το σημείο? Εκεί και τα παιδιά νιωθουν πιο οικεία γιατί ο γονείς πραγματικά ενδιαφέρθηκαν για το τι σκέφτεται και πως νιώθει το παιδί τους. Μπορεί αυτή η συζήτηση να εξελιχθεί και να φέρει πιο κοντά μαμά με παιδί. Το να λες ένα απογορευεται γιατί δεν μου αρέσει αυτός και ο άλλος είναι σαν να απορρίπτεις το ίδιο σου το παιδι και έχει πάντα αντίθετα αποτελέσματα που οι γονείς ΔΕΝ τα βλέπουν γιατί δουλεύουν εντός του παιδιού και δεν είναι πάντα εμφανή. Γενικά λέμε πολλά όχι εκεί που θα έπρεπε να πούμε ναι. Σκεφτείτε το λιγάκι.. Σχετικά με τις πιο μικρές ηλικίες πιστεύω ότι αν το παιδί θέλει να κάνει παρέα με ένα άλλο παιδί αλλά δεν ταιριάζεις με τους γονείς κλπ επιδιώκεις συναντήσεις μόνο εκτός σπιτιού σε μέρος που δεν θα είναι απαραίτητο οι γονείς να βρίσκονται συνέχεια μαζί. Παρατηρείς λίγο πιο προσεκτικά πως παίζουν τα παιδιά και γενικότερα το κλίμα ώστε να καταλάβεις για πιο λόγο το δικό σου παιδί επιλέγει αυτή την παρέα. Πιο σημαντικό για εμένα είναι αυτό πάρα όλα τα άλλα. Μπορεί το παιδί να είναι τόσο ανοιχτό ως προς τα παιχνίδια επειδή του δίνει χαρά να δίνει και έχει ανάγκη να μοιραστεί με την φίλη της. Αυτό είναι πολύ όμορφο αλλά σε πλαίσιο που θα ορίσετε παρέα. Γενικά καλό είναι να μάθει το παιδί να κρίνει μονο του το τι θα κάνει. Πχ το μοιραζομαστε τα παιχνίδια μας είναι πολύ γενικό, μοιραζόμαστε ΕΆΝ το θέλουμε και όχι επειδή είναι ωραίο να μοιραζομαστε Περνάς άλλο μήνυμα στην μια περίπτωση και άλλο στην άλλη.
 12. Η τρίχα είναι σχετικα σκληρή και προς το σκούρο πλέον από το ξύρισμα. Ναι θα ρωτήσω. Ευχαριστώ να σαι καλα
 13. Ευχαριστώ για την λεπτομερή ανάλυση! Είμαι ανοιχτόχρωμη στη τρίχα αλλά στο δέρμα θα έλεγα προς ουδέτερο, ούτε ανοιχτό ούτε και σκούρο. Τι προτείνεις να ξεκινήσω σαν μηχάνημα? Ευχαριστώ!
 14. Renolux. Είναι της τάξεως των 200€,έχει 3 ανακλήσεις και isofix.
 15. Θέλω να απαλλαγώ γενικότερα από τις τρίχες και σκέφτομαι να κάνω την αρχή με το μουστάκι.. Πως να επιλέξω που θα παω?
 16. Στο χημικο ξεφλουδιζει το δέρμα τις επόμενες ημερες η δεν είναι απαραίτητο? Ναι η εικόνα της είναι τελείως εκτός και της δικής μου αισθητικής αλλά διάβασα ότι έχει κάνει πατέντα και είπα να τα δοκιμασω. Κάθονται πολύ ωραίο στο πρόσωπο μου, ότι καλύτερο έχω φορέσει μέχρι στιγμής αλλά δεν ξέρω σε βάθος χρόνου αν αλλάζει κάτι στο πρόσωπο ή αν όντως λειτουργούν προληπτικά τα προϊόντα της. Αγόρασα στα τυφλά.. Σχετικά με το silk το ανέχομαι μόνο στα χέρια, οπουδήποτε αλλού έχω δοκιμάσει υποφέρω. Θέλω και εγώ να ξεκινήσω αποτρίχωση με λέιζερ στο μουστάκι και το πιγούνι. Πως να επιλέξω δερματολόγο και μηχάνημα? Έχετε να προτείνετε κάτι κορίτσια?