student

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  110
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

118 Good

Περισσότερα για την/τον student

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Athens

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

831 εμφανίσεις προφίλ
 1. Σίγουρη είναι πολύ βαρύ για ένα παιδί να ξέρει ότι θα χάσει τους φίλους που ήταν καθημερινά μαζι αλλά πιστεύω ότι θα κάνει νέους την επόμενη χρονια. Επίσης αν με κάποιον από αυτούς είναι τόσο κοντά γιατί να μην κρατήσουν επαφή εκτός σχολείου?Ίσως να είναι μια μέση λύση-σκέψη. Μήπως να προωθουσες αυτή την ιδέα αντί να αλλάξετε δήμο σχολείου? Νομιζω ότι εδώ καλό θα ήταν να δεις τι θέλεις να περάσεις σαν γραμμη στο παιδί.
 2. Τι ψυχολογία έχεις οταν ξεκινας το τάισμα της μικρής σου? Καμία φορά αν έχουμε άγχος η δεν έχουμε υπομονή, εχουμε πεσμένη διάθεση και δεν είμαστε επικεντρωμενες σε αυτό που κάνουμε, φοβόμαστε ότι δεν θα καταφέρουμε, περνάμε την στάση αυτή και στο παιδί. Κάνω μια σκέψη γιατί σε πολλές περιπτώσεις παίζει καθοριστικό ρόλο η ψυχολογία.

 3. Διαφημίσεις


 4. student

  Φιλίες

  Από την στιγμή που η συγκεκριμένη φίλη κάπως προέκυψε επειδή οι άλλες δύο απομακρυνθηκαν είναι θέμα χρόνου να γίνει σιγά σιγά το ιδιο με την συγκεκριμένη. Πιστεύω ότι το παιδί καταλαβαίνει τα πάντα αλλά ίσως με έναν πιο παιδικό τρόπο που εμεις είναι δύσκολο να αντιληφθουμε.Τι να σκέφτεται ένα μικρο πλασματακι όταν ξαφνηκα οι τρεις φιλες γινονται δύο και μετα μία?? Και όλο αυτό σε περίοδο καραντίνας που τίποτε δεν είναι ίδιο. Δεν μπορείς να ξέρεις πως το βίωσε και πιθανόν να είναι και αυτός ενας λόγος που ζητούσε την παρέα με το συγκεκριμένο κοριτσάκι.Είναι απίθανο να ένιωσε απόρριψη από τις άλλες δύο φίλες και γι αυτόν τον λόγο να είναι τόσο θερμή με την τωρινη? Από την στιγμή που ησουν θετική και ενθαρρυντική ως προς το να έχει παρέα το παιδί σου τότε η κατεύθυνση που έδωσες πέρασε στο παιδί κανονικά. Ωστόσο εγώ προσωπικά θα προσπαθουσα να επικεντρωθώ στο δικό μου παιδί, να το παρατηρήσω πάνω στο παιχνίδι, να μιλήσω μαζί του για να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος που θέλει την παρέα του κοριτσιου, τι παιρνει και τι δινει. Δηλαδή θα ερχόταν σε δεύτερη μοίρα το άλλο παιδί εν ολίγης.
 5. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου για να είσαι και με το παιδί σου. Δηλαδή αν βλέπεις ότι κάτι δεν σου κάθεται για τον οποιονδήποτε λογο μην βιαστείς να κανονίσεις το επόμενο ραντεβού με την μαμά της φίλης της. Το παιδί καταλαβαίνει πως νιώθεις και ότι δεν είσαι σίγουρη γι αυτή την συνάντηση στο σπίτι σου. Καταλαβαίνουν τα πάντα και πλέον είμαι 100%σιγουρη γιατί το βλέπω στην καθημερινότητα. Τα συναισθήματα είναι το πρώτο! Αν καλούσα ένα ξένο παιδάκι σπίτι και συνέβαινε κάτι αντίστοιχο θα το έβρισκα σαν μεγάλη ευκαιρία για ηθικό δίδαγμα προς το παιδί μου. Όταν πάμε στην παιδική χαρά παίζουν διαφορά περιστατικά. Πραγματικά αυτά με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στο πως να αντιμετωπίζω μια καινούρια πρόκληση. Τις προάλλες έπαιζε το παιδί μου πολύ ωραία με ένα άλλο παιδάκι. Κάποια στιγμή η μαμά φώναξε το αγοράκι της για να φάει κρουασάν σοκολάτας. Το παιδί μου ακολούθησε το άλλο παιδί που ήταν παρέα και η μαμά αφού με κοίταξε είπε στο παιδί, δώσε στον φίλο σου κρουασάν. Όταν πήγα κοντά διόρθωσε και του ειπς να ρωτήσουμε την μαμά του. Είπα ότι το παιδί μου δεν έχει καταναλώσει ποτε κρουασάν και θα ήταν μια καλή ευκαιρία να δοκιμασει. Η μαμά το κόβει με το χέρι της και με κοίτα μες στα μάτια. Εγώ τότε κάνω την βλακεια και δέχομαι αυτό το κομμάτι να το πάρω και να το δώσω στο παιδί. Η προσέγγιση δεν μου άρεσε καθώς δεν μου άρεσε και η δική μου αντίδραση. Ήταν λοιπόν ένα τέλειο μάθημα για να έχω το θάρρος να στηρίζω αυτό που επιθυμώ η αυτό που δεν επιθυμώ κάθε επόμενη φορά.
 6. student

  Φιλίες

  Είμαι αρκετά κοντά στην γραμμή που περιγραφεις. Υπάρχουν κανόνες μέσα στο σπίτι αποδέκτες συμπεριφορές και μη. Πάντα εξηγώ τον λόγω που επιτρέπεται το ταδε η απαγορεύεται το τάδε. Αν πω κάτι παραπάνω από 3 φορές και δεν γίνει κατανοητό γιατί εκείνη την στιγμή το παιδί είναι κουρασμένο, έχει νεύρα γιατί δεν μπορεί να ολοκληρώσει μια ζωγραφιά έτσι όπως την θέλει, έχει άλλες ανάγκες η οτιδήποτε άλλο κατευθείαν προσπαθώ να αποσπάσω την προσοχή με κάτι άλλο νέο και το θέμα λήγει συνήθως εκεί. Κάποιες φορές κάπως γίνεται ο τόνος της φωνής πιο κοφτος και το καταλαβαίνουν, είτε όπως είπα αλλάζω κατεύθυνση και κάνουμε κάτι νέο η φεύγω και τους φηνω να σκεφτούν. Όταν υπάρχουν ξένα παιδιά στο σπίτι μας βάζω και πάλι εγω τα όρια. Συνήθως θέλουν να το κάνουν γήπεδο παίζοντας πιο έντονα. Το επιτρέπω για λίγα λεπτά μόνο και μετά εξηγώ γιατί αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να τελειώσει εδώ. Όταν είμαστε σε άλλο σπίτι είμαι πιο χαλαρή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν δω κακη συμπεριφορά δεν θα πω κάτι. Γενικά, επειδή το κάθε σπίτι έχει διαφορετικούς κανόνες καλό θα ήταν ο οικοδεσπότης να βάζει τα όρια για να καταλαβαίνουν και οι καλεσμένοι πως να χειριστούν μια πιθανή δύσκολη κατάσταση. Στο παρελθόν έλεγα παιδιά είναι ας παίξουν όπως θέλουν γιατί δεν είχα καταλάβει πως λειτουργει η οριοθέτηση. Σήμερα καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά και αντιλαμβάνομαι κάποια πράγματα τελείως διαφορετικά έχει αλλαξει ο τρόπος που το αντιμετωπίζω. Η μητρότητα είναι σχολείο που ποτέ δεν τελειώνει! Υπάρχουν φορές που δεν έχω την δύναμη να επιμείνω και να τηρήσω τα όρια που θέλω και όλο αυτό που περιγράφω. Πως πιστεύετε ότι γράφει αυτό στα παιδιά? Το σκέφτομαι συχνά.. Γένικα εξηγώ και δείχνουν να καταλαβαίνουν αλλά τι καταγράφεται μέσα τους?
 7. Όταν το παιδί επιλέγει για παρέα κάποιον αρκετά διαφορετικό από αυτόν τι θα γινόταν αν αντί να του απαγοτευαμε αυτή την συναναστροφη να μπαίναμε στην διαδικασία να σκεφτόμασταν ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΌΓΟ το παιδί μου κάνει αυτή την επιλογή? Σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες τουλάχιστον θεωρώ απαραίτητο να αφήσουμε το παιδί να συνεχίσει (σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που θα ορίσουμε σε συνεννόηση πάντα μαζί του) να κάνει παρέα ή να έχει φίλαρακι το ιδιαίτερο άλλο παιδι η την κακή επιρροή (για εμάς) γιατί εκεί βρίσκεται η απάντηση σε πολλά. Τα παιδιά έχουν αναγκη από πλήρη αποδοχή πρώτα από την οικογένεια τους και μετά από τους φίλους που συνανστρεφονται και στην καθημερινότητα. Όταν αυτό δεν συμβαίνει η συμβαίνει υπό όρους είναι λογικό και επόμενο το παιδί να προσπαθήσει να ενταχθεί κάπου που θα νιώθει αλλά και θα είναι αποδεκτό! Πολλές φορές αφού ενταχθεί θα προσπαθήσει να κάνει την διαφορά για να έχει την πλήρη προσοχή από όλη την παρέα. Η Σταυρούλα και η Ελιζα έχουν τρύπες στα αυτιά, για να κάνει την διαφορά η Κλεοπάτρα θα κάνει τρύπα σε ένα άλλο σημείο πιο ιδιαίτερο για να εντυπωσιασει. Έτσι θα νιώσει ότι είναι κάτι διαφορετικό άρα θα έχει την προσοχή των φίλων της. Αυτό θα έπρεπε να προβληματίζει τους γονείς κυρίως ως προς το γιατί το κάνει και όχι την απόφαση να τρυπισει ένα σημείο του κορμιού της. Μπορώ να γράψω αρκετά παραδείγματα. Η ερώτηση είναι πολύ απλή, γιατί θέλεις να κάνεις τρύπα σε αυτό το σημείο? Εκεί και τα παιδιά νιωθουν πιο οικεία γιατί ο γονείς πραγματικά ενδιαφέρθηκαν για το τι σκέφτεται και πως νιώθει το παιδί τους. Μπορεί αυτή η συζήτηση να εξελιχθεί και να φέρει πιο κοντά μαμά με παιδί. Το να λες ένα απογορευεται γιατί δεν μου αρέσει αυτός και ο άλλος είναι σαν να απορρίπτεις το ίδιο σου το παιδι και έχει πάντα αντίθετα αποτελέσματα που οι γονείς ΔΕΝ τα βλέπουν γιατί δουλεύουν εντός του παιδιού και δεν είναι πάντα εμφανή. Γενικά λέμε πολλά όχι εκεί που θα έπρεπε να πούμε ναι. Σκεφτείτε το λιγάκι.. Σχετικά με τις πιο μικρές ηλικίες πιστεύω ότι αν το παιδί θέλει να κάνει παρέα με ένα άλλο παιδί αλλά δεν ταιριάζεις με τους γονείς κλπ επιδιώκεις συναντήσεις μόνο εκτός σπιτιού σε μέρος που δεν θα είναι απαραίτητο οι γονείς να βρίσκονται συνέχεια μαζί. Παρατηρείς λίγο πιο προσεκτικά πως παίζουν τα παιδιά και γενικότερα το κλίμα ώστε να καταλάβεις για πιο λόγο το δικό σου παιδί επιλέγει αυτή την παρέα. Πιο σημαντικό για εμένα είναι αυτό πάρα όλα τα άλλα. Μπορεί το παιδί να είναι τόσο ανοιχτό ως προς τα παιχνίδια επειδή του δίνει χαρά να δίνει και έχει ανάγκη να μοιραστεί με την φίλη της. Αυτό είναι πολύ όμορφο αλλά σε πλαίσιο που θα ορίσετε παρέα. Γενικά καλό είναι να μάθει το παιδί να κρίνει μονο του το τι θα κάνει. Πχ το μοιραζομαστε τα παιχνίδια μας είναι πολύ γενικό, μοιραζόμαστε ΕΆΝ το θέλουμε και όχι επειδή είναι ωραίο να μοιραζομαστε Περνάς άλλο μήνυμα στην μια περίπτωση και άλλο στην άλλη.
 8. Η τρίχα είναι σχετικα σκληρή και προς το σκούρο πλέον από το ξύρισμα. Ναι θα ρωτήσω. Ευχαριστώ να σαι καλα
 9. Ευχαριστώ για την λεπτομερή ανάλυση! Είμαι ανοιχτόχρωμη στη τρίχα αλλά στο δέρμα θα έλεγα προς ουδέτερο, ούτε ανοιχτό ούτε και σκούρο. Τι προτείνεις να ξεκινήσω σαν μηχάνημα? Ευχαριστώ!
 10. Renolux. Είναι της τάξεως των 200€,έχει 3 ανακλήσεις και isofix.
 11. Θέλω να απαλλαγώ γενικότερα από τις τρίχες και σκέφτομαι να κάνω την αρχή με το μουστάκι.. Πως να επιλέξω που θα παω?
 12. Στο χημικο ξεφλουδιζει το δέρμα τις επόμενες ημερες η δεν είναι απαραίτητο? Ναι η εικόνα της είναι τελείως εκτός και της δικής μου αισθητικής αλλά διάβασα ότι έχει κάνει πατέντα και είπα να τα δοκιμασω. Κάθονται πολύ ωραίο στο πρόσωπο μου, ότι καλύτερο έχω φορέσει μέχρι στιγμής αλλά δεν ξέρω σε βάθος χρόνου αν αλλάζει κάτι στο πρόσωπο ή αν όντως λειτουργούν προληπτικά τα προϊόντα της. Αγόρασα στα τυφλά.. Σχετικά με το silk το ανέχομαι μόνο στα χέρια, οπουδήποτε αλλού έχω δοκιμάσει υποφέρω. Θέλω και εγώ να ξεκινήσω αποτρίχωση με λέιζερ στο μουστάκι και το πιγούνι. Πως να επιλέξω δερματολόγο και μηχάνημα? Έχετε να προτείνετε κάτι κορίτσια?
 13. Έχει δοκιμάσει για καιρό καμία σας τα καλλυντικά της Κατσαφαδου? Μπορει κάποιος να δοκιμάσει χημικό πιλινγκ χωρίς να έχει θέμα με ακμη προκειμένου για εξομάλυνση της υφής της επιδερμίδας στο πρόσωπο?
 14. Καλησπέρα! Ψαχνω ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό στις περιοχές Νεο Ηράκλειο, Πεύκη και Μαρούσι. Αν κάποια από εσάς γνωρίζει κάποιον αξιόλογο θα της ήμουν ευγνώμων αν επικοινωνούσε μαζί μου. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας κορίτσια!
 15. Σκέφτομαι ότι η εργασία στον ιδιωτικό τομέα ήρθε για να σε βάλει στην διαδικασία να σκεφτείς ξανά πόσο πολύ θέλεις η όχι να εργαστείς για το δημόσιο. Το ερώτημα είναι αν θα ρισκάρεις για κάτι που το ονειρευεσαι η όχι. Πιστεύω οτι αν όντως το θέλεις πολύ θα κάνεις το πρώτο βήμα και αυτό θα σε πάει παραπέρα ακόμα και μετά την διετία. Θα σε βάλει στο μονοπατι να παλέψεις γι αυτό που τόσο θέλεις και θα βρεις τον τρόπο. Ίσως να βοηθούσε να κάνεις εικόνα και τις δύο εκδοχές, δηλαδή το που σε φαντάζεσαι αυτή την στιγμή. Νομιζω ότι αν είσαι σε καλή περίοδο στην ζωή σου, δημιουργική κατά καποιο τρόπο θα επιλέξεις τον χώρο που θα σε κάνει να νιώθεις ευχάριστα. Όλα όσα θέλουμε να ζησουμε, απαιτούν αποφασιστικότητα. Υποθετικα, αν μπεις στο δημόσιο και στην διετία τελειώσει αυτό το όνειρο και δεν αναθεωρεί η σύμβαση σου θα είσαι ηδη ένα σκαλοπάτι πιο πάνω και αυτό θα σου φέρει το επόμενο σκαλοπάτι που μπορεί να είναι κάτι που δεν το είχες καν σκεφτεί. Εκεί ίσως έρθει ένα νέο όνειρο. Αντίστοιχα αν εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και με τα χρόνια τελικά νιώσεις μια δυσφορία σε σχέση με το αντικείμενο αυτό, αυτό θα σε φέρει στο επόμενο σκαλοπάτι που πάλι μπορεί να μην έχεις καν φανταστεί. Και οι δύο περιπτώσεις θα έχουν κάτι να σου δώσουν. Νομίζω ότι η απόφαση έγκειται στο τι θέλεις για τον εαυτό σου σε προσωπικό επίπεδο. Υπάρχουν περίοδοι που νιώθουμε ανασφάλεια οπότε μένουμε όπου είμαστε υπάρχουν όμως και περίοδοι που θέλουμε να εξελιχθουμε γιατί υπάρχει η ανάγκη.
 16. Είναι ακριβώς όπως το λες και το έχω διαπιστώσει πολλές φορές. Αυτό πιστεύω ότι συμβαίνει γιατί έχοντας τον έλεγχο μιας κατάστασης νιώθεις ασφαλής μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Οτιδήποτε μπορούμε να ελέγξουμε μας προσφέρει ηρεμια, αυτό βέβαια θα οικοδομουσε περισσότερο αν αφορούσε τον έλεγχο πάνω σε εμάς και όχι στον δίπλανο μας. Αυτό που λες αφορά αυτούς που έχουν απαιτήσεις και προσδοκίες, συνήθως οι γονείς σκέφτονται και νιώθουν κατ αυτόν τον τρόπο.. Έδωσα άρα και θα λάβω. Δεν πάει όμως έτσι, η αγάπη και ο σεβασμός κερδίζονται. Αν δώσεις πραγματικά αγάπη θα έρθει πίσω σε εσένα, αν δώθεις αλήθινα θα σου επιστρέφει αλλά και να μην γίνει έτσι σίγουρα θα νιώθεις εσύ καλά γιατί θα έχεις δώσει και αυτό θα σε γεμίζει. Η τάση να αγοραζω γη, ένα ακίνητο και αυτά να προορίζονται για τα παιδιά δεν μπορώ να την συλλάβω. Γιατί να μην δώσω τα χρήματα αυτά που προορίζονται γι αυτόν τον σκοπό και να δώσω στο παιδί τις δικές μου επιλογές? Και έστω ότι γίνεται έτσι στις περισσότερες περιπτώσεις αν το παιδί πουλήσει ότι του άφησαν η το νοικιάσει τότε ο γονεας θα πονέσει τόσο που οι σχέση θα πέρασε σε άλλη διάσταση.