love kids

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  156
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  1

love kids last won the day on Φεβρουάριος 22

love kids had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

70 Neutral

Περισσότερα για την/τον love kids

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Converted

 • Περιοχή
  Αθήνα

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Εργάζομαι από όταν αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο. Κι ως μητέρα εργάζομαι πολλές ώρες, ανά περιόδους πάρα πολλές. Παράλληλα, με μικρά διαστήματα, σε όλα αυτά τα χρόνια της μητρότητας σπουδάζω. Όχι, είμαι άριστη στις σπουδές μου, δεν είναι ότι δεν μπορώ να τελειώσω. Απλά με το που τελειώνω κάτι, πάω στο επόμενο επίπεδο ή βρίσκω κάτι άλλο σχετικό με το αντικείμενό μου ώστε να εξελιχθώ προσωπικά κι επαγγελματικά. Ναι, έχω νιώσει τύψεις αλλά δεν μπορώ να μην εργάζομαι. Νιώθω, επίσης, ότι δίνω ένα καλό παράδειγμα στο παιδί. Πολλή η κούραση αλλά σημαντική η δημιουργία και η προσφορά και φυσικά οι οικονομικές απολαβές και η ανεξαρτησία. Φροντίζω να περνώ ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και να είμαστε όλοι μαζί στις ελεύθερες ώρες μας.
 2. Εννοείται ότι είμαι κι εγώ κατά οποιασδήποτε πίεσης σε αυτή την ηλικία στο μαθησιακό κομμάτι. Θεωρώ πως θα πρέπει τα παιδιά να εκτίθενται σε ερεθίσματα με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο και ό,τι αποκομίσει το κάθε παιδί. Κι επειδή ρουφάνε τη γνώση σα σφουγγάρια, σίγουρα θα αποκομίσουν πολλά με την προϋπόθεση ότι η έκθεσή τους στην ξένη γλώσσα θα γίνεται με τον τρόπο που είπα πιο πάνω και όχι με ξερή διδασκαλία. Αυτό έχει στο μυαλό του το υπουργείο (άσχετα αν χρειάζονται αρκετά ακόμη να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση) και έτσι πρέπει να το δουν και όσοι κληθούν να δουλέψουν με αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες. Σε αυτό είμαι κάθετη, άλλο το 4χρονο, άλλο το 7χρονο κι άλλη περίπτωση οι έφηβοι. Όταν λέω πολιτισμός, αυτό θα μπορούσε να αναφέρεται π.χ. στο Halloween ή στα αξιοθέατα της Αγγλίας. Σίγουρα κάτι τέτοιο θα άρεσε στα μικρά και θα μάθαιναν μέσα από οπτικοακουστικό υλικό και αφηγήσεις δίχως να το καταλάβουν.
 3. Δεν είπα πουθενά ότι δεν είναι σκοπός να μάθουν τα παιδιά λέξεις κι εκφράσεις, φυσικά και θα μάθουν. Είπα πως δεν είναι τόσο απλό ώστε να λέει π.χ. η νηπιαγωγός red=κόκκινο κλπ. Ο τρόπος θα πρέπει να είναι διαφορετικός και σαφέστατα οι ξενόγλωσσοι καθηγητές είναι καταλληλότεροι για να διδάξουν μια ξένη γλώσσα. Βέβαια, θεωρώ πως θα έπρεπε να επιμορφωθούν σοβαρά με ευθύνη του υπουργείου όσοι κληθούν να διδάξουν σε σε νηπιαγωγεία (όσοι τέλος πάντων δεν το έχουν ήδη κάνει από δική τους πρωτοβουλία). Αυτό θα πρέπει να συμβεί κι όχι το αντίθετο, να εκπαιδευτεί δηλ. η νηπιαγωγός να διδάσκει Αγγλικά. Και ναι, το 4χρονο μπορεί να μάθει περισσότερα πράγματα από όσα νομίζουμε, να αποκτήσει γερές βάσεις. Ας μην υποτιμούμε τους τόσο μικρούς μαθητές!

 4. Διαφημίσεις


 5. Ακολουθούνται ειδικές μέθοδοι για παιδιά αυτής της ηλικίας προφανώς, με παιγνιώδη τρόπο, οπτικοακουστικά ερεθίσματα, κατασκευές και λογικά σε συνεργασία με τους νηπιαγωγούς. Αν έχει σημασία η γνώμη μου, όχι, δεν είναι το ίδιο να διδάξει ξένη γλώσσα ο/η νηπιαγωγός καθώς δεν είναι το αντικείμενό του/της. Ούτε τόσο βαθιά γνώση της γλώσσας έχει και πιθανόν όχι και σωστή προφορά αλλά και δεν έχει εκπαιδευτεί στη διδακτική της γλώσσας, άσχετα αν τη μιλάει. Γιατί το θέμα δεν είναι απλά να πει στα παιδιά αριθμούς, χρώματα κλπ. Όπως κι εγώ π.χ. που μπορεί να έχω παρακολουθήσει 2-3 σεμινάρια πρώτων βοηθειών, δεν είμαι γιατρός. Προσωπικά, γενικά αλλά και ως γονιός, προτιμώ για οτιδήποτε να επιλέγω τους πιο ειδικούς. Σεβαστές, φυσικά, όλες οι απόψεις. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Ο μύθος του native speaker ως του ιδανικού καθηγητή ξένης γλώσσας έχει καταρριφθεί πια. Άλλωστε, ειδικά για την Αγγλική που είναι παγκόσμια γλώσσα, οι ομιλητές της που δεν είναι φυσικοί ομιλητές είναι πολύ περισσότεροι από τους native speakers. Αλλά ακόμη κι αν κάποιος προτιμά τους φυσικούς ομιλητές, είναι σαφώς απαραίτητο να έχουν την ιδιότητα του καθηγητή της γλώσσας κι όχι να είναι π.χ. δικηγόροι, νταντάδες, νοσοκόμες κλπ. Γιατί αλλιώς όσοι μιλάμε Ελληνικά ως μητρική μας γλώσσα, μπορούμε να τη διδάξουμε κιόλας. Γλώσσα δεν είναι μόνο λεξουλες σκόρπιες, είναι κι ο πολιτισμός των χωρών στις οποίες χρησιμοποιείται. Κι αν κάποιος πιστεύει ότι τα παιδιά είναι πολύ μικρά για να αντιληφθούν πράγματα, μάλλον κάνει λάθος. Γενικά, θα συμφωνήσω ότι στην Ελλάδα πολλά πράγματα γίνονται δίχως σχεδιασμό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κίνηση είναι πολύ καλή αρκεί να γίνει σωστά.
 6. Τα Αγγλικά διδάσκονται φέτος πιλοτικά σε ένα νηπιαγωγείο κάθε νομού.
 7. Πριν ένα χρόνο περίπου επισκεφθήκαμε την Κηποπαιδεία. Όμορφο περιβάλλον. Άρεσε στην κόρη μου και τους φίλους της που μας συνόδεψαν.
 8. Νομίζω λίγο μετά τα 2 είχαμε πάρει στην μικρή (οι παππούδες δηλ.) τρίκυκλο ποδήλατο που σπρώχνει ο γονιός. Νομίζω ήταν της εταιρείας Kiddo και ήταν οικονομικό. Αρχικά πίστεψα πως δε θα κρατήσει πολύ, γιατί ήταν όλο σχεδόν από πλαστικό. Κι όμως, ήταν πολύ ανθεκτικό παρόλο που στον τόπο κατοικίας μας οι δρόμοι δεν είναι και οι καλύτεροι. Είχε και μια μικρή τέντα για τον ήλιο, πορτμπαγκάζ που χρησιμοποίησα πολύ για ψώνια και πράγματα δικά μου ή του μωρού κι έπαιζε και μουσική τόσο δυνατά που καλύψαμε με κολλητική ταινία το ηχείο. Μας βόλεψε πολύ γιατί η μικρή δεν ήθελε και πολύ πια το καρότσι. Βέβαια, δεν ήταν άνετο σαν το καρότσι, διότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί (υπάρχουν και πολύ πιο ακριβά στα οποία μπορεί και να πάρει έναν υπνάκο) αλλά καθόταν μια χαρά στις βόλτες. Φυσικά, δεν μπορούσα να το χρησιμοποιήσω βροχερές μέρες. Τότε όταν βγαίναμε έξω είχα το καρότσι με το κάλυμμα για τη βροχή ή πήγαινε περπατώντας με ομπρέλα. Στα 3 και κάτι, πήραμε πατίνι και γύρω στα 4-5 ποδήλατο. Σύντομα έμαθε να κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές. Αν το είχα ψάξει νωρίτερα, θα της αγόραζα πιο πριν ποδήλατο ισορροπίας.
 9. Συμφωνώ με αυτά που λες και τα γνωρίζω κι η ίδια καθώς έχω κάνει και η ίδια μεταπτυχιακές σπουδές κι ο χώρος των πανεπιστημίων κάθε άλλο παρά άγνωστος μου είναι. Καθώς, όμως, δεν πρόκειται για μένα, δεν χρειάζεται να υπεισέλθω σε πολλές λεπτομέρειες παρά μόνο να πω ότι η επιβλέπουσα δεν ανήκει σε καμία από τις κατηγορίες που ανέφερες. Πρόκειται για καθηγήτρια που δεν έχει μεν το κύρος κάποιων περιπτώσεων που ανέφερες αλλά είναι τρομερά καταρτισμένη, σκληρά εργαζόμενη και πολύ βοηθητική κι ενθαρρυντική από ό,τι μου είπε η κοπέλα. Ευχαριστώ όσες δώσατε ιδέες. Τις μετέφερα ήδη!
 10. Δε νομίζω να υφίσταται η περίπτωση του "είθισται να κάνουν οι φοιτητές καλό δώρο στον επιβλέποντα της διπλωματικής", γιατί προφανώς δεν μπορούν όλοι οι φοιτητές να πάρουν ένα καλό δώρο αν ως καλό ορίζεται το ακριβό. Προφανώς βλέπεις το θέμα διαφορετικά - σεβαστό. Επίσης υπάρχουν σοκολατάκια πολύ ακριβά Όσο για το αν συνεχίσει αργότερα διδακτορικό, σκοπεύει να το κάνει στο εξωτερικό αλλά και να συνεχιζε στο ίδιο πανεπιστήμιο, ένας καθηγητής μπορεί σαφώς να ξεχωρίσει ένα ευχαριστήριο δώρο για την ομαλή συνεργασία την χρόνια της διπλωματικής από μια προσπάθεια δωροδοκίας για μελλοντικό διδακτορικό που μπορεί να γίνει μπορεί και να μη γίνει.
 11. Συμφωνώ ότι θα ήταν παρεξηγήσιμο αν δεν είχε κριθεί π.χ. η διπλωματική. Τώρα που το κορίτσι έχει ήδη στα χέρια του τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών δε νομίζω να ισχύει το ίδιο. Τέλος πάντων, η ίδια ξέρει την επιβλέπουσα και τι θα κάνει. Άλλωστε σίγουρα δε θα είναι κάτι πολύ ακριβό ώστε να τη φέρει σε δύσκολη θέση καθώς ξέρω ότι τα οικονομικά της δεν είναι ιδιαίτερα ανθηρά στην παρούσα φάση.
 12. love kids

  δεν τρωει!!!!

  Λογικά φταίει και το μπούκωμα. Συμβουλέψου, φυσικά, τον παιδίατρο. Μην αγχώνεσαι όμως, γιατί το καταλαβαίνει κι ο μικρός. Δε νομίζω να υπάρχει μητέρα που το παιδί της να μην πέρασε φάση αφαγίας.
 13. Εγώ, ναι, έπαιρνα δώρα στις δασκάλες από τον παιδικό σταθμό. Από όταν άρχισε να μεγαλώνει η κόρη μου, τα διαλέγει η ίδια που ξέρει και τις δασκάλες της. Τώρα στο δημοτικό δεν παίρνω βέβαια σε όλους, μόνο στον βασικό δάσκαλο, ίσως και σε μια δυο ακόμη δασκάλες που μπορεί να ζητήσει η μικρή. Φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό, θέλουμε και το κάνουμε. Έχουμε πάρει διάφορα, π.χ. διακοσμητικά (χριστουγεννιάτικα, πασχαλινά), κούπες, βραχιόλια, κολιέ, σκουλαρίκια, σετ περιποίησης, καθρεφτάκια, σελιδοδείκτες, ημερολόγιο δασκάλου, χειροτεχνίες φτιαγμένες από το παιδί κλπ.
 14. love kids

  Να κάνω κατι για μενα...

  Κι εμένα με είχε μετρήσει πριν κάποια χρόνια η γυμνάστρια με αυτό το μηχάνημα που κρατάς με τα χέρια μπροστά από το σώμα σου (δε θυμάμαι ακριβώς) αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου πόσο αξιόπιστο είναι. Είμαι πολύ αδύνατη και μου βρήκε αρκετό σπλαχνικό λίπος, αν θυμάμαι καλά. Μυϊκή μάζα ούτως ή άλλως ήξερα ότι έπρεπε να αυξήσω. Πάντως η γυμναστική βοηθά απίστευτα και στην υγεία και στο σώμα και στην καλή διάθεση!
 15. Δεν αναφέρομαι σε δώρο για δασκάλα ακριβώς αλλά για επιβλέπουσα δίπλωματικής. Το βάζω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα. Συγγενής πολύ αγαπημένη τελείωσε το μεταπτυχιακό της και θέλει να κάνει ένα δώρο στην επιβλέπουσά της. Πρότεινα κάτι σε σοκολατάκια κι ένα κρασί π.χ. αλλά δεν της άρεσε η ιδέα. Υποσχέθηκα, όμως, να επανέλθω με πιο πολλές ιδέες. Τι λέτε;
 16. love kids

  Να κάνω κατι για μενα...

  Εμένα δε μου αρέσει ιδιαίτερα ο χορός. Και γυμναστική θέλω να κάνω κυρίως για τη διατήρηση της υγείας και γιατί συντελεί στο να έχεις καλή διάθεση. Κιλά δεν έχω να χάσω αλλά σαφώς μια σύσφιξη και γράμμωση τη χρειάζομαι.