love kids

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  116
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  1

love kids last won the day on Φεβρουάριος 22

love kids had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

39 Neutral

Περισσότερα για την/τον love kids

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Converted

 • Περιοχή
  Αθήνα

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Εμείς δεν μπαίνουμε σε ασανσέρ. Αυτό που φροντίζω να κάνω πάντα τώρα είναι να απολυμαίνω κλειδιά, κινητό, πόμολα μόλις έρθουμε από έξω. Αν δεν γίνεται το καρότσι να μένει π.χ. στο αυτοκίνητο ή σε άλλο προστατευμένο χώρο κι είναι εφικτό μπορούν να χρησιμοποιούνται οι σκάλες. Αλλά σε όσο πιο ψηλό όροφο μένει κάποιος, τόσο πιο δύσκολα τα πράγματα ειδικά για να βγει μόνη η μητέρα με το μωρό.
 2. Προφανώς και δεν έχει. Το γνωρίζω. Αλλά στα πλαίσια αποφυγής των άσκοπων μετακινήσεων το έχω θυσιάσει. Κακώς μάλλον γιατί δεν απαγορεύεται και σίγουρα ωφελεί την σωματική και ψυχική υγεία.
 3. Είναι όντως πολύ διαφορετικό όταν δουλεύεις. Είμαι μέσα με το παιδί 15 μέρες, ok, βγαίνω για τα απολύτως απαραίτητα αλλά δεν βγήκα ούτε μια φορά για περπάτημα αν και το σώμα μου μου δίνει ήδη σημάδια ότι δεν κάνω καλά. Ίσως πρέπει να το κάνω κι αυτό. Ακούω όμως να λένε οι ειδικοί ότι ο ιός χτυπά πια και νέα άτομα δίχως υποκείμενα νοσήματα με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας κάποιες φορές και το βρίσκω τρομακτικό οπότε λέω στον εαυτό μου "άστο το περπάτημα, καθάρισε κάνα δωματιο, να κινηθείς έτσι". Αυτό το άγχος είχα κι εγώ όταν ερχόταν η νταντά. Αυτές τις μέρες πάντως το σπίτι μου είναι πιο καθαρό και τακτοποιημένο από τον υπόλοιπο καιρό, επειδή τώρα αντικειμενικά έχω πιο πολύ χρόνο και το επιβάλλουν κι οι συνθήκες. Ακόμη και τα μπαλκόνια καθαρίζω σχεδόν καθημερινά, γιατί άρχισε και η γύρη κι άντε να βγεις να περάσεις χρόνο στο μπαλκόνι όταν έχει καλο καιρό ή άντε να απλώσεις. Βέβαια, εσύ έχεις μικρό παιδί και φυσικό είναι να μην είναι στην εντέλεια το σπίτι.

 4. Διαφημίσεις


 5. Εγώ θα ήθελα να αναφέρω τις επιπτώσεις στην ψυχολογία όλου αυτού του εγκλεισμού. Μιλώντας με φίλες (μητέρες και μη) αντιλαμβάνομαι ότι οι πιο πολλές πιέζονται αρκετά. Κι εγώ το νιώθω κάποιες φορές. Γιατί όσο κι αν ασχολείσαι με τη δουλειά αν εργάζεσαι από το σπίτι, όσες δραστηριότητες κι αν κάνεις με το παιδί, όσο κι αν καθαρίζεις και τακτοποιείς το σπίτι, μια πίεση τη νιώθεις. Σαφώς το να ασχολείσαι με κάτι βοηθά το μυαλό να ξεφύγει. Πολλοί όμως απο εμάς προτιμούμε να μένουμε σπίτι όσο πιο πολύ γίνεται για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού και δεν βγαίνουμε για λίγο περπάτημα που θα μας έφτιαχνε τη διάθεση και θα ενδυνάμωνε το ανοσοποιητικό.
 6. Στην περιοχή μου νομίζω ότι η κίνηση σήμερα ήταν περισσότερη. Όλοι όσοι άκουσα είχαν δηλώσεις ή SMS. Και πάλι ηλικιωμένοι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους. Ουφ, γιατί δεν κάθονται σπίτια τους; Γιατί δεν βγαίνουν μια φορά τη βδομάδα για σούπερ μάρκετ κ ψώνια γενικά; Εμείς εμβόλιο ευτυχώς δεν είχαμε αυτόν τον καιρό κι ευτυχώς, γιατί δε μου αρέσει να αφήνουμε εκκρεμότητες. Όσο για τα ψώνια, τις τελευταίες μέρες άρχισα να καθαρίζω τις συσκευασίες αλλά αντισηπτικά δεν βρίσκω. Αλήθεια, εσείς τι προϊόντα χρησιμοποιείτε για αυτόν τον σκοπό; Το γνωστό απολυμαντικό έχω βδομάδες να το δω σε σούπερ μάρκετ. Τα νέα μέτρα μου φαίνονται μια τρύπα στο νερό. Ένα χαρτί στο χέρι κι ατελείωτα σούρτα φέρτα κάποιων ασυνείδητων. Όσο για συναθροίσεις, νομίζω πια πως θα αρχίσω να καλώ τις αρχές όταν εντοπίζω τέτοιες καταστάσεις.
 7. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και το μωράκι να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα!
 8. Εγώ είμαι της άποψης πως ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες ένα παιδί που είναι υγιές και μένει σπίτι όπως όλοι μας καλό είναι να έχει επαφή με τη σχολική καθημερινότητα. Φυσικά να αποφεύγονται τα άκρα, ούτε να φορτώνονται τα παιδιά ούτε να μην έχουν τίποτα. Θεωρώ πως αυτή η επαφή με τη σχολική καθημερινότητα μεταφράζεται διαφορετικά από τον κάθε εκπαιδευτικό ανάλογα και με το μαθητικό δυναμικό της τάξης του. Κάποιος μπορεί να ζητήσει π.χ. επαναληψη ύλης και να δώσει σε δεύτερο χρόνο ένα τεστάκι (π.χ. να υποβάλουν online τις απαντήσεις τους) κι άλλος να στέλνει πιο συχνά ασκήσεις ή προτεινόμενα websites, βιβλία κλπ.
 9. Συμφωνώ! Ίσως ανάλογα το πόσο θα τραβήξουν τα μέτρα, στείλει και η άλλη καθηγήτρια υλικό ή θα αναθέσει νέες εργασίες.
 10. Δύσκολη η κατάσταση. Πάντως είναι καλό τα παιδιά να λαμβάνουν δραστηριότητες από τους εκπαιδευτικούς. Κατά τη γνώμη μου, αν το υπουργείο δεν προτίθεται έτσι να προχωρήσει την ύλη, δεν είναι καλό που η μία φιλόλογος ζήτησε διάβασμα λογοτεχνικού βιβλίου και περίληψη. Είναι μια ευκαιρία να διαβάσουν λογοτεχνία τα παιδιά και σίγουρα θα κερδίσουν κάτι.
 11. Τι να πω... Δεν καταλαβαίνουν, δυστυχώς, πολλοί ηλικιωμένοι. Βγαίνω πια για τα απαραίτητα, κρατώντας αποστάσεις, κανόνες υγιεινής κλπ. και πάλι νιώθω τύψεις. Το παιδί εδώ και μέρες σπίτι. Τι δεν κατανοούν;
 12. Ναι. Ασύγχρονη εκπαίδευση, δηλ. στέλνονται ηλεκτρονικά φυλλάδια τα οποία εκτυπώνουμε και απαντούν τα παιδιά αλλά θα υπάρχει και σύγχρονη εκπαίδευση. Άλλα από τα φυλλάδια είναι για διάβασμα άλλα για ασκήσεις. Όπως επίσης δόθηκαν και προτεινόμενοι ιστότοποι για μια πιο δημιουργική απασχόληση παιδιών. Και πάλι δηλ. σε οθόνη θα είναι αλλά προσωπικά το προτιμώ από την αποχαύνωση της τηλεόρασης ή των παιδικών στο YouTube. Όχι ότι κάνει αυτά όλη μέρα αλλά περνάει πια περισσότερο χρόνο και έτσι. Επίσης συμφωνώ! Τα οικονομικά πολλών είναι στον αέρα αυτόν τον καιρό. Ok, οι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι μπορούν να ενταχθούν στο καθεστώς της τηλεργασίας θα αμοίβονται κανονικά. Τόσοι ιδιωτικοί υπάλληλοι όμως είναι γελοίο να πιστεύει κανείς ότι θα εντεπεξέλθουν με το επίδομα που λέγεται ότι τα δοθεί. Και τόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν ήδη κλείσει ή θα κλείσουν από αύριο τις επιχειρήσεις τους και θα έχουν μηδενικό εισόδημα, σίγουρα δε θα επιθυμούσαν επιπλέον έξοδα ακόμη κι αν είναι για την εκπαίδευση των παιδιών.
 13. Εκτυπωτή έχω. Απαραίτητος και λόγω της δουλειάς μου. Απλά τελειώνουν τα μελάνια. Ελπίζω να κάνουν και άμεσες παραδόσεις τα online καταστήματα αν και απόλυτα κατανοητό να καθυστερούν αυτές τις μέρες. Αν και δεν ξέρω μήπως κάποια στιγμή υποχρεωθούν και οι εταιρείες κούριερ να κλείσουν. Τη συγκεκριμένη περίοδο θα προτιμούσα κι εγώ να κάνουν τα πάντα στον υπολογιστή και να υποβαλλουν τα παιδιά τις απαντήσεις ώστε να τις βλέπουν και οι εκπαιδευτικοί. Δεν μπορώ κι αυτά τα ατελείωτα φυλλάδια.
 14. Και σε μας στέλνουν υλικό για διάβασμα και ασκήσεις και θα γίνει νομίζω και τηλεμάθημα. Το προτιμώ από το να χάνουν την επαφή τα παιδιά με το σχολείο. Η εκπαίδευση δεν πρέπει να σταματά. Ωστόσο, έχουμε έναν φορητό υπολογιστή στο σπίτι και υπάρχει το θέμα που αναφέρεις. Ένα άλλο θέμα είναι ότι πια μιας και κλείνουν τα καταστήματα όλα, δε θα μπορούμε πια να τυπώνουμε το υλικό. Συμφωνώ με όσα λες. Αν δεν κάνω λάθος είσαι εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο. Από τα γραφόμενά σου καταλαβαίνω ότι είσαι θεωρητικής ειδικότητας. Γιατί να μην προτείνεις λογοτεχνικά κείμενα, ιστοσελίδες, ταινίες κι ό,τι άλλο έχεις στο μυαλό σου; Απαγορεύεται; Θέλω να πω, είναι συγκεκριμένες οι κατευθύνσεις που δίνονται από το υπουργείο;
 15. Η αλήθεια είναι πως είχα παραμερίσει τη χλωρίνη και δεν τη χρησιμοποιούσα παρά μόνο στην τουαλέτα. Τώρα τη βάζω και στο σφουγγαρισμα αλλά αεριζω όλη μερα. Αλλά μάλλον πρέπει να επιστρέψω στο υγρό γενικής χρήσης. Καθαριστικά dettol δεν βρίσκω πια και θα πρέπει να συμβιβαστώ με άλλα. Έχω διαβάσει όμως ότι ο ιός εξοντώνεται και με κοινό καθαριστικό. Σκούπισμα σφουγγαρισμα πια κάθε μέρα (να περνά κι η μέρα), και απολύμανση τουαλέτας. Όσο για το ξεσκόνισμα, αφού εμείς χρησιμοποιούμε το σπίτι και με υγρό τζαμιών ή πλυμένο βρεγμένο πανάκι μικρο'ι'νών πού είναι το πρόβλημα; Και πλύσιμο χεριών πολλεεες φορές μες στη μέρα.
 16. Συμφωνώ! Θα ξαναπώ πως προέχει η υγεία και καλώς έχουν ληφθεί τα μέτρα και καλά θα κάνουμε να τα τηρούμε όλοι ώστε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας όσο γίνεται νωρίτερα. Αλλά δεν μπορεί να μη με απασχολούν πολύ και οι οικονομικές επιπτώσεις όλης αυτής της κατάστασης. Πώς θα αντεπεξέλθουν οι μικρές επιχειρήσεις στα έξοδα που τρέχουν; Το να πληρώσουν σε 3 μήνες από τώρα θα είναι για τους περισσότερους δώρο άδωρον. Όσο για το επίδομα των €400-500 που λένε θα δοθεί στους υπαλλήλους που εργάζονται σε επιχειρήσεις που υποχρεωτικά έκλεισαν τι να πρωτοκαλύψει; Ενοίκιο, λογαριασμούς, τρόφιμα; Προφανώς όποιος έχει μια καλή οικονομική κατάσταση, δεν έχει να ανησυχεί και για αυτά. Οι υπόλοιποι όμως;