aglaia

Παλιός Λογαριασμ
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  9.904
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  2

Συνεισφορα στο φορουμ

16 Neutral

4 ακόλουθοι

Περισσότερα για την/τον aglaia

 • Rank
  Παλιός Λογαριασμός Μέλους

Converted

 • Περιοχή
  Θεσσαλονίκη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. ma
  Διαφημίσεις

 2. Καλησπερα. Θα ηθελα να με βοηθησετε ποιο θηλαστρο να διαλεξω. Η μικρη μου κλεινει τους δυο μηνες και θα ηθελα να αντλω ενα γευμα καθε μερα ωστε να μπορει και καποιος αλλος να την ταιζει κι εγω να μπορω να πεταγομαι καπου χωρις να αγχωνομαι οτι θα πεινασει και δεν θα γυρισω. Ποιο θηλαστρο θα μου προτεινατε; Σκεφτομουνα για το medela mini electric αλλα διαβασα οτι αργει, ποναει και κανει πολυ θορυβο. 

  1. Όχι, η ενεργητικότητα από μόνη της δεν σταματάει την ανάπτυξη ενός μωρού σε αυτή την ηλικία. Σε μεγαλύτερη ηλικία που αλλάζει ο ρυθμός πρόσληψης βάρους, μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο για κάποιο διάστημα αλλά πάλι ο μέσος όρος ανάπτυξης θα είναι ικανοποιητικός. Noμίζω ότι θα ήταν καλύτερο να πάρεις τη γνώμη ενός αλλεργιολόγου. Αν η στασιμότητα του βάρους οφείλεται σε αλλεργία, μπορεί να προτείνει διαφορετική στρατηγική στην εισαγωγή στερεών.
  2. Το φυσικό προζύμι είναι καλλιέργεια γαλακτοβάκιλων που ευδοκιμεί στα σιτηρά. Αυτή η συνταγή είναι από επαγγελματία και σίγουρα δουλεύει ως έχει. Ίσως να υπάρχουν και άλλες παραλλαγές, αλλά όλες θα είναι με σιτηρά. Με το φυσικό προζύμι μπορείς να κάνεις ψωμί μόνο με αλεύρι που περιέχει αρκετή γλουτένη, όπως αυτό το σιταριού.
  3. pancakes είναι, όχι ομελέτα! http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2207073&postcount=160
  4. Μπορεί να συμβεί αν το μωρό δεν θηλάζει ικανοποιητικά. Αντέγραψε αυτές τις ερωτήσεις http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962 μετέφερέ τες εδώ και γράψε δίπλα τις απαντήσεις.
  5. ο κώδικας είναι στη διάθεση του καθενός και δεν περιέχει τέτοιου είδους περιορισμούς αν περιέχει, σε παρακαλώ να τους παραθέσεις
  6. Η πρόσληψη του βάρους του μωρού σου είναι πάνω από το μέσο όρο της ηλικίας του, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας.
  7. Αν έχει πέσει στην αντίληψή σου τέτοιος περιορισμός, θα χαιρόμουν να τον μάθαινα.
  8. Αν το μωρό συνεργάζεται, ναι. Ακόμη η παραγωγή σου είναι αρκετά μεγάλη. Καλά κάνεις και δίνεις και από τους δύο μαστούς μια και μεσολαβεί αρκετή ώρα μεταξύ των θηλασμών. ναι Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες στο μωρό από την λήψη του στις συνήθεις ποσότητες. Για σένα καλό θα ήταν να το συζητήσεις με έναν επαγγελματία υγείας που γνωρίζει αυτού του είδους τα σκευάσματα και γνωρίζει και το ιστορικό σου. Το φασκόμηλο αλληλεπιδρά μέτρια με κάποια φάρμακα και παρά το ότι η δόση που χρειάζεσαι είναι συνήθης για ημερίσια κατανάλωση, καλό θα ήταν να βεβαιωθείς ότι είναι ασφαλής, ειδικά αν παίρνεις φάρμακα. 3 φορές, αν το ανέχεσαι καλά Το μεγάλωμα ενός μωρού είναι πολύ απαιτητικό, ανεξάρτητα από το αν θηλάζεις ή όχι. Προσπάθησε να διευκολύνεις την καθημερινότητά σου με το μωρό, όσο είναι δυνατό.
  9. Η ιδιότητά μου φαίνεται πολύ ευκρινώς γραμμένη στην υπογραφή μου. Η παραπομπή μιας μητέρας σε γιατρό ή ψυχολόγο ή φυσικοθεραπευτή κλπ, αποτελεί ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ κάθε πιστοποιημένου συμβούλου γαλουχίας. Δεσμεύεται γι αυτό από τον κώδικα ηθικής, αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης και εξέτασής του.
  10. aglaia

   ΠΡΟΖΥΜΙ ΚΑΙ ΨΩΜΙ

   δεν έχουν συντηρητικά, είναι άλλο είδος ζύμωσης η μαγια στο φακελάκι είναι σαχκαρομύκητας η φυσική μαγιά είναι κυρίως γαλακτοβάκιλοι (άλλοι μικροοργανισμοί) που παράγουν όξινο περιβάλλον και η ζύμωση είναι πιο αργή, δηλαδή το ζυμάρι αργεί να φουσκώσει Πολύ απλοποιημένα, για να μην σε κουράζω: Το αλεύρι περιέχει και χρήσιμα συστατικά και άλλα που εμποδίζουν την απορρόφηση των χρήσιμων. Όταν η ζύμη μένει πολλές ώρες στο όξινο περιβάλλον της φυσικής μαγιάς, εξουδετερώνται τα περισσότερα "βλαβερά" συστατικά και έτσι μπορεί ο οργανισμός να απορροφήσει καλύτερα τα χρήσιμα. Δηλαδή, ξεκινώντας από το ίδιο αλεύρι, με το φυσικό προζύμι έχεις ένα ψωμί που δίνει στον οργανισμό περισσότερα ιχνοστοιχία και χωνεύεται ευκολότερα.
  11. Γιατί τις μπερδεύει; Ο πίνακας εκτός από τις τροφές που περιέχουν σίδηρο, δείχνει και τις τροφές που εμποδίζουν την απορρόφηση σιδήρου και σε ποιο βαθμό Ακόμη και μικρή ποσότητα από κάποιες τροφές, μπορεί να περιορίσει σημαντικά την απορροφηση του σιδήρου. Στην ίδια σελίαδα με τον πίνακα γράφει: The strongest inhibitors of iron absorption are phytates and polyphenols. Phytates are storage forms of phosphates and minerals present in cereal grains, vegetables, seeds and nuts. They strongly inhibit iron absorption in a dose-dependent manner, and even small amounts can inhibit the absorption of iron. Επίσης ο πίνακας δείχνει και τις τροφές που ευνοούν την απορρόφηση του σιδήρου One of the strongest promoters of iron absorption is vitamin C in fresh vegetables and fruits, and there is a clear dose–response relationship between vitamin C intake and iron absorption (10). Fermented products such as kefir and sauerkraut also enhance non-haem iron absorption. In the presence of acid, complexes are formed with iron that prevent the formation of the less absorbable iron phytate. Αν διάβαζες, όχι το βιβλίο, αλλά το κεφάλαιο, θα έκανες λιγότερα λάθη.Εκτός και αν αυτά γίνονται συνειδητά γιατί ο μόνος σκοπός σου είναι να παραπλανήσεις. Αν κι εσύ θέλεις να δείξεις ότι διάβασες βιβλία, μπορείς να το κάνεις. Αυτό θα είναι πολύ πιο χρήσιμο για τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ. Αν υπάρχει διαφορετική επιστημονική άποψη από αυτά που αναφέρονται εδώ και τη γνωρίζεις, καλό θα ήταν να την παραθέσεις για να είναι πιο πλήρες το θέμα. Αν αυτο που πραγματικά σε ενδιαφέρει, είναι η αντικειμενική ενημέρωση των μελών, θα φαινόταν γράφοντας κάτι χρήσιμο. Για την ώρα, αυτό είναι το μόνο που δεν έχεις κάνει. Ποτέ δεν είναι αργά, μπορείς ακόμη και τώρα να ξεκινήσεις το copy-paste, από τα βιβλία που τα έχεις φάει με κουτάλι, όπως αναφέρεις, και νομίζεις ότι μπορεί να φανούνε χρήσιμα και στις άλλες μητέρες. Γράφει στην αρχή του κεφαλαίου 6 (που περιέχει τον εν λόγο πίνακα) με τίτλο: Control of iron deficiency Iron deficiency in infants and young children is widespread and has serious consequences for child health. Prevention of iron deficiency should therefore be given high priority. When complementary foods are introduced at about 6 months of age, it is important that iron-rich foods such as liver, meat, fish and pulses or iron- fortified complementary foods are included. Συμφωνώ απόλυτα ως προς αυτό. Επιπλέον η πρόληψη της έλλειψης σιδήρου είναι ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που έχει γράψει αυτό το βιβλίο για την Ευρώπη. Prevention of iron deficiency should therefore be given high priority. Φαίνεται από αυτά που έγραψες: Mε copy-paste. Eυχαριστούμε πολύ που διαβάζεις τόσα βιβλία και μεταφέρεις εδώ τις επιστημονικά τεκμηριωμένες σου απόψεις συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αντικειμενική ενημέρωση των μελών. Περιμένουμε για τη μεταφορά σημαντικών αποσπασμάτων τόσο από αυτό το βιβλίο, όσο και από τα άλλα που διάβασες.
  12. Η προτροπή να απευθυνθεί μια μητέρα σε ειδικό, οποιασδήποτε ειδικότητας, ιατρικής ή μη, δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή. Αυτό μπορώ να το κάνω και ως απλό μέλος, όπως μπορεί να το κάνει κάθε μέλος του φόρουμ.