Αποθηλασμός & Χορήγηση υποκάτάστατων μητρικού γάλακτος
54 topics in this forum
-
- 307 replies
- 225.8k views
Για ποιούς λόγους είναι καλό να χορηγείται το χάπι απογαλακτισμού? Είναι αναγκαίο? Έχει παρενέργειες? Κόβει κάθε πιθανότητα επαναγαλακτισμού που έχει η μητέρα μετά απο μια μακρόχρονη θεραπεία με φάρμακα πχ? Ποιές εναλλακτικές υπάρχουν?
Last reply by vicky86, -
Διαφημίσεις
-
- 2 followers
- 20 replies
- 31.1k views
Θα ήθελα και εγώ λίγο από τη βοήθειά σας. Έχω τον Ηρακλή ο οποίος είναι 15 μηνών και μέχρι τον 14ο μηνα, οπότε και επέστρεψα στη δουλειά θηλάζαμε. Τώρα έχουμε αντικαταστήσει μόνο το πρωινό με φρέσκο γάλα(παρόλο που ο γιατρός μου επιμένει ότι δεν πρέπει να πιεί φρέσκο αλλά Neslac!!) και τα υπόλοιπα γεύματα τον θηλάζω. Θα ήθελα όμως σιγά σιγά να μπούμε στη διαδικασία του αποθηλασμού κατι το οποίο θεωρώ πολύ δύσκολο μιας και ο μικρούλης μου έχει το στήθος μου κια για πιπίλα π.χ.για να νανουριστεί. Πώς μπορώ να κόψω τον θηλασμό??? Ο μικρός μου πίνει με καλαμάκι το γάλα του και ποτέ δεν έχει πιεί με μπιμπερό. Πώς όμως θα νανουριστεί με το καλαμακι για να κοιμηθεί κιόλας?? Υπάρ…
Last reply by Συντονιστής Περιεχομένου, -
- 8 followers
- 3.1k replies
- 346.8k views
Εχω ηδη εδω και καμια δεκαρια μερες που θηλαζω το μικρουλι μου μονο το πρωι γιατι το βραδυ δεν κοιμοτανε καλα και πεινουσε,οποτε του δινω μπουκαλι...Ηθελα να ρωτησω αν καποιες κοπελες εχουν αποπθηλασει φυσικα,χωρις χαπια δηλαδη...Θα αρχισω τωρα να θηλαζω μερα παρα μερα τα πρωινα αλλα πως θα ξερω οτι δεν εχω πλεον καθολου γαλα?Επισης εγω δεν ειχα περιοδο καθολου αυτους τους 7 μηνες που θηλαζω.Θα ειναι σημαδι αν εχω οτι σταματησε εντελως το γαλα?Θα προτιμουσα να σταματησω ετσι το θηλασμο,χωρις να παρω τα χαπια,γινεται?
Last reply by Annitamik, -
- 5 followers
- 74 replies
- 11.3k views
Γεια σας κορίτσια. Είμαι καινούρια εδώ. Τον λογαριασμό τον έκανα Γιατί Θέλω να πάρω κάποιες γνώμες για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω... Θηλάζω Αλλά δίνω κ συμπλήρωμα ( το μωρο μου ειναι 2 μηνών) Γιατί δεν χορταίνει το μωρό μου Αλλά θα ήθελα να σταματήσω να θηλάζω Γιατί από την αρχή δεν ήθελα (αυτό δεν πάει να πει ότι δεν αγάπη το αγγελούδι που εχω) απλός επειδή όλοι γύρο μου με πίεζαν στο να το κάνω το έχω πάρει στραβά.. το θέμα είναι ότι ο άντρας μου θέλει και αυτό ίσως είναι που με κάνει να μην Θέλω περισσότερο... ( συν το ότι δε πίνω καφέ και ήμουν φανατική καπνιστής ) Είμαι τόσο εγωίστρια; και τι να κάνω με τον άντρα μου που είναι κάθετος σε αυτο;
Last reply by vicky86, -
- 4 followers
- 73 replies
- 24.8k views
Είναι γνωστό πως το κάθε παιδί λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο παρ' όλο αυτά μου φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον να καταγραφούν οι μέθοδοι αποθηλασμού που βρήκαν ανταπόκριση σε κάθε μωρό αλλά και κάποια tips που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα σε μαμαδες. Είναι εξαιρετικά οφελιμο μέσα απ το φόρουμ να βοηθούνται οι μητερες στην έναρξη κ συνέχιση του θηλασμού, όπως εξίσου σημαντικό είναι να λαμβάνουν κ τις απαραίτητες πληροφορίες για να απογαλακτισουν τα παιδιά τους. Θα ήθελα πολύ να διαβάσω τις εμπειρίες και τις συμβουλές σας!
Last reply by Mama_Anesti_, -
- 59 replies
- 49.1k views
Γειά σας, Θα ήθελα κάποια μανούλα να με βοηθήσει στο εξής. Πήρα το χάπι του αποθηλασμού περίπου δύο εβδομάδες μετά τη γέννα μου (δεν πέτυχα να θηλάσω για διάφορους λόγους και δεν είχα ποσότητα αρκετή). Παρόλα αυτά ακόμα και τώρα 3 μήνες μετά όταν πατήσω αρκετά τις θηλές μου εκκρίονται λίγες σταγόνες γάλακτος. Ο γιατρός μου είπε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει εγώ όμως ανησυχώ. Έχει καποια κοπέλα παρόμοια εμπειρία;
Last reply by Γεωργίαj, -
- 1 follower
- 10 replies
- 3.6k views
Καλησπερα! Την δευτερα εμαθα οτι ειμαι εγκυος και ο γιος μου ειναι μολις 6 μηνών τον θηλάζω αποκλειστικά δεν εχει παρει ποτε μπιμπερο πιπιλα . Το θεμα ειναι οτι εδω και μερες εχω ροζ καφε και ο γυναικολόγος μου ειπε να διακόψω αμέσως τον θηλασμο διότι κανει συσπάσεις η μήτρα και αυξανη την προλακτινι μειώνοντας την προγεστερόνη και αυξάνοντας τον κίνδυνο να χάσω το μωρο το πρωτο μου μωρο το απέκτησα με εξωσωματική μια πολυ δυσκολη εγκυμοσύνη μετα απο αρκετο καιρο και η αλήθεια ειναι οτι δεν περιμεναμε με τιποτα μια φυσιολογική σύλληψή. Προσπαθουμε λοιπον να του δώσουμε το γαλα του με διαφορετικό τρόπο ποτηράκι μπιμπερο μεχρη στιγμής δεν τα εχουμε καταφέρει και το ξεν…
Last reply by Lenia16, -
- 2 followers
- 63 replies
- 11.9k views
Καλησπέρα κορίτσια! Ο γιος μου είναι 11 μηνών.. Θέλω να αποθηλασω μα νομίζω ότι είναι τρομερά δύσκολο.. Σύμφωνα με τις οδηγίες της παιδιάτρου μου , Εχθές κιόλας Του έδωσα στήθος για 7' και αμέσως μετά τον έβγαλα για να του δωσω μπουκάλι .. Δεν το δέχτηκε Όπως περίμενα.. αποκοιμήθηκε σχετικά εύκολα Παρ όλα αυτά αλλά στις 1.30 το βράδυ που ξύπνησε έκλαιγε πολύ δυνατά και έψαχνε το στήθος μου ... Ήταν ήταν αδύνατο να σταματήσει αν δε θηλαζε .. τι θα κάνω; έχετε εμπειρία πάνω σε αυτό;
Last reply by Γεωργίαj, -
- 2 replies
- 1.2k views
Καλησπέρα κι από εμένα....είμαι καινούργια στην ομάδα σας κ χαίρομαι πολύ!είμαι μανούλα ενός πλάσματος 15 μηνών...ένα ινδιανακι όπως τη λέω...βιάζεται να ανακαλύψει τον κόσμο! Θα ήθελα τα φώτα σας για όσες μανουλες γνωρίζουν!πριν δέκα μέρες πήρα χάπια να αποθηλασμος μετά από 15 μήνες αποκλειστικού θηλασμού...το κοριτσάκι μου ήταν έτοιμη και τό δέχτηκε μια χαρά.ηθελα να ρωτήσω επειδή το στήθος μου μετά από 8 χάπια νοιωθω ότι είναι ακόμα γεμάτο γάλα...πόσο καιρό κάνει να αδειάσει?? Σας ευχαριστω πολύ!!!
Last reply by Lemonaki035, -
- 2 followers
- 14 replies
- 1.7k views
Η κόρη μου έχει σχεδόν αποθηλασει πλέον και λέω σχεδόν γιατί μια φορά στις δύο μέρες θα ζητήσει στήθος αλλά είτε θα πιει για ένα λεπτό είτε θα το κοιτάξει κ θα πει πάπα κ θα γυρίσει από την άλλη. Η διαδικασία ήταν πολύ ομαλή, κράτησε περίπου 2 μηνες, είμαστε όλο αγκαλίτσες κ φιλάκια κ αγαπουλες κ γενικά δεν την άφησα να δυσανασχετήσει καθόλου, μάλιστα μου έκανε εντύπωση που από μόνη της δε ζητουσε ούτε καν για να κοιμηθεί, παρά μόνο μια φορά μεσα στη νύχτα. ΟΜΩΣ, έχει αλλάξει εντελώς η συμπεριφορά της στον ύπνο. Από κει που κοιμόταν γυρω στις 9 πανευκολα τώρα μας παίρνει 11 και, ξυπνάει ξανά κάθε μία ώρα, μέσα στην ημέρα είναι κολλημένη πάνω μου κ θέλει να τρώει συνέχεια …
Last reply by marakiz, -
- 1 follower
- 7 replies
- 2.1k views
Καλησπέρα και Χρονια πολλα σε όλο το φόρουμ ! Μπαίνω κατευθείαν ατο θέμα ! Εχω ένα μωρό 11 μηνών το οποίο θηλαζει αποκλειστικά και πρωί και μεσημέρι και βραδυ και γενικά οπότε βρει ευκαιρία δε θα πει όχι ! Ειναι κολλημένο με μένα τη μαμά! Προέκυψε δεύτερη εγκυμοσυνη και θελω να σταματήσω το θηλασμό ! Εχω κουραστεί πολυ απο θέμα ύπνου ! Ξυπνάει Τα βραδιά 3-4 φορές Κ θηλαζει !δεν εχω κοιμηθεί συνεχόμενα καθόλου ! Βγάζει Κ δοντάκια βέβαια ! Εχω προσπαθήσει να κόψω κάποιους θηλασμους μήπως το ελάττωσω αλλά μάταιο , τρωει στέρεες τροφές αλλά τον θηλασμό δεν τον αλλάζει ειδικά οταν πρεπει να κοιμηθεί μονο με αυτό τον τρόπο ! Δεν έχει καταφέρει κανεις να την κοιμίσει με κούνημα…
- 1 follower
- 136 replies
- 45.6k views
Μέσα στα Χριστούγεννα (13ισι μηνών) η Μάγια δοκίμασε γάλα (φρέσκο κανονικό - απο την κούπα μου) και ξετρελλάθηκε. Από εκείνη τη μέρα όποτε έβρισκε την κούπα μου ήθελε να πιει (παρεπιπτόντως, μπορεί και πίνει κανονικά από την κούπα σαν ενήλικας ). Ετσί άρχισα να της δίνω που και που στο ποτηράκι της. Μάλιστα της πήρα και παιδικό γάλα (έχω πάρει advance, αβγ, αλμιρον). Εχει ξετρελλαθεί με τη γεύση και πλέον το ζητάει! Συνεχίζω να την θηλάζω 3 φορές τη μέρα μέσο όρο (πρωί βράδυ νυχτα και όταν δουλεύω απογεύματα που γυρνάω απο τη δουλειά - το έχει αραιώσει μόνη της ,πριν τη γνωριμία με το γάλα), αλλά το άγχος μου (δικαιολογημένο ή μη) είναι ότι τώρα ζητάει το γάλα και όταν …
- 1 follower
- 38 replies
- 18.5k views
Καλημέρα κ απο εμένα.Αν κ παρακολουθώ αρκετό καιρό την παρέα σας είναι η πρώτη φορά που γράφω.Είμαι νέα μανούλα κ εχω ενα κοριτσάκι 3,5 μηνών.Αν κ δυσκολευτηκαμε αρκετά με το θηλασμό στην αρχή με πολύ κόπο κ πόνο τα καταφέραμε.Το κακό είναι ότι έχει συνηθίσει το στήθος κ ενώ στην αρχή την έβαζα ωραία ωραία στην κούνια της με την πιπίλα το τελευταίο χρονικό διάστημα θέλει να κοιμάται μόνο στο στήθος.2-3 μέρες τώρα προσπαθώ να το αποφύγω (με πολύ κλάμα κ απο τις 2),το αποτέλεσμα είναι να κλαίει σπαρακτικά κ να μην μπορεί να ηρεμήσει με τπτ.Εχθές ας πούμε έκλαιγε για πάνω απο 2 ώρες μέχρι που την έκανε βόλτες ο μπαμπάς μας στο σπίτι κ κοιμήθηκε σαν λιπόθυμη.Στην αρχή δεν κοι…
Last reply by Lemonaki035, -
- 0 replies
- 917 views
Καλησπέρα κορίτσια! Ο γιος μου είναι 11 μηνών.. Θέλω να αποθηλασω μα νομίζω ότι είναι τρομερά δύσκολο.. Σύμφωνα με τις οδηγίες της παιδιάτρου μου , Εχθές κιόλας Του έδωσα στήθος για 7' και αμέσως μετά τον έβγαλα για να του δωσω μπουκάλι .. Δεν το δέχτηκε Όπως περίμενα.. αποκοιμήθηκε σχετικά εύκολα Παρ όλα αυτά αλλά στις 1.30 το βράδυ που ξύπνησε έκλαιγε πολύ δυνατά και έψαχνε το στήθος μου ... Ήταν ήταν αδύνατο να σταματήσει αν δε θηλαζε .. τι θα κάνω; έχετε εμπειρία πάνω σε αυτό;
Last reply by Chou, -
- 29 replies
- 30.9k views
Μεσα απο την βοηθεια σας μαθα να θηλαζω το μωρακι μου, 8 1/2 μηνων πλεον αποκλειστικα και σας ευχαριστω πολυ γι'αυτο. Νιωθω πολυ συγκινημενη και στενοχωρημενη ταυτοχρονα, διοτι ενα προβλημα υγειας που μου παρουσιαστηκε αιφνιδια, με αναγκαζει να αποθηλασω κατα εμενα με βιαιο τροπο. Μπηκα στο νοσοκομειο εκτακτως την δευτερα, με μητρορραγια, και αιμοπεταλια 0000. Μεχρι δευτερα θηλαζα το μωρακι μου. Εμεινα μεχρι την πεμπτη οπου ανεβηκαν τα αιμοπεταλια σε βαθμο ασφαλειας αλλα κατωτερα φυσιολογικα και με ενα θηλαστρο αγκαλια και πολυ κλαμα. Οσο δυσαρεστο θεωρω μια μητερα να μην θηλασει καθολου το μωρο της αλλο τοσο θεωρω αρνητικο να αποθηλασει με αυτο το τροπο. Ειδα το μωρο…
Last reply by vivien9, -
- 46 replies
- 29.3k views
Είπα να απευθυνθώ για μία ακομη φορά σε σας, γιατί πλέον δεν ξέρω τι να σκεφτώ, και ενω γενικά με το θέμα του θηλασμού δεν είχα ποτέ σοβαρό πρόβλημα έχω αρχίσει να ανησυχώκάπως λιγάκι! Η κόρη μου είναι 11μισι μηνών και θηλάζει, ενώ θήλασε αποκλειστικά μέχρι 6μισι μηνών. Δουλεύω από τότε που ήταν 7 μισι και λείπω από Δευτέρα έως και Πέμπτη από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Τις υπόλοιπες μέρες προσπαθώ να θηλάζω περισσότερο και κυρίως ομοιόμορφα (εναλλάξ με τα άλλα γευματά της). Πριν λίγο καιρό σας είχα ξαναγράψει ότι κυρίως το βράδυ τσαντιζόταν και πάλευε με το στήθος μέχρι να κατέβει το γάλα μου (αργεί λιγάκι). Τελικά το σταμάτησε αυτό και νομίζω ότι έφταιγε ότ…
Last reply by poulxeria, -
- 3 replies
- 21.1k views
Γεια σας κοριτσια.Εχω ενα κοριτσακι 12 μηνων,το οποιο και θηλαζω αποκλειστικα μεχρι σημερα.Εχω αρχισει να σκεπτομαι τον απογαλακτισμο αλλα..το προβλημα μου ειναι οτι η μικρη δεν θελει μπιμπερο ουτε πιπιλα.πινει μονο νερο απο το ποτηρακι.Δοκιμασα να της βαλω γαλα (ειτε δικο μου ειτε του εμποριου)αλλα το αποτελεσμα ειναι να κλαιει και να μου τραβαει την μπλουζα..και βεβαια υποκυπτω.Δεν θα ηθελα να παρω το χαπι απογαλακτισμου.Θα ηθελα να γινει οσο πιο φυσικα γινεται και για μενα και για το μωρο μου.
Last reply by vicky86, -
- 34 replies
- 31.3k views
Είναι κιόλας 10 μηνών, θηλάζει αποκλειστικά από την πρώτη μέρα και θα ήθελα να κάνω κάποιες προσπάθειες ώστε να απογαλακτιστεί σταδιακά χωρίς να της δημιουργήσω πρόβλημα αλλά κυρίως στο να το πάρω εγώ απόφαση μιας και μου είναι πάρα πολύ δύσκολο. Τι έχετε να προτείνετε; Η παιδίατρος μου είπε όταν το πάρω απόφαση να αρχίσω πρώτα με γάλα 1ης βρεφικής ηλικίας και μετά να προχωρήσω στο 2ης. Αν και θα προτιμούσα να πάμε κατευθείαν στο φρέσκο.
Last reply by vicky86, -
- 6 replies
- 26.8k views
μήπως να σχολιάσουμε και αυτό το θέμα???? πώς γίνεται φυσικά ο απογαλακτισμός?? προξενούμε ποτέ εν αγνοία μας τον απογαλακτισμό??? γιατί άλλες μαμάδες θηλάζουν μόνο λίγους μήνες και άλλες ακόμη και χρόνο????
Last reply by xristas, -
- 167 replies
- 102.2k views
Γεια σας !! Είμαι η Δέαποινα και ήθελα την βοήθεια σας. Διάβασα τα σχετικά θέματα θηλασμού και μπορώ να πω ότι αισθάνθηκα πολύ όμορφα που υπάρχει αυτή η παρέα. Έχω δυο κοριτσάκια 5,5 χρονών και 13 μηνών. Την μικρή τη θήλαζα μέχρι πριν ένα μήνα ώσπου σταδιακά άρχισε να χάνει το ενδιαφέρον της για το στήθος και καταλήξαμε να τρώμε ξένο γάλα. Βέβαια για να φτάσω μέχρι έδω ταλαιπωρήθηκα πολύ με το στήθος (συννεχόμενες μαστίτιδες, πληγωμένες θηλές, μυκητίαση θηλων κ.τ.λ.) αλλά μπροστά στη μαγεία του θηλασμού όλα εκμηδενίζονται. Τώρα μετά από ένα μήνα αποχής νιώθω το στηθος βαρύ, προσπάθησα να βγάλω γάλα για να το ανακουφίσω αλλά μάταια. Τί να κάνω; Πηράζει αν το αφήσω έτσι; Θα…
Last reply by Nina-Nana, -
- 27 replies
- 45.3k views
Κορίτσια έχω τις παρακάτω απορίες 1) Πως θα καταλάβω ότι το γαλα μου τελείωσε? Μπορεί να μην το καταλάβω απο το παιδί... απο μόνη μου πως θα το καταλάβω ? Να το ζουλάω για να δω αν πετάγεται? 2) Αν το καταλάβω θα πρέπει να παω στον γυναικολόγο μου να μου δώσει αυτά τα χάπια που έχω διαβάσει? 3) Τώρα πια το στήθος μου δεν πετρώνει απλά φουσκώνει ελαφρά είμαστε σχεδόν 5,5 μηνών. Ζουλάω απο μόνη μου το στήθος και βλέπω ότι πετάγαεται το γάλα αμέσως. Άρα αυτό σημαίνει ότι έχω ακόμα γάλα έτσι? 4) Αν δεν χρειάζεται να παω στον γυναικολόγο μου με το στήθος μου τι κάνω? Εννοώ συνεχίζω κανονικά όπως πριν τον θηλασμό? Κάπου έχω διαβάσει ότι χρειάζεται να το δέσω? Σας ευχαρ…
Last reply by Nina-Nana, -
- 15 replies
- 28.1k views
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ! ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΑΛΑ Κ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ!ΧΑΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑ! ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ, ΩΣΠΟΥ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΙΔΑ ΚΑΤΙ ΑΣΠΡΑΚΙΑ ΣΤΗ ΘΗΛΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΛΙΓΟ ΜΑΣΑΖ, ΒΓΗΚΕ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ. ΜΗΔΑΜΙΝΟ, ΒΕΒΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ. ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΘΑ ΠΑΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ..., ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ? ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
Last reply by Alexia1985, -
- 12 replies
- 20.8k views
Καλημερα κ χρονια πολλα σε ολες σας. εχω μια κορουλα 3μηνων.απο την πρωτη στιγμη που γεννηθηκε μεχρι κ πριν λιγες μερες την ταιζα μονο δικο μου γαλα κ επειδη επρεπε στις 10 μερες μετα την γεννα να γυρισω στη δουλεια το εβγαζα κ το εβαζα ψυγειο ,οποτε το επινε με μπουκαλι οταν ελειπα.ομως αρχισαν να αυξανονται οι ποσοτητες που καταναλωνε{ηθελε γυρω 100-120 στις 2 ωρες} αρχισε να μην φτανει το γαλα καθως στην δουλεια δεν μπορουσα να το βγαλω οποτε μου μειωθηκε κ μενα.εντωμεταξυ εχει φοβερο προβλημα δυσκοιλιοτητας{καθε 3 μερες κ με κλισματακι}μου εδωσε η παιδιατρος το aptamil digestive comfort 1 .σκετο δεν το επινε με τιποτα κ ας πεινουσε.ετσι βαζω 40 γραμ δικο μου κ 60 γρ…
Last reply by Niki81, -
- 33 replies
- 28.6k views
Είναι δύσκολο να περιγράψεις με λόγια τα συναισθήματα που νιώθεις όταν έμμεσα αναγκάζεσαι να διακόψεις τον θηλασμό , την στιγμή μάλιστα που στη περίπτωση μας αποτέλεσαι το καλύτερο "φάρμακο" . Παρόλο που η καινούρια εγκυμοσύνη είναι πολύ ευχάριστο γεγονός , έλπιζα ότι όταν θα συνέβαινε θα κατάφερνα να τη θηλάσω παράλληλα μέχρι να αποφασίσει μόνη της να αποθηλάσει. Δυστυχώς όμως οι συσπάσεις της μήτρας από τόσο νωρίς μας επέβαλαν τον αποθηλασμό. Μου λείπει αφάνταστα η επαφή που είχα κατά το θηλασμό με την μικρούλα μου και ξέρω οτι και σε εκείνη λείπει όταν θέλει γάλα και έρχεται ακόμα και προσπαθεί να μου σηκώσει τη μπλόυζα ή όταν βλέπει το στήθος μου και σκάει ένα χαμ…
Last reply by vivien9, -
- 18 replies
- 28.2k views
Καλό χειμώνα εύχομαι σε όλους. Θα ήθελα την γνώμη σας για ένα θέμα που με απασχολεί πολύ. Ο μικρός μου είναι τώρα σχεδόν 19 μηνών. Είναι 14 κιλά και τρώει κανονικά όλες τις τροφές. Ευτυχώς έχω καταφέρει και θηλάζουμε ακόμη αν κι όχι αποκλειστικά. Πάντα έπαιρνε συμπλήρωμα σε σκόνη. Τους τελευταίους μήνες θηλάζει μόνο 1 ή 2 φορές την ημέρα κι αυτό περισσότερο ώς παρηγοριά. Παρά το γεγονός ότι δεν είμασταν πολλές ώρες μαζί (λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας στην δουλειά τους τελευταίους 3 μήνες) είναι πολύ δεμένος μαζί μου. Στις διακοπές μας 20 μέρες δεν με άφησε από τα μάτια του από φόβο μήπως και φύγω κι όλη την ώρα ακούς ένα μαμά μαμά. Θεωρώ ότι αυτή η εξάρτηση…
Last reply by Μπουρμπουρ1,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 replies
- 18,543 views
-
- 2 replies
- 9,069 views
-
- 0 replies
- 7,529 views