Ursa Major

Inactive Imported Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  998
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral

Περισσότερα για την/τον Ursa Major

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Μα, ακριβώς αυτό. Η κατάχρηση της τεχνολογίας δημιουργεί προβλήματα, όχι η χρήση της Εϊναι αλήθεια πως άν δεν ασχολούμαστε οι ίδιοι με υπολογιστές, ίσως δεν κάναμε τόσο νωρίς την εισαγωγή των νεαρών μελών της οικογένειας στην τεχνολογία αυτή. Ζώντας όμως σ'ένα περιβάλλον, όπου είναι εύκολη η πρόσβαση σε υπολογιστές, το ενδιαφέρον των παιδιών δημιουργήθηκε αυθόρμητα. Απο κει και πέρα βέβαια το ψάξαμε, το αναλύσαμε, ρωτήσαμε, μελετήσαμε. Για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει την προσωπική του έρευνα, σας παραθέτω ένα σύνδεσμο, όχι τόσο για το κείμενο αυτό, αλλά πιο πολύ για την συγκεντρωμένη βιβλιογραφία στο τέλος. Λυπάμαι μόνο που είναι στα αγγλικά. http://www.netc.org/earlyconnections/byrequest.html
 2. Ursa μου, δεν συμφωνώ. Είναι στο χέρι μας μέχρι κάποια ηλικία αν θα αφήσουμε να γίνει μέρος της ζωής τους. Στο σπίτι μας δεν είναι! Και εγώ προσωπικά θα το τρενάρω όσο μπορώ. Αλλά ο κάθε γονιός βέβαια πράττει αναλόγως. Κάτι γενικό και προσωπικό: Oι διαστάσεις που έχει πάρει η τεχνολογία στην εποχή μας με τρομάζουν. Οι υπολογιστές, το διαδίκτυο, τα virtual παιχνίδια έχουν δημιουργήσει έναν ψεύτικο κόσμο. Θα ήθελα το παιδί μου να τον γνωρίσει όσο αργότερα γίνεται. Η πρώιμη εξοικίωση με τρομάζει. Κοίτα λοιπόν πόσο διαφορετικά το βλέπω. Τηλεόραση ας πούμε δεν βλέπουμε. Υπολογιστές όμως έχουμε και υπάρχει λόγος γι'αυτό. Σ'ένα παιδί μπορείς να ελέγξεις τί και πόσο θα απασχοληθεί μπροστά στον υπολογιστή, ενώ άν ανοίξει η τηλεόραση, έστω κι άν παρακολουθείς κάποια καλή εκπομπή της επιλογής σου, όλο και θα φας στη μάπα διαφημίσεις, trailers απο ταινίες, χαζομάρες, αηδίες, κουραφέξαλα. Εμάς η τεχνολογία δεν μας τρομάζει, η χρήση της θέλει λογική και σύνεση, όπως όλα τα πράγματα, αλλά σαν τεχνολογία απο μόνη της δεν είναι καταδικαστέα.
 3. Ο υπολογιστής είναι μέρος της ζωής των παιδιών, είτε το θέλουμε είτε όχι, είτε μας ξενίζει είτε όχι. Το να χρησιμοποιούν επομένως τα νήπια υπολογιστή με χρονικό περιορισμό και πάντα με επίβλεψη, δεν το βρίσκω κακό. Αλλωστε δεν είδα πουθενά καμμία επιστημονική έρευνα να καταδικάζει την χρήση υπολογιστή σε συγκεκριμένες ηλικίες και όποιος έχει τέτοια έρευνα να μας την παρουσιάσει να ενημερωθούμε. Η τεχνολογία βελτιώνεται, οι ακτινοβολίες των οθονών έχουν περιοριστεί. Εμείς στην οικογένειά μας, μετά την πρώιμη έκθεσή τους στην τεχνολογία, δεν διαπιστώσαμε κανέναν εθισμό των παιδιών στον υπολογιστή. Μπορεί να κάνουν και 3 μέρες ν'ασχοληθούν, μπορεί να κάτσουν να δούν κάτι και να το παρατήσουν σε δέκα λεπτά, μπορεί να κάτσουν να παίξουν και μια ώρα. Επίσης ο υπολογιστής δεν αποκλείει την λεγόμενη "δημιουργική" απασχόληση με ζωντανά, απτά πράγματα. Θα ήταν αφελής πιστεύω κάποιος που νομίζει οτι ένα δίχρονο, ακόμα και να θέλαμε, μπορεί ν'απασχοληθεί με υπολογιστή για μακρό χρόνο.

 4. Διαφημίσεις


 5. Εμείς απο 2 ετών είχαμε υπολογιστή για τα παιδιά με οθόνη αφής γιατι το ποντίκι τα δυσκόλευε.
 6. Δεν υπερασπίζομαι τον Αρειο Πάγο, με τον οποίο εξάλλου έχω ανοιχτές παρτίδες, αλλά πρέπει να πούμε πως ο ΑΠ δεν δικάζει την υπόθεση, εξετάζει απλώς τις νομικές πλημμέλειες της απόφασης του Εφετείου και διορθώνει σύμφωνα με το Νόμο. Τώρα, άν περιμένει κανείς απο Αρεοπαγίτη να απομακρυνθεί απ΄το γράμμα και να εμμείνει στο πνεύμα του Νόμου, χμμμμμ ίσως πάρει λίγο χρόνο.
 7. Ursa Major

  Περαίωση

  Κι όμως, άν το καλοσκεφτείς, είναι άδικο το σύστημα της αυτοπεραίωσης. Ας πούμε κι εμένα με "περαιώνει" ο λογιστής και δεν μου έχουν ζητήσει μέχρις στιγμής πανοπροίκια. Ομως ακούω συνέχεια να ζητάνε απ'τους άλλους που δεν έκαναν αυτοπεραίωση. Δηλαδή, το ελληνικό κράτος θεωρεί αυτόματα απατεώνα όποιον δεν κάνει αυτοπεραίωση. Εμ τότε γιατί την κάνουμε τη δήλωση;
 8. Ursa Major

  ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΝΟΥ

  Σου στέλνω π.μ.
 9. Ursa Major

  ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΝΟΥ

  Γιατί δεν το χρησιμοποιούσατε, δεν έχει κάποια διαφορά; Το πληρώσατε έξτρα ή πήγαινε πακέτο με τη συσκευή; Στην αρχή είναι πολύ ενοχλητική η συσκευή γιατι με τον αέρα μπορεί να πονάει και να ξεραίνεται ο λαιμός. Σκεφτήκαμε πως με τον θερμαινόμενο υγραντήρα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, τον αγοράσαμε λοιπόν επι πλέον και τον δοκιμάσαμε. Μετά απο κάποιο καιρό έγινε συνήθεια η χρήση της μάσκας, τα ενοχλητικά συμπτώματα περιορίστηκαν κι έτσι ο υγραντήρας πέρασε σε αχρησία.
 10. Ursa Major

  ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΝΟΥ

  alcyon μην το αμελείτε, τα συμπτώματα του άντρα σου είναι αρκετά σοβαρά και εύχομαι να συνηθίσει τη συσκευή. Η αλλαγή που θα δείτε θα είναι αντυπωσιακή. Εμείς έχουμε και μια συσκευή που συνδέεται με θερμαινόμενο υγραντήρα. Πρακτικά όμως δεν χρησιμοποιήσαμε αυτές τις δυνατότητες της συσκευής.
 11. Ursa Major

  Περαίωση

  RENAH δεν ισχύει αυτό το άρθρο για τα χρέη προς το δημόσιο.
 12. Ursa Major

  Περαίωση

  Δε νομίζω οτι κάποιος εδώ μέσα επικρότησε την κλεψιά, μάλλον το αντίθετο.
 13. Σωστά. Οσο ανήθικο κι άν ακούγεται, είναι νομότυπες οι ενέργειες της Τράπεζας. Θα μπορούσαν όμως, πιστεύω, να παρακάμψουν τις διαδικασίες, δεσμεύοντας μεν τον λογαριασμό αλλά κάνοντας ταυτόχρονα μια ισόποση δωρεά προς την οικογένεια για να καλύψει τις τότε επείγουσες ανάγκες της. Θα μου πεις, τί ψάχνεις, καλλιγραφία απο της Μυλωνούς τον κώλο Οσο για τα στελέχη που κατηγορήθηκαν για θανατηφόρα έκθεση, σωστά απαλλάχτηκαν απο τις ποινικές τους ευθύνες. Εκτελούσαν διαταγές, δεν εξέθεσαν το ανήλικο απο δική τους πρωτοβουλία σε κίνδυνο.
 14. Ursa Major

  Περαίωση

  Κάνε κι εσύ, ΜΠΟΡΕΙΣ. Πλάκα πλάκα, άν έχεις μεγάλο τζίρο, είναι μια λύση.
 15. Ursa Major

  Περαίωση

  Ετσι είναι. Και μη σκάς καλή μου, άκου τον κ. Βουλγαράκη. Φτιάξε μια offshore που είναι και νόμιμο και ηθικό σου δικαίωμα κι απο δω παν κι οι άλλοι. Το 'πε κοτζάμ Υπουργός, κάτι ξέρει παραπάνω