Υποκατάστατα μητρικού γάλακτος & αποστείρωση
453 topics in this forum
-
- 47 replies
- 84.8k views
Καλησπέρα! Ο μικρούλης μας είναι 2 μηνών και ενώ είναι ψηλός, 61 πόντοι και 5.500 περίπου κιλά (γεννήθηκε 3.700 και 51 πόντους και φύγαμε 3.300 από το μαιευτήριο), γενικά δεν τρώει πολύ (αν και πήρε μια χαρά βάρος) και εδώ και και μία εβδομάδα τρώει συνήθως λίγο σε κάθε γεύμα, δηλ. θα φάει μια -άντε δύο φορές καλά (110 λεως 130ml ) και τα υπόλοιπα γεύματα 60 έως 80 ml, και μερικές φορές 30 έως 40. Τον πρωτο μήνα θήλαζα, τον δεύτερο είχα θήλαστρο και frisolac και τελικά καθιερώθηκε το frisolac. Αυτή την εβδομάδα τρώει καθημερινά από 550 έως 650ml. Eίναι φυσιολογικό ή να στεναχωριέμαι; γιατί δεν πεινάει άραγε;Μήπως φταίει σε κάτι το γάλα ή το μπιμπερό(μικρή τρύπα;
Last reply by Λαΐδα, -
Διαφημίσεις
-
- 2 replies
- 337 views
Καλησπέρα σας, γεννάω σε λίγες μέρες το δεύτερο παιδάκι μου.εχω κρατήσει στρώμα κ κούνια από το πρώτο.ομως πάνε κοντά έξι χρόνια κ σίγουρα το στρώμα θέλει καλό καθάρισμα.το ύφασμα βγαίνει ανοίγει με φερμουάρ όμως πλυντήριο απαγορεύεται. Ρώτησα σε καθαριστηριο κ μου είπαν ότι χρησιμοποιούν κπ υποαλλεργικο κ πιστοποιημένο καθαριστικό.δεν ξέρω όμως φοβάμαι λίγο μήπως έχει κπ επικίνδυνη ουσία.θα μπορούσα να το καθαρίσω με κπ τρόπο μόνη μου? Ήθελα να ακούσω γνώμες.αν είχατε κρατήσει στρώμα κ τι κάνατε τελικά?μήπως πρέπει να πάρω άλλο??
Last reply by Annitamik, -
- 1 follower
- 13 replies
- 651 views
Καλησπέρα, το μωράκι μου είναι 40 ημερών και ζυγίζει 4,200kg πίνει γάλα σε σκόνη περίπου 150ml και η παιδίατρος μας είπε σιγά σιγά να της μειώνουμε τα βραδινά γεύματα. Πώς θα το καταφέρουμε αυτό ενώ ξυπνάει το βράδυ?
Last reply by Georgia_08, -
- 1 follower
- 6 replies
- 669 views
Καλησπερα σας!! Ειμαι νεα μαμα και χρειάζομαι την βοήθεια/ εμπειριες σας. Εχω ενα μπεμπη 1 μηνα και 4 ημερων. Εξ αρχης τρέφεται με φορμουλα διοτι ειχα θεμα με το στηθος. Ενω ξεκινησαμε πολυ ομαλα,ετρωγε στο 3ωρο με 4ωρο,την τελευταία εβδομάδα εχει ξεκινησει να τρωει στο 2ωρο, το πρόβλημά μας ειναι οτι μπορει να κανει και μια ωρα για να φαει 90μλ. Με αποτέλεσμα μεχρι να τελειώσει το ενα γευμα...έρχεται το επόμενο. Καποιες φορες μου βγαζει γαλα,μετα απο ωρα,καλη ποσότητα. Τα δικα σας μωρακια σε ποση ωρα τρωνε κ ποσα μλ. Τι να κανω? Ο παιδιατρος μας ειπε οποτε θελει...οσο θελει.. Επισης οι κενώσεις μας ειναι μερα παρα μερα ή καθε 2 μερες. Συγγν…
Last reply by Συντονιστής Περιεχομένου, -
- 2 replies
- 352 views
Καλησπέρα σας, Έχω μία μπεμπούλα 2,5 μηνων η οποία γεννηθηκε 2550.Δε θήλασα από την αρχή,την ταΐζω με φόρμουλα.Πήρε γρήγορα βάρος κ τωρα είναι στα 5 κιλα.Απλά την τελευταία εβδομαδα πήρε μονο 120 γρ.Ενώ σε αυτή την ηλικία πρεπει να παίρνουν γυρω στα 180-200 γρ.σωστα;Σε 2 εβδομάδες εχουμε παιδίατρο για να τη ρωτησω
Last reply by Paris2007, -
- 3 followers
- 53 replies
- 23.9k views
Κόριτσια καλησπέρα έχουμε μια μπέμπα 2,5 μηνών περίπου και έχουμε ξεκινήσει τις βόλτες μεγαλύτερης διάρκειας, τρέφεται αποκλειστικά με γάλα σκόνη στο σπιτι αποστειρώνουμε τα μπιμπερό τα γεμίζουμε με βρασμένο νερό και τα διατηρούμε στο ψυγείο και οταν έρθει η ώρα του γεύματος ζεσταίνω σε θερμαντήρα. Η παιδίατρος μας ειναι κατα του θερμός λόγω οτι δεν αποστειρώνεται και μου πρότεινε τη λυση του θερμαντήρα αυτοκινήτου για τη βόλτα και να μεταφέρω σε τσαντα ψυγειου τα μπιμπερό με παγοκύστη, δε κινούμαστε όμως πάντα με αυτοκίνητο ή μπορει να καθόμαστε σε ενα καφε και να είναι μακρία το αμάξι ή να είμαστε στα μαγαζία. Εσείς τι κάνετε πως φτιάχνετε το γαλατάκι σας τη βόλτα…
Last reply by Ilaeira, -
- 0 replies
- 380 views
Καλημέρα σας! θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που δίνει στο βρεφάκι του το γάλα Novalac HA, είμαστε 3 μηνών και πίνουμε το συγκεκριμένο γάλα μετά από προτροπή του παιδιάτρου μας! Απλά τα κόπρανα της ζουζούνας μετά που ξεκινήσαμε το γάλα είναι σκούρα πράσινα , σχεδόν μαύρα και μυρίζουν υπερβολικά έντονα!εκτός απο αυτό έχει παρα πολλα αέρια.. Ο γιατρός μας είπε είναι φυσιολογικό , αλλά θα ήθελα να δω αν έχουν το ίδιο θέμα και άλλοι γονείς! επίσης αρκετά βράδια στον ύπνο της είναι πολύ ανήσυχη κλαίει σαν κοιμάτε και διπλώνει τα ποδαράκια της , νομίζω έχει πονάκια αλλά αυτο συμβαίνει μόνο το βράδυ όλη μέρα είναι καλά! ευχαριστώ πολύ!
Last reply by BabyMariam, -
- 4 followers
- 28 replies
- 14.6k views
Καλημέρα κορίτσια, το μωρακι μ είναι 11,5 μηνών κ μέχρι τώρα έπινε το δικό μου γάλα που το εβγαζα με θηλαστρο διότι ποτέ δεν είχε πιάσει το στήθος. Το πρόβλημα μ είναι ότι πριν κάποιες μέρες άρχισε να χαλάει κ να μην τραβάει τόσο καλά οπότε σκέφτηκα σιγά σιγά να το σταματήσω χωρίς χάπι για να μην χαλάσει τελείως κ παθω μαστίτιδα. Καινούριο είχα σκεφτεί να μην αγοράσω γιατί ήδη έχει σχεδόν χρονισει κ να μην παιδευομαι άλλο. Της έδωσα όμως να πιει ξένο (κατσικίσιο σε σκόνη) κ δεν το πίνει καθόλου.. Προς εσάς που θηλαζατε κ μετά σταματησατε τι γάλα δώσατε μετά στο μωρό? Υπάρχει κάποιο που να είναι πιο ευγεστο κ να το πίνει ευχάριστα. Φρέσκο γάλα μ είπε η γιατρός να μην δώσω …
Last reply by Super.mum, -
- 6 replies
- 4.1k views
Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ ΓΑΛΑ (ΑΛΜΙΡΟΝ) ΣΕ ΑΛΜΙΡΟΝ ΑΡ ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΠΕΜΠΑ ΒΓΑΖΕΙ ΓΟΥΛΙΤΣΕΣ. ΤΙ ΘΗΛΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ. ΕΧΩ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΤΗΣ CHICCO.
Last reply by STAVROUKIK, -
- 1 reply
- 18.8k views
Κορίτσια καλησπέρα σας! Θα ήθελα να σας ρωτήσω μήπως γνωρίζετε κάτι σχετικά με τα μεταλλαγμένα και το γάλα hipp. Το δίνω από την αρχή στο παιδί μου, όμως κάπου είδα λίστα της Greenpeace για μεταλλαγμένα και το περιείχε! Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, επίσημη λίστα της Greenpeace δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα της και αναφέρεται μόνο σε κάτι ιστοσελίδες παράξενες, αλλά και πάλι, έχω φρικάρει! Επίσης, η Hipp λέει ότι είναι η μόνη εταιρεία που προτείνει η greenpeace ως μη γενετικώς μεταλλαγμένες τροφές. Τι να πιστέψω;;;; Ξέρετε κάτι εσείς;
Last reply by Sophians1, -
- 1 follower
- 19 replies
- 2.7k views
............. πρεπει να τρωει η μπεμπα μου; Τρωει 165γρ 5 φορες την ημερα! Ολοι μου λενε οτι ειναι λίγο!!! Τι θα το κάνω; Θα το σκάσω στο φαί;Ελεος πια.................. Τα νευρα μου! Ειναι 3μηνων και 19ημερων ύψος 61 και βάρος 5700
Last reply by irin, -
- 2 followers
- 25 replies
- 5.8k views
Η μπέμπα μου είναι σχεδόν 18 μηνών και εδώ και πολύ καιρό δεν δίνω μητρικό αλλά γάλα σκόνη (βιολογικό). Επειδή θα "έπρεπε" ήδη να μπορεί να πίνει φρέσκο γάλα αλλά 1-2 φορές που προσπάθησα δεν ήθελε ήθελα να ρωτήσω αν νομίζετε ότι, για την μετακύλιση της μπέμπας από το σκόνη στο φρέσκο, αν γίνεται να βάλω στο μπιμπερό 2/3 γάλα σκόνη και 1/3 φρέσκο έτσι ώστε να αρχίζει να αλλάζει η γεύση του σιγά σιγά μήπως και κάποια στιγμή τη βάλω μόνο στο φρέσκο. Ευχαριστώ
Last reply by diane2020, -
- 7 replies
- 1.4k views
Καλησπέρα,έχω ένα μωράκι 2 μηνών που δυσκολεύεται με τα κακα του,δυστυχώς λόγο προωροτητας του δίνουμε σίδηρο κ αυτό τον δυσκολεύει πολύ..κόβουμε το σίδηρο συνέχεια κ το ξανά ξεκινάμε..τις τελευταίες μέρες κάναμε εμβόλιο κ μετά από 3 μέρες με κομμένο σίδηρο η παιδίατρος μου είμαι να κάνω με χαμομήλονερο τα 2-3 γεύματα του.το έχει κάνει καμία;βοήθησε;
Last reply by Χριστίνα κ.., -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.2k views
Καλησπέρα στην ομάδα θέλω την βοήθεια σας. Είμαι μανούλα μιαε κόρης 2 μηνών έχουμε θέμα με το γάλα της κάθε φορά που της δίνω πνίγεται παρόλο που έχω πάρει το σωστό μέγεθος μπιμπερό παρόλο πού της κάνω διάλυμα για να χωνέψει πάλι το ίδιο πρόβλημα. Το θέμα μου δεν είναι αυτό . Έχει εδώ και δύο εβδομάδες και μέσα σε αυτές μου έκανε επεισόδιο δύο φορές δεν μπορούσε να ανασάνει για πάνω από 2 με 3 λεπτά. Την πήγανε στα επείγοντα και μας είπαν ότι είναι φυσιολογικό παραλο που εγώ δεν το βρήκα καθόλου φυσιολογικό. Το έχει περάσει καμία από εσάς?
Last reply by Alexalex, -
- 2 replies
- 888 views
Καλησπέρα! Το μωράκι μου είναι 2,5 μηνών και ζυγίζει 6300. Εδώ και δύο βδομάδες έχει μειώσει το γάλα που επινε. Συνήθως έτρωγε 850μλ τη μέρα και τώρα έπεσε στα 650-750. Κάναμε όλες τις εξετάσεις αίματος, ουρολοίμωξης κτλ. Έχει καμία αντίστοιχη εμπειρία; Πόσο μπορεί να διαρκέσει αυτή η αλλαγή του στην όρεξη; Εκεί που αρχίσαμε να έχουμε ένα προγραμμα, έγινε αυτό και δεν έχουμε στάνταρ ώρες πλέον στο ποτέ τρωμε. Άλλες φορές τρώει στο τρίωρο, αλλες στο τετράωρο ή και στις πεντε ώρες ακόμα. Όταν βέβαια θελήσει να φάει τρώει κανονικά αλλά αν τον πιέσω εγω για νωρίτερα τώρα κλαίει και ουρλιάζει. Τρώει φόρμουλα και του δίνουμε υποαλλεργικο γάλα γιατί ο παιδίατρος υποπτεύεται ότι …
Last reply by elsaten, -
- 48 replies
- 5k views
καλημερα,εχω ενα μπεμπακο 28 ημερων,εχουμε αλλαξει 4 γαλατα,το νοβαλακ που μας εδιναν στο νοσοκομειο το εβγαζε,ο γιατρος μας εδωσε το HUMANA μας εκανε κατι ψιλοκολικους,το αλλαξαμε με το υποαλλεργικο κ το παιδι σφαραζε απο το κλαμα ακομα κ οταν επινε γαλα,εδειχνε κ να πειναει συνεχεια!!εδω κ 3 μερες μας το αλλαξε κ μας εδωσε τo guigoz,δεν εχουμε καθολου πονακια,ησυχασε το παιδι ομως δειχνει να μην του αρεσει η γευση,εχει ελλατωσει τα ml που ετρωγε σχεδων στο μισο,οταν πειναει ξεκιναει να φαει με ορεξη αλλα τελικα τρωει πολυ λιγο,θελω να σας ρωτησω,θα το συνηθησει η θα αλλαξουμε παλι γαλα?σας εχει τυχει να μην του αρεσει το γαλα στα μωρα σας?τρωνε καθολου η το βγαζουν αμε…
Last reply by mama16, -
- 3 followers
- 57 replies
- 102.8k views
Καλησπερα σε ολους εχω ενα κοριτσακι 2 μηνων και μου πινει καθε 2 ωρες 250ml γαλα.μηπως ειναι πολυ για την ηλικια της? γεννηθηκε 2910 και οταν βγηκαμε απο το νοσοκομειο ηταν 2750.πριν απο 3 εβδομαδες που πηγαμε παιδιατρο και την ζυγησε ηταν 4300.λογικα τωρα θα πρεπει να εχει φτασει τα 5 κιλα.την τριτη εχουμε εμβολιο και λογικα θα την ζυγησουμε.
Last reply by chocolate_eater, -
novalac ac
by pocoyo- 10 replies
- 19.3k views
κοριτσια τα εχω παρει ασχημα απο την δευτερα.....το μωρο την αλλη βδομαδα θα γινει 9 μηνων απο την στιγμη που σταματησαμε τον θηλασμο πινουμε αυτο το γαλα και μαλιστα μολις αυτην την βδομαδα ανακαλυψα οτι πιναμε κατι πολυ συγκεκριμενο μιας και προφανως υπαρχουν πολλα διαφορετικα novalac ac ολα χρωμα πορτοκαλι αλλα διαφορετικα πραγματα γραφει επανω καθε κουτι....εμεις συγκεκριμενα πινουμε το novalac ac με την ενδειξη ¨απο την γεννηση εως τον 12ο μηνα¨ (γιατι υπαρχει το σκετο novalac ac,novalac ac 1, novalac ac 2 και novalac ac απο γεννηση). τεσπα, κοντευει να μας τελειωσει το γαλα και πηγα να παρω καινουργιο....η φαρμακοποιος μου ειπε οτι η φαρμακαποθηκη της στελνει συνε…
Last reply by lena30102016, -
- 53 replies
- 18.3k views
Εχω ενα κοριτσακι 2 μηνων και προσπαθουμε εδω και 10 μερες να βρουμε το γαλα της. Εχω αλλαξει προς το παρον 5 γαλατα σε διαστημα 10 ημερων. Η παιδιατρος μου ειπε οτι δεν κανει να αλλαζουμε τοσο συχνα γαλα στο παιδι αλλα εγω δεν μπορω να την βλεπω να υποφερει. Θα ηθελα να μου πειτε ποσο συχνα αλλαζετε γαλα στο παιδι μεχρι να καταληξετε σε καποιο? Ειμαι η μονη με τοσες αλλαγες σε τοσο λιγο χρονικο διαστημα?
Last reply by John Dad, -
- 24 replies
- 8.3k views
Καλησπερα σας η μπεμπα μου ειναι δυο μηνων και εδω και τρεις μερες οταν τρωει δινω ξενο δεν θηλαζω,κλαει ασταματητα τρωει μονο κανοντας την βολτες στο σπιτι!τρωει απο 70 μεχρι 120ml αλλα μονο με βολτες και με διακοπες.κοιμαται συνηθως μετα το γευμα αλλα ξυπναει μετα απο μιση με μια ωρα κλαιγοντας και εχει αερια.δινω το novalac ha γιατι παρουσιασε κολικους και τωρα ο παιδιατρος δεν ειναι σαφης.
Last reply by Nefeli2014, -
- 3 replies
- 4.5k views
γεια σας. ειμαι νεα μαμα. εχω ενα μωρο σχεδον 4μηνων και ενω ετρωγε κανονικα εως αρκετα πολυ, εδω και μια βδομαδα τρωει πολυ λιγοτερο. σταματαει για να ηρεμησει να ρευτει οπως παντα. και μετα δεν θελει να φαει το υπολοιπο γκρινιαζει πολυ. του αλλαξα πιπιλα στο μπιμπερο που μου ειπε η γιατρος οτι ισως φταιει αλλα τιποτα. δεν ξερω τι αλλο να κανω.
Last reply by Mummyof2, -
- 11 replies
- 10.4k views
Καλησπέρα και πάλι! αν και δεύτερη φορά μαμά, οι αγωνίας και τα άγχος καραδοκούν λοιπον όσοι έχετε δώσει το γάλα s-26 πείτε μου τις γνώμες σας. δινω το Humana 1, έχω ακούσει ότι το s-26 είναι καλό γάλα. επισης σε μια συζήτηση τυχαία μου ανέφερε ότι είναι αρκετά χορταστικό, το δεύτερο τίθεται θέμα χορταστικό;;; όλα τα ίδια δεν είναι; δε μιλάω για ειδικά γάλατα. ευχαριστω!
Last reply by Mummyof2, -
- 66 replies
- 41.5k views
Γεια σας! Θα ήθελα να μου εξηγείσετε αν ξερετε πως παρασκευαζουμε γαλα αντιαναγωγικο. Χρειαζεται καυτό νερό; Εχετε δει αποτελεσμα; Εγω θηλαζω αλλα επειδη ορισμενες μερες βγαζει πολλες γουλιες του δινω αραια και που απο αυτο το γαλα, αλλα δεν εχω δει αποτελεσμα
Last reply by Συντονιστής Περιεχομένου, -
- 42 replies
- 18.3k views
Καλησπέρα χρειάζομαι επείγοντος τις γνώσεις σας πάνω στο θέμα. Φυσικά θα μιλήσω και με το γιατρό μου έχουμε ραντεβού για Δευτέρα. Το μωράκι μου είναι 4 μηνών και τόσο καιρό του δίνω το γάλα του λάθος. Δεν μπορώ να πιστέψω πως το έπαθα αυτό είμαι να σκάσω από χθες. Κακή πληροφόρηση. Μου είπαν όταν άρχισα να δίνω σκόνη θα βάζεις πρώτα το γάλα και μετά το νερό. Χθες συνειδητοποίησα τι έκανα. Έβαζα τόσο καιρό τη σκόνη πχ 5 κοφτές κουταλιές και συμπλήρωνα το νερό μέχρι το 150. Ενώ πρέπει πρώτα νερό και μετά σκόνη δλδ τα 150 νερό θα γίνουν περίπου 170 γάλα με τη σκόνη. Το μωρό ευτυχώς έχει πάρει πολύ καλό βάρος και ύψος. Πείτε μου πόσο κακό μπορεί να έχω προκαλέσει;;;
Last reply by elena88, -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.4k views
Καλημέρα σας! Εδώ και λίγο καιρό ο μικρός μου παρουσίασε έκζεμα στα μάγουλά του και η παιδίατρος μας συνέστησε να εισάγουμε υποαλλεργικό γάλα οπότε από το Novalac στραφήκαμε στο Novalac HA. Επίσης μας είπε ότι θα αυξανόταν και η ποσότητα του γάλακτος που έπινε δλδ από 130 - 150 ml θα φτάναμε στα 200-210ml. Όσον αφορά το έκζεμα μας έδωσε και κρέμα με κορτιζόνη και η αλήθεια είναι ότι η ερυθρότητα υποχώρησε αλλά η ποσότητα του γάλακτος ανά γεύμα δεν μεγάλωσε γιατί παρατήρησα ότι το γάλα αυτό σβόλιαζε και όσο και να το κουνούσα οι σβόλοι παρέμεναν. Τώρα θέλω να πάρω άλλο υποαλλεργικό και δεν ξέρω ποιο να πάρω. Υπάρχουν μανούλες με αντίστοιχο θέμα? Ποιο υποαλλεργικό προτιμάτε…
Last reply by tzenaki1982,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 replies
- 18,074 views
-
- 2 replies
- 8,996 views
-
- 0 replies
- 7,493 views