maripoz

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  113
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  1

Συνεισφορα στο φορουμ

52 Neutral

Περισσότερα για την/τον maripoz

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Και τα χρώματα θέλουν εκπαίδευση, και παιδί που δεν γνωρίζει ακόμα τα χρώματα μπορεί να εκτελέσει εντολή με δύο σκέλη. αυτό το παράδειγμα προϋποθέτει ότι το παιδί ξέρει τα χρώματα. Θα έλεγα ότι σε πρώτη φάση πρέπει να δώσει μια εντολή χωρίς επιθετικούς προσδιορισμους, όπως το παράδειγμα που έδωσε η @Macgyver. Πχ πάρε το τουβλακι και δωστο στο μπαμπά ή πάρε το τουβλάκι και βάλτο πάνω στο βιβλίο. Άλλωστε το παιδάκι δεν είναι ούτε δύο ακόμα. Ε μάλλον δεν θέλει να του δίνεις συνέχεια εντολες, παιδάκι είναι όχι ρομποτακι. Αν και οι φορές που τα κάνει όσα του λες θα έπρεπε να σε κάνουν να εμπιστεύεσαι ότι τα καταλαβαίνει, πώς είναι δυνατόν να τα κάνει απλά στην τύχη? Γιατι το λες αυτό, τι σε κάνει να αμφιβαλλεις? Ακολουθεί και άλλες εντολές ή μόνο την γλώσσα? Γενικά, Θα συμφωνήσω με την @marakiz αν και προφανώς δεν μπορεί κανείς να έχει αξιόπιστη γνώμη μέσω κάποιων περιγραφων σε ένα φόρουμ.
 2. Εγώ καταλαβαίνω απόλυτα πώς νιώθεις εγώ προσωπικά θα είχα ξενερώσει τη ζωή μου για να το πω με απλά λόγια. Νομίζω θα άλλαζα παιδίατρο όχι μόνο για το λάθος (που ναι, είναι χοντρό κατά τη γνώμη μου) αλλά και για τη γελοιοτητα που σκαρφιστηκε για να το καμουφλαρει. Δεν θα τον εμπιστευομουν νομίζω.

 3. Διαφημίσεις


 4. Πολλά παιδάκια είναι έτσι, στο κάτω κάτω από αυτά που γράφεις μια χαρά τις κάνει τις ταρζανιες του. Μην ανησυχείς για όλα. Βασικά πρέπει σύντομα να τα πεις όλα όσα σε ανησυχούν στον παιδίατρο να σε κατευθύνει γιατί πιθανόν να ανησυχείς χωρίς κανένα λόγο. Και από την άλλη, αν, που το απευχομαι, υπάρχει λόγος θα ξέρεις ποια βήματα να ακολουθήσεις. Πάντως ένα παιδάκι που γνωρίσαμε το καλοκαίρι γιατί μένουν δίπλα στο σπίτι μας στο νησί ήταν απίστευτα ήσυχο, δεν μιλούσε ακόμα καθόλου (20 μηνών) αλλά ήταν πανεξυπνος με φοβερή αντίληψη, πολύ καλή λεπτή κινητικότητα, τα καταλάβαινε όλα και γενικά όπως τον έβλεπα μου φαινοταν μπροστά και όχι πίσω για την ηλικία του παρόλο που δεν μιλούσε. Μπορεί να είναι και θέμα αντίληψης το ότι δεν κάνει κάποια πράγματα που λες. Εμένα πάντως η δική μου αν και σκαρφάλωνει γενικά σε καρέκλες καναπέδες ακόμα Κ τραπέζια αν έχουμε ξεχαστεί και αφήσει καρέκλα, ποτέ δεν έχει σκεφτεί και ούτε μπορεί να κάνει μονοζυγο, ούτε σκαρφάλωνει στην κουνια, ούτε προσπαθει να.μπει στην μπανιέρα ούτε πηγαίνει σε γωνίες του σπιτιού που της έχουμε πει αυστηρά ότι δεν πάμε(πχ σε ένα σημείο ακόμα έχουμε κούτες και σακούλες από τη . μετακόμιση και δεν παίζει να πάει). Και μιλάμε για ένα πολύ ζωηρό και κινητικο μωρό. Δεν θέλω να σου πω να μην ανησυχείς για τίποτα αλλά νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ανησυχείς για όλα. Φυσικά ελπίζω να ανησυχείς χωρίς λόγο και όλα να είναι καλά με το παιδάκι σου. Εμένα το μόνο που με προβληματιζει λίγο αποσα έχεις πει είναι που δεν χαιρεταει και ίσως τα παλαμακια αλλά επειδή λες ότι βάζει εσένα να κάνεις και δεν ξέρω αν αυτό μετράει, κυρίως με προβληματιζει το ότι δεν χαιρεταει και όχι τόσο η ομιλία. Προσωπικά ξέρω και άλλα παιδάκια που μίλησαν μετά τα 2 (συγκεκριμένα ένα πολύ γνωστό μας μίλησε στα 2.5 και τα είπε όλα μαζεμένα) και τελικά όλα μια χαρά με αυτά τα παιδάκια οπότε δεν είναι απαραίτητα κάτι ανησυχητικο από μόνο του.
 5. Κοιτα και οι 4 παιδίατροι που ξέρω περιμένουν μέχρι τα δύο χρόνια αν όλα τα άλλα είναι οκ. Ίσως γιαυτό να μην είχε προβληματιστει και η δική σας. Μιας γνωστής μου η παιδίατρος της παρεπεμψε το παιδί στους 19 μήνες σε ειδικό αλλά δεν ξέρω αν είχε άλλες ενδείξεις ή αν απλώς αυτή η παιδίατρος παραπέμπει νωριτερα. Για τον ωρλ εγώ θα έλεγα να ρωτήσετε την παιδίατρο αν έχει νόημα να πάτε, αν το παιδί είναι προφανές ότι ακούει καλα αυτό το βήμα παραλειπεται. Και εφόσον είναι σχολαστικη όπως λες θα σας πει αν χρειάζεται. Γενικώς εγω θα απευθύνομουν στην παιδίατρο για καθοδήγηση και αν μετά από αξιολογιση του παιδιού και όσων της πεις δεν είναι προβληματισμενη θα σταματούσε προς το παρόν να προβληματιζομαι και εγώ. Αλλά πες της αναλυτικά τις ανησυχίες σου, μην της κάνεις απλές νυξεις. Ώστε να μπορέσει να αξιολογησει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα - μην ξεχνάς ότι εσύ είσαι με το παιδί κάθε μέρα ενώ η παιδίατρος το βλέπει για λίγα λεπτά ανά μερικούς μήνες. Τώρα αν το ένστικτο σου σου λέει ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε ψαξτο ανεξάρτητα από αυτό που θα σου πει η παιδίατρος. Αν και οι παιδίατροι ξέρουν και παραπέμπουν σε πιο ειδικούς αν έχουν αμφιβολίες. Ρώτα την αν υπάρχει λόγος να επισκεφτείτε ωρλ κ αναπτυξιολογο. Αν υπάρχει τα στο πει, ειδικά εφόσον είναι αγχωδης.
 6. Μια χαρά τα κάνει ο μικρός. Το να χαίρεταει είναι σημαντικό ορόσημο, θα έλεγα να επιμεινεις να το μάθει εξάλλου θα σας ρωτήσει γιαυτό οποιοδήποτε γιατρός πάτε. Τα παλαμακια επίσης αλλά δεν ξέρω πώς να ερμήνευσω το γεγονός ότι βάζει εσένα να το κάνεις, δεν ξέρω αν μετράει ας πούμε γιατί δεν είμαι ειδικός. Πιστεύεις πραγματι ότι μπορεί να έχει κάτι η ακοη του? Γιατί εφόσον τον ρωτάς και σου δείχνει εγώ θα υπέθετα ότι είναι οκ. Να σε ρωτήσω, αφού δεν μιλάει ακόμα πώς σας ρωτάει για τις ονομασίες των αντικειμένων? Σας τα δείχνει? Γενικά δείχνει με το δάχτυλο? Πάντως εμένα όλα κανονικά μου ακούγονται, ο χαιρετισμός ίσως λίγο να με προβληματιζει γιαυτό θεωρώ ότι αξίζει να τον διδάξεις να δεις αν θα ανταποκριθει. Καντο σαν παιχνίδι περισσότερο πάρα σαν μάθημα.
 7. Χθες στις κουνιες ήταν δύο παιδάκια συνομηλικα - 25 μηνών και τα δύο. Το ένα μιλούσε κανονικά σχεδόν. Το άλλο έλεγε μερικές λέξεις, εγώ άκουσα το μαμά και το παπά (για παπάκι). Η μαμά του έλεγε ότι και αυτές τις λέξεις άρχισε να τις λέει σχετικά πρόσφατα, λίγο πριν τα δεύτερα γενέθλια του. Αν εξαίρεσεις την ομιλία τα παιδάκια μοιάζαν πάρα πολύ στις λοιπές δεξιότητες. Όταν γύρισα σπίτι σκεφτόμουν ακριβώς αυτό, πόσο τεράστια απόκλιση είχαν αυτά τα παιδάκια στην ανάπτυξη της ομιλίας. Όμως εμένα μου φαίνονταν και τα δύο πολύ φυσιολογικά διχρονα στην συμπεριφορά τους και στο παιχνίδι τους, δεν μου έδινε την αίσθηση το λιγότερο ομιλητικο ότι είχε κάποιο πρόβλημα ή ότι ήταν γενικά "πίσω". Αν νιωθεις ότι το δικό σου παιδάκι είναι αρκετά πίσω σε σχέση με τα συνομηλικα του νομίζω πως πρέπει να το αναφέρεις στον παιδίατρο για να το αξιολογησει και αυτός, αν και από,τι καταλαβαίνω πέραν του λόγου το παιδί έχει φυσιολογική ανάπτυξη. Εφοσον σε απασχολεί όμως μήπως να το συζητήσεις με τον παιδίατρο να σου πει μια πιο έγκυρη γνώμη?
 8. Συγγνώμη αν βγαίνω λίγο εκτός θέματος, μπορείς να μου πεις ποιο είναι το επιτραπέζιο με χρώματα? Θέλω να πάρω ακριβώς κάτι τέτοιο στην κόρη μου! Σ'ευχαριστώ!
 9. Ξαπλωνεις καθόλου στο πλάι? Πιες μια κρύα πορτοκαλάδα και φάε σοκολάτα και ξαπλωσε στο πλαι και περίμενε κάνα μισάωρο. Λογικά όλα καλά είναι. Με το καλό!
 10. Υπέθεσα ότι δεν είναι χοανη γιατί σε προηγούμενο μήνυμα είχες γράψει ότι σίγουρα δεν είναι. Δεν είναι καλό γενικά να είναι χοανη ο τραχηλος αλλά μην σας ανησυχω χωρίς λόγο, ρωτήστε τον γιατρό. Και εν πασει περιπτώσει αν έχει απλως ένα πολύ μικρό άνοιγμα μπορεί να φτάσει τέλειομηνη η κυηση. Οπότε μην πανικοβάλεστε αλλά πρέπει να έχετε και τη σωστή ενημέρωση από τον γιατρό.
 11. Εγώ δεν θα το έκανα αλλά ούτε νομίζω ότι θα υπάρχει κάποιος γιατρός να το προτείνει. Δηλαδή κανείς δεν θα σας το κάνει, έτσι τουλάχιστον νομίζω. Βασικά δεν υπάρχει κανένας λόγος κιόλας, εφόσον δεν είναι χοανη, το μήκος είναι καλό!!
 12. Κάτω από 2.5 σε ποια εβδομάδα όμως?? Άλλο 2.5 στις 15 άλλο 2.5 στις 35 που είναι νορμάλ
 13. Νομίζω αν ανησυχουσε θα σας το έλεγε. Αν δεν σας φτάνουν αυτά που σας λέει (πολλοί γιατροί είναι λιγομιλητοι) ρωτήστε τον, μην φεύγετε με απορίες. Για το μήκος σας είπε ότι το θεωρεί μικρό? Ρωτήστε ξεκάθαρα "γιατρέ σε ανησυχει αυτή η μέτρηση?" Μονο αυτός ξέρει και τις άλλες παραμετρους και μπορεί έχει συνολικη εκτίμηση. Η μέτρηση δεν είναι κακή πάντως. Με το καλό!
 14. Δεν είμαι γιατρός. Αλλά ο δικός μου γιατρός θα ήταν ευχαριστημένος με αυτή την μέτρηση. Το μήκος του τραχήλου μειώνεται όσο προχωράει η κυηση και δεν μου φαίνεται ανησυχητικη η μέτρηση σας. Βεβαίως ο γυναικολογος σας ξέρει καλύτερα γιατί αυτός μόνο μπορεί να συνεκτιμησει όλους τους παράγοντες. Οπότε αυτόν εμπιστευεστε, αν δεν ανησυχει δεν χρειάζεται να ανησυχείτε
 15. Το μόνο που θέλω να σχολιάσω ειναι ότι ο δικός μου γυναικολογος μου είχε πει ότι στην εγκυμοσύνη δεν μετράμε την ταχύτητα καθιζησης διότι βγαίνει ψευδως ανεβασμένη. Με το καλό το μωράκι σου!
 16. Δεν είναι και τόσο μικρό. Το θέμα είναι πώς αναπτύσσεται, όπως σου είπε και ο γιατρός σου. Δλδ αν σε δύο εβδομάδες πχ έχει πάρει 300 γρ θα είσαι τέλεια! Οπότε περίμενε. Με το καλό το μωράκι σου