maripoz

Νέο Μέλος
  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

    199
  • Μελος απο

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

    3

Συνεισφορα στο φορουμ

126 Good

Περισσότερα για την/τον maripoz

  • Rank
    Νέος Χρήστης

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

  1. Πολύ αγχωμενοι είστε μάλλον, πολλά παιδάκια δεν μιλάνε 16 μηνών. Το περπατημα είναι πολύ κοντά όπως φαίνεται. Το ότι δεν δείχνει ή δεν χαιρεταει ενδεχομένως να είναι red flags αλλά όλα τα άλλα ακούγονται πολύ φυσιολογικα. Το ραντεβού με αναπτυξιολογο το κλείσατε μετά από συμβουλή του παιδίατρου? Εύχομαι να είναι όλα καλά και να τον χαίρεστε
  2. Λυπάμαι πολύ για την συμπεριφορά της παιδίατρου σου. Δεν κατάλαβα γιατί σε κατεκρινε όμως επειδή θα πας και την μικρή παιδικό ή επειδή δεν την πηγαίνεις ακόμα? Και για ποιο λόγο είναι κακό είτε το ένα είτε το άλλο σου είπε?

  3. Διαφημίσεις


  4. Από το δικό μου μωρό θυμάμαι ότι σπάνια γυριζε το κεφάλι του στον ήχο σε αυτή την ηλικία. Δεν ξέρω αν το ότι το μωράκι σου δεν ακολουθεί με το βλέμμα του αντικειμενα μπορεί να σημαίνει κάτι αλλά γενικότερα τα ορόσημα είναι ενδεικτικά. Κι εγώ ανησυχουσα για τα ορόσημα όταν το παιδί μου ήταν μικρότερο και σταδιακά κατάλαβα αυτό ακριβώς που λες, ότι το κάθε παιδί αναπτύσσεται με το δικό του ρυθμό. Ελπίζω όλα να είναι καλά με το μωράκι σου.
  5. Η ανάλυση που παραθέτεις έχει γραφτεί από καθηγητή μαθηματικών που δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ιατρική επιστήμη. Το επισημαίνω καθώς δεν πρόκειται για ιατρική ανάλυση χωρις αυτό να σημαίνει πως έχω το capacity να διαφωνήσω με το περιεχόμενο της και πιθανότατα συμφωνώ κιόλας. Την γνώμη του γράφει ο άνθρωπος και πού το βλέπει το πράγμα να πηγαίνει με το capacity ότι εχει διαβάσει κάποια πράγματα για το θέμα περισσότερο από τον μέσο άνθρωπο
  6. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γίνει άνευ συμπτώματων. Περί την 37η κανονικά πρέπει να γίνει τεστ για στρεπτοκοκκο.
  7. Καταρχάς με το καλό. Υπάρχουν πολλές γνώμες για αυτό. Στην Αγγλία πχ μυκοπλασμα και ουρεοπλασμα δεν εξεταζουν καν, δεν τα αξιόλογουν. Εδώ ο γυναικολογος σου μάλλον θα σου δώσει κάτι για να φύγουν και μάλλον καλά θα κάνει. Τώρα για το στρεπτοκοκκο το σωστό είναι να δίνεις αντιβιωση μόνο προς το τέλος της εγκυμοσύνης και κατά τη διάρκεια του τοκετού. Όχι νωρίτερα γιατί θεωρείται πώς δεν βλάπτει το έμβρυο κατά την κύηση πάρα μόνο κατά τον τοκετό. Στρεπτοκοκκο έχουν 1/3 με 1/4 γυναίκες μην ανησυχείς. Δεν ξέρω τι θα σου πει ο γιατρός σου καθώς κάποιοι δίνουν αντιβιωση και πριν το τέλος της κύησης αλλά πιθανόν να σου επανέλθει οπότε δεν ξέρω αν έχει νόημα. Προφανως θα ακολουθήσεις τις οδηγίες του γιατρού σου αλλά γενικώς τίποτα από αυτά που έχεις δεν θεωρείται επικίνδυνο για το έμβρυο. Παρόλα αυτά επειδή μάλλον οι γιατροί δεν είναι τελείως σίγουροι για το μυκοπλασμα και ουρεοπλασμα συνήθως δίνουν αντιβιωση συμβατή με την εγκυμοσύνη με την λογική better be safe than sorry.
  8. Συγγνώμη που επεμβαινω στο θέμα καθώς δεν έχω ιδέα από εξωσωματική γενικά αλλά ειδικά θέλω να πω πως η fsh σου είναι πάρα πολύ καλή υποθέτω θα το ξέρεις. Η ΑΜΗ οκ βέβαια δεν είναι τόσο καλή αλλά μπορείς να μείνεις εγγυος με αυτή την ΑΜΗ αν δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα, εννοώ δεν είναι η ΑΜΗ από μόνη της το πρόβλημα. Προφανως δεν γνωρίζω ποιο είναι το πρόβλημα και δεν μένεις εγγυος, αλλά πιστεύω πως πρέπει να είσαι σίγουρη ότι έχεις κάνει φουλ διερεύνηση με εξετάσεις προτού πάρεις οποιαδηποτε απόφαση. Εύχομαι καλή επιτυχία
  9. Δεν είναι αυξημένη η τιμή σου, είναι λιγααααακι τσιμπημενη αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει προκαλέσει πρόβλημα στο μωρό. Μην ανησυχείς. Αν ήσουν στην Αγγλία θα σου έλεγαν όλα καλά είσαι μια χαρά. Εδώ ο ενδοκρινολογος ή ο γυναικολογος θα σου δώσει ίσως 25μg θυροξινη προληπτικως γιατί τείνει να αυξάνεται η tsh στην εγκυμοσύνη. Μπορεί κάποια στιγμή να στο αυξήσει και στα 50 μg που είναι επίσης πολύ χαμηλή δόση. Το πιο πιθανό είναι όταν με το καλό γεννήσεις και μετά να μην χρειαστεί να την συνεχίσεις. Αλλά ηρέμησε, η τιμή σου δεν είναι σε καμία περίπτωση επικίνδυνη για το μωρό και στις περισσότερες χώρες δεν θα σου δίνανε τίποτα, εδώ στην Ελλάδα είναι πιο προσεκτικοί και ψειρες όμως οπότε κάτι λίγο θα στο δώσει ο γιατρός μαλλον. Με το καλό
  10. Το thimerosal που ειναι προιον του υδραργυρου που ειναι νευροτοξικη ουσια εχει αφαιρεθει απο τα περισσοτερα εμβολια (ή και απο ολα δεν ειμαι σιγουρη). Γεγονος ειναι οτι σπανια παρενεργεια του mmr ειναι η εγκεφαλιτιδα και επισης, ενω η γνωστη ερευνα του wakefield που ειχε δημοσιευτει στο (κατα τ'αλλα) εγκυρο επιστημονικο περιοδικο the lancet εχει πλεον απορριφθει, υπαρχουν σπανια περιστατικα παιδιων που το συγκεκριμενο εμβολιο τους προκαλεσε αυτισμό - τουλάχιστον έτσι αποφάνθηκαν τα δικαστήρια που επιδίκασαν αποζημιώσεις στις οικογένεις αυτών των παιδιών. Μεγαλη ερευνα που εγινε στη Ιαπωνια (η οποια κατηργησε το συγκεκριμενο τριπλο εμβολιο και χορηγει στα παιδια τρια ξεχωριστα, ακριβως λογω ανησυχιας για ενδεχομενες σοβαρες παρενεργειες) απεδειξε πως τα ποσοστα αυτισμου σε αυτη τη χωρα δεν μειωθηκαν με την καταργηση του εμβολιου και πως ενω δεν μπορει να κατηγορηθει το εμβολιο για την αυξηση των περιστατικων αυτισμου (στην Ιαπωνια και παγκοσμίως), η ίδια έρευνα δεν μπορεσε να αποκλεισει το ενδεχόμενο σε συγκεκριμενες μεμονωμενες περιπτωσεις το εμβόλιο να μπορει να ενεργοποιησει "δυσμενεις" αντιδρασεις του οργανισμου ακομα και αυτισμό. Παρολα αυτα έχουν γίνει και άλλες μεγαλες έρευνες που τα αποτελεσματα τους δείχνουν ότι δεν υπαρχει συσχετιση του mmr με τον αυτισμό. Να σου πω την αλήθεια και εγω ειμαι μπερδεμένη σε αυτό το θέμα γιατι απο τη μια στην Αμερικη πχ δίνονται τεράστια ποσα ως αποζημιώσεις σε θυματα παρενεργειών των εμβολίων και από την άλλη μεγάλες επιστημονικες έρευνες αποδεικνύουν την ασφάλειά τους. Βεβαιως και άλλα εμβολια, όχι μονο το mmr, μπορει να εχουν εξαιρετικα σοβαρες παρενεργειες σε σπανιες περιπτωσεις. Αυτο κανεις δεν μπορεί να το αμφισβητησει, το αναγραφει έτσι κι αλλιώς το φυλλαδιο οδηγιών του εμβολίου. Δυστυχως, οπως και με τα περισσοτερα φαρμακευτικα προιοντα, σε καποιο βαθμο παιρνεις τα ρισκα σου ζυγιζοντας τα υπέρ και τα κατά. Ελπίζω ολα να πανε καλα και να μην έχετε απολύτως καμία ανεπιθύμητη ενέργεια.
  11. Να σου πω την αληθεια δεν ξερω κι εγω τι θα εκανα αν δεν με αφηνε να τρωω ιχνη. Καθοτι μεγαλη σοκολατοφαγος και τουλαχιστον μπορουσα να τρωω τις υγειας που μπορει να εχουν ιχνη. Νομιζω πως αν δεν ετρωγα καθολου σοκολατα θα παθαινα χοντρη επιλοχειο λογω αυτου και μονο.
  12. Ναι με άφησε, βελτίωση είδα στην εβδομάδα αλλά να φτιάξει τελείως άργησε δηλαδή έκανε περίπου μηνα εμένα.
  13. Ελπίζω όλα να λυθούν σύντομα. να ξέρεις ότι είχα αντίστοιχο πρόβλημα και η τοπ παιδοαλλεργιολογος της Αθήνας με είχε διαβεβαίωσει ότι τα ίχνη ΔΕΝ επηρεάζουν. Οπότε τρωγε χαλβα άφοβα όντως μπορεί να πάρει και μήνα να αποβληθουν τα γαλακτοκομικα από τον οργανισμό και των δύο σας (15 τον δικό σου και άλλες 15 του παιδιού) αλλά εφόσον ενδιάμεσα έφτιαξαν οι κενώσεις δεν μου φαίνεται τόσο πιθανό να είναι υπολείμματα. Πάντως αυτό που σου είπα παραπάνω μου το είπε με σίγουρια η παιδοαλλεργιολογος οπότε δεν είναι ο χαλβας κάτι άλλο είναι. Περαστικά σύντομα εύχομαι και μην αγχώνεσαι πολλά μωράκια το έχουν αυτό, σε λίγους μήνες θα το ξεπεράσει λογικά.
  14. Αν θηλαζει τόσο λίγο τότε πιστεύω ότι ο ένας μήνας είναι όντως ρεαλιστικό διάστημα.
  15. Καταρχάς συγχαρητήρια και με το καλό! Κι εμένα ο γιατρός μου δεν μου είχε απαγορεύσει τις επαφές στο πρώτο τρίμηνο (και σε κανένα τρίμηνο). Δεν ξέρω γιατί στις απαγορευσε ο δικός σου. Είναι όλα φυσιολογικά ή είδε κάποια αποκολληση πχ? Αλλιώς μήπως απλά είναι λίγο παλαιομοδιτης? Γιατί διάβασα και άλλο ποστ σου σχετικά με το θηλασμό και απορησα που στον απαγορεψε. Εκτός και αν υπάρχουν πρόωρες συσπάσεις ο θηλασμός είναι γενικά συμβατός με την εγκυμοσύνη.