AvocadoMama

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  10
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  2

AvocadoMama last won the day on Ιανουάριος 23

AvocadoMama had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

8 Neutral

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Είναι πολύ γλυκό το σχόλιο σας. Το κρατάω στο μυαλό μου γιατί θα μπορούσε να συμβεί σε όλες μας μια σύλληψη ή μια κύηση με προβλήματα.
 2. Αγαπητή φίλη, Λυπάμαι πολύ για την απώλειά σας... Από τα λόγια σας φαίνεται ότι δεν πρόκειται για απόφαση που την πήρατε επιπόλαια. Το συζητήσατε σοβαρά με το σύντροφό σας, πήρατε ιατρικές γνώμες και κάνατε το καλύτερο δυνατόν. Η ίδια η ζωή μας φέρνει συχνά αντιμέτωπους με δύσκολες αποφάσεις. Λυπάμαι που έπρεπε να το περάσετε αυτό. Εύχομαι από καρδιάς να είναι όλα καλύτερα για εσάς και το σύντροφό σας σιγά σιγά. Μεγάλη αγκαλιά και στους δυο σας
 3. AvocadoMama

  υψηλή FSH

  Αγαπημένη, Από το μήνυμά σου καταλαβαίνω ότι είσαι μια νέα και δραστήρια γυναίκα, αλλά αυτή η πολύ πολύ δύσκολη κατάσταση σε έχει καταβάλει ψυχολογικά. Πριν κάνεις οποιαδήποτε ενέργεια, θα σου σύστηνα να ζητήσεις υποστήριξη από ψυχολόγο ώστε να σε βοηθήσει να διοχετεύσεις αποτελεσματικά το άγχος σου και να νιώσεις καλύτερα. Θα δεις πως όταν μειωθεί λιγάκι το άγχος και η γυναικολογική υγεία μπορεί να βελτιωθεί και θα μπορέσεις να δεις πιο καθαρά τις επιλογές σου. Είσαι πολύ νέα. Είμαι βέβαιη πως όλα θα πάνε καλά για εσένα.

 4. Διαφημίσεις


 5. Αγαπητέ μπαμπά, Λυπάμαι πολύ για την απώλειά σας. Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ τι έχετε περάσει... Από τα λόγια σας καταλαβαίνω ότι είστε ένας μπαμπάς παρών στη ζωή των παιδιών κι ότι χρειάστηκε δυστυχώς να έρθετε αντιμέτωπος με πολύ δύσκολες καταστάσεις. Το κοριτσάκι σας έχει επίσης περάσει πολλά και χρειάζεται τη βοήθεια ειδικού. Μη μπείτε στη διαδικασία να την υποχρεώσετε να μιλήσει σε κάποιον. Μην της μιλήσετε για μια πιθανή συνεδρία με ειδικό, προτού μιλήσετε ο ίδιος μαζί του. Θα πρέπει μαζί με τη μαμά να απευθυνθείτε σε παιδοψυχίατρο ο οποίος θα σας καθοδηγήσει ώστε να προετοιμάσετε το παιδί για μια πρώτη συνεδρία. Να θυμάστε ότι εσείς είστε μπαμπάς, αλλά όχι ειδικός κι ότι η δική σας βοήθεια δεν αρκεί. Επίσης να ξέρετε ότι είναι πιθανό να χρειαστεί να λάβετε κι εσείς ψυχολογική υποστήριξη ώστε να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στη δυσκολία του παιδιού. Όλα να πάνε κατ' ευχήν!
 6. Είναι εντάξει να αλλάξατε γνώμη και είναι εντάξει να επιμένει κι εκείνος στη θέση του. Νομίζω ότι θα πρέπει χωρίς πίεση και με ειλικρίνεια να ακούσετε γιατί δεν επιθυμεί να κάνει άλλο παιδί. Τι ακριβώς εννοεί ότι δεν θα μπορεί να προσφέρει; Η απόκτηση ενός ακόμη παιδιού έχει υποχρεώσεις που ίσως εκείνος δεν θέλει πια να αναλάβει. Τα συναισθήματά του έχουν σημασία και θα πρέπει να είναι σεβαστά. Και τα δικά σας συναισθήματα βεβαίως έχουν σημασία. Ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε γιατί θέλετε ένα παιδάκι ακόμη. Αν αισθάνεστε ότι αυτό θα ανανεώσει τη σχέση σας ή θα δώσει νέο νόημα στη ζωή σας, αν σας δυσκολεύει το γεγονός ότι τα άλλα σας παιδάκια μεγαλώνουν και γίνονται ανεξάρτητα, τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Κάθε παιδί είναι ένας ανεξάρτητος άνθρωπος και δεν έρχεται να καλύψει τα κενά κανενός. Αν ωστόσο θέλετε να διοχετεύσετε την αγάπη σας με το σύντροφό σας σε ένα πλάσμα κι αν αυτή η επιθυμία δεν είναι παρόρμηση, αλλά είναι πολύ πολύ ισχυρή, θα πρέπει να τη συζητήσετε ξανά μαζί του ανοιχτά, αλλά χωρίς απαιτήσεις.
 7. Η εφηβεία είναι μια πολύ περίπλοκη περίοδος για τα περισσότερα παιδιά, καθώς πειραματίζονται με διάφορες ταυτότητες ώστε να διαμορφώσουν τη δική τους και να ορίσουν τη θέση τους στον κόσμο. Αυτό που περιγράφετε, όμως, δεν φαίνεται να εξηγείται επαρκώς από τη μετάβαση του παιδιού στην εφηβεία. Φαίνεται ότι κάτι έχει στρεσάρει πολύ το παιδί. Πριν ανησυχήσετε πολύ, να θυμάστε ότι τα παιδιά μπορεί να στρεσαριστούν κι από πράγματα που δεν είναι όντως επικίνδυνα ή φοβερά. Μπορεί, για παράδειγμα, να υπάρχει κάποια ερωτική απογοήτευση, κάποια σύγκρουση με φίλος, μια δυσκολία στο σχολείο ή άγχος για την κοινωνική εικόνα. Η έλευση του νέου μέλους στην οικογένεια, οι δυσκολίες της καραντίνας, οι νέες απαιτήσεις του Γυμνασίου μπορούν επίσης να έχουν βάλει το λιθαράκι τους στην εμφάνιση του άγχους. Προσωπικά θα σας πρότεινα να μιλήσετε με έναν παιδοψυχολόγο ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση. Ο ειδικός θα μπορεί να σας δώσει και μερικές κατευθύνσεις ώστε να στηρίξετε το εφηβάκι σας αποτελεσματικά. Καταλαβαίνω ότι έχετε μια καλή σχέση με το παιδί σας κι ότι σας ανοίγεται στο βαθμό που οι έφηβοι ανοίγονται στους γονείς τους.
 8. Το ξέρω ότι ακούγεται ακατόρθωτο, αλλά μη σας καταβάλει η ενοχή. Καταλαβαίνω ότι είστε μια στοργική μαμά που φροντίζετε τα μωρά σας κι ότι ως νέα μαμά έχετε εκτεθεί σε πολύ στρεσογόνες καταστάσεις (προωράκια, χειρουργείο κτλ). Να είστε βέβαιη ότι το μωράκι σας γνωρίζει ότι είστε η μαμά του κι ότι η οικειότητα ανάμεσά σας δεν έχει χαθεί. Η γιαγιά δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ρόλο σας επειδή βοηθάει περιστασιακά. Να θυμάστε επίσης ότι ξέρουμε πλέον πως τα μωράκια δημιουργούν σχέσεις δεσμού με περισσότερους από έναν φροντιστές. Αυτό σημαίνει ότι το παιδάκι σας μπορεί να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά και με εσάς και με τη γιαγιά χωρίς πρόβλημα. Είναι πιθανό η μετάβαση της αποκλειστικής φροντίδας από εσάς στη γιαγιά και από τη γιαγιά σ' εσάς να έγινε με τρόπο απότομο, που στρέσαρε το μωρό. Για τα μωρά ο κόσμος είναι άγνωστος και απρόβλεπτος. Ίσως θα βοηθούσε αν τέτοιες μεταβάσεις τις κάνετε ομαλά. Δοκιμάστε όταν επιστρέφετε από κάποια περίοδο απουσίας, να φροντίζετε για κάποιες μέρες το παιδί από κοινού με τη γιαγιά, να την αφήνετε να το ταίσει και να εμπλέκεστε σταδιακά στο τάισμα κτλ ώστε το μωράκι να προσαρμοστεί στην κοινή παρουσία σας και στη μετάβαση από πρόσωπο σε πρόσωπο. Είναι επίσης πιθανό να σας καταβάλει το άγχος και η απογοήτευση όταν το παιδί δεν συνεργάζεται αμέσως στο τάισμα με αποτέλεσμα να το αντιλαμβάνεται και να αντιστέκεται. Εγώ θα σας έλεγα να δείξετε επιείκεια με το μωράκι και τον εαυτό σας. Είστε μια μαμά που νοιάζεται και επαγρυπνά. Τι πιο σημαντικό από αυτί; Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς!
 9. Καλημέρα μαμάδες, Η ξαφνική έλλειψη βλεμματικής επαφής συχνά μας αναστατώνει επειδή αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των αυτιστικών διαταραχών. ΟΜΩΣ υπάρχουν και πολλοί πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους ένα μωρό μπορεί να αποφεύγει επίμονα ή περιστασιακά τη βλεμματική επαφή π.χ. κάποια περιστασιακή ή επίμονη δυσκολία στην ακοή, το στρες στα μωρά από κάποια αρνητική για εκείνα εμπειρία κοινωνικής συνδιαλλαγής κλπ Τα βρέφη έως 6 μηνών ως επί το πλείστον αποτυγχάνουν να κάνουν επαρκή βλεμματική επαφή (έχουν κυρίως φευγαλέα βλέμματική επαφή) και είναι απολύτως φυσιολογικό. Ίσως θα πρέπει να παρατηρήσετε αν το παιδάκι σας κάνει βλεμματική επαφή με κάποιο τρίτο πρόσωπο (μην το πάρετε προσωπικά, τα μωρά κοιτούν πιο επίμονα λιγότερο οικεία πρόσωπα και πράγματα). Αν δυσκολεύεται και με τρίτους και αν αυτή είναι μια κατάσταση που επιμένει, μιλήστε με τον/την παιδίατρο. Αν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ο γιατρός θα σας παραπέμψει σε αναπτυξιολόγο. Οι πιθανότητες να μην είναι τίποτα σπουδαίο είναι σημαντικά μεγαλύτερες
 10. Εγώ θα σας έλεγα να ακούσετε την καρδιά σας και να σκεφτείτε για ποιο λόγο θέλετε να γίνετε μαμά. Αν σας παρασύρουν οι αβάσταχτες κοινωνικές πιέσεις, επειδή όλοι κάνουν παιδιά, ή θεωρείτε ότι ένα παιδί θα δώσει νόημα στη ζωή σας και θα θεραπεύσει τραύματα ή σχέσεις, τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μετανιώσετε για τον νέο σας ρόλο. Αν, ωστόσο, αγαπιέστε με τον σύντροφό σας και επιθυμείτε αυτή την αγάπη να διοχετεύσετε σε ένα νέο πλάσμα που θα είναι ανεξάρτητο και δεν έρχεται να γιατρέψει κανενός τα κενά, τότε μην ανησυχείτε. Η γονεϊκότητα θα αλλάξει τη ζωή σας, αλλά δεν θα την καταστρέψει. Θα κάνετε τα ίδια πράγματα αλλιώς και μερικά νέα πράγματα. Η ζωή δεν τελειώνει με τη γονεϊκότητα, αλλά συμπληρώνεται! Πάντως το γεγονός ότι αναρωτιέστε πριν ξεκινήσετε τις προσπάθειες, δείχνει ότι είστε υπεύθυνοι, γεμάτοι και ώριμοι άνθρωποι. Καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας!
 11. Καλησπέρα φίλοι/ες, Βρίσκομαι σε μια πολύ όμορφη μακροχρόνια σχέση και με τον σύντροφό μου αποφασίσαμε να αρχίσουμε να προσπαθούμε για μωρό από την Άνοιξη, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί κάποιες πολύ πολύ αγχωτικές υποχρεώσεις του. Είμαι πολύ πολύ χαρούμενη γιατί το θέλαμε εδώ και καιρό, αλλά οι συνθήκες της ζωής μας δεν το επέτρεπαν μέχρι πρόσφατα. Ως την Άνοιξη συμφωνήσαμε να δουλέψουμε ακόμη περισσότερη την επικοινωνία μεταξύ μας και να φροντίσουμε την υγεία μας χωρίς άγχος και με καλή διάθεση. Καμιά συμβουλή για καλή προετοιμασία ψυχολογική και σωματική;