Πρώτο Τρίμηνο (1η -12η εβδομάδα)
1.291 θέματα σε αυτή την ενότητα
-
Διαβάζω εδώ και ημέρες όλες τις ενότητες που έχουν ανοίξει οι υπόλοιπες μανούλες σχετικά με την αυχενική διαφάνεια. Έτσι έμαθα για διάφορους γιατρούς που την κάνουν, για τα κέντρα που την κάνουν, για τα αποτελέσματα που έχουν καθώς και για το κόστος. ΠΟΥΘΕΝΑ όμως δεν βρήκα πόσο έκανε κάθε μανούλα να τελειώσει την εξέτασή της. Και αναλύω….. Από την ώρα που ξαπλώσατε και άρχισε ο γιατρός να σας εξετάζει με τον υπέρηχο μέχρι την ώρα που σας είπε σηκωθείτε είστε έτοιμη, ΠΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΑΣΕ;;;; Και ξεκινώ από εμένα που την έκανα…..έκλεισα λοιπόν ραντεβού στο Ιατρική Μητέρας Εμβρύου στην οδό Λαμψάκου 11 (διάβασα σε άλλα ποστ και για άλλες γυναίκες που έχουν πάει εκεί) , δ…
Last reply by Smurf123, -
Διαφημίσεις
-
Αντιπηκτική αγωγή 1 2 3 4 5
από maria_salonica- 1 follower
- 104 απαντήσεις
- 81k εμφανίσεις
Καλημέρα σε όλους χτες πήγα στον γιατρό για να ακούσουμε καρδούλα και όλα ήταν μια χαρά......ξαναζώ την ίδια συγκίνηση με την πρώτη φορά! Πήγα στον γιατρό και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που μου είχε δώσει για να κάνω....μου είπε ότι όλα είναι μια χαρά....εκτός από τον χρόνο προθρομβίνης .....(μάλλον το ινοδωγόνο) και εξαιτίας αυτού θα πρέπει να κάνω αντιπηκτική αγωγή......1 ένεση κάθε μέρα μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης! Και θα πρέπει να κάνω την ένεση μόνη μου Έχετε ακούσει κάτι τέτοιο? έχω πανικοβληθεί λίγο αν και με καθησύχασε ότι το κάνουμε για το παιδί.....για να αιματώνετε καλά η μήτρα!
Last reply by Βασίλειος Χατζηαντωνίου, -
- 62 απαντήσεις
- 35,6k εμφανίσεις
Γεια σας με λένε Πένυ και από τότε που έμεινα έγκυος το ένα μου βρωμάει και το άλλο μου ξινίζει. Κάθε μέρα δεν ξέρω τι να φάω...Τα γλυκά μου αφήνουν μια επίγευση ξινιλας.Την κοκα κόλα που πριν την εγκυμοσύνη μου κατέβαζα με τα μπουκάλια τώρα δεν θέλω να την βλέπω σε αντίθεση με την μπύρα που δεν έπνα ποτέ και τώρα μου αρέσει!! Σε εσας τι κουφά έχουν συμβεί από τότε που ξεκίνησε η εγκυμοσύνη σας???? Ετσι για να βρίσκουμε παρηγορια!!
Last reply by vicky86, -
- 30 απαντήσεις
- 28,6k εμφανίσεις
Γειά σε όλους, Διανύω την 9η εβδομάδα της δεύτερης εγκυμοσύνης μου, με πολλούς εμετούς και εξάντληση, και έτσι άρχισα από τώρα τις βιταμίνες παρότι συνήθως δεν προλαβαίνω να τις πάρω και τρέχω στη λεκάνη. Παίρνω πολυβιταμίνες Cal-C-Vita, σίδηρο/φολικό Ferofolic και ασβέστιο Calcioral. Τα δύο τελευταία τα έπαιρνα και στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, αλλά οι πολυβιταμίνες είναι καινούριες και δεν είμαι σίγουρη ότι τις "σηκώνει" το στομάχι μου. Εσείς ποιά συμπληρώματα παίρνετε και από ποιά εβδομάδα?
Last reply by belleblue, -
- 1 follower
- 842 απαντήσεις
- 299,4k εμφανίσεις
κοριτσια θυμαστε τι ειδατε στον 1ο σας υπερηχο, αν κανατε τοσο νωρις, εννοω πριν ακουστει η καρδια
Last reply by tzenaki1982, -
- 1 follower
- 584 απαντήσεις
- 313,7k εμφανίσεις
Καλημέρα σας, ποιος μπορεί να μου απαντήσει από ποια εβδομάδα και μετά ακούς την καρδιά του μωρού να χτυπάει?? Είμαι 6 εμδομάδων + αλλά ο γιατρός μου δεν άκουσε τον χτύπο της καρδιάς του. Μου είπε να κάνω μία β χοριακή και να ξαναπάω την άλλη εβδομάδα να ξανακάνουμε υπέρηχο αλλά με έχει φάει η αγωνία....
Last reply by maripoz, -
Κοριτσακια καλησπερα!!! Μαλον ειμαι εγκυος και εκανα σημερα μαι χοριακη και μου φαινεται ποοολυ χαμηλη και κοντευω να φρικαρω!!!! Τελευταια περιοδος μου ηταν 15/5 τεστ εγκυμοσυνης 19/5 θετικο και χοριακη σημερα(21/5) 315,05 Η μικροβιολογος μου ειπε οτι ειναι καλο ..για την εβδομαδα μου ειναι απο 300 ως 4.000 αλλα ο γιατρος μου ζητησε επαναληψη την Παρασκευη πριν με δει... Κοντευω να τρελαθω γιατι δεν μπορω να χαρω ακομη!!!! την πρωτη φορα δεν ηξερα και δεν τα καταλαβαινα αυτα περι χοριακης αλλα νομιζω παλι ειχα το ιδιο προβλημα και ο γιατρος μου φοβοταν για παλινδρομη αλλα δεν θυμαμαι τι χοριακη ειχα τοτε...ως απειρη μανα ημ…
Last reply by Συντονιστής Περιεχομένου, -
Καλησπέρα. Είμαι 23 και χθες έκανα το πρώτο μου test εγκυμοσύνης που παραδόξως βγήκε αρνητικό. Και λέω παραδόξως γιατί έχω 3 βδομάδες καθυστέρηση.. Δε ξέρω τι μπορεί να προσπαθεί να μου πει το σώμα μου. Μετά την τελευταία "επαφή" είχα πάρει το ellaOne γιατί είχαμε ένα ατύχημα με τον φίλο μου. Αλλά το πήρα κατευθείαν οπότε δεν νομίζω να είμαι. Αλλά λίγο πολύ όλα μοιάζουν μπερδεμένα...καμιά γνώμη πάνω στο θέμα? :/ Να προσθέσω ότι το τέστ ήταν το iQ
Last reply by Κάτια16, -
- 359 απαντήσεις
- 389,4k εμφανίσεις
Γεια σας σε ολους...ήθελα να κανω μια ερωτηση....έχω 2 μέρες καθυστερηση ...εκανα τεστ εγκυμοσυνης την μερα που θα μου ερχοταν η περιοδος (πριν 2 μερες)και βγηκε αρνητικο και σκεφτηκα να κανω εξεταση για χοριακη...λετε να δειξει κατι? ή να περιμενω ακομη? και κατι ακομη....αν κανω μια εξεταση θα ξερω αν ειμαι εγκυος ή όχι ή θα πρέπει να επαναλαβω την εξεταση μετα απο καποιες μερες? πρεπει να παω πρωι να κανω την εξεταση ή οποιαδηποτε ωρα της ημέρας;
Last reply by Συντονιστής Περιεχομένου, -
Καλησπέρα σας κι απο μένα! είμαι νέα στο club των εγκύων....και συγκεκριμένα ειμαι μολις 4 εβδομάδων....!! !! είναι το πρώτο μας μωράκι!!!:D:D Πριν απο λίγο είχα επικοινωνία με τον γυναικολόγο μου....ο οποίος με διαβεβαίωσε οτι οι πόνοι και τα τσιμπήματα χαμηλά στην κοιλίτσα μου είναι απολύτως νορμάλ και δεν χρείαζεται να ανησυχώ καθόλου! Βασικά το θέμα το άνοιξα να ακούσω και τις γνώμες σας....γιατί οπως και να το κάνουμε.....η φοβία ειναι φοβία...και ακόμη κι αν ακούσεις κατι ενθαρρυντικό....και πάλι κάπου μέσα σου φοβάσαι...! Έχετε κι εσείς τέτοια πονάκια???μερικές φορές μεγάλης διάρκειας κι άλλωτε μικρής??? μια συμπαράσταση απο συμπάσχουσες ή έμπειρες???
Last reply by Pegodou, -
- 1 follower
- 249 απαντήσεις
- 152,1k εμφανίσεις
Κοριτσια καλησπερα. Πηγα σημερα το απόγευμα στον γιατρο και μετά από κόπο είδαμε τον σάκο. Ειμαι 5 εβδομαδων και 3 ημερων (βάσει τελ. Περιόδου) δεν θα έπρεπε να δω και σποράκι ή ειναι πράγματι νωρίς ακόμα;
Last reply by Hardim, -
- 235 απαντήσεις
- 21,4k εμφανίσεις
καταρχην καλησπερα.. αν καποια κοπελα γνωριζει κατι θα της ημουν ευγνωμων αν μου απαντουσε.. ολα ξεκινησαν πριν 11 με 12 μερες οταν εκανα τεστ και βγηκε θετικο.. τρελη απο χαρα... πως να μην ημουν αφου μολις πριν 8 μηνες εχασα το αγορακι μου.. πηγαμε στον γιατρο και μου ειπε οτι βρισκομαι περιπου στις 4,5 εβδομαδες και φαινεται στον υπερηχο μια μικρη κουκιδα.. σε μια εβδομαδα ελα ξανα μου λεει... πηγα η κουβεντα του καταπελτης στην σπασμενη σε χιλια κομματια καρδια μου.. δεν ειναι πολυ καλη η αναπτυξη του επρεπε να ειναι μεγαλυτερο.. Α! ξεχασα να πω πως ηρθε λιγο αιμα αλλα σταματησε αμεσως μετα την ληψη προγεστερονης.. ξαναγυρναω στον γιατρο.. θα κανουμε αποξεση λεει.. …
Last reply by vasdeli, -
νυχια και μαλλια 1 2 3 4 10
από χρυσαφενια- 230 απαντήσεις
- 59,3k εμφανίσεις
καλησπερα σας!!! εχω ακουσει τοσα πολλα και πραγματικα εχω μπερδευτει... ειμαι 2 μηνων και δε ξερω αν μπορω να κανω ανταυγες! ακομα δε ξερω αν μπορω να βαλω τεχνητα νυχια!!!
Last reply by newbie G, -
ΣΤΙΣ 22 ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΜΑΗ ΕΚΑΝΑ ΕΚΤΡΩΣΗ ΣΤΟ 2 ΜΗΝΑ ΜΙΑΣ ΚΥΗΣΗΣ. ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΗΝ 4 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΠΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ. Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΡΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑΣ. ΕΓΩ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΙΑ ΕΚΤΡΩΣΗ. ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ 2 ΜΙΚΡΑ ΑΝΟΜΟΙΟΜΑΤΑΚΙΑ ΣΤΗ ΜΗΤΡΑ ΜΟΥ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ? ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΕΚΤΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ? "ΣΗΜΕΙΩΣΗ" Προσφατα εχω κάνει προσφατα τομη κατω απ το ομφαλο απο λαθος γιατρων . ειχα πονους στην κοιλια και με ανοιξαν ανευ λογου. Σε νοσοκομειο της περιφερειας.
Last reply by kelly77, -
Γεια σας! Είμαι στην 5η εβδομάδα...και πριν μία εβδομάδα ακριβώς που ανακάλυψα την εγκυμοσύνη μου είδα λίγα καφέ υγρά στο εσώρουχό μου. Από τότε δεν έχω ξαναδεί και έχω ηρεμήσει λιγάκι. Η β χοριακή μου αυξάνεται κανονικά. Από χθες το βράδυ, είχα σχετικά έντονους πόνους χαμηλά που ανα διαστήματα συνεχιστηκαν μέχρι και σήμερα το πρωί - χωρίς όμως να δω πάλι αίμα - ΕΥΤΥΧΩΣ!!!! Ο γιατρός μου μου έδωσε λίγη προγεστερόνη που χαλαρώνει λέει τη μήτρα.. Τι με συμβουλεύετε;;; Eϊναι πολύ ανησυχητικό όλο αυτό;;;; Περιμένω με ανυπομονησία νέα σας!
Last reply by Katerina___, -
Καλησπέρα σας. Είμαι νέο μέλος σε αυτό το όμορφο περιβάλλον σας και τόσο σημαντικό site για τους νέους γονείς ,και όχι μονο φυσικά. Εγώ βρίσκομαι στην 5η εβδομάδα κύησης ,ελπίζοντας αυτή την φορά να πάνε όλα καλά ,γιατι έιχα μια αποβολή στο παρελθόν ,και μια παλινδρόμηση.Δύσκολη κατάσταση . Ηθελα να ρωτήσω επειδη ενημερωνομαι απο το διαδίκτυο φυσικα,πως την 5η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ξεκινανε τα πιο εντονα συμπτωματα της εγκυμοσυνης όπως: ναυτία-εμετοί, πόνοι και πρήξιμο στο στήθος.Αυτό ισχύει πάντα και σε όλες τις εγκυμοσυνες? Είμαι συγκεκριμένα 5 εβδομαδων και 4 ημερών αλλά δεν έχω κανένα απο αυτά τα συμπτώματα που διαβαζω συνεχώς στα site που αφορούν την εγκυμοσύνη, και ανησυ…
Last reply by Iris89, -
αγαπητες φιλες, δεν ξερω πως νοιωθω αυτη την στιγμη. η μικρουλα μου ειναι μονο 13 μηνων κ μολις μαθαμε οτι ειμαι παλι εγκυος.. ναι, δεν λεω, τα παιδακια ειναι ευτυχια κ μεγαλη ευλογια. κ δεν θελω να αδικησω το νεο μωρουλι σε καμια περιπτωση, ειναι καλοδεχουμενο και η μαμα, ο μπαμπας κ η αδελφουλα του θα το φροντισουν με τον καλυτερο τροπο.. αλλα φοβαμαι λιγακι.. 2 μωρα ταυτοχρονα, παλι τοκετος (ειχα πολυ δυσαρεστες εμπειριες στον πρωτο), καλοκαιρι με την κοιλια τουμπανο.. ευχομαι κ προσευχομαι να πανε ολα καλα, εμπιστευομαι τον θεο.. καλως να μας ερθεις μωρουλι..
Last reply by matina21707, -
Πότε ανακοινώσατε την εγκυμοσύνη σας: στους γονείς ? στη δουλειά σας? στους φίλους σας?
Last reply by evelyn29, -
Κορίτσια γεια σας!! Είμαι έγκυος στο πρώτο και η γιατρός μου είπε να κάνω πρώτα 3 χοριακές να δούμε πως αυξάνεται η τιμή, γύρω στις 3000 να δούμε με υπέρηχο το σάκο και αφού τότε βεβαιωθούμε ότι υπάρχει πράγματι φυσιολογική εγκυμοσύνη να μου συνταγογραφήσει φολικό οξύ και άλλα συμπληρώματα. Τότε όμως θα κοντεύω να κλείσω τις 6 εβδομάδες, είναι σωστό αυτό? Δεν έπρεπε να μου είχε ήδη πει να παίρνω φολικό? Εσείς από πότε ξεκινήσατε να παίρνετε?
Last reply by papakia30, -
Κοριτσια Χρονια Πολλά! Είμαι 6 εβδομάδων και 2 ημερών έγκυος και σκεφτομαι μετά τις γιορτές να πάρω επαπειλούμενη άδεια. Είμαι δημόσιος υπάλληλος και αναρωτίμαι πως μπορώ να παρω επαπειλούμενη άδεια, τι ακριβως χρειαζεται? Βασικά μεχρι στιγμης ολα καλα με την εγκυμοσυνη, φυσικα ειναι και πολυ νωρις, δεν εχω καποιο σοβαρο προβλημα εκτος απο την κουραση της δουλειας που νιωθω στο τελος της ημέρας και τα νευρα που εχω με τον προϊσταμενο, συνεχεια με τσιγκλαει και αυτο με ριχνει πολυ ψυχολογικα....φυσικα δεν ειπα σε κανεναν τιποτα για την εγκυμοσυνη, θελω να περασουν πρωτα κανα 2 βδομαδες ακομη και μετα αν καταφερω να παρω επαπειλουμενη να τους το πω...Τι διαδικασιες χρειαζ…
Last reply by Συντονιστής Org, -
Καλημέρα κορίτσια, ελπίζω να είστε όλες καλά. Εγώ διανύω την 7η βδομάδα (όλα καλά Δόξα τω Θεό) ακούσαμε και την καρδούλα του πριν 4 μέρες αλλά να σας πω την αλήθεια, είμαι λιγάκι συγκρατημένη στη χαρά γιατί πριν 2 χρόνια απέβαλα στις 6 βδομάδες και ούτε την καρδούλα του δεν ακούσαμε ποτέ. Πιστεύω πως είναι λογικό να είμαι συγκρατημένη και να φοβάμαι, αλλά παρακαλάω την Παναγία κάθε μέρα να πάνε όλα καλά αυτή τη φορά. Χθες είδα κάτι ελάχιστα καφετί υγρά στο χαρτί τουαλέτας και να σας πω την αλήθεια, τρόμαξα, πήρα το γιατρό μου αμέσως τηλέφωνο, και ευτυχώς με καθησύχασε. Ξεκίνησα προληπτικά να παίρνω από χθες τα Utrogestan και ευτυχώς όλα καλά. Μπορεί να σας φανεί αστ…
Last reply by dimitris soula, -
- 136 απαντήσεις
- 83,3k εμφανίσεις
γεια σας κοριτσια!την παρασκευη μαθαμε οτι ειχω 2 σακους και ακουσαμε και τις καρδουλες τους. εχουν καποιες μερες διαφορα. εχω μπει στην 8η εβδομαδα.νιωθω βεβαια καποιους πονους σαν περιοδου σημερα..καποια εμπειρια;
Last reply by Xrysoval, -
κορίτσια καλημέρα σε ολες! εμένα εδω και καμια βδομαδα αρχισαν οι αναγουλες...μεχρι και οταν επεσα για υπνο το βραδυ αισθανομουν ανακατωμενη...
Last reply by κανίνα, -
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΑΣ ΥΠΕΡΥΧΟ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ 5Η ΚΑΙ ΜΕ 500 ΜΟΝΑΔΕΣ ΧΟΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΕΕΙ!!ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ???ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΗ Η ΧΟΡΙΑΚΗ ΜΟΥ???ΦΙΛΙΑ!!!
Last reply by Smurf123, -
- 116 απαντήσεις
- 88,1k εμφανίσεις
Κορίτσια ή το παρακάνω με το φαγητό ή η εγκυμοσύνη μου κυλάει πολύ γρήγορα!! Η κοιλιά μου ήδη πετάει προς τα έξω, στρογγυλή στρογγυλή και είμαι πρησμένη και στο πρόσωπο..και φοβάμαι και να ζυγιστώ..κλαψ! εσάς πότε άρχισε να φαίνεται?
Last reply by Xristinaki91!,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 απαντήσεις
- 20.301 εμφανίσεις
-
- 2 απαντήσεις
- 9.535 εμφανίσεις
-
- 0 απαντήσεις
- 7.783 εμφανίσεις