Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

Katepina

Registered Users
 • Posts

  51
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Katepina's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Δεν ξέρω αν το έχει αναφέρει κάποιος ήδη, αλλά να έχετε υπόψιν σας ότι υπάρχει πλαφόν σε αυτά που δίνει το ΙΚΑ. Αν ο μεικτός μισθός υπερβαίνει το ανώτατο Τ.Η. (94ευρώ περίπου) τότε τα επιδόματα είναι κατά πολύ λιγότερα από το 50% του πραγματικού μισθού! Το ίδιο ισχύει και για το επίδομα ασθενείας και για το επίδομα λοχείας. Δεν ξέρω τι θα μου δώσει αργότερα ο ΟΑΕΔ.
 2. Μερικοί είστε εκτός θέματος και δε χρειάζεται να εξηγούμε τα αυτονόητα. Είναι προφανές ότι σε ένα ιδιωτικό σταθμό με κόστος 600 ευρώ το μήνα ανά παιδί οι μισθοί (και ελπίζω και τα προσόντα) των εργαζομένων είναι αυξημένοι (αναφέρεται και στο σχόλιο για το χαβιάρι). Κι αν οι υπάλληλοι είναι δυσαρεστημένοι, ή τους ικανοποιείς, ή τους αντικαθιστάς (δικαιώματα έχει και ο επιχειρηματίας), ή βρίσκεις τρόπο να εξυπηρετήσεις όσους γονείς από εμάς ΔΕΝ απεργούν. Δεν έχουν μόνο οι συνδικαλιστές δικαιώματα σε αυτή τη χώρα, ξέρετε. Και το κλείνω εδώ, γιατί δεν έχω διάθεση για αντιπαραθέσεις.
 3. 29 Ιουνίου 2011, γενική απεργία και ο ιδιωτικός σταθμός στον οποίο πηγαίνει η κόρη μας στην περιοχή Παπάγου μας ανακοίνωσε χθές ότι σήμερα απεργεί!!! Ομολογώ ότι έχω μείνει άναυδη, και θέλω τη γνώμη σας: έχετε ξανακούσει απεργία σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό? Η ιδιοκτήτρια ισχυρίστηκε ότι συμβαίνει σε πολλούς ιδιωτικούς σταθμούς αυτό, αλλά δυσκολεύομαι να το πιστέψω... Δεν ξέρω αν είμαι διατεθημένη να πληρώνω 600 ευρώ το μήνα (χωρίς σχολικό) και να απεργεί ο σταθμός... Έχετε ακούσει παρόμοια περίπτωση?

 4. Διαφημίσεις

 5. Aldemar Olympian Village ψηφίζουμε κι εμείς! Δεύτερη χρονιά φέτος. Πραγματική ξεκούραση σε ένα 100% baby-friendly ξενοδοχείο. Κατά τη γνώμη μας, καλύτερη σχέση τιμής-ποιότητας από το γειτονικό συγκρότημα της Grecotel (κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον όμιλο Grecotel ότι υπάρχει κρίση στην Ελλάδα, οι τιμές τους παραμένουν παράλογα υψηλές).
 6. Είναι προφανές ότι ο υπέρηχος περιέχει μετρήσεις, και σαφώς είναι αναμενόμενες οι διακυμάνσεις. Στη δουλειά μου συχνά τραβάω γραμμές σε γραφήματα και κάνω μετρήσεις, για απείρως πιο ασήμαντα θέματα από ένα έμβρυο. Χρειάζομαι ένα minimum χρόνο για να τραβήξω μια γραμμή τάσης σε ένα γράφημα, όπως ακριβώς και ο γιατρός χρειάζεται χρόνο για να κάνει την καλύτερη δυνατή μέτρηση. Όταν λέω 6 λεπτά, εννοώ 6 λεπτά. Ανθρωπίνως αδύνατον να έχει ελέγξει όλα όσα έπρεπε στο χρόνο αυτό. Τη δεύτερη Β' επιπέδου την έκανα επειδή ο γυναικολόγος μου προτιμά το Ιασώ, και διότι κάτι φάνηκε ενδιαφέρον στο γιατρό που μου έκανε την πρώτη και ήθελα να είμαι σίγουρη ότι δεν είναι τίποτα. Επίσης, ήθελα να επιβεβαιώσω ότι πράγματι αξίζει τον κόπο να τρέχω για υπερήχους σε εξειδικευμένα κέντρα (και το επιβεβαίωσα). Εχω ήδη κάνει αμνιοπαρακέντηση, και μάλιστα τη λήψη την έκανε ο ίδιος γιατρός για τον οποίο διαμαρτύρομαι τώρα. Φυσικά δε με θυμόταν, και τότε με τον ίδιο τρόπο με είχε "περαιώσει". Σας πληροφορώ ότι τράβηξε τη βελόνα για να σηκώσει το κινητό του, έτσι τελείωσε η εξέταση. Από την άλλη, όλα πήγαν καλά, και θεωρείται και κορυφή στον κλάδο... Αλλά τραγική, τραγική αντιμετώπιση και παντελής έλλειψη σεβασμού θεωρώ. Τέλοσπάντων, όσον αφορά τις μετρήσεις, λόγω αμνιοπαρακέντησης για κάποια βασικά θέματα είμαι σχετικά ήρεμη πια. Όμως αρνούμαι να ενισχύω τέτοιες συμπεριφορές διότι υπάρχουν και μαμάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα για 3 και 4 επαναλαμβανόμενες εξετάσεις, και άλλες που έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να εξεταστούν σε ένα μεγάλο μαιευτήριο και να νιώσουν σιγουριά. Οπότε θα στείλω επιστολή στη διοίκηση του Ιασώ και ελπίζω ότι θα παρέμβουν. Ο απλός υπέρηχος με κόστος 65 ευρώ διαρκεί περισσότερο από 6 λεπτά! Στην τελική 130 ευρώ το 6λεπτο είναι 1,300 ευρώ την ώρα. Έλεος!
 7. Γειά σας parents & parents-to-be, Στις 9/3/2008, στην 39η εβδομάδα της πρώτης μου εγκυμοσύνης, ο υπέρηχος έδειξε ότι το μωρό ήταν 3,900 κιλά και σπεύσαμε να κάνουμε καισαρική την αμέσως επόμενη ημέρα γιατί ήταν πολύ μεγάλο, λέει, για φυσιολογικό τοκετό. Στις 10/3/2008 η κόρη μου γεννήθηκε υγιέστατη 3,330 κιλά, δηλαδή με απόκλιση σχεδόν 20%. Τώρα διανύω τη δεύτερή μου εγκυμοσύνη και έκανα τη Β' επιπέδου 2 φορές, με διαφορά 1 ημέρας. Η πρώτη έγινε σε ιδιωτικό κέντρο υπερήχων και διήρκησε 45 λεπτά, ενώ χρειάστηκε να κάνω διάλειμμα για να γυρίσει το μωρό. Πλήρωσα 140 ευρώ με κανονική απόδειξη και έφυγα με DVD της εξέτασης. Την αμέσως επόμενη μέρα πήγα στο μαιευτήριο και ξαναέκανα Β' επιπέδου. Πλήρωσα 130 ευρώ και δεν πήρα DVD. Η εξέταση διήρκησε 6 λεπτά ακριβώς. Τα αποτελέσματα είναι καλά και στις δύο εξετάσεις, αλλά διαφορετικές οι μετρήσεις. Ενδεικτικά, ο ένας υπολογίζει το βάρος του εμβρύου στα 479γρ και ο άλλος στα 560γρ. Εκεί που ο ένας μας βάζει στο πάνω όριο, ο άλλος μας έχει κάπου κάτω από τη μέση κ.ο.κ. Και το ερώτημα είναι... Μας δουλεύουν? Είναι δυνατόν, όσο έμπειρος κι αν είναι ένας γιατρός, να μπορεί σε 6 λεπτά να πιστοποιήσει την υγιή εικόνα ενός εμβρύου? Και τώρα που έχω 2 σετ απαντήσεων με διαφορετικές μετρήσεις, τι συμπεράσματα βγάζουμε?? Και τελικά, μήπως πρέπει να καταγγείλουμε κάπου αυτόν τον κύριο στο Ιασώ?
 8. Mariob, το σκεπτικό μου για το (2) που αναφέρεις ήταν ότι η πλειοψηφία όσων προχωρούν σε αμνιοπαρακέντηση συχνά έχουν ενδείξεις προβλήματος, πχ. είναι σε προχωρημένη ηλικία, έχουν βεβαρυμένο ιστορικό, υποψιάζονται κάτι και καταλήγουν να κάνουν την εξέταση. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, αφού αμνιοπαρακέντηση δεν κάνουν συνήθως οι νέες, απόλυτα υγειείς με άψογες εγκυμοσύνες κλπ μανούλες, το ποσοστό αποτυχίας (δηλαδή αποβολής) λόγω της αμνιοπαρακέντησης είναι μεν υψηλό, αλλά περιλαμβάνει εκείνες τις εγκυμοσύνες που έχουν ήδη αυξημένες πιθανότητες (που ναι, αυξάνονται περισσότερο με την επέμβαση) αποβολής λόγω των προαναφερθέντων suspected προβλημάτων. Λογικό? Δεν ξέρω. Πάντως συμφωνώ πως καλό είναι οι παρεμβάσεις να περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες, αν και πιστεύω ότι οι απολύτως απαραίτητες διαφέρουν από μαμά σε μαμά. giasemi, arist, καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσετε!
 9. Ευχαριστώ πολύ mariob, το ζήτησα και μου είπαν ότι καθυστερεί περισσότερο και θα τα λάβω εντός αυτής της εβδομάδας. Εντυπωσιάστηκα από το πόσο άσχετος είναι ο γιατρός μου όμως... Δε θα έπρεπε έστω να τους είχε ρίξει μια ματιά? Δε θα έπρεπε να έχει κι εκείνος την απάντηση στο που είναι τα διευρυμένα??... Χμμμ...
 10. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αμνιοπαρακέντηση λόγω ηλικίας (37), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ιασώ πριν από 3 εβδομάδες περίπου και πραγματικά ήταν πολύ σύντομη και εντελώς ανώδυνη η διαδικασία. Ζήτησα το διευρυμένο πακέτο (€850, αντί €750 του κλασσικού) στο οποίο ανιχνεύονται και άλλες ανωμαλίες εκτός του καρυότυπου. Τα αποτελέσματα σύμφωνα με το γιατρό μου είναι άριστα. Ωστόσο, το χαρτί με τα αποτελέσματα που μόλις πήρα (το οποίο δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς γράφει) δε φαίνεται να περιλαμβάνει κάτι πλέον των αποτελεσμάτων του καρυότυπου. Έχει κάνει κάποια άλλη μαμά-to-be το διευρυμένο πακέτο ώστε να με διαφωτίσει καταρχάς τι γράφει και δεύτερον πως/που αναγράφονται τα επιπλέον αποτελέσματα πέραν του καρυότυπου? Ο γιατρός μου απλά μου απαντά ότι όλα είναι φυσιολογικά, αλλά υποψιάζομαι ότι τα περί διευρυμένου πακέτου κάπου ξεχάστηκαν...
 11. Εγώ έκανα αμνιοκέντηση πριν από 1 εβδομάδα ακριβώς. Πήρα την απόφαση να την κάνω λόγω ηλικίας (37) παρότι τόσο η αυχενική όσο και το Α-τέστ έδωσαν άριστα αποτελέσματα. Ο γιατρός μου επέμενε ότι λόγω ηλικίας και μόνο ήταν απαραίτητη, για να είμαστε σίγουροι. Στην απόφασή μου όμως η γνώμη του έπαιξε πολύ μικρό ρόλο. Προχώρησα συνυπολογίζοντας ότι ο κίνδυνος αποβολής είναι μια στατιστική που περιλαμβάνει και τις αποβολές που θα γινόντουσαν ούτως ή άλλως, αλλά και τις αποβολές που προκλήθηκαν από λάθος ενός άπειρου γιατρού κατά την λήψη ή/και από απροσεξία της μητέρας μετά την εξέταση (θέλει λίγη ξεκούραση για 2-3 μέρες μετά). Δε μετάνιωσα που την έκανα (δεν έχω πάρει αποτελέσματα ακόμα) και η διαδικασία ήταν πολύ απλή (δεν είδα τίποτα, είχα τα μάτια κλειστά από το φόβο μου αλλά δεν ένιωσα καν τσίμπημα). Μετά έμεινα στο κρεβάτι για 2 μέρες και πιστεύω/ελπίζω ότι ο κίνδυνος αποβολής έχει πια παρέλθει (σήμερα είναι η 7η ημέρα). Δεν ξέρω αν θα την έκανα αν αυτό ήταν το πρώτο μου παιδί... Δεν ξέρω αν θα την έκανα αν αυτο το παιδί είχα παλέψει χρόνια να έρθει... Είναι εντελώς προσωπική απόφαση, και έγκειται στο αν το 1/300 αποτυχίας που φέρει αυτή η εξέταση είναι σημαντικότερο για εσένα από την όποια πιθανότητα σου έδωσαν οι μη παρεμβατικές εξετάσεις σου να γεννήσεις ένα παιδί με μη αναστρέψιμο πρόβλημα. Εγώ επέλεξα να μη βασιστώ στις στατιστικές και να ζητήσω σίγουρες απαντήσεις, γνωρίζοντας ότι θα τερματίσω την εγκυμοσύνη (με πόνο καρδιάς) αν το παιδάκι αυτό έχει σοβαρό πρόβλημα. Εύχομαι σε λίγους μήνες να γκρινιάζουμε εδώ μαζί για το αν έπλυναν καλά το ποπουδάκι τους οι μαίες του Ιασώ Καλή επιτυχία, ό,τι κι αν αποφασίσεις.
 12. Γειά σας μαμάδες! Τι τραβάμε οι εργαζόμενες... Τελικά δεν έχω καταλάβει... Με βάση το νέο νόμο που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=265560 για παράδειγμα, δεν έχω βρεί το ακριβές κείμενο του νόμου ακόμη), η προστασία απόλυσης από 12 μήνες γίνεται 18 μήνες. Αυτό τελικά ισχύει ΜΟΝΟ για όσες μαμάδες πάρουν το 6μηνο, ή για όλες? Εγώ δε θέλω να πάρω το 6μηνο, δε με συμφέρει οικονομικά, αν όμως μόνο με αυτό μου διασφαλίζονται 6 μήνες επιπλέον προστασίας απόλυσης θα το πάρω χωρίς δεύτερη σκέψη! Γνωρίζει κανείς αν το 18μηνο ισχύει για όλες τις νέες μαμάδες ή μόνο για όσες κάνουν χρήση του 6μήνου?
 13. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Καταλήξαμε! Όποιος θέλει πληροφορίες για τους σταθμούς που έψαξα σε βάθος, δηλαδή Νηπιακή Αγωγή, Μαίρη Αργύρη και Χορός της Σοκολάτας, ας μη διστάσει να μου στείλει μήνυμα. Και πάλι ευχαριστώ, εύχομαι καλή πρόοδο και καλή διασκέδαση στα προσχολικά πρωτάκια μας
 14. Πήρα κι εγώ 2 εβδομάδες αναρρωτική λόγω υπερέμεσης, 24/2/2011 - 11/3/2011. Την άδεια μου την έγραψε το γυναικολόγος μου (εκτός ΙΚΑ). Την 6η ημέρα της άδειας πήγα στο ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής, γιατί τότε είχε ραντεβού ο γυναικολόγος και δε μπορούσα και να πάω νωρίτερα αφού ήμουν χάλια, ο οποίος μου είπε ότι αφού δεν πήγα από την 1η ημέρα, θα πρέπει να περάσω επιτροπή. Την επόμενη πήγα στο ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής, εκεί που μου είπε, να υποβάλω αίτηση για επιτροπή, μου είπαν ότι υπάγομαι στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας. Πήγα στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας, μου είπαν ότι υπάγομαι στο ΙΚΑ Ζωγράφου. Πάω στο ΙΚΑ Ζωγράφου και μου λένε να υποβάλω αίτηση για τις 12 μέρες να πάνε επιτροπή, και να με δει γυναικολόγος επί τόπου για τις υπόλοιπες 2 μέρες. Άλλα αντί άλλων δηλαδή. Τελικά, 3 μέρες αργότερα πήγα στην επιτροπή του ΙΚΑ Ζωγράφου η οποία μου έδωσε ένα χαρτί για τις 12 μέρες, και μου είπε με αυτό το χαρτί και το άλλο χαρτί των 2 ημερών του γυναικολόγου να πάω στο ΙΚΑ Χολαργού να εισπράξω το ποσόν. Πάω χθες στο ΙΚΑ Χολαργού και μου λένε ότι η επιτροπή ήταν απορριπτική, και πρέπει να κάνω ένσταση γιατί δεν πήγα λέει την πρώτη μέρα της ασθένειας!!! Πάω στον 4ο να κάνω ένσταση, και της λέω σε πόσες μέρες περίπου θα περάσω από επιτροπή? Και μου λέει "όχι σε πόσες μέρες, σε πόσους μήνες. Δεν έχουμε ακόμα ξεκινήσει τις αιτήσεις του 2010"!!! Κοινώς, με απλά λόγια, έγκυος, άρρωστη, με 10-15 εμετούς την ημέρα, έχω περάσει από 4 ΙΚΑ, 2 γυναικολόγους, όλοι πιστοποιούν ότι έχω υπερέμεση, αλλά ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ το ΙΚΑ τίποτα! 14 χρόνια τους πληρώνω και δεν έχω χρειαστεί ποτέ τίποτα, έχω ιδιωτική ασφάλιση για την οποία πληρώνω αδρά. Πρώτη φορά τους χρειάστηκα και να τα αποτελέσματα... Είμαι έξαλλη! ΈΞΑΛΛΗ!
 15. @ Melina Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Ναι, κάποιοι από τους σταθμούς που είδα δεν έχουν κήπο, δηλαδή ένα υπαίθριο χώρο 20 τετραγωνικών τουλάχιστον, με πράσινο, για να βγαίνουν τα παιδιά να παίζουν. Ένας, για παράδειγμα, έχει υπαίθριο χώρο, χωρίς γκαζόν, αλλά δε βγάζει τα παιδιά. Ένας άλλος έχει κήπο με χαλίκι αλλά τα μικρά (2-3ετών) τα έχει στο 2ο όροφο και τα βγάζει σε ένα τραγικό μπαλκόνι με καουτσούκ στο πάτωμα και θέα κεραίες. Ο συγκεκριμένος έχει κόστος 7,000 ευρώ το χρόνο... Τελικά ένας από τους σταθμούς με καλές εγκαταστάσεις απορρίπτεται λόγω πλήρους αναρχίας και με αρκετά ερωτηματικά για την ασφάλεια των παιδιών αφού είδα εξώφθαλμη αδιαφορία από τις δασκάλες, ενώ ένας άλλος με άθλιες εγκαταστάσεις απορρίφθηκε αποκλειστικά λόγω εγκαταστάσεων διότι για τα 7,000 που χρεώνουν θα έπρεπε να έχουν ανακαινίσει έστω τα βασικά (πλαστικό πάτωμα πενταβρώμικο, καλύμματα καλοριφέρ που κρέμονται σπασμένα, κλπ). Είμαι πλέον ανάμεσα σε 2 και είμαι σίγουρη για όσους απέρριψα. Τα κριτήρια που επικράτησαν ήταν οι χαρούμενες φατσούλες, το άρτιο πρόγραμμα και οι φωτεινοί, ασφαλείς χώροι. Το θέμα προσωπικό δεν κατάφερα να το αξιολογήσω αφού δε μίλησα με τις δασκάλες αλλά μόνο τους ιδιοκτήτες. Θα το κάνω σε δεύτερο χρόνο, σαφώς. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.
 16. @ Aeriko : Και Χολαργός εξυπηρετεί, ναι. Την επόμενη εβδομάδα αν δεν καταλήξουμε θα δούμε και άλλους. Λοιπόν, οι σταθμοί που είδαμε είναι: Ο χορός της σοκολάτας Μαίρη Αργύρη Owly Νηπιακή Αγωγή Βίλα Αιμιλία Μπωντέν Flopsy Bunnies (απορρίφθηκε) Ευχαρίστως να σας μεταφέρω τις απόψεις μου για κάθε έναν από τους παραπάνω. Έχουμε αποφασίσει ότι ναι μεν είναι πολύ σημαντικό το θέμα προσωπικό και εμπειρία, και μόνο ένας από τους παραπάνω υστερεί σημαντικά σε εμπειρία, αλλά δε μπορώ και να επιλέξω ένα χώρο με παντελώς παραμελημένες, απαρχαιωμένες, ακαλαίσθητες, μη πρακτικές εγκαταστάσεις. Ένας τέτοιος χώρος, όταν πληρώνεις 7,000 ευρώ το χρόνο, δείχνει κάτι και για την αντιμετώπιση προς τους γονείς και τα παιδιά, δείχνει έλλειψη σεβασμού, δεν είναι έτσι?
×
×
 • Create New...