newbie G

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  3.297
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

12 Neutral

Περισσότερα για την/τον newbie G

 • Rank
  Δοκιμή

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Το ξέρω. Εγώ πήγα και το απέρριψα με τη μία. Μωράκι έκανα αλλού τελικά. Απλά μια φίλη μου κάνει προσπάθεια στο embryolab τώρα και της μίλησαν για κατάψυξη με το "καλημέρα σας". Κορίτσια, καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας. Μακάρι να κρατήσετε μωράκια αγκαλιά σύντομα.
 2. Έχω μια απορία. Υπάρχει λόγος που στο συγκεκριμένο κέντρο προτιμούν την κατάψυξη και εμβρυομεταφορά σε επόμενο κύκλο;

 3. Διαφημίσεις


 4. Λειτουργεί ακομα ο σταθμος; Γιατί παίρνω τηλέφωνο από το Πάσχα και λέει ο αριθμός δεν αντιστοιχεί σε συνδρομητή. Στη σελίδα τους όμως αυτά τα τηλέφωνα δίνει, δεν μπορεί να είναι λάθος και τα δυο. Επίσης έστειλα μέηλ αλλά δε πήρα καμια απάντηση.
 5. Ντόινγκ! Δεν είχα καταλάβει ότι μιλούσατε για γραφή. Νόμιζα οτι προφορικά μόνο διδάσκονται τις λέξεις. Για ποια τάξη μιλάμε;
 6. Μα στα αγγλικά δεν μαθαίνουμε την άλφα βήτα και τα γράμματα μεμονωμένα πλέον, αλλά δίνουμε ολόκληρη τη λέξη, ξεκινώντας με κάποιες εύκολες. Αυτό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια με παιχνίδια και flash cards. Δηλαδη όταν ξεκινάμε με το A = apple, πάλι το παιδί δεν γνωρίζει το p, το l και το e. Μαθαίνει όμως το φθόγγο α και την προφορά της λεξης, χωρίς να είναι υποχρεωτικό να εμπλακεί σε γραφή. Καμία σχέση με τα ελληνικά που μαθαίνουν τ+α= τα. Η διδασκαλία της αγγλικής δεν μπορεί να συγκριθεί με τη διδασκαλία της ελληνικής, γιατί τα αγγλικά οι λέξεις δεν προφέρονται πάντα όπως γράφονται. πχ though, tough / bit bite κλπ
 7. Γιατί σε άλλα κέντρα αφήνουν επίτηδες τις πρώτες 1-2 προσπάθειες χωρίς μικρογονιμοποίηση για να δουν τη δυναμική του γενετικού υλικού. Ή επειδή έχει μικρότερα ποσοστά επιτυχίας, οπότε σου λέει "άστους, θα ξανάρθουν" Συγκεκριμένα έχω φιλικό ζευγάρι που το κέντρο που επισκέφτηκαν ΕΠΕΜΕΝΕ να μην κάνουν μικρογονιμοποίηση, για να δουν (λέει) αν τα σπερματοζωάρια μπορουν να γονιμοποιήσουν απο μόνα τους. Γιατί τα ωάρια ήταν καλά, με το σπέρμα ειχαν πρόβλημα. Λες κι αν γονιμοποιούσαν από μονα τους, θα πήγαινα σ αυτούς! Επίσης υπάρχουν ζευγάρια που θεωρούν τη μικρογονιμοποιηση πολύ επεμβατική και την αποφεύγουν.
 8. Το διάβασα το πρώτο ποστ, ήμουν η πρώτη που σου απάντησε. Τα κάγκελα των παιδικών κρεβατιών δεν έχουν σχεδιαστεί τυχαία. Έχουν τέτοιο ύψος ώστε να προστατεύουν το παιδί από πτώση όσο είναι ακόμα στη φάση που δεν μπορεί να σκαρφαλώσει. Αν σκαρφαλώνει, σημαίνει ότι δείχνει διάθεση ή ότι είναι έτοιμο να βγει και να εξερευνήσει. Οπότε είναι μονόδρομος. Όσο κρατάς το κάγκελο ως έχει, αυξάνονται οι πιθανότητες να πέσει και να χτυπήσει.
 9. Τότε γιατί ανησυχείς ότι μπορεί να πέσει;
 10. Τι μου θύμισες τώρα.... εγώ είχα μπει μετά την αποβολή κι έγραφα, έγραφα, έγραφα και διάβαζα όσα είχαν γράψει άλλες γυναικες που είχαν χάσει μωρά κι έκλαιγα, έκλαιγα, έκλαιγα... αυτό με λύτρωσε αρχικά, αλλιώς παίζει και να είχα σαλτάρει. Πήγα και σε ψυχοθεραπευτή, είχα ανάγκη να μου πουν πως όλα όσα βίωνα ήταν φυσιολογικά, εννοώ ότι έπρεπε να το ακούσω και από κάποιον ειδικό κι όχι μόνο από τους γύρω μου. Τελικά ναι, όλον αυτόν τον πόνο τον παίρνει πίσω μια νέα εγκυμοσύνη. Όταν είχα πάει για την απόξεση, η γυναικολόγος μου μου είπε "το επόμενο ραντεβού μας εδώ θα είναι για τοκετό, αυτό να το θυμάσαι" Εγώ βέβαια το ξέχασα και μου το θύμισε πάλι τη μέρα που πήγα να γεννήσω. Κι εκεί έκλαψα ξανά, αλλά ήταν από χαρά. Καλή μου, ο καθένας βρίσκει το δικό του τρόπο να το ξεπεράσει, πάντως βοηθάει το να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη. ΥΓ Να θυμηθείς να μου στείλεις ένα ΠΜ όταν κρατήσεις αγκαλιά το μωρό σου.
 11. Εμείς στη φάση που το μικρό ήταν όπως περιγράφεις, βγάλαμε τελείως τα κάγκελα και χαμηλώσαμε το κρεβάτι όσο έπαιρνε. Πήραμε το ειδικό προστατευτικό καγκελάκι (είναι χαμηλό, αλλά δεν κινδυνεύει το μωρό να κατρακυλήσει και να βρεθεί στο πάτωμα). Ακριβώς δίπλα βάλαμε ένα ακόμα στρωματάκι καλού κακού, το οποίο σύντομα σηκώσαμε γιατί είδαμε ότι το μωρό δεν έπεφτε. Βέβαια ο δικός μου ήταν 18 μηνών και περπατούσε ήδη, αλλά αυτό που σου είπα μας διευκόλυνε πολύ γιατί όποτε ήθελε να βγει από το κρεβάτι του, έβγαινε χωρίς να φωνάζει να πάμε να τον βγάλουμε. Μια άλλη λύση είναι να καταργήσεις τελείως το κρεβάτι για ένα διάστημα και να τον κοιμίζεις σε στρώμα στο πάτωμα. Ψάξε αν θες στο νετ για δωμάτια Montessori.
 12. Έχω ακούσει (αλλά δεν το έχω δοκιμάσει) ότι πλένονται στο πλυντήριο αλλά για να μείνουν αφράτα πρέπει να βάλεις μαζί μέσα στον κάδο 2-3 μπαλάκια απ΄αυτά που παίζουμε ρακέτες. Το ίδιο ισχύει και για πουπουλένια μπουφάν.
 13. Δηλαδή δεν την πας βόλτα; Όλη μέρα είναι στην πυλωτή και τα κάνει εκεί; Η μόνη λύση είναι να αφαιρέσεις όλη την άμμο. Έχει πλέον συνηθίσει να πηγαίνει εκεί κι ό,τι κι αν κάνεις, εκεί θα ξαναπηγαίνει.