Καθημερινή συντήρηση & οργάνωση, καθαριότητα, απολύμανση
Τι κάνουμε για τα μυρμήγκια; Πώς οργανώνετε το τα σημαντικά σας χαρτιά; Ξεβούλωμα νιπτήρα; Το μάρμαρο/παρκέ τι καθαριστικό θέλει;
76 topics in this forum
-
Έχω ενα πρόβλημα. Η μικρούλα μου έχει κάνει χάλια τα ρούχα της απο τα φρούτα και τις κρέμες. Ειδικά τα φρούτα βάφουνε και δεν βγαίνουν. Τα πλένω σε 40 βαθμούς σε μαλακό πρόγραμμα. Εσείς πως βγάζετε τους λεκέδες,μήπως να βάλω Evrika ή τίποτα άλλο ??Κάνει όμως να το χρησιμοποιήσω?? Ευχαριστώ πολύ Φιλιά Χαρούλα και Έλενα (7 μηνών)
Last reply by Έσπερος, -
Διαφημίσεις
-
Καλημέρα σε όλους!! Από την Κυριακή και μετά είναι πλέον επίσημο: γυρνάμε μέσα στο σπίτι (σκουπίζοντας τα πλακάκια), σηκωνόμαστε όρθιες όπου δοθεί η ευκαιρία και δεν καθόμαστε στο πάρκο ούτε 5 λεπτά. Η αλήθεια είναι πως χαίρομαι που τη βλέπω να χαίρεται για τους ορίζοντες που ξαφνικά ανοίχτηκαν μπροστά της αλλά ταυτόχρονα ανησυχώ για την υγιεινή της και μου φαίνεται πως θα είμαι με μία σκούπα και μία σφουγγαρίστρα όλη την ώρα!Η ερώτηση μου είναι η εξής....με τί σφουγγαρίζατε το πάτωμα? εννοώ με τί απορρυπαντικό?πλέον να υποθέσω ότι το Cif είναι άκυρο?
Last reply by ΑΡΓΚ, -
- 32 replies
- 74k views
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΕΛΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ?ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/b][/i]
Last reply by jtmignone, -
- 2 replies
- 664 views
Γεια σας! θέλω να ακούσω τις προτάσεις σας. Είμαι φανατική καταναλώτρια Ελληνικών προϊόντων, γιατί σε αντίθεση με πολύ κόσμο (που ξεκάθαρα το έχει ξεχάσει!!!!) ακόμα πιστεύω ότι πρέπει να αγοράζουμε όσο το δυνατόν τα πάντα Ελληνικής παραγωγής. Εννοώ Ελληνικό Εργοστάσιο, Ελληνική Παραγωγή, αν γίνεται, ή Ελληνική Εταιρεία και ας είναι φασόν το προϊόν, όμως δεν εννοώ, τις ξένες διεθνείς εταιρείες που απλά έχουν εδώ κάποια γραφεία για να έχουν Ελληνικό Αφμ, κ αυτό ήταν. Πχ , ένα brand είναι το εύρηκα, που είχε πολύ περισσότερα προιόντα. Ήταν το μόνο που είχες σε αρκετές κατηγορίες ένα προϊόν. Δηλαδή, για μάλλινα, για WC , για. …
Last reply by vtgian, -
- 2 followers
- 99 replies
- 31.7k views
Καλημέρα, έχω μια ερώτηση. Αποφάσισα να προβλάβω μια κυρία να με βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού κάθε 15 μέρες και συγκεκριμένα να μου καθαρίζει σαλόνι, κουζίνα και τα δύο μπάνια του σπιτιού (τους υπόλοιπους χώρους θα τους κάνουμε εμείς). Δεν έχω εμπειρία τι θεωρείται καθάρισμα, γιατί εγώ στο μυαλό μου έχω ας πούμε να μου "γλύψει τους χώρους αυτούς", να κάνει δηλαδή πέρα από σκούπισμα - ξεσκόνιμα και ντουλάπια απ' εξώ, παράθυρα - παντζούρια, τείχους, πλακάκια και τα ντουλάπια της κουζίνας εσωτερικά (αυτό όχι βέβαια σε μια επίσκεψη, αλλά προοδευτικά, δηλαδή τη μία φορά 2 ντουλάπια, την άλλη άλλα δύο, κοκ). Σας ρωτάω γιατί δε θέλω αφενός να είμαι και σούπερ απαιτητική…
Last reply by Super.mum, -
- 1 follower
- 25 replies
- 21.1k views
Καλησπέρα. Εδώ που μένουμε έχουμε πάαααααρα πολύ υγρασία, με αποτέλεσμα, να έχουμε περιστατικά μούχλας στα ρούχα στις ντουλάπες. Τώρα που θα σηκώσουμε τα χειμωνιάτικα, είναι προτιμότερο να τα βάλω σε σακούλες και μετά στην ντουλάπα? ΄Ή μήπως θα είναι χειρότερα έτσι? Μήπως να τα άφηνα χωρίς σακούλες, όπως έκανα μέχρι τώρα για παίρνουν αέρα?
Last reply by Theodoros.N, -
- 0 replies
- 441 views
Γεια σας! Ψάχνω για καθαρίστρια εμπιστοσύνης στο χαλανδρι. Μήπως μπορείτε νε βοηθήσετε; Ευχαριστώ πολύ
Last reply by moloulini, -
- 3 replies
- 2.6k views
Καλησπέρα Μπαμπάδες και Μαμάδες! Πριν 8 μήνες φέραμε στο κόσμο με την γυναίκα μου μια πανέμορφη κούκλα και όπως καταλαβαίνετε στο σπίτι γίνεται ο χαμούλης!! Καθαρίζουμε και οι δύο, όσο μπορώ και εγώ με την δουλειά την βοηθάω σε όλα. Έχουμε όμως ένα θέμα. Στο πατρικό μου που ζούμε πλέον και έχουμε ξεκινήσει να το φτιάχνουμε, έχουμε πρόβλημα με την μυρωδιά και την μούχλα. Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα έχουμε καταφέρει να την ελαττώσουμε αισθητά αλλά ακόμα έχουμε θέμα. Τι μπορώ να κάνω για να φύγει η μούχλα και η οσμή. Κυρίως στο μπάνιο έχουμε θέμα. Μια φίλη της γυναίκας μου μας είπε να δοκιμάσουμε να καθαρίσουμε με γεννήτρια όζοντος. Δεν το έχουμε ακούσει πάλι. Έχει χρησιμοπ…
Last reply by danel, -
- 0 replies
- 2.4k views
Καλημερα σε όλους...! Θα ήθελα την βοήθεια σας με ένα θέμα που με απασχολεί... Κάθε χρόνο τέτοια εποχή την άνοιξη βρίσκω στο σπίτι κάτι μικροσκοπικά ζουζούνια μαύρου χρώματος 1-2 χιλιοστών.... Τα βλέπω να περπατάνε στους τοίχους... Ψεκάζω προφανώς, ηρεμώ για μερικές μέρες και μετά πάλι ξανά βρίσκω.... Έχω κάποιες φωλιές από σπουργίτια και φοβάμαι μήπως είναι κάποιου είδους ψείρα αλλά δεν έχω ιδέα πως ακριβώς είναι οι ψείρες των πτηνών.... θα ήθελα λοιπόν την βοήθεια σας αν μπορείτε να αναγνωρίσετε αυτά τα μικροσκοπικά έντομα διότι στο Google όσο και να έψαξα δεν κατάφερα να βρω κάτι.... Ευχαριστώ εκ των προτέρων..! (Θέλω να ανεβάσω και μια εικόνα να το δείτε για να καταλά…
Last reply by Νίκος 022, -
- 5 replies
- 1.3k views
Τι σαμπουάν βάζετε εσείς στα παιδιά? Εγώ δεν ειμαι καθόλου ευχαριστημενη με αυτά που έχω δοκιμάσει γιατί δε μυρίζουν καθόλου! Κάθε φορά παίρνω κι άλλο και κάθε φορά η ίδια απογοητευση.Θέλω κάποιο να μυρίζει ωραία να κρατάει η μυρωδιά του ! Έχετε να προτεινετε κάποιο? Επίσης μέχρι ποια ηλικία βάζουμε παιδικα?
Last reply by diane2020, -
- 4 replies
- 2.6k views
Καλησπέρς σας.θα ηθελα την γνωμη σας στο παρακατω ζητημα.Νοικιαζω ενα σπιτι και στο μπανιο υπαρχει μπανιερα η οποια δεν ειναι χτισμενη με πλακακια και απο οτι καταλαβα δεν εχει γινει σωστη τοποθετηση.ανοιγοντας σημερα την μπροστινη μερια ειδα μουχλα στην κατω πλευρα της μπανιερας.εχει κανεις αναλογη εμπειρια πως μπορω να την καθαρισω???ευχαριστω πολυ.(μπορω να βαλω καποιες φωτογραφιες για να σας δειξω ακριβως το προβλημα???)
Last reply by Adios amigos, -
- 3 followers
- 52 replies
- 6k views
Αγορομάνες, τί κάνετε με την καθαριότητα της τουαλέτας όταν τα βλαστάρια σας αρχίζουν να τη χρησιμοποιούν; Είστε με την σφουγγαρίστρα και τα βετεξ αγγαλιά; Έχετε βρει κάποιο κόλπο;
Last reply by samsympan, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.7k views
Συνεργάζομαι με Αλφα κυρίως και δευτερευόντως με Πειραιώς. Στην Πειραιώς έχω τα yellows αλλά επειδή δεν είναι η κυρίως τράπεζά μου δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα. Τώρα τελευταία μου λένε και από την Αλφα για ένα αντίστοιχο πρόγραμμα πόντων επιβράβευσης. Επειδή γενικά δεν είναι πολύ του στυλ μου αυτά, αναρωτιέμαι: Αξίζει τον κόπο; Κερδίζεις όντως με όλους αυτούς τους πόντους και τα σχετικά; Ή πολύς λόγος για το τίποτα;
Last reply by Belmar, -
- 20 replies
- 58.6k views
Κορίτσια ξερει καμμια απο σας τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε την μαυρίλα ατο ταβάνι απο το καντηλάκι; Θελω και το ανάβω αλλα δεν μπορω συνέχεια να βάφω ταβάνια!!
Last reply by Κώστας Δημητριάδης, -
Τα βλασταράκια μου κάνουνε ψίχουλα στο σαλόνι με αποτέλεσμα να μαζεύονται μυρμήγκια. Έχουμε και πολλές γλάστρες στο μπαλκόνι και κήπο. Μήπως ξέρετε κάτι να βάλω για να φύγουνε εκτός φυσικά από σπρέι που πουλάνε στα σουπερ μαρκετ;
Last reply by diane2020, -
- 0 replies
- 2k views
Γεια σας, είμαι στο σπίτι μου εδώ και δύο μήνες περίπου και έβαλα γυαλιστερό πάτωμα γκρι με νερά. Είμαι πολύ ευχαριστημένη αλλά ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει πώς να διατηρείται γυαλιστερό. Δηλαδή όταν χτυπήσει φως επάνω φαίνονται οι πατημασιές. Υπάρχει λύση σε αυτό ή θα σφουγγαρίζω συνεχώς;
Last reply by Pania, -
- 4 followers
- 73 replies
- 7.9k views
Όπως συζητούσαμε σε άλλο θέμα, έχω μεγάλο πρόβλημα με την καθαριότητα του σπιτιού. Δεν μου λείπει χρόνος. Κάθε μέρα στις 2 είμαστε πίσω και οι δυο μας. Απλώς το σπίτι, ιδίως η κουζίνα, βρωμίζει συνέχεια. Εϊμαστε ισόγειο με κήπο και βεράντα, πάνω στη θάλασσα, με χωματόδρομο έξω από το σπίτι. Αυτό εκ των πραγμάτων σημαίνει ότι όταν φυσάει (πολύ συχνά), θα έρχεται χώμα ή άμμος στη βεράντα, στο κατώφλι και στις μπαλκονόπορτες. Επίσης εκ των πραγμάτων υπάρχει πολύ μέσα-έξω από κήπο και βεράντα. Αυτό το καταλαβαίνω και δεν είναι μεγάλο θέμα, στα δωμάτια ειδικά δεν πηγαίνουμε ποτέ με παπούτσια, στο καθιστικό αν περάσουμε για λίγο δεν έγινε και τίποτα, με ένα απλό σκούπισμα…
Last reply by tzenaki1982, -
- 29 replies
- 86.4k views
Καλησπέρα σε όλους..πάω να τρελαθώ..έχω ψάξει σε όλο το google και δεν έχω βρει κάτι παρόμοιο..με αυτό που θα σας περιγράψω παρακάτω..έχει μία βδομάδα τώρα που εντόπισα αρχικά στο γυάλινο τραπεζάκι του σαλονιού κάτι μικροσκοπικά ζουζούνια (σε μέγεθος σκόνης που περπατάνε και για να τα δεις πρέπει να κάνεις focus στην περιοχή), αλλιώς δεν τα αντιλαμβάνεσαι..ήταν μαζεμένα κάτω απ τα σουπλά, τα οποία φυσικά και πέταξα..καθάρισα εξονυχιστικά το τραπέζι, το έβγαλα έξω, το ψέκασα με τέζα και είπα οκ..αλλά ξαναείδα τέτοια, ΄να περπατάνε έξω απ το ψυγείο, στο προσκέφαλο του κρεβατιού, απ την μέσα πλευρά κάποιων ντουλαπιών της κουζίνας, πάνω και μέσα σε κατσαρολικά..για να σας πρ…
Last reply by Maria Nikolaou, -
- 1 follower
- 0 replies
- 833 views
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά σε όλες! Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος να προτείνει κάποια κυρία που να έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν για την καθαριότητα του σπιτιού και να είναι ευχαριστημένος. Αφορά σε σπίτι στο Χαλάνδρι. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τέτοια υπηρεσία και με αγχώνει πραγματικά το γεγονός να εμπιστευτώ κάποιον "ξένο" στο σπίτι μου. Επίσης, είμαι και ελαφρώς υποχόνδρια, οπότε δεν ξέρω αν θα αποτελέσει λύση τελικά.
Last reply by ChristinaESL, -
- 3 followers
- 68 replies
- 22.7k views
Έχω την εξής απορία:δεν εργάζομαι και στο σπίτι φοράω φόρμες η κολάν. Όταν όμως πηγαίνω να πάρω τα παιδιά από το σχολείο η να ψωνίσω η σε θα πάω σε μια φίλη φοράω κάτι καλύτερο. Διερωτομαι λοιπόν, ρούχα που φοράτε για μια ώρα και κάθε μέρα μπορεί να είναι και διαφορετικά πχ 4μπλουζες την εβδομάδα, 2παντελονια,2πανωφορια,χωρια τις φόρμες και τα κολάν που τα κρατάτε; Τα κρέμα το όλα πίσω από την πόρτα της κρεβατοκαμαρας η τα πλύνετε παρόλο που είναι καθαρά;
Last reply by love kids, -
- 1 follower
- 9 replies
- 1.5k views
Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές διευκολύνουν τη ζωή μας σε πολλά, αλλά μας έχουν επιβαρύνει τη μνήμη με πολλά username, pin, κωδικούς, που πρέπει να είναι διαφορετικά μεταξύ τους, πολλά από αυτά δεν τα ορίζουμε εμείς και πρέπει να αλλάζουμε τακτικά, και μάλιστα η κάθε πλατφόρμα έχει διαφορετικές προδιαγραφές στα απαιτούμενα και επιτρεπόμενα σύμβολα, οπότε όλο αυτό γίνεται περίπλοκο. Εσείς πώς θυμάστε όλα αυτά τα ονόματα και τα νούμερα; Τα σημειώνετε κάπου; Εγώ τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να μπερδεύω και να ξεχνάω και αναρωτιέμαι αν είναι ασφαλές να τα έχω όλα σε ένα σημειωματάριο σε ένα κρυφό σημείο του σπιτιού. Μέχρι τώρα, έχω σε ένα μέιλ τα στοι…
Last reply by Έσπερος, -
- 40 replies
- 25.1k views
Καλημέρα σας, θα ήθελα τη γνώμη σας σαν νέα μελλοντική μαμά να μου πείτε.. σε ενα μήνα περίπου γενναω κ έχω αρχίσει να πλένω τα ρούχα κ γενικά όλα των μωρών. Δεν χρησιμοποιώ μαλακτικό μόνο απορρυπαντικό βρεφικο Γιατί φοβάμαι τα πολλά απορρυπαντικά για τόσο μικρά μωρά. Εσείς τι κάνετε χρησιμοποιείτε κανονικά κ τα δυο; Μήπως είμαι υπερβολική;
Last reply by ninika84, -
- 12 replies
- 3k views
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τη συμβουλή σας για κάποιο θέμα που με έχει συγχύσει. Σε λίγο καιρό θα έρθει στον κόσμο το πρώτο μου παιδάκι. Εδώ και αρκετό καιρό (από πριν μείνω έγκυος) έχω προσλάβει μία κυρία για τις δουλειές του σπιτιού μία φορά την εβδομάδα. Τώρα που είμαι έγκυος έχω σταματήσει τη δουλειά και άρχισαν τα προβλήματα. Η κυρία που με βοηθάει στο σπίτι μπορεί να είναι πολύ καλή στη δουλειά της και εμπιστοσύνης, όμως έχει το εξής μεγάλο ελάττωμα: είναι τρομερά αδιάκριτη. Κάνει ερωτήσεις (έχω καταντήσει να ψωνίζω ρούχα και να τα κρύβω για να μην τα δει και ρωτήσει και τσακωθούμε),δεν έχει τρόπους και σχολιάζει τα πάντα, ακόμη και όταν μιλάω εγώ με κάποιον στο σπίτι…
Last reply by budhahlee, -
- 3 replies
- 2.6k views
Καλησπέρα κορίτσια!!! Ψαχνω εδω και αρκετο καιρό πως μπορώ να βγαλω τις τριχες από το σιφόνι της μπανιερας. εχω μακρια μαλλια και αν και καθαρίζω το σιφονι καποιες ειναι αδυνατον να βγουν! εχω βαλει και τουμποφλο αλλα φυσικα δεν τις διαλυει! αν ξερετε κανένα κολπάκι ευπροσδεκτο!
Last reply by MairyLou123, -
- 7 replies
- 3.3k views
Κορίτσια, έχω τον κλασικό πλαστικό τάπητα που είναι σαν παζλ. Ανάθεμα την ώρα και τη στιγμη που τον πήρα δηλαδή... Εσείς πώς τον καθαρίζετε;;;
Last reply by ΧρύσαΜ,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 replies
- 19,906 views
-
- 2 replies
- 9,329 views
-
- 0 replies
- 7,675 views