belleblue

Registered Users
  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

   724
  • Μελος απο

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

   9

  belleblue last won the day on Ιούνιος 24 2019

  belleblue had the most liked content!

  Συνεισφορα στο φορουμ

  343 Good

  Περισσότερα για την/τον belleblue

  • Rank
   Νέος Χρήστης

  Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

  Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

  1. Ξέρεις γιατί δεν θα σου γράψουν πολλές χωρισμένες εδώ; εγώ είμαι μια χωρισμένη και εχω δεί σε φίλες που επισης 7-8 είναι χωρισμένες. Είναι έξω, και περνάνε καλά! και έχουν ζωή που δε γυρνάει γύρω από την παθολογία του πρώην τους! και εγώ είμαι μία από αυτές και δεν χάνω πια το χρόνο μου. για αυτό δεν θα τις βρείς εδώ. Όπως κάθε βουνό, θέλει δύναμη να το ανέβεις. Μετά όμως, έχεις την ζωή δική σου. σου συστήνω την dr Ramani δες κάποια βίντεο που λέγονται ruminating, euphoric recall, είναι οι έννοιες που σε εμποδίζουν από το να διεκδικήσεις στην ζωή αυτό που θέλεις και να φύγεις από μια σχεση που σου ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΣΟΥ ΖΩΗ! συστήνω να πας σε ψυχολόγο, να σε στηρίξει, (εγώ το έκανα) για να μπορεί και μετά να σου κάνει γνωμάτευση για το δικαστήριο. δεν το ήξερα, αλλά τελικά, αποδειχτηκε πολύ σημαντικό.
  2. Ξινόνερο φλωρίνης το λένε και μοιάζει με πχ σουρωτή ή περιέ πολυ ευχάριστο θα έλεγα στη γεύση ! Το έχει ο σκλαβε..της ! Πολυ ενδιαφέρον ότι το συστήνουν για αυτό το σκοπό !
  3. Μπορείς και να αγοράσεις από το εμπόριο έτοιμο υγρό σαπούνι από τέτοιο σαπούνι , στα αγγλικά λέγεται castile soap. Δεν περιέχει τα χημικά που έχουν τα άλλα υγρά σαπούνια, τα οποία αφαιρούν το φυσικό λίπος της επιδερμίδας και την ξηραίνουν. Για πολύ καιρό τα έπαιρνα για την κόρη μου από τότε που ήταν μωρό έκανε μόνο με αυτά μπάνιο, και εγώ. Κάποια στιγμή έφτιαξα μόνη μου, τώρα γύρισα πάλι στα κανονικά βέβαια γιατί στις μεγαλύτερες ηλικίες των παιδιών η βρωμιά που μαζεύεται σαν να θέλει κάτι πιο δυνατό, αλλά ίσως είναι και εντύπωσή μου. Εμείς δεν έχουμε δερματικά, αλλά απλώς ξηροδερμία. Το απλο παραδοσιακό σαπουνι, όχι απαραίτητα της γνωστης μαρκας αλλά και εντελώς απλό, τριμμένο στον τρίφτη ή στο μπλέντερ, γίνεται υγρό σαπούνι πανεύκολα, και το βάζεις σε ένα δοσομετρητή. Με λίγη εξάσκηση βρίσκεις κ την αναλογία που σου κάνει καλύτερα. Γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν με μόνο τέτοια σαπούνια... δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις. Στα ρούχα, εγώ στην θέση σου θα επέλεγα επιπλέον ξέβγαλμα σε κάθε πλύση, με τα απορρυπαντικα που ήδη εχεις. Για να φεύγουν τα χημικά Επίσης, δεν θα έβαζα στα ρούχα τις νιφάδες, γιατί γαριάζουν τραγικά και σκληραίνουν στο δέρμα, όπου θα έιναι ήδη ερεθισμένο πιθανώς. Προσωπικά το πράσινο/άσπρο σαπούνι εμένα μου χάλασε αρκετά ρούχα! Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να πλύνεις τα μωρουδίστικα με το υγρό το σαπούνι που είναι για τα μάλλινα ρούχα, που τα κάνει τα ρούχα πολύ πολύ πιο μαλακά.

  4. Διαφημίσεις


  5. Στο δικό μας σχολείο, κινητοποιήθηκαν γονείς ενάντια στο σύστημα του live streaming. Μειοψηφία βέβαια, αλλά απλώς το λέω Ο πιο βασικός στόχος όμως, δηλαδή η μετάδοση γνώσης, σε ίση ταχύτητα, με τρόπο που να καλύπτει και την προστασία δεδομένων αλλά και ποιότητα ήχου εικόνας θα καλυπτόταν. Απορώ πως από την κοινότητα των εκπαιδευτικών δεν ακούστηκε τέτοιο αίτημα. Η διαδραστικότητα ή η ψυχολογική επαφή, ή κ κάλυψη αναγκών προχωρημένων μαθητών, ας καλυφθούν με αμφίδρομες επικοινωνίες καθηγητών ένα προς ένα με τους μαθητές, ας καλύπτεται το ωράριο των εκπαιδευτικών με αυτό το τρόπο. ...
  6. ... εγω δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αποφασίστηκε ενιαία αναμετάδοση πανελλαδικά από ομάδα εκπαιδευτικών , δηλαδη να παράγεται καθημερινά μάθημα για όλη την Ελλάδα, ανά τάξη, από πχ ομάδα εκπαιδευτικών, α) πρώτης γυμνασιου β) Δευτέρας γυμνασιου και σε όλη την Ελλάδα να βλέπουν τα παιδιά που δεν είναι σχολειο, το ίδιο μάθημα! Όχι από κάθε τάξη , διαφορετικό. ειναι τόσο διαφορετική η ύλη κ ο ρυθμός που έχει παραδοθεί, που δε γίνεται; Ακόμα και εάν είναι τόσο διαφορετική η παράδοση ανα καθηγητή, τότε γιατί κάνουν τις ίδιες εξετάσεις τα παιδιά όλης της χώρας στο τέλος της χρονιάς;(όσα έχουν εξετάσεις αν έχουν). θέλω να πω τόσο απλό είναι, πολύ πιο απλό, το να αποφασιστεί τέτοιο πράγμα, παρά να καταφέρουν να κάνουν μάθημα με κάμερα όλοι. ...διάβασα μαρτυρία δασκάλων ή διευθυντών σε περιοχή της Αθήνας που δήλωσαν ότι δε θα κάνουν τηλεκπαίδευση σε όλο το σχολείο. Για μένα δεν νοείται να αποφασίζεται κάτι αλλά να μην εφαρμόζεται από όλους. αν είναι, ας μη γίνει από κανέναν για να υπάρξει αναθεώρηση της λύσης που προτάθηκε. Αφού τέλος πάντων ως λύση δε βολεύει όλους... απορώ τεχνολογικά εάν μπορεί καν να το σηκώσει το Ίντερνετ! παντως ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, είναι σίγουρο, κ χρειάζεται πολύ συζήτηση το θέμα από όλους τους υπεύθυνους.
  7. Από μανούλα που ζορίστηκε πολύ αλλά τα καταφερε με την βοήθεια 2 συμβούλων γαλουχίας παιδιάτρων, ! Μια φορά την εβδομάδα ! ίδια ώρα , γυμνό το μωρό, ζυγιση κατω από 110 γρ ανα εβδομάδα πρόσληψης βάρους συνιστούν ανάγκη χορήγησης συμπληρώματος από ΔΙΚΟ σου αντλημένο γάλα σε ώρες που το μωρό κοιμάται πχ στον μεσημεριανό του ύπνο ή στον βράδυνο του ύπνο, το οποίο δίνεις μετά το θηλασμο. Δεν θα πρεπε να σου προτείνουν τροφή όχι δικού σου αντλημένου γάλακτος, ..... οποίος το κάνει αυτό δεν ξέρει, δεν θέλει να σε βοηθήσει να εδραιώσει θηλασμο. Ο θηλασμός εδραιώνεται με αύξηση παραγωγής δηλ εκτός των συχνών αποτελεσματικών θηλασμων, με επιπλέον αντλήσεις. Αν δεν το κανείς αυτό στη περίπτωση πάντα που όντως το χρειάζεται το μωρό, απλά δεν θα πετύχεις εδραίωση. στην περίπτωση οου ένα μωρό όντως δεν παίρνει το ικανοποιητικό βάρος παρολες τις προσπάθειες πρέπει να γινεται έλεγχος γαστρεντερικού, με ανάλυση κοπρανων και υπέρηχο κοιλιάς. Εμεις τα κάναμε αυτά για να σιγουρευτεί ότι η χαμηλή μας πρόσληψη βάρους. (Καμπύλη ΠΟΥ στο κατώτερο άκρο!!!) δεν οφειλόταν σε άλλο παράγοντα. Αν δε ζυγίζεις μια φορά την εβδομάδα ίδια ώρα χωρίς πάνα το μωρό, δε μπορείς να έχεις σωστή εικόνα. Ο /η παιδιατρος που θα εξετάσει το μωρό σου, εάν είναι υποστηρικτικός προς τον θηλασμό θα στα πει αυτά.
  8. εγώ δεν είχα ναυτίες, είχα απλά για αρκετό διάστημα κατι σαν δυσπεψία ή καούρες που με εκαναν να μην εχω όρεξη έφευγε με λίγο τζίντζερ
  9. γειά σου επειδή προσφατα έψαχνα για σπρέι τετοιο για τζακι, είχα διαβάσει ότι κάνει για μέταλλο. και σίγουρα και για καλοριφέρ. πιστεύω δηλαδή ότι ναι, το γράφει και πάνω νομίζω στην συσκευασία. θα πάρεις πριν το σπρέι, ενα πολύ πολύ λεπτό γυαλόχαρτο, το πιο φίνο, και πέρασε το ένα "χάδι" ομοιόμορφα όμως. πριν το γυαλοχαρτο οπωσδήποτε χημικό καθαρισμό με ειδικό σπρέι φουρνου για να φυγουν λίπη, αλλά και πλύσιμο της επιφανειας μετά πολύ καλό με δυο τρία βετέξ για να μην μείνουν στην επιφάνεια ουσίες που αφηνουν καποιες φορές αυτά τα σπρέι καθαρισμού. επισης να κάνεις το σπρέι σε 3 στρώσεις μια ίσα ίσα, που να μην ειναι καλυπτική, αφησε να στεγνώσει, μια δευτερη πιο λεπτή πάλι, πέρασε μια με το φίνο γυαλόχαρτο ώρες αργότερα, και στην τρίτη στρώσει θα πετύχει το τελειο χρώμα. θυμησου χαρτοταινίες και στο πάτωμα εφημερίδες γιατι το σπρέι ξεγελάει και αυτό δε θα φευγει με τίποτα!
  10. εγω είχα τρομερή τριχόπτωση πέρισυ. πήρα βιταμινες απο φαρμακείο τις furterer hereditaire έκαναν διαφορα μεγάλη ,που όμως έφυγε πάλι μετά όταν τις σταμάτησα, δηλαδή βγήκαν παντού φύτρες αλλά όταν μετά από δυο τρίμνηα σταματησα, αρχισε παλι η τριχόπτωση. ξανά πάλι τις ξανάρχισα, πάλι βγήκαν πολλές φύτρες, κράτησαν , αλλά τελικά αυτό που βοήθησε νομίζω ήταν ίσως και μια μείωση του στρές αλλά και -σίδηρος σε συστηματική βάση, πχ 2χ την εβδομάδα ένα χαπάκι tardyferon. που πριν δεν επαιρνα τοσο συστηματικά. προσπάθησε λοιπόν να τη στηρίξεις και συναισθηματικά κλπ αλλά και να παιρνει σιδηρο ,,, να πω ότι οι ορμονικές μου εξετάσεις και θυρεοειδης ηταν οκ και ο αιματοκριτης οχι στο χαμηλότερο όριο. όμως, έχω και παλιότερα παρατηρήσει ότι αισθάνομαι πάντα καλύτερα όταν μια φορά την εβδομάδα παιρνω ενα τετοιο χαπάκι σιδήρου και σε αιματολογικές πχ έχω δεί ότι αιματοκρίτης 38 από αιματοκρίτης 40 έχουν διαφορά στην ευεξία κ δυναμικότητα που μου βγαίνουν στην καθημερινότητα. νομίζω ότι είναι καλό να υπάρχει ένα τσεκ απ αιματολογικό, σαφέστατα.
  11. γειά σε όλες. δυσκολες στιγμές, τρομερά. ας ευχηθούμε η κάθε μια στην άλλη καλή δύναμη...! τα παιδιά μας μας χρειάζονται αισιοδοξες και λογικές, αυτό θα θυμούνται μετά από χρόνια. ...μεγάλο μάθημα ζωής για όλους μας και τα παιδιά μας. θα ήθελα ... να συγχαρώ όσους ακόμα εργάζονται σε τέτοιες συνθήκες και να τους ευχηθώ κουράγιο ....!!! και να ρωτήσω εάν έχει αλλάξει κάτι με τα τεστ. έχετε ακούσει τίποτα για το πότε θα τεστάρουν πάλι τον κόσμο ?
  12. εύχομαι να πάνε όλα καλά, και κουράγιο στην αδερφή σου. θα χρειαστεί την αγάπη σας ότι και εάν γίνει γιατί θα είναι μια δύσκολη μάχη.
  13. Γειά σου διάβασε εδώ https://www.stlouischildrens.org/health-resources/pulse/fainting-serious εχει μια καλή συνοψη για το τι κάνουν στο εξωτερικό. έχω ξαναακούσει ο φόβος να μπορεί να προκαλέσει τέτοια κρίση, ειδικά σε αυτή την ηλικία που το σύστημα είναι ακόμα πολύ πρωτόγονο για να διαχειριστεί τόσο απότομο φόβο - εγώ δεν θα αγχωνόμουν στην θέση σου, εφόσον δεν έχει ξανασυμβεί, αλλά και εφόσον υπήρξε συμβάν το οποίο να αιτιολογεί αυτό το έντονο συναίσθημα. Φρόντισε να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό για να μπορέσεις να κρατήσεις στο σπίτι τους τόνους σε χαμηλό επίπεδο ειδικά σε αυτή τη δύσκολη φάση που είσαι με το δεύτερο παιδί σου αν είδα καλά είσαι επιβεβαρυμένη...!!! ,,,, καλό κουράγιο κ δύναμη.
  14. βοηθάνε επίσης, οι πίνακες/χαρτιά, με το πλάνο ημέρας, και εβδομάδας με ζωγραφιές (πολύ απλά με μαρκαδορους και το κολλας σε μια πόρτα με σελοτειπ) θα της δώσει σταθερότητα, ασφάλεια , και θα την βοηθήσει να δεί ότι νοιάζεσαι για να κάνεις αυτή τη συμβίωση πιο καλή! επίσης ένα χαρτί που να έχει το πόσες μέρες μείνανε μεχρι να γυρισει μαμα μπαμπας, και καθε μερα να κανετε ενα κοκκινο χ στην ημέρα !!! τα οπτικά βοηθήματα όπως αυτά που περιγράφω βοηθάνε να μπορέσει ένα παιδί αυτής και καθε σχολικής ηλικίας και ενήλικες χεχε, να μπορεσουμε να κανουμε πιο χειροπιαστό ένα δύσκολο διάστημα!!
  15. Δεν θα είναι εύκολη αυτή η συμβίωση, αλλά, Προτείνω από την πρώτη μέρα να θέσεις τους κανόνες πολύ ευγενικά με θετική επιβράβευση,πχ είμαι τόσο χαρούμενη που είσαι εδώ μαζί μου και θα κάνω τα πάντα για να περάσεις καλά, αλλά θελω να σου πω ότι όπως σε κάθε σπίτι ο καθένας του αρέσει να κάνει τα πράγματα λίγο διαφορετικά, σε αυτό το σπίτι κάνω και εγώ κάποια πράγματα αλλιώς...πχ σκέψου εδώ 3χ πράγματα που για σένα είναι τα πιο σημαντικά και απαράβατα τα οποία θα πρέπει να συνηθίσει. Τα πιο σημαντικά για σένα που θα βοηθήσουν να είσαι ήρεμη μαζί της. ζύγισέ τα καλά, και δείξε της ξεκάθαρα ποιά. Όταν θες να την οριοθετήσεις να θυμηθεί να τα τηρεί, θα της το λες θετικά. Θέλεις να πάμε μετά μαζί παιδική χαρά, και να σε κάνω κούνια και μετά να πάμε στη φίλη σου? (πρέπει να είναι της ΙΔΙΑΣ ημέρας η επιβράβευση, σε αυτές τις ηλικίες, όχι πιο μακρόχρονη) αν θέλεις να πάμε παιδική χαρά, θα πρέπει να μαζέψουμε το δωμάτιο. / θα πρέπει τα ρούχα σου/ διαλέξεις ... Πρόσεξε πολύ στο θέμα του φαγητού γιατί αυτό είναι το πρώτο που ελέγχουν τα παιδιά όταν θέλουν να αισθανθούν ασφάλεια. Θα της φτιάξεις2- 3 πράγματα και θα της πεις ποιό θέλει από τα τρία όπου οπωσδήποτε θα πρέπει να είναι πράγματα που ξέρει , και θα ρωτήσεις και τη μαμά πως τα θέλει συνήθως. εσύ μπορείς να τα φτιάξεις λίγο διαφορετικά, αλλά όχι να πιέσεις να τα φαει κάποιο όμως από τα τρία θα πρέπει να διαλέξει κάπως. Εάν στο θέμα του φαγητου δεν τα πάτε καλά, θα χάσεις τη μπάλα, και να ξέρεις ότι εκεί είναι που τα παιδιά αμέσως λύνονται και αισθάνονται ότι τα φροντίζεις και τα αγαπάς, όταν γεμίσει το στομαχάκι τους με κάτι που τους έχεις φτιάξει .Θα δείς ένα άλλο παιδί. Φρόντισε λοιπόν να μάθεις ποιά είναι τα αγαπημένα της φαγητά ή αγαπημένα γιαούρτια, ή μπισκότα και φρόντισε να τα έχεις για να ξέρει ότι και εσύ θέλεις μεν τους κανόνες του σπιτιού σου να τηρούνται αλλά είσαι σύμμαχος και της προσφέρεις αυτά που την κάνουν χαρούμενη. Στο πως, δηαλδή το αν ειναι ευγενική όταν τα ζητάει, αν μετά βοηθάει στο μάζεμα, ή σε κάτι άλλο, αυτά είναι οριοθέτηση που με θετικό τρόπο μπορείς κανονικά να απαιτήσεις/περιμένεις, απλά πάντα με ειλικρινή τρόπο. "εγώ σε αυτό το σπίτι δεν μπορώ να μην μου μιλάνε ωραία, παρακαλώ να μου μιλάς ωραία -" ΑΝ ΜΙΑ Φορά ενδώσεις στην μη οριοθέτηση, δεν θα σε σεβαστεί. Μόνο αν από την αρχή δείξεις ότι σε σένα, στο σπίτι σου δεν περνάει μια κακή συμπεριφορά, μόνο τότε θα το δεχτεί ως default. θα πεις από πριν πότε θα έχει επιπλέον εξτραδούρες, του στύλ παγωτό ή παιδότοπο ή τηλεόραση. αυτά είναι τα προνόμια που απολαμβάνουν τα παιδιά όταν έχουν ΄γινει όλες οι δουλειές , όχι πάντα, και ως κάτι ιδιαίτερο (εάν αυτή ειναι η φιλοσοφία σου). τα παιδιά έχουν μια χαρά την ικανότητα να προσαρμόζονται σε διαφορετικά σετ κανόνων, κακοποιητικό δεν είναι με την καμία αυτό που κάνεις, το σημαντικό είναι να οριοθετήσεις με θετικό τρόπο και αυτά που θα αφαιρείς να μην είναι οι βασικές της ανάγκες. ποτέ δεν οριοθετούμε λέγοντας, πχ, αν δεν κανεις αυτό δε θα χεις φαγητό, ή θα σου παρω το κουκλακι σου που αγαπας αμα δεμ ε ακούς. στα λέω αυτά επειδή όταν κάποιος δεν εχει παιδιά δεν ξεχωρίζει ίσως τις βασικές συναισθηματικές ανάγκες από τις επιπλέον πχ θέλω τώρα το 15ο κουκλάκι, τσαντάκι μπαλάκι απο το περίπερο... το ίδιο είναι και με την αγάπη κ τα φιλιά κ την εγγύτητα και για αυτό είναι κακό πράγμα οι φωνές γιατί αντί να εξηγούν στο παιδί τι θέλεις, διακόπτουν την ιερή σχέση μεταξύ εξαρτώμενου και φροντιστή, με αποτέλεσμα το παιδί να μπλοκάρει στεναχωριέται αντί να μαθαίνει από αυτή την συνύπαρξη.
  16. Γειά σου, είναι ΠΑΡΑ πολύ νωρίς για να υπάρχει πίεση στην ομιλία , για μένα, η παιδαγωγός δεν θα έπρεπε να ρωτάει 3 φορές , το ότι νευριάζει είναι χαρακτηριστικό για το ότι εκείνη κάνει κάτι λάθος!