belleblue

Registered Users
  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

   647
  • Μελος απο

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

   6

  belleblue last won the day on Μάρτιος 20

  belleblue had the most liked content!

  Συνεισφορα στο φορουμ

  261 Good

  Περισσότερα για την/τον belleblue

  • Rank
   Νέος Χρήστης

  Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

  Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

  1. πολύ ωραία τα λέτε όλες, το θέμα είναι εν τέλει ότι για τον καθένα είναι άλλο πράγμα η ισότητα, άρα στο αρχικό ερώτημα πως πραγματώνεται η ισότητα, η απάντηση είναι ότι σε κάθε σπίτι, υπάρχει μια πολύ διαφορετική άποψη για την ισότητα, οπότε, το ζητούμενο είναι να ταυτίζονται οι προσδοκίες του ζευγαριού του ενός συζύγου με της άλλης συζυγου - ! όχι να ταυτίζονται οι προσδοκίες του ενός με του άλλου νοικοκυριού! ε δηλαδή τι περιμένατε ότι θα ταυτιστείτε όλες για το τι σημαίνει ισότητα στο ζευγάρι/οικογένεια ; .... τι λέμε τώρα! για μένα ισότητα ειναι να είναι και οι δύο ευχαριστημένοι και όχι ο ένας παραπονεμένος/κρυφά παραπονεμένος για την όποια ανισότητα. άρα το πώς πραγματώνεται, είναι = με ειλικρίνια και θάρρος, διάθεση για συζήτηση και συμβιβασμό για να επιτευχθεί αυτή η ισότητα του εκάστοτε ζευγαριού.
  2. μη βασίζεσαι στο τι σου λέει κάποιος στο διαδίκτυο, εκτός και εαν χρησιμοποιήσεις αυτή τη πληροφορία στο ραντεβού σου, για να στην επιβεβαιώσει ο γιατρός σου. μόνο έτσι θα έχει βαρύτητα. Αλλιώς ξέχασέ το αυτό. Πρέπει την γνώση αυτή να την επιβεβαιώσεις, πάντα με ότιδήποτε διαβάζεις στο διαδίκτυο. Ή να πάς σε άλλο γιατρό εάν ο δικός σου δεν σου εξηγεί. Το αν είναι επίσης κάποιος καλός δεν έχει να κάνει με το εάν ειναι προτεινόμενος από 5000 άτομα, αλλά αν σου εξηγεί γιατί σου συστήνει αυτό που σου συστήνει. μην παραμείνεις σε ένα ναι ή ένα όχι. Μόνο τότε θα ξέρεις αν ειναι καποιος "καλός". Ο καλός, ξέρει να σου απαντήσει επακριβώς γιατί, και θα το κάνει, εάν πεις "θέλω να μου εξηγήσετε ποιά είναι τα υπερ, ποια τα κατά, και γιατί " . Ρώτα στο ραντεβού ή στο τηλέφωνο για το θέμα του αντίδοτου...... "When clinical circumstances (bleeding) require reversal of heparinization, protamine sulfate (1% solution) by slow infusion will neutralize heparin sodium. No more than 50 mg should be administered, very slowly in any 10 minute period. Each mg of protamine sulfate neutralizes approximately 100 USP heparin units." @Βασίλειος Χατζηαντωνίου ισχύει αυτό με το αντίδοτο; είναι κάτι με το οποίο δεν είναι εξοικειωμένοι οι αιματολόγοι;
  3. belleblue

   MATILDA THE MUSICAL

   εγώ δεν το είδα αλλά επίσης άκουσα φοβερά λόγια από κοπέλα που δούλευε σε παρόμοιο θίασο, ότι αξίζει κ ότι είναι υπερπαραγωγή.!

  4. Διαφημίσεις


  5. φοβάμαι ότι θα παραπληροφόρήσω αν γράψω κατι που δεν στέκει. αν θυμαμαι καλά, και χωρίς να είμαι ειδικός, υπαρχει μια ΑΛΛΗ μορφή αντιπηκτικού, που όταν θέλουν να έχουν σίγουρη την προφύλαξη για θρόμβωση, κοντά σε χειρουργεία / επεμβάσεις, συνταγογραφούν αυτή, επειδή έχει αντίδοτο. ΔΕΝ θυμαμαι όμως ποια, αλλά και είναι κάτι που θα στο πει αιματολογος. η απόφαση σχετίζεται με την αιτία για την οποία παίρνεις αντιπηκτική θεραπεία, και το πόσο αναγκαία είναι.
  6. να ρωτήσεις ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟ. ανάλογα με τον τύπο της ηπαρίνης /αντιπηκτικού, υπάρχει αντίδοτο. για αυτο το λογο αλλαζουν τον τυπο της ηπαρίνης νομίζω, όταν ξέρουν ότι θα έρθει τοκετός. ο μόνος σωστά ενημερωμένος και αρμόδιος για να σου πει τι να κανεις ειναι ο αιματολογος. Ο γυναικολογος μπορεί να σε πάει με διάφορες γνωσεις που μπορεί να έχει, .... επειδή το αντιμετώπισα το θέμα αλλα ημουν 38 εβδομάδα, και κατάλαβα ότι κάτι παιζει , απλως δεν είχα κανει την τελευταία ένεση. Δεν είναι οι γυναικολόγοι οι γνωστες του θεματος, απλως επιλέγουν έναν αιματολόγο και ακολουθούν τις οδηγίες του ανάλογα με τις πεποιθήσεις τους και το πόσο θέλουν να παίξουν εκ του ασφαλούς ή όχι, αλλά επειδή είχα τότε ρωτήσει 2 αιματολόγους, υπαρχει ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ημιμάθεια ακόμα και στους αιματολόγους με αποτέλεσμα οι οδηγίες που δινουν στους γυναικολόγους να είναι και αυτές όχι πλήρεις ή και λανθασμένες εντελώς. Συμβαίνουν διάφορα, μην επαναπαύεσαι σε ένα πράγμα, κάνε ένα δυο τηλέφωνα κανε και καποιο εκτακτο ραντεβού με αιματολόγο ΚΑΛΟ. Εγώ έτυχε να βρω μια πολύ καλή, όταν είχα ιδιωτική ασφάλεια, που εκ των υστέρων αποδειχτηκε να είναι σύμβουλος νοσοκομείων και έτσι επιβεβαίωσα ΕΚΕΙ τα διάφορα άλλα που μου είχαν πει. Μου τα εξήγησε με το νι και με το σίγμα, ενώ οι άλλοι απλώς έλεγαν 2 πράγματα ετοιματζίδικα. Λέγεται Ψιάχου, και ταξιδεύει συχνά οπότε μπορεί να μην τη βρείς εύκολα. αν δε βρείς αυτή βρες καποια άλλη κάποιο άλλο καλό, με εκπαίδευση εξωτερικό.
  7. Λοιπόν πηρα την δεύτερη κλήση και το σήκωσα σήμερα, είχαν ξαναπάρει τις προάλλες. από το τηλέφωνο +39 017233682 που το κινητό μου το βγάζει να είναι Savigliano Piedmont Italy, ενας κυριος με σπαστα Ελληνικά, Μάρτιν Μέγιερ ρώτησε αν είμαι η κα. Τάδε (ήξερε το επώνυμό μου) με ρώτησε εάν χρησιμοποιώ προιόντα καθαρισμού, είπε οτι καλεί από την εταιρεία Dermafutura από την Ελβετία, ρώτησε τι είδους δέρμα έχω (μικτό ευαισθητο κλπ) ότι ακούγομαι νέα και εάν θέλω να του πω την ηλικία μου όταν του είπα ότι δεν λέω τέτοια δεδομένα από το τηλέφωνο έκλεισε η γραμμή χωρίς να πω κάτι άλλο. κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυ ο dermafutura είδα ότι είναι μάλλον μια εταιρεία που σε πείθει να σου στείλουν κάποια προιόντα ομορφιάς κρέμες καλλυντικά κλπ, και σου λένε, εάν δεν τα θέλεις τελικά στείλε τα πίσω, αλλιώς το κόστος είναι 150 δολλάρια όπως γράφουν. Εγώ όπως γράφω και πιο πάνω, δεν είχα μεγαλύτερη συνομιλία , αλλά είπα να το γράψω εδώ για να μην παραμυθιαστεί καμιά άλλη με αυτο το scheme. ....https://800notes.com/Phone.aspx/1-068-899-9000 εδώ γράφουν τα ίδια! σε ενα αλλο λινκ ειδα και απο ελλαδα κειμενο! Louisa replies to Alex 30 Aug 2017 I got a call today in Greece too, from a woman speaking Greek called Martha! She said she was half Greek, half Swiss and was very convincing! I got cold feet when I checked the number when I saw it was from the UK and not Switzerland as she claimed, did some research and saw all these horror stories! Reply! 0 Theo 18 Oct 2017 Just got a call this evening in Greece from Martha who claimed to be a dermatologist who studied in Oxford and was now working in Switzerland. She claimed to be calling from the lab in Lugano but it was a UK number. The conversation started out as a very vague survey about sun block use and she was friendly and rather engaging so I spent some time chatting. She was pushing the Dermafutura men's skin care products and wanted 87 euros for the package. When I made it clear that I don't use such products because my face is just fine, she had to hang up because she was summoned to the production floor. Why would you buy anything from a late evening phone call or any phone call for that matter? Caller: Dermafutura Call type: Telemarketer ενημερώστε θείες και μαμάδες να προσέξουν στο τηλέφωνο!
  8. γειά σου, νομίζω ότι η φύση κάτι σου λέει να κάνεις , .... το ανθρώπινο είδος θα είχε εκλείψει εάν η φύση είχε τέτοιο λάθος! Αλλά καταλαβαίνω ότι είναι περίεργο, γιατί εγώ για κάποιο λόγο έχω τέτοιες καταστάσεις πριν το ξεκίνημα του κύκλου/περιόδου, και κατά τη διάρκεια, τώρα στα 44 εκτός εγκυμοσύνης, και επίσης στην εγκυμοσύνη υπήρχε εντελώς αυξημένη λίμπιντο, και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο που είναι πέραν από τον έλεγχό σου ειναι και λίγο περίεργο - όσο να είναι ως γυναίκες θέλουμε να΄εχουμε τον έλεγχο του τι μας συμβαίνει, και εκείνη τη στιγμή αυτό είναι κάτι που υπερβαίνει αυτή την σιγουριά που έχεις όταν ελέγχεις το σώμα σου... συζήτα το με το γιατρό σου δεν είναι ντροπή. Και τα αγόρια κ οι άντρες που το παθαίνουν αυτό, τι να κάνουν .... ξέρουν τι είναι αυτό. δεν είναι ντροπή.
  9. πάντα με συμφωνία ! όπως και με άλλα πραγματα παροχές του σπιτιού. ένα μπαλανσάρισμα του πάρε-δώσε, με σεβασμό, είναι οι κανόνες που ισχύουν σε όλη μας την ζωή σε όλα τα συστήματα. πάντως τα παιδιά 12-15 χρονων δεν ειναι ολα σιγουρο οτι ακομα ξερουν πως να σβηνουν καθε φορα το login ενός δεύτερου λογαριασμού,... (;;; ε;;;) νομίζω τεχνολογικά αυτό ίσως να γίνεται στα 16-18, όπου τότε φυσικα και θα πρεπει εκ των προτέρων να εχει δημιουργηθεί ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, έχει τελειώσει προ πολλού η περιοδος που εννοώ εγώ. αυτό με τους κρυφούς λογαριασμούς σε σπίτια άλλων, εκτός και εάν μένουν στα σπίτια άλλων καθημερινά, δεν μπορεί να διατηρηθεί πολύ ή συχνά. δεν ειναι και τραγικο να κανει ενα διπλο λογαριασμο να γραψει καποια βλακεια μια φορά ένα ΣΚ, για μένα το επικίνδυνο και το grooming ή οι συνήθειες για ανταλλαγές φωτό ή εκφράσεων και πραγμάτων που δεν έιναι καλά, επι καθημερινής βάσης είναι αυτό που θεωρώ ότι θα ήθελα να επιβλέπω. πιστευω ότι εάν γίνεται αυτό κάποιο διάστημα ειδικά στην αρχή, και πάρει το κολλάει, τότε μετά θα έχει μάθει κάποιους κανόνες, θα έχει γίνει κάποιου είδους μύηση, και μετά προφανώς από κάποιο 1-2 χρόνια αναγκαστικά το πουλάκι θα πετάξει, προφανώς...αλλά μαζί, δηλαδή με την υποστήριξη μου κ δυνατότητα "support". Το πλάνο για μένα θα πρέπει να προβλέπει την σταδιακή απαγκίστρωση, με βοήθεια. όχι δηλαδή ακραία πράγματα χωρίς μεταβάσεις, ή τα βλέπω όλα τώρα που είσαι 13, ή μετά κάντα όλα μόνη σου επειδή έγινες 16 και κανε ότι θές... πάν μέτρον άριστον. έχουν όλα να κάνουν με τις ηλικίες. δεν ειναι το ίδιο 12 με 15, και πάντα ανάλογα το παιδί... προυποθετεις ότι είναι καταπιεσμένο..... εγώ στη σημερινή κοινωνία πολύ δύσκολο να το φανταστώ όπως μεγαλώνουν τα παιδιά μας, να αισθανθούν έτσι! ίσως εμείς παλιότερα εάν μεγαλώσαμε με αυστηρούς γονείς , ναι και εγώ , προφανώς κατι τέτοιο θα έκανα. με τους γονείς μου όμως δεν υπήρξε κανενός είδους επαφής, ή επικοινωνίας, δε συγκρινεται με το είδος της επικοινωνίας που ελπίζω ότι θα έχω με την κόρη μου εγώ ΑΧΧΑΧΑ :-) ή που έχω ήδη τώρα τελος πάντων και θα κανω ότι μπορώ για να το διατηρήσω! και εγώ το τι ψέμα έχω πει δε λέγεται, το καταλαβαίνω αυτό που λες. επισης καταλαβα και που κινδύνεψα ακριβως για αυτο το λογο επειδη δεν υπηρχε επικοινωνία εξαιτίας των απαγορεύσεων ή της αυστηρότητας, οπότε, φυσικά και δεν θα παω προς αυτές τις κατευθύνσεις.
  10. belleblue

   ούρηση καθιστός?

   και μια φορά το μήνα να πηγαίνεις τουλάχιστον είναι μια άγκυρα που θα σε βοηθάει. θα κρατάς πχ όλο το μήνα σημειώσεις και θα τις έχεις εκείνη τη μέρα μαζί σου.... το να ανησυχείς πάλι το εάν έκανες ανεπανόρθωτη ζημιά, βλέπεις προφανώς πάλι ότι τροφοδοτείς ακριβώς αυτή τη συνεχόμενη ανησυχία που κάνει κακό στο παιδί σου γιατί σε απομακρύνει από αυτό; διαβασε ξανά τα πόστ σου, και κάνε την αυτοδιόρθωσή σου και έχε ως πήχυ το πόσο κοντά αισθάνεσαι στο παιδί σου. όχι το πόσο καλή σωστή ικανή μάνα είσαι. δεν το ενδιαφέρει το παιδί σου αυτό, τα παιδιά δεν έχουν μαμαδόμετρο! συναίσθημα έχουν. μάθε από αυτό, μάθε για σένα από αυτό, είναι κάτι που προφανώς το έχεις και εσύ η ίδια στερηθεί, είμαστε τυχερές που έχουμε τα παιδιά μας γιατί μας δείχνουν τον δρόμο και το τρόπο να αισθανθούμε, ειδικά εάν στην παιδική μας ηλικία το έχουμε στερηθεί εξαιτίας άλλων προβλημάτων. δες το ως ευκαιρία, ως διαδικασία μάθησης. αλλά, πρόλαβε το το παιδί σου λίγο σε αυτό, μην περιμένεις να σε ξεπεράσει.... εκεί ειναι που χρειαζόμαστε έναν δάσκαλο μερικές φορές ... και αυτό κάνει ο θεραπευτής/η θεραπευτρια. προφανώς και δεν θέλεις φάρμακα, αλλά κάνε κάτι άλλο αντί αυτών, όχι απολύτως τίποτα. μην προσπαθείς δηλαδή να αποδείξεις ποσο δυνατή είσαι, την στιγμή που οι σκέψεις σου σε καταρρακώνουν για τετοια μικροπράγματα. αποδέξου την αδυναμία σου, και αντιμετώπισέ την με ανθρώπους απέναντί σου ειλικρινά, χωρίς φόβο. be strong!!! your child deserves it!
  11. πέτυχα αυτό το θέμα και θεωρώ ότι τώρα μετά από 9 χρόνια, που τα παιδιά έχουν ολοένα και περισσότερα social media, θα γράψω το εξής που είχα ακούσει σε συνομιλία φίλης πριν απο καιρό, και το θυμήθηκα, και θα είναι κ η δική μου φιλοσοφία. Η προυπόθεση χρήσης σοσιαλ μηντια θα είναι να έχω πρόσβαση και να γνωρίζω τον κωδικό έτσι ώστε κάθε τόσο, στα πλαίσια της προστασίας του ανηλικου/από μένα που είμαι ενήλικας, όποτε εγώ το θεωρώ απαραίτητο, να μπορώ να ελέγξω το τι μηνύματα μεταφέρονται και τι θέματα συζητήσεων υπάρχουν, έχοντας ξεκαθαρίσει από πριν ότι δεν θα σχολιάσω ή θα ασχοληθώ με θέματα των συζητήσεων που δεν αφορούν κινδύνους που θα έχω από πριν κάπως ορίσει. Σε περίπτωση αλλαγής του κωδικού ή αλλαγής εμαιλ επιτηδες δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στην συσκευή.... σου δίνω κάτι (συσκευή, διαδίκτυο, χρόνο) μου δίνεις κάτι (έλεγχος , συμμετοχή στις συζητήσεις) και έτσι διασφαλίζεται επίσης η αίσθηση, ότι οι συνομιλίες αυτές όσο και αν το νομίζει κάποιος δεν είναι προσωπικές, γιατί πάντα μπορεί κάποιος χάκερ ή άλλος τρίτος να μπεί σε αυτές να τις υποκλέψει ή να τις διαβάζει. έτσι θα έχει και περισσότερη συνειδητότητα για αυτά τα πράγματα όπως και το τι γράφει και λέει. Η ντροπή είναι η υγιής βάση της αυτοοριοθέτησης για τους ανθρώπους, είχα κάποτε διαβάσει, Οι συνθήκες όπου δεν υπάρχει ένα υγιές επίπεδο ντροπής (πχ στο διαδικτυο και στις προσωπικές συνομιλίες δεν φοβάσαι δεν ντρέπεσαι και κανεις πραγματα που ποτε δεν θα εκανες face to face) είναι επικίνδυνες, για μένα, οπότε εάν βοηθάει και αυτό σε αυτή την οριοθέτηση, για να θυμάται ότι πρέπει και στο διαδικτυο να ντρεπόμαστε με υγιή τρόπο, τότε καλώς. Έτσι λέω/σχεδιάζω τουλάχιστον! ακόμα 6 είναι , αλλά από τώρα το μελετάω ...!
  12. belleblue

   ούρηση καθιστός?

   σαφέστατα είναι πολύ σοβαρά τα θέματα αυτά και οδηγούν στο να νιώθει το παιδί αμφισβήτηση στο είναι του, της ταυτότητάς του, της ύπαρξής του ακόμα και αν δεν ανήκει ΚΑΝ στις ομάδες ΛΟΑΤΚΙ. Δηλαδή, ακόμα και εάν το παιδί δεν έχει εν τέλει καμία διαφορετικότητα, και το όλο θέμα προκύπτει από την φοβία του γονέα, τελικά, το παιδί εισπράττει την εντελώς περίεργη στάση του γονιιού του, την οποία στην καλύτερη περίπτωση θα μεταφράσει ώς τεράστιο χάσμα μεταξύ τους, ανικανότητα του γονέα να είναι απλώς συναισθηματικά ικανοποιημένος, δηλαδη να αποδέχεται το παιδί του για αυτό που είναι το οποίο απλώς βλέπει ως παιδί του χωρίς να χρειάζεται καμία άλλη διαβεβαίωση, ή ξεκαθάρισμα. Εγώ το αισθάνομαι αυτό από τότε που γεννήθηκα με την μητέρα μου χωρίς να υπάρχει κανένα θέμα ΛΟΑΤΚΙ, και διαβεβαιώ, ότι έχω χρειαστεί δεκαετίες θεραπείας εξαιτίας αυτής της περιέργειας ή και ανωμαλίας που έζησα - πάντα έβλεπε κάτι περίεργο ή στραβό πάνω μου, και τελικά κατέληξε να με ΚΑΝΕΙ διαφορετική απλώς επειδή χρειάστηκε να αντέχω και να αντιδρώ στις διαρκείς παρατηρήσεις για το τρόπο που έτρωγα, καθόμουν, δε μαζευα, δεν ήμουν αρκετά έτσι, αρκετά αλλιώς, ότι έτρωγα "με πάχαινε" και ξέρω γώ τι άλλο. Οτιδήποτε έκανα πέρναγε από κόσκινο, και προβολέα, εξαιτίας της δικής της ανασφάλειας του δικού της είναι. ΦΡΙΚΤΟ πράγμα. no way to live your childhood. και εν τέλει είσαι μόνος σου. Κάποιος που σε παρακολουθεί αντί απλώς να είναι μαζί σου, δεν είναι δίπλα σου. είναι απέναντί σου, είναι μακριά σου. εάν δυο χρόνια λοιπόν είσαι σε αυτό το τριπάκι, να ξέρεις το παιδί σου είναι & αισθάνεται μόνο του, κάθε φορά που έχεις αυτές τις σκέψεις ή κάνεις αυτούς τους διαλόγους. Ζύγισε τι ειναι πιο σημαντικό για σένα. Η δικιά σου ανησυχία ή να αφήνεις το παιδί σου " μόνο του"; Να το εμπιστευτείς και να είναι ανάλαφρο ή να το βαραίνεις με αυτή την καχυποψία που έχεις για το ότι " ίσως συμβαίνει κάτι άλλο". Γιατί εν τέλει είναι και λίγο καχυποψία, να ψάχνεις να βρείς αν κάπως σου κρύβει άθελά του κάτι, που προσπαθείς να εκμαιεύσεις. Είναι χειρισμός. Είναι θέμα εμπιστοσύνης... αναρωτήσου γιατί. Συνήθως αυτά ειναι συνεδεμένα με control issues , να φοβάσαι να αφήσεις τον έλεγχο;
  13. belleblue

   ούρηση καθιστός?

   Γειά σου Ζωή! ναι μεν εύλογο ερώτημά σου φιλοσοφικά, αλλά όταν βλέπουμε έναν άνθρωπο να βασανίζεται ή να χάνει τον ελεύθερό του χρόνο με αυτές τις σκέψεις που αποκλείεται να είναι ευχάριστες, (που το άτομο αυτό ίσως δεν νιώθει την σιγουριά οτι μπορεί να πεί αλλού face to face σε κάποιον ειδικό γιατί φοβάται ενδεχομένως ακριβώς αυτό, να κριθεί για αυτές τις σκέψεις), νομίζω πρεπει να υποστηριξουμε αρχικα το άτομο αυτό. Νομίζω εάν ήταν να το έλεγε στο παιδί της θα το είχε κάνει ηδη και δεν θα το ρώταγε εδώ. Για μένα σαν να υπάρχει κενό επικοινωνίας των συναισθημάτων της που αφήνει κενό σε τέτοιους φόβους. Για αυτό προτείνω απλώς μια έναρξη επικοινωνίας για να υπαρξει μια εκτόνωση. Και σαφέστατα η εικόνα αυτής της ανησυχίας παραπέμπει σε ομοφοβία, που είναι μια φοβία, δηλαδή δεν είναι μια σκέψη που κάνει κάποιος επίτηδες, αλλά φοβίζει (αδίκως προφανώς) άρα υπάρχει ανάγκη για χαλάρωση, για επικοινωνία, για επιστροφή σε αυτό που σε ηρεμεί, δηλαδή απλώς το ίδιο το παιδί, με τη χαρά του και την ύπαρξή του. το ότι πάρα πολλοί γονείς έχουν τέτοιες σκέψεις, είναι 100% σίγουρο αλλά δεν κάθονται όλοι να το αναρωτηθούν με πραγματικό φόβο και ενδεχομένως ενοχές. @lloullou00 είναι σημαντικό να διαβάσεις για όλα αυτά για να ενημερωθείς αλλά και να επικοινωνήσεις με άλλους γονείς ίσως που έχουν τέτοιες έγνοιες. Εγώ πάντως υποψιάζομαι ότι ίσως το ένστικτό σου σου λέει κάτι (είτε ότι ανυπόστατα φοβάσαι για δικούς σου λόγους, είτε επειδή όντως είναι το παιδί σου ΛΟΑΤΚΙ και κάτι βλέπεις ) και προσπαθείς να βρείς το δρόμο σου σε αυτό. Δεν θεωρώ κακό που γράφεις εδώ, αλλά όντως επειδή αυτά μόνο με ενημέρωση θα τα βρείς και αμαρτία είναι να ψάχνεις στα άχυρα, μη χάνεις το χρόνο σου. Εγώ στη θέση σου θα στρεφόμουν στις λοατκι οικογένειες για να τους ρωτήσω εάν θεωρούν βάσιμες τις σκέψεις μου. αποκλειεται να γελάσουν μαζί σου ή να σε κρίνουν, λέω. Ίσα ΄'ισα θα σου πουν, "καλά κάνεις και τα συζητάς αυτά τα πράγματα, γιατί αυτοί που δεν τα συζητάνε και τα κρατάνε μέσα τους, και όντως μετά το παιδί τους είναι λοατκι, δεν δινουν ποτέ δίοδο στο να εκφραστεί το παιδί τους προς αυτή τη κατεύθυνση χωρίς ενοχές. " Ας πουμε υποθετικά, ότι οι υποψίες σου και τα άγχη σου βγαίνουν αληθινά και το ένστικτό σου ότι το παιδί σου είναι πχ έστω queer, . (αν δεν ξέρεις , διαβάζεις για αυτό).. αυτό θα ήταν μετά απλώς κάποια επιβεβαίωση του ενστικτου σου και θα σε καθησύχαζε γιατί μετά απλώς θα ήξερες τι ειναι αυτο το διαφορετικό που νιώθεις; ή πχ, εάν υποθετικά μετά από 15 χρόνια, συζητήσετε με το παιδί σου, που θα είναι ενήλικας, συζητάτε κάτι τέτοιο και το παιδί σου σου θυμίζει κοροιδεύοντάς σε "ρε μαμα, θυμάσαι κάποτε που με είχες ρωτήσει γιατι κατουράω καθιστός, μα το θεό νόμιζα ότι θα σε πνίξω με τις μαμακίες που μου έλεγες! " σκέψου λίγο το μετά αυτών των σκέψεων που κάνεις, και φτιάξε τα σενάρια αυτά, και συζήτησέ τα με κάποιον... μέσα από αυτά θα δείς μήπως τυχόν παρασύρεσαι στις σκέψεις σου παραπάνω από ότι είναι υγιές για έναν άνθρωπο/μια μαμά; έχεις τάση δηλαδή fantazising; ή κάτι υπάρχει στο ένστικτό σου; αυτά θέλουν συζήτηση με ειδικό. οι περισσότερες από εμάς εδώ έχουμε επισκεφτεί, οπότε μην το κάνεις θέμα, απλώς κάνε το! Οι περισσότεροι δήμοι έχουν και δωρεάν οικογενειακή υποστήριξη οπου μπορείς να τα συζητήσεις αυτά.
  14. εμένα μου είχε γράψει vitex ( agnus castus) μαζί με rhodiola rosea. επειδή είχα συμπτώματα αρχής εμμηνόπαυσης ή κύκλου που πηγαινε να γινει ολοενα πιο μικρος με κραμπες αρκετες μερες πριν τη περιοδο κλπ είμαι 44. έχω κανει κατα καιρούς πειραματα στις δοσολογίες και εχω καταλαβει οτι οι δοσολογίες που μου είχε δωσει η γυναικολογος μου ήταν υπερβολικές για το σώμα μου. έχω καταλήξει τώρα στην μισή δοσολογία. Τώρα έχει στρώσει ο κύκλος σούπερ, και συναισθηματικά είμαι πολύ πολύ καλά. αρχικη δοσολογία ήταν 1000 αγνους καστους και 1000 ροδιολα (500 πρωι 500 το βραδυ). εγώ με το βραδυνο χαπι ροδιόλας, δεν μπορούσα να βγώ από το κρεβάτι το πρωί, και έτσι έμεινα στο 500 ρι χαπι που το παίρνω το πρωί. το αγνους καστους παρατηρησα ότι οδηγουσε σε πολύ μεγάλες συναισθηματικές διακυμανσεις, , κάποια στιγμή μετά από 1 χρόνο, το σταμάτησα, και κατευθείαν μου ήρθε περίοδος στα μισά του κύκλου, δηλαδή έπαθε ενα ψιλοσοκ ο οργανισμος. Τώρα έχω καταλήξει στο μισό χαπι δηλαδή 500μγ αγνους καστους και 500 ροδιόλας, καθε πρωι, και είμαι πολύ περδίκι, καθόλου ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του κύκλου εκτός περιοδου κλπ. να πω ότι όταν σταματουσα την ροδιόλα (επειδή τελείωνε συσκευασία πχ) εβλεπα εκνευρισμό , και νομίζω ότι πλέον δεν θα μπορούσα χωρίς την ροδιόλα! Παράλληλα εχω δει διαφορετική δραση ανάλογα την μάρκα χαπιού. Η καλύτερη αυτή τη στιγμή ροδιόλα που έχω με τις λιγότερες παρενέργειες είναι της now foods . οι άλλες μάρκες μου έφερναν τις γνωστες παρενέργειες του ανακατεμένου στομαχιού κλπ.
  15. belleblue

   ούρηση καθιστός?

   το θέμα είναι ,ότι όταν μας προβληματίζει κάτι στο παιδί μας μπορούμε να το ρωτήσουμε ανοιχτά. "Πως αισθάνεσαι , όλα καλά; παρατήρησα τις προάλλες ότι σου αρέσει καθιστά το κατούρημα, δεν ήξερα ότι είναι βολικό όταν έχεις πέος να κάθεσαι και να κατουράς. είναι πιο εύκολο από ότι να είσαι όρθιος; Υπάρχει κατι άλλο που σε απασχολεί εάν να να ξέρεις οτι μπορείς να μου πεις για τα πάντα. " απλά. έχεις κάνει τέτοια συζήτηση μαζί του; είδα το άλλο θέμα που είχες ρωτήσει κάποια σχετικά πράγματα. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε αγχώνει το μπέρδεμα των ρόλων σε τέτοια μικρά πράγματα. Το να γεννιέσαι σε διαφορετικό φύλο είναι κάτι πολύ πολύ πιο έντονο και σοβαρό από την απλώς ενασχόληση με αντικείμενα ή συνήθειες που έχει το άλλο φύλο. Εκφράζεται και με πάρα πολλούς άλλους τρόπους που δείχνουν ότι το άτομο υποφέρει. Δεν είναι απλώς ένα διαφορετικό χόμπυ. Πιστεύεις ότι το παιδί σου υποφέρει; αυτή η είναι η ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, και εάν η απάντηση είναι "όχι ειναι μια χαρά δε βλέπω κάτι που να πιστεύω ότι υποφέρει, κοιμάται καλά, έχει φίλους, δεν είναι ευέξαπτος δεν έχει θεματα με το φαγητό ή τα όρια κλπ" τότε.... σε ελεύθερη μετάφραση, για μένα υποφέρεις εσύ, και ίσως ψάχνεις διέξοδο να το εκφράσεις στο παιδί σου αντί σε σένα... για καποιους είναι πολύ πιο εύκολο να εκφρασουν ανησυχία για τους άλλους παρά για τον εαυτό τους. Σκέψου τι εικόνα έχει αυτό για το παιδί σου. Πως το προστατεύεις εάν δεν προσέχεις τον εαυτό σου ; τέλος, μήπως φοβάσαι ότι μπορεί να έχει ομοφυλόφιλες τάσεις και για αυτό ψάχνεσαι ; Εάν ναι, τότε θα σου έλεγα, τίποτα δεν μπορείς να ελέγξεις ούτε να επηρεάσεις , στην ζωή του παιδιού σου, σχετικά με αυτό..
  16. προσοχή, εάν το κλάμα είναι συνεχές και απαρηγόρητο και το μωρό φαίνεται να μην ησυχάζει με τίποτα, αυτό που κάνουν στο εξωτερικό, αλλά τελευταία το άκουσα και εδώ, είναι ότι πηγαίνουν σε ειδικό οστεοπαθητικό νεογνών, γιατί κατά τον τοκετό μπορεί να προκληθεί κάποιο θέμα με τα οστά του, και να πιέσει κάποιο νεύρο. φιλικό ζευγάρι στη γερμανία είχαν το μωρό τους 3 μήνες να κλαίει χωρίς σταματημό και όταν εξάντλησαν καθε περιθώριο και πήγαν σε ειδικούς μόνο τότε βρήκαν άκρη και εξαφανίστηκε το κλάμα και τελείωσαν όλα είχαν ενα ηρεμο μωρό! είχαν όμως ένα εφιαλτικό πρώτο τρίμηνο..:-( !!!