belleblue

Registered Users
  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

   763
  • Μελος απο

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

   13

  belleblue last won the day on Μάιος 13

  belleblue had the most liked content!

  Συνεισφορα στο φορουμ

  387 Good

  Περισσότερα για την/τον belleblue

  • Rank
   Νέος Χρήστης

  Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

  Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

  Αγαπημένα

  1. λάθος οδηγίες και ψευδοθηλές
   Πιθανή ουρολοίμωξη?? Υπονόμευση θηλασμού. Επιμονή για παρακέντηση

   δεν ισχύει αυτό που λες οτι δεν εχεις κανει πληγές εξαιτίας των ψευδοθηλών...

   οι πληγές δημιουργούνται όταν δεν είναι σωστός\ παραγωγικός ο θηλασμός, ... όταν το μωρό έχει μάθει να θηλάζει σωστά, δεν χρειάζονται οι ψευδοθηλές. 

   Το πιο πιθανό είναι απλώς να μην σου έδειξε καποιος ποιό είναι το σωστό πιάσιμο ..

    

   Μάλιστα οι ψευδοθηλές μαθαίνουν να θηλάζει λανθασμένα με αποτέλεσμα να μην παίρνει τα σωστά ερεθίσματα το στήθος και έτσι να μη μπορείς να φτιάξεις παραγωγή.

   Ελάχιστες μητέρες γνωρίζω που να έχουν εδραιώσει θηλασμό με ψευδοθηλές. Ας με διαψεύσουν τα κοριτσια αν κανω καπου λαθος...! 

   πρέπει όμως κάποιος να σου δείξει πως να πιασει το μωρό σωστά το στήθος. 

   θέλει να το μπουκώσεις ! σαν να θέλεις να το πνίξεις ένα πράγμα! :-)  αλήθεια έτσι μου το δειξε μια συμβουλος και δε μπορούσα να το πιστέψω ...!! 

    

   αυτό που λες ότι αφού με το συμπλήρωμα ότι παίρνει βάρος,

   "Η αλήθεια είναι ότι παίρνει βάρος με το συμπλήρωμα οπότε υποθέτω κι εγώ αυτόματα ότι είτε κάτι δεν κάνω καλά στο θηλασμό είτε φταίει το γάλα μου. 

   είναι σαν να συγκρίνεις δυο παιδιά που το ένα τρώει 1 μπώλ σπανακόπιτες σαλάτες και φρούτα, και το άλλο να τρώει 1 μπώλ τούρτες...

   ποιό θα πάρει περισσότερο βάρος;.....!!!  think about it!  δεν είναι κριτήριο αυτό για το εάν παράγεις αρκετό γάλα για την σίτιση του βρέφους σου...  

    

   Επίσης το εάν τρώει ένα παιδί εύκολα τα 125 ml από μπιμπερό πάλι δεν είναι ένδειξη πείνας... ο θηλασμός δεν προσφέρει την εύκολη γρήγορη τροφη, εάν ένα μωρό έχει ξαφνικά πρόσβαση στην εύκολη γρήγορη τροφή, εννοείται θα προτιμήσει αυτήν.   

    

   ΚΑΝΕΝΑ μωρό δεν θηλάζει για ώρες. Αυτό που κάνει είναι πιπίλισμα... και με την ψευδοθηλή δεν μπορείς να κρίνεις εάν όντως τρώει ή όχι ! Το πιπίλισμα ειναι καλό χωρις ψευδοθηλή όταν γίνεται για λίγο μετά τον θηλασμό, γιατί δίνει ερέθιοσμα στο στήθος, να παράγει γάλα, αλλά όχι για ώρες.

    

   Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν έχεις βοήθεια ή σωστή ενημέρωση, οπότε είναι δεδομένο ότι θα σου σταματήσει το γάλα με τέτοιες ποσότητες συμπληρώματος. 

   Οπότε παιρνεις απόφαση.

   Ή κινείσαι προς σύμβουλο θηλασμού ή μαία που θα βοηθήσει να σταματήσεις όλες τις λανθασμένες ενέργειες που θα σου αποκλείσουν την συνέχιση του θηλασμού,

   ή το αφήνεις ως έχει, (βγάζεις ψευδοθηλες για να μην εχεις τζάμπα ενα μωρό στο στήθος και χανεις όλη τη μέρα σου έτσι) και συνεχίζεις με τα συμπληρώματα κλπ. και ξέρεις ότι θα σου σταματήσει το γάλα σίγουρα σε κανά μήνα? .  Το μωρό σου θα σου κλαίει μετά από μισό λεπτό πιπιλίσματος όταν δεν θα έχει γάλα το στήθος εύκολα, επειδή θα εχει συνηθίσει την εύκολη και γρήγορα ποσότητα του μπιμπερό. 

    

   Με ψευδοθηλές είναι απλώς μια συνέχιση βασανιστηρίου για σένα, (ακινησία!)  το μωρό δεν παίρνει από αυτό κάτι περισσότερο από ότι θα έπαιρνε εάν θήλαζε τα 10΄ανά στήθος κάθε χ ώρες που το ταίζεις κιόλας.....   

    

   Για να συνεχίσεις να θηλαζεις πρέπει 

   α) να σταματήσεις όλες τις λάθος πρακτικές και να εχει σωστό πιασιμο στήθους το μωρό χωρίς ψευδοθηλες κλπ   ( χρειάζεσαι άτομο να στο δείξει!)

   β) να μειώσεις/μειώνεις σταδιακά συστηματικά ανά εβδομάδα (όχι ανά μέρα) τις ποσότητες του συμπληρώματος

   γ) να κάνεις ενδεχομένως στοχευμένες αντλήσεις τα διαστήματα που το μωρό σου κοιμάται περισσότερες ώρες και να δίνεις το αντλημένο γάλα ως γεύμα (και ας είναι 20 μλ , τα μαζευεις και τα δίνεις μαζί 40 μλ). 

    

   μη συγκρινεις ποσοτητες μητρικού με ποσότητες σκόνης  υποκατάστατου γάλακτος. 

    

    

    

    

    


  2. Άδειασμα στήθους
   ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

   αν έχεις παραπάνω γάλα μέσα ή αν βγάινει τόσο γρήγορα που βαρυστομαχιάζει/πνίγεται το μωρό και τα παρατάει, δεν θα μπορέσεις να αδειάσεις το στήθος σου σωστά κ να πάρει το λιπαρό γάλα. 

    

   πρέπει πρώτα να καταλάβεις ποιό είναι το πρόβλημα - εάν έχεις παραπάνω γάλα ή εάν απλώς βγαίνει γρήγορα / απότομα. δεν είμαι σύμβουλος και δε νομίζω ότι μπορείς να το διαγνωσεις αυτό από το διαδίκτυο. 

   το σίγουρο είναι ότι εάν βγάλεις το πρώτο γάλα που βγάινει εύκολα, με κάποιο θήλαστρο ή χειροκίνητα, (και το αποθηκευσεις ψυγείο, μη το πετάξεις)

   τότε θα διασφαλίσεις ότι θα αδειάσει το στήθος σου αλλά και οτι θα πιεί το λιπαρό γάλα που είναι στο τέλος. 

   για να αδειάσεις το στήθος 

   α) να βγάλεις το πρώτο γάλα που πετάγεται 

   έτσι ώστε το μωρό  να μην έχει πνιγεί ή κουραστεί πριν, ή γεμίσει το στομάχι του με το αραιό γάλα

   β) θα κάνεις μαλάξεις όσο θηλάζει (ψάξε στο διαδικτυο την λέξη μαλάξεις)

   γ)  θα θηλάσεις το ίδιο στήθος από όλες τις πλευρές /στασεις.

    

   κάθε διαφορετική στάση, αδειάζει διαφορετικά αγγεία , του στήθους .  τα αγγεία/γαλακτοφόροι αδένες  είναι σαν ένα λουλούδι - το σαγόνι και η μύτη του μωρού πιέζουν πάντα τα αντικρυστά πέταλα. 

   όσο αλλάζεις την στάση τόσο το μωρό θα πιέζει διαφορετικά πέταλα με αποτέλεσμα να αδειάσουν σωστά όλοι. 

    


  3. χαμηλή πρόσληψη βαρους
   Χάνει βάρος με τον θηλασμό

   Γειά σας παραθέτω εδώ τις συστάσεις και εξετασεις που είχε προτείνει η γιατρός που μας είχε δει εμάς τότε. 

    

   είχαμε χαμηλή πρόσληψη βάρους, το πρώτο μήνα κάποια στιγμή μια εβδομάδα μέτρησα μόνο 70 γρ ανά εβδομάδα, οπότε φωνάξαμε αμέσως ειδικό/ειδικούς.  Από ότι θυμάμαι διεθνώς αποδεκτό κατώτερο όριο είναι τα 120 γρ ανά εβδομάδα περίπου. 

    

   Η σύσταση που είχε δώσει παιδίατρος πιστοποιημένη σύμβουλος είναι  ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΖΥΓΙΣΗ και εάν είναι πάνω από 120-130-140 γρ ανά εβδομάδα, είναι οκ εάν αυξάνεται αυτό το ποσό και αν μένει σταθερό. 

      

   κάναμε εξετάσεις ούρων (πχ ουρολοίμωξη;), εξετάσεις κοπράνων (πχ παράσιτο;), και υπέρηχο κοιλιάς (δε θυμαμαι γιατί), όλα για να είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα. 

    

   Διάγνωση ήταν οτι πρέπει να γίνει επαναγαλακτισμός οπότε πήρα θήλαστρο διπλής άντλησης και αντλούσα ταυτόχρονα με το θηλασμό (στο ένα το μωρό στο άλλο το θήλαστρο) και εναλλάξ,  έκανα μάλαξη στήθους (breast compression) σε κάθε θηλασμό και αλλαγή στάσεων. 

   (αυτά τα δυο νομίζω είναι από τα πιο κρίσιμα πέραν του θηλαστρου)

    και μετά και αύξησα παραγωγή, όπου ποτέ δε φτάσαμε πάνω από 180 γρ.  ανά εβδομάδα, κάτι που όμως ήταν πλέον μια χαρά αποδεκτό,  με βάση την παιδίατρο,

    ενώ αυτό που αντλούσα δεν ήταν ποτέ πάνω από 80 μλ επιπλέον σύνολο ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ,  με όλες αυτές τις αντλήσεις!  Αυτό το λίγο συμπλήρωμα δοσμένο σε δύο γεύματα ήταν φαίνεται αυτό που έκανε την διαφορά.  

    

    

   η γραμμή στην καμπύλη ανέβαινε σταδιακά, και η παιδίατρος ηταν ικανοποιημένη.  Πολύ αργά αλλά σταθερά.  

    Είναι σήμερα ένα απολύτως φυσιολογικό παιδί, από τα πιο γυμνασμένα και δυνατά στην τάξη της. 


  4. Έρευνες γαλακταγωγο γαιδουραγκαθο
   Θήλαστρο
   On 4/7/2018 at 8:48 ΜΜ, μαγιοπουλας είπε:

   Δηλαδη πως το λενε τελικα το φαρμακο?να ρωτησω την τριτη κ να δουμε.Εγω αυτες τις μερες πηρα το Motherlove.δεν μπορω να πω οτι ειδα διαφορα.belleblue πως το καταλαβες το αγγειακο θεμα?

   Δημιουργήθηκαν οιδήματα στους αστραγάλους -πετάχτηκαν φλέβες! Κ πρήξιμο!

   Άρχισαν μετά από κάποιες μέρες που το που άρχισα,  σταμάτησαν αμέσως με το που το έκοψα, κ θυμάμαι ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πηγές ότι χαμηλώνει την πίεση; Κάτι τέτοιο.  Εκείνη την εποχή κιόλας δεν έκανα απολύτως τίποτε άλλο σωματικά κ είχα πάρει κιλά, ήταν δηλαδή ήδη επιβεβαρυμένη η κατάσταση κ αυτό το χάπι δεν άρεσε καθόλου στο σώμα μου. 

   Δοσολογία είχα πάρει μόνο αυτό που έγραφε ή συσκευασία.

   στο Ίντερνετ έχει όλο έρευνες μόνο για διαβήτη κ τριγωνελλα.

   Για την πίεση είναι όλο άρθρα χωρίς πηγές ή χωρίς βιβλιογραφία, αλλά καμία φορά όπου καπνός υπάρχει φωτιά.

   Γιατρός μου μόλις το είπα, μου λέει το σταματάς .

   Γενικά πρέπει να προσέχουμε τα σημάδια του σώματος μας πολύ, μιας και το κάθε σώμα είναι διαφορετικό. Μπορει σε μια από μας να συντελούν οι προϋποθέσεις που θα φέρουν θετικό αποτέλεσμα και σε κάποια αρνητικό.

   https://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-733-fenugreek.aspx?activeingredientid=733&activeingredientname=fenugreek

   οπου ψάξεις θα βρεις να λέει it may lower high blood pressure, is used for artherosclerosis. 

   =χαλαρώνει τα αγγεία, χαμηλώνει πίεση, βελτιώνει κυκλοφορία αίματος όπου είναι στενά τα αγγεία.

   αν όμως εσένα το σώμα σου, έχει υπερβολικά χαλαρά αγγεία (ευρυαγγείες ) κ υπόταση,.... δεν θα είναι καλή ιδέα να το πάρεις. 

   Μακάρι να κάνει ένας καλός άνθρωπος μια έρευνα να τελειώνουμε. 

    

    

    

   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4591578/#!po=38.3333. Εδώ φαίνεται η τριγωνέλλα να είναι καλή για καθυστέρηση ανάπτυξης διαβήτη από το προδιαβητικο στάδιο στο διαβητικό, και στα πλαίσια αυτά μπορεί να φέρει υπογλυκαιμία

   Σε κοπέλα πχ που τρώει λίγο, αυτό είναι κακό. ( ενδεχομένως κ επικίνδυνο ) Δεν θα στο πει κανένας όμως...

   γενικά είναι ένα βότανο που δεν είναι χορταράκι- αλλάζει σαφέστατα κ αποδεδειγμένα κάποια πράγματα στο σώμα μας, αλλά δεν ξέρεις αν είναι αυτά που θέλεις  !

    

   Συμπέρασμα.... πάντα προσοχή, κ ρωτήστε διαβασμένο σύμβουλο γαλουχίας πριν πάρετε το οτιδήποτε, εάν δεν θέλετε να κάνετε πειράματα στο σώματακι σας 

    

   Η μαγιά Μπύρας, δεν βλέπω να υπάρχει έρευνα που να επιβεβαιώνει ότι είναι γαλακταγωγο συμπλήρωμα, ενώ ενδέχεται να αυξήσει πρόβλημα μυκητιάσεων (πχ.......καντιντίαση στήθους;;;;!)

   . (https://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-715-brewer's yeast.aspx?activeingredientid=715&activeingredientname=brewer's yeast.

   Και η μαγιά χαμηλώνει ζάχαρο. 

   {αν λοιπόν πάρεις μαγιά μαζί με τριγωνελλα.......κ δεν τρως καλά κ συστηματικά...,.....? }

    

   Μπορεί απλώς να λείπει η έρευνα, για την μαγιά,.κ είναι τέλειο που βοηθά κάποιες μητέρες. Αλλά...

    

   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23012383 εδώ που είναι του 2012, δεν είναι το αποτέλεσμα ξεκάθαρο για όλες τις γαλακταγωγες κ λέει θέλει περισσότερη έρευνα για τα πάντα.

    

   αυτη όμως που είναι τελευταία, 2016, έχει αποτέλεσμα:

    

   Sillymarin: γαϊδουράγκαθο, milk thistle 

   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27245206

   Αποτέλεσμα έρευνας :αυξάνει το γάλα . 

    

   Ψάξτε κ εσείς για νεότερες έρευνες για τα γαλακταγωγα ξεχωριστά....

   οπως κ να έχει ο ενδοκρινολόγος που θα συνεργάζεται με σύμβουλο θηλασμού είναι αυτός που οφείλει να είναι σωστά ενημερωμένος για εμάς και να μας τα λέει αυτά κ να μας δώσει αυτό που ταιριάζει καλύτερα.  

   Οσο κ να διαβάσουμε, δεν είμαστε γιατροί. Εγω τα γράφω αυτά για να δείξω ότι είναι μια επιστήμη το όλο θέμα. 


  5. Σύμβουλος παιδίατρος - γιατί όχι μια 3η γνώμη!
   Αποτυχία θηλασμού - τι δεν πήγε καλά;

   CMES είσαι θεά εννοείται  να το πω και εγώ! 

   Γενικότερα οι σκέψεις μου:

    

   α) λοιπόν, εγώ πιστεύω ότι σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένα ποσό που θα δοθεί στα θέματα υγείας του μωρού. 

   Και ένα ποσό που θα δοθεί στα θέματα υλικών και εξοπλισμού.  

   Έχω δεί άπειρες γνωστές, σε μεγαλύτερο κύκλο, και με δυνατότητα και χωρίς, να επιλέγουν,  να δίνουν τα χρήματα σε υλικά αγαθά, 

   αντί σε αυτό το πιο βασικό πράγμα, την δεύτερη ή και ΝΑΙ την τρίτη γνώμη, ενώ κιόλας αμφέβαλλαν εώς και ήξεραν τις λάθος οδηγίες του παιδιάτρου. 

    

   β) Παράλληλα θα σου πω και ένα άλλο επιχείρημα πιο στατιστικά σωστό

   Πόσο κοστίζουν τα γάλατα ενός μήνα...; είναι ένα τόσο ΑΠΛΟ επειχείρημα που εξηγεί το ότι τα χρήματα υπάρχουν αλλά είναι επιλογή που θα ξοδευτούν.

    Αν χρειαστείς, θα τα βρείς. Έτσι λοιπόν, εάν βλέπεις ότι δεν υπάρχει συμπνοια στις γνώμες των γιατρών, εαν δεν καλύπτεσαι, θα επιλέξεις να βαλεις τα χρήματα αυτά, εκεί. 

   Γιατί εάν δεν το κάνεις, έτσι και αλλιώς θα τα ξοδέψεις σε συσκευασίες γάλατος ! Τι πιο απλό! 

    

   γ) Επίσης .... εάν ως ενήλικας πας για κάποιο ΣΟΒΑΡΟ θέμα σε γιατρό,... δεν θα βρείς τρόπο να σε δουν και άλλοι δυο πριν κάνεις ένα χειρουργείο?

   Σαφέστατα υπάρχουν και άνθρωποι που πιστεύουν τυφλά, όποιον τους δίνει οδηγίες! Που είναι ένα τεράστιο κρίμα, που δε μπορούμε να το αποφύγουμε. 

   ...Στον ίδιο προβληματισμό,....είναι και η σκέψη "δεν είναι αρκετά σοβαρή η υγεία του βρέφους σου, και η σίτισή του για να δώσεις ναι και χρήματα για μια 3η αξιολόγηση, για να κάνεις ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ για αυτό το πλασματάκι σου;"

    

   δ) ...απλώς η σίτιση του βρέφους ΔΕΝ είναι κατανοητό ΠΟΣΟ σοβαρό πράγμα είναι, και ΠΟΣΟ επηρεάζει όλο του το σώμα ... 

   απλώς πηγαίνει σε δεύτερη μοίρα,  σου λέει, ε εντάξει, εάν δε πετύχει το χειρότερο είναι ότι θα πιεί ξένο γάλα. 

   Δεν υπάρχει η παιδεία η οποία εξηγεί στην επίτοκο,  ξέρεις,  ο θηλασμός, δεν είναι μόνο καν η σίτιση. Το παιδί που δεν θα θηλάσει, ΧΑΝΕΙ πράγματα από αυτή την χαλαρότητά σου να βλέπεις αυτό το θέμα ως "απλώς σίτιση". 

    

   Ε, εάν δεν το ακούσει αυτό μια επίτοκος, θα παραμείνει στην άποψή της ότι,  ε εντάξει, δε πειράζει σιγά μη πληρώνω και 3ο γιατρό. ή και 3η ειδικό  (αν δεν υπαρχει πιστοποιημένος γιατρός).  Τι πάθανε τα άλλα παιδιά που δεν θηλάσανε; 

   Είναι αποτέλεσμα σαφέστατα και της προώθησης του μητρικού γάλακτος από τις διαφημίσεις, εδώ και δεκαετίες, .. που ευτυχως ειναι πιο σπάνιες τώρα. 

    

   Στην λεχώνα αυτή η απόφαση μπορει να είναι σωτήρια γιατί την βγάζει από ένα αδιέξοδο που είναι εντελώς αγχωτικό, ... το μωρό όμως χάνει από αυτή την επιλογή. 

   άρα οδηγούμαστε και σε αυτό:

    

   ε) Τι να κάνεις όμως εάν έχεις χάσει τον μπούσουλα μετά την γέννα; Για μένα πέραν από αυτές τις επιλογές, μια δυσκολία είναι στο γεγονός ότι την επιλόχειο κατάθλιψη δεν χρειάζεται να την περάσεις στο 100% (δηλαδή να γίνει δυσλειτουργεική η μέρα κ να έχεις επικίνδυνες σκέψεις).... 

   αρκεί και μόνο στο 50% να την έχεις κ να μην το ξέρεις κιόλας (δηλαδή να βγάζεις την ημέρα, αλλά να σε δυσκολεύει, να μη μπορείς να χαρείς παρά μόνο με προσπάθεια ή περιορισμένο χρονικό διάστημα)  για να μην μπορείς να πάρεις σωστές αποφάσεις ή να έχεις την ψυχραιμία για να κάνεις σωστές επιλογές. 

   Οπωσδήποτε νομίζω είναι σημαντικο να κυκλοφορεί η σωστή πληροφορία για το πόσα πράγματα κερδίζει ένα βρέφος που θηλάζει, έτσι ώστε να γίνει συνείδηση.

   Τότε και 3η γνώμη θα βρεί να πάρει έστω και μέσω skype (νομίζω κάποιοι σύμβουλοι το κάνουν ή όχι?)... γιατί θα ξέρει ότι αξίζει να κουραστεί, αξίζει να πάρει τηλέφωνο και εκεί, 

   αξίζει αυτή την κούραση & ακόμα τον πόνο του αρχάριου  στην αρχή (από μη σωστά πιασιματα κλπ). 

    

   Οπότε συνοπτικά ως παράγοντες που οδηγούν τις γυναίκες να μην πάρουν αυτή την δεύτερη ή και τρίτη άποψη ειδικού με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν 

   βάζω τα εξής

   α)επιλογή budget προσωπική γούστου/υλικών αγαθών

   β)κόστος γάλατος ενός/δυο μηνών = επιπλέον επίσκεψη ειδικού  (χρήματα δηλαδή θα υπάρξουν είτε έτσι είτε αλλιώς)

   γ) στην Ελλάδα όπου βλέπουμε ότι σε ΚΑΘΕ ειδικότητα υπάρχουν παραλλαγές στο πόσο ενημερωμένος είναι ο εκάστοτε επαγγελματίας, αλλά και γενικότερα όταν ψάχνουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την υγεία μας, παίρνουμε και δεύτερη και τρίτη γνώμη,... γιατί όχι για το καημένο το βρεφάκι που πεινάει! ?

   δ)αίσθηση (παράλογη πεποίθηση) ότι δεν αλλάζει κάτι τρομερό αν ένα μωρό δεν θηλάσει, που προέρχεται από χρόνια απορρόφησης μηνυμάτων στην κοινωνία στον περίγυρο στην διαφήμιση όπου ΔΕΝ εμφανίζεται η μητέρα που θηλάζει, μιας κ είναι πλειοψηφία -  έτσι και αλλιώς είναι μικρό το ποσοστό.

   ε)θολωμένο μυαλό, κ απουσία ψυχραιμίας από τις ορμόνες....... δεν χρειάζεται επεξήγηση...αλλά και εδώ, υπάρχει λύση... παραδεχόμαστε το χάλι μας, τη φρίκη μας, πάμε σε ειδικό και για αυτό, - αντί να περιμένουμε να" φτιάξει από μόνο του" ... ή απλώς να αποστασιοποιηθούμε από το στρές δημιουργώντας σωματική απόσταση από το μωρό μέσω της διακοπής του θηλασμού.  

   Παλι, εάν εξαιτίας επιλόχειας ακόμα και εάν το θέλαμε, δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση για να καταφέρουμε θηλασμούς κλπ κ δνε εχουμε ψυχραιμία.... το κόστος του ψυχολόγου (γιατί και εκεί κάποιος θα πει,  "κοστίζει".)... υπάρχουν δωρεάν στους δήμους,  (φίλη είχε δοκιμάσει πρόσφατα κ είχε βρεί ραντεβού).... αλλά και πάλι εάν η επιλόχεια σε οδηγεί στο  β) δηλαδή να αγοράζεις γάλατα σκόνες.... το κόστος του υποκατάστατου, σε σχέση με το κόστος  μιας αξιολογητικής επισκεψης σε ψυχολόγο, το έχει καλύψει.... 

    

   Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και έχει δικαίωμα να τις κάνει, ο σκοπός των παραπάνω είναι τουλάχιστον ένα break down των αιτιών.

   Μπορεί κάποια να μην της ήταν αυτή η ακολουθία συνειδητή - το πιο πιθανό! 

   Ελπίζω λοιπόν στο να επηρεαστεί όποια διαβάζει τα παραπάνω,... ότι αξίζει με κάθε λογική & επιχείρημα, να πάρει ακόμα και 3η γνώμη εάν δεν έχει καταλήξει στις πληροφορίες που έχει πάρει. ....  και ότι κάθε καθυστέρηση , αυτής της 2ης ή 3ης γνώμης βάζει το τραίνο στις ράγες του γρήγορου αποθηλασμού, ή θέτει και σε κίνδυνο το βρέφος, εφόσον για παράδειγμα (για μένα το χειρότερο) επιλέξει να βρεί ΜΟΝΗ της την άκρη δοκιμάζοντας δεκαπέντε διαφορετικά τσάγια βότανα ή συμπληρώματα (που κοστίζουν και αυτά, όλα μαζί, όσα θα έκανε και μια 3η γνώμη!), αντί να εξεταστεί από 3ο άτομο. 

    

   Για μένα .... θα πω ότι και εγώ βρέθηκα στο σημείο αυτό, όπου αναρρωτήθηκα εάν θα χρειαζόταν αυτή η 3η γνώμη. χρειάζεται, 

   και φυσικά θα χρειάζεται ΠΑΝΤΑ  στο μέλλον ότι ιατρικό θα έχει να αντιμετωπίσει ω μη γέννοιτο ένα βρέφος κ παιδί.

   Όπως τώρα πχ ξοδεύουμε λεφτά για να δουν 3 παιδίατροι το παιδί μας για να διαγνώσει  σίγουρα το εάν χρειάζεται χειρουργείο κρεατάκια, άμεσα, ή εάν η μικρή έχει όντως άσθμα και πρέπει να κάνει θεραπεία κορτιζόνες, ή εάν ο γιόκας πρέπει να ξεκινήσει λογοθεραπεία επειδή δεν λέει το ρ , λ  σ.... 

   Υπάρχουν επιπτώσεις σε αυτές τις επιλογές και μόνο όντας σωστά ενημερωμένες μπορούμε να ζυγίσουμε τα συν και τα πλήν της όποιας επιλογής. 

   Νομίζω απλώς όταν έχεις παιδί που μεγάλωσε, καταλαβαίνεις καλύτερα τι σημαίνει δευτερη και τρίτη γνωμη, από μια μαμά που απέκτησε μόλις το πρώτο της παιδί, 

   και κρέμεται από τις λέξεις του/της παιδίατρου που ήρθε στην πρώτη του επίσκεψη να δει το μωρο. 

   Είναι ο θεός/η θεά, υπάρχει μια πολύ μεγάλη επιβάρυνση συναισθηματική

   Άρα, υπάρχει και το 

   ζ)...... θεοποίηση της/του αρχικής παιδιατρου και μη αμφισβήτησή της/του ακόμα και εάν μας προβληματίζουν αυτά που μας λέει..

   πχ.... να έχεις τύψεις και να αισθάνεσαι εσύ άσχημα ή ενοχές,  εάν αυτό που σου λέει τελικως επιβεβαιώνεται ότι δεν ισχύει  (πχ το κλασσικό " το μωρό σου θα έπρεπε να παίρνει .....100 γρ ανά ημέρα....,τη στιγμή που μπορεί να έχει κατώτατο όριο τα 120 ανά εβδομάδα.....!" )...

    

   Εάν ήταν ειδικός που είχες επισκεφτεί για την σκωληκοειδίτιδά σου, εάν αισθανόσουν ότι σου λέει κάτι λάθος, θα πήγαινες χωρίς δεύτερη κουβέντα σε άλλο γιατρό. 

   Χωρίς ενοχές, χωρίς καμία μα καμία δεύτερη σκέψη! Γιατί θα άκουγες το ένστικτό σου.

    

   αυτά....!